sâmbătă, 14 ianuarie 2017

DIAVOLUL ÎN CARNE SI OASE, ÎN CAMERA MEA !


                                         

DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ...

https://plus.google.com/.../SC4N4eBme14

7 days ago - DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ADEVARULUI DUHULUI SFÂNT ! DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE ...


CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA COSTA DOAR 28 LEI ...

https://plus.google.com/.../CCD4pSVdgtb

Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANTVA COSTA DOAR 28 LEI,  PENTRU LUNA DECEMBRIE 2016  si pentru IANUARIE  2017 !! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA ...


                                         

                     14  Ianuarie 2016, ora 4,23 zori de zi !

                                            Dragii mei,

În aceasta dimineaţă, în zori de zi, ma trezeste un apăsat puternic al mânerului de la usă,un zgomot ca de usa trantită .
Mă trezesc,dar nu deschid ochii,deoarece vedeam totul în întunericul din cameră,asa cu ochii închisi.
La aproape trei metri de patul meu, vad o arătare hidoasă,care avea un chip înspăimântător, si cu două coarne mari deasupra urechilor păroase. Coarnele erau subtiri precum ar fi trestia,si erau îndoite la varfuri,asa ca la bietele noastre capre.
Iertată sa-mi fie comparatia, deoarece caprele ,sunt blande si frumoase asa cum sunt.     
Diavolul avea înăltimea unui om ,de pana la 1,70 m.
Avea trupul păros,umeri laţi si mijloc subţire,  chipul cu pielea ca de crocodil si cu un bot ascutit înspre faţă si tot păros. 
Ochii lui pareau de foc ,si luceau de parca erau dati prin ulei.  
Nu voi cauta vreo poză pe net, pentru a nu va cutremura de teama, atunci cand veti compara chipul descris de mine,cu o eventuală  fotografie.
Avea dragilor ,si o coada lunga,păroasa ,si cu un smoc de par la varf. 

Era negru ca abanosul la trup si la chip. Doar din ochii de sub pielea ca de crocodil, îi ieseau flacari.
M-a privit în ochi, si a vrut să facă un pas spre mine, dar cineva ,o silueta umana , a apărut in aceeasi clipă în dreapta lui ,si l-a oprit.
Cand a vrut sa faca pasul spre patul meu, cu ochii scăpărând de furie, o mâna a apărut lângă el, si i s-a pus în faţă ca o bariera,iar diavolul a inceput sa scoată  flacari pe ochi,după care, a disparut precum dispare imaginea de pe un ecran TV. 
Pot spune dragilor, ca nu mi-a fost deloc teama,chiar daca era la doi pasi de mine.     
 Stiam ca DUMNEZEU PREA BUNUL si MAICUTA  DOMNULUI ma protejează.
Dar nu pot spune ca ,nu m-am cutremurat de urâtenia lui ; de urâţenia trupului si a chipului hidos.  
L-am mai văzut pe diavol,dar nu asa ca acum cu trup si chip, cu coarne si coada. L-am văzut în flacarile Iadului stand ca pe tron.Flacari care ,nici nu-l atingeau,desi era in mijlocul lor.
Prieteni dragi, DIAVOLUL EXISTA!!!
Asa cum si DUMNEZEU si MĂICUTA  DOMNULUI EXISTA,asa cum RAIUL exista, tot asa exista si IADUL cu toti dracii lui, in frunte cu SARSAILĂ. 
Dar nu trebuie sa ne temem !
 Daca noi,nu-i dăm voie sa intre in sufletul nostru,el nu va intra niciodata,chiar de va crapa de ciudă.
Sufletul nostru ,trebuie sa fie plin de Lumina Învierii Lui Hristos, plin de CREDINŢĂ si de RUGACIUNE SFÂNTĂ, iar inima ,sa ne fie plina de iubire si de bunatate, de dragoste pentru Divinitate si pentru Aproapele nostru.
Procedând astfel, Diavolul va racni din toate madularele lui, si nu va putea sa ne faca nimic: absolut nimic.
Acolo unde exista DUMNEZEU, si loc curat pentru mântuirea sufletului ,diavolul nu are ce cauta.
Să credem dragilor în PREA SFANTA TREIME si-n MĂICUŢA  DOMNULUI, în SFINTII LUI DUMNEZEU !
Image result for sfanta treimeRelated imageImage result for sfanta treime
Sa ne înarmăm cu Rabdare,cu mare Credinţă si cu multă Dragoste si Iubire, si numai asa , vom birui pe cumplitul diavol si pe toata legiunea sa ; si chiar vom dobândi un loc, în Împărătia Lui Dumnezeu, în Gradina Maicii Domnului.
Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu si Măicuţa Domnului,Amin!
                                   
                           Cu dragoste,Maria.
                            

                                           

118 comentarii:

 1. Si eu l'am vazut, la fel, identic ar cand imi faceam semnul cruci disparea, niciodata nu ma atins, nu puteam vorbi, nu puteam tipa, crucea abia mi'o faceam ajutam mana dreapta de cea stanga ca sa o pot duce + + +

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Alta data sa-ti faci cruce cu limba pe cerul gurii. Functioneaza.

   Ștergere
  2. Haoleu ...,Piei Dracnea d'aci ! PSD-ul ...e peste tot ....-.craciun

   Ștergere
  3. Craciun .....)))))))😂😂😂😂

   Ștergere
  4. Craciunule termina cu ironiile. Anonimul 14 ianuarie 2017, 13:26 chiar a trecut printr-o situatie teribila. Habar nu ai.

   Ștergere
  5. MAI,MAI,CU MANA DREAPTA,CA DE-AIA AI MANA DE MANARIT SILIM BA DE LIMBARIT,MAI,MAI.

   Ștergere
  6. http://www.efemeride.ro/fost-sef-cia-am-primit-milioane-pentru-a-dezmembra-iugoslavia

   Ștergere
  7. Înseamnă ca cineva vi-a făcut farmece si diavolul a venit cu farmecul făcut, pentru a se materializa farmecul, diavolul vine in timp ce dormiți si va atinge talpa piciorului cu acel farmec, de aceea este bine ca sa aveți talpa piciorului acoperită in timp ce dormiți, in felul acesta veți fi protejat de astfel de lucruri rele. Doamne ajuta!

   Ștergere
  8. Că masoneria este o organizaţie satanica rezulta si din însemnele de recunoaştere care se folosesc şi se află înlauntrul lojelor:
   1. Evitarea semnului crucii şi a Celui ce S-a răstignit pe ea.
   2. Semnele lor sunt:
   - mâna purtând o torţa;
   - triunghiul sau asocierea în triunghi;
   - idolatrizarea crucii egiptene;
   - crucea răsturnată prinsă într-un triunghi;
   - crucea dezonorată înconjurată cu roşu sau purtând semnul
   cabalei;
   - stelele cu 5, 6, 7, 11, 13 raze;
   - capul de ţap sau de taur, sau coarne, cranii, lanţuri răsucite,
   sau alte semne magice.

   Ștergere

  9. GALATENI
   APOSTOLUL PAVEL
   6. Mă mir că aşa degrabă treceţi de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,
   7. Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură şi voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
   8.Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
   9.Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!


   INSEAMNA CA DA CHIX cu extraterestrii = demonii lui care se manifesta in ´´ viZIUNI ´´ si atnci vine el in persoana sa O ATENTIONEZE ca nu prea prinde MINCIUNA EXTRATERESTRILOR = DEMONILOR si atunci E FURIOS ... stim asta bine ... DUR ADEVAR STIU dar TRUPUL LUI HRISTOS = BISERICA ORTODOXA NU ARE DEMONII = EXTRATERESTRII IN EA SI NU O VA AVEA NICIODATA .... DIAVOLUL poate IMITA CU EXTRETRERESTRII LUI , TRUPUL SATANEI si sa prezinte ´´ ADEVARUL LUI ´´ dar PENTRU CEI VIGilenti NU ARE NICI O SANSA .... DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT


   ANATEMAAAAAAAAAAAAAAA sa fie INVATATURA DEMONILOR = EXTRATERESTRILOR impruna cu DIAVOLUL care ii prezinta .... dur adevra stiu DAR ORBII nu vad lumina .... intunericul E MOD DE VIATA .... dur adevar stiu

   aviz amatorilor si amatoarelor

   crestin ortodox

   Ștergere
 2. Exact cum l-ati descris asa l-am vazut si eu pe diavol negru tot ochi rosii si coada lunga mai demult.Este foarte manios din cauza ca a pierdut puterea el ar fii vrut sa va conducă dar nu reuseste pentru ca este împiedicat de Dumnezeu.De aceea este si foarte manios si rau.Cred ca diavolul ăsta vrea sa fie vedeta de vi s-a arătat.Vrea sa fie si el bagat in seama.Exact asta mi s-a transmis aseara.Am stiut de seara trecuta inainte de culcare ca azi ve-ti scrie un mesaj cu diavolul pentru ca am simtit ca vrea sa fie vedeta balaurul asta.Chiar ma amuzam aseara pentru ca vedeam imaginea cu el si dvs fata in fata.Tocmai mi-ati confirmat ca tocmai ce vedeam s-a adeverit.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce Ioana,nu vreti sa sa spuneti cine sunteti sau macar sa va dati numele real asa cum dna Maria face?Cum vreti sa avem incredere in d-voastra daca nu aveti sinceritatea sau curajul sa spuneti cine sunteti?!Nu din "ascunzatoare" puteti ajuta oamenii,sau poate credeti ca noi"inghidem" tot ce ni se da?
   Vio

   Ștergere
  2. Din câte văd prin comentariile tale IONA şi tu te hrăneşti ca şi diavolul cu frica oamenilor.bagi spaima în oameni doar ca să te hrănesti cu ea şi să fi vedetă pe blogul mariei.decodând previziunea Mariei şi asociind comentul tău cu ea îmi dau seama căci chiar tu ai apărut în camera Mariei.ferestete Maria de IONA .DUHUL SFÂNT TE AVERTIZEAZĂ.DUMNEZEU BINECUVÂNTEAZĂ ROMÂNIA.

   Ștergere
  3. Madus de al treilea ochi albastru ai auzit dragule?Stii cel putin cum se lucrează in spiritualitate?Sigur ca nu.Cel rău sa stii de la mine se descopera doar celor ce se roagă pentru a crea frica si a tot bloca mântuirea ceea ce nu este cazul meu sau al dnei Maria Ghiorgiu.De ce vorbesti daca nu cunosti si faci acele afirmații?Bine ca fiecare este liber sa-si expună ideea dar nu întotdeauna este corect si lasă loc de interpretare.

   Ștergere
  4. Anonim 15:37,prefer sa raman in anonimat tocmai pentru a nu fii o vedetă asa cum s-a pronunțat Madus.

   Ștergere
  5. Am citit ca si sfintilor li se arata si aveau de luptat cu el. Doamne ajuta.

   Ștergere
  6. Iona,musai al treilea ochi trebuie sa fie albastru?

   Ștergere
  7. Iona cred ca tu l-ai vazut pe ....Dragnea mamica .Trebuie sa ti post negru si sa te lepezi de el.

   Ștergere
  8. Iona ...............
   daca si tu esti cea mai tare din parcare , fa-ti un blog al tau . Pe mine ma enerveaza cumplit toate aceste persoane care se cred unsii lui Dumnezeu , si de fapt nu sunt.
   <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

   Ștergere
  9. Parerea mea,este ca sub anonimat nu puteti ajuta prea mult,oamenii din ziua de azi nu prea au incredere in orice si oricine.Nu asa inspirati incredere,ci asumandu-va anumite riscuri...In fine,e decizia d-voastra.
   Vio

   Ștergere
  10. DUMNEZEU BINECUVÂNTEAZĂ ROMÂNIA!
   Vio :)

   Ștergere
  11. Este foarte manios din cauza ca a pierdut puterea el ar fii vrut sa va conducă dar nu reuseste pentru ca este împiedicat de Dumnezeu =))) ce a pierdut? Ca nu prea inteleg :)) e plin de pace si armonie pe pamant, pt ca a pierdut el :)) Simon Istvan Satu-Mare

   Ștergere
  12. Anonum 14 ianuarie 2017, 18:49....👅👅👅😂😂😂😂😂😂😂

   Ștergere
  13. Simon Istvan iar ai venit sa-ți bagi coada pe aici,am crezut că ai sărit de mult gardul la ungurii tăi drăgălași.DS

   Ștergere
  14. BUCURA-TE,MARIOARA,CEA PLINA DE GRATIA LUI IISUS HRISTOS,CA PURUREA SI-N VECII VECIILOR TE INSOTESTE. ESTE SCRIS IN IMNUL CRUCII,IMN PE CARE L-AI ASTERNUT PE MASA TA DECUVANT;'Cruce sfanta,arma dulce sa-mi ajuti pe unde m-oi duce Cruce sfanta luminoasa sa ma ajuti cand plec de acasa Cruce Tu sa stralucesti dusmanii sa-mi prapadesti Cruce Tu sa ma insotesti Ce e sfant sa-mi fauresti Cruce in a ta credinta eu sa fiu cu biruinta Cruce dreapta lucitoare sa ma ierti in Sarbatoare Cruce cu lumina Ta Tu sa-mi iei durerea mea Cruce Tu ce stralucesti Inima sa-mi veselesti Cruce cu a Ta lumina Sufletul meu imi slina CRUCE SFANTA CRUCE DREAPTA,TU PE DFIAVOLI IMI ARATA cRUCE tU MA INSOTESTE sI DE CEI RAI MA PAZESTE cRUCE INTRA-N CORPUL MEU sA AJUNG LA DUMNEZEU.AMIN. MA BUCUR PENTRU TINE,SURIOARA MARIOARA,TE POTI LUA DE MANA CU IMPARATEASA MEA ,CA SI EA L-O INFRUNTAT FARA FRICA.SA STII CA NU PUI CAPU PE PERINA PANA NU MA ROG SI PENTRU VOI DOUA.PACE SI BUNA-VOIRE.

   Ștergere
  15. mai IONA=PORUMBEL,TU CHIAR DE CHIAR VEZI CU OCHIUL ALA ALBASTRU DE CIOARA,IA UITA-TE BINE LA UN OCHI DE CIOARA SI SA-MI SPUI DACA-I ALBASTRU CA ALA,OCHIUL TAU ROTITOR,DA SA NU MA MINTI.APOI DACA-I ASA,CINSTE TIE.NU-TI FIE RUSINE CA AI NUME DE EVREU,CA SI IO AM FOST IN ALTA VIATA EVREU SI -APOI CE-ARE,MA.SI NU TE MAI CHINUI SA LE EXPLICI,CA CINE NU ARE STEAUA ALBASTRA-N FRUNTE,TOT NU TE PRICEPE,SA TE CRTEADA,NICI ATATA.FRATELE TAU,micul ilie-sorinel.

   Ștergere
  16. Războiul va fii pana la sfarsit nu uitati cuvintele Mântuitorului.Cel rău nu va accepta înfrângerea niciodata nici daca postesti nici daca te rogi.El pur si simplu vrea război si cu sfinții.Dar de fapt puterea lui nu mai exista pentru omul ce s-a mantuit fiindu-i slăbită puterea de adversar lupta lui fiind pierdută.El lupta chiar si pana in ultimul ceas tot sperând ca va castiga.Asta-i diavolul.Intrebare:Noi crestinii luptăm oare cu atâta înflăcărare si sarguinta pana in ultima clipa a vieții noastre câștigând pe Dumnezeu si Împărăția cerurilor?Cui dedicăm viața noastra si care este scopul vieții?Trăim pentru noi sa acumulam bogatii materiale sau spirituale?Ce vrea Dumnezeu de la noi?Ne curatim sau ramanem in pacat?Cugetati o clipa si ganditi-va pe mana cui va predați pentru Vesnicie?Si o ultima intrebare am.Pe cine credeti voi ca propovaduieste doamna Maria Ghiorgiu pe blog de atâta vreme fara sa se ajunga la critici.Pe diavolul sau pe Dumnezeu? Ce ati inteles voi tot ce ne transmite ea citind-o zi de zi? AM creat fapte mai bune mai marete sau mai rele de cand urmarim acest blog insuflat din Puterea Duhului Sfant?SA sperăm si sa credem ca scopul acestei vizite este calea de regasire si usoara ce ni se descoperă prin adevarata iubire de Dumnezeu revelandu-se in mod tainic si in chip nevazut prin aflarea Adevărului Sau Sfânt.Pentru ca multi nu mergem la biserica sa il cautam din toata inima Ne cauta El.Si este cu Noi.

   Ștergere
  17. Vad ca la unii va arde de bășcălie.Nu am nici o treabă cu Dragnea si nici el cu mine:)

   Ștergere
  18. Iona,


   Tuturor ridica un semn de intrebare faptul ca dansa e vizitata si de ET si de extratertestrii si de Duhul sfant in perioade ce se succed . Una e sa crezi , alta e sa accepti , la fel cum, una e sa critici si sa respingi , alta e sa argumentezi pertinent ambele su(po)zitii .

   Ștergere
  19. IONA diavolul sau satana este doar o fantasmagorie a minții umane.aceasta fantasmagorie a fost creata de mintea umana pt a da vina pe ea pt toate gândurile negre care ne trec noua prin cap.oamenii încearcă in general sa se detaseze de aceasta fantasma facând-o sa para pt ei ca aceasta este independenta ca nu depinde de ei atunci cand iau decizii gresite dând vina pe diavol.iar cei care nu reusesc sa se detaseze de acesta fantasmagorie a mintii umane ajung sa fie stapaniti de ea.si astfel pun in practica cele mai negre ganduri.ex.:urasti pe cineva atat de mult incat vrei sa-l ucizi.pui in practica un plan diabolic.nu mai poti stapani acest gand negru.savarsesti crima si dupa aceea spui ca dracu te-a pus.

   Ștergere
  20. DUMNEZEU BINECUVÂNTEAZA ROMÂNIA

   Ștergere
  21. Iona, Dumnezeu nu are nevoie de mijlocitori ca sa te faca sa crezi in El.Daca te folosesti de minciuni,manipulari, diversiuni sau exagerari bigote crezand ca asa o sa intorci tu lumea la credinta, te inseli amarnic. Asta inseamna ca lucrezi pentru tabara adversa, nicidecum pentru si in folosul lui Dumnezeu. Aici nu e valabila zicala „scopul scuza mijloacele”, Dumnezeu lucreaza numai cu adevarul...

   Ștergere
  22. Adevarata zicala este:Scopul scuza mijloacele atunci când scopul este nobil.dar ca deobicei in zilele noastre totul este denaturat.

   Ștergere
 3. Felurile viselor: vise dumnezeiesti, vise firesti si vise dracesti


  Sfantul Diadoh al Foticeii considera visele firesti a fi "chipuri ale gandurilor", cele bune - "marturiile neinselatoare ale unui suflet sanatos", iar visele cele rele - "batjocuri ale dracilor".

  Potrivit lui, visele bune sunt trimise sufletului de catre Dumnezeu, din iubire, iar trasaturile lor esentiale sunt: "nu trec de la o infatisare la alta, nici nu ingrozesc simtirea, nici nu aduc rasul sau plansul deodata". Dumnezeu se apropie de suflet, prin ele, cu "toata blandetea", umplandu-l de bucurie duhovniceasca. Efectul lor este ca sufletul cauta sa prelungeasca bucuria si linistea adusa de un astfel de vis, chiar si dupa ce s-a trezit.

  Aceste vise dulci si aducatoare de bucurie si de mangaiere sufleteasca sunt specifice, in special celor inaintati in lucrarea celor sfinte. Celor desavarsiti, visele le aduc "o intristare dulce si lacrimi fara durere".


  Visele rele, provocate de diavoli, sunt tulburi. Cel rau, sub diferitele chipuri infricosatoare, hidoase, pe care le iau in vise, "spune lucruri mari si ameninta cumplit". O minte curata, in astfel de momente, recunoscand viclesugul diavolesc, trezeste trupul si imprastie aceste duhuri straine si viclene, ceea ce "ii infurie grozav".

  Vise tulburatoare si infricosatoare pot izvori si din firea noastra, de la natura noastra. Astfel de vise poate patimi si cel ce s-a culcat in pace, dupa rugaciune indelungata si dupa ce s-a pecetluit cu numele Sfintei Treimi. Acestea sunt totusi expresia faptului ca el nu este deplin liber de necuratii. La cei duhovnicesti, o astfel de expresie lipseste cu totul, ca unii ce s-au facut cetateni ai raiului inteligibil si nu niste simpli robi ai lumii acesteia, cu impletiturile si pacatele ei.

  Cuviosul Nichita Stithatul vorbeste despre vise simple sau firesti, despre vederi si despre descoperiri, in somn.

  Visele firesti, potrivit lui, pot fi recunoscute foarte usor prin varietatea si instabilitatea lor, ca unele ce "nu raman neschimbate in inchipuirea mintii, ci se amesteca, se alunga si se schimba des dintr-unul in altul". Din astfel de vise, ne spune acest Parinte, nu vine nici un folos pentru cei ce si le nalucesc si, dupa trezire, se destrama. Visele acestea naturale specifice omului legat de cele materiale si de trup, care sunt inca robiti patimilor, iar prin patimile lor, se afla in slujba diavolului. Aceste vise trebuie dispretuite.

  Superioare viselor simple sunt vederile. Acestea sunt clare, ferme, nu se prefac dintr-una in alta, ci "raman intiparite in minte si neuitate timp indelungat". Scopul lor este infatisarea sfarsiturilor lucrurilor viitoare, aratarea celor ce vor urma. Prin continutul lor, vederile aduc mult folos sufletului care, cunoscand infricosatoarele sfarsituri ale celor prezente se smereste. Vederile sunt specifice acelora care si-au curatit sufletul de patimi si inainteaza, prin virtuti, spre desavarsire. Fata de acestea, trebuie sa fim cu luare aminte.

  Descoperirile sunt specifice sufletului curatit deplin de pacat si luminat de Duhul Sfant. Cele ce i se descopera in vis sufletului nepatimitor, sunt tainele dumnezeiesti si minunate, tainele ascunse ale dumnezeirii, raspunsurile cele mai bune si conform voii lui Dumnezeu la unele probleme ale noastre si ale semenilor si modul in care se pot schimba in bine, cu folos duhovnicesc, cele din lumea aceasta trecatoare.

  RăspundețiȘtergere
 4. 2.
  Atunci cand Duhul Sfant i se arata sufletului, cu scopul de a-i face descoperiri, "nu-i arata lucruri obisnuite, nici cele ale lumii cunoscute cu simturile, ci ii arata pe acelea pe care nu le-a vazut niciodata de la sine, nici nu si le-a inchipuit. Atunci mintea acelui om invata de la Duhul Sfant taine inalte si ascunse, pe care, dupa dumnezeiescul Pavel, nu poate sa le vada ochiul trupesc al omului, nici minte de om nu le poate nascoci de la sine".

  Descoperirile caracterizeaza pe cei desavarsiti, al caror suflet este unit deplin cu Dumnezeu si care se afla deplin sub lucrarea Duhului Sfant, Cel care ii conduce si le descopera cele spre folos. Acestia vad, in vis, "vederi sfinte", prin care "sfintii ingeri iau infatisarile unor vederi sfinte, cinstite si bune si se arata sufletului in inchipuirile somnului, spre inaltarea gandurilor lor, spre bucurie si veselie".  Ispita din somn si din vis

  Sfantul Ioan Scararul numeste somnul "un prieten viclean", care, dupa ce ne-am saturat, de multe ori pleaca, dar cand ne e foame si sete, ne razboieste cu tarie. Mai ales somnul si, prin el, lenea, se furiseaza cel dintai la incepatori, pentru a-i face sa trandaveasca.

  Somnul mult este "un sot nedrept", care rapeste jumatate din viata celui lenes, daca nu si mai mult, astfel incat de multe ori, chiar si atunci cand se trezeste, traieste in umbra himerelor si a fantasmelor visate; lumea aceasta secundara pune stapanire pe lumea constienta, modificandu-i structurile psihice.

  Asa cum arata intreaga literatura ascetica ortodoxa, cei imbunatatiti duhovniceste, veghetorii, cunoscand aceste capcane, care ne pot primejdui somnul si visele, le-au restrans pe acestea tot mai mult, incat prin trezvie, ei isi controleaza si conduc desavarsit nu doar viata constienta, ci si starile de somn, atat de putine si de restranse.

  Ispita diavolului, in vis, ca de altfel in orice alta forma a vietii noastre, are aceleasi cauze generale: caderea noastra, rautatea opusa si ingaduinta povatuitoare a lui Dumnezeu.

  Ispita aceasta este gradata, in functie de starea duhovniceasca a nevoitorului. Asfel, pentru cei incepatori in lucrarea ascetica, aflati pe treapta faptuitoare, diavolul se apropie prin zgomote articulate sau nearticulate, in timp ce pe cei progresati cauta sa-i ispiteasca prin naluciri, chipuri, lumini, foc, incercand, in acest mod, sa-i faca sa-si inchipuie ca sunt martorii unor evenimente extraordinare, ai unor vizite dumnezeiesti si ingeresti.

  Ei se prefac, potrivit Sfantului Ioan Scararul, in "ingeri de lumina si in chipuri de mucenici si ne arata pe aceia venind la noi, in visuri. Iar cand ne desteptam, ne scufunda in mandrie si bucurie".

  Desi nu stiu nimic despre cele viitoare, fiind totusi duhuri si vazand cele din launtrul vazduhului si cunoscand astfel ca cineva moare, prooroceste, prin visuri, celor neiscusiti duhovniceste aceste evenimente, cautand sa-i piarda, prin mandrie. Acestia sunt dracii slavei desarte si ai mandriei, care in visuri, se fac prooroci mincinosi si incearca sa anticipeze cele viitoare si sa ni le arate, daca nu am descoperit viclesugul, atunci cand se implinesc cele profetite, cauta sa ne faca sa ne mandrim, ca unii ce avem darul prestiintei.

  Ei cauta sa ne faca sa ne incredem in experientele noastre, ca unii ce suntem vrednici de astfel de lucruri, caci, dupa cum ne arata Sfantul Ioan Scararul, "cand incepem sa credem in visul dracilor, ei isi bat joc de noi si cand suntem treji". Viclesugul lor este si mai mare, incat se fac a fi biruiti, pentru a-l determina pe ascet sa se increada in puterile sale, prin care l-ar fi invins. Chiar daca am fost ispititi si inselati in timpul noptii, in somn, nu trebuie sa ne gandim ziua la aceste naluciri, caci astfel diavolii reusesc sa ne intineze in stare de veghe, cu cele din visuri.

  RăspundețiȘtergere
 5. 3.
  Cu cat inaintam mai mult in lucrarea virtutilor crestine, cu atat lupta lor impotriva noastra devine mai inversunata, in toate clipele vietii noastre. Vazand progresul nostru duhovnicesc, duhurile rele "scrasnesc din dinti si-si intind cu mai multa sarguinta mrejele mult-impletite ale rautatii lor in vazduhul mintii".

  Atunci, asupra sufletului ostenitorului nu navalesc doar cate un duh, ci impotriva lui se ridica "in chip aratat si nearatat, si cei din vazduh, intr-aripand incepatoriile si stapaniile si luand, prin imaginatia lor materiala, chipul unor vedenii straine si infricosatoare", incercand sa chinuie sufletul contemplativului.

  Daca acesta se va intinde si mai mult spre rugaciune, spre pomenirea numelui lui Dumnezeu, sufletul, luminat de prezenta si lucrarea Duhului Sfant ii va izgoni si ii va arde cu "focul dumnezeiesc". Atunci cand nu reusesc in acest fel, diavolul cauta sa se substituie si sa-si insinueze lucrarea sa ca fiind o forma a manifestarii harului. El "mangaie" sufletul nostru printr-o "simtire la aparenta placuta", o "adiere", cautand astfel sa se strecoare si sa risipeasca eforturile smerite ale ascetului.

  Sfantul Maxim Marturisitorul spune ca diavolul se poate atinge in somn de trup, starnind in suflet, patima curviei. Daca nu reuseste aceasta stratagema, el se arata mintii in chip de femeie si, atingand trupul, starneste dorinta. El nu poate sa miste insa trupul si sufletul spre patima, decat acolo unde nu exista priveghere si infranare.

  Sfantul Ioan Scararul vorbeste despre un drac care, "cand ne intindem in pat, venind la noi, ne sageteaza cu amintiri urate si murdare, pentru ca neridicandu-ne la rugaciune, din trandavie, si neinarmandu-ne impotriva lui, sa adormim in ganduri murdare si sa avem visuri murdare". Remediul impotriva tuturor acestor forme de ispita diavoleasca din vremea somnului si a viselor este rugaciunea. in acest sens, Ava Filimon ne da urmatorul sfat, primit de la batranii asceti: "Sa nu te lenevesti si sa nu te faci nepasator, ci inainte de a te culca, fa multe rugaciuni in inima ta si impotriveste-te gandurilor, ca nu cumva sa fii dus de voile diavolului si sa te lepede Dumnezeu. Grijeste cu puterea ca sa adormi dupa psalmi si dupa aceasta meditatie in minte, si sa nu lasi cugetarea ta sa primeasca ganduri straine; ci in gandurile in care ai fost rugandu-te, in acelea sa te culci meditand, ca sa fie cu tine cand adormi si sa-ti graiasca tie cand te scoli".

  Arma cea mai buna, prin care suntem paziti de astfel de vizite amagitoare si infricosatoare, este rugaciunea catre Iisus, care biruie si indeparteaza pe vrajmasi. Cu cat rugaciunea va deveni o constanta a vietii noastre constiente, cu cat mintea si inima noastra se vor odihni tot mai mult in cuvintele Domnului, cu atat se va misca in ele si in somn.

  Daca totusi nu am dobandit trezvia si nu am reusit sa o extindem si la starile de somn si de vis si daca nu am dobandit darul deosebirii duhurilor si al gandurilor si pe cel al izgonirii celor rele si suntem totusi ispititi in somn, "fie cu amagiri mangaietoare, fie cu chipuri infricosatoare, sa ne insemnam cu semnul crucii, sa meditam la Dumnezeu si sa ne rugam Lui si vom fi izbaviti de astfel de naluciri.

  Amagirea in vis. "Mangaierea cea buna" si "mangaierea cea rea"
  Sfantul Grigorie Sinaitul patrunde si mai mult in mecanismele acestei lucrari a celui rau, descriind in detalii duhovnicesti deosebit de adanci inca o strategie pe care o foloseste diavolul impotriva noastra. Aceasta este "o cursa foarte vicleana si nascocitoare, greu de cunoscut si de patruns". Cauza ei generala o constituie mandria sau parerea de sine, pentru ca acolo unde intalneste el aceasta patima, poate patrunde mult mai usor, iar ravagiile pe care le face sunt cu adevarat devastatoare si pustiitoare de suflet. Asa cum o descrie Sfantul Grigorie, amagirea are trei forme: nalucirea, luarea in stapanire si iesirea din minti.

  RăspundețiȘtergere
 6. 4.
  O prima forma o constituie Amagirea prin lucrare, acolo unde diavolul reuseste sa o insinueze. Cauza acesteia o constituie iubirea de placere, efect al poftei. Acest dor fals si ipocrit de placere aprinde firea si, tulburand mintea si inima, luptand prin trup impotriva sufletului, naste "desfranarea necuratiilor negraite", prin care mintea isi iese din sine, intr-o "betie arzatoare" dupa placere.

  Aceasta forma de amagire, lucrata atat in stare de veghe, cat si de somn, incalzeste, prin "aprinderea pacatului", sufletul cu voluptatea si trezeste cu furie pofta spre impreunarea trupurilor. Impreuna-lucratorul si sustinatorul ei este pantecele. Aici "se aprinde si se intineaza starea mustului trupului". De aici se aprinde si sufletul care, atras in aceasta lucrare, se scufunda in placerea mereu repetata si in obisnuinta ei. Sufletul ajunge astfel sa consimta si de fapt sa devina robul madularelor aprinse ale trupului, preacurvind in ascuns. El crede insa ca aceasta "dulce patimire" este de la Dumnezeu si ca harul necunoscut si tainic este cel care incalzeste si misca trupul si sufletul. Chiar si atunci cand acest circuit perfid si acest lant al relelor este dus pana la capat, placerea provocata este "lipsita de orice calitate buna si de orice randuiala", o bucurie "dobitoceasca", impreunata cu parere de sine, tulburare, veselie josnica nesaturata. In loc sa tempereze si sa stinga pofta spre placere si satisfacerea ei, o aprinde si mai tare.

  Mintea unui astfel de om aiureaza si este capabila in clipe de acest fel "sa faci proorocii mincinoase, sustinand ca s-a impartasit de vederea unor sfinti si di cuvintele acelora, ca si cand acestea s-ar descoperi printr-o minte care e beat; pana la saturare de patima si a schimbat felul de a fi, indracindu-se".

  Pentru ca dracii mandriei sau ai slavei desarte sunt in vis profeti, ei prevestesc, aparent, fapte sau evenimente, provoaca false vedenii sau descoperiri chiar si extaz. Aprinsa de fire si impreunata cu cele dorite, chiar si numai la nivel de inchipuire, mintea este scoasa din sine si condusa spre aiureala, proorocii vedere falsa a lui Dumnezeu, a sfintilor si a ingerilor, presupusa auzire a cuvii telor lor, indracire.

  Pe langa aceasta forma de amagire prin lucrare, mai exista si o forma de amagire prin nalucire.

  Ea urmeaza mandriei si naste "frica de aratari ciudate la vreme de veghe de somn": spaima, tremurarea sufletelor, iar acesteia - iesirea din minti. Prin aceasta, diavolul cauta sa exploateze pacatele si patimele noastre, compatibile cu salasluirea si lucrarea Duhului Sfant in noi si astfel sa ne indeparteze de vietuirea curata, pe care sa o hulim ca fiind imposibila de atins si chiar si atinsa, ca fiind nefolositoare.

  Acolo unde viata crestina este desavarsita, duhurile cele rele nu se mai pot introduce, nici in formele vietii constiente, dar nici in cele ale somnului si ale visului, datorita incompatibilitatii lor cu lucrarea Duhului celui bun. Duhurile rautatii nu au curajul sa se apropie de cei in care lucreaza deplin Duhul Sfant, in stare de rugaciune curata, si, inspaimantati cumplit de harul Duhului dumnezeiesc, incearca sa-i tulbure si sa-i sperie pe acestia numai prin "naluciri si zgomote infricosatoare si prin glasuri fara inteles", in stare de veghe, tocmai pentru a-i distrage de la lucrarea bine placuta lui Dumnezeu a privegherii si a rugaciunii, iar cand rugatorul da trupului odihna, in somn, duhurile rele stau permanent la panda, "aducandu-le visuri, mincinoase, necrutandu-le nici cea mai scurta odihna din ostenelile lor si le ia somnul de la gene, prin smucituri, facandu-le, prin aceste mestesuguri, viata mai ostenitoare si plina de durere".

  RăspundețiȘtergere
 7. 5.
  Prin astfel de amagire, diavolul ne infatiseaza lumini si foc, din afara sau chiar din launtrul nostru, chipuri - al lui Hristos, de ingeri sau de sfinti -cautand sa amageasca sufletul, pentru ca mintea sa se intipareasca de cele ce le vede si zabovind in ele, sa le primeasca.

  Toate aceste viclesuguri sunt, pana la urma, semne ale ineficientei lor si, din razbunare, inainte de a fi infranti, ei tulbura simtirea sufletului si rapesc somnul de la gene. Dar, mai ales acum, cel duhovnicesc risipeste aceste naluciri si ii indeparteaza pe lucratorii lor, prin rugaciuni, prin semnul Sfintei Cruci si prin chemarea lui Iisus.

  Daca ultimele cauze ale amagirii, fie prin nalucire, fie prin lucrare sunt, dupa cum am vazut, mandria, invidia diavolilor si ingaduinta povatuitoare din partea lui Dumnezeu, deci vietuirea pacatoasa, tamaduirea sau izbavirea de acestea si de amagirea diavoleasca o constituie intoarcerea crestinului spre viata virtuoasa, spre vietuirea cea curata si intru smerenie.

  Ispita diavolului nu se opreste doar la cele exterioare, la infatisari si amagiri straine, ci incearca sa tulbure si interiorul nostru, sufletul nostru. Diadoh al Foticeii, vorbind despre vizita sau prezenta din vis, face referire la o "mangaiere buna", si o "mangaiere amagitoare", pe care le poate experia sufletul in starile sale de vis.

  Mangaierea cea buna este efect al rugaciunii si rasplata a dragostei lui Dumnezeu. Ea este lucrata de Duhul adevarului, Duhul Sfant, si conduce sufletele spre dragostea de Dumnezeu. Traind bogatia acestei "iubiri nebune", infinite, le umple de bucurie. Duhul adevarului atrage sufletul si trupul in "adancul dragostei aceleia negraite". Sufletul rapit in aceste momente "nu mai cugeta la nimic, decat la aceea spre ce e miscat". El se indulceste atunci de "dulceata negraita" si este coplesit de o "bucurie adanca", fara seaman si echivalent intre experientele si realitatile lumii acesteia.

  Mangaierea aceasta buna insoteste atat starile de veghe, cat si atunci cand "e pe cale sa fie prins de somn", daca sufletul va fi aflat in "pomenirea fierbinte a lui Dumnezeu" si "lipit de El cu toata iubirea". Mangaierea cea rea, amagitoare, vine de la duhul inselaciunii, de la cel rau. Lovind sufletul cu "vantul inselaciunii", el cauta sa fure, prin somnul trupului, trezvia mintii si sa o indeparteze de meditarea la Dumnezeu. Acest duh strain "invaluie sufletul intr-o adiere amagitoare".

  Bucuria pe care incearca el sa o strecoare in suflet, pentru a-l insela si a-l face sa creada ca este de la Dumnezeu, este "lipsita de calitate si de intimitate". Dulceata adusa de el este "moale si umeda". In legatura cu aceasta amagire, Sfantul Ioan Scararul vorbeste despre "scurgerea din somn", mentionand intre cauzele acesteia, multimea bucatelor si pre; multa odihna - lenevirea, mandria, dispretuirea aproapelui, pizma dracilor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Eiii ca sa vezi.....ce coincidenta!
  Bai Iona , ma lashi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cine IONA ? eiiiiiiiiii , ea stie tot-tot :))))))))))))

   Ștergere
  2. MAI,CE PUII MEI SA MAI INTELEG,IO AM GANDIT CA IONA-I PORUMBEL SI I-AM ZIS FRATE SI CAND COLO-I,SORA-SA,DAPOI NU-I BAI,MA D-ANCURCATE-S NUMELE ASTEA EVREIESTI.ADEVARU-I CA STIE,CA ARE DESCHIS OCHIUL ALBASTRU AL CUINOASTERII SI-O CRED.NU VA MAI RADETI,CA NU-I ASA USOR SA-L AI DESCHIS,CA NU MAI POTI BAGA ATA IN AC,CA SE-NVARTE CATEODATA DE AMETESTI DE CAP,DA VOI NU STITI CE-I AIA.

   Ștergere
  3. De unde ati scos asta cu al treilea ochi albastru? In vechime, al treilea ochi era asociat cu glanda pineala sau a sasea chakra, n-are treaba cu ochiul propriu-zis.
   Iona habar nu are despre ce vorbeste, dar vorbeste ca sa ameteasca lumea. La fel si DS cu COMORA ei in loc de OMERTA. Macar informati-va inainte sa dati drumul la perle pe aici ca sunt si unii care iau de bun tot ce spuneti voi.
   Goolge e la indemana, faceti un minim de efort si informati-va, daca tot faceti pe prorocii!

   Ștergere
 9. 6.
  Lucrarea acestui duh al inselaciunii poate fi descoperita si deosebita din mani festarile si efectele ei. Descriindu-i vicleana manifestare, Sfantul Simeon Metafrastul ne arata ca acest duh inselator se tradeaza pe el insusi prin faptul ca "nu poate pricinui dragostea catre Dumnezeu sau catre aproapele, nici blandete, nii smerenie, nici bucurie, nici pace, nici linistirea gandurilor, nici ura de lume, nici odihna duhovniceasca, nici dorul celor ceresti; si nu poate linisti nici patimile, nici placerile, lucruri care toate sunt in chip vadit roadele harului (...). Mai degrab acela sadeste ingamfare si cuget mandru despre destoinicia si puterea proprie". Oricat de mult s-ar chinui sa faca aceasta diavolul nu poate sa aduca adevaratele roade ale harului: blandetea, ingaduinta, smerenia, ura fata de lume si nici sa faca placerile patimilor sa inceteze. Potrivit spiritualitatii ortodoxe, putem recunoaste daca lucrarea sau exigentele pe care le traim sunt bune sau rele, dupa efectele lor.

  Simeon Metafrastul considera ca sufletul care a dobandit puterea de discernamant, intuieste si deosebeste dintr-odata, printr-o "simtire intelegatoare", prin "simtirea si lucrarea intelegatoare", care sunt lucrarile si darurile Duhului Sfant si care ale duhului celui potrivnic.

  Lucrarea de discernere sau de deosebire a duhurilor, din manifestarile lor, lupta impotriva acestora, pana la biruirea si izgonirea lor deplina, este o lucrare grea si de durata, extinzandu-se pe timpul intregii vieti si este masura a curatiei depline a crestinului, a eliberarii sale chiar si de amintirea celor rele si pacatoase, a dobandirii nepatimirii, insa nu in sensul lipsei ispitei, ci in biruirea ei.

  Darul discernamantului duhovnicesc este darul cu care Dumnezeu binecuvinteaza viata nepatimitoare a contemplativului. Drumul pana acolo este greu si sinuos si niciodata nu putem avea cu adevarat convingerea si certitudinea ca l-am parcurs deplin, ca in fata vanturilor si valurilor lumii, tot mai puternice pe masura ce inaintam, ne vom pastra impasibilitatea.

  Din acest motiv si tocmai datorita acestei nesigurante, Sfantul Grigorie Sinaitul recomanda numai celor puternici si desavarsiti sa lupte impotriva acestor ispite vrajmase. Noi, cei neputinciosi si incepatori, sa ne folosim, cu evlavie si cu frica, de fuga si sa nu pornim la razboi inainte de vreme, pentru a nu fi biruiti. Cel duhovnicesc poate recunoaste, insa, aceasta amagire si inselare din partea diavolilor, dupa semnele ei, fie ca se manifesta in stare de veghe sau de somn.

  Parintii duhovnicesti ai spiritualitatii ortodoxe ne vorbesc despre semnele specifice sau calitatile pe care trebuie sa le intruneasca subiectul unor astfel de experiente. Intre caracteristicile de forma ale acestor experiente sunt mentionate:

  1) nu au o forma asemanatoare formelor, realitatilor sau experientelor obisnuite, firesti, din lume;
  2) sunt rare si au un scop crestin deosebit de important;
  3) presupun o curatie deplina de patimi din partea celui ce se face traitorul lor. Dintre scriitorii filocalici, Sfantul Simeon Noul Teolog spune ca astfel de experiente, incluzand si vederile sau descoperirile din vise, sunt proprii celor:

  RăspundețiȘtergere
 10. 7.
  1) a caror minte s-a eliberat cu totul de pacat, de inchipuirea sau amintirea lui, facandu-se salas curat al harului;
  2) a caror cugetare se misca doar in cele dumnezeiesti si se odihneste in Dumnezeu;
  3) care au dobandit, in viata fiind, nepatimirea, adica nu mai sunt tulburati de griji, framantari, ispite, ci viata lor este mai presus de lume si de viata aceasta, "fara griji, netulburata, linistita, curata, plina de mila, de intelepciune, de cunostinta cereasca si de roadele bune, cultivate de Duhul".

  Cuviosul Nichita Stithatul spune ca nu toti au vederi adevarate in somn, ci numai cei care "sunt curati cu mintea si limpezi in simturile sufletului si care alearga spre contemplarea naturala; numai aceia care nu au nici o preocupare de lucrurile vietii si nici o grija pentru viata de aici; aceia ale caror indelungat flamanziri i-au adus la infranarea corespunzatoare si ale caror sudori si ostenei dupa Dumnezeu au aflat, in locul cel sfant al lui Dumnezeu, cunostinta lucrurilor si odihna intelepciunii celei inalte; aceia a caror viata ingereasca e ascunsa in Dumnezeu si a caror inaintare s-a suit de la sfanta liniste la treapta proorocilor Bisericii lui Dumnezeu".

  Cei care nu intrunesc aceste conditii obligatorii sunt falsi profeti, iar visele care nu au insusirile mentionate sunt amagiri dracesti.

  Lucrarea celui rau, ascunsa chiar si sub forma binelui, nu poate aduce sufletului decat "impietrirea inimii cea lipsita de umilinta, iar in unii, impreunata cu lacrimi intunecate, inaltarea semeata, imbuibarea pantecelui, multa vorbire, trandavia, inchipuirea de sine si lauda pentru lucrare, caldura cea fara dulceata, ingreunarea sufletului, molesirea madularelor, dulceata umeda, starnirea salbatica a trupului, nalucirea chipurilor care imping spre impreunarea trupurilor".

  In cei cazuti prada unor astfel de amagiri, "nu este liniste si nu le infloreste fata, ci sunt totdeauna uscati si arsi de vapaia impatimirii de placere".

  Spre deosebire de roadele acestea, piezatoare de suflet, roada Duhului Sfan este iubirea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, blandetea, bunatatea, credinta infranarea (Gal. 5, 22).
  Lucrarea Duhului Sfant aduce adevarata bucurie a sufletului, o bucurie curati si sfanta, care conduce spre iubirea deplina si dorinta de progres tot mai deplin ir aceasta bogatie duhovniceasca a vietii.

  Semnele si roadele acestei lucrari sunt: infranarea, rabdarea, tacerea, lacrimile, smerenia, dragostea si, mai presus de toate, ascunderea lor.

  Sintetizand invataturile si exprimarile Parintilor duhovnicesti ai Filocaliei privind manifestarile Duhului Sfant si ale duhurilor contrare, Cuviosul Maxim Cavsocalivitul le descrie astfel: "Cand vine la om harul Preasfantului Duh, ii aduna mintea si-l face sa fie cu luare aminte si smerit, ii aduce aminte de moarte, de pacatele lui, de judecata viitoare si de osanda vesnica; ii face sufletul de se frange usor, de plange si se tanguieste, ii face si ochii linistiti si plini de lacrimi. Si cu cat se apropie mai mult de suflet, cu atat il mangaie mai tare prin sfintele patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos si prin nemarginita Lui iubire de oameni si-i prilejuieste mintii vederi inalte si adevarate si anume:

  1) cu privire la puterea necuprinsa a lui Dumnezeu, Care, cu un singur cuvant a adus toate din nefiinta la fiinta;
  2) cu privire la puterea nemarginita, care singura carmuieste si are grija de toate;
  3) cu privire la necuprinsul Sfintei Treimi si la noianul nestrabatut al fiintei dumnezeisti si celelalte. Atunci mintea omului parca e rapita de acea lumina si luminata de lumina cunostintei dumnezeiesti. Inima i se face senina si blanda si da la iveala roadele Duhului Sfant: bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, compatimirea, iubirea, smerenia si celelalte. Sufletul lui primeste o bucurie de negrait".

  Semnele amagirii si roadele duhului viclean sunt contrare celor aducatoare de pace, de iubire si de bucurie ale Sfantului Duh.

  RăspundețiȘtergere
 11. 8.
  Astfel, cand se apropie de om duhul cel rau, "ii zapaceste mintea si o salbaticeste; ii face inima aspra si o intuneca; ii pricinuieste frica, temere si mandrie; ii inaspreste ochii, ii tulbura creierul, ii infioara tot trupul; ii isca, prin nalucire, in fata ochilor o lumina care nu straluceste si nu e curata, ci rosie; ii scoate mintea din frau si o indraceste; il misca sa spuna cu gura cuvinte necuviincioase si hulitoare. Cel ce vede acest duh al amagirii de mai multe ori, se manie si se umple de furie. El nu cunoaste deloc smerenia, nici plansul si lacrima adevarata, ci totdeauna se lauda cu bunatatile lui; e plin de slava desarta si de infumurare si fara temere de Dumnezeu si totdeauna e stapanit de patimi. Iar la urma de tot iese cu totul din minti si vine la pierzania deplina".

  In vis, diavolul nu ia doar forma de chipuri, fiinte si lucruri, ci se infatiseaza sufletului adeseori ca o lumina. Lumina puterii vrajmase este "in chipul focului si scoate fum si-i asemenea focului supus simturilor", aducand sufletului curat dezgust si scarba.

  Lumina cea buna, insa, este "foarte placuta si curata si cand se arata sfinteste si umple sufletul de bucurie si de seninatate si-1 face bland si de oameni iubitor".

  Insasi cu privire la aceste aratari, recomadarile Parintilor filocalici sunt sceptice si neincrezatoare, ei sfatuindu-l pe crestin nici sa le primeasca, dar nici sa le inlature, ci sa caute si sa ceara parerea cuiva care l-ar putea invata si lumina despre aceasta, "nu precum a cunoscut numai din dumnezeiasca Scriptura, ci precum a patimit in chip fericit dumnezeiasca iluminare".

  Atunci cand, insa, nu gaseste o astfel de persoana, este spre folosul sau spiritual "sa alerge la Dumnezeu cu smerenie, socotindu-se pe sine, cu toata sinceritatea inimii, nevrednic si declarandu-se mai prejos de o astfel de vreftnicie si vedere".

  Cunoscand viclenia diavolului, Diadoh al Foticeii recomanda celor ce se nevoiesc sa nu primeasca nici un fel de aratare, fie ca ea este lumina, figura in chip de foc, glas sau chip.

  Motivatia pe care o da el acestei recomandari este aceea ca o astfel de experienta este cel mai adesea o inselaciune a vrajmasului, prin care i-a amagit pe multi si i-a indepartat de la adevar. Mai mult chiar, atat timp cat petrecem in acest trup stricacios si in aceasta lume trecatoare, suntem atat de departe de Dumnezeu, incat nu putem sa-L vedem nu doar pe El, ci nici macar nu putem cunoaste cu adevarat tainele Sale si din minunile ceresti.

  Sfantul Grigorie Sinaitul intareste aceasta recomandare, cerandu-ne sa nu primim niciodata nimic din ceea ce mintea si simtirile ar primi din afara sau dinauntru, fie ca este chipul unui inger, al unui sfant sau chiar al Mantuitorului Hristos