duminică, 19 noiembrie 2023

SENA SI TAINA MOLDOVEI !

                                          

.


    

                                                 18 Noiembrie 2023, ora 23,43 !

                                                                 Dragii mei, 

In aceasta noapte, in timp ce scriam aici pe Blog, aud un glas care spune ceva ce-ar trebui talcuit.

Iata dragilor, ce graia acel glas in timp ce eu eram in fata calculatorului.

Citez:

                "Azi, iar au grait despre bucatica ta de Sena si Taina Moldovei!"

Dupa care,glasul dispare.

Dragii mei, iata,asa cum v-am spus mai sus, acest Mesaj are nevoie de o talcuire corecta.

Eu nu pot sa talcuiesc aceste cuvinte,deoarece,mai mult ca sigur ca voi gresi.

Ce anume inseamna, chiar nu stiu.

E posibil sa fie vorba de Râul Sena din nordul Frantei si de cel al Moldovei,sau, de ce nu,chiar sa fie vorba de Republica Moldova ca tara. 

Vom afla impreuna dragilor, cu siguranta asa va fi.

Cu dragoste,Maria.

P.S.

Sena (franceză Seine, latină Sequana) este un fluviu din nordul Franței, ce izvorăște în Burgundia, având cursul spre est apoi spre vest, și se varsă la Le Havre în Marea Mânecii.

Fluviul are o lungime de 777 km, cu un bazin hidrografic de circa 79.000 km², fiind după lungime pe locul trei din Franța. Orașele principale traversate de Sena sunt ParisTroyes și Rouen.

Principalii afluenți din nord sunt: AubeMarna și Oise, iar din sud: Yonne și Eure. Alți afluenți: LoingEssonneEpteAndelle și Risle.
Canale de legătură cu: EscautMeuseRinSaône și Loara. Cursul râului prin provincia Normandia face o curbură mare, Sena este pe o distană de 120 km navigabilă pentru vasele mari.

Izvoare[modificare | modificare sursă]

Izvoarele Senei cu statuia Nimfei Izvoarelor Senei de sculptorul Paul Auban (1934).

Izvorul Senei se află pe Plateau de Langres la 30 km nord-vest de orașul Dijon din departamentul Côte-d'Or în Burgundia, la o altitudine de 470 m. O caracteristică a izvorului este faptul că izvorul aparține orașului Paris din anul 1864. Mai târziu a fost construită statuia unei nimfe și o grotă (artificială) de protecție a izvorului principal, ulterior Parisul restituie teritoriul izvorului regiunii Burgundia. În apropiere de izvor se află urmele unui templu galo-roman unde era venerată Dea Sequana una din zeițele apelor.

Valea Senei

Alfred Sisley: L'automne: Bords de la Seine près de Bougival (Toamnă: Malul Senei lângă Bougival), 1873

Valea Senei are pantă lină, din care cauză Sena are un curs domol cu meandre numeroase, pe această vale se găsesc numeroase castele sau cetăți, dar și centre industriale dezvoltate ca industria automobilului, petrochimiei ca și hidrocentrale.

9 comentarii:

  1. Taina Moldovei ar fi ca ultima regina a Frantei sotia lui Ludovic al XVI era Maria Austriaca din neam de Movilesti retrasi intii in Polonia atunci apoi a imperiului habsburgic,acum Ucraina Trascarpatia impreuna cu sotia si fetele lui Brincoveanu.
    Maria regina a dat stilul de mobilier Ludovic XVI zis si Rococo si tot ea a avut replica
    -Daca nu au piine sa manince cozonac-
    Si au fost decapitati posibil ceva relicve in Sena de la ea
    -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate am auzit că o parte din fluviul SENA,poarta numele Reginei Maria a României.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era vorba de o parte de strada apropiata de turnul Eifel ce a primit numele Regina Maria-craciun.

      Ștergere
  3. Regina Maria decapitata in franta la Revolutia de la 1789 a avut o fata ramasa in viata prin care a avut printre urmasi si pe regina Ana sotia regelui Mihai pe principesa Elisabeta cu surorile ei cu nepoti printre care principele Nicolae acum in Romania casatorit care are doua fete printre care una in Brasov din afara casatoriei dar recunoscuta de acesta-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa vulcani cutremur in Islanda a rupt drumuri cu fisuri de peste 2metri si case-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar că este greu de tâlcuit acest mesaj doamna Maria 🙏
    Vom descoperi pe parcursul timpului ce vrea sa ne spună Dumnezeu și Maicuta Domnului 🙏
    O zi frumoasă și binecuvântată va doresc la toată lumea 🙏

    RăspundețiȘtergere
  6. Monica Lovinescu scriitoare evreica a carei nastere din Focsani tocmai se aniverseaza la Paris,
    ajunsa la Europa Libera casatorita cu Emilie Ierunca ajuns director cu emisiunea-Teze si antiteze la Paris- , critici ai regimului nationalismului comunist al lui Ceausecu .

    De fapt din familie de evrei comunisti cu un unchi securist dovedit de exilul romanesc a dus la sabotarea unitatii scriitorilor romani din Franta care criticau contributia unchiului ei la teroarea comunista din Romania
    .
    Fapt pentru care scriitorii romani de la Paris ca Cioran si altii ca regizorul filmului- Ora 25 —au ajuns sa fie denigrati si izolati de Monica Lovinescu si evreimea pariziana.

    Spre deosebire de exilul scriitorilor din Monreal-Canada mai unit si ferit de influenta negativa a ocultei evreiesti care a reusit impunerea Castei evreiesti actuale in Romania si impunerea studiului in scoli a Holocaustului din Europa si Romania dar fara a prezenta vina evreimii in cauzele fenomenului prin ascunderea Declaratiei Balfur si metodelor tribale asiatice la cele doua Razboie mondiale si instaurarea fortata in jumatate din Europa a comunismului lor tribal si fortat de kibbutzuri si holocaustului evreiesc anti crestin si antieuropean prin Rolul lor Major in instaurarea comunismului in Rusia prin evrei ca Marx , Engels si trimisii in Rusia Lenin si Troski erau majoritari in conducerea rusa
    si asasinarea doar in Rusia a 30 milioane rusi si exportul fortat in estul european a comunismului tot prin evrei ca Ana Pauker, Tatal si bunicul lui Rafila si multi altii si alte zeci de milioane de crime evreiesti anticrestine inclusiv la eliminarea din Ue a temeliei crestinismului si instaurarea neomarxismul actual cu un surogat de cultura evreiasca la noi prin editura Humanitas si televiziunile lor cu capital evreiesc furat romanilor
    ,prin care fac jocurile ocultei financiare masonice mondiale care au distrus economia Romaniei de doua ori intr-un secol inclusiv prin metodele lor de propagare a Coruptiei de la Ocaua Mica pentru care l-su detronat pe Cuza
    mai nou prin familia evreica Soros si grupul ocult masonic Bilderberd de care era incintat tovarasul profesor de marxism Iohannis impus presedinte fara nici un merit de 9 ani decit ca face jocurile ocultei straine de fapt incalcare a Costitutiei si tradare a Romaniei.
    -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  7. La turul doi de Duminica la alegerile locale partidul Maiei Sandu a pierdut ca si la primaria Chisinaului unde a cistigat Ion Ceban omul Moscovei care anul viitor ar putea candida si la presedintia R Moldova tocmai contra lui Maia Sandu-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anca Alexandrescu -Carmen Iohannis merge de parca calca-n strachini parca are ciunga pe talpi
    Zara -o excursie in Zanzibar ar costa intre 1000 si 3000 de euro-craciun.

    RăspundețiȘtergere