miercuri, 30 septembrie 2015

SFANTA EVANGHELIE DIN MAREA SI SFANTA ZI , A ACOPERAMANTULUI MAICII DOMNULUI !


   1  Octombrie  2015 , Marea  Sarbatoare ,
Sfantul  Acoperamânt al Maicii  Domnului !                     

SFÂNTA EVANGHELIE din 1 Octombrie 2015, la  Sfântul  Acoperământ al MAICII DOMNULUI !

                     La Utrenie ,

       Sfânta Evanghelie de la Luca !
                       ( I, 39 - 49 , 56 )
                                  
                            
În zilele acelea , sculându-se Maria, s-a dus în grabă la munte , într-un oraş al lui Iuda, şi a intrat în casa lui Zaharia , şi s-a închinat Elisabetei. Iar când a auzit Elisabeta închinăciunea Mariei , a săltat pruncul în pântecele ei ; şi Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfânt şi a strigat cu glas mare şi a zis : binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău. Şi de unde cinstea aceasta pentru Mine , ca să vină Maica Domnului meu ? Căci iată , cum a ajuns glasul închinării în urechile mele, a săltat pruncul de bucurie în pântecele meu. Şi fericită este aceea care a crezut că vor fi împlinite întocmai cele spuse ei de la Domnul. Atunci a zis Maria : măreşte sufletul meu pe Domnul şi se bucură Duhul meu de Dumnezeu Mântuitorul meu , pentru că a căutat spre smerenia roabei sale . Iată, de acum , mă vor ferici toate neamurile, că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic şi sfânt este numele Lui. Şi a rămas Maria împreună cu Elisabeta , ca la trei luni. Apoi s-a înapoiat la casa SA.
      La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie ,

              Sfânta Evanghelie de la Luca !
                       (X, 38 - 42 ; XI , 27 - 28)                                                                         
În vremea aceea  a intrat Iisus într-un sat , iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei . Şi aceasta avea o soră , ce se numea  Maria , care şezând jos, lângă picioarele Lui Iisus , asculta Cuvintele Lui. Marta însă  se silea să facă ospăţ mare şi , apropiindu-se , a zis : Doamne, nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc ? Spune-i dar ca să-mi ajute. Dar Iisus , răspunzând , i-a zis : Marto , Marto, te sileşti şi te îngrijeşti de multe;dar un singur lucru trebuieşte. Maria însă şi-a ales partea ce bună , care nu se va lua de la ea. Iar când zicea Dânsul acestea , o femeie din popor , ridicându-şi glasul, a zis către Dânsul : fericit este pântecele care te-a purtat şi sânii la care ai supt. Dar Iisus a răspuns : aşa este, dar fericiţi sunt cei care ascultă cuvântul Lui Dumnezeu şi-l păzesc pe el.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                                    AMIN .

                           Dragii mei,
Să lăsăm toate treburile deoparte, si să ne facem timp si să nu mai zabovim , sa mergem la Sfanta Biserica, pentru a ne hrani inima si sufletul nostru, cu aceste două Pericope evanghelice, care ne vor întări intru Dragoste faţă de Aproapele, si întru Credinţă  în Dumnezeu si Maica Domnului. 
                               Cu dragoste , Maria. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu