luni, 3 septembrie 2018

LEPRA REVINE ! CAZURI DE LEPRA !


                                        3 Septembrie 2018,ora 6,17 dimineata !

                                          Dragii mei,

Au trecut foarte multi ani de cand se spune (stiintific)ca LEPRA a fost eradicata.
Din nefericire dragilor, ne vom confrunta cu noi cazuri de LEPRA.
Aceasta boala este una extrem de contagioasa si se transmite de la om la om.
Astazi m-a trezit un glas care intreba asa pe părintii unui copilas:
                "Caz de LEPRĂ .
Clipă în care,vad un cabinet medical in care se aflau doi adulti (posibil mama si tata)si un copilas.
Doctorul imbracat cu halatul alb, priveste copilul si intreaba pe părinti:

             A mai avut LEPRA?

Iar părintii raspund asa:

            Da! A mai avut LEPRA."

Din nefericire dragilor,ne vom confrunta la nivel mondial cu noi cazuri de LEPRA.
Dar sa ne amintim ce inseamna si cum se manifesta LEPRA:

Primul caz a apărut în anul 1864.
Lepra este o boală contagioasă, care evoluează pe parcursul a câteva zeci de ani şi se transmite doar de la om la om. În România, primele cazuri de lepră au fost menţionate la Spitalele Colţea şi Brâncovenesc, din Bucureşti, între anii 1864 şi 1870. Începând cu această perioadă s-au descoperit din ce în ce mai multe îmbolnăviri, astfel că la începutul secolului XX a fost nevoie de înfiinţarea unui centru în care pacienţii să fie izolaţi şi trataţi. Aşa a luat fiinţă leprozeria. Aceasta există şi astăzi, la Tichileşti, Tulcea, şi este una dintre puţinele rămase în Europa.

Lepră .

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigationJump to search
Lepră
Leprosy.jpg
Bărbat de 24 de ani din Norvegia, infectat cu lepră, 1886.
SpecialitateBoli infecțioase
Clasificare și resurse externe
ICD-10A30
ICD-9-CM030
OMIM246300
DiseasesDB8478
MedlinePlus001347
eMedicinemed/1281 derm/223 neuro/187
Patient UKLepră
MeSHD007918
Lepra (sau boala Hansen) este o boală infecțioasă gravă cunoscută din antichitate, provocată de Mycobacterium leprae sau Mycobacterium lepromatosis. Principalele forme ale bolii se bazează pe numărul de bacterii prezente: paucibacilare și multibacilare.[1] Cele două forme se diferențiază prin numărul de pete ușor depigmentate prezente, formele paucibacilare având mai puțin de cinci pete, iar formele multibacilare având mai mult de cinci pete.[1] Diagnosticul este confirmat prin identificarea de bacili acido-rezistenți într-o biopsie a pielii sau prin detectarea de ADN prin reacția de polimerizare în lanț.[1] Lepra este mai des întâlnită la persoanele care locuiesc în condiții de sărăcie și se crede că este transmisă prin picături respiratorii.[1] Nu este foartecontagioasă.[1]
Există o organizație internațională pentru combaterea leprei ILEP - International Federation of Anti-Leprosy Associations care caută eradicarea bolii pe glob, lucru dificil din cauza timpului de incubație lung [2].
În România mai există boala în delta Dunării, în Tichilești o localitate în județul Tulcea, Dobrogea se află singurul sanatoriu (spital) unde mai conviețuiesc cei bolnavi de lepră.

    Istoric[modificare | modificare sursă]

    Boala este cunoscută din vechime, fiind amintită deja în primele izvoare scrise din istorie. Cercetările mai recente au stabilit că locul de origine a bolii este Africa de est. De aici boala s-a extins în Europa și Asia ajungând în India.
    În Vechiul Testament, partea Leviticus (cartea 3-a a lui Moise), boala este descrisă amănunțit în capitolul XIII vers. 1-46. De menționat că aici lepra nu este considerată ca o boală diferită de alte boli dermatologice ca Lupus erythematodes (boală de piele cu o etilogie necunoscută), sau „Lupus vulgaris” (tuberculoză dermică), cauza fiind necunoscută datorită cunoștințelor medicale puține din acel timp.

    Noile infecții cu lepră (2003)
    La fel boala este amintită în Roma și Grecia antică. O preocupare deosebită cu această boală a fost în timpul lui Cicero. Mai târziu prin secolele VII și VIII boala este răspândită în rândul populației langobarde (popor germanic din nordul Italiei). Prin secolul IX și XI boala este amintită în WürzburgBremen sau colonia de leproși (Leprosorium) din Aachen.
    Conform specialiștilor, lepra probabil nu exista în Grecia dinaintea lui Hristos[3] și sunt voci care afirmă că nu exista nici în Israelul dinaintea lui Hristos.[4][5]
    Cruciadele fiind considerate ca unul din factorii importanți care au determinat răspândirea bolii în Evul Mediu, boala atinge un apogeu în secolul XIII și dispare la sfârșitul secolului al XVI-lea, lăsând bolnavii cu forma cronică de lepră.
    Lepra este considerată azi o boală care se poate transmite numai în condiții igienice deficitare, stare de subnutriție care determină o slăbire a sistemului imun.
    Fenomenul de contaminare era deja cunoscut de la epidemiile de pestă, ceea ce a determinat izolarea leproșilor în colonii, evitându-se contactul cu bolnavii, neținând seama de cei contaminați care erau în perioada de incubație a bolii.
    Lepra se extinde în zona Caraibelor și pe continentul american prin colonizarea Americii[6] și comerțul cu sclavi. O extindere mare a bolii are loc în secolul XIX în Norvegia, atingând cifra de 2800 de leproși. În această perioadă este descoperit de medicul norvegian Hansen agentul etiologic.

    Plăci cutanate eritematoase (forma nespecifică)

    Simptome[modificare | modificare sursă]

    Inițial, infecțiile nu prezintă niciun simptom și, în general, rămân asimptomatice timp de 5 până la 20 de ani.[7] Printre simptomele care apar, se numără granuloame ale nervilor, ale tractului respirator, ale pielii și ale ochilor.[7] Aceasta poate conduce la absența capacității de a simți durere și, astfel, la pierderea extremităților din cauza rănirilor repetate.[1] De asemenea, printre simptome se mai numără și slăbiciunea musculară și vederea încețoșată.[1]
    Lepra este o boală cu o evoluție cronică, semnele de boală variază mult de la un pacient la altul, la congresul internațional de combatere a leprei din anul 1953 s-a făcut categorisirea formelor de boală:
    1. lepra nedefinită (prima fază cutanată eritematoasă)
    2. lepra tuberculoasă (căderea părului, apar inflamații nodulare pe traiectul nervilor, descompuneri de țesuturi)
    3. lepra bordeline (formă instabilă, fiind definită de starea imună, care trece în forma gravă)
    4. forma de lepră gravă (forma contagioasă, apar pete roșiatice, brune, „cap de leu”, inflamații pe traiectul sistemul limfatic și nervos, descompunerea de țesuturi cu tumefieri și ulcerații. Aceste procese se pot extinde în mușchi, oase tendoane și organe, moartea fiind produsă de infecțiile secundare bacteriene.

    Tratament[modificare | modificare sursă]

    Azi lepra este o boală care se poate trata, costul tratamentului este o problemă încă nerezolvată în țările în curs de dezvoltare. Primul pas important în combaterea bolii a fost făcut în anul 1873 de medicul Gerhard Armauer Hansen prin descoperirea agentului cauzal. După o cercetare timp de patru ani a bolii (1884-1888) de către medicul dermatolog german Eduard Arning (1855-1936) dovedește faptul că lepra este o boală transmisibilă, timp de 20 de ani boala neputând fi tratată. Descoperirea sulfamidelor (Gerhard Domagk), urmat de terapia cu sulfonamida Archie Cochrane, Dapson (DDS) (1947) este un pas important în tratamentul infecțiilor.
    Rezultatele tratamentului sunt influențate de starea imună a bolnavului, de forma și evoluția bolii. În funcție de diagnostic (lepromintest) durata tratamentului poate fi de o lună sau poate dura ani întregi.
    Lepra poate fi tratată.[7] Tratamentul leprei paucibacilare presupune administrarea de dapsonă și rifampicină pe o perioadă de 6 luni.[1] Tratamentul formei de lepră multibacilară presupune administrarea de rifampicinădapsonă și clofazimină pe o perioadă de 12 luni.[1] Aceste tratamente sunt oferite gratuit de Organizația Mondială a Sănătății.[7] De asemenea, se pot administra o serie de antibiotice.[1]

    Cercetare[modificare | modificare sursă]

    Până în prezent nu s-a reușit cultivarea bacteriei în laborator (vitro), însă din anul 1960 s-a reușit inocularea M. leprae la animale din familia Dasypodidae (furnicar, leneș), care nu se îmbolnăvesc din cauza temperaturii corporale mai scăzute. Din anul 1971 aceste animale sunt folosite în scopul producerii unui vaccin antilepros.
    Însusi IISUS HRISTOS a vindecat pe cei 10 LEPROSI cand mergea spre IERUSALIM.
    Iata:

    VINDECAREA CELOR 10 LEPROSI. Despre recunostinta si indreptatire



    Vindecarea celor zece leprosi:

    Iar pe cand Iisus mergea spre Ierusalim si trecea prin mijlocul Samariei si al Galileii, intrand intr-un sat, l-au intampinat zece leprosi care stateau departe, si care au ridicat glasul si au zis: Iisuse, Invatatorule, fie-Ti mila de noi! Si vazandu-i, El le-a zis: Duceti-va si va aratati preotilor. Dar, pe cand ei se duceau, s-au curatit. Iar unul dintre ei, vazand ca s-a vindecat, s-a intors cu glas mare slavind pe Dumnezeu. Si a cazut cu fata la pamant la picioarele lui Iisus, multumindu-I. Si acela era samarinean. Si raspunzand, Iisus a zis: Au nu zece s-au curatit? Dar cei noua unde sunt? Nu s-a gasit sa se intoarca sa dea slava lui Dumnezeu decat numai acesta, care este de alt neam? Si i-a zis: Scoala-te si du-te; credinta ta te-a mantuit.
    (Luca 1,11-19. Duminica a 29-a dupa Rusalii).
    R. Radulescu: Zece leprosi se vindeca dupa ce Il intalnesc pe Mantuitorul Hristos. Vindecarea nu este imediat evidenta. Mantuitorul Hristos ii trimite la preoti, pe cei zece leprosi, iar Evanghelia ne spune ca, pe drum se afla curatati, se vindeca. Parinte profesor Constantin Coman, de ce ii trimite Mantuitorul Hristos la preoti? De ce nu face o vindecare pe loc, dintr-o data, de ce nu-i curata de lepra urata, care-i alungase din mijlocul comunitatii lor? De ce ii trimite pe leprosi spre preoti, spre liderii religiosi ai comunitatii?
    Pr. Coman: Pur si simplu pentru ca aceasta era practica randuita de legea vechi-testamentara. In cartea Levitic, in capitolele 13-14, unde sunt consemnate reglementarile privind lepra, se spune ca daca un bolnav de lepra constata ca s-a insanatosit, trebuie sa mearga sa se arate preotilor, pentru ca acestia sa confirme vindecarea, iar in urma confirmarii sa fie reprimiti in societate. Prin urmare, Mantuitorul Hristos Se supune prevederilor legii si ii trimite pe leprosi sa se arate preotilor, ca si cum ar fi fost vindecati. Surprinzator este modul in care se desfasoara acest lucru. Mantuitorul nu le spune ca s-au vindecat de lepra, nici ca se vor vindeca, ci ii trimite doar sa se arate preotilor. Sare peste niste etape. Nici leprosii nu intreaba nimic, ci se pornesc fara ezitare sa se arate preotilor, semn ca s-au increzut in cuvantul Domnului prin care-i trimitea! Au aratat, asadar, credinta.
    R. Radulescu: Aflam ca unul dintre ei nu era iudeu, deci n-ar fi trebuit sa se supuna legii iudaice. Era samarinean. Era tocmai acela care se intoarce la Hristos. Si pe el il trimite la preoti, dar se intoarce pentru ca el nu cunostea legea sau este manat inapoi de recunostinta, despre care este vorba in Evanghelia de astazi.
    Pr. Coman: Inainte de a va raspunde la intrebare, dati-mi voie sa constat ca, leprosi fiind, samarinenii si iudeii stateau impreuna, se intelegeau. Sanatosi fiind, nu reuseau sa se inteleaga, se dusmaneau. Lucrul acesta este semnificativ si ni se intampla, deseori, si noua, celor de astazi. Suferinta, necazul si boala ne unesc, in timp ce starea de bine si de sanatate ne desparte.
    Nu putem in nici un fel sa acceptam o astfel de erminie, din moment ce, Sfantul Evanghelist Luca si Mantuitorul Insusi puncteaza clar motivul pentru care s-a intors leprosul samarinean. Aici este motivatia si cheia evenimentului: ca, din zece leprosi care s-au vindecat in chip minunat, numai unul s- a intors sa dea slava lui Dumnezeu si sa-I multumeasca. Ceilalti noua, deloc intamplator de acelasi neam cu Iisus, nu s-au intors sa-I multumeasca.
    R. Radulescu: Ce-i impiedica pe ceilalti noua leprosi sa faca acelasi lucru? Din zece leprosi vindecati, unul singur este recunoscator!
    Pr. Coman: Proportia este semnificativa pentru cat de rara este recunostinta! Putem da si noi marturie astazi, dupa cum putem gasi marturii in toate timpurile, referitoare la lipsa de recunostinta. Cazul leprosilor vindecati nu este o exceptie. Tocmai de aceea este citat, pentru ca este exprimata aici o atitudine cu mare raspandire printre oameni. Recunostinta este foarte rara. Nu numai iudeilor le era greu sa fie recunoscatori. Oricarui om ii este greu sa fie recunoscator. Putem investiga atitudinea celor zece leprosi pentru a avansa eventuale explicatii ale acestei atitudini, in general. De ce sunt nerecunoscatori iudeii? Tema aceasta o intalnim cu mai multe prilejuri. Mantuitorul Hristos o pune in discutie deseori.
    Iudeii beneficiasera, de-a lungul istoriei lor, de foarte multe daruri, chiar de privilegii din partea lui Dumnezeu. Si profetii vechi-testamentari, ca si Mantuitorul, reproseaza iudeilor lipsa de recunostinta pentru pozitia speciala de care s-a bucurat acest popor, in raport cu celelalte neamuri in fata lui Dumnezeu. Ingratitudinea poporului ales – aceasta nu inseamna ca daca alt popor era ales ar fi fost in mod necesar mai recunoscator – este in atentia Mantuitorului Hristos si pentru faptul ca aceasta era un indicator al calitatii raportarii lui la Dumnezeu.
    Cred ca un prim posibil raspuns ar fi tocmai starea de indreptatire, pe care o extrag iudeii din familiaritatea lor cu Dumnezeu. In cazul concret al celor noua leprosi familiaritatea lor cu Tamaduitorul, intemeiata pe faptul ca erau de acelasi neam. O binefacere venita din partea cuiva familiar este indreptatita: „Daca tata nu-mi face un bine, atunci cine sa mi-l faca?! Iar daca-l face, il face pentru ca trebuie sa-l faca! Este tata, prin urmare, nu mai este nevoie sa-i multumesc! O face in virtutea relatiei noastre de apropiere sau chiar a datoriei lui de tata“. In acelasi sens, strainul putea gandi: „Daca un strain, care nu are nici o obligatie fata de mine, ba mai mult, chiar face parte dintr-un neam care dusmaneste neamul meu, imi face un bine, atunci simt nevoia sa-i multumesc!“.
    Oricum, indreptatirea este obstacolul principal in calea recunostinteiCand omul gaseste motiv sa se indreptateasca pe sine, alunga disponibilitatea de a fi recunoscator. Aici se pune in discutie o stare care ar trebui sa-i defineasca pe oameni, nu numai atunci cand se fac bine in chip minunat de boli incurabile, ci si atunci cand sunt sanatosi.Este vorba despre atitudinea de permanenta recunostinta a omului fata de Dumnezeu, Creatorul lui si al lumii in care traieste, dar si Cel ce sustine continuu totul in existenta si il ridica pe om ori de cate ori cade.
    R Radulescu: In cazul de fata avem de-a face cu o evidenta. S-au vindecat de lepra, o boala de care nu se vindeca decat foarte rar un om. Samarineanul se intoarce nu numai sa multumeasca Binefacatorului, pe care-L are in fata, ci-L slaveste pe Dumnezeu, multumeste si pe verticala, sa spunem. Problema recunoasterii pe verticala este dificila din perspectiva omului de astazi, a omului modern, pentru ca binele care i se intampla in viata poate fi rezultatul actiunilor personale. Atunci cand cineva ma ajuta, este limpede ca trebuie sa-i multumesc, sa-i fiu recunoscator. Dar lui Dumnezeu de ce sa-I fiu recunoscator, de vreme ce eu sunt stapan pe propriile mele actiuni si gandesc ca binele este rezultatul actiunilor mele?!
    Pr. Coman: Domnule Remus, evaluata din perspectiva Evangheliei Bisericii noastre, aceasta atitudine, pe care tocmai ati descris-o dumneavoastra, este amagitoare, este falsa, chiar daca multi, intr-o oarecare complicitate, o considera a fi legitima. Noi marturisim contrariul si trebuie sa spunem lucrul acesta cu tarie! Chiar daca acest contrariu nu se bucura de evidenta exterioara de care vorbeati. Facem aceasta afirmatie, incriminand, in egala masura, orbirea si ingrosarea simtirii si a intelegerii celor care sunt exponentii celeilalte opinii si perspective. Cine nu-L vede pe Dumnezeu, in aceasta lume si in aceasta creatie, ca origine, cauza, inceput, principiu, sens si sustinere, in opinia teologiei Bisericii si a Evangheliei Mantuitorului, se amageste cumplit, se insala! Imi dati prilejul sa spun o constatare pe care am facut-o de-a lungul experientei mele de preot. Omul fuge de Dumnezeu. Fuge de Dumnezeu pentru ca are ispita existentei autonome, vrea sa-si fie siesi stapan. Intre altele si pentru ca nu poate duce starea de recunostinta. Neputinta se datoreaza starii lui de cadere, pacatului in care se afla.
    R Radulescu: Parinte profesor, acceptam ca si credinciosi aceasta viziune. Dumnezeu este bun, ne ajuta, ne sustine. Trebuie sa-I fim recunoscatori? Are Dumnezeu nevoie de recunostinta noastra?
    Pr. ComanNu are nevoie, dar se bucura.
    R Radulescu: Dar este afectat de nerecunostinta noastra?
    Pr. Coman: Nu este afectat in sensul in care ar suferi vreo micsorare, cum spun Parintii Bisericii. Dar este afectat in sensul in care in loc sa Se bucure, Se intristeazaNoi marturisim credinta ca intre Dumnezeu si oameni exista o relatie interpersonala vie, dinamica, reala.Dumnezeu nu este un principiu, o idee, o entitate imuabila, ci este o comunitate de Persoane iubitoare. In Sfintele Evanghelii avem nenumarate situatii in care este ilustrata bucuria lui Dumnezeu pentru un pacatos care se pocaieste, de exemplu. Sa ne amintim pilda Fiului risipitor.Bucuria este motivata nu de faptul ca cineva isi arata recunostinta fiindca era dator, dupa cum nici intristarea nu este provocata de faptul ca cineva nu-si implineste aceasta datorie, ci bucuria este motivata de faptul ca, printr-un astfel de pretext se activeaza relatia dintre cei doi, se da continut pozitiv acestei relatii. Este sensibil acest aspect, dar este esential.
    Recunostinta – sau orice alt sentiment la adresa cuiva – inainte de a fi exprimata, este o stare launtrica a respectivului. In mine se naste un gand bun la adresa cuiva. Ma cuprinde o stare buna care-l are drept cauza pe cel care m-a ajutat in vreun fel. Starea aceasta se constituie intr-un continut bun al relatiei dintre noi. In starea de recunostinta, ce poate cuprinde sufletul meu pana la a-l coplesi, il cuprind pe cel care mi-a facut bine, il aduc, il actualizez inlauntrul meuMa unesc cu elInchipuiti-va ca, in felul acesta L-am aduce pe Dumnezeu in sufletul nostru, nutrind profunda si nemasurata recunostinta fata de El pentru tot. Dumnezeu acest lucru il urmareste, nu achitarea de o datorie, prevazuta in vreun cod de legi sau in vreo morala conventionala. Si, bineinteles, ca exprimarea acestei stari de recunostinta, care ne-a umplut sufletul de El, Il bucura pe Dumnezeu. Daca eu va fac un bine dumneavoastra, va ajut intr-o situatie, iar dumneavoastra va intoarceti la mine si-mi spuneti: „Parinte Constantin, va sunt recunoscator, va sunt multumitor, dar nu numai ca-mi exprim multumirea si recunostinta, dar va port in suflet pentru ca m-ati ajutat!“, in urma gestului meu, intre mine si dumneavoastra s-a activat o relatie frumoasa, cu un continut real, frumos, imbucurator. Eu, la randul meu, spun in sinea mea: „Omul acesta sensibil si recunoscator pentru gestul minor pe care eu l-am facut pentru el, se gandeste la mine si gandul acesta il umple de bucurie si de recunostinta!“. Iata cum si in mine se naste un gand bun si o stare imbucuratoare care va are ca subiect pe dumneavoastra. Si eu va port, macar un timp, in sufletul meu, cu imaginea imbucuratoare pentru mine a unui om recunoscator, sensibil, etc.Daca la gestul meu de ajutorare, dumneavoastra nu raspundeati cu recunostinta, nu raspundeati in nici un fel, se pierdea mai intai de toate intalnirea noastra sufleteasca reciproca: in dumneavoastra, prin starea de recunostinta pe care o nutreati in suflet, si in mine prin starea de bucurie generata de exprimarea recunostintei. Ca sa nu mai spun ca, in situatia in care eu observam ca ati fost nerecunoscator, se consemna un minus in relatia dintre noi: gandul ca sunteti nerecunoscator si neatent si starea de intristare sau amaraciune, consecventa acestui gand.
    Nu ni-L putem inchipui pe Hristos Iisus asteptand si receptand recunostinta sau lipsa recunostintei, ca pe un gest de buna crestere sau de replica la schimb: ti-am facut un bine esti dator sa-mi dai ceva in schimb, macar un „multumesc”Daca gestul Lui este, in ultima analiza, un gest de dragoste atunci recunostinta este un raspuns la acest gest de dragoste, iar lipsa recunostintei, absenta acestui raspuns.
    Lucrurile acestea sunt esentiale din perspectiva Evangheliei, din perspectiva duhovniceasca. Nu fizicul si materialul, gesturile fizice, faptele in ele insele, ci receptarea lor in plan sufletesc, lucrarea lor in spatiul relatiei interpersonale. Noi, in majoritate, traim, din pacate, intr-o alta stare, intr-o stare de suspiciune, de indreptatire, de meschinarie, de rautate, de barfa, de judecata nesfarsita a tuturor; toate ingemanate, revendicate de o stare de decadere a omului, pe care eu o numesc indreptatire de sine. Indreptatirea de sine este starea cea mai de jos a omului. Este starea omului incapabil de iubire si insensibil la provocarea iubirii. Este starea omului anerast, incapabil de iubire.
    R. Radulescu: Recunostinta este leacul?
    Pr. Coman: Recunostinta este varful existentei! A fi recunoscator, inseamna a exista la varf! Cine vrea sa existe la baza, sa se indreptateasca pe sine. Cine vrea sa existe la varf, sa vaneze recunostinta si multumirea. Fiecare dintre noi avem pentru ce si catre cine sa ne exprimam permanent multumirea si recunostinta. Cine este recunoscator iese din sine spre celalalt, iar cel care se indreptateste pe sine, se inchide in sine, asfixiant si sinucigas sufleteste.

    51 de comentarii:

    1. Minti de ingheata apele, cu fiecare proorocire pe care o faci.Nu ai nimic sfant , nici un dar de la Tatal.Esti viermanoasa pe dinauntru ca un ar putret.
      Mai bine pleca-ti fruntea si inima la ruga sincera catre Dumnezeu si sa te ierte.
      Iubirea asta de sine pe care o aia si placerea fata de arginti o sa-ti aduca doar necazuri copila draga.
      Ai mare grija de Bogdanel al tau si nu mania pe Tatal.Caci pacatele tale o sa se rasfranca asupra lui...Baga de seama ca Dumnezeu e mare in iubirea Sa dar nu rabda.
      Amin +

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri

      1. Anonim3 septembrie 2018, 17:45

        Cum indraznesti sa-mi ameninti baiatul ? Nu ti-i rusine ? DUMNEZEU sa-ti dea tie după cum doresti tu altuia !!!
        ROG AUTORITATILE ROMANE sa se sesizeze in legatura cu aceasta AMENINTARE a acestui ANONIM:

        Anonim3 septembrie 2018, 17:45

        Anonim3 septembrie 2018, 17:45
        Minti de ingheata apele, cu fiecare proorocire pe care o faci.Nu ai nimic sfant , nici un dar de la Tatal.Esti viermanoasa pe dinauntru ca un ar putret.
        Mai bine pleca-ti fruntea si inima la ruga sincera catre Dumnezeu si sa te ierte.
        Iubirea asta de sine pe care o aia si placerea fata de arginti o sa-ti aduca doar necazuri copila draga.
        Ai mare grija de Bogdanel al tau si nu mania pe Tatal.Caci pacatele tale o sa se rasfranca asupra lui...Baga de seama ca Dumnezeu e mare in iubirea Sa dar nu rabda.
        Amin +

        Ștergere
      2. MESAJ PENTRU AUTORITATILE ROMANE !
        Va rog sa luati masuri de urgenta impotriva acestui ANONIM
        Anonim3 septembrie 2018, 17:45,care -mi ameninta atat baiatul ca si pe mine.
        Nu este prima oara cand sunt amenintata ata eu cat si familia mea. Va voi pune la dipsozitie toate COMENTARIILE amenintatoare la adresa mea,precum si cele cu injurii si jigniri pe care le primesc zilnic de la acvest ANONIM !
        Va rig din suflet sa va sesizati si sa luati masuri urgente impotriva acestui individ. Va multumesc ! Cu pretuire,Maria Ghiorghiu !

        Ștergere
      3. Doamna Maria cred ca Anonim3 septembrie 2018, 17:45 a vrut sa spuna ca un copil plateste pacatele parintilor.
        Nu inteleg de ce permiteti insa publicare unor astfel de comentarii.
        Nu le mai aprobati comentariile , ca nu e postare in care sa nu vad astfel de specimene.
        Nu puteti sa inlocuiti optiunea de a posta comentariile sub anonimat , cu nume sau adresa de email ? Sa se stie cine si ce posteaza.
        Sau renuntati la blog si ramaneti c u pagina de facebook - e mai sigura si nu are astfel de comentarii rautacioase.
        Neculau Ilinca - o cititoare .


        Ștergere
      4. anonim 17.45,ai mare grija cu blestemele,se vor intorce impotriva ta exact cind nici nu te astepti,cind ti-e lumea mai draga,atunci te vor lovi blestemele tale la adresa unora,ai mare grija

        Ștergere
      5. Bogdan e fiul ? Oricum , urate comentarii pe aici.Pe facebook nu am vazut asa ceva.
        Sterge-ti optiunea de a comenta sub anonimat si gata, prblema rezolvata.Toti cei cre vor sa posteze sa comenteze sub nume.
        Cele 3 carti au legatura intre ele sau pot sa le citesc separat ? Am primit prima carte cadou si...
        Mersi !
        Sfatul meu e sa nu mai permiteti astfel de comentarii pe blog.Rugati pe cineva sa va administreze pagina sau stergeti personale comentariile urate.
        Alin 22 ani

        Ștergere
      6. deja s-a ajuns prea departe.doamna maria,daca se poate sa scoateti acele mesaje cu amenintari si jigniri,si sa faceti plingere la politie,poate stiti si dumneavoastra cine sint aia care tot ameninta

        Ștergere
      7. Doamna Maria,anonimul 17:45 este un troll sau controlat mental fără voia lui,pus special(sau îndemnat de forul său interior luat în stăpănire de cel râu), pentru dezarmarea dvs.Are "școală"de manipulare și știe că pe "adversar"(adversarul lui este oricine crede în Iisus)îl poți "desființa"cu sentințe din propria lui credință.De ex.dacă eu vreau să desființez un musulman,intru la el pe blog și încep să debitez sentințe de"incriminare" din Koran.Dacă ar fi fost creștin autentic și-ar fi dat seama,că dumneavoastră sunteți o creștină autentică și bine intenționată.Un creștin adevărat nu amenință copiii altui creștin sau al oricărui om indiferent de religie.
        Zice că e creștin,dar vorbește ca un anticreștin.Problema este că toți creștinii autentici vă recunosc.Cine nu vă recunoaște,nu o face ptr că nu poate.Și nu poate,ptr că nu-l are pe Dumnezeu în interior(poate e doar căldicel).

