luni, 15 august 2016

SFÂNTA EVANGHELIE DIN ZIUA SFINTEI ADORMIRI , A MAICII LUI DUMNEZEU !

                             15  August  2016 !

                                          La  Utrenie,

                                  Sfânta  Evanghelie de la Luca !
                           (I,39 -49, 56 )

În zilele acelea,sculându-se Maria, s-a dus în grabă la munte, într-un oraş al lui Iuda , şi a intrat în casa lui Zaharia, şi s-a închinat Elisabetei.
 Iar când a auzit Elisabeta închinăciunea Mariei , a săltat pruncul în pântecele ei ;şi Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfânt şi a strigat cu glas mare şi a zis : binecuvântată  eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău.Şi de unde cinstea aceasta pentru mine , ca să vină la mine Maica Domnului meu ? Căci iată, cum a ajuns glasul închinării tale în urechile mele , a săltat Pruncul de bucurie în pântecele meu. Şi fericită este aceea care a crezut că vor fi împlinite întocmai cele spuse ei de la Domnul. Atunci a zis Maria : măreşte sufletul al meu pe Domnul şi se bucură duhul meu de Dumnezeu Mântuitorul meu , pentru că a căutat spre smerenia roabei sale . Iata , de acum , mă vor ferici toate neamurile , pentru că mi-a făcut mie mărire Cel puternic şi sfânt este numele Lui. Şi a rămas Maria împreună cu Elisabeta , ca la trei luni . Apoi s-a înapoiat la casa sa.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE,  SLAVĂ  ŢIE !
                                                AMIN !

                      La  Sfânta  şi Dumnezeiasca Liturghie,

                              Sfânta  Evanghelie  de la Luca !
                                      (X, 38-42 , XI ,27 - 28 )

În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat , iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi aceasta avea o soră , ce se numea Maria, care, şezând jos lângă picioarele lui Iisus , asculta cuvintele Lui. 
        
Marta însă se silea să facă ospăţ mare şi, apropiindu-se , a zis : 
Doamne, nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc ? Spune-i dar ca să-mi ajute. Dar Iisus , răspunzând, i-a zis :Marto, Marto, te sileşti şi te-ngrijeşti de multe ; dar un singur lucru trebuieşte . Maria însă şi-a ales partea cea bună , care nu se va lua de la ea.Iar când zicea Dânsul acestea , o femeie din popor , ridicându-şi glasul , a zis către Dânsul : fericit este pântecele care Te-a purtat şi sânii la care ai supt .Dar Iisus a răspuns : aşa este , dar fericiţi sânt cei ce ascultă cuvântul Lui Dumnezeu şi-l păzesc pe el .SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !

                        Dragii mei,

Căutaţi în viaţă, ca să vă adunaţi Comori în Cer şi nu pe Pământ !
Comori în Cer, înseamnă ca să fim buni şi milostivi cu Aproapele nostru; înseamnă ca să avem Credinţă,Nădejde şi Dragoste, faţă de Dumnezeu şi de Maica Domnului şi faţă de Aproapele.
Mai înseamnă, ca să mergem la Sfanta Biserica, măcar Duminica, la Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie, apoi sa ne mărturisim şi sa ne învrednicim a primi Sfanta şi Dumnezeiasca Împărtăşanie.
În concluzie, Comori  în Cer înseamnă să împlinim Poruncile Lui Dumnezeu, din dragoste şi nu din frică.
Aşadar fratilor, Comorile de pe Pământ să vă asigure doar un trai modest, iar ce-i prea mult, dati din toata inima si săracilor. Astfel ,cu fiecare zi vă veţi zidi singuri Scară către Dumnezeu, Scară către Fiul Său şi Scară către Maica  Domnului !
                       Cu dragoste şi cu preţuire, 
                                                Maria. 

6 comentarii:

 1. LA MULTI ANI.Doamna Maria multa sanatate va doresc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc din inimă si din suflet,PRIETENI dragi sufletului meu.
  Va multumesc tuturor celor care mi-ati adus cu dragoste,urari de LA MULTI ANI si multe ganduri frumoase.
  Si eu va doresc sa fiti ocrotiti alaturi de cei dragi si scumpi, iar MAICA DOMNULUI sa va acopere cu Mila si cu Rugaciunile Sale,catre Fiul Său, si Mântuitorul nostru.
  LA MULTI ANI binecuvântati si multa sanatate, atât voua cât si celor dragi voua, care purtati numele PREA CURATEI FECIOARE MARIA,MAICA DUMNEZEULUI si MÂNTUITORULUI nostru IISUS HRISTOS.
  Va pup si va imbratisez cu multa dragoste sufleteasca.
  Cu pretuire si dragoste,
  Maria Ghiorghiu !

  RăspundețiȘtergere
 3. LA MULŢI ANI !!! doamna Maria.
  Multă sănătate şi linişte în suflet.
  Dumnezeu să te ţină cât mai mult pe acest pământ să ne transmiţi şi nouă cuvântul Lui. Multă putere îţi doresc să poţi răzbate printre vrăşmaşi.
  Îţi mulţumesc că exişti şi mulţumesc lui Dumnezeu că a ales această cale să ajungă cuvântul Lui la inimile noastre.
  Doamne apără şi ajută pe toţi ce cred în tine şi nu numai.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc din toata inima !Promit sa nu-mi dezamagesc cititorii !

   Ștergere
  2. Subscriu si eu''anonimului''/15 august 2016,17:04,in sensul ca va multumesc ca existati si ca ne transmite-ti cuvantul Domnului.Slavita sa fiti si Dvs.asa cum o slavim pe unica si curata Maica Domnului care se afla in dreapta unicului si presfantului sau fiu;LA MULTI ANI,cu stima Minerva P.

   Ștergere
 4. Vă multumesc Prieteni dragi ! Promit si fagaduiesc, că nu vă voi dezamagi.
  Cu dragoste,Maria.

  RăspundețiȘtergere