sâmbătă, 1 septembrie 2018

SFANTUL IOAN GURA DE AUR ,EXTREM DE TRIST !



                     Imagini pentru sfantul ioan gura de aur.

                    1 Septembrie 2018,ora 6,11 dimineata !

                                    Dragii mei,

În aceasta dimineata,treaza fiind ,vad stand in pat cu ochii inchisi,vad inspre rasarit un Sfant imbracat cu vesminte de culoare deschisă, care, statea ca pe iarba jos pe pămant,si privea extrem de intristat in jos.
Priveam la SFANT, mi se parea cunoscut,dar nu stiam cine este cu exactitate.
Sfantul arata ,exact ca in Iconita de mai sus.
În timp ce eu ma gandeam cine era Sfantul care mi se aratase,aud glas care-mi spune de doua ori consecutiv asa:

              "Sfantul Ioan Gura de Aur !
              Sfantul Ioan Gura de Aur !"

În aceasta clipă am realizat ca era chiar El, si ma-ntrebam : oare de ce era atat de suparat,atat de intristat?
Si ma-ntreb si-acum fratilor,oare de ce sa fi fost SFANTUL IOAN GURA de AUR,atat de trist si ingandurat?
Sa aiba oare,legatura cu sarbatorirea NOULUI AN BISERICESC?
Sa ne rugam SFANTULUI IOAN GURA de AUR,ca sa se roage pentru noi păcatosii,si sa ne ajute cu ale Sale Rugaciuni la BUNUL DUMNEZEU si la MAICUTA DOMNULUI,Carora Li se cuvine toata cinstea,slava si inchinarea ,Amin! 
                             Cu dragoste,Maria.
P.S.
Dar iata cine a fost Sfantul Ioan Gura de Aur:

Ioan Gură de Aur


De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigationJump to search
Ioan Gură de Aur
Johnchrysostom.jpg
Mozaic bizantin din sec. al XII-lea,
Hagia SofiaConstantinopol
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
AntiohiaTurcia Modificați la Wikidata
Decedat (58 de ani) Modificați la Wikidata
Comana Pontica[*]Turcia[1][2] Modificați la Wikidata
CetățenieByzantine imperial flag, 14th century, square.svg Imperiul Roman de Răsărit
Flag of Syria.svg Siria Modificați la Wikidata
ReligieCreștinism ortodox[*] Modificați la Wikidata
Ocupațieteolog[*]
preot
scriitor Modificați la Wikidata
Activitate
Afiliere religioasăCreștinism ortodox[*]  Modificați la Wikidata
Funcția episcopală
Ioan Gură de Aur, cunoscut și ca Ioan Chrysostom (în greacă Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος, n. 347 în Antiohia – d. 407), a fost arhiepiscop de Constantinopol, una din cele mai importante figuri ale patrologiei creștine, considerat sfânt deopotrivă în Biserica Răsăriteană și în Biserica Apuseană, care îl venerează cu titlul de doctor al Bisericii.
A adoptat o poziție împotriva creștinilor iudaizați cu opt predici în acest sens, având astfel un rol în dezvoltarea antisemitismului creștin.[3][4][5]

Viața[modificare | modificare sursă]


Sf. Ioan Gură de AurConstantinopol, începutul secolului al XI-lea; Steatit, reliefurile acoperite cu aur (înălțime: 9,2 cm, lățime: 6,2 cm). Păstrat la Muzeul Louvre din Paris, Departamentul Artelor Decorative, aripa Richelieu, etajul I, camera 1.
Sf. Ioan Gură de Aur s-a născut la Antiohia, în jurul anului 354, din părinții Secundus, mare dregător militar care a murit la scurt timp după nașterea sa, și Antusa, descendentă dintr-o bogată familie creștină. Rămasă văduvă la numai 20 ani, ea s-a dedicat cu râvnă și perseverență educației fiului ei, renunțând la recăsătorire. Primele elemente ale educației creștine, Ioan le-a primit de la mama sa Antusa. Educația clasică a primit-o de la retorul Libaniu și de la filosoful Andragatiu, primind valorile retoricii ale clasicilor greci. Se pare că a studiat și dreptul, întrucât ar fi pledat câtva timp.
S-a călugărit în anul 368. A trăit într-o peșteră lângă Antiohia. A fost botezat târziu, probabil în jurul anului 372, de Meletie, episcop de Antiohia. În scurtă vreme, a fost făcut citet. Sf. Ioan Gură de Aur a început să practice ascetismul acasă.
În 374, după moartea mamei sale Antusia, Ioan a putut să dea curs dorinței sale arzătoare pentru asceză. El s-a retras în munții Antiohiei, unde a dus patru ani o viață severă sub conducerea unui ascet, iar după aceea, s-a retras doi ani într-o peșteră.
În 380 s-a înapoiat la Antiohia, iar în 381, Meletie l-a făcut diacon. Timp de 10 ani, înaintea diaconatului, el a fost preocupat de problema monahismului și a fecioriei, cărora le-a consacrat mici tratate. Tratatul său „Despre preoție”, scris în cei șase ani de diaconat, este o capodoperă a literaturii patristice în care Sfântul Ioan Chrysostom om scoate în evidență sublimitatea Tainei Preoției.
Sf. Ioan a fost preoțit de episcopul Flavian în 386 și a primit misiunea de predicator. Geniul și arta sa oratorică îi creează renumele. El predică nu numai în biserica mare și frumoasă, zidită de Constantin, sau în biserica cea veche, ci în toate bisericile din Antiohia și din împrejurimi.
În timpul celor 12 ani de preoție la Antiohia, Sf. Ioan i-a combătut pe eretici, îndeosebi pe anomei și pe iudeo-creștini[6] și s-a străduit pentru formarea morală a credincioșilor săi.
La moartea patriarhului Nectarie al Constantinopolului, în 397, Sf. Ioan a fost numit patriarh al Capitalei prin influența lui Eutropiu, ministru atotputernic pe lângă slabul împărat Arcadie.
Râvna sa de reformator implacabil, tonul tăios și neiertător al predicilor sale, care criticau aspru toate păcatele și pogorămintele[7], de jos și până sus, la Eutropiu și Eudoxia, dragostea sa pentru săraci, pentru adevăr și pentru dreptate, i-au făcut mulți dușmani.
Legăturile Sf. Ioan Gură de Aur cu curtea imperială au fost reci. Dușmanii Sf. Ioan începuseră să murmure. Venirea fraților Lungi la Constantinopol, izgoniți de Teofil din Egipt ca origeniști, avea să provoace actul final al vieții patriarhului atât de frământat. Sf. Ioan i-a primit pe frații Lungi, i-a găzduit, dar nu a intrat în relații prea apropiate cu ei și a refuzat să primească o plângere împotriva lui Teofil. Aceștia s-au adresat împăratului, care a dispus convocarea lui Teofil în fața episcopului Capitalei.
Teofil a luat măsuri, trimițând înainte pe Sf. Epifaniu, spre a-l descalifica pe Sf. Ioan ca origenist, dar bătrânul episcop de Salamina și-a dat seama, până la urmă, de cursa în care a fost atras și a plecat grăbit în țara lui. Teofil însă, venit cu cei 26 episcopi ai săi, a raliat 10 episcopi nemulțumiți de Ioan, 3 văduve care se socoteau insultate de patriarh și pe împărăteasa Eudoxia. Sinodul, prezidat de Teofil, l-a convocat pe Ioan să se prezinte la Stejar, aproape de Calcedon, spre a se desculpa de calomnii și de lucruri ridicole. Ioan nu s-a prezentat și de aceea a fost destituit.
Patriarhul a fost rechemat din cauza răscoalei poporului care-și revendica pastorul și din cauza unui cutremur de pământ. Patriarhul a fost primit în triumf, dar împăcarea n-a durat decât două luni. Spre sfârșitul anului 403, Sf.Ioan critica aspru neorânduielile care s-au produs cu ocazia inaugurării unei statui a Eudoxiei aproape de Biserica unde slujea el. În Postul Paștelui din 404, Eudoxia, după sfatul lui Teofil, a convocat un sinod în care a Sf. Ioan a fost demis a doua oară pe motivul că nu a fost reintegrat de un sinod după prima demitere. Sf. Ioan a fost arestat în palat aproape de Paște și exilat după Rusalii, la 20 iunie 404.
După o oprire scurtă la Niceea, Sf.Ioan a ajuns, după 77 de zile, la Cucuz sau Arabissos, în Armenia Mică.
Din cauza legăturilor sale frecvente cu prietenii de la Constantinopol și Antiohia, autoritățile au primit ordin să-l deporteze la Pityus, un mic oraș pe malul de est al Mării Negre. El a murit pe drum spre această localitate, la Comana, în Pont, în ziua de 14 septembrie 407 cu aceste cuvinte pe buze: „Slavă lui Dumnezeu pentru toate”.
Osemintele sale au fost aduse la biserica Sf Apostoli din Constantinopol în anul 438 de către împăratul Teodosie II.

Învățătura[modificare | modificare sursă]

Pe parcursul activității sale pastorale, Sfântul Ioan Chrysostom a fost preocupat de teme cum ar fi: cunoașterea lui Dumnezeu, Sfintele Taine, Biserica, iubirea creștină. Referindu-se la cunoașterea lui Dumnezeu, Sfântul Ioan Hrisostom îi combate pe anomei, susținând că ființa lui Dumnezeu este incognoscibilă și incomprehensibilă.
Sfintele Taine pe care le dezbate Sfântul Ioan sunt: Sfântul Botez, Pocăința, Căsătoria, Sfânta Euharistie și Preoția.
În concepția Sfântului Ioan Chrysostom, Biserica este Trupul lui Hristos, credincioșii sunt mădularele acestui trup, iar Hristos este Capul Trupului: „ El i-a pus totul supt picioare, și L-a dat căpetenie peste toate lucrurile,Bisericii, care este trupul Lui, plinătatea Celui ce plinește totul în toți.” (Ef. 1, 22-23).
În dobândirea mântuirii, iubirea este esențială, ea fiind virtutea care îl face pe om asemenea lui Dumnezeu, Care este iubire. Iubirea față de Dumnezeu trebuie completată și cu iubire față de aproape, iubire ce se caracterizează prin milostenie. Sfântul Ioan susține că atunci când ajutăm un sărac, nu trebuie să-l judecăm pentru că este sărac, ci trebuie să fim conștienți că îl ajutăm de fapt pe Hristos, care la Judecata de Apoi ne va răsplăti: „34. Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: "Veniți, binecuvântații Tatălui Meu de moșteniți Împărăția care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. 35. Căci am fost flămând și Mi-ați dat de mâncat; Mi-a fost sete, și Mi-ați dat de băut să beau; am fost străin și M-ați primit.”(Mt. 25, 34-35).

Adversus Judaeos[8][modificare | modificare sursă]

Sfântul Ioan Gură de Aur este acuzat că în predicile sale (Omiliile) ar instiga și cita pe cei care instigau la ură religioasă contra evreilor.[9][3][10][5][11][12] Patrologii consideră aceste argumente nedrepte și anacronice, pe motiv că în Antichitate nu puteau exista antisemiți, termenul denotând un concept rasist modern, fără analog în Antichitate.[13] Dar ei nu pot nega că Gură de Aur a făcut o teologie a înlocuirii de factură anti-iudaică și a folosit o retorică anti-iudaică.[14]
Într-o serie de opt omilii, în timpul primilor doi ani ca preot în Antiohia (386-387), Sfântul Ioan Gură de Aur îi insultă și denigrează pe evrei, îi incită pe creștinii să-i urască și disprețuiască pe evrei[15] , cu scopul de a face religia acestora mai puțin atractivă pentru „creștinii iudaizanți” din parohia lui, care luau parte la sărbătorile evreiești și care urmau regulile religioase iudaice [16] · [17]. Predicile sale sunt formulate convențional, folosind o formă retorică intransigentă cunoscută sub denumirea grecească de „psogos”, insultându-l și urâțindu-l pe adversar.
Un scop al acestor omilii era de a-i împiedica pe creștini să participe la obiceiurile evreiești, evitând astfel erodarea perceptibilă a numărului credincioșilor păstoriți de Sf. Ioan Gură de Aur. În omiliile sale, Chrysostomul îi critică pe „creștinii iudaizanți”, care participau la sărbătorile evreiești și respectau celelalte obiceiuri evreiești precum sabatul, recurgeau la circumciziunea fiilor lor și efectuau pelerinaje la locurile sfinte evreiești[18]. În greaca medievală, aceste predici sunt denumite Kata Ioudaiōn (Κατά Ιουδαίων), titlu care se traduce în latină prin Adversus Judaeos, iar în limba română Contra evreilor. Traducerile mai recente, bazându-se pe faptul că Sf. Ioan Gură de Aur își adresează predicile membrilor propriei sale parohii, care continuau să urmeze obiceiurile evreiești, preferă un titlu mai puțin controversabil: Contra creștinilor iudaizanți[19][20].
Potrivit unor erudiți patristici, în secolul al IV-lea, opunerea unui punct de vedere deosebit era exprimat într-un mod retoric, denumit „psogos” (insultă), ale căror convenții literare constituiau în defăimarea adversarului într-un mod înverșunat; astfel, acești erudiți consideră că a-l trata pe Sf. Ioan Gură de Aur drept „antisemit”, este echivalent cu a folosi o terminologie anacronică, într-un context istoric necuviincios[21], această opinie părând a juca pe diferența puțin relevantă dintre antisemitismul rasial (încarnat cel mai bine de “limpieza de sangre” spaniolă și “legile rasiale” naziste) și antisemitismul religios tradițional (pe care l-a promovat atât Gură-de-Aur cât și înaintașii și succesorii lui). Deosebirea este următoarea: anti-iudaismul este ură religioasă, în timp ce antisemitismul este rezultatul „rasismului științific” al secolului XIX; un anti-iudaist nu ar mai fi avut nimic contra unui evreu care se boteza (deci trecea de la iudaism la creștinism), în schimb pentru naziști nu conta deloc dacă un evreu era botezat sau nu.[22]
Dar că preferăm să numim predicile lui Gură-de-Aur “anti-iudaism”, “ură religioasă contra evreilor” sau de-a dreptul “antisemitism” (religios, firește), fapt rămâne că ele au fost o sursă importantă de legitimare a antisemitismului de-a lungul secolelor care au urmat[23], și asta n-o poate nega și n-o neagă din fericire, nici un erudit[24][25], oricât de apologetic ar fi el, căci a explica un context istoric nu poate înseamna și a scuza incitarea la ură și insultă, astfel ca asta nu-l scuză pe Gură-de-Aur de anti-iudaismul lui extrem, cu atât mai mult cu cât astfel de încercări de a-l descărca pe Chrysostom de responsabilitatea istorică[26] se face apelând la ideea că generațiile de antisemiți care s-au inspirat din scrierile lui pline de ură, n-au ținut cont de contextul istoric (fragila poziție a creștinismului în secolul al IV-lea) și de sensul dorit de autor (păstrarea fidelilor creștini tentați de riturile iudaismului), nu de alta, dar Gură-de-Aur însuși se face vinovat de o astfel de eroare, când din sensul original de lecție istorică pentru un popor nărăvit la idolatrie de sclavia egipteană, care rătăcește dar este iertat, el face din povestea Ieșirii (cap. 32) despre vițelul de aur, o explicație “anacronică” a reticenței evreilor de a-l accepta pe Iisus ca Mesia, “într-un context istoric necuviincios”.[27]

Opera[modificare | modificare sursă]

De la nici un alt părinte bisericesc nu s-au păstrat atâtea opere, comentarii, predici și scrisori ca de la Ioan Gură de Aur. Între predici se găsesc și o serie de comentarii la Vechiul Testament și la Noul Testament sau predici tematice. Toate cele 238 de scrisori păstrate au fost scrise în exil.
Opera Sfântului Ioan Gură de Aur cuprinde 18 volume în Ediția Migne și, de asemenea, este răspândită în aproximativ 2000 de manuscrise.

Patronaje[modificare | modificare sursă]

  • Sf. Ioan Gură de Aur este protectorul persoanelor care suferă de epilepsie și care îi adresează rugăciuni să mijlocească pe lângă Dumnezeu ajutor în însănătoșirea lor.
  • Sf. Ioan Gură de Aur este patron al celor care trebuie să se exprime în public (oratori, prezentatori, conferențiari etc.).

Relații


 P.S.
Acum 1 zi - STRIGĂT !!! ESCROCII NU AU LIMITE ! NU CUMPARATI AMULETE SAU CARTI CU RITUALURI , TRIMISE DE ESCROCI IN NUMELE MEU !

                  Prieteni dragi,
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
35 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
15 lei VIATA EXTRATERESTRA :

Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
28 Lei primul volum din 2016 :

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhORNPR9VUJa35Mkf099iXuU5RD8tR5MV0BtRUxWwxRMewh0Sv-XInbhjYQ5SZcTLLSI5VgK0vHPvRj3S31uRRSjM6cKqKUV04wQVkfBVY0EFAV_icOBJwbQxAhOZmrhSX93TS6TcIlr_CC/w530-h374-p/14111967_650437155116702_1428354742_n.jpg.

DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.

Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.

Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.


Iata dragilor si site/ul pe care puteti comanda Cartile:
https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:






















51 de comentarii:

  1. Nu are legătură cu începerea anului bisericesc este trist pentru ce va urma. Majoritatea oamenilor habar nu au cât suntem de aproape de un mare război. De asta este trist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care ar fi cauza razboiului? Eu cred ca seceta. Dar,daca exista sfinti si Dumnezeu,de ce nu ploua? Pentru ca nu exista. Insasi notiunea de sfint este un argument ca Dumnezeu nu exista. Cine au fost primii sfinti?(adica cineva de care nu trebuia sa te atingi,sa nu le faci rau,cineva mai presus de oameni si care se temea de omul de Pamint). Primii sfinti au fost firavii ET care au adus viata pe Pamint si au guvernat o perioada omenirea,cu ajutorul unor oameni pregatiti de ei(preotii din temple)

      Ștergere
    2. De unde aveti informatia? Va urma distrugerea lumii si judecata de apoi?

      Ștergere
    3. An.07:56,ceva,ceva se explica din tot ce ai scris!

      Ștergere
    4. 07:56Cu sigurantă bati câmpii!Efectiv n-ai nici o treabă cu realitatea!Iar16:34 iti dă apă la moară!Of doamne,doamne dacă ar sti ei ce îi asteaptã după moarte ar strânge toti spinii si pălămidele de pe câmpuri si -ar batători genunchii în semn de pocăintă tot n-ar fi deajuns!

      Ștergere
    5. Valeu,an.07.56. ! Vezi daca ''nu porti basca'' ? Ti-ai luat-o de la an.23.04. si 18.18. Cred ca nici an.16.34. nu poarta basca...Nu dati cu pietre,io numa zic ( cred ca mi-am uitat si io basca )...

      Ștergere
    6. Nu mi-am luat-o! Aia sint niste oameni fara ratiune.

      Ștergere
  2. Suparat ca Europa vestica va ajunge musulmana ca si locul sau de nastere Antiohia acum Turcia musulmana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai,daca e un singur Dumnezeu,de ce ar fi suparat? Mortii(spiritele) nu cunosc care e adevaratul Dumnezeu?

      Ștergere
    2. 7:56Vai de capul tau ce te asteapta !De ce nu ploua?Din cauza ta si a unor necredinciosi si rai ca tine!Dumnezeu pedepseste pe pacatosi .Cei credinciosi rabda si nu-L judeca pe Dumnezeu Cel ce a facut soarele si luna si planetele si toata creatia este Dumnezeu nu demonii numiti de voi ET.(Apropo pe ET cine i-a facut? Ei sunt diavolii cei ce au cazut din pricina mandriei si rautatii care au fost ingeri candva iar acum se adauga in armata satanei unii oameni indiavoliti ca voi cei necredinciosi si rai)

      Ștergere
    3. Pt.00.43
      https://youtu.be/RouN1exRxOM

      Ștergere
    4. Madus,ce mai faci ? Sper ca esti bine...ma bucur ca mai apari,din cand,in cand. Clipurile postate de tine sunt frumoase. Numai bine va doresc ( tie si celor dragi tie ).

      Ștergere
    5. Sunt bine.Merci la fel.Multă sănătate vă doresc deasemeni.

      Ștergere
    6. https://youtu.be/LgKtiZWoLuo

      Ștergere
  3. Este trist pentru ca tineretul nu mai merge la Biserica.
    Mare pacat inaintea lui Dumnezeu si in fata Neamului tau este sa sa fii fata trecuta de 25 de ani si sa fii nemaritata. Cei mai buni ani pentru nasterea de prunci sunt aproape pe terminate, iar tu ce ai facut in timpul asta?

    Probabil ai plecat urechea la amagirile strainilor, cu povesti despre emanciparea femeii.
    Ti-ai pierdut timpul prin facultati si saloane de infrumusetare, sau ti-ai cautat servici sa te intretii singura, in loc sa te daruiesti vietii de familie asa cum porunceste Hristos.
    Ti-ai facut parul cu placa in loc sa imbratisezi naframa. Ti-ai facut unghiile si te-ai epilat, aratand dispret fata de darurile frumusetii naturale de la Dumnezeu.
    Ai umblat prin cluburi unde ai ascultat muzica strainista care ti-a racit sufletul la profunzimea fibrei nationale, care te cheama neincetat sa aduci noi fii si fiice in sanul Poporului Romanesc.

    Doamne-fereste, poate ai si preacurvit folosind metode de contraceptie (care, daca nu stii, au fost inventate de Noua Ordine Mondiala pentru depopularea planetei).

    Va implor, fetelor, renuntati la caile voastre murdare si apucati-va de pe acum sa mergeti la manastiri poate se indura Maica Domnului si va iarta pacatele. Daca desfraul a fost peste masura, se recomanda chiar calugaria.

    Nu uitati naframa. Naframa, acest vesmant stramosesc care combate pacatul malahiei in randurile barbatilor, este contributia voastra la comoara care vi se pregateste in ceruri.
    Pielea femeii e prilej de savarsire a pacatului mandriei. Nu va mai dati cu creme si tineti-va pielea cat mai mult acoperita (rochii lungi, sosete). Doamne-fereste sa purtati haine mulate, pantalonasi scurti sau sa umblati cu buricul sau cu spatele descoperit.

    Imbracamintea desfranata e ademenirea Necuratului pentru barbatii slabi.

    Mergeti la Biserica, postiti miercurea, vinerea, duminica si in posturile randuite de Biserica, mergeti la fiecare Sf. Liturghie, dedicati-va barbatului si pruncilor. Aceasta este minunata menire a femeii. De ce ati face altceva? E ilogic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai vedeti dvs.,hai sa trecem la musulmani,sa ne acoperim de tot!o idee buna,iuhuuuu!

      Ștergere
    2. Eu am trecut de 7 ani la musulmanism. Barbatii musulmanici nu beau ca romanii si nu mananca porc si nu fac pesta. De asta i-a trimis Dumnezeu sa invadeze Europa.

      Ștergere
    3. 20:26Barbatii musulmani nu intra in Rai.Stapanul "Casei"este IISUS si El primeste doar pe prietei in Casa Sa nu si pe dusmani.Iar cei ce au fost crestini si si-au parasit religia desi stiau ca Mantuitorul a murit si pt ei jignind patimile Sale nu vor fi iertati(Sa te mantuiasca barbatii musulm!)

      Ștergere
    4. Musulmanii sint de alta parere. Nu e un singur Dumnezeu,care nu tine cont in ce tara s-a nascut fiecare? Religiile sint una din din cele mai mari rele de pe Pamint(alaturi de zgomot, ziaristi,droguri). Iar tu,ca dispretuiesti pe cei din alte religii,nu vei ajunge in Rai. Nici in Iad,caci Iadul nu exista,nu vei mai fi deloc,nu vei fi ales pentru a fi clonat de ET.

      Ștergere
    5. 6:34Eu l'am vazut pe Iisus in toata splendoarea lui
      El imi spune:"voi sunteti ingerii mei care imi slujiti mie pe voi va ascult si rugaciunile voastre le implinesc.Voi sunteti proorocii Mei."Iata ce iti spun tie pt ca esti slujnica celui rau iti doresc ca f. curand sa te intalnesti cu ET ai tai si daca scapi cu bine sa-mi spui si mie cum a fost, sau sa te trimita Domnul meu Iisus putin in Iad ca sa vezi ca
      exista .Poate asa vei vedea Adevarul si ca nu ti-e permis sa indrugi minciuni si rautati impotriva ingerilor Domnului Iisus!Ia aminte ca ce ti-am spus se va implini!Iisus este Fiul iubit al lui Dumnezeu care si-dat viata pt mantuirea oamenilor si nu mahomed care a fost un negustor destrabalat care s-a casatorit cu un copil de 6ani(!!!!!?????)si cu o femeie care putea sa-i fie mama (!!!!????)Ce fapte de jertfa a facut acesta?IISUS este MANTUITORUL lumii si JUDECATORUL ei CEL DREPT care va veni f.f.f.CURAND!Amin!

      Ștergere
    6. Barbatii musulmanici sunt cei mai tari. Ei sunt in stare sa tina 3 femei o data. Ne cumpara tot ce vreau.

      Ștergere
    7. Dar tu,ce fapte ai facut de ti s-a aratat Isus? Arabii nu dau doi bani pe credinta ta,asa cum nu dai nici tu pe Mahomed. Nici tu nu crezi in divinitate. Eu vad ca Dumnezeu sta ascuns,tu de ce strigi ca exista? Nu incalci voia lui? Se spune ca omul traieste pe Pamint pentru a fi evaluat,iar pentru asta nu trebuie sa stie ca exista cineva care-l urmareste. Vei da socoteala inaintea Divinitatii,vei arde vesnic in focul iadului(iti convine? Crezi ca Iadul nu e pentru tine?)

      Ștergere
    8. 18:30Desi esti posedata si nu artrbui sa-ti mai raspund totusi am sa-ti spun ca "lumina nu sta ascunsa ci se pune in felinar ca sa lumineze"deci pe Dumnezeu il marturisim noi crestinii cu putere si bucurie pt ca e cu noi .El e pretutindeni si cei ce-l iubesc ii simt prezenta si ajutorul.Vorbele tale nu ma ating pt ca sunt in lumina lui Hristos in schimb se vor intoarce ca un bumerang la tine si te vor arde.Tu esti de fapt un demon invidios si rau al carui sfarsit e acolo unde doresti tu ingerilor lui Dumnezeu!PS.Iata ce aud de la Domnul acum:"Ferice de musulmanii care s-au crestinat si vai de crestinii care s-au facut musulmani!

      Ștergere
    9. Anonim 17:42 ,,bărbații musulmanici" iti cumpăra tot ce vrei ??? ASTA CONTEAZĂ PT. TINE???? Vai de capul tău !!!!

      Ștergere
    10. Anonim2 septembrie 2018, 20:26
      Eu am trecut de 7 ani la musulmanism. Barbatii musulmanici nu beau ca romanii si nu mananca porc si nu fac pesta. De asta i-a trimis Dumnezeu sa invadeze Europa.

      Raspuns :
      musulmanii , evreii si catolicii vor muri luptindu-se intre ei ca sunt mortii vii sI ANTIhristul e capul lor si nu e bai CA SUNT DEJA IN IAD
      ismaelitii , israelitii si ortodocsi sunt religia lumii IN IISUS HRISTOS , FIUL LUI DUMNEZEU .

      PS nu fi musulmana , ci ISMAELITA ca sa te intorci LA DUMNEZEU LUI AVRAAM , ISAAC SI Iacov ( israel ) DIN VECHIUL TESTAMENT SI la Dumnezeu fiul IISUS HRISTOS din noul testament AL SFINTEI TREIMI nascute DIN FECIOARA MARIA ( singura femeie din coran este miriam = mama lui iisus ) ... deci tu femeie esti DEGEABA in religia musulmana ... ha ha ha
      Un preot musulman a trecut la crestinism dupa ce a citit mai atent coranul
      https://www.youtube.com/watch?v=TAuNBqepAEE

      mai studiaza ...

      Ștergere
    11. Anonim3 septembrie 2018, 17:42
      Barbatii musulmanici sunt cei mai tari. Ei sunt in stare sa tina 3 femei o data. Ne cumpara tot ce vreau.


      raspuns :
      Trei versete din Quran pe care orice crestin trebuie sa le stie!
      https://www.youtube.com/watch?v=g3uUu9_8FuM

      Ștergere
    12. Anonim3 septembrie 2018, 17:42
      Barbatii musulmanici sunt cei mai tari. Ei sunt in stare sa tina 3 femei o data. Ne cumpara tot ce vreau.


      raspuns :
      Trei versete din Quran pe care orice crestin trebuie sa le stie!
      https://www.youtube.com/watch?v=g3uUu9_8FuM

      Ștergere

    13. Convertirea unui musulman la creștinism - Nabeel Qureshi
      https://www.youtube.com/watch?v=kg0-9KF3FXU

      Ștergere
    14. Anonim3 septembrie 2018, 06:34
      Musulmanii sint de alta parere. Nu e un singur Dumnezeu,care nu tine cont in ce tara s-a nascut fiecare? Religiile sint una din din cele mai mari rele de pe Pamint(alaturi de zgomot, ziaristi,droguri). Iar tu,ca dispretuiesti pe cei din alte religii,nu vei ajunge in Rai. Nici in Iad,caci Iadul nu exista,nu vei mai fi deloc,nu vei fi ales pentru a fi clonat de ET.

      Convertirea unui musulman la creștinism - Nabeel Qureshi
      https://www.youtube.com/watch?v=kg0-9KF3FXU

      Ștergere
  4. 15.20 Si care barbati din sec. 21 intretin acasa femeile ? Nu mai exista sa traga unul la caruta si nici femeia sa fie cu basma in cap si cu ochii in pamant. Secolul de care vorbesti a trecut , iar daca tot faci educatie de familie , SPUNE-I SI BARBATULUI CA EL E CAPUL FAMILIEI , CA NU BAUTURA SI UMBLATUL DUPA FEMEI ESTE SERVICIUL LUI . STII TU CATE FEMEI MUNCESC AZI PESTE HOTARE SA TINA ACASA COPIII SI BARBATUL PUTUROS ??? Cati copii nu au fost batjocoriti de asa zisul sot cand mama era plecata la munca !Rolurile s-au inversat nu din vina femeii , femeia e mama si sotie , gospodina , barbatul nu mai munceste nici macar cu ziua .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul gol golut acesta este. Vai de ei barbati ca numa numele mai este de ei caci de valutati nu se mai poste vorbi...

      Ștergere
    2. 17:43!!!!!!! Ai mare dreptate !!!!!!!!! Doamne Ajuta !!!!!!!

      Ștergere
  5. Cine imi explica si mie cum se intersecteaza porcii intre ei ? ☺ Merg la cluburi, la mare sau cam pe unde se intalnesc ei asa ???
    Apa ar putea explica doar partial extinderea bolii .
    Sant 5 posibile variante
    1 Vrajitoria
    2 Vaccinurile
    3 Mancarea ( adica contine ceva necunoscut care poate declansa aceste molime )
    4 Pesta e minciuna

    5 Porcii au devenit alcaizi, se sinucid in masa
    Asta ultima a fost o gluma,
    mai exista si posibilitatea unei combinatii intre aceste 4 variante.
    Imi aduc aminte, scriind acest coment. cum judecatorul pe care il aveam in fata la un proces eu fiind inculpat, mi-a spus : ,Vorbesti mult, si nu ma refer doar aici, in general asa vorbesti foarte mult"
    Aduceti-va aminte si de copilasii care au murit prin toata tara, nici azi nu s-a stabilit cu adevarat de ce...
    Acuma asa o fi, vorbesc mult,
    dar la mine vorba e 10 % din
    putere.
    Altceva, in anumite parti din Germania, pentru o palma data unui politist pedeapsa pleaca de pe la 15 ani, ori dragii de ,, manifestanti'' cer la noi demisia min. de interne, pai ce-ai facut ba nene ba, e zer shon asa ?


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pesta e o mare minciuna....dusmanii nu dorm, ei vegheaza la binele cel mai inalt al romanilor...

      Ștergere
  6. 15.24 ,, Barbatii slabi ''? Saracii .

    RăspundețiȘtergere
  7. Alertă. Un nou tip de pestă e pe cale să lovească România

    https://www.antena3.ro/actualitate/alerta-un-nou-tip-de-pesta-e-pe-cale-sa-loveasca-romania-484833.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 18:46Lasa sa vina ne-am nascut pe Terra ca sa mancam numai porci?Dumnezeu a dat de toate bunatatile(pasari lapte oua miere legume fructe).Schimbati stilul de viata!Miroase Romania a prea mult balegar. Sa schimbam mirosul si sa obisnuim stomacul(mai ales copii care au devenit obezi) cu mancare mai sanatoasa.

      Ștergere
    2. Astia nu se lasa pana nu omoara toate animalele .

      In curand va apare programul ,,Prima camila '' , pentru ca alea mananca doar lucerna . Si ca sa tai o camila trebuie sa ai aprobare de la arabii care au cumparat Insula Mare a Brailei .

      Ștergere
    3. "cămila,pentru ca aceasta-și rumega mâncarea, dar copita n-o are despicata;aceasta e necurata pentru voi."

      Ștergere
  8. in cer nu este nici intristare nici suspin asa am auzit la inmormantare

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamna Maria cred ca sf.Ioan Gura De Aur este trist pentru noi oamenii
    Cred ca si datorita anului Bisericesc am citit si credeti-ma ca Antiohia este totusi o tara care a pastrat dogmele bisericesti ne schimbate eu asta cred
    Acum Dumnezeu si Maicuta Domnului stie adevarul si alti care ascund acest adevar al lui Dumnezeu.
    Cu mult drag doamna Maria si numai bine

    RăspundețiȘtergere
  10. Vectorul pestei porcine cel mai mare este omul si transporturile auto

    RăspundețiȘtergere
  11. 21.05, omul nu are cum sa fie vector de rasp.; e ca si cum ai spune ca oamenii se imbolnavesc de, sa zicem, Sida prin aer de la pasari.
    Cat despre transporturi, din cate stiu eu porcul zboara nu merge cu masina.
    Asadar, gresesti si uite proba :
    Cand ceva nu se potriveste sub nici o forma intr-o ,,constructie'', inseamna ca ea nu este adevarata ! Daca ar fi cum spui tu, ar insemna ca prin im si transporturi boala s-ar fi raspandit cu aceeasi amplitudie si viteza si in tarile vecine cu Romania, ori nu e cazul.
    Daca ar fi sa pariez, eu as merge pe varianta 1 2 4 sau
    1 3 4 proportia urmatoare :50% 20% 30%
    Oricum, explicatiile mele nu sant peste, nu sant undita, va aplic doar o instructie a mintii in ...'nspe D, vreau doar sa priviti altfel lucrurile, sa le descoperiti singuri !
    Adevarul cu pesta este cu totul altul, este ca si cum ar fi vorba de doua strazi A si B - ambele sant strazi intr-adevar , dar fiecare este cu totul alta.
    Ca tot vorbesc mult, cum zicea acoperitul de jud. care a adus ,,pesta'' peste protocoale si justitie pt. ca din cauza lui se intampla pogromul in justitia romana,
    pun o intrebare :
    Acum ceva timp, cand # rezisti-alifii protestau in piata Victoriei au fost proteste si la Cotroceni impotriva lui Johannis.
    Atunci dl. prs declarase ca romanii lui sant in piata; intrebarea este stie cineva ce s-a intamplat in ziua in care a iesit in mod cu totul neasteptat si in sanul respectivilor protestatari, ceva f.f. ciudat dar nimeni n-a facut asocierea ! A iesit, le-a dat ceai, a dat sa deschida gura dar vazand ca oamenii il injura a tacut, si a plecat ?
    Cine stie va primi , permisie, grad sau i se va indeplini o dorinta de catre pestisor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bravo Codrine, dati ba aia odata.

    RăspundețiȘtergere
  13. Aveti grija cu Firea, e clar ofiter si ea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da d-na Masinca,este supărat pt ca vede ca nevointele lor pt Hristos, nu mai au valoare in ochii oamenilor, ba din contră, acum sunt adulati noii "vizionari"..de oameni slabi in credinta .

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim 02:25 si 02:28 ( e acelasi anonim ) de ce ,,dati ba aia odata"??? Ai probleme cu justitia? Vai de capul tau ! Datorita unor oameni ca voi ,Romania a ajuns pe marginea prapastiei !!! NU MAI AVEM DECAT SPERANTA IN JUDECATA DIVINA !!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. cap 11/7 ,8
    7."Porcul are copita despicata și despărțită în doua, dar nu rumega;acesta este necurat pentru voi.
    8.Din carnea acestora sa nu mâncați și de starvurile lor sa nu va atingeți, ca acestea sunt necurate pentru voi."

    RăspundețiȘtergere
  17. 14 01 scrie mare pe o bentita
    Fariseu si puneti-o pe frunte

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim 23:19 nu e mai bine sa ti o pui tu pe frunte ca tu chiar esti fariseu

    RăspundețiȘtergere
  19. pai eu nu prea merg pe la biserica, n-am cum sa fiu.

    RăspundețiȘtergere