        Ștergere
      8. Doamna Maria nu vreau sa tin partea acestui Anonim3 septembrie 2018, 17:45.Insa in afirmatia " Ai mare grija de Bogdanel al tau si nu mania pe Tatal." din comentariu de mai sus , eu nu vad o amenintare.Bine, se gasesc in mesaj cuvinte vulgare dar nu exista nici o amenintare care sa va puna in pericol pe dv.sau pe acest Bogdan - fiul.
        Cred ca problema acestui anonim e urmatoarea : are ce are cu cei care comunica cu Dumnezeu, cu cei care vad viitorul in general...cu dv.Sunt sigur ca nu sunt pe placul lui.
        Fiul dv.e inclus in mesaj din dorinta de a va ataca emotional (punctul sensibil al oricarei mame).
        La o analiza psihologica a comentariului postat de Anonim reiese ca e un barbat sau o femeie care a dus convingerile religioase la extrem - cuvintele urmatoare din mesaj subliniaza clar asta : Tatal ....pleca-ti fruntea si inima la ruga sincera catre Dumnezeu si sa te ierte....copila draga....nu mania pe Tatal...Dumnezeu e mare in iubirea Sa ...
        Sfatul meu este sa nu mai aprobati postarea publica a comentariiilor acestui Anonim.Postarea unor mesaje viitoare sau mai vechi (pe care spuneti ca le primiti de ceva timp) nu vor face altceva decat sa-l determine sa continue.
        In astfel de cazuri cel mai indicat e fie sa rugati pe cineva sa va modere comentariile persoanelor lasate aici , pe blog sau sa postati un mesaj prin care sa-i sugerati acestui Anonim ca politia e deja pe urmele sale si ca la viitorul comentariu va fi arestat.
        Asta descurajeaza viitoarele comentarii.O spun din experienta avuta cu o doamna care primea ceva similiar pe blog, de mai multe ori pe zi.Cand a facut asa cum am rugat.o , comentariile au incetat brusc.
        Bafta !
        Claudia - psiholog

        Ștergere
      9. Sa-L iubesti pe Dumnezeu la extrem nu e pacat,dimpotriva e exact calea catre mantuire,sa fii caldicel e pacat pt ca vei fi aruncat in iad,la Dumnezeu nu merge niciodata gri,ori esti alb,ori negru!

        Ștergere
      10. Catre anonim17.45!Mai credinciosule ,dacă taceai filozof ramăneai!Cauta alt blog,nu ne plictisi!!!! SĂ-ȚI FIE RUSINE,VINE VREMEA,CURÎND SI AI SA PLATESTI PENTRU VENINUL ACUMULAT IN SUFLET! Maria H

        Ștergere
      11. 16:54, tu platesti. La tine vremea a venit...de mult... Oare de ce?! Stii?!

        Ștergere
      12. Anonim16.54.te rog sa ne onorezi cu retragerea ta definitivă !Maria H

        Ștergere
    2. Dupa pesta porcina urmeaza lepra? Dumnezeu sa ne ocroteasca, Doamne ai grija si mila de noi.

      RăspundețiȘtergere
    3. Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Revine lepra ? O ce veste minunată de porci am scăpat acum urmează să scăpăm și de oameni. Comunicat ca să nu pățim cum am pățit cu pesta porcină să ne ia prin surprindere. Dacă apare un caz de lepră în localitatea dumneavoastră toți locuitorii vor fi strânși și sacrificați că să nu se răspândească lepra. Cei care se depistează cu lepră și își pun singuri capăt zilelor vor fi amendați. Singura lepră acceptată vor fi leprele din parlament.

      RăspundețiȘtergere
    4. S-a ne apere Bunul Dumnezeu doamna Maria de asa o plaga.
      Maicuta Domnului s-a fie cu noi cu toti.

      RăspundețiȘtergere
    5. Petre Daea Show. Ministrul Agriculturii în acțiune.Urale, ovații, aplauze furtunoase! Pe fundal omul responsabil cu aplauzele.

      Vizionare placuta, tovarasi!

      https://www.facebook.com/605104846253265/posts/petre-daea-show-ministrul-agriculturii-%C3%AEn-ac%C8%9Biune-un-prost-legendar-marca-psd-ac/1276840469079696/

      RăspundețiȘtergere
    6. Si au aparut si câteva cazuri de holeră in Africa mulți oameni au murit.Scria in presa zilele trecute.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. dupa ce termina animalele din ferme si gospodarii, trec la oameni .

        Ștergere
    7. Sadhu Sundar Selvaraj,un preot-profet hindus creștin,a făcut numeroase profeții-pe care le-a primit direct de la îngeri,serafimi-care toate s-au adeverit.În una din ultimile profeții făcute de el,ne prezintă atenționarea directă trimisă de Dumnezeu prin arhanghelul Mihail.Și anume că,în funcție de cum au votat națiunile la Consiliul ONU-pentru sau contra mutării capitalei Israelului la Ierusalim,și recunoașterea Palestinei ca țară,vor primi răsplată sau pedeapsă.Majoritatea au votat împotriva Israelului.Toate aceste țări vor primi pedeapsa de la Dumnezeu"o boală epidemică cumplită din vechime,care va ""mănca""pielea și carnea de pe oameni".România s-a abținut de la vot(măcar atât)iar prin intenția manifestata de guvern de a muta ambasada la Ierusalim,poate va scăpa.Printre țările ce au votat"NU"ptr Ierusalim și "Da"ptr recunoașterea Palestinei(ducănd astfel la divizarea în două a Ierusalimului)se numără aproape toate țările Europei de Vest.Astfel Dumnezeu le va da semn că s-au îndepărtat de EL.De aceea Sadhu Sundar spune că această boală va face ravagii în Vestul Europei.Văd caă multe profeții ale acestui preot-profet,coincid cu cele ale Doamnei Maria.Acest lucru subliniază în plus că Doamna Maria este una din trămbițele lui Dumnezeu.Iată linkul către conferinta acestui preot profet: https://youtu.be/Nz18vzy4X6M

      RăspundețiȘtergere
    8. Judecata Lui Dumnezeu asupra 70 de națiuni.Conferința lui Sadhu Sundar din 1.09.2018.Link:
      https://youtu.be/eDiwg6GiqlM

      RăspundețiȘtergere
    9. In aceasta conferintă vorbește începând cu minutul 9:55 al filmului,despre pedeapsa ce vine peste cele 70 de natiuni votante împotriva inițiativei lui Trump(de sustinere a Israelului în mutarea capitalei la Ierusalim)
      https://youtu.be/eDiwg6GiqlM

      RăspundețiȘtergere
    10. Chiar n-a postat nimeni aici ???

      RăspundețiȘtergere
    11. youtube cu asa numitul Sundar este o facatura nerusinata, foarte moderna. Adevaratul SUNDAR SINGH, crestinat intr-adevar, nu are nimic de-a face cu politica actuala. Era nevoie doar de o cautare de o secunda pe internet
      https://en.wikipedia.org/wiki/Sadhu_Sundar_Singh

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Anonim 22:40.Nu este nici o făcătură.Ne arătați wikipedia despre Sadhu_Sundar_Singh.Confundați oamenii!!
        Sadhu Sundar Singh este un călugăr hindus,întreadevăr creștinat care a trăit în alta perioadă și despre care există relatări.Sadhu Sundar Salveraj este altcineva: tot preot hindus și tot creștinat care trăiește și profețeste în zilele noastre(chiar și la mormântul Sfânt a fost primit,și chiar la Athos).Ultima conferință a ținut-o în Lancaster Anglia,și urmează în septembrie una în Ierusalim chiar!Vedeți că în India numele de Sundar sau Sadhu sunt ca și Dumitru și Ion în România.Și pe Singh și pe Salveraj îi mai cheamă și Sadhu Sundar.Dar unul este Singh(nume de familie),altul este Salveraj(nume de familie).
        Eu sunt un hindus creștinat,stabilit în România.Mă cheamă și Sundar,și nu sunt în wikipedia.

        Ștergere
      2. Scuzați.De supărare din cauza confuziei ce se face între cei doi Sadhu Sundar,am scris greșit numele de familie al preotului hindus creștinat și profet din zilele noastre.Se numește: Selvaraj și nu Salveraj cum am scris.Numele complet este SADHU SUNDAR SELVARAJ.
        Eu sunt un hindus crestinat,stabilit în România.

        Ștergere
      3. Imi place si mie profetul indian Sadhu Sundar il urmăresc de mult timp pe youtube are multe profeții despre zilele din urma si unele chiar s-au si adeverit si altele asemenea sunt in curs de adeverire.Chiar el a profetit ridicarea lui Anticrist de la Berlin unde este numită si sinagogă a Satanei .Multumesc an 23:23 ca ai postat despre acest preot profet si i-ai dat valoare trebuie sa il cunoasca cat mai multa lume crestina si sa ia aminte la învățăturile sale care sunt primite de îngeri prin revelație divina asa cum ii sunt transmise.Are multe,foarte multe mesaje cu Iisus si cum El ii descoperă toate tainele si învățăturile cerului.Luati aminte si începeți sa învățați sa glorificati pe Dumnezeu si sa dati Slava Fiului Sau..Este timpul sa iesiti din somnolenta care va cuprins si dati mai multa putere credintei asa cum fac alte popoare crestine civilizate
        .Luati si învățați de la alți profeți adevărați ce inseamna credinta in flăcări si iubirea de Dumnezeu cel care sta in ascuns.

        Ștergere
      4. 23.23 Daca sunteti hindus , felicitari domnule! Vorbiti si scrieti o limba romana perfecta . Ca sa nu mai vorbesc de coerenta in sine care lasa mult de dorit anumitor romani ca intelect si exprimare . Inca o data , felicitari !

        Ștergere
    12. https://docs.google.com/file/d/0B0VNo1LgWPpsa2lPMlVqTFZhTUE/view?pref=2&pli=1

      profetiile lui despre Romania, se gasesc in subsolul articolului din Wikipedia (engleza)

      RăspundețiȘtergere
    13. Fereasca Dumnezeu de o asa nenorocire.La cate boli sunt pe lumea asta si la cate se mai descopera zilnic,asta mai lipsea.
      Venirea Tatalui nu era anunta de mai multe evenimente printre care si boala ?

      RăspundețiȘtergere
    14. Unele din profețiile lui Sadhu Sundar Selvaraj,care este un profet actual,care coincid cu unele viziuni ale Doamnei Maria,în engleză și traduse:"On November 30 2011, Sundar Selvaraj was fasting and praying for three days on Mount Sinai. On the second day,as he was meditating on the word of God,he saw an open vision. A mighty angel with a drawn sword appeared before him and said, “Israel will be betrayed by her closest friend. The nation that will betray Israel, the same fate will happen to her.(în 30 noiembrie 2011,Sundar a postit și s-a rugat,3 zile pe muntele Sinai.In a 2-a zi,în timp ce medita la cuvântul lui Dumnezeu,i s-a arătat o viziune.Un Înger preaputernic cu o sabie,a apărut în fața sa și i-a spus"Israel va fi trădat de prietenii apropiați.Națiunile care îl vor trăda vor avea aceeași soartă).

      Just as Sundar was wondering which nation was Israel’s closest friend, a map of the United States appeared before the angel. Then the angel pulled back his sword and stuck it into the center of the United States and said, “The nation that will be responsible for dividing the land of Israel will likewise be separated into two.”(cănd se întreba care sunt națiunile trădătoare,a apărut harta USA,iar îngerul a scos sabia și a înfipt-o în centru spunând"așa vor fi împărțite în două națiunile responsabile de divizarea Israelului")

      On December 25 2016, Christmas day, the Lord showed Sundar three things that would happen in world begining with 2018.(în 25.dec.2016,de Crăciun,Dumnezeu i-a arătat 3 pedepse ce se vor abate asupra omenirii)

      First, he was shown a new disease that will eat the skin will break out in western countries as a form of punishment for touching the apple of God’s eye(Jerusalem)(întâi i-a arătat o nouă boală,care va mânca pielea care va izbucni în țările vestice,ca o formă de pedeapsă pentru atingerea mărului ochiului lui Dumnezeu(Ierusalim).
      Second, he was shown the sky darkened and many brightly burning meteors began falling from the sky like a meteor shower.Trees will burn in large numbers.(apoi cerul se va întuneca și va cădea o ploaie de meteoriti strălucitori.Copacii vor arde în număr mare)
      Third, mountains will spew lava high into the sky and in large quantity and volcanoes will burn. When the lava falls, it will fall on the water reservoirs and drinking systems, causing the water to become undrinkable"(apoi munții vor arunca mari cantități de lavă în înaltul cerului.Lava va cădea în rezervoarele de apă și sistemele de apă potabilă,făcănd apa de nebăut)

      RăspundețiȘtergere
    15. Doamna Maria, ce ai ??
      Acesta nu a fost un mesaj de amenintare la adresa copilasului dvs. mie nu mi se pare mai mult decat un santaj emotional pe baza Bibliei care ne spune ca pacatele noastre le trag copii nostri!
      Asadar stai linistita, subiectul sufera de
      Judecatorizare, pariu ca e un pic cocosat deja :(((
      ,, Autoritatile'' au jurisdictie in general doar in cursul agresiunii sau dupa ce aceasta a avut loc.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. E asa cum spui DZ, cati ani ai ?

        Ștergere
      2. am beneficiat de instructie speciala,la nivel inalt.
        40.

        Ștergere
      3. 22.47. Eu ceva mai multi.
        Mi-ai promis ca ma ajuti intr-o problema si sa iti reamintesc in jurul datei de 20 . Probabil o sa iti las o adresa de mail. Sau daca ai tu o alta solutie.

        Ștergere
      4. Ia uite bre, si eu credeam ca n ai citit sau nu te intereseaza.vorbim.0740 990 836.

        Ștergere
      5. 13.19 Multumesc mult.

        Ștergere
    16. Nu inteleg sensul mesajului persoanei anonime.
      Cu o simpla cautare pe internet, OMS confirma ca exista in 2016 mai mult de 200.000 leprosi in lume. Se atrage atentia ca din ce in ce mai multe animale transmit boala. In Franta, unde locuiesc acum, sunt cateva sute de cazuri insa e subiect tabu.

      Cineva spunea ca un copil poate plati pacatele parintilor. Din cate am auzit eu, un copil poate plati pacatele rudelor pana la a 7-a generatie. Fiecare lucru are rostul lui. Datorita unui copil bolnav parintii sa revina la credinta, se pot intampla miracole, descoperire medicala etc fara sa aiba un raport cu pacatele parintilor.

      Cum spunea cineva... "nivelul de spiritualitate la noi e la pamant"
      In loc sa iti vezi de viata ta si sa evoluezi profesional, familial, spiritual, gandesti, vorbesti si actionezi ca un vierme...

      Dumnezeu e mare!
      Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueste-ne pe noi pacatosii!

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Dumnezeu,daca exista, nu are nevoie de credinta si adulatiile nimanui,nici de inutilele ceremonii bisericesti. Daca as fi Dumnezeu,m-as simti foarte jenat daca ar sta cineva in genunchi,in fata mea!

        Ștergere
      2. Anonim4 septembrie 2018, 21:27
        Dumnezeu,daca exista, nu are nevoie de credinta si adulatiile nimanui,nici de inutilele ceremonii bisericesti. Daca as fi Dumnezeu,m-as simti foarte jenat daca ar sta cineva in genunchi,in fata mea!

        raspuns :
        serios ? ai gindit-o mult ? ha ha ha
        daca tu ai fi dumnezeu , sigur eu as fi adversarul tau la cite prostii ai scris pe milimetru patrat ... ha ha ha
        ps bine ca nu esti dumnezeu ... ha ha ha . lasa asta la cei 3 care se pricep = Sfinta Treime ORTODOXA , LA BISERICA LUI = ORTODOXA si la slujitorii ei ORTODOCSI ... tu mai cresa-te ... ha ha ha

        Ștergere
    17. Ministrul Teodorovici acuza blocajul creat de suspendarea fara temei legal a sedintei CSAT-ului.Tratamentul'' bolii contagioase'' e simplu Izolarea LEPROSILOR,in trecut acestor locuri li se spunea Lazarete.

      RăspundețiȘtergere
    18. este ceva necurat cu aparitia bolilor la animale si oameni--este simplu se sparge o fiola cu produse biologice -si se infecteaza toate-aia mari vor sa micsoreze populatia lumii-de frica revoltelor-asta se cheama exterminare in masa

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Pai de o buna perioada de timp dispar din cand in cand zeci de fiole din centre de cercetare insa sshuut subiect tabu

        Ștergere
    19. 19,41 sau curatarea teritoriului,o faza a razboiului nedeclarat.

      RăspundețiȘtergere
    20. EXTERMINAREA omenirii.....asta se doreste dar Bunul DUMNEZEU are grija de noi .......

      RăspundețiȘtergere
    21. 21,27' Dumnezeu nu are nevoie',dar oamenii au nevoie de credinta,altfel ar fi fiare in jungla.Sti cum zicea Eminescu ca'' de-ar lipsi din inimi speranta ''...

      RăspundețiȘtergere
    22. 22,26 Doamna Maria dupa parerea mea cei la care va rugati sa ia masuri sint chiar cei ce va sicaneaza .
      Gindesc aceasta si din cauza ca de astazi telefonul meu fix a devenit inutilizabil din cauza unui zgomot care e introdus intentionat in difuzorul receptorului de pus la ureche.
      Acum citeva zile eram avertizati impreuna de un comentator sa fim mai prudenti,nu cred ca e o pura intimplare.Ba mai mult cred ca nimic nu e intimplator-craciun

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Ce treaba au comentariile rautacioase ale unora de pe aici , cu problema dv.cu telefonul fix ?? Poate a fost vorba doar de o mica defectiune tehnica de moment.Doar nu au umblat la telefon cei ce spuneti ca o sicaneaza pe Maria Ghiorghiu.
        Hai sa fim seriosi ,sa nu dam in SF-uri ieftine si de prost gust.
        Comentariu dv.este-cu parere de rau-penibil.
        Anton din Resita

        Ștergere