vineri, 26 august 2016

CRUNT S - A ADEVERIT ! ROMÂNII INTERVIN ASTĂZI , SI ESTE O MISIUNE FOARTE GREA !

                                                                   Dragii mei, 

Scriam în adimineața zilei Cutremurului din ITALIA, un articol cu titlul: 
”ROMÂNII INTERVIN ASTĂZI,SI ESTE O MISIUNE FOARTE GREA ! ”
Si iata dragilor,cum românii din ITALIA dar si cei din România,pun umăr la umăr si ajută la salvarea semenilor de sub dărâmături,ca urmare a Cutremurului din aceeasi dimineață în zori.
IATA UN NOU BILANȚ:

CUTREMURUL din Italia: Noul bilanţ al victimelor a ajuns la 267 de ...

www.mediafax.ro/.../cutremurul-din-italia-noul-bilant-...
1 hour ago - Noul bilanţ al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 267 de ... 267 de morţi şi aproximativ 400 de răniţi, potrivit Serviciul italian al Protecţiei Civile, citat de site-ul affaritaliani.it. ... Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora ... Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu ...

Cutremur devastator Italia: Bilanţul victimelor a crescut la 267 de morţi ...

a1.ro/.../cutremur-devastator-italia-bilantul-victimelor-...
1 hour ago - Bilanţul seismului de miercuri, din Italia, a crescut la 267 de morţi şi 387 de ... Cutremurul, cu magnitudinea de 6,2, a avut loc miercuri, la ora ...

Iată si articolul meu ,in care scriam că românii intervin si au o misiune foarte grea.
Ce misiune mai grea si mai dureroasa poate fi, decât aceasta ,ca urmare a CUTREMURULUI DEVASTATOR din zorii zile de 24 august 2016 ?

                                               24 August 2016,ora 6,05 !

                                              Dragii mei,

În aceasta dimineață ,m-a trezit un glas care spunea ceva despre români.
Glasul spunea asa dragilor:

            ” Românii !
            Românii intervin astăzi ,și este o misiune foarte grea !”
Dragii mei, aici glasul a disparut, iar eu stau si mă gândesc:oare  când va veni ziua în care românii vor interveni,si mai ales ,in ce împrejurare vor interveni?
Sa ne rugăm la Bunul Dumnezeu si la Măicuța Domnului, ca sa fim ocrotiti ca și până acum, si să multumim pentru fiecare zi de viață a noastră,precum si pentru familia pe care ne-a dăruit-o.
                                   Cu dragoste,Maria. 

P.S.
Putem lega dragilor, si aceste articole ,cu marele Cutremur devastator din ITALIA. 
Acestea au fost , ca un avertisment la ceea ce urma a se intampla.

CUTREMUR ÎN CUTREMUR ! CUTREMUR ÎN CUTREMUR !

https://plus.google.com/.../Eo4EXvZaYJQ
Aug 8, 2016 - CUTREMUR ÎN CUTREMUR ! CUTREMUR ÎN CUTREMUR !

UN CUTREMUR !!! UN CUTREMUR...., PE UN TITLU DE ZIAR !

https://plus.google.com/.../posts/dt7UA9rVgv...
Mar 4, 2016 - UN CUTREMUR !!! UN CUTREMUR...., PE UN TITLU DE ZIAR !

Iata si ultima actualizare:

UPDATE Cutremurul din Italia: 267 de morți și 387 de răniți, potrivit unui nou bilanț

 • 
Șeful departamentului pentru situații de urgență al Protecției Civile, Immacolata Postiglione, nu a făcut totuși nici o mențiune în legătură cu noi supraviețuitori descoperiți, la briefingul cu presa de vineri.
Echipele de salvare au continuat să caute supraviețuitori în moloz mai mult de 48 de ore după cutremur.
Joi seara, guvernul italian a declarat stare de urgență în zonele afectate și a deblocat o primă alocare de fonduri în valoare de 50 de milioane de euro pentru gestionarea situației.
De asemenea, guvernul a anunțat un nou plan de prevenire anti-seismică, după ce în spațiul public au fost formulate întrebări asupra bilanțului tragic în victime umane din această zonă cunoscută pentru acest tip de risc, mai notează AFP.

UPDATE ORA 10.00 Italia: 293 de clădiri istorice au suferit pagube majore sau au fost distruse de cutremur
UPDATE ORA 8.03 MAE confirmă decesul unui al șaselea cetățean român în urma seismului din Italia
UPDATE ora 07.39 Cutremurul din Italia: 250 de morți, 365 de răniți, 215 persoane salvate; căutarile salvatorilor continuă
Operațiunile de salvare continuă în Italia pentru găsirea supraviețuitorilor după cutremurul de 6,2 grade de miercuri, bilanțul victimelor fiind de 250 de morți înregistrați în mai multe sate din centrul țării, informează agenția France Presse (AFP).
Potrivit Protecției Civile italiene, 365 de persoane rănite au fost internate în spitale.
La mai mult de 48 de ore după tragedia din această zonă montană slab populată, în care cel puțin trei sate au fost parțial distruse, rămâne neclar numărul exact al persoanelor dispărute. Populația acestor sate turistice pitorești se triplează sau se cvadruplează vara, ceea ce face dificilă evaluarea numărului de persoane prezente la fața locului în momentul cutremurului.
Primarul din Arquata del Tronto, Aleandro Petrucci, a lansat un apel la toți supraviețuitori care au părăsit satul, unul dintre cele mai afectate, că ajute la calcularea numărului de dispăruți.
Italienii s-au întrebat de ce este atât de greu de făcut un bilanț al victimelor umane, notează AFP.
În anul 2009, cutremurul le la L'Aquila, nu departe de zona seismului de miercuri, a făcut peste 300 de morți. Dar a fost vorba despre un oraș cu de zeci de mii de locuitori.
Italienii au fost șocați în special de cazul școlii din Amatrice, renovate în 2012 pentru a fi adaptată la normele anti-seismice și redusă acum la un morman de moloz de cutremurul de miercuri. O anchetă a fost deschisă de către procurorul din Rieti, oraș din apropiere de locul seismului, pentru a evalua posibila deturnare de fonduri din Amatrice și din alte sate afectate.

Conștient de aceste întrebări, prim-ministrul italian Matteo Renzi a anunțat joi lansarea planului "Casa Italia", destinat să facă prevenție în acest domeniu, ca punct central de acțiune al guvernului său.
"Italia trebuie să aibă o viziune care nu se limitează la gestionarea situațiilor de urgență", a explicat el în fața presei, dupa o ședință a Cabinetului.
Renzi a subliniat că în materie de protecție anti-seismică, pentru Italia, care deține cele mai multe monumente din patrimoniul mondial UNESCO, nu este o temă ușor de rezolvat.
Cutremurul de miercuri a deteriorat sau distrus 293 de clădiri cu valoare culturală, potrivit ministrului culturii Dario Franceschini.
Guvernul a declarat, de asemenea, joi stare de urgență în zonele afectate și a deblocat o primă tranșă în valoare de 50 milioane de euro pentru gestionarea acestei situații.
Joi după-amiază un nou seism, mai puternic decât celelalte replici de după marele cutremur de miercuri, a provocat clipe de anxietate, mai ales datorită faptului că a determinat distrugerea unor case și a ridicat praful în centrului istoric din Amatrice.
Dar, in ciuda zeci de replici, dintre care cele mai multe nici măcar nu mai stârnesc teama, locuitorii încercă să recupereze o parte din bunurile lor.
"Prioritatea acum este asigurarea de locuințe pentru toți oamenii fără adăpost", a asigurat Luigi D'Angelo, șef al Protecției Civile locale, care coordoneaza operațiunile de ajutorare.
Mii de voluntari și profesioniști au continuat joi căutările în moloz a unor semne de viață. "Încă sperăm să găsim supraviețuitori și lucram până la capăt pentru aceasta", a spus D'Angelo. Ultimul supraviețuitor al cutremurului din L'Aquila din 2009 a fost salvat la 72 de ore după dezastru, a amintit un oficial de la serviciul de pompieri.

Protecția Civila a declarat joi că un număr total de 215 de persoane au fost salvate începând de miercuri de la ora locală 3:36 (1:36 GMT).
Cel puțin opt străini se află printre cele 250 de decese înregistrate, potrivit surselor media consultate de AFP, aceștia provenind din Marea Britanie, România, Spania, Canada și El Salvador.
AGERPRES /(autor: Constanța Niță, editor online: Irina Giurgiu)
 

19 comentarii:

  1. Doamna Maria cum ii putem ajuta pe cei din Italia prin intermediul dumneavoastra? Eu una nu am incredere in autoritatile romane! Lelia Petrescu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu avem cum ,in particular! Doar familiile celor indoliati din Romania, pot fi contactate,pot fi gasite si ajutate .
      Trebuie sa avem incredere in autoritati. Eu cred ca vor ajunge ajutoarele acolo, sunt sigura. E mult prea mare durerea lor, ca acestia de aici sa mai fure din ajutoare. DOAMNE AJUTA!

      Ștergere
  2. acum anuta la tv ca a mai fost o replicain italia si au mai cazut citeva case-craciun

    RăspundețiȘtergere
  3. Ro-mana = mana romanului, binecuvanteaza acolo unde ajunge,chiar daca le spunem tigani,au si ei rolul lor, ca nimic nu-i intamplator.
    Daca romanul nu era sugrumat de cizma celui care a uitat de ESENTA SA, nu ar fi plecat din tara sa. Deci practic au fost chemati inconstient asa... cum inconstient am ajuns unde am ajuns.Chiar daca nu se recunoaste, romanii dau lectii de viata "strainilor"!
    Sa nu uitam nicio clipa, ca inainte de a fi roman,rus sau american,toti suntem oameni si frati INTRU HRISTOS-DUMNEZEU.
    IUBIREA NU FACE DIFERENTE INTRE NEAMURI.
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  4. Ministrul Apărării al RPC, Chang Wanquan: “Al treilea război mondial va începe cu siguranţă şi se va întâmpla poate chiar în viitorul cel mai apropiat”
    https://vremuritulburi.com/2016/08/23/ministrul-apararii-al-rpc-chang-wanquan-al-treilea-razboi-mondial-va-incepe-cu-siguranta-si-se-va-intampla-poate-chiar-in-viitorul-cel-mai-apropiat/

    RăspundețiȘtergere
  5. Adresativa la ambasada romana din Italia ,va pot indruma cum puteti ajuta ..in ceia ce private numarul de morti cubregrwt i spun se estimeza aprile 300 sunt Inca multi sub daramaturi ,multi care nu raspunde la apel ..Este o imobilizare International aici ,fiecare cum poate sunt foarte multi care vor sa ajute dar forte multi care nu au inteles riscurile ...eu nu prea inteleg doamna Maria ce legatura are cu 2,5 Luni cu Italia ..ceia ce se intampla aici va dura mult mai mult de 2 Luni vor trebui ani sa se revina la normal Aquila Inca e in constucti si sunt trcuti 6 ani ..Maine voi merge personal sa dau o mana de ajutor cu volevo Mei de speleologi sper sa bunu Dzeu sa ne Tina in mainile sale si sa putem ajuta o zi binecuvantata

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveti dreptate pana la "inconstienta" care ne-a adus tara unde este azi. Cei care ne-au lucrat ...au fost foarte constienti de ceea ce au facut dupa revolutie pana azi si presupun ca sunt in continuare constienti de plata pe care si-o vor lua !!!Dumnezeu nu doarme niciodata !LEGEA LUI E LEGE SFANTA ! Cine incalca ...plateste !AM II N!

    RăspundețiȘtergere
  8. tot in aceasta noapte se implinesc 100 de ani de la intrarea Romaniei in primul razboi mondial cind cade primul erou roman linga brasov in razboiul de intregire au murit in total peste 300 000 eroi doar din vechiul regat-craciun

    RăspundețiȘtergere
  9. si tot in jurul acestei nopti se poate vedea cu ochiul liber,fenomen rar, pe cer alinierea planetelor sistemuli solar-craciun

    RăspundețiȘtergere
  10. http://www.lovendal.ro/wp52/cutremurul-puternic-din-italia-a-fost-prezis-de-site-ul-world-earthquakes-com-acelasi-site-prevede-pentru-anul-2016-un-cutremur-devastator-pentru-romania-care-i-adevarul/

    RăspundețiȘtergere
  11. cred ca acest cutremur din italia a fost stimulat a se declansa de o coincidenta astronomica luna neagra din 25 august care a coincis cu o aliniere de planete,peste care s-a suprapus conditiile locale respectiv zona se afla exact la intersectia unor falii tectonice-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest cutremur a fost stimulat a se declansa de Oculta Mondiala.

      Ștergere
  12. doi tineri romani eroi in italia au salvat 9 oameni in loc sa se adaposteasca, pe unul din cei doi il cheama DANIEL si este de loc din MERGHINDEAL-SIBIU-craciun

    RăspundețiȘtergere
  13. o femeie de 47 ani din vaslui a fost gasita decedata sub darimaturi in italia avind buletinul in mina,probabil asta a intirziat-o sa iasa din casa.Asa se va intimpla si cu al treilea razboi mondial cu cei care nu vor fugii la primul semn ,a celor aflati pe liniile de inaintare ale armatei in ofensiva.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu, dl. Craciun , sunt cladiri vechi de sute de ani , neconsolidate . Si acolo ca si aici ii doare undeva pe cei din structurile locale care gestioneaza patrimoniul provincial . Nu au cazut cazut zgaraie nori . Si nu uitati ca adancimea undei a fost la 10 km, deci e extrem de periculos cutremurul de adancime mica . Daca la un cutremur de doar 6 grade , 6,2 grade a ras 3 orasele , la unul ca cel pe care l-am avut noi in ''77 cum va fi ?
    Vor trebui facute pe viitor constructii noi care sa reziste unor cutremure de 8 - 9 grade . Nu tot ce e vechi mai e si bun .

    RăspundețiȘtergere
  15. Să nu uităm ca,guvernul nu numai ca,nu îi pasă ci si faptul că vor să reconstuiasca acelasi oraş în acelsi loc?oare de ce?oare atâta incostiinţă să fie?nu le ajung morti ,dupa caţiva ani vor alti ?cum găndec omenii aştia oare?

    RăspundețiȘtergere
  16. mai aveti ceva care DESCRIE EXACT cu ce a fost in ITALIA http://mariaghiorghiu.blogspot.ro/2016/07/un-cutremur-mare-ca-un-joc-de-domino.html

    RăspundețiȘtergere