sâmbătă, 29 septembrie 2018

SUTE DE MORTI SI SUTE DE RANITI , ÎN URMA CUTREMURUL DIN INDONEZIA URMAT DE TSUNAMI !

                                                      Dragii mei,

Cu lacrimi si cu durerea in suflet am reluat acest articol, care s -a adeverit din nefericire : 

17 sept. 2018 - UN CUTREMUR PUTERNIC , URMAT DE UN TSUNAMI ! Noapte de 16 -17 Septembrie 2018,ora 1,23 ! Dragii mei, Am inchis calculatorul cu ...

Iata bilantul tragediei :

                                         Imagini pentru lumanari
Acum 4 ore - Avertizarea de tsunami a fost emisă după cutremurul iniţial, produs la ora locală 18:00. Dar a fost ridicată după numai o oră, iar agenţia ...
Acum 14 ore - Sute de oameni au murit sau au fost rănite în Indonezia, după un cutremur de 7,5, urmat de un tsunami care a lovit insula Sulawesi.

Sa ne rugam fratilor ,pentru sufletul celor care au murit de moarte napraznică si pentru cei care sunt raniti,pentru insanatosirea lor grabnica.
Este cumplit ceea ce s -a intamplat!
Iata si articolul meu mai pe larg:

                 Noapte de 16 -17 Septembrie 2018,ora 1,23 !

                                        Dragii mei,

Am inchis calculatorul cu dorinta de a ma culca ,dar, a trebuit sa-l deschid din nou pentru a scrie cee ce mi s-a arătat după ce am inchis calculatorul.
In aceasta noapte, stand in pat cu ochii inchisi vad inspre Apus o incapere mare, ca o Sala in care ar incapea multi oameni. Aici se afla o platforma imensa ,precum acelea pe care se practica tot felul de sporturi.
Era noapte. Vad doua maini care tin de marginea acelei platforme, ce se asemana cu o prelata ,asa era confectionata.
Brusc,incepe un CUTREMUR puternic. Mainile tineau de marginea acelei platforme ,dar tot se cutremura tare.
În secunda urmatoare dragilor, vad cum Apele se umfla enorm,si ca un monstru urias se revarsa peste pămant.
Apele erau inalte de cativa metri. Asa cum vedem norii apocaliptici pe Cer,tot la fel vedeam si eu Apele care se ridicasera ca un monstru si acoperea pămantul.
Unde anume se va produce aceasta CATASTROFA sau cand,eu nu cunosc dragilor. DUMNEZEU nu a voit ca noi sa stim locul ziua sau ora.
Imagini pentru tsunami imagini
Imagini pentru tsunami imagini

Prieteni dragi, sa ne unim in cuget si-n simtiri,sa ne unim in Rugaciune, pentru ca BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI sa ne ocroteasca si sa nu ingaduie ca sa aiba loc toate aceste nenorociri.
Sa fim buni si milostivi,sa ne iubim Aproapele ca pe noi insine si sa nu mai purtam ură nici celui mai aprig dusman al nostru.
Si nu in ultimul rand,sa iertam ca sa fim iertati !

                                     Cu dragoste,Maria.

Iata si INFORMATIA tragica:

384 de morți și 540 de răniți după tsunamiul din Indonezia. Imagini din dronă

Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2018 19:49
Data publicarii: Sambata 29 Septembrie 2018 16:08
Categorie: Internaţional
 + 0

spaceplay / pause

qunload | stop

ffullscreen
shift + slower / faster
volume

mmute
seek

 . seek to previous
12… 6 seek to 10%, 20% … 60%
Natura a lovit cu forță Indonezia. Un oraș a fost măturat de un tsunami cu valuri de trei metri, iar autoritățile au confirmat până acum că 384 de oameni au murit. La fel, răniții se numără cu sutele.






View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Nearly 400 people died and scores of people were injured in city in Sulawesi Island of that hit by a major earthquake and tsunami yesterday. There are difficulties in reaching city, so there is no reliable information for the casualities.

În imaginile filmate în primele momente se văd oameni care fug înfricoşaţi când un “zid lichid”, venit dinspre ocean, se prăvălește peste oraşul Palu, capitală de provincie, situată pe insula indoneziană Sulawesi. Valurile seismice care aveau aproape 3 metri înălţime au fost ridicate vineri de un cutremur cu magnitudinea 7.5.
Replici puternice au continuat şi sâmbătă. Mii de case s-au dărâmat ori sunt de nelocuit, Printre clădirile grav afectate se numără spitale, dar şi o moschee impunătoare, hoteluri, centre comerciale.
Haosul din oraş a fost sporit de o pană generalizată de curent, aşa că intervenţia echipelor de urgenţă se desfăşoară cu greu. Principala șosea spre Palu a fost blocată de o alunecare de teren. Armata a început să trimită avioane cu alimente şi materiale de primă necesitate din capitala ţării, Jakarta.





Deepest condolences to all those affected in the tsunami and earthquake in . My thoughts go out to the families and friends of the victims ✨🙏🏻

În zona lovită de dezastru, trăiesc în total cam 600.000 de oameni.
Cele mai multe dintre victime au pierit pe ţărm, unde era în plină desfăşurarea un festival pe plajă
Avertizarea de tsunami a fost emisă după cutremurul iniţial, produs la ora locală 18:00. Dar a fost ridicată după numai o oră, iar agenţia meteorologică indoneziană a fost aspru criticată pentru asta. Oficialii susţin, însă, că valurile seismice au lovit când avertizarea era încă în vigoare.
Imagini realizate cu drona arată dezastrul provocat de tsunami.




Desfășurarea evenimentelor:
UPDATE 16:10  Ministerul român al Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor victimelor cutremurului din insula Sulawesi, Republica Indonezia.
″În aceste momente de profundă durere, Ministerul Afacerilor Externe îşi manifestă întreaga compasiune şi solidaritate cu poporul şi autorităţile indoneziene şi îşi exprimă totodată profundul regret pentru numărul extrem de ridicat al victimelor, precum şi pentru serioasele pagube materiale cauzate de această catastrofă naturală”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă Agerpres. de MAE.
UPDATE 15:30 Numărul răniţilor a crescut la 540. Oficialii au solicitat, într-o informare de presă, ”personal, voluntari şi utilaje speciale”.
Preşedintele indonezian Joko Widodo a anunţat că armata a fost chemată să ajute în operaţiunile de căutare a victimelor în zonă.
Mii de case s-au prăbuşit, împreună cu spitale, hoteluri şi centre comerciale.
UPDATE 10.30 ”384 de persoane au murit”, potrivit datelor de la spitale, a anunţat sâmbătă Sutopo Purwo Nugroho, un purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene de gestionare a catastrofelor.





This is bloody terrifying to watch.. like something from a disaster movie. A tsunami hitting Indonesia earlier today.

UPDATE 09.00 Cel puţin 48 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului cu magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami cu valuri de până la doi metri, care a afectat vineri Insula Sulawesi din centrul Indoneziei, scrie Reuters, potrivit News.ro. De asemenea, peste 350 de oameni au fost răniţi.
Seismul, urmat de un tsunami, care a zguduit vineri insula Sulawesi din Indonezia s-a soldat cu “mulţi morţi”, a indicat sâmbătă un oficial al serviciilor de urgenţă, fără a putea furniza pentru moment un bilanţ precis, transmite AFP.
Un fotograf al AFP prezent la Palu, oraş cu 350.000 de locuitori, pe coasta de vest a insulei, a văzut zeci de cadavre.
Cele mai multe informaţii despre victime vin din Palu şi (din regiunea) Donggala”, a indicat, la postul de televiziune Kompas, Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al Agenţiei de gestionare a catastrofelor naturale din Indonezia.
Treizeci de cadavre se află la un spital din zonă, potrivit unui responsabil local din sănătate.

Sunt 30 de morţi la spital. Cazuri care trebuie operate de specialişti - 12, iar 9 persoane prezintă traumatisme craniene”, a arătat Komang Adi Sujendra la Metro TV.
Cutremurul de pământ cu magnitudinea de 7,5, potrivit institutului american USGS, a lovit centrul insulei Sulawesi vineri, la scurt timp după ora locală 18.00 (10.00 GMT), şi s-a produs la adâncimea de 10 kilometri, la doar câteva ore după un prim seism, mai redus ca intensitate, care a ucis cel puţin o persoană în aceeaşi regiune.

Cutremurul a avut o magnitudine mai mare decât seria de seisme violente care au făcut peste 500 de morţi şi aproximativ 1.500 de răniţi în luna august pe insula Lombok, la câteva sute de kilometri sud-vest de Sulawesi.
Cel de-al doilea cutremur de vineri a fost urmat de un tsunami cu înălţimea de 1,5 m, la ora locală 18,22, ce a lovit Palu.
Am primit informaţii potrivit cărora mai multe clădiri au fost distruse în urma cutremurului”, a declarat anterior purtătorul de cuvânt al Agenţiei de gestionare a catastrofelor naturale din Indonezia, Sutopo Purwo Nugroho. “Rezidenţii au intrat în panică şi au fugit din locuinţele lor”, a adăugat el.

Imaginile prezentate de aceeaşi agenţie arată un centru comercial grav avariat în oraşul Palu, cu cel puţin un etaj al clădirii fiind prăbuşit. Alte fotografii stau mărturie pentru distrugerile importante suferite de multe clădiri, prezentând însă şi şosele şi trotuare fisurate.
Echipele de salvare au fost trimise în zonele cele mai afectate, a precizat acelaşi oficial indonezian.

Agenţia de gestionare a catastrofelor naturale a emis iniţial o alertă de tsunami în urma seismului, pe care a anulat-o ulterior.
Cu toate acestea, oraşul Palu din insula Sulawesi din centrul Indoneziei a fost lovit de un tsunami, declanşat de al doilea seism de vineri, a anunţat un reprezentant al acestei agenţii.
Un tsunami veritabil a lovit Palu”, un oraş situat la o distanţă de aproape 80 de kilometri de epicentrul seismului, a confirmat Rahmat Triyoni, coordonatorul Centrului pentru seisme şi tsunami din cadrul Agenţiei indoneziene de geofizică, pentru postul de televiziune Kompas.
Seismul a fost resimţit până în sud, la Makassar, capitala insulei. Pământul s-a zguduit şi pe insula învecinată Kalimantan, la Samarinda, o localitate aflată de cealaltă parte a strâmtorii Makassar.
Cutremurul s-a simţit şi în Toraja, o localitate aflată la 175 de kilometri faţă de Palu.

Indonezia, un arhipelag alcătuit din 17.000 de insule, s-a format la convergenţa a trei mari plăci tectonice (indo-pacifică, australiană şi eurasiatică) şi se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune marcată de o puternică activitate seismică.
Pe 26 decembrie 2004, Indonezia a fost lovită de o serie de seisme devastatoare, inclusiv de un cutremur cu magnitudinea 9,1, produs pe insula Sumatra. Acel seism a provocat un tsunami puternic, care a ucis 220.000 de persoane în regiune, din care 168.000 în Indonezia.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

8 comentarii:

  1. Doamne Apara poporul tau, si niluiessste mostenirea ta!!

    RăspundețiȘtergere
  2. vedeti dragi crestini in Indonezia frecvent sunt lupte intre cresini si musulmani- acestia din urma au omorat multi crestini si iata si palma data de DUMNEZEU-in DOBROGEA noastra cum pot trai in pace ortodocsii si musulmanii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 00:31, in Romania(Dobrogea) crestinii si musulmanii se respecta, sunt bine crescuti, respectuosi, altruisti, asa cum ar trebui sa fie si in alte parti si in alte tari. Sunt oameni cuminti si cu bun simt. Este cel mai bun exemplu de convietuire pasnica, armonioasa si toata lumea ar putea sa invete ceva de aici.

      Ștergere
  3. Cum putem sa-i ajutam?, Nu avem nici o putere ,S-ar putea face donatii ,dar unde ca sunt departe. Poate alte state se implica in ajutoare umanitare. Dumnezeu sa fie langa ei .

    RăspundețiȘtergere
  4. Bilanțul catastrofei din Indonezia, proporții apocaliptice: cel puţin 832 de oameni au murit.

    Multe trupuri neînsuflețite se află prin orașul devastat, iar spitalele sunt copleșite de numărul mare de victime, mulți răniți fiind tratați în ar liber.

    Armata a fost trimisă să ajute, dar salvatorii fac eforturi uriașe să ajungă în zonele afectate, inclusiv în orașul Donggala, altă localitate afectate de dezastru

    "Mulţi oameni morţi au fost găsiţi de-a lungul ţărmului", a afirmat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvând al agenţiei care se ocupa de dezastre. Acesta a adăugat că datele sunt încă provizorii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cine e raspunzator pentru sutele de oameni morti inecati din cauza tsunamiului?
    Cine a interzis (blocat,uitat,omis) AVERTIZAREA POPULATIEI cu SIRENE SPECIALE DE ALARMA ca se apropie tsunami? Avea si populatia timp sa se salveze, asa....nimeni nu a stiut si au fost luati prin surprindere si.....
    Aparatura exista ,s-a stiut ca vine tsunami( 6m inaltime),iar foarte multi se intreaba de ce au refuzat avertizarea oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este groaznic doamna Maria si nu ai cum sa nu plangi cand ma gandesc ca se poate intampla oriunde pe acest pamant o catastrofa sunt semenii nostri.
    Bunul Dumnezeu s-ai ierte pe cei care au pierit iar cei ramasi s-a le dea putere sa mearga mai departe.
    Locul acela nu cred ca mai poate fi locuit se va cufunda mereu sunt cutremure acolo urmate de tsunami.
    Cu mult drag doamna Maria.

    RăspundețiȘtergere
  7. Numarul mortilor a trecut de 1200 si mai sint sute de disparuti

    RăspundețiȘtergere