sâmbătă, 27 ianuarie 2018

SFÂNTA EVANGHELIE ,DIN DUMINICA VAMESULUI SI A FARISEULUI !


 Duminica  a treizeci si treia după Rusalii, a Vameşului  şi a Fariseului !

                      Sfânta Evanghelie , 
                 de la Sfântul Apostol  Luca !

                                              (XVIII, 10 - 14 )

Zis-a Domnul pilda aceasta : doi oameni s-au dus în templu ca să se roage : unul  era fariseu şi altul vameş.
                
                                     http://str1.crestin-ortodox.ro/foto/1396/139575_vamesul_fariseul.jpg
Fariseul , stând drept , se ruga în sine astfel : Dumnezeule, Îţi mulţumesc pentru că nu sunt ca ceilalti oameni , răpitori ,nedrepţi şi desfrânaţi , sau ca acest Vameş .
Postesc de două ori pe săptămână şi dau zeciuială din toate câte câştig. Iar Vameşul , stând mai departe , nu îndrăznea nici ochii să-şi ridice pe Cer ,ci îşi bătea pieptul său şi zicea :
Dumnezeule , milostiv fii mie păcătosului. 
Vă spun vouă că acesta s-a pogorât mai îndreptat la casa sa , decât acela ; pentru că oricine se înalţă pe sine se va smeri ; iar cela care se smereste pe sine , se va înălţa !
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                              AMIN !

                         Dragii mei,  

Oare noi, cu cine ne asemănăm ? Cu fariseul  lăudăros si plin de sine?  Ori cu Vameşul care nu îndrăzneste ca să ridice ochii spre Cer, si spune : Dumnezeule, milostiv fii mie păcătosul ?
Eu cred că ne aflăm deja în căruţa Fariseului care ,se bate cu pumnul în piept si nu vede păcatele lui, ci le vede pe -ale altora.
Dragilor, să ne plecăm şi noi genunchii, si cu lacrimi fierbinţi în ochi şi-n suflet ,să strigăm si noi către Dumnezeu :
                  "Doamne  Dumnezeul meu, milostiv fii mie păcătosul !"
Oricate păcate am avea, de ne vom marturisi la Părintele Duhovnic,de ne vom căi de toate câte am păcatuit, DUMNEZEU ne va ierta si Îsi va deschide bratele SALE si ne va strange la pieptul Său.
Degeaba mergem la SFANTA BISERICA,degeaba ne rugam si postim,degeaba dam zeciuiala,,daca nu ne iubim Aproapele,daca nu miluim pe cel necajit si sarac, daca nu stergem o lacrima,fie si numai cu o vorba buna ,de pe obrajii celor care-si plang soarta.
RUGACIUNEA inimii si faptele bune, iubirea faţă de Aproapele nostru, milostenia si iertarea, sunt virtuti ce ne aduc mantuirea sufletului.
                                  AMIN !
                      Cu dragoste si cu preţuire , 
                                      Maria. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu