marți, 9 august 2016

S - A ADEVERIT ! MAJESTATEA SA PLEACA PESTE O ORĂ, LA MAMA PĂRINTELUI !

                                                                    Dragii mei, 

Scriam în luna Aprilie 2015, un articol cu titlul:

            Majestatea  Sa, pleacă  peste o oră la mama părintelui !"
Si iată dragilor, că după mai bine de un an de zile, Majestatea SA,REGINA  ANA, sotia fostului Rege Mihai s-a întors acasa în sicriu, lăngă rudele sale înmormântate în România.
DUMNEZEU s-o odihneasca în pace !  


                                                        Image result for lumanare...

Singura fiica a Reginei Ana care nu va participa la funeraliile mamei ...

 A plecat regina Ana din Bucuresti spre Curtea de Arges unde v-a ajunge peste o ora prin Pitesti pe vechiul drum regal.

stirileprotv.ro/.../sicriul-cu-trupul-neinsufletit-al-regine...
3 hours ago - Regina Ana a Romaniei s-a intors marti, pentru totdeauna, in tara pe care a ... 68 de ani fostului suveran a fost adus la Bucuresti, cu o aeronava TAROM. ... Sicriul cu trupul Reginei Ana a fost transportat la Castelul Peles. X.

Iata si articolul meu din 2015:
                 

                                     22  Aprilie 2015,ora 7,15 dimineaţa !

                             HRISTOS  A  ÎNVIAT , dragii mei !

Astăzi dimineaţă ,când încă mai leneveam în pat , aud un glas care spune ceva despre MAJESTATEA  SA !
                                      Citez :
              Majestatea  Sa, pleacă  peste o oră la mama părintelui !"
 Apoi glasul a disparut, iar eu ma gandeam,oare despre care Majestate este vorba, si despre care Mamă a părintelui ?
Sa fie vorba oare , despre MAJESTATEA  SA din ANGLIA ?

Sau de Regele Mihai si Regina Ana a României ?

                   Regina Ana a României la 90 de ani, într-o ediţie specială „Ora Regelui“
     
                                       Cu dragoste, Maria.   

Iata si informatia ,mai pe larg:

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a fost adus în ţară. Ceremonii la Castelul Peleş, Palatul Regal şi Curtea de Argeş VIDEO

Publicat: (acum 15 ore) // Actualizat: (acum 4 ore) // Sursa: romaniatv.net

O aeronavă Tarom a adus, marţi, în ţară, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana, urmând ca pe parcusul a patru zile să aibă loc ceremonii la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Curtea de Argeş, unde regina va fi înmormântată. Regele Mihai nu va participa la aceste ceremonii, ca urmare a recomandării medicilor
UPDATE 17.45. Cortegiul funerar al Reginei Ana a ajuns la Sinaia. Mașina mortuară s-a oprit pe terasa Castelului Peleș, ulterior sicriul fiind ridicat și purtat pe umeri de militari din Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" până în Holul de Onoare al castelului, unde va rămâne până miercuri la ora 18,30.La Castelul Peleș sunt prezenți principesa moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, principele Radu, principesa Elena, Alexander Philips Nixon, principesa Sofia, principesa Maria și Elisabeta Maria Biarneix, membri ai Casei Regale, preoți catolici și ortodocși.

În Holul de Onoare al Castelului Peleș a avut loc o scurtă ceremonie religioasă.

La Sinaia a plouat torențial marți timp de câteva ore. Cu aproximativ 30 de minute înainte de sosirea cortegiului funerar ploaia s-a oprit.


Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, la ora 15,00, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.


Preşedintele Klaus Iohannis va merge miercuri dimineaţa la Castelul Peleş pentru a prezenta condoleanţe la moartea Reginei Ana. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis va prezenta condoleanţele la ora 10,00.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş merg la Peleş pentru prezentarea condoleanţelor la moartea Reginei Ana

UPDATE ora 14.55 Avionul Tarom care a adus în ţară sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă. Familia Regală a ajuns la aeroport, unde a întâmpinat sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana.
După o rugăciune catolică prezidată de arhiepiscopul-mitropolit Ioan Robu și de Petru Gherghel, episop romano-catolic de Iași, în prezența reprezentantului Patriarhiei Ortodoxe Române, Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei, cortegiul va porni spre Castelul Peleș.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al regretatei Regine va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș până miercuri, la ora 18.30. Principesa Margareta și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia.
Miercuri seară, trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus la Palatul Regal din Bucureşti şi va fi depus în Sala Tronului. Începând de joi, timp de două zile, între orele 8.00 şi 22.00, accesul va fi liber pentru toţi cei care doresc să-i aducă reginei un ultim omagiu. Pentru cei care vor veni la Palatul Regal există însă şi condiţii, legate de ţinuta decentă, deţinerea unui act de identitate, dar şi de interdicţia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase.

Sâmbătă, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, chiar în faţa palatului. Accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi.
La 11.30 cortegiul mortuar va pleca din Piaţa Palatului şi va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obişnuită, către Curtea de Argeş, în intervalul orar 12.00 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogoşoaia, Buftea, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi.

Sâmbătă, la ora 15.00, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Slujba va fi oficiată de  IPS Calinic al Argeşului, în prezenţa IPS Ioan Robu.
Ceremonia se va desfăşura în două părţi: ora 15.00-15.50, în faţa Noii Catedrale; ora 15.50-16.10, ceremonia religioasă a îngropării, în Noua Catedrală. Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.
Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment, iar publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş.

Sunt aşteptaţi să participle la funeraliile Reginei Ana reprezentanţi ai caselor regale din Europa, presa spaniolă dând deja ca sigură prezenţa Reginei Sofia. Există şi voci conform cărora Casa Regală britanică ar putea fi reprezentată de Prinţul Charles. Lista oficială a membrilor caselor regale străine care vor veni în România va fi anunţată, joi, de Casa Regală.

33 de comentarii:

  1. Regina Ana spunea;-'Nu datorez nimic nimanui,nimeni nu-mi datoreaza mie',.Romanii au ocazia sa vada steagul Romaniei Mari,interzis timp de 68 de ani in Romania- de doua ori TRIST-craciun

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista fosti regi,regele e uns si e rege pina moare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine si cu ce l-a uns?e doar o intrebare,fara misto!?

      Ștergere
  3. Striga soldatii pe creneluri;/'-Noi vrem piine si malai'/Doar un suflet pe tuneluri,/-'Si pe regele Mihai',/Iar castelul cel batrin,/-E bine, ca e roman.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  4. Regele e rege pina moare pentru ca asa a fost uns de aceia sotia lui este regina,deci nu exista fostul rege,de aceia le-a fost frica sa-l primeasca inapoi in Romania bolsevicilor in frunte cu Iliescu si Petre Roman.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aceia,de aceia,bla,bla...se scrie-:de aceea-atotstiutorule-inteligent!!!

      Ștergere
    2. Gresit. Abdicarea iti anuleaza prerogativele regale. Deci, nea Mihai nu mai e rege si cum tanti regina s-a casatorit cu el la un an dupa abdicare....rezulta ca nici ea nu e regina. Asta cu regele si regina e asa...de fita. Suna bine, nu?

      Ștergere
    3. Ai dreptate an.o1:46,chiar numai asa ca da bine!Asa ne place noua romanilor in general sa ne agatam de ceva ca sa ne simtim si noi mai importanti,dar...

      Ștergere
  5. Bolsevicul de Iliescu nu l-a primit in țară pentru că avea ordin de sus de la cei care l-au pus in fruntea țării după ce au dat LOVITURA DE STAT,cred că e simplu pentru toată lumea ca nu a fost REVOLUTIE. Dacă Regele era lăsat să intre atunci in țară si ar fi venit la cîrma tării,soarta Romaniei era cu totul alta.Nu sint monarhistă,dar am aflat de la batrînii nostri că oamenii o duceau mai bine,aveau demnitate si nu erau îngenuchiati de nimeni.Acum totul e tardiv.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 10 august 2016, 16:00, vremurile s-au schimbat. Atunci a fost atunci, pe vremea batranilor... situatia mondiala era intr-un fel, iar dupa 1989, era diferit... cum si in prezent este mult diferit. Deci nu inseamna ca daca "pe vremea batranilor", oamenii o duceau mai bine- cu ceritutudine ar fi dus-o bine cu regele dupa 1989...fiecare etapa are o vreme a ei... nimic nu este vesnic.

      Ștergere
    2. Anonim 10aug 23.38 vremurile se schimba,dar caracterul omului rămine acelasi.Eu am certitudinea că Romania ar fi dus-o mai bine cu Regele decit cu țiganul de Iliescu si cu toti golanii,care au venit după el si au devalizat țara de toate bogățiile ei impreună cu asasinii economici,care i-au pus in functie.Il preferam si pe Nicu Ceausescu,care era mult mai patriot decit aceste lichele,care sint in slujba Băncii Mondiale si a FMI-ului.Despre ce situatie mondială să vorbim,situatia ne-o facem noi,nu trebuie să ne facem preș in fața occidentului,trebuie să avem coloană vertebrală,să avem demnitate,nu să ne milogim la ei că Romania nu e Somalia.Am avut o tară bogată,lăsată la cheie fără nicio datorie externă si ne-am batut joc de ea pt că ne-am lăsat manipulati si pentru că romanii nu au fost PATRIOTI. Daca vă amintiti in urmă cu citiva ani,oamenii au iesit in stradă să-si ceara drepturile,apoi au inceput să danseze PINGUINUL in fața Guvernului.Despre ce vorbim aici? Despre umilintă si despre un popor spălat pe creier,care nu are un reper in viată,care nu-si respectă trecutul si nici valorile.

      Ștergere
  6. Aplecat Regina Ana spre Bucuresti dupa ploaia de la Sinaia pe care am prevazut-o cu o zi inainte pe pagina anterioara.era momentul televizat cu premierul Romaniei de la ora13,45-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Craciun,esti obsedat de semne speciale,nu te mai temi de securisti?hotomanule!!!

      Ștergere
  7. pardon era ora 15,45-craciun

    RăspundețiȘtergere
  8. Si atunci eu fac o comparatie ;peste o ora= a fost peste un an,si din mesajul;nu mai dureaza mult doar o luna de zile,aici cati ani vor fi oare,cate ore intr-o luna.Zic si eu asa.

    RăspundețiȘtergere
  9. In luna martie-aprilie 2015, in toate ziarele de scria despre starea de sanatate atât a regelui Mihai cât si a reginei Ana...cum nu stateau tocmai bine si cum nimeni nu este nemuritor, era de asteptat sa primim vesti urâte din partea Casei Regale...Dumnezeu sa o odihnească în pace!...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare cu regele Mihai, ce este? Caci este disparut complet... chiar asa? Nici macar o poza recenta? Ciudat.

      Ștergere
    2. din alte surse de pe net:regele Mihai ar fi murit de mult,eu tind sa cred in varianta asta de ce au spus ca va venii la mormantare,ca sa creada lumea ca-i in viata,apoi ca nu poate veni,Dumnezeu stie!

      Ștergere
    3. Si in carucior si tot venea!

      Ștergere
    4. Poate fi un adevar...daca ne mai amintim, au spus ca regele "mergea" zilnic la spital la regina Ana cand era bolnava sa o vada ... oare chiar asa a fost? Este suspecta absenta lui... deci la spital la regina Ana a putut merge... zilnic dar la inmormantarea ei... nu mai poate... ciudat.

      Ștergere
    5. E vrajeala,ne cred prosti,nu mai traieste,o fi la congelator.

      Ștergere
    6. Maria stie foarte bine adevarul...sau poate nu i se permite sa-l spuna deocamdata.Ne va spune la momentul potrivit,si-i multumum pentru tot.

      Ștergere
    7. Poate fi un adevar...ca nu mai traieste.

      Ștergere
  10. Poate ca regele Mihai nu mai vrea sa iasă in luminile rampei...este si in vârstă, si bolnav...iar starea de sănătate nu ii permite sa călătorească...

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mai spunea regina Ana ;-Cele mai dragi cuvinte romanesti i-mi sunt; sinceritate si unitate-craciun

    RăspundețiȘtergere
  12. Regele a fost uns in fata lui Dumnezeu de biserica ortodoxa si este rege=suveran pentru ca nu raspunde decit in fata lui Dumnezeu pina la moarte,iar sotia lui de aceia este regina si este inmormintata alaturi de regi,ceia ce nu pot intelege mintile unor spalati pe creer si indoctrinati de dusmanul si ocupantul sovietic al poporului roman.

    RăspundețiȘtergere
  13. Iar cei care au colaborat cu ocupantul se numesc colaborationisti=Tradatori.

    RăspundețiȘtergere
  14. A plecat regina Ana din Bucuresti spre Curtea de Arges unde v-a ajunge peste o ora prin Pitesti pe vechiul drum regal.

    RăspundețiȘtergere
  15. Habsburgi si Romanovi o asteapta pe regina Ana la Curtea de Arges-ctitoria lui Neagoe Basarab pe platfoma unde la 1431 Vlad Dracul construia o catedrala si unde la1359 era mitropolia Tarii Rmanesti

    RăspundețiȘtergere
  16. La 150 de ani de la instaurarea monarhiei in Romania, la Curtea de Arges , la noua catedrala mitropolitana ,soseste in acest moment regina Ana.Se aprind luminari.Pe strazi e plin de oameni, aplauda si arunca flori.Principese si mitropolitul catolic Ioan Robu dar si Calinic mitropolitul ortodox. Peste 20 Altete Regale din toata Europa,printi si principese.Trompetele anunta inceperea ceremoniei slujbei ortodoxe,8 militari urca sicriul pe catafalc.

    RăspundețiȘtergere
  17. 10,august23,07 de ce te superi pentru semne ca si dupa voi vor fi semne chiar daca sinteti atei va asteapta acolo la talpa Iadului sa va prelucreze seful vostru Stalin si Beria.

    RăspundețiȘtergere