Scriam în august 2014, exact acum un an de zile, că pe lângă Ebola , va apărea şi Meningita !
Din păcate dragii mei, o copila de numai 11 anisori, a murit de Meningita!
Iata si Dovezile, precum si articolul meu din 2014 :
- Aug 11, 2015 · ... decesul nepoatei cosmonautului Dumitru Prunariu. Fetita in varsta de 11 ani a murit duminica la ... dupa decesul nepoatei lui Dumitru Prunariu.
- Informatii revoltatoare ies la iveala in cazul mortii nepoatei lui Dumitru Prunariu. ... fetita a acuzat ca se simte rau. ... dar la scurt timp a murit.
Dosar penal dupa moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu (Video)
Miercuri, 12 August 2015, ora 13:25
Parchetul
Tribunalului Bucuresti a deschis un dosar de moarte suspecta in cazul
nepoatei lui Dumitru Prunariu, care a decedat la cateva ore dupa ce a
fost internata la Institutul "Matei Bals", unde a fost diagnosticata cu
meningita, ancheta fiind deschisa dupa o sesizare facuta de Spitalul Colentina.
Astăzi dragii mei, în timp ce scriam aici la calculator, aud un glas care spune ceva cutremurător.
Citez :
"Avem un caz de Meningită !
Dar un alt glas dragilor , adaugă :
Meningococică ! "
Dragii mei, Meningita meningococica, daca nu este descoperita la timp şi tratată corespunzător , poate fi letală.
Dar iată dragilor , ce înseamnă această Boală umplită, cum se manifestă şi cum sa ne păzim de ea.
Meningita meningococică !
Definitie
Meningita este o maladie, care se traduce cu inflamatia infectioasa a invelisurilor encefalului (pia mater si arahnoida), produsa de infectia virala (seroasa) sau bacteriana (purulenta).
Infectia se transmite preponderent pe cale aeriana.
Forme clinice - se disting meningite seroase si purulente, precum si meningococcemie acuta si cronica.
Sistemul afectat: invelisurile encefalului.
Incidenta - 20% din toate meningitele au cauza meningococica.
Predominarea de varsta: sunt afectati mai frecvent nou-nascutii, copiii sub un an si batranii.
Predominare de sex: nu este descrisa.
Semne si simptome
- semne de debut infectios: dupa perioada de incubatie, 2-12 zile, boala debuteaza acut, cu febra pana la 38°C, frison, fatigabilitate, slabiciune generala, modificari comportamentale, rasuri (purpura, petesii conjunctivale care sugereaza infectie cu meningococ).
- semne de hipertensiune intracraniana cerebrala: cefalee, iritabilitate sau somnolenta, ameteli, greata, varsaturi, convulsii, bradicardie, alterarea starii de constienta, stupoare, care se poate schimba in agitatie psihomotorie, delir, coma, respiratie neregulata, la sugari fontanela apare sub presiune.
- semne meningeale: fotofobie, rigiditatea cefei, semnul Kernig, semnul Brudzinschi superior, mediu si inferior, convulsii, pareze ale nervilor craniului (meningite bazaie).
- meningococemia. La 30-40% din pacienti se instaleaza meningococemie fara semne clinice de meningita. Manifestarile clinice variaza de la simptome minore de bacteriemie tranzitorie pana la forme fulminante cu evolutie fatala in cateva ore:
- debutul subit cu febra pana 39-41° si frison (uneori afcbrilitate sau hipotermie);
- greata si voma;
- mialgii si altragii;
- eruptii cutanate cu aspect maculo-papular (de culoare roza cu dimensiuni 2-10mm) sau petesial (leziuni de 1-2mm care se raspandesc de obicei pe trunchi si extremitatile inferioare, aparand si pe fata, valul palatin si pe conjunctive) sau echimoze.
- meningococemia fulminanta (numita anterior sindrom Watehouse - Friderichsen) se intalneste la 10-20% din pacienti cu meningococemie, progreseaza rapid spre exit si se caracterizeaza prin instalarea rapida a socului infectios, coagulare intra vasculara deseminata si insuficienta poliorganica; 50-60% din pacienti decedeaza prin insuficienta cardiaca sau respiratorie, indiferent de terapia intensiva ordonata.
- meningococemia cronica se intalneste rar (1-2% din totalul mcningococemiilor), se caracterizeaza prin febra recurenta, eruptie cutanata maculo-papulara sau ptisiala, artralgii si dureaza saptamani sau luni. in timpul perioadelor afebrile pacientii se simt bine.
Din nefericire dragii mei, pe lângă Ebola şi Sida, vom auzi si de epidemii de Meningită ,care se pot extinde de la o Ţară la alta.
Şi-aşa aveam destule fraţilor, iata că acum ,mai vine peste omenire şi MENINGITA MENINGOCOCICĂ !
Cu dragoste, Maria.
Dosar penal dupa moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu (Video)
Miercuri, 12 August 2015, ora 13:25
Surse judiciare au declarat miercuri, pentru Mediafax, ca la Parchetul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrata o sesizare a Spitalului Colentina din Capitala, referitoare la modul in care a decedat nepoata in varsta de 11 ani a cosmonautului Dumitru Prunariu. Sesizarea a fost facuta de Spitalul Colentina intrucat acolo este morga unde a fost dusa dupa deces nepoata lui Dumitru Prunariu.
Ancheta dupa moartea nepoatei lui Prunariu
Anchetatorii au solicitat efectuarea autopsiei si a analizelor de laborator in cazul fetitei, rezultatele urmand sa fie transmise de catre Institutul National de Medicina Legala. Legistii au recoltat probe pentru examenul histopatologic, in urma caruia se va stabili ce boala a provocat moartea fetitei, rezultatele urmand sa fie transmise in aproximativ trei saptamani.
PUBLICITATE
Ancheta este facuta de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si politistii Serviciului Omoruri, dosarul fiind deschis conform procedurii standard in cazul persoanelor care mor in spital, din cauze neclare.
Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit de meningita, duminica, in mai putin de o ora dupa ce a fost dusa, in stare grava, la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti.
Fata, in varsta de 11 ani, a fost, saptamana trecuta, intr-o tabara la Capidava, in judetul Constanta, in cadrul programului "Atlantykron", unde printre invitati a fost si bunicul sau, Dumitru Prunariu.
In noaptea de sambata spre duminica, fata s-a simtit foarte rau, iar parintii au chemat o ambulanta privata, care i-ar fi pus diagnosticul de faringo-amigdalita si enterocolita si i-ar fi dat tratament pentru aceste boli. Duminica dimineata, pentru ca fata se simtea tot mai rau, parintii au dus-o la Institutul "Matei Bals", unde medicii i-au pus diagnosticul de infectie meningococica severa, iar cateva ore mai tarziu a decedat.
Aproximativ o suta de copii care au intrat in contact cu nepoata lui Dumitru Prunariu au fost consultati la Institutul "Matei Bals", nefiind depistat niciun alt caz de meningita. Cei aproximativ o suta de copii sunt tinuti sub observatie si li s-a administrat tratament preventiv.
"Nepotica noastra Arina s-a facut ingeras. O meningita fulminanta ne-a rapit-o in cateva ore", a scris Dumitru Prunariu pe pagina sa de Facebook.
Dumitru Prunariu spunea, intr-un interviu pentru Gandul, in 2011, ca nepoata sa a zburat pentru prima data cu un planor la doi ani si jumatate.
Dumitru Prunariu a participat, in 14 mai 1981, la primul zbor cosmic romano-sovietic, devenind primul cosmonaut roman, si a decolat in spatiu la bordul navei "Soiuz 40". El a stat in spatiu opt zile, alaturi de cosmonautul rus Leonid Popov, si a revenit pe Pamant in 22 mai 1981.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu