miercuri, 10 ianuarie 2018

MARELE CUTREMUR S - A ADEVERIT , DUPĂ DOAR CATEVA ORE !

                 Prieteni dragi,

După cum vedem cu totii, BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI ne iubesc si nu ne trimite in mijlocul nostru marele Cutremur.
Si noi trebuie sa-I multumim pentru aceasta, si sa ne rugam Lui si Maicii Domnului si mai mult si mai fierbinte.
Scriam asta noapte un articol cu titlul : "Marele Cutremur ",iar in articol era un MESAJ :

              "Se întampla marele Cutremur !"

Si a avut loc un mare Cutremur, la doar cateva ore in MAREA CARAIBELOR.
Asadar dragii mei, sa rasuflam usurati si sa credem in al LUI DUMNEZEU CUVANT.
Cu siguranta acesta era Cutremurul mare ,din MESAJUL de asta noapte.
Si cuvintele "se întampla",arata ca era iminent acest mare Cutremur.
Asa cum stiti deja, eu scriu intocmai cuvintele,asa cum mi se graieste. 
Deci,Cutremurul mare a trecut,acesta a fost Cutremurul mare  despre care am scris asta noapte,acesta din Marea Caraibelor.
Iata:


Cutremur de 7,6 grade în Marea Caraibilor | Alertă de tsunami ...

https://www.europafm.ro › Știri › Stiri externe

Translate this page
Cutremur de 7,6 grade în Marea Caraibilor | Alertă de tsunami. 10 Ian 2018 06:16. Share. Un seism cu magnitudine 7,6 s-a produs în Marea Caraibilor, în largul coastelor Hondurasului, a anunţat Institutul american de Geofizică. A fost emisă o alertă de tsunami pentru zone din America Centrală, potrivit Reuters. Cutremurul ...

Alertă de tsunami, după un cutremur de 7,6 produs în Marea Caraibelor

https://www.digi24.ro/.../alerta-de-tsunami-dupa-un-cutremur-de-7...

Translate this page
50 mins ago - Un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a produs marţi seară (ora locală) în Marea Caraibelor, în largul coastelor Hondurasului, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

Un cutremur URIAȘ, cu magnitudinea de 7,6 pe Richter, a avut loc în ...

https://www.stiripesurse.ro/un-cutremur-uria----cu-magnitudinea-d...

Translate this page
4 mins ago - Un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a produs marţi seară în Marea Caraibilor, în largul coastelor Hondurasului, a anunţat institutul american de geofizică USGS, şi a fost declanşată o alertăde tsunami, scriu dpa şi AFP. Seismul a avut loc miercuri la ora 02.51 GMT la o adâncime de 10 kilometri, la 44 de ..

Iata si linkul cu articolul meu:


Dumnezeu există - Mărturii. - blogger


mariaghiorghiu.blogspot.com/


Translate this page
Noapte de 9 - 10 Ianuarie 2018 ,ora 1,40 ! Dragii mei, Nu mi-as fi dorit niciodata ca sa aud aceste cuvinte,pe care le-am auzit in aceasta noapte. Atunci cand le-am auzit,le-am notat doar in caiet si dat fiind ora foarte tarzie,am inchis calculatorul si mi-am zis că voi scrie maine despre MARELE CUTREMUR. Dar constiinta nu ...

Iata si articolul meu ,mai detailat:


                           Noapte de 9 - 10 Ianuarie 2018 ,ora 1,40 !


                                           Dragii mei,

Nu mi-as fi dorit niciodata ca sa aud aceste cuvinte,pe care le-am auzit in aceasta noapte.
Atunci cand le-am auzit,le-am notat doar in caiet si dat fiind ora foarte tarzie,am inchis calculatorul si mi-am zis că voi scrie maine despre MARELE  CUTREMUR.
Dar constiinta nu mi-a dat pace, si chiar daca unii dintre voi ma veti acuza ca as semana panica intre Semenii nostri, trebuie sa scriu ce mi s-a transmis despre MARELE CUTREMUR care,nu este obligatoriu sa fie chiar in Romania.
                             
                                    Image result for SEISMOGRAF.

Daca ati fi langa mine acum, ati vedea ca abia vad literele pe tastatura din pricina lacrimilor care-mi curg odata cu Rugaciunea catre Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului,ca sa nu-si intoarca Faţa sa de la noi Fiii Săi.
A trecut aproape o ora de la primirea MESAJULUI,iar eu continui sa ma rog cu lacrimi, si inca nu stiu cum sa scriu si cum sa-i dau drumul acestui MESAJ.
Si totusi trebuie s-o fac; trebuie sa continui a asculta Cuvantul Lui IISUS HRISTOS si sa nu ma abat de la CALEA  si ADEVARUL SĂU.
Iata dragilor ce graia un prim glas in clipa cand ,eu mi-am zis ca voi inchide calculatorul,ca sa ma culc.
Citez:
                  " Se întâmpla Marele Cutremur !

Iar un alt glas intreaba cu uimire:

                  Marele  Cutremur?"

Iar in aceasta clipă ,vad in dreapta mea deasupra mesei la care scriu, vad scris in aer cu litere mari albe si stralucitoare,vad scris asa:

               Marele Cutremur !"

După care,totul dispare !
Prieteni dragi, chiar daca este vorba de un Cutremur mare, asa cum am scris mai sus,ne putem gandi si la un alt loc in lumea asta mare,in care sa se produca un mare Cutremur,asa cum au mai fost de altfel,iar Romania a fost si ne rugam cu totii ca sa fie ocrotita si ocolita de aceste mari dezastre.
Pentru mine,cum si pentru majoritatea dintre voi dragilor, oriunde s-ar produce acest mare Cutremur,ma doare inima si sufletul pentru Semenii nostri care vor avea de suferit.
Îl implor pe Bunul Dumnezeu si pe Maicuta Domnului ,ca sa tina cu Mâinile SALE intreaga Planeta Pămant,si s-o apere de tot răul si de orisice Dezastru natural sau provocat de mâna omului.
         Image result for maica domnuluiImage result for sfanta treime
Chiar daca noi am uitat sa ne mai indreptam ochii catre Cer, Îl rugam ca sa ne ierte si sa ne indrepte spre Calea cea bineplacuta Lui,si sa nu ne dea pierzarii.
Asa cum am mai scris dragii mei, acum mai mult ca niciodata ,este timpul Rugaciunii inimii,a Rugaciunii fierbinti catre BUNUL DUMNEZEU si catre MAICUTA DOMNULUI ,si astfel ,sa cerem mila ,iertare si dragoste ca nu cumva DUMNEZEU sa -şi intoarca Faţa Sa de la noi robii Săi.
Eu nu stiu unde si când anume va avea loc un Cutremur mare, dar vom auzi dragilor de un astfel de Cutremur mare. 
Sa dea Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului, ca sa nu fie si pierderi de vieti omenesti la acest Cutremur mare ,despre care vom auzi.
Doamne ,Te rugam ajuta- ne ca sa facem Voia TA si sa implinim Poruncile Tale.Amin!
Doamnă si Stăpâna noastra a tuturor,Te rugam Stapana,acopera-ne cu Mila si cu Iubirea Ta de oameni,Amin.
                                    Cu dragoste,Maria.
P.S.
Prieteni dragi, 
Sa nu uitam nici de acest Mesaj:

Dumnezeu există - Mărturii.: APĂRĂ-NE DOAMNE ! DOAMNE TE ...

mariaghiorghiu.blogspot.com/.../apara-ne-doamne-doamne-te-ruga...

Translate this page
1 day ago - APĂRĂ-NE DOAMNE ! DOAMNE TE RUGAM , APARA -NE ! 8 Ianuarie 2018,ora 6,34 ! Dragii mei, O lumina alba si stralucitaore ma trezeste ,si astfel,vad dragilor sub mijloc de Cer,chiar pe Bolta Cerului de noapte senin,vad cum o Forţă nevazuta ne scrie cu litere din Lumina alba orbitor de stralucitoare ...

.

49 de comentarii:

  1. Marele cutremur o sa vina cam pe la ora 03...ziua, luna, anul, nu se stiu.
    Cel putin asa sustine Ioan Istrate.
    Sa fiti iubiti si fara frica
    Nu ma numesc Mitica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Istrate spune de marele cutremur perioada Decembrie-Ianuarie 2018 la ora 3 noaptea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am visat si eu cutremur mare in Bucuresti se daramase blocuri de 9 etaje unde eram si eu si eram sus la ultimul etaj.Blocul se rasturnase pe sina de tramvai.Concluzia mea este ca anul acesta vom avea parte de cutremurul prevestit.
    Dna Maria dati drumul comentariilor nu mai cenzurati nu este corect din partea dvs.Lăsați liber comentariilor.va roooogg.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred că în România va fi pe 7 aprilie 2018 . Poate avea legătură cu mesajul — 4 îndoliat — mai ales numerologic. Aprilie e luna 4 din calendar și 7+4(luna aprilie)+2+0+1+8=22=2+2=4 Cutremurul din 1977 ,numerologic,a avut loc tot sub cifra 4. 4+3(martie) +1+9+7+7 =31=3+1=4

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Maria nu ma indoesc niciodata de cele spuse de dv.toate se adeveresc mai devreme s-au mai tarziu. Bunul Dumnezeu sa ne apere de asa necazuri. Cu mult drag. Domnul Alexandru este vorba de cartea Romania si Lumea In Timp-trecut prezent si viitor asa este acolo iar scrie si arata si o schita pe unde va veni acest mare cutremur. Bunul Dumnezeu sa ne apere. Cu mult drag doamna Maria si sanatate tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamna Maria va întreb si eu cu privire la regimul dvs.de viata mancați carne?Sau sunteti vegana?
    Va întreb pentru ca multa lume care au inceput o viata spirituală au renuntat la a mai mânca carne de ani buni si sunt perfect sănătoși din punct de vedere clinic fara nici o problema de sanatate.Spuneti ceva si despre dvs.dati-ne sfaturi fiti un model de urmat pentru noi.si daca doriti dati câteva răspunsuri.Sunt foarte importante pentru unii dintre noi.Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim10 ianuarie 2018, 09:43
      Nu sunt nici vegetariana si nici vegana !
      Sigur ca mănânc si carne, dar mai rar si foarte puţina. Doar la sfarsitul saptamanii mananc carne de orice fel, si-n mod special de pui. Nu trebuie sa renuntam total la carne! Avem nevoie si de astfel de proteine. Cred eu că, duc o viata echilibrata in ceea ce priveste alimentatia. Mănânc din toate cate ne-a lasat Bunul Dumnezeu ,doar câte puţin; adica ,sa simt ca-mi mai este foame si totusi sa ma abtin in a mai manca. Sfatul meu ,este acela de a consuma din toate câte putin si sa fim echilibrati in toate. Numai asa vom fi sanatosi cu adevarat. Miercurea si Vinerea si-n POSTURILE de peste an, cine poate si îi permite sanatatea, sa tinem Post DE LA LAPTE, BRANZA,CARNE OUA, etc. Cine nu poate, DUMNEZEU nu se supara ,ci îi iarta pe toti pentru faptele sale bune.
      Cu dragoste,Maria.

      Ștergere
  7. Doamna Maria s-a adeverit si alunecarile fe teten pe care le anuntati cu ceva timp in urma Un munte a luat-o la vale 13 morti pina acum si multe case distruse. Nu am retinut unde a spus la tv.vorbeam la telefon . Am vrut sa va anunt pentru ce care nu cred. Cu mult drag. Bunul Dumnezeu sa odihneasca sufletele celor care au pierit in aceste alunecari de pamant.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu chiar mă întreb!!!

    Time (DST), local time zone and accepts present, past, or future dates.

    Sort By:
    UTC+3, Time Zone
    ( UTC +3)
    mie 10 ian 2018
    02:50

    Bucharest, Romania
    EET ( UTC +2)
    mie 10 ian 2018
    01:50

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai trebuie mincat si mult peste,e foarte sanatos sa mincam,contine mult Omega 3,foarte necesar organismului!

    RăspundețiȘtergere
  10. Parerea mea este ca se poate trai si fara carne! Nu trebuie sa ucidem. Exista si proteina vegetala, deci nu este o problema. Aveti curaj caci se poate! Sfintii si calugarii adevarati nu mananca deloc carne. La fel si pustnicii nu au in alimentatie carne. De ce oare? Cu siguranta are importanta acest fapt.

    RăspundețiȘtergere
  11. 10,33 au fost ploi cu alunecari de teren in California-SUA

    RăspundețiȘtergere
  12. La câte articole cu marele cutremur au fost pe aici, nu ne putem da seama care este cel care a pervertit asta 🤔

    RăspundețiȘtergere
  13. Domnul Istrate de 25 de ani numai cutremure prevesteste!
    Slava Do.nului ca,nu are dreptate!Dupa dansul Romania s-sr cutremura non-stop..aria H

    RăspundețiȘtergere
  14. Lost,ma obsedeaza doua carti,una e Design inteligent si una e Profetia de pe Thiaoouba. Ce simti,care este adevarata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 19:24, nici prima carte (ma rog,teoria) , dar nici a doua carte nu pot fi testate. Prima demonstreaza ce ?! A doua ... suntem in 2018 , deci am depasit anul 2013 ( stii la ce ma refer)! Concluzie: teorie. " Practica ne omoara"!

      Ștergere
    2. 19:24, si raspunsul dat la 20:18, trebuie luat in considerare. Este tot pentru tine.

      Lost

      Ștergere
    3. Nu am retinut momentul 2013 in carte,am dat o cautare si nu apare.
      Prima carte- Doar noi,pamintenii,avem oarece dovezi ca Dumnezeu exista?

      Ștergere
  15. Pentru:
    " Anonim9 ianuarie 2018, 18:18

    Lost,ca sa cred,care e lumea de maine? 00.02 Esti Mariana? "

    Raspuns:
    Daca iei pastila albastra, povestea se sfarseste aici. Te trezesti in patul tau si crezi ce vrei tu sa crezi. Daca alegi pilula rosie, ramai in Ţara Minunilor, si iti voi arata cat de adanca este vizuina iepurelui (replica lui Morpheus din filmul “Matrix” ).

    Lost

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sandy nu merita un raspuns?

      Ștergere
    2. Lost unde este Yahweh acum? Care este parerea ta despre acesta?

      Ștergere
    3. 00.16

      Multumesc ca imi sustii intrebarea . O intreb din nou pe Lost : esti un El, o Ea si daca ai vreun site , ma intereseaza f, mult aceste dialoguri despre paranormal, aptitudini capatate prin incercari avute in urma unui accident, trauma, moarte clinica , legaturi cu fiinte care se intersecteaza la un moment dat cu noi pentru a ne transmite fie ce avem noi de facut , fie ce avem in general ca menire in aceasta viata .
      Nu am gasit site-uri de dialog intre oameni cu capacitati particulare . Poate nu se expun , poate nu doresc sa fie deranjati .
      Chiar si in Jurnalul paranormal se precizeaza : ,,Nu s-a oferit niciun cabinet de terapii neconvenționale să-și divulge datele de contact.'' http://jurnalparanormal.ro/
      Era odata pe blogul d-nei Maria un domn, cam plin de el, cam increzut , dar jos palaria , o somitate in a percepe necunoscutul de dincolo de randuri . Toata stima , poate mai reveniti, stimate domn, asa ,,plin de dvs.'' cum sunteti , dar a fost o reala placere sa va ascultam .

      sandy

      Ștergere
    4. ISTORIA SECRETĂ A SPECIILOR TERESTRE

      http://jurnalparanormal.ro/content/istoria-secreta-speciilor-terestre

      Ștergere
    5. 11 ian 2017-Nu mai vreau!
      Am spus destul; Merci de aprecieri

      Ștergere
    6. Un absolvent?( al cursului intensiv teoretic și practic de protecție si autoapărare extrasenzorială-Vasile Rudan)

      Ștergere
    7. Sandy, dar tu prin ce experiente paranormale ai trecut?

      Ștergere
    8. 19.59
      Mi se intampla opusul a ceea ce normal ar trebui sa fie . E ca si cum cineva ti-ar dirija , ti-ar orchestra toata existenta, fara voia ta , contrar vointei tale . Gandeste-te ca iei un bilet inspre Paris si ajungi la Kabul . Mda.
      Totul e scris undeva in filele cartii fiecaruia , nimeni nu isi poate arhitecta nimic , e utopie . Urmam o linie trasata .

      Ștergere
    9. Buna.Sandy! Mai facut curioasa, cum il cheama pe domnul cu capacitati paranormale?

      Ștergere
    10. Sandy,
      daca ar fi totul scris dinainte, n-ai mai avea liberul arbitru.
      Exista experiente pe care nu le poti schimba, dar nu e totul prestabilit.

      Ștergere
    11. 00.32 Buna dimineata !
      Te cred ca esti curioasa , dar nu pot , fiecare are dreptul la acel ,,privacy'' . Ce mult s-ar schimba lumea daca toti am fi loiali .

      Ștergere
    12. Teoretic 10.22, teoretic !
      Cata bunatate nu asteapta a fi rasplatita sau macar respectata , cate cauze pierdute nu ar fi trebuit castigate , cate lacrimi nevinovate nu ar merita o raza de soare ? Cine isi doreste raul, boala, suferinta , deznadejdea, infrangerea sau esecul ? O sa imi spui ca astea purifica spiritul . Nu , nu-l purifica , il incarca , pe unii ii dezumanizeaza , pe altii ii impinge la disperare , putini se retrag in asceza sa gaseasca Raspunsul . Liberul arbitru a iesit si el anticipat la pensie , deci nu-l intereseaza,bantuie prin lume, haladuieste . Te nasti singur , mori singur , de unul singur ratacesti prin viata , Tu cu tine , Ei cu ei , adica cu restul .

      sandy

      Ștergere
    13. Sandy,ai o problema cu loialitatea? Caci,nu-mi dau seama cine posteaza,poate ai primit si tu un raspuns. Care domn?

      Ștergere
    14. 17 .01 . Nu am nicio problema eu personal cu loialitatea , as spune , daca doresti inlocuiesc cuvantul cu altul(e) : respect, coloana vertebrala , bun simt . Nu ma semnez mereu , si mie imi convine anonimatul , de aceea caut sa-l pastrez si pe al celorlalti . Persoana la care fac referire o intuiesc , este un om deosebit din toate punctele de vedere , mai mult nu pot spune , mi-a raspuns .... e ok .

      sandy

      Ștergere
    15. Alexandru - 19:56 ("sandy")!

      Ai ales pilula rosie. Inca ceva: iubesti sa te invalui in mister.

      Lost

      Ștergere
    16. Sandy,
      Raul, boala, suferinta, au rostul lor.
      Nimic nu e intamplator.
      Si, chiar daca ti se pare ciudat, nimic nu e rau.
      Totul e perfect si e asa cum trebuie sa fie.

      Ștergere
    17. Lost, esti tare de tot...sa stii ca Sandy e Alexandru, super :)) vai ce mi place ... te ai lasat vreodata pacalit? fara sa i reprosezi persoanei ca te a mintit,indiferent cu ce

      Eu sunt cea cu floricelele, Mariana

      Ștergere
    18. 20.18 Sa-ti spun eu ...doua vorbe : sunt unii care ies in fata ca paduchele si altii care stau in banca lor ( mister? - Nu, categoric !) - se chiama a-si vedea lungul nasului .
      2. Lectia pe care am avut-o de invatat in viata asta a fost, lepadarea de mandrie .
      3. Nu sunt un ,,El'', sunt o ,,Ea''.

      Ștergere
    19. Eu credeam ca Sandy e femeie

      Ștergere
    20. 07:14, tot singura... Saraca!

      Ștergere
    21. Alexandru - 07:14 ! .... crezi ca am gresit cand am pronuntat acest nume? Tu stii la cine ...

      Lost

      Ștergere
    22. 16.09 Inchid discutia . Numai bine !
      „Fiecare corp este singur. Sufletul, niciodată.” Hermann Hesse
      16.13 Numai bine si dvs. Errare humanum est !

      Ștergere
    23. 18:10, dar a persevera în greseli este diabolic ;)

      Ștergere
    24. Tot in ceatza sint! Sandy e o doamna,dar are o legatura cu Alexandru?

      Ștergere
  16. LA MULTI ANI si tie MARIOARA ! Te imbratisez cu drag ! Suna-ma te rog pe telefonul CARTII ADEVARUL DUHULUI SFANT : 0747226236
    Cu dragoste,Maria.

    RăspundețiȘtergere
  17. Fermierii sunt cei mai avizați, pentru că și caii, vacile, oile, găi­nile simt cutremurele. Când toată ograda ține un concert infernal, e clar că se va petrece „ceva“. Porumbeii nu intră în adăpost și zboară dezorientați. Porcii, dacă sunt mai mulți în același țarc, se bat între ei. Găinile nu mai fac ouă și devin agitate. Albinele părăsesc stupii fără să fie atacate. Șoarecii ies din ascunzători și se lasă prinși de oameni cu mâna liberă. Până și furnicile și gândacii de casă ies la drumul mare fără teamă și migrează în ritm alert. În Anglia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a constatat un comportament neobișnuit al animalelor înaintea raidurilor aeriene. Fermieri britanci știau cu câteva ore înainte că sosesc avioanele de bombardament. Specialiștii cred că vibrațiile create de avioanele în zbor erau resimțite de animale. Tot un soi de vibrații simt și înaintea unui cutremur major.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sceptici “convertiti” la paranormal

    10. Johann Zollner (1834-1882)

    Dintre toti cercetatorii eminenti a caror reputatie a avut de suferit in urma deciziei de a lua in serios cercetarea metapsihica, Zollner poate fi pe buna dreptate considerat un mare nedreptatit. Profesor de fizica si astronomie, era privit de contemporanii sai drept unul dintre cei mai straluciti oameni de stiinta; asta pana sa hotarasca ca mediumismul fizic i-ar putea furniza dovezi in sustinerea stralucitei sale teorii despre cea de-a patra dimensiune. S-a apucat asadar sa-l investigheze pe mediumul Henry Slade si a descoperit fenomene uluitoare, pe care le va descrie ulterior in lucrarea Transcedental Physics, publicata in Germania in 1879. La moartea lui, gurile-rele vor spune nu numai ca Zollner s-a lasat pacalit ca un copil, ci chiar ca-si iesise din minti. Lucru cat se poate de fals, potrivit celor care-l cunosteau indeaproape.



    9. Emmanuel Swedenborg (1688-1772)

    Om de stiintă, om politic, filosof si teosof suedez, supranumit de catre Balzac "Buddha al Nordului", despre Emanuel Swedenborg se poate spune cu certitudine ca reprezinta una dintre cele mai misterioase si mai complexe personalitati ale Scandinaviei. La implinirea varstei de 50 de ani, a avut insa o viziune in care Dumnezeu il informa ca avea sa fie talmacitorul ales al Bibliei, in folosul intregii specii umane. De-aici un intreg potop de opere, asternute pe hartie, dupa spusele lui Swedenborg insusi, dupa dictarea spiritelor ("eu nu sunt decat secretarul"). Va avea apoi in mod periodic astfel de viziuni, printre care si una care il va fascina pe Kant: Swedenborg va "vedea" focul pustiind Stockholmul pe cand se afla la Goteborg, la 300 de mile departare, si-l va descriie cu lux de amanunte.



    8. Sir William Crookes (1832-1919)

    In 1870, William Crookes, tanar chimist si fizician intrat in Royal Society ca urmare a descoperirii elementului taliu, propunea investigarea fenomenelor spiritualiste cu tehnici si aparatura stiintifica. Cercetarile lui Crookes cu mediumi au reprezentat prima incercare sistematica de a aplica metode stiintifice in studiul metapsihicului, iar rezultatele obtinute aveau sa fie naucitoare. Cand Crookes, dupa ce-l investigase pe D.D Home a raportat ca acesta era intr-adevar capabil sa miste obiecte si sa cante la instrumente muzicale fara sa le atinga, entuziasmul confratilor intru stiinta s-a racit brusc, fiind taxat drept gogoman. In mod ironic insa, tocmai cercetarile sale asupra mediumilor il vor duce la inventia radiometrului, ce avea sa schimbe fata chimiei si a fizicii, si sa concure la aparitia televiziunii.



    7. Julian Ochorowitcz (1850-1918)

    Pe cand era tanar profesor asistent de filosofie si psihologie la Lemberg, in Polonia, Ochorowitcz a hotarat sa supuna telepatia unor teste riguros controlate pentru a demonstra ca nu exista. In 1887, in cartea Sugestia Mintala, publicata in Franta, va descrie procesul treptat prin care cercetarile sale l-au convins pana la urma ca exista. Ulterior, isi va pune intreaga energie dedicata initial discreditarii cercetarilor metapsihice in slujba studierii fenomenelor paranormale.



    RăspundețiȘtergere
  19. 6. Joseph Banks Rhine (1895-1980

    De formatie botanist, si sceptic ca temperament, in anii '20 Rhine va deveni constient de limitele materialismului stiintific citind-ul pe Henri Bergson si va fi atras spre cercetarea metapsihica de scrierile lui Frederic Myers. Va fonda la Duke University o baza unde, cu ajutorul unor pachete de 25 de carti, cu cinci simboluri diferite, isi va testa studentii pentru a descoperi daca vreunul dintre ei poate da raspunsul corect intr-o proportie semnificativ mai mare decat cea intamplatoare (cinci ghiciri corecte). Isi va castiga notorietatea internationala in urma publicarii monografiei Extra-Sensory Perception in 1934, si o reputatie de "parapsihologul nr.1" din Statele Unite pe parcursul urmatorilor 45 de ani, ajutand parapsihologia sa se impuna drept disciplina academica, acceptata in universitati.



    5. Enrico Morselli (1852-1929)

    Profesor de neurologie, profund sceptic, conducator al campaniei impotriva spiritualismului, a carui atitudine profesionala nu ii permitea sa tolereze nicio incalcare a legilor biologice cunoscute, Morselli a decis in cele din urma in 1901 s-o examineze pe Eusapia Palladino (medium celebru), cu intentia de a o demasca. Participand incognito la o sedinta de spiritism, a fost atat de impresionat de cele vazute si intamplate incat ulterior va conduce doua serii de teste cu rezultate pozitive. Pe ultima o va descrie in detaliu in lucrarea Psicologia e Spiritismo, publicata in 1908.



    4. Carl Gustav Jung (1875-1961)

    Interesul lui Jung pentru fenomenele metapsihice s-a manifestat de-a lungul vietii acestuia in diferite moduri. De exemplu, pe cand era student, a fost profund tulburat de un zgomot "ca un foc de pistol", cand masa pe care obisnuia sa ia cina acasa s-a despicat, in mod inexplicabil. "Exteriorizarile" de acest soi au tot continuat sa aiba loc si sa-l mire, dupa ce zgomote asemanatoare au survenit pe cand era in relatii incordate cu Freud. Desi in 1920, intr-un articol trimis Societatii de Cercetari Metapsihice (SPR), al carui corespondent era, declara ca poltergeistii nu erau altceva decat "efecte exteriorizate ale complexelor inconstiente", si nu vedea "nicio dovada de niciun fel a existentei spiritelor reale", 30 de ani mai tarziu va deveni mai prudent; progresele fizicii nucleare deschisesera deja posibilitatea unei "realitati transpsihice situata imediat sub psihic", asa incat va incepe a specula pe tema sincronicitatii.

    RăspundețiȘtergere
  20. 3. Cesare Lombroso (1836-1909)

    Profesor de psihiatrie la Universitatea din Torino, Lombroso isi castigase deja o reputatie internationala ca fondator al criminologiei, cand in 1888 va declara sarcastic ca in conditiile in care atat de multi oameni sunt interesati de acest domeniu, el si prietenii lui ar putea fi considerati ridicoli pentru dispretul lor fata de spiritualism. Cativa ani mai tarziu, acceptand si el cu greu provocarea de a o testa pe Eusapia Palladino, a fost nevoit sa-si admita greseala. Ii era rusine, va scrie el, ca s-a opus "cu atata tenacitate posibilitatii asa-numitelor fapte spiritiste". "Dar faptele exista, si ma laud ca sunt un sclav al faptelor", va preciza autorul cartii "After Death, What?", publicata in anul mortii.



    2. Nostradamus

    Michel de Nostradame a studiat medicina, dar cand o epidemie i-a omorat sotia si copiii, a fost atat de dezamagit de medicina conventionala incat n-a mai stiut ce altceva ar putea face decat sa calatoreasca. Prilej cu care a descoperit ca e clarvazator, in starile sale de transa punand la punct o serie de catrene cabalistice complicate, care pe alocuri preziceau evenimente viitoare cu o tulburatoare corectitudine -, dupa cum va arata James Laver in biografia lui din 1942.



    1. Sir Arthur Conan Doyle (1858-1930)

    Celebrul romancier britanic, parintele lui Sherlock Holmes, a studiat medicina la Universitatea din Edinburgh si dupa absolvire s-a angajat ca doctor pe un vas care se indrepta spre coasta Africii de Vest. In 1882 isi va deschide un cabinet la Plymouth, trei ani mai tarziu isi va lua si doctoratul, dar intrucat ducea lipsa de pacien

    ti, isi umplea timpul dintre doua consultatii scriind povestiri. Inca din 1918, in The New Revelation, Conan Doyle descrie cum a fost la inceput foarte sceptic in privinta fenomenelor metapsihice, dar a fost treptat "convertit" (in perioada primului Razboi Mondial va ajunge sa le considere "ceva cu adevarat cutremurator, o strapungere a zidurilor dintre doua lumi". Entuziast, aproape lipsit de discernamant in aprecierile sale despre ceea ce credea a fi adevarul spiritual, a fost o sursa constanta de ingrijorare pentru SPR, din care a "demisionat" putin inainte de a muri, pe motiv ca asociatia e condusa de sceptici.

    RăspundețiȘtergere