luni, 31 august 2015

ŞI S - A ADEVERIT ! GEORGE ENESCU FESTIVAL !

                                                                      Dragii mei, 

Scriam în urmă cu două zile, despre marele compozitor si violonist George Enescu, cum că ,si acolo sus în Ceruri ,îi cântă Lui  Dumnezeu  si Maicii  Domnului.
Iar astăzi dragilor 30 August 2015, a început FESTIVALUL  GEORGE  ENESCU , editia a XXII ! 
Iata dragii mei, cum nimic nu este întâmplător :

  1. Gigi Căciuleanu, 50 Years on Stage, at the “George EnescuFestival. At the “George Enescu” International Festival, 2015 edition, on the stage of the Small ...
  2. George Enescu Festival 2015. Ediţie desfăşurată sub înaltul patronaj al Preşedintelui României. Producător. Guvernul României prin Ministerul Culturii.
         27 -28 August 2015, ora 1,13 !
                                               Dragii mei, 

În această noapte  in timp ce scriam aici pe Blog, văd dragilor ca şi cum aş mai fi avut un ochi in crestetul capului, văd cum înspre Apus, se întâmplă ceva uimitor. 
Vedeam un Cer de noapte, din care a coborât jos pe pământ, un alt Cer, dar de ziuă; un Cer senin si stralucitor, precum oglinda.
Cu faţa spre Est, văd un grup de până la 7 oameni, îmbracati toti in vesminte de lumină albă, care stateau în picioare  în Cerul care a coborât cu tot cu ei, jos pe Pământ.
În faţa acestor oameni, îmbracati tot cu vesminte de lumină alba si stralucitoare, văd un bărbat ce ţine pe bratul său stâng, o Vioară. 
În mâna dreaptă ,acest bărbat avea arcusul, si începuse să cânte si celor din faţa sa, dar si celor care apăruse ulterior, si-l înconjurase la propriu.
Toti imbracati cu vesminte lungi, albe stralucitoare. 
Acest bărbat dragilor, era marele si unicul Compozitor, violonist, pianist, GEORGE  ENESCU . 


George Enescu cu vioara, imagine preluată de pe stormfront.orggeorge_enescu_credit_foto_muzeul_national_george_enescu.jpg...

George Enescu cu trup de carne , acolo sus în Ceruri. 
Arăta foarte tânăr, precum în poza de mai sus.
Dragii mei, stim cu totii că MARELE COMPOZITOR GEORGE  ENESCU,    s-a nascut in 19 august 1881, la Liveni - judetul Botosani. El era al optulea copil al parintilor sai, Costache si Maria Enescu, dar ramasese singurul, fiindca dintre ceilalti, doi murisera la o varsta foarte frageda, iar ceilalti cinci fusesera secerati de o molima in 1878. Enescu a cunoscut din copilarie folclorul prin intermediul tarafurilor populare. Primele indrumari muzicale le-a primit de la parintii sai si de la un vestit lautar, Niculae Chioru.
                Intre anii 1888 si 1893 a studiat la Conservatorul din Viena cu Joseph Hellmesberger (vioara) si Robert Fuchs (compozitie). Se încadreaza rapid în viata muzicala a Vienei, concertele sale în care interpreteaza compozitii de Johannes Brahms, Pablo Sarasate, Henri Vieuxtemps, Felix Mendelsohn-Bartholdy, entuziasmând presa si publicul, desi avea doar 12 ani. Dupa absolvirea Conservatorului din Viena cu medalia de argint, îsi continua studiile la Conservatorul din Paris - 1893 si 1899, cu Andre Gelalge (contrapunct), Jules Massenet si Gabriel Faure (compozitie), precum si cu M.P.J. Marsick (vioara).
                Din primii ani ai secolului XX dateaza compozitiile sale mai cunoscute, cum sunt cele doua Rapsodii Române (1901-1902), Suita Nr. 1 pentru orchestra (1903), prima sa Simfonie de maturitate (1905), Sapte Cântece pe versuri de Clément Marot (1908). Activitatea sa muzicala alterneaza între Bucuresti si Paris, întreprinde turnee în mai multe tari europene, având parteneri prestigiosi ca Alfredo Casella, Pablo Casals, Louis Fournier, Richard Strauss.
                În timpul Primului Razboi Mondial ramâne în Bucuresti, dirijeaza Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven (pentru prima data în auditie integrala în România), compozitii de Hector Berlioz, Claude Debussy, Richard Wagner, precum si creatiile proprii: Simfonia Nr. 2 (1913), Suita pentru orchestra Nr. 2 (1915). În acelasi an are loc prima editie a concursului de compozitie George Enescu.
                Dupa razboi îsi continua activitatea împartita între România si Franta. De neuitat au ramas interpretarile sale a Poemului pentru vioara si orchestra de Ernest Chausson si ale Sonatelor si Partitelor pentru vioara solo de Johann Sebastian Bach. Face mai multe calatorii în Statele Unite ale Americii, unde a dirijat orchestrele din Philadelphia (1923) si New York (1938). Activitatea sa pedagogica capata deasemenea o importanta considerabila. Printre elevii sai se numara violonistii Christian Ferras, Ivry Gitlis, Arthur Grumiaux si Yehudi Menuhin. Acesta din urma, virtuoz cu o profunda cultura umanista, a pastrat un adevarat cult si o profunda afectiune pentru Enescu, considerându-l parintele sau spiritual. "Pentru mine, Enescu va ramâne una din veritabilele minuni ale lumii. Caracterul sau si figura sa sunt gravate în sufletul meu ca un arbore sau un munte din Sinaia. Radacinile puternice si nobletea sufletului sau sunt provenite din propria lui tara, o tara de inegalata frumusete" (Yehudi Menuhin).
                Creatia sa componistica abordeaza aproape toate formele si genurile muzicale. Reflectand dragostea pentru poporul din mijlocul caruia s-a ridicat si cu a carui sensibilitate s-a identificat. Opera lui Enescu reprezinta o pilda de insusire si dezvoltare creatoare a cuceririlor artei muzicale europene, de imbinare a acestora cu traditiile muzicii folclorice si profesionale romanesti. Chiar si in lucrarile in care se manifesta influenteale muzicii germane sau franceze, ori in acelea al caror continut nu presupune neaparat forma nationala, ca de pilda, Suita I "in stil clasic" pentru pian sau opera "Oedip", se vadeste legatura cu folclorul nostru, prin utilizarea, uneori descreta, alteori destul de evidenta, a formelor modale, ritmice, intonationale, ale acestuia. Enescu a pus temeliile simfonismului nostru, deschizandu-i largi perspective.
 

7 comentarii:

  1. Sa-mi fie cu iertare dar ce s-a adeverit? Nu inteleg ce legatura are viziunea d-voastra cu acest eveniment care a ajuns la editia XXII

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are legatura, deoarece cu doar 2 zile inainte de a incepe FESTIVALUL GEORGE ENESCU, Compozitorului George Enescu, i-a fost ingaduit de DUMNEZEU, ca sa mi se arate ca fiind pe Pământ, bucuros ca urmasii sai ,îl serbează si-l comemorează.
      El cânta la vioara Îngerilor din Ceruri, in clipele cand l-am vazut. Pentru că, exact ca niste Ingeri in vesminte albe, aratau persoanele din jurul său.
      Deci, aceasta s-a adeverit : că îi vom aduce un omagiu, cântand si recâtand Operele sale, de catre marii artisti internationali dar si de artisti români.
      GEORGE ENESCU a venit din Cerul Sfânt ,cu doua zile mai inainte de a incepe FESTIVALUL GEORGE ENESCU de la Bucuresti ,care va tine pâna la 20 septembrie 2015.

      Ștergere
    2. Un omagiu ii aducem inca de la prima editie a festivalului care-i poarta numele...eu tot nu vad legatura,dar daca asa spuneti d-voastra va cred

      Ștergere
  2. Doamna Maria, cu respect dar festivalul George Enescu se stia de anul trecut data cand se va tine. Achiesez cu ceea ce a spus domnul de mai sus. Nu contest previziunea dumneavoastra in legatura cu marele compozitor dar nu are legatura cu data inceperii festivalului. Dumneavoastra ati aratat statutul compozitorului in imparatia Domnului si nu data inceperii festivalului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MESAJ pentru MIHAI IORDACHE !
      Mihai, te rog sa-mi mai trimiti încă o dată Comentariul tau, referitor la GEORGE ENESCU. Exista un ANONIM cârcotas, care mă acuză ca preiau stirile de la TV, si i-am sters Mesajele sale jignitoare la adresa mea, si din greseala l-am sters si pe al tau. Te rog sa ma ierti pentru greseala, si sa-l mai trimit înca o dată. Credeam ca toti cei care citesc acest Blog,IL cauta pe DUMNEZEU, dar m-am inselat. Unii citesc BLOGUL, si cauta nod în papură. Dar nu le voi da apa la moara. Atâta timp cât eu scriu numai din CUVANTUL LUI DUMNEZEU nu trebuie sa raspund in fata nimanui. Atâta timp cât, nu caut sa păcălesc pe cineva, nu caut foloase materiale sau banesti, nu caut laude si vedetism, toti cei care ma acuză pe nedrept, le voi spune ca mesajele lor, nu vor fi publicate!

      Ștergere
  3. Ceea ce publicati dvs. sunt informatii dst. de grele , nu e atit de simplu de inteles cum se primesc , pe ce frecvente , ce anume determina primirea unor info. de acest gen...Cei care citesc si au avut sau au niste experiente macar pe aproape ori au niste abilitati dezv. pot pricepe f bine dar chiar in zona persoanelor asa-zis paranormale , mai corect extrasenzoriale se produc uneori neintelegeri. O mare parte din mesaje vin codificate sub multe forme si trebuiesc intelese sensurile. Intre planul uman in care traim noi si alte Sfere sau dimensiuni samd e o mare discrepanta...Deci acuratetea unor detalii e influenata de f multe...Dvs primiti info. f valoroase si simplul fapt ca le publicati ar trebui sa multumeasca cititorii...Am analizat mai de curind si o parte din ce publica IoanIStrate pe blogul lui istrategeorgeta.blogspot si la fel info. sunt bine de stiut , eu cunoscindu-l in perioada anilor 2000 pe d-ul respectiv am avut pareri contrarii..Dinsul spre deosebire de dvs. primeste f multe frinturi de detalii , nu informatii asa clare ... dar si Istrate a avut multe de luat in seama publicate. Ptr cei care tot arunca vorbe le recomand si blogul istrategeorgeta.blogspot.com sau /ro sa si faca fiecare o idee...

    RăspundețiȘtergere