joi, 18 ianuarie 2018

ALBA IULIA ? SATENII SĂ SE ŢINĂ CU MÂINILE DE CAP !

     
                                 17  Ianuarie 2018,ora 5,34 dimineata !     

                                                              Dragii mei,

În aceasta dimineata, ma trezeste un glas care striga asa:

                "Alba Iulia !
                Alba Iulia !
              Să se ţină cu mâinile de cap ,sătenii de la Alba Iulia !"
După care ,glasul dispare dragilor, iar eu raman uimita de ceea ce auzisem .
Dragii mei, ceva se va întampla la ALBA IULIA în Orasul frumos si incărcat de Istorie.

Eu nu stiu ce va fi ,dar sa ne rugam împreuna ca sa fie

ocrotita Alba Iulia si toti cei care locuiesc la sate si la oras.
Sa ne rugam dragilor, pentru Pacea si linistea Romaniei, sa ne rugam pentru Pacea si linistea Lumii intregi.
Sa nu ne pierdem CREDINTA fratilor, ci sa fim tari ,buni si drepti în Faţa Bunului Dumnezeu si a Măicutei Domnului.
Numai asa vom fi vrednici, de Împărătia Lui Dumnezeu!
                                    Cu dragoste,Maria.
P.S.

Alba Iulia, orașul încărcat de istorie, considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din România !

Alba Iulia este unul dintre cele mai fascinante orașe ale

României. Un loc încărcat de istorie, simbol al unității românilor, care nu trebuie ratat de niciun turist care ajunge în România.


Alba Iulia - Cetatea albă
Oamenii de știință încă nu au descoperit cum ne putem teleporta. Cu toate acestea, turiștii care ajung în Alba Iulia vor realiza că întoarcerea în timp este posibilă. Este adevărat, una imaginară. Asta pentru că orașul simbol al unității românilor este bogat în obiective turistice care amintesc de istoria zbuciumată a acestui popor.
Alba Iulia se află în partea vestică a României, în centrul podișului Transilvaniei, pe malul râului Mureș. Orașul este reședința județului Alba, fiind considerat unul dintre cele mai interesante locuri din România.
Alba Iulia este situată la o aruncătură de băț de cetatea dacică Apulum care, în epoca romană, s-a dezvoltat foarte mult. În Evul Mediu, orașul se numea în limba slavonă Balgrad, adică Cetatea Albă.
Importanța Marii Uniri de la Alba Iulia
Unul dintre cele mai importante evenimente care au loc în Alba Iulia se petrece la data de 1 noiembrie 1599, când Mihai Viteazul intră în oraș și realizează unirea politică a Transilvaniei și a Țării Românești. Din păcate, după uciderea lui Mihai Viteazul, Alba Iulia a fost distrusă de câteva ori de armatele rivale, fiind refăcută de-a lungul timpului.
Însă cel mai măreț moment de glorie al orașului se petrece în data de 1 decembrie 1918. Atunci, la Alba Iulia s-a sărbătorit pentru prima dată Ziua Națională a României, după ce în Cetatea Albă Carolina a fost semnat actul Marii Uniri, și anume unirea Transilvaniei cu România. Turiștii care ajung în Alba Iulia nu au cum să se plictisească, locul fiind de o frumusețe inegalabilă.
Orașul este bogat în atracții turistice și culturale. Cel mai important obiectiv este Cetatea Albă Carolina, ce reprezintă principala zonă istorică a orașului, în care se află șapte bastioane.
În interiorul fortificației pot fi vizitate Catedrala Romano-Catolică, valoros monument de arhitectură, Celula lui Horea, Cloșca și Crișan, Muzeul Național al Unirii și alte edificii martore ale istoriei orașului, care sunt incluse în circuitele turistice.
În fiecare an, la începutul lunii mai, sezonul turistic în Cetatea Albă Carolina este deschis prin intermediul Festivalului Roman Apulum.
Foto: Facebook Municipiul Alba Iulia

13 comentarii:

  1. Ati scris.La ALBA IULIA va fi ca la REVOLUTIE ! Nu am inteles nimic din acest mesaj,despre ce revolutie vorbiti in acest articol?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dna Maria puteți să întrebați dacă e în legătură cu centenarul sărbătorit la Alba Iulia ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Musulmanii, care au infestat deja Banatul si Ardealul iar cineva a spus ca au fost adusi pe sest si in Alexandria. Cred ca acesta este pericolul cel mai mare despre care nu se vorbeste absolut nimic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Au mai auvut unii extremiști maghiari o tentativă de omor in masă contra românilor, de ziua națională. Imi e teamă să nu facă ei ceva anul ăsta de 1 Decembrie la implinirea centenarului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu spun la fel,cred ca tot ungurii vor pune ceva urit la cale,ca ei mereu au bagat batul prin gard.DS

      Ștergere
  5. Să nu fie ceva de ziua unirii!? Maria H

    RăspundețiȘtergere
  6. 22:56Dumnezeu e de partea romanilor! Romania va fi Noul Ierusalim!Ma intreb oare dorinta lui Dumnezeu nu a ajuns si la urechile ungurilor si ai altor dusmani ai nostrii?Strgati mai tare poate vor auzii si surzii!Strainii ne-au jefuit ,umilit si badjocorit incat astazi, abia credinta ne-mai ramas ca pavaza si reduta, de unde vom lupta pana cand Domnul Iisus ne va face Dreptate!Popor roman,trezeste-te dar nu pt a muri la o alta revolutie ci ca sa te intorci la adevaratele valori de la care ai ratacit!Intoarce-te la Dumnezeu si vei birui!Amin!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cel mai probanil e vorba de INUNDATII,zona din jur inainte de Alba la confluenta Muresului cu Tirnava da cele mai mari inundatii ,dar care nu au mai prea fost din 1972 cind se zice de generalul Strainu ca au fost provocate intentionat de rusi.Ar putea repeta figura ca pregatire a unui razboi cu care ne tot ameninta Putin-craciun

    RăspundețiȘtergere
  8. Prevestește ceva îngrozitor la Alba Iulia.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai dati o devirusare la blog.Merge greu.Poate avea viruși.

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci , "vocile " recomanda la cei din Alba Iulia , sa se tina de capete.
    Oare cui foloseste aceaste recomandare?

    RăspundețiȘtergere
  11. E o constatare din viitor .nu o recomandare 17,04

    RăspundețiȘtergere