luni, 22 ianuarie 2018

MEXICO ! MEXICO !



                                      22  Ianuarie 2018,ora 17,34 !

                                        Dragii mei, 

În aceasta după amiaza in timp ce scriam aici pe BLOG, desi eram cu ochii pe monitor,vad în spatele meu înspre Sud, un CER ca un amurg sub care, flutura un prosop obisnuit la prima vedere. Prosopul statea singur in aer,in atmosfera, si avea culoarea albastra cu gri deschis (bleu).
Aceste două culori erau imprimate la vertical,adica pe lungimea prosooului.
Culorile erau imprimate in cate o dunga albastra si o alta gri deschis (bleu),iarasi o dunga albastra si inca una gri deschis (bleu).
Pe acest Prosop cu dungi late albastre si gri deschis (bleu), o forta nevazuta a scris un cuvant.
Acest cuvant era :

                       "MEXICO !"

Dragii mei, ce se va întampla în MEXICO ,ţară situata in AMERICA de NORD,eu nu stiu; nu mi s-a descoperit.
Dar sa nadajduim ca se vor intampla lucruri bune,si ca toata lumea va fi bucuroasa si plină  de dragoste fata de Aproapele,si nu in ultimul rând,faţă de BUNUL DUMNEZEU si faţă de MAICUTA  DOMNULUI.Amin!
                                              Cu dragoste,Maria.

P.S.

Mexic (México în spaniolă) este o țară situată în America de Nord, mărginită de Statele Unite ale Americii la nord și Belize și Guatemala la sud. Este cea mai nordică țară hispanică din America Latină și cea mai populată țară vorbitoare de spaniolă din lume. Întrucât Mexic este de fapt o republică federală, numele oficial complet este Statele Unite Mexicane (Estados Unidos Mexicanos). Țara este frecvent numită Republica Mexicană (República Mexicana), deși acesta nu este titlul recunoscut oficial.

Ciudad de México

Ciudad de Mexico (în spaniolăCiudad de México, sau México, Distrito Federal, adeseori México, D.F. sau doar México, o parte a sa de astăzi fiind cândva ocupată de orașul precolumbian cunoscut sub numele de Tenochtitlan, capitala Imperiului aztec), este capitala Mexicului. Geografic se extinde cuprinzând întregul District Federal Mexican, respectiv o parte din statul federal México, aflat în nordul districtului federal.
Administrativ, conform constituției Mexicului din 1993Ciudad de México'și Distrito Federal sunt una și aceeași entitate administrativă, deși la crearea Districtului Federal cele două erau unități administrative distincte.
Orașul Mexico precum și zona sa metropolitană sunt printre cele mai populate din lume, având aproximativ 20.000.000 de locuitori. Zona metropolitană Distrito Federal este una dintre cele mai extinse zone urbane ale lumii formând o elipsă având axele de o lungime de circa 40 kilometri de la est la vest și de o lățime de circa 60 de kilometri de la nord la sud.
Altitudinea medie a orașului este de 2.240 m deasupra nivelului mării. Două din marile probleme ale orașului sunt alimentarea cu apă potabilă și nivelul ridicat al poluării aerului.
Orașul a fost devastat în 19 septembrie 1985 de un cutremur cu magnitudinea 8,1 pe scara Richter, care a ucis circa 10.000 de persoane, potrivit cifrelor oficiale (peste 30.000, conform altor surse neoficiale).[5]

24 de comentarii:

  1. Orasul E o zona foarte expusa la cutremure si unui vulcan,dar se spune ca si scufundarii terenului,dar aici pomeneste statul-craciun

    RăspundețiȘtergere
  2. Mexicul a înregistrat 25.339 de omucideri în 2017, fapt nemaiîntâlnit de 20 de ani.

    Creşterea violenţei în Mexic este strâns legată de traficul de droguri, care a provocat moartea a aproximativ 200 de persoane din 2006 încoace, notează AFP, potrivit Europe1. Specialiştii atribuie acest fenomen înmulţirii celulelor criminale autonome pe fondul capturării liderilor cartelurilor de droguri. În acest context, Partidul Revoluţionar Instituţional, aflat la putere în Mexic, a impus adoptarea în decembrie în Congres a unei legi cu privire la securitate. Legea este contestată vehement, criticii ei apreciind că riscă să ducă la militarizarea ţării în condiţiile în care, potrivit lor, strategia militară a luptei împotriva drogurilor nu a adus rezultatele aşteptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar Mexic. Poate fi Mexicul lui Marmureanu,adica un nou cutremur de intensitate cum a fost si anul trecut de 8,3 grade.

    RăspundețiȘtergere
  4. Va incepe problemele si la ei, vor fii proteste ,ca la noi,numai nu chiar asa pasnice,ca aici!

    RăspundețiȘtergere
  5. vai de mine D-NA MARIA-MEXICUL ESTE SITUAT IN AMERICA DE NORD?--AM AVUT DREPTATE CAND AM SPUS CA D-STRA NU VA ORIENTATI NICI GEOGRAFIC NICI PE PUNCTE CARDINALE---MEXICUL SE AFLA DE CAND LUMEA I N AMERICA CENTRALA=DE MIJLOC asa ca de aceea nu intelegem unele mesaje!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de ce sa te iei tu de puncte si de virgula cautand ades greseli,cum crezi tu poti indrepta ceva cand pe tine nu te vezi si nu intelegi ca singura fapta buna este rugaciunea cea din inima smerita?

      Ștergere
    2. Draga Anonim 23:23 precum si 00:35 doamna Maria a preluat o informatie tradusa gresit, mai jos am postat varianta originala in care este prezentata localizarea geografica a Mexicului precum si statele vecine ale acestuia.

      "Mexico (/ˈmɛksɪkoʊ/; MEK-si-koh; Spanish: México, pronounced [ˈmexiko] (About this sound listen)), officially the United Mexican States (Spanish: Estados Unidos Mexicanos, About this sound listen ),[10][11][12][13] is a federal republic in the southern portion of North America. It is bordered to the north by the United States; to the south and west by the Pacific Ocean; to the southeast by Guatemala, Belize, and the Caribbean Sea; and to the east by the Gulf of Mexico.[14] Covering almost two million square kilometers (over 760,000 sq mi),[13] the nation is the sixth largest country in the Americas by total area and the 13th largest independent state in the world." (Sursa: www.wikipedia.com)
      Varianta in romana prezinta acelasi lucru pe care l-a prezentat Doamna Maria. Data find situatia, nu va grabiti sa aruncati cu vorbe urate... Doamna Maria a folosit o sursa, atat, nu e vina dansei pentru greselile de traducere. Fiti mai ingaduitori!!!

      Ștergere
    3. Si inca o sursa, pentru Anonimii care localizeaza Mexicul in America Centrala din Enciclopedia Britanica:
      https://www.britannica.com/place/Central-America
      :)

      Ștergere
  6. Mexic (México în spaniolă) este o țară situată în America de Nord, mărginită de Statele Unite ale Americii la nord și Belize și Guatemala la sud. Este cea mai nordică țară hispanică din America Latină și cea mai populată țară vorbitoare de spaniolă din lume. Întrucât Mexic este de fapt o republică federală, numele oficial complet este Statele Unite Mexicane (Estados Unidos Mexicanos). Țara este frecvent numită Republica Mexicană (República Mexicana), deși acesta nu este titlul recunoscut oficial.

    RăspundețiȘtergere
  7. este cea mai norica tara ispanica dar geografic este in america centrala AMERICA DE NORD ESTE FORMATA DIN=SUA,CANADA,GROENLANDA SI O PARTE IN ALASKA-exprimativa clar si cititi mesajul ca sa vedeti adevarul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din punct de vedere geopolitic, America Centrală este formată din următoarele țări:

      Belize
      Costa Rica
      El Salvador
      Guatemala
      Honduras
      Nicaragua
      Panama
      * Canalul Panama, cu o lungime de 77 km, taie Istmul Panama, legând Marea Caraibelor (o mare marginală a Oceanului Atlantic de Oceanul Pacific. Deși din punct de vedere fiziografic Panama este o națiune transcontinentală, ea este considerată ca făcând în întregime parte din America de Nord.

      https://ro.wikipedia.org/wiki/America_Central%C4%83

      Țări 23 (lista țărilor)
      Limbi Limba engleză
      Limba franceză
      Limba spaniolă
      altele
      Cele mai mari orașe Mexico City, New York, Los Angeles, Chicago, Miami, Philadelphia, Toronto, Dallas, Boston, Houston, Atlanta și altele

      https://ro.wikipedia.org/wiki/America_de_Nord

      Ștergere
    2. Despre America Centrala, cu respect pentru cei care zic ca Mexicul e localizat in aceasta zona... :)
      "Central America (Spanish: América Central, Centroamérica) is the southernmost, isthmian portion of the North American continent, which connects with the South American continent on the southeast. Central America is bordered by Mexico to the north, Colombia to the southeast, the Caribbean Sea to the east, and the Pacific Ocean to the west. Central America consists of seven countries: Belize, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, and Panama. The combined population of Central America is between 41,739,000 (2009 estimate)[2] and 42,688,190 (2012 estimate).[3]"
      Sursa: www.wikipedia.com
      O zi buna!!!

      Ștergere
  8. Acum 500 de ani sa aratat Fecioara Maria, deci Madonna di Guadalupe, unde s-a construit o mare catedrala.

    RăspundețiȘtergere
  9. am scris mesaj despre geografia MEXICULUI de pe wikipedia-n-a aparut pt ca stiu din liceu putina geografie nu ca sa va contrazic ci pt ca era adevarat ce spuneam

    RăspundețiȘtergere
  10. 0,35 esti incapatinat[a] dar nu ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  11. draga 00.35 EXPRIMATI-VA ca sa fim corecti

    RăspundețiȘtergere
  12. https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora---alaska--lovita-de-un-cutremur-de-8-1-pe-scara-richter--a-fost-emisa-alerta-de-tsunami_1244336.html

    Cam aceeasi aproximare ca intensitate cu acel cutremur care-a avut loc in Mexic. Posibil ca de-asta a primit Maria Ghiorghiu mesajul in care-i apare "Mexico"! Posibil sa fie si altceva...

    RăspundețiȘtergere
  13. A fost un cutremur in Alaska 8,3 grade scrie postul CNN.

    RăspundețiȘtergere
  14. Un alt cutremur a avut loc marti dimineata de 6,1 in largul insulei Java fiind resimtit in Indonesia,Jakarta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Maria se referă ca și continent America de Nord.America centrală nu există ca și continent.este doar o regiune din ...

    RăspundețiȘtergere
  16. dupa ora 00:35 la 2 ian am mai scris un mesaj despre MEXIC -probabil ati citit pe wwiKipedia si v-ati lamurit-E CLAR NU VA PLACE CONFRUNTAREA STIMATA DOAMNA

    RăspundețiȘtergere
  17. Mexicul se afla in partea de sud a Statelor Unite ale Americii, unde trei lumi - pre hispanica, coloniala si moderna - se intalnesc, rezultand o tara unica cu propria cultura si propriul simt artistic.

    Pozitia geografica

    Desi este situata in America de Nord, Mexicul are puternici radacini culturale si forme geografice concentrate in partea de sud, si de aceea uneori este considerata ca facand parte din America Centrala.

    Mexicul se invecineaza cu trei state: la nord cu Statele Unite ale Americii, cu Belize si Guatemala la sud.

    Mexicul este a 14-cea cea mai mare tara din lume, si a 5-a din America.

    Vecini:Asezat in extremitatea sudica a Americii de Nord,se invecineaza la nord cu

    S.U.A,la vest si sud cu Oceanul Pacific,la est cu Golful Mexic iar la sud-est cu Belize,Guatemala si Marea Caraibelor.

    Ora locala

    Mexicul are trei zone de timp diferite: GMT - 6 in majoritatea tarii; GMT - 7 Baja California Sud si partea de nord a Coastei Pacifice; GMT - 8 Baja California.

    Numele oficial, capitala,limba

    Mexic este numele cunoscut de toata lumea, cu toate acestea numele oficial scris in Constitutie este Statele Unite ale Mexicului (Estados Unidos Mexicanos).

    Datorita statutului sau economic, politic si social, Mexico City a fost inca din timpul colonizarii capitala Mexicului.

    Limba oficiala este spaniola. In regiunile in care populatia indiana este predominanta, se vorbesc peste 66 de limbi, dintre care cele mai importante sunt: Nahuatl, Maya, Zapotec si Mixtec.

    RăspundețiȘtergere
  18. d-na MARIA AM RASPUNS LA NISTE MESAJE -DATI-LE DRUMUL

    RăspundețiȘtergere
  19. Doamna Maria aveti un mesaj cu Mexic in 22 ianuarie Poate inseamna cutremure

    RăspundețiȘtergere