duminică, 13 septembrie 2015

SFÂNTA EVANGHELIE , DIN ZIUA ÎNĂLŢĂRII SFINTEI CRUCI , DE LUNI 14 SEPTEMBRIE 2015 !                             Sfânta Evanghelie  ,
                 de  Luni  14  Septembrie , 
                la  Marea  şi Sfânta Sărbătoare, 
                     a Înălţării  Sfintei Cruci !

                                       La  Utrenie ,
               Sfânta Evanghelie de la Ioan !
                          (XII, 28 - 36 )  


Zis-a Domnul : Părinte , preamăreşte numele Tău.
Atunci a venit glas din Cer : L-am preamărit şi iarăşi îl voi preamări. Iar Poporul, care era de faţă şi auzea, zicea : a fost tunet ! Alţii ziceau : a vorbit cu Dânsul un Înger. Iisus a răspuns şi a zis : nu pentru Mine a venit Glasul acesta, ci pentru voi. Acum este Judecata acestei Lumi ; acum stăpânitorul acestei Lumi va fi izgonit afară. Iar Eu, când voi fi înălţat de pe Pământ, pe toţi îi voi trage la Mine. Iar aceasta o zicea ,arătând cu ce moarte avea să moară. Atunci mulţimea I-a răspuns : noi am auzit din Lege că Hristos rămâne în veci, deci cum zici Tu că trebuie să fie înălţat Fiul Omului ? Cine este Acesta, Fiul Omului ? Atunci Iisus a zis către ei : puţină vreme mai este Lumina la voi. Umblaţi până când aveţi Lumina , ca să nu vă cuprindă întunericul ; căci cel care umblă pe întuneric nu ştie unde merge. Până când aveţi Lumina, credeţi în Lumină, ca să fiţi fiii Luminii.
             inaltarea-domnului.jpg
               SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !  AMIN !

           La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie , 
                 Sfânta Evanghelie  de la Ioan ! 
                                     (XIX, 6 - 11, 13 -20, 25 -28 ,31 - 35 )

În vremea aceea s-au sfătuit căpeteniile preoţilor şi bătrânii împotriva lui Iisus , ca să-L omoare , şi L -au dus la Pilat , zicând :
răstigneşte-L, răstigneşte-L ! Pilat le-a zis : luaţi-L voi şi-L răstigniţi , căci eu nu găsesc în El nicio  vină. I-au răspuns Iudeii : noi Lege avem şi după Legea noastră trebuie să moară, căci s-a făcut pe Sine Fiu al Lui Dumnezeu. Deci când a auzit Pilat acest cuvânt , mai mult s-a temut. Şi a intrat iarăşi în pretoriu şi a întrebat pe Iisus : de unde eşti Tu ? Iar Iisus nu i-a dat niciun răspuns. Atunci  Pilat i- a zis : cu mine nu vorbeşti ? Oare, nu ştii că am putere să Te eliberez şi putere am să Te răstignesc ? Iisus i-a răspuns : nu ai avea nicio putere asupra Mea, dacă nu ţi-ar fi fost dat ţie de sus . Deci, când a auzit Pilat aceste vorbe , a scos pe Iisus afara şi a şezut pe scaunul de judecată, în locul cel numit :  pardosit cu pietre , iar evreieste : gabbata. Şi era ziua pregătirii Paştilor, vineri , pe la ceasul al şaselea; şi a zis Pilat iudeilor : iată împăratul vostru ! Dar ei au strigat : Ia-L , ia-L, răstigneşte-L ! Pe împăratul vostru să-L răstignesc ? - i-a întrebat Pilat. Căpeteniile Preotilor au răspuns : n-avem împărat decât numai pe Cezarul. Atunci L-a dat lor ca să-L răstignească. Şi au luat pe Iisus şi L-au dus ca să-L răstignească.Şi, Însuşi ducându-şi Crucea , 
                        
a ajuns la locul numit al Căpăţânii, care evreieste se zice Golgota. 
Acolo L-au răstignit; şi împreună cu El pe alţi doi , de o parte şi de alta,iar în mijloc pe Iisus.

Şi Pilat a scris o tăbliţă şi a pus-o deasupra Crucii. Şi era scris pe ea : Iisus Nazarineanul , împăratul iudeilor. Deci mulţi dintre iudei au citit această tăbliţă , căci era aproape de oraş locul unde a fost răstignit Iisus. Şi era scris evreieşte, greceşte şi latineşte.Şi stăteau lângă Crucea Lui Iisus, mama Sa şi sora mamei Sale , Maria Lui Cleopa, şi Maria Magdalena. Deci Iisus, văzând pe Maica Sa şi pe ucenicul pe care îl iubea stând alături , a zis Maicii Sale : femeie, iată fiul tău. Apoi a zis ucenicului : iată mama ta . Şi , din ceasul acela, ucenicul a luat-O în casa sa. După aceea , ştiind Iisus că acum toate s-au sâvârşit, plecându-şi capul , şi-a dat Duhul. Iar iudeii , de vreme ce era vineri , ca să nu rămână trupurile sâmbătă  pe Cruce, căci era mare ziua sâmbetei aceleia, au rugat pe Pilat să le zdrobească fluierele picioarelor şi să-i ridice. Deci au venit ostaşii şi au zdrobit fluierele picioarelor celui dintâi , asemenea şi pe ale celuilalt răstignit împreună cu El. Venind însă la Iisus , dacă au văzut că murise , nu I-au zdrobite fluierele picioarelor ; ci unul din ostaşi cu suliţa a împuns coasta Sa şi îndată a ieşit sânge şi apă. Şi cel care a văzut a mărturisit , şi adevărată este mărturisirea lui.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE ! AMIN !

                                      Dragii mei,

Luni de Înălţarea Sfintei Cruci, este O Sfantă Slujbă dumnezeiesc de frumoasă şi de hrănitoare pentru suflet.
Să lăsam fratilor, toate treburile deoparte , pe care ni le pune Diavolul în minte şi în mâinile noastre, ca să fim ocupaţi şi să nu mergem la Sfânta Biserică.
Să-l facem să crape de ciudă, şi oriunde ne-om afla, sa nu stam acasa, ci sa mergem la Sfanta Biserica, ca sa ne hranim inima si sufletul cu dumnezeiasca şi Sfanta Evanghelie, a Lui HRISTOS  DOMNUL şi DUMNEZEUL nostru, căruia I se cuvine toată cinstea , slava si închinarea, acum şi pururea şi-n vecii vecilor, AMIN !

3 comentarii:

 1. Citesc ce scrie pe aici si nu imi vine sa cred ca chiar Dumnezeu va vorbeste. Ca credeti din toata inima ca EXISTA DUMNEZEU, ca viata nu e chiar asa de simpla. Credinta noastra e o rusine uneori daca cineva se uita ca vezi asculti muzica bisericeasca, ca citesti despre Sfinti si alte marturii in legatura cu Dumnezeu. Adevarul este ca cu cat te uiti la mai multe comentarii despre credinta chiar nu stii ce sa mai crezi.. te face sa te gandest ca daca nu e bine, daca e cum spune ala sau asta.. Nu am citit BIBLIA, si cred ca asta e si motivul care ma face, ne face sa ne incalcim mintea.Ca daca nu suntem imformati normal ca cand auzim pe unul si pe altul vorbind noi nu stim pe cine sa credem. Toti avem dorinta de a citi BIBLIA si recunoasteti ca e asa, toti ne uitam la tot felul de BLOGURI sa vedem marturii despre DUMNEZEU si altele pe youtube. Daca satana (dracul) nu ne-ar zapaci cu ametelile lui, cu comentariile facute de niste oameni care chiar se ocupa de toate pt a ne ameti sa nu stim ce sa mai credem noi poate am vedea realitatea, am vedea ca exista speranta pt toti ca sa ne MANTUIM sa fim alaturi unul de celalalt pt ca daca nu ne iubim aproapele Dumnezeu nu isi va intoarce fata de la noi. Este asa usor sa fim buni sa mergem la Biserica sa ne Inchinam mai des.. dar, ce e usor dracul face sa vedem greu, lene si te face sa vezi lucruri mai rele de facut, sa nu cumva sa ne apropiem de Dumnezeu sa ne indepartam ar vrea si ai facem pe plac..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte frumos si foarte înţelept ai scris ! Asa este ! DUMNEZEU EXISTA si nu ne cere decât să-L iubim respectandu-I PORUNCILE SALE :
   Invatatura >> Cele 10 porunci Dumnezeiesti
   1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
   2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
   3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
   4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
   5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
   6. Sa nu ucizi.
   7. Sa nu fii desfranat.
   8. Sa nu furi.
   9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
   10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

   Ștergere
 2. Cele 10 porunci sunt di legea veche, vechiul testament, decalogul sau cele 10 porunci pe care Dumnezeu Tatal i le-a dat lui Moise ca sa le impartaseasca, sa le invete si sa le respecte poporul lui Israel. Domnul nostru Iisus Hristos este legea noua, noul testament si numele sau inseamna Iisus = Mantuitor Este Domnul, Hristos sau Christos in limba greaca inseamna Unsul. El este Mantuitorul si e noua lege. Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul prea iubit al Tatalui nostru ne-a dat prin sacrificiul sau suprem pentru mantuirea noastra doar doua legi, care cuprind toate cele 10 legi ale lui Moise si chiar mai mult caci ele inseamna iubire si nu frica si teama. A spus Domnul: " Iubeste-L pe Domnul Dumnezeul tau cu mintea, cu inima, cu sufletul si cu toata fiinta ta." Domnul nostru Iisus Hristos in iubirea Sa nemarginita pentru noi si pentru Dumnezeu Tatal nici macar nu ne-a cerut sa-l iubim pe El ci pe Tatal. Iar cea de-a doua porunca tot iubire ne-a cerut, caci daca iubim si ne respectam nimic rau nu poate fi pe lumea aceasta si ne-a spus: "Iubeste-ti aproapele, ca pe tine insuti". Sau vorba veche din popor: "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!" Respectati poruncile Domnului nostru Iisus Hristos si va veti mantui, caci El este Mantuitorul, Calea, Lumina, Adevarul si Viata si toata puterea, marirea si slava este numai in mainile Sale. Dumnezeu sa va binecuvanteze.

  RăspundețiȘtergere