joi, 23 iulie 2015

O INVAZIE DE PURICI ???


                                                   22 Iulie 2015, ora 4,23 zori de zi !

                                                 Dragii mei, 

Ca intotdeauna Lumina alba stralucitoare, ma face sa ma cutremur în patul meu, apoi sunt în mijlocul unei poienite, un loc amenajat frumos, si merg prin iarba mare până la glezne.
Brusc din iarba mare până la glezne, văd ca sar pe picioarele mele, niste insecte negre si mici ,extrem de mici.
Mă aplec în trairea mea, si văd că am pe ale mele picioare, multi purici adulti dar si pui de purici, acestia erau foarte mici.
În mod firesc dragilor, atunci când mergem pe strada, prin parcuri, în pădure, nu ar trebui sa luăm purici pe ale noastre picioare, pe hainele noastre.
Si totusi, în mijlocul acelei vegetatii fiind, picioarele mele s-au înnegrit de purici.
Dragii mei, din nefericire, pe lângă seceta cumplită de care avem parte, vom fi nevoiti sa suportam si aparitia puricilor,peste tot împrejurul nostru, precum si consecintele piscaturii lor.
Putem fi siguri că, o posibila INVAZIE  de PURICI ,se va produce ca o consecinţă a Secetei cumplite de care avem parte.
Daca vom fi afectati de aceasta posibila Invazie de purici, trebuie sa avem mare grija la Insecticidele pe care le vom folosi, deoarece sunt extrem de toxice, in mod special pentru copilasii nostri. 
                                                 Cu dragoste, Maria. 

 

Puricele – micul ucigaş


Puricele – micul ucigaş     purice, pulex iritans, purici, ucigas + zoom 
Salut! Eu sunt Pulex iritans, cel puţin aşa m-au botezat oamenii de ştiinţă. Ştiu că vă vine să râdeţi, deoarece numele este în latină şi are, pe undeva, o rezonanţă hilară pentru voi. Reţineţi, totuşi, că sunt printre cei mai periculoşi paraziţi externi. Şi vă asigur că nu v-aţi dori să mă cunoaşteţi când mi-e foame... Senzaţiile neplăcute de iritaţii şi mîncărimi ar trebui să fie ultima ultima voastră grijă. Strămoşii mei v-au transmis de-a lungul istoriei zeci de maladii mortale (asta aşa, ca o scurtă paranteză). Dacă treceţi de sila şi teama pe care v-o provoc, mă veţi descoperi în întreaga mea ”splendoare”. Sunt sigur că după ce veţi parcurge acest articol, veţi şti cine sunt, ce fac, de ce fac, şi, din nefericire pentru noi, şi cum să scăpaţi în mod eficient de mine şi de neamurile mele.
Asta e viaţa. Care pe care. Aşa, ca între paraziţi...
                      Iată PURICELE pus sub lupă :
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu