duminică, 13 martie 2016

SFÂNTA EVANGHELIE, DIN DUMINICA IZGONIRII LUI ADAM DIN RAI !

                                                

                    Izgonirea lui Adam din Rai !

           


SFÂNTA EVANGHELIE , DIN DUMINICA LĂSATULUI SEC TOTAL ! 

               

      DUMINICA  LĂSATULUI  SEC  DE  BRÂNZĂ !

        SFÂNTA  EVANGHELIE  DE  LA  MATEI !

                                    (VI, 14 -21 )

Zis-a DOMNUL : dacă veţi ierta oamenilor greşelile lor,şi TATĂL vostru Cel Ceresc vă va ierta greşelile voastre. Iar dacă nu veţi ierta oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre. Când postiţi , nu fiţi trişti ca făţarnicii , căci ei îşi întunecă feţele lor, ca să se arate oamenilor că postesc . Adevărat vă spun vouă că îşi iau răsplata lor. Iar tu, când posteşti , unge-ţi capul tău şi faţa ta o spală , ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti , ci TATĂLUI tău care este în ascuns ; şi TATĂL tău care vede cele ascunse îţi va răsplăti ţie. Nu vă adunaţi comori pe pământ , unde moliile şi rugina le strică , şi unde furii le sapă şi le fură . Ci vă adunaţi comori din cer, unde nici moliile, nici rugina nu le strică, şi unde furii nu le sapă, nici nu le fură. Că unde este comoara voastră , acolo va fi şi inima voastră .
                  SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVA ŢIE ! 
                                 AMIN !                                                 Dragii mei, 
  Să adunăm fraţilor, comori în Cer, prin POST şi Rugăciune, prin fapte de milostenie şi prin a merge la SFANTA  BISERICĂ, la fiecare SFÂNTĂ SĂRBĂTOARE.
Să ne spovedim păcatele noastre la PĂRINTELE DUHOVNIC, ca apoi sa ne învrednicim a primi SFANTA  ŞI DUMNEZEIASCA  ÎMPĂRTĂŞANIE.
Deci ,dacă postim si ne înfrânăm gura noastra de la bucate,tot așa dragilor să ne înfrânăm limba noastra de la minciună, de la năpăstuire, de la clevetire , si de la tot păcatul care se face prin cuvânt. Să postim si cu ochii nostri  care smintesc sufletul, si cu auzul nostru la zvonurile cele rele si stricate ;sa postim si cu trupul de la toata dezmierdarea trupeasca; sa postim si cu mintea de la tot gândul cel rău. 
Dacă postim fratilor, să îmbrăcăm pe cel gol , să hrănim pe cel flămând,si să întindem mâinile noastre spre ajutorarea săracilor.
Numai asa fratilor, ne vom putea si noi bucura de TAINELE LUI DUMNEZEU,si vom putea gusta din paharul Fericirii divine:
           ”Fericiti sunt crestinii care postesc în toate aceste sfinte patruzeci de zile ,acest post adevărat si bine primit de Dumnezeu.
Fericiti sunt cei ncare ,postind așa, vor ajunge la Patimile cele sfinte și mântuitoare ale Domnului nostru Iisus  Hristos,si ne vom închina Lui, CELUI  care a inviat a treia zi din mormânt. 
Să ne rugam asa la Bunul Dumnezeu:
Doamne Atottiitorule,toti voim acest Har, toti dorim acest mare DAR și fiindă toată darea cea bună si tot Harul descăvârșit,de sus este pogorând ,de la Tine, Părintele luminilor, Ție ne rugăm și ne închinăm întru numale Unuia - Născut, Fiului Tău,Domnul nostru Iisus Hristos , Care pentru  noi oamenii a postit 40 de zile,și a suferit Pătimirile cele purtătoare de viață și pe Cruce și-a dat sufletul Său,și în mormânt nou S-a îngropat și întru slavă a înviat;învredniceste-ne si pe noi să săvârsim cu multă bucurie curgerea postului si cu fapte bune să ajungem să ne închinăm Învierii Tale cele mântuitoare, căci Ție se cuvine slava si stapânirea,în vecii  vecilor . Amin !  Dragii mei, mergeţi la SFÂNTA  BISERICĂ  şi primiţi în inima voastră , în sufletul vostru, SFÂNTA  ŞI  DUMNEZEIASCA  LITURGHIE , care vă va întări în Credinţă şi vă va ajuta ca sa treceţi mai uşor peste toate necazurile şi greutăţile vieţii .
                                   Cu dragoste si cu preţuire, Maria.

5 comentarii:

 1. DACĂ IERTĂM TOATE GREȘELILE ATUNCI ȘI NOUĂ NE IARTĂ TOATE PĂCATELE DUMNEZEU. E UN FEL DE BUMERANG.

  RăspundețiȘtergere
 2. AM FOST IZGONIT DIN RAI ÎMPREUNĂ CU EVA,DEOARECE CÂND MĂ VOI ÎNTOARCE ÎN RAI BUCURIA SĂ FIE MAI MARE. TOŢI BĂRBAŢI ȘI FEMEI AU FOST ÎN ADAM ȘI EVA. ESTE CA ȘI CUM MĂ TUND SAU ÎMI TAI UN MĂDULAR,AȘA ȘI NOI TOŢI AM FOST ADAM ȘI EVA. ȘI AM VĂZUT CĂ NOI EXISTĂM ÎN VECI. CHIAR ȘI CÂND DORMIM,NOI SUNTEM. SUNTEM MEREU ȘI AR TREBUI SĂ IA AMINTE TOATĂ LUMEA LA ACESTE 2 EXEMPLE. STAREA DE TREAZ ȘI STAREA DE SOMN. MEREU SUNTEM. CÂND SUNTEM TREZI NE MUȘCĂM SĂ VEDEM DACĂ E "REAL". CÂND DORMIM DOAR CONSTIENTIZĂM CĂ E "REAL" FĂRĂ SĂ MAI ȘTIM SĂ NE MUȘCĂM.

  RăspundețiȘtergere
 3. Pt ultima oara iti spun, vorbeste pt tine ! Sau daca vorbesti la mod general specifica: in afara de anonimul care nu se regaseste ever in vorbele mele.

  RăspundețiȘtergere
 4. Domnul sa ne ajute pe toti.ELENA

  RăspundețiȘtergere