luni, 15 iunie 2020

A INCEPUT SFANTUL POST AL SFINTILOR APOSTOLI ,PETRU SI PAVEL !


                                                            Dragii mei,

A inceput POSTUL  SFINTILOR APOSTOLI  PETRU SI PAVEL.
Acest POST ţine de la 15 Iunie -28 Iunie (inclusiv)2020  !
Este bine ca sa-l tinem daca putem si daca ne permite sanatatea trupeasca.
Ne vom simti mai usori,mai increzatori in fortele noastre proprii, si nu in ultimul rand ,ne vom intari sufleteste,ne vom intari in Credinta.
Cine nu poate sa-l ţina, a spus Părintele ca sa faca o Cruce mare si sa mănânce ce-i da Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului.
Iar cei care reusesc sa tina Postul, tot Părintele ne-a spus ca trebuie sa faca doua Cruci: una pentru a multumi Domnului pentru toate bucatele,si o alta ,pentru ca POSTUL sa-i fie cu folos; sa-i aduca mantuirea Sufletului.
Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu si Maicuta Domnului,Amin.
Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

     POSTUL  SFINTILOR  APOSTOLI  PETRU  SI PAVEL ! (15- 28 iunie  2020 )Biserica Ortodoxă sărbăto­rește în ziua 29 iunie pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Pentru rolul major pe care l-au avut acești Sfinți Apostoli ai Mântuitorului în răspândirea crești­nismului, Biserica a rânduit ca prăznuirea lor să fie pregătită printr-o perioadă de post.
Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel amintește de pregătirea Sfinților Apostoli pentru primirea Sfântului Duh la Cincizecime, dar și de râvna cu care ei au slujit Biserica, ducând cuvântul Evangheliei până la marginile lumii.
Acest post este o practică veche a Bisericii, care datează din epoca primară. Despre el au vorbit Sfinții Atanasie cel Mare, Ambrozie al Milanului și Leon cel Mare.
Prin ținerea acestui post se cinstesc și darurile Sfântului Duh, care s-au pogorât peste Sfinții Apostoli la Cincizecime, de aceea în vechime acest post se mai numea Postul Cincizecimii.
Postului Sfinților Apostoli începe întotdeauna luni după Duminica Tuturor Sfinților şi este un post ușor. În fiecare sâmbătă și duminică a acestui post este dezlegare la pește, vin și ulei.
Învățătura pentru posturi din Ceaslovul Mare arată că luni, miercuri și vineri se mănâncă legume fără ulei, marți și joi aceleași cu untdelemn și vin. Dezlegarea la pește există și luni, marți și joi dacă atunci cade sărbătoarea vreunui sfânt cu doxologie mare și cu cruce neagră în calendar, iar când o astfel de sărbătoare cade miercuri sau vineri se dezleagă la untdelemn și vin. Și în caz de hramul bisericii se oferă dezlegare la pește. Dacă însuși praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel cade miercuri sau vineri, se face dezlegare la pește, vin și ulei.
Conform Pascaliei Bisericii Ortodoxe Române, Postul Sfinţilor Apostoli poate varia între 28 de zile, atunci când Paştele cade pe 4 aprilie, până în situaţia în care poate fi desfiinţat, atunci când Paştele este prăznuit după data de 1 mai. În aceste situații, s-a hotărât ca postul să se ţină două sau trei zile înainte de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru şi Pavel. Anul acesta avem post pentru sărbătoarea Sfinţilor Apostoli în perioada 4-28 iunie.

P.S.
Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul De Mir. Tradiții și Superstiții ....
                       Dragi crestini si iubitori de Dumnezeu si de Maicuta Domnului!

Vin la dvs.cu rugamintea ,ca sa ajutati financiar cu orice suma cat de mica ,si SFANTA BISERICA a Lui Hristos si a Maicii Domnului cu Sfintii Săi, BISERICA cu HRAMUL SFANTULUI DUMINTRU IZVORÂTORUL de MIR !
La Sfanta Biserica s-au facut si se fac multe reparatii mari, incluzand Pictura, dusumelele,curtea cu pavele, acoperisul prin care ploua in Sfanta Biserica si multe altele.
Biserica cu enoriasii săi,nu are putere financiara ca sa putrem achita la timp toate lucrarile.
Asadar,vin cu Rugamintea fierbinte din inima mea (Parintele Paroh nu stie ca am facut apel la oamenii buni si cu Credinta tare)de a ne ajuta cu orice suma cat de mica, ca sa putem ajunge la linia de plutire cu datoriile si cu reparatia acoperisului.
Iata cum puteti ajuta :
PAROHIA SFANTUL DUMITRU Tecuci,Banca Cooperatista CREDITEC Tecuci.
Cont in lei:
COD IBAN:
RO36CRCOX180300000241450.
Ne rugam pentru toti cei care se vor milostivi si vor ajuta SFANTA BISERICA,ca sa va daruiasca BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI sanatate,mantuire si bucurii la toti cei dragi dvs,iar SFANTUL DUMITRU IZVORATORUL de MIR,sa va ocroteasca in fiecare clipa .
Dragii mei,am primit telefoane de la cititori in care-mi spuneau ca nu au cum sa depuna in acest cont al CREDITEC Tecuci.Vin cu rugamintea fiebinte ,că daca nu reusiti sa depuneti in Contul Sfintei Biserici la CREDITEC Tecuci,puteti depune in contul meu de la 

RAIFFEISEN BANK cu specificatia: 

Donatie Biserica!
Iata Contul meu:
Cod IBAN :

Cont Raiffesein Bank:

RO71 RZBR 0000 0600 1504 7307 


Va multumim si sa fiti binecuvantati de Bunul Dumnezeu si de Maicuta Domnului,Amin!
Ne rugam pentru voi toti dragilor si pentru cei dragi voua! Doamne Ajuta !
..
PAROHIA SF.DUMITRU TECUCI,are nevoie de ajutor financiar ptr.reparatii mari.RO36CRCOX180300000241450.Banca Coop.CREDITEC Tecuci.


                    .

Cu iubire,Maria.

6 comentarii:

 1. Asa este doamna Maria mai este un pic si trece si vara si tot asa.
  Eu ce sa va zic sa aveti un post usor cu bucurie sufletească și trupească la toata lumea

  RăspundețiȘtergere
 2. postul de alimente este mai ales pt trup ca sa ne intareasca credinta-pt suflet este milostenia care arde orice pacat- dar facuta constant

  RăspundețiȘtergere
 3. ce faceti din blogul d-stra d-na MARIA-nu e corect sa trimiteti in spam sau sa stergeti mesajele noastre?!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri

  1. Anonim16 iunie 2020, 22:23
   Nu trimit niciun Comentariu in spam si nici nu sterg Comentariile decente;adica ,fara jigniri la adresa mea, la adresa cititorilor sau la adresa semenilor nostri.

   Ștergere
 4. 22,23 Nu doamna Maria,Epoletii din SERVER.

  RăspundețiȘtergere
 5. 17 iunie 00:10-BATI CAMPII CU GRATIE-suntem persoane care nu fac nici politica si nu se baga in mizerii

  RăspundețiȘtergere