joi, 6 august 2015

BRUXELLUL VA FI BOMBARDAT ! POSIBIL UN ATAC TERORIST !

                                              Noapte de 5 - 6 August 2015 ,ora 2,43 !

                                                 Dragii mei, 

În această noapte, când abia îmi terminasem Rugaciunea si mă băgasem în pat, aud un glas ,care spune ceva despre o mare tragedie.
Glasul spunea aşa dragilor :

                   "Bruxelles !
                Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa , în bombardamentele de la Bruxelles !" 

Asadar dragii mei, din nefericire , cumplitii  teroristi vor ataca si Bruxellul!
Vor bombarda Bruxellul, si vor omorâ oameni nevinovaţi. 
Probabil vor pune bombe capcane, sau mai rau vor lua ostateci.
DUMNEZEU este Mare si Atotputernic, si va avea ngrija de fiecare dintre noi.
Păcat însă, că eu aduc aici, niste vesti despre Evenimente tragice care urmează a avea loc, si ca nimeni nu le ia în seamă, iar tragediile curg lanţ, ucigând oameni nevinovati. 
                                          Cu dragoste, Maria.

P.S.
Am adus aici câteva date despre BRUXELLES, capitala Belgiei, aici unde urmeaza a avea loc, aceste atacuri teroriste. 

Bruxelles

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Acest articol se referă la Bruxelles, capitala Belgiei. Pentru oraș, vedeți Orașul Bruxelles. Pentru regiune ca entitate federală, vedeți Regiunea Capitalei Bruxelles.
Pentru alte sensuri, vedeți Bruxelles (dezambiguizare).
Bruxelles
Brussel
—  Capitala Belgiei  —
Vedere spre centrul istoric
Vedere spre centrul istoric
Drapel
Drapel
Poreclă: Capitala Europei
Bruxelles se află în Belgia
{{{alt}}}
Bruxelles
Bruxelles (Belgia)
Poziția geografică
Coordonate:Coordonate: 50°50′48″N 4°21′9″E50°50′48″N 4°21′9″E

Țară Belgia Belgia
Stat suveran Belgia

Guvernare
 - Ministru-Președinte Charles Picqué (PS, 2004)
 - Primarul orașului Bruxelles Freddy Thielemans

Suprafață
 - Oraș 32,61 km²
 - Regiune 161,4 km²
Altitudine 13 m.d.m.

Populație (1 noiembrie 2008)
 - Oraș 144.784 locuitori
 - Densitate 4.440 loc./km²
 - Regiune 1.080.790
 - Densitate Regiune 6.697
 - Metropolitană 2.676.701

Fus orar CET (+1)
 - Ora de vară (DST) CEST (+2)

Localități înfrățite
 - Atlanta Statele Unite ale Americii
 - Berlin Germania
 - Kiev Ucraina
 - Madrid Spania
 - Moscova Rusia
 - Beijing Republica Populară Chineză
 - Praga Cehia
 - Sofia Bulgaria
 - Tirana Albania
 - Washington Statele Unite ale Americii
 - Kinshasa Republica Democrată Congo
 - Gabicce Mare Italia
 - Brasília Brazilia

Site web: http://www.brussels.irisnet.be/

Poziția localității Bruxelles
Poziția localității Bruxelles
Bruxelles (neerlandeză Brussel, germană Brüssel, engleză Brussels, valonă: Brussele) este capitala Belgiei, sediul guvernului și parlamentului federal, precum și a mai multor entități federale: Regiunea Capitalei Bruxelles, Regiunea Flandra și comunitățile franceză și flamandă. De asemenea Bruxelles este una din cele trei capitale ale Uniunii Europene (împreună cu Luxemburg și Strasbourg), sediul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (OTAN), a Uniunii Europei Occidentale și a organizației EUROCONTRO


Bruxelles (neerlandeză Brussel, germană Brüssel, engleză Brussels, valonă: Brussele) este capitala Belgiei, sediul guvernului și parlamentului federal, precum și a mai multor entități federale: Regiunea Capitalei Bruxelles, Regiunea Flandra și comunitățile franceză și flamandă. De asemenea Bruxelles este una din cele trei capitale ale Uniunii Europene (împreună cu Luxemburg și Strasbourg), sediul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (OTAN), a Uniunii Europei Occidentale și a organizației EUROCONTROL.

Clarificarea termenilor

Termenul Bruxelles este utilizat pentru a desemna comuna propriu zisă Bruxelles (franceză Ville de Bruxelles, neerlandeză Stad Brussel) formată din centrul orașului din interiorul teritoriului pentagonal delimitat de mica centură a orașului, cartierele Laeken, Cartierul European, Bulevardul Louise și Bois, și conține în jur de 150.000 locuitori. De foarte multe ori termenul "Bruxelles" se referă la Regiunea Capitalei Bruxelles, o regiune formată din 19 comune din aglomerate în jurul comunei Bruxelles, zona urbanizată dens depășind cu mult teritoriul comunei Bruxelles. Regiunea ocupă 162 km² și are peste un milion de locuitori, fiind una dintre cele trei regiuni ale statului federal Belgia.
Prin extensie, termenul Bruxelles poate de asemenea să denumească prin metonimie instituțiile Uniunii Europene, de cele mai multe ori Comisia Europeană.

Statutul lingvistic

Bruxelles este oficial bilingv, limba franceză și limba neerlandeză fiind cele două limbi oficiale. Numele oficial al orașului este Bruxelles în franceză și Brussel în neerlandeză. Franceza este limba majorității populației precum și cea mai utilizată limbă. Din punct de vedere istoric, limba vorbită în bruxelles era un dialect local al dialectului brabantian al neerlandezei. Până în perioada ocupației franceze din timpul perioadei napoleoniene dialectele flamande erau cele mai utilizate limbi, atât de către administrație cât și de către majoritatea populației, cu toate că franceza era limba aristocrației locale încă din perioada dominației burgunde[2].
În secolul al XIX-lea odată cu formarea statului Belgian și cu facilitarea accesului la educație, numeroși vorbitori de dialecte locale au adoptat franceza în detrimentul neerandezei ca limbă principală. Printre principalele motive se numără prestigiul mai important al francezei la momentul respectiv - marea majoritate a aristocrației flamande era vorbitoare de franceză iar flamanda era considerată limba claselor inferioare și a mediului rural. Pe lângă aceasta în acea perioadă în Flandra nu se stabilise statutul limbii standard, nefiind clar dacă aceasta ar trebui să fie limba neerlandeză standard utilizată în Olanda sau un nou standard de codificare pentru limba flamandă. Această incertitudine a reprezentat un factor suplimentar pentru favorizarea francezei.
Actualmente, Regiunea Capitalei Bruxelles este oficial bilingvă franco-neerlandeză. De la abolirea recensămintelor lingvistice în a doua jumătate a secolului XX nu există statistici oficiale cu privire la prima limbă a populației. Estimările actuale situează populația francofonă la aproximativ 50%, cea neerlandofonă la aproximativ 8%, cea bilingvă la aproximativ 10% iar aproximativ 9% reprezintă populația ce devine bilingvă în timpul vieții. Datorită valurilor de emigrație de după cel de-al doilea război mondial și a numărului mare de instituții internaționale situate la Bruxelles, se estimează ca aproximativ 20% din populație are o altă limbă ca limbă maternă.

Un comentariu: