joi, 7 ianuarie 2016

UN PĂIANJEN URIAŞ ŞI VENINOS ! APARITIA NEASTEPTATĂ ,A UNUI PĂIAJEN UCIGAŞ !

                                                                  
                              5 Ianuarie 2016 ,ora 21,45 !

                                           Dragii mei,

În aceasta seara, in timp ce scriam aici pe Blog, desi eram cu ochii pe Monitor ,văd dragii mei înspre Vest,văd o Pădure cu arbori înalti,dar rari.
Iarba din aceasta Pădure cu arbori înalti ,precum fagul si stejarul, era uscata, era arsă de atâta seceta.
De la tulpina unui copac uscat şi fara de frunze, ca dintr-o scorbură facută în radacina copacului, vad dragii mei, cum iese un Păianjen uriaş. 


                                                    Cei mai veninosi paianjeni din lume.

Era dragilor, un Păianjen urias, de culoarea fagurelui de miere, ce avea multe picioare, precum acesta de mai sus.
Descriere


Aproape toate paianjenii poseda venin, dar numai cativa sunt un pericol pentru oameni. Cei mai multi paianjeni isi utilizeaza veninul pentru a-si paraliza prada si a o devora apoi, in timp ce unii il folosesc impotriva pradatorilor lor pentru a se apara. 
Acest Păianjen uriaş dragilor, se ridică pe toate picioarele de la radacina copacului uscat, si-l vad cum incepe a fugi pe multele-i picioare, iar pe spate, exact pe mijlocul spatelui are o pată neagra ,mare cat un bob de mazare plat.
Am căutat pe net,si am gasit ceva, despre un Păianjen veninos ,care se aseamana foarte tare, cu Păianjenul vazut de mine. 

Paianjenii sunt cu chelicerate aerobe, cu schelete externe, opt picioare si partea frontala a cavitatii bucale modificate, prin care pot injecta veninul. Aproximativ 98% din paianjenii gasiti in intreaga lume sunt inofensivi, iar restul de 2% prezinta potential veninos sau otravitor, iar muscatura lor poate duce la simptome grave, cum ar fi dureri severe, inflamatie, greata si chiar moarte. Unii paianjeni poseda venin neurotoxic, care afecteaza intregul sistem nervos al victimei, in timp ce altii poseda venin necrotic, care provoaca deteriorarea tesuturilor din jurul locului muscaturii.

Cei mai veninosi paianjeni din lume
Brazilian Wandering Spider (Paianjenul calator brazilian)
Paianjenul calator brazilian, cunoscut si sub numele de paianjenul banana sau paianjenul armata, este o specie foarte veninoasa de paianjeni, ce se gaseste in Europa Centrala si America de Sud, apartinand familiei Ctenidae. In timpul zilei, acest paianjen se adaposteste in movile de termite, busteni cazuti sau pietre, in timp ce pe timp de noapte, rataceste prin paduri, in loc de a se odihni intr-o vizuina sau un peienjenis.

Cei mai veninosi paianjeni din lume

Brazilian Wandering Spider (Paianjenul calator brazilian)
Atunci cand simte ca e in pericol, paianjenul calator brazilian isi ridica corpul intr-o pozitie verticala, isi ridica cele doua picioare din fata in aer si isi balanseaza intregul corp dintr-o parte in alta. Acestia sunt responsabili pentru o mare parte din decesele umane cauzate de muscatura de paianjen pe continentele americane.
Aceasta creatura, cu un venin extrem de toxic, este gata sa atace orice fiinta vie care apare amenintatoare. Veninul acestuia contine neurotoxina PhTx3, care blocheaza controlul muscular, provoaca dificultati in respiratie si poate duce chiar la paralizie sau asfixiere. Paianjenul calator brazilian a fost catalogat ca cel mai veninos paianjen din lume in Guinness World Records 2007.
Când o tarantulă şi o viespe uriaşă „se iau la trântă”....
Dragii mei, cred că în anul 2016 ,va fi o seceta cumplita ,în general în lume.
Si datorita Secetei ,acest soi de PĂIANJEN ucigas, isi va face aparitia prin multe locuri,prin mai multe Ţări, inclusiv în România. 
Doamne Ajuta sa nu apară, căci numai asta ne-ar mai rămâne,în rest avem de toate.
                                 Cu dragoste,Maria. 

Un comentariu:

  1. http://www.livescience.com/52101-rare-red-fanged-spider-found.html?cmpid=514627_20160110_56841296&adbid=10153183099351761&adbpl=fb&adbpr=30478646760

    RăspundețiȘtergere