miercuri, 24 ianuarie 2018

BASARABIA SE VA UNI CU PATRIA MAMĂ , CU ROMÂNIA !


              La Multi Ani dragi români !
La Multi Ani România Viitorului al Doilea Nou IERUSALIM !
                               Dragii mei, 

Scriam în Februarie 2016,un minunat articol în care mi s-a arătat de Bunul Dumnezeu si de Măicuta Domnului, faptul că, BASARABIA va reveni la PATRIA  MAMĂ - ROMÂNIA !
Iata:

BASARABIA SE VA UNI CU PATRIA MAMĂ, ROMÂNIA

mariaghiorghiu.blogspot.com/.../basarabia-se-va-uni-cu-patria-ma...

Translate this page
Jan 24, 2017 - 26 -27 August 2016,ora 1,10 ! Dragii mei, În aceasta noapte în timp ce scriam aici peBlog,aud glas care striga : ”BasarabiaBasarabiaBasarabia! În timp ce un alt glas ,spune asa : Să colindăm ați spus! Să colindăm Basarabia!” Dragii mei, ce fel de colind va fi in BASARABIA, bun sau mai puțin bun,eu ...

                              Noapte de 4 - 5 Februarie 2016,ora 2,34 !

                               
                        Image result for tricolorul romanesc.

                                      Dragii mei ,

În aceasta noapte,in timp ce scriam aici pe Blog vad dragilor înspre Nord un Cer de noapte albastra, iar mai aproape de Pământ,jos mai la poalele Cerului,ceva minunat se întâmpla. 
Vedeam pe albastrul violet catifelat si stralucitor,două Inimi la orizontal, inimi cât o fereastra mare , inimi formate din Stele aurii . 
Aceste doua Inimi construite din STELE mari ,precum ar fi florile de crizanteme, erau asezate pe Cer la mica distanţa una de alta. 
Stelele inimilor se roteau pe loc de la stanga spre dreapta, ca într-o HORA  UNIRII.

                  Image result for inimi pe cer imagini

Brusc,aud si o muzica uimitoare cu versuri minunate, iar aceasta era : HORA  UNIRII :


 • Un glas hotărât spune cu mare bucurie aşa :
 •                  "UNIREA !"
 • Iar în timp ce auzeam HORA  UNIRII, vad dragilor cum INIMA din stanga se ridica de pe albastrul CERULUI, si ca de un magnet atrasă pe ritmul muzicii HORA UNIRII, se suprapune cu INIMA din dreapta,si astfel ,devine O INIMĂ mai mare in care, Stelele ce o formaseră au început sa danseze,sa se invarta de la stanga la dreapta pe ritmul muzicii din HORA  UNIRII.
 • Acum,cele două inimi s-au contopit una cu cealalta ,iar o singura inima batea atât pentru BASARABIA 
 • Dragii mei, am trait un sentiment minunat, un sentiment plin de bucurie si împlinire sufleteasca.
 • Dumnezeu ne-a arătat in aceasta noapte că ,ROMÂNIA  Noului Său Ierusalim va fi din nou reântregită.
 • Republica Moldova va reveni la Ţara mamă,România. 
 • Când se va întâmpla eu nu stiu, dar cert este faptul că, ROMÂNIA îşi va obloji rana, alipind la loc Basarbia care  ne-a fost luata pe nedrept ,în mod oficial în 1944.  
Bucura-te  BASARABIE ! 
ŢARA  MAMĂ te va primi cu dragoste si cu bratele de Mamă larg deschise.

               BASARABIE  bucura-te! 

 DUMNEZEU a hotărât că este timpul să revii Acasă, în ROMÂNIA SFÂNTĂ, înŢara ta, Ţara Viitorului Nou Ierusalim! 

                                     Cu dragoste,Maria. 


Dumnezeu există - Mărturii.: BASARABIA ! BASARABIA ! BASARABIA !

mariaghiorghiu.blogspot.com/.../basarabia-basarabia-basarabia.htm...

Translate this page
BASARABIA ! BASARABIA ! BASARABIA ! 26 -27 August 2016,ora 1,10 ! Dragii mei, În aceasta noapte în timp ce scriam aici pe Blog,aud glas care striga : ..... Cam asa ar suna ce le trece prin inteligenta :"Lasa ma,ca ei astia de comenteaza pe Blogul (si acum partea frumoasa) Doamnei Maria Ghiorghiu (sa fie respect, ...


                                              26 -27 August 2016,ora 1,10 !

                                            Dragii mei,

În aceasta noapte în timp ce scriam aici pe Blog,aud glas care striga :
                 ”Basarabia! Basarabia! Basarabia!

În timp ce un alt glas ,spune asa :
                     Să colindăm ați spus!
             Să colindăm Basarabia!”

Dragii mei, ce fel de colind va fi in BASARABIA, bun sau mai puțin bun,eu nu stiu.
Dar e clar ca vom auzi de BASARABIA,in care se va petrece ceva . Sa nadajduim însă, ca va fi ceva de bine. 
                                        Cu dragoste,Maria. 

P.S.


EVENIMENT

24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.

Publicat
 
 


 
MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859- Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.
După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea „României” de atunci într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor.
Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit.
La mijlocul secolului al XIX-lea, soarta principatelor Moldovei și Țării Românești era în mâinile Rusiei și ale Imperiului Otoman, care se opuneau unirii lor.
Situația s-a schimbat în urma războiului Crimeii, dintre 1853 și 1856, când Rusia a fost învinsă de Marile Puteri, formate din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei, Imperiul Francez, Regatul Sardiniei și Imperiul Otoman.
Principatele române, din mâinile rușilor și turcilor, în ale marilor puteri europene
După război, în 1856, prin Tratatul de Pace de la Paris se iau decizii care privesc și principatele Moldovei și Țării Românești.
De exemplu, Moldovei i se atașează trei județe din sudul Basarabiei, Cahul, Ismail și Bolgrad.

În contextul discuțiilor despre unirea celor două principate, în 1857 Marile Puteri acordă acestora dreptul organizării unui „referendum” (consultarea populației cu drept de vot) despre Unire.
În acest scop, se constituiau adunări Ad-hoc, în care se discutau alegerile pentru Divanurile Ad-hoc, care urmau să se pronunțe asupra organizării politice și sociale a țărilor române.
Falsificarea alegerilor, un obstacol pentru Unire
În Țara Românească, majoritatea membrilor din Divanul Ad-hoc au spus „Da” pentru Unire, însă în Moldova, situația a fost mai controversată. Aici, caimacanul (locțiitor la conducerea Moldovei), Nicolae Vogoride, sprijinit de Imperiul Otoman, care îi promitea domnia dacă Unirea nu se va realiza, a falsificat listele electorale de reprezentare în divanul Ad-hoc.
Șansa a făcut însă ca Vogoride să se destăinuie, prin scrisori, fratelui său din Constantinopol, iar corespondența a fost furată și publicată în presa europeană, la Bruxelles.
Descoperirea a iscat scandaluri atât printre români, cât mai ales la nivel european. Marile Puteri au rupt relația cu Imperiul Otoman, au solicitat întâlniri cu împăratul Franței, Napoleon, și regina Marii Britanii, Victoria, iar falsele alegeri au fost, astfel, anulate. În toamna anului 1857, în urma noilor alegeri, toți s-au pronunțat pentru Unirea Pprincipatelor Moldovei și Țării Românești.
În 1858, Convenția de la Paris a stabilit mai multe prevederi referitoare la principatele române, dintre care cea mai semnificativă a fost unirea parțială a principatelor Moldovei și Valahiei sub denumirea „Principatele Unite ale Moldovei și Valahiei”, care rămâneau sub suzeranitatea „Maiestății Sale Sultanul” și sub protecția Marilor Puteri. Unirea propusă aici s-a dovedit a fi mai degrabă una formală, cele două principate urmând să funcționeze separat în mare parte, ca până atunci, cu doar câteva puncte comune: o Comisie Centrală la Focșani, care reprezenta un fel de Parlament mai mic, Înalta Curte de Justiție și Casație și Armata. Capitalele rămâneau aceleași, la București și Iași, și se intenționa ca domnitorii să fie diferiți.
Problema Principatelor a fost pusă în cadrul Congresului de contele Walewski, ministrul de Externe al Franţei.
Principale măsuri care au vizat Principatele au fost:
 • desfiinţarea protectoratului rusesc şi înlocuirea lui cu o garanţie colectivă a Marilor Puteri. Prin acest fapt s-a reuşit eliminarea influenţei ruseşti şi asigurarea că trupele ţariste nu vor mai putea străbate teritoriul Principatelor fără acordul puterilor garante. Astfel, era se stopată posibila înaintare a Rusiei în Balcani.
 • cedarea sud-estului Basarabiei Principatului Moldovei. Această măsură a îndepărtat Rusia de gurile Dunării.
  libera circulaţie pe Dunăre sub atenta supraveghere a Comisiei Europene a Dunării. Scoaterea Dunării de sub influenţa rusească era o prioritate strategică pentru puterile din centrul Europei.
 • suzeranitatea otomană era menţinută. Fiind sub suzeranitate otomană, Principatele nu puteau avea propria politică externă, fapt ceea ce constituia o garanţie în plus că cele două teritorii nu vor cădea sub sfera de influenţă rusească.
 • armata naţională. Măsura dădea Principatelor posibilitatea de a-şi asigura ordinea internă.
În ceea ce priveşte Unirea Principatelor, opiniile Marilor Puteri au fost împărţite în funcţie de interesele lor strategice de politică externă:
 • Franţa. Instrumentul din cadrul politicii externe franceze elaborată de Napoleon al III-lea avea la bază principiul naţionalităţilor, care presupunea ca fiecare naţiune să îşi decidă singură soarta. Acesta era doar un pretext dintr-un proiect mult mai amplu prin care împăratul francez a încercat pe tot parcursul domniei sale să refacă prestigiul ţării sale după Congresul de la Viena din 1815 şi să readucă Franţa la statul de primă putere de pe continent. Se înţelege astfel de ce problema Principatelor a fost adusă în discuţie tocmai de Franţa. De asemenea, unirea Principatelor constituia un pretext în rivalitatea franco-habsburgică.
 • Rusia. Fiind puterea învinsă, ea nu a avut un cuvânt de spus, însă nu era deranjată de o eventuală unire a Principatelor.
  Sardinia. Franţa îi cere să aibă o atitudine pozitive pentru a lovi în interesele habsburgice. Regatul Piemontului şi a Sardiniei dorea la rândul său unificarea Italiei sub casa de Savoia. Era important pentru a lovi în Imperiul Habsburgic, deoarece Lombardia şi Veneto se aflau sub stăpânirea sa.
 • Prusia. Prusia dorea, de asemenea, să lezeze interesele habsburgice deoarece îşi dorea unificarea Germaniei în jurul ei sub casa de Hohenzollern şi nu în jurul Austriei şi casei de Habsburg.
 • Marea Britanie. Deşi iniţial susţine ideea unirii, în cele din urmă s-a opus deoarece Imperiul Otoman a garantat neutralitatea strâmtorilor (niciunui vas militar sub pavilion străin nu i se va permite străbaterea strâmtorilor), iar Marea Britaniei nu mai avea astfel nici un interes strategic.
 • Imperiul Otoman. S-a împotrivit deoarece se putea constitui un precedent.
 • Imperiul Habsubrigic s-a opus pentru a leza interesele Franţei.
În cele din urmă s-a decis ca Principatele să-şi decidă singure soarta în cadrul unor divanuri ad-hoc.
Surpriza alegerilor domnitorilor din cele două principate
În anul următor, în data de 5/17 ianuarie 1859, au fost organizate alegeri la Iași, în Moldova, iar noul domnitor a fost desemnat Alexandru Ioan Cuza. Peste o săptămână, în 12/24 ianuarie 1859, au avut loc alegeri și la București, iar profitând de faptul că Marile Puteri nu specificau clar că principatele române nu pot fi conduse de același domnitor, și aici a fost ales tot Alexandru Ioan Cuza. Puse în fața faptului împlinit, Marile Puteri au avut brusc de a face cu două principate conduse de același domnitor.
Marele merit al lui Cuza a fost că a reușit să aducă recunoașterea internațională a Unirii Principatelor Române și, prin reformele sale din toate domeniile, a pus bazele statului român modern. Noua țară a început să se numească România abia după abdicarea lui Cuza, din anul 1866, când a fost redactată prima constituție.
În tot acest timp, în care două dintre principatele române au reușit să se unească, Transilvania se afla sub stăpânire austriacă, iar din 1867, sub dominație austro-ungară, până în 1918, când a avut loc Marea Unire de la Alba Iulia.
După 157 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne va face din nou să retrăim, cel puțin la nivel de poveste, acești câțiva pași făcuți de strămoșii noștri pentru tot ce înseamnă astăzi România. Mulțumim istoricului Liviu Zgârciu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia pentru disponibilitatea și răbdarea cu care ne-a povestit cum s-a petrecut evenimentul.
surse: Enciclopedia României, Wikipedia

BASARABIA ,SE VA REUNI CU PATRIA MAMĂ, CU ROMÂNIA ...

BASARABIA ! BASARABIA ! BASARABIA ! BASARABIA ! BASARABIA ...


https://plus.google.com/.../dCQUphB8g3f


Translate this page
Sep 2, 2016 - BASARABIA ! BASARABIA ! BASARABIA ! BASARABIA !BASARABIA ! BASARABIA 

28 de comentarii:

 1. Despre cipul din mâna mea .

  Marturia unui roman dupa ce si-a implantat singur cipul . Cititi si concluziile va apartin. Dupa ceea ce declara in subsolul comentariilor chiar indivul din articol , este clar ca este ateu :

  http://buhnici.ro/despre-cipul-din-mana-mea/

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Traim intr-o societate bolnava in care anormalul devine senzational , in care oamenii cred in tehnologia care le va distruge sanatatea si viata . Progresul are limite , oameni buni . Bine ca suntem la stadiul primitiv cand e vorba de eradicarea bolilor grave , a poluarii , a lipsei hranei si intoxicarii cu chimicale . Tehnologia dusa la extrem, duce la inrobire , la sclavagism , la dezumanizarea omului , la lipsa rationalitatii .

   Ștergere
  2. Este alegerea fiecaruia. Personal, nu voi accepta vreun cip implantat.

   Ștergere
  3. Ca oile se vor duce la cipare , la cata minte au in cap !!!! Isi cer adresele unde s-au cipat !!!!

   Ștergere
  4. Lasa cip-urile , aici e vorba de Unire !
   Uite ce au facut în Vrancea , boierii PSD au mancat caviar si vinuri scumpe ,iar poporul ,fasole cu cârnati ! Bravo Oprișan si Dragnea , noi platim si voi huzuriți pe banii nostrii:
   https://www.comisarul.ro/articol/ti-ai-dracu-de-parveniti!-cititi-si-voi-ce-au-serv_929317.html

   Ștergere
 2. Acei câțiva care tânjesc după un viitor distopic se vor bucura să afle că, pentru a participa la festivalul de tehnologie Pause Fest va fi nevoie de un microcip.

  Festivalul are loc în februarie în Melbourne, Australia. Ca parte a lansării de anul viitor, 10 oameni cu bilete VIP au fost de acord să le fie implantate cipuri Near Field Communication în mâini. Voluntarilor li s-au inserat chopuri NFC între degetul mare și degetul arătător. Experimentul uman a avut loc chiar dacă microcipurile care există în momentul de față pe piață pot stoca cantități foarte mici de informații.

  Hefferman e de părere că cipurile vor prinde la public când acesta va realiza că poate plăti cu ele și le poate folosi pentru a avea acces la locul de muncă, locuință și sala de fitness. Poate că microcipurile disponibile comercial nu sunt atât de periculoase încă și ar putea chiar să ne facă viața mai ușoară în ceea ce privește cheile și banii. Dar nu este dificil să ne imaginăm că multe lucruri ar putea merge prost într-un asemenea scenariu. Adevărul este că ne îndreptăm către un viitor distopic încet încet și, de cele mai multe ori, de bună voie.


  https://playtech.ro/2017/festival-cip-viitor/

  RăspundețiȘtergere
 3. Australia devine prima ţară ce demarează micro-ciparea propriilor cetăţeni


  http://ortodoxinfo.ro/2017/04/03/australia-devine-prima-tara-ce-demareaza-micro-ciparea-propriilor-cetateni/

  RăspundețiȘtergere
 4. „Superoamenii”, tot mai aproape de a deveni realitate; Vor avea microcipuri în creier.

  O companie vrea să producă un microcip care va permite comunicarea prin telepatie.

  Compania Kernel a început deja să lucreze la un microcip care le-ar oferi oamenilor abilități extraordinare. Astfel, ei vor putea rezolva probleme complexe în doar câteva secunde și vor putea să comunice telepatic.

  Ideea, care pare inspirată dintr-un film SF, ar putea deveni realitate în următorii 15 ani, crede Bryan Johnson, fondatorul companiei Kernel.

  El spune că aceste microcipuri vor deveni la fel de populare că telefoanele mobile și îi vor ajuta pe oameni să-și valorifice cât mai bine potențialul intelectual. Prin urmare, nu va fi un produs de lux, destinat doar celor bogați.

  Datorită acestor microcipuri care vor fi implantate în creier, oamenii vor ajunge să aibă o memorie perfectă, să învețe foarte repede și chiar să-și șteargă anumite amintiri nedorite.

  De asemenea, vor putea „cumpără” diferite experiențe pe care nu le-au trăit în realitate. Spre exemplu, vor putea simți cum era viața în Vestul Sălbatic, ca și când ar fi avut amintiri din acea perioadă.

  Compania Kernel produce deja prototipuri de implanturi cerebrale în scop medical, scrie Daily Mail. Deocamdată testele au demonstrat rezultate foarte bune la pacienții cu epilepsie.

  Pe viitor, implanturile vor fi concepute și pentru persoanele care suferă de Alzheimer sau de alte boli degenerative.

  Implanturile îi vor ajute să-și recapete memoria pierdută, prin restabilirea circuitului normal dintre neuroni.

  Astfel, primii super-oameni vor fi de fapt persoane cu diferite deficiențe. Ei vor fi primii care vor primi aceste implanturi, înainte să înceapă testarea pe oameni sănătoși.

  http://independent.md/superoamenii-tot-mai-aproape-de-deveni-realitate-vor-avea-microcipuri-creier/#.WmiW1vll_IU

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu zic , ca nu este bine ca Basarabia sa se uneasca cu Romania, dar va ginditi ca asta va atrage minia Rusiei si ca s-ar putea sa suportam niste consecinte?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dar oare polulatia din Basarabia mai vrea sa se uneasca cu Romania? Am fi mirati dar s-ar putea ca ei sa nu vrea asta.

   Ștergere
  2. Anonim 24 ianuarie 2018, 22:37, ai vrut sa spui, populatia, nu-i asa? :)

   Ștergere
 6. Doamna, totul vedeti si auziti : cutremure , terorism, tsunami, proteste, decese , sfinti, arhangheli, trenuri deraiate , crime, nasteri, botezuri E.T. , dar nu violuri . Macar pe segmentul asta suntem usurati.

  RăspundețiȘtergere
 7. Orice CIP are obligatoriu si o antena .
  Prin acea antena se transmit "coordonate " pt a face sau nu a face ceva, impotriva vointei tale .
  Odata Cipul implantat, nu mai ai LIBERUL ARBITRU.
  Tocmai de aceea scrie in Biblie ca primind Pecetea satanei , CIP-ul , te vei lepada de DUMNEZEU, nemaiavand DISCERNAMANT.

  RăspundețiȘtergere
 8. Cel cu cipul sustine ca are dreptul sa foloseasca tehnologia dar trebuie sa afle ca adevarata tehnologie esti tu insati si creatorul tau , deci este ca si cum cea mai importanta parte din tine o dai unor dusmani ai creatorului si o sa suporti consecintele.se foloseste nanotehnologie care te va face un robot care nu iti mai apartii tie ci celor care l au fabricat cu scopuri malefice si tu esti a lor de buna voie .

  RăspundețiȘtergere
 9. Mesajul:"Revolte maghiare....
  prin Cernutul lor novice" -s-adeverit! Cernut=indoliat -V.A-Dumnezeu sa-l ierte!

  RăspundețiȘtergere
 10. 16:24"Superoamenii" nu mai sunt OAMENI ci roboti umanoizi care vor fi la discretia celor satanici care vor folosi tehnologia pana vor distruge complet tot ceea cea creeat Dumnezeu omenesc.A fi OM inseamna a avea duhul lui IISUS -Cel ce este"Om si Dumnezeu"!Ramaneti oameni si nu roboti!

  RăspundețiȘtergere
 11. Se va uni mai mult de-o groaza!La ce ne foloseste sa ne unim acum, saracie cu saracie si coruptie cu coruptie?

  RăspundețiȘtergere
 12. BASARABIA nu mai este ce-a fost -rusofonii o vor alipita de rusi care abia asteapta sa puna mana pe ea-VISAM CU OCHII DESCHISI-VA MA CURGE APA PE PRUT PANA ATUNCI ca sa nu spunem ca unii moldoveni fara a face discriminare sunt mafioti si corupti

  RăspundețiȘtergere
 13. Probabil , dupa atacarea romaniei de catre rusia, ungaria si bulgaria, regiunea moldovei se va uni cu basarabia si va apartine rusiilor, oltenia se va alipii bulgariei iar ardealul va fi luat de unguri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 12:55Iar tu vei fi in Iad pt ca urasti tara care te hraneste!

   Ștergere
 14. http://www.romaniatv.net/mobi/pustnicul-zosima-din-muntii-rarau-profetii-cutremuratoare-o-sa-fie-mare-macel-in-orase-greu-de-scapat-de-ce-o-sa-fie_381785.html
  Profetia spunea si ca Romania va fi atat de tare ranita incat nici nu va mai putea participa la razboiul mondial care va porni cam in acelasi timp si ca Rusia preocupata cu acest razboi va inchide ochii la unirea Basarabiei cu Romania care va urma revolutiei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonim 12:55 bați câmpii !!! Poate că așa vrei tu. Ce ai împărțit tu România !!!

   Ștergere
 15. https://saccsiv.wordpress.com/2013/06/12/de-ce-nu-s-a-implinit-profetia-pustnicului-zosima-despre-un-macel-in-2011-in-romania-sa-radem-imbeciloid-sau-sa-ne-cutremuram-in-profetia-sa-parintele-elpidie-ne-ofera-un-raspuns/comment-page-1/

  RăspundețiȘtergere
 16. Sa nu acceptam microciparea ne spune și Maica Domnului .Căutați Gradina Maicii Domnului și multe lucruri vi se vor lămuri.

  RăspundețiȘtergere
 17. Cea mai mare contributie europeana la Mica Unire a avut-o Napoleon al treilea care a dejucat falsificarea initiala a alegerilor in Moldova convingind si marea Britanie pentru repetarea alegerilor ,el este numit si nasul nasterii noii Romani-craciun

  RăspundețiȘtergere
 18. Este a doua oara cind soarta romanilor este legata de numele Napoleon,prima data era Bonaparte care la atacarea Rusiei a trimis o scrisoare la Istambul pentru a se coordona cu otomanii dar scrisoarea ajungind cu intirziere otomanii incheie pacea cu Rusia prin care aceasta dobindea fara acceptul moldovenilor Basarabia despre care un mare marxist spunea ;'Otomanii au dat si rusii au primit ceea ce nu era a lor ,BASARABIA.'-craciun

  RăspundețiȘtergere