miercuri, 6 iulie 2016

PORUNCĂ PENTRU PREOȚI , DE LA DUHUL CEL PREA SFÂNT !

                                                  
                                        6 Iulie 2016,ora 6,12 dimineața !

                                       Dragii mei, 

Astăzi dimineață, m-a trezit un glas Divin, un glas Dumnezeiesc care cânta asa:
              ” Preoții să spună:
             Cât de mărite, sunt Lucrurile Tale!
           Doamne, cât de mărite sunt Lucrurile Taleeee!”
Și văd dragilor, pe Însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos, sus în Cer pe Tronul Său,care priveste foarte trist ,spre noi de pe Pământ.
                      .
Dragii mei, să nădăjduim că Preotii nostri, vor spune cât mai des aceste cuvinte Dumnezeiesti,care sunt Poruncă din Cerul Sfant:

 ”Cât de mărite, sunt Lucrurile Tale!”

Si să lase la o parte orgoliile si mândria, plecând urechea si la credinciosii care, le cer sfatul si ajutorul. 
Apoi , un alt glas Divin spune cu infinită Dragoste asa:

                ”Dumnezeu ne iubeste pe toți !  

   Si iarasi intervine un alt glas,care completeaza asa:

                  Aproape pe toți! 
        Dumnezeu este peste tot și în toate, si ne iubeste aproape pe toți!”  

În acest moment, glasul dispare dragilor, iar eu ma grabesc a scrie în caietul de suflet,toate câte am văzut si auzit .  
.
Prieteni dragi, asa este ! DUMNEZEU ne iubeste aproape pe toti!
Ce inseamna aproape pe toti? Inseamna că, sunt si oameni care hulesc Adevarul Duhului Sfant, sunt si oameni care, nu cred in Dumnezeu si-n Măicuța Domnului,dar întineaza cu vorbe acide si pline de venin,CUVÂNTUL  LUI  DUMNEZEU; PORUNCA si PORUNCILE LUI DUMNEZEU.
Aceste păcate, nu vor fi iertate nici in aceasta viața ,si nici in viața vesnica.
                                     Image result for DUHUL SFANT
Iata dragilor,de ce nu poate fi iertat Păcatul împotriva DUHULUI SFÂNT:

De ce păcatul împotriva Duhului Sfânt nu se iartă, pe când celelalte păcate, oricât de grave ar fi, se iartă?

 
Iată, lui Zaheu i s-a iertat iubirea de averi, femeii păcătoase i s-au iertat păcatele trupeşti, tâlharului de pe cruce i s-au iertat tâlhăriile şi multor altora li s-au iertat multe alte păcate. Şi atunci, de ce să nu fie iertată şi tăgăduirea adevărului, necredinţa, batjocorirea lui Dumnezeu Duhul? Fiindcă la cei ca primii pomeniţi este ruşine şi pocăinţă, pe când la ceilalţi, nu.
Ai citit în Evanghelie aceste spuse ale lui Hristos: tot păcatul şi toată hula se va ierta oamenilor, dar hula împotriva Duhului Sfânt nu li se va ierta oamenilor nici în lumea aceasta, nici în cealaltă. Şi întrebi: ce este hula împotriva Duhului Sfânt? Este hula împotriva adevărului şi vieţii care este de la Dumnezeu Duhul Sfânt. Necredinciosul, care urăşte şi prigoneşte adevărul lui Dumnezeu, huleşte împotriva Duhului. Sinucigaşul, care urăşte şi ucide viaţa din sine, huleşte împotriva Duhului. Fiindcă Duhul este numit Duhul adevărului şi Dătătorul de viaţă, în Evanghelia după Ioan scrie că Domnul Hristos l-a numit de trei ori pe Duhul Sfânt Duhul Adevărului (14, 26; 15, 26; 16, 13). Deci, cine tăgăduieşte şi batjocoreşte adevărul tăgăduieşte şi batjocoreşte pe Duhul Sfânt, tăgăduieşte şi batjocoreşte pe Dumnezeu, Care e duh şi adevăr.
„De ce nu poate fi iertat acest păcat”, întrebi, „în vreme ce orice alt păcat poate fi iertat? Iată, lui Zaheu i s-a iertat iubirea de averi, femeii păcătoase i s-au iertat păcatele trupeşti, tâlharului de pe cruce i s-au iertat tâlhăriile şi multor altora li s-au iertat multe alte păcate. Şi atunci, de ce să nu fie iertată şi tăgăduirea adevărului, necredinţa, batjocorirea lui Dumnezeu Duhul?” Fiindcă la cei ca primii pomeniţi este ruşine şi pocăinţă, pe când la ceilalţi, nu. Cei dintâi, chiar dacă păcătuiesc, reînnoadă legătura cu Dumnezeu prin ruşine şi pocăinţă - dar la cei din urmă toate legăturile cu Dumnezeu sunt rupte, şi omul necredincios s-a depărtat nemărginit şi deplin de Dumnezeu. La cei dintâi este slăbiciune, la cei din urmă, îndărătnicie. La cei dintâi, sufletul călătoreşte prin întuneric, însă măcar doreşte lumina. La cei din urmă, sufletul călătoreşte prin întuneric şi numeşte întunericul lumină. Când omul nu are nici cea mai mică voinţă să se mântuie, Dumnezeu nu vrea să-l mântuie cu de-a sila.
Ca o altă hulă împotriva Duhului Sfânt este urârea vieţii proprii şi răpirea vieţii proprii. Duhul Sfânt Se numeşte Dătătorul de viaţă, Dăruitorul vieţii. Când omul primeşte viaţa de la Dătătorul de viaţă, însă din neştiinţa obârşiei acestui dar nu este recunoscător faţă de Dumnezeu, i se poate ierta. Chiar şi când cineva primeşte viaţa de la Duhul vieţii, şi ştie de unde a primit acest lucru de mare preţ, şi totuşi nu e recunoscător, i se poate ierta. Dar când cineva primeşte viaţa de la Duhul vieţii şi o leapădă cu dispreţ, aceluia nu i se poate ierta nici în lumea aceasta, nici în cealaltă.
Pentru a înţelege acest lucru trebuie să înţelegem mai întâi ce înseamnă a ierta. A ierta pe păcătos înseamnă a-i reda viaţa deplină, a-i dărui din nou viaţa: însă când cineva nu doreşte viaţa, ba o mai şi urăşte şi o dispreţuieşte, Dumnezeu nu are altceva să-i dea. De asta este şters din Cartea celor vii.
Roagă-te lui Dumnezeu să te păzească pe tine şi pe ai tăi de aceste păcate de neiertat, care înseamnă o nebunească răzvrătire a făpturii împotriva Făcătorului.
                                           Cu dragoste,Maria.

3 comentarii:

  1. Mereu aud cum isi bleastama ceasul cand sau nascut, viata lor si viata altora. Cum il cheama pe satana in fiecare fraza. De cand eram mici eram dracuiti mai ales in oltenia. Blestemele acum sunt ceva normal la batranu chiar cu ani de viata in spinare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate an.13.54,in oltenia dracuitul e la ordinea zilei,ca si cum ar zice buna ziua,dar si blestemele si farmecele(vrajile).Eu sunt de loc din munenia si va pot spune ca nu e mare diferenta,am auzit in copilaria mea blesteme,dracuieli mai putin,sunt de 39 de ani in ardeal prin casatorie si am putut vedea diferenta.Totul tine de civilizatie,cultura generala,ii prea mult primitivism in zonele rurale din RO.nu vreau sa generalizez as fi nedreapta dar din pacate acesta este adevarul,trist dar adevarat.Doamne iarta-i pe toti dar si pe noi pacatosii,AMIN!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si pentru Pomohaci e valabil

    RăspundețiȘtergere