Atenție! Imaginile vă pot afecta emoțional.
Un avion de tip Fokker, al Bek Air, cu 98 de persoane la bord, s-a prăbuşit în Almaty, Kazahstan, imediat după decolare, peste o clădire de două etaje. Sunt cel puţin 14 morţi şi 35 de răniţi, relatează BBC, scrie mediafax.ro.
Imagini pentru lumanare
Cel puţin 14 persoane au murit după ce un avion de pasageri cu 98 de persoane la bord s-a lovit de o clădire imediat după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional Almaty din Kazahstan. Cel puţin 35 de răniţi au fost transportaţi la spital, relatează BBC. Oficialii Aeroportului din Almaty
susţin că la bordul aeronavei se aflau 93 de pasageri şi 5 membrii ai echipajului.
Ministerul de Interne din Kazahstan a declarat că printre morţi se numără şase copii. Aeronava de tip Fokker-100 efectua un zbor intern, a decolat de pe aeroportul din Almaty către Astana/Nur-Sultan şi a pierdut altitudine, prăbuşinduse peste o clădire de lângă aeroport. Aeronava „a pierdut din altitudine în timpul decolării şi a lovit un zid de beton”, după care a lovit o clădire, a informat Autoritatea Aeronautică din Kazahstan prin intermediul unui comunicat.
Potrivit unor surse citate de Reuters, în momentul decolării aeronavei aeroportul din Almaty era acoperit de o ceaţă densă. Autorităţile nu au oferit momentan informaţii cu privire la posibila cauză a prăbuşirii aeronavei, dar au anunţat că au suspendat toate cursele realizate cu acest tip de avion până la finalizarea anchetei.
Din primele informaţii sunt cel puţin 14 morţi iar echipele de salvare caută supravieţuitori. Potrivit primarului din Almaty, 14 persoane au murit şi alte 22 sunt internate şi se află în stare gravă. Zborul Bek Air 2100 se îndrepta spre Nur-Sultan, relatează rt.com. Martorii au publicat pe reţelele de socializare imagini de la locul tragediei.
Martorii au declarat că ceaţa era extrem de densă în zonă, dar cauzele accidentului nu sunt cunoscute încă. Acestea vor fi stabilite în urma unei evaluări realizate de specialişti.
Avionul a început să piardă altitudine la ora locală 7:22, înainte ca situaţia să se agraveze şi aeronava să se prăbuşească peste o clădire cu două etaje. Impactul nu a fost urmat de niciun incendiu.
Preşedintele Qasym-Jomart Toqayev a transmis condoleanţe rudelor victimelor. A adăugat că „toţi cei responsabili vor fi aspru pedepsiţi, în conformitate cu legea”.
Bek Air a fost fondată în 1999, vizând zboruri VIP, arată site-ul companiei. În prezent, aceasta se descrie drept fiind prima companie aeriană low-cost din Kazahstan. Flota sa este formată din şapte avioane Fokker-100.
Acum 3 zile - Atenție! Imaginile vă pot afecta emoțional. Un avion de tip Fokker, al Bek Air, cu 98 de persoane la bord, s-a prăbuşit în Almaty, Kazahstan, ...
Un avion al companiei Bek Air cu 98 de oameni la bord, echipaj plus pasageri, s-a prăbuşit vineri în apropierea oraşului Almaty, în Kazahstan, potrivit autorităţilor din această ţară situată în Asia Centrală.
Actualizare 10:30. Un nou bilanț al prăbușirii avionului din Kazahstan indică decesul a 15 persoane și rănirea gravă a peste 60, inclusiv copii. Persoanele rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri de urgență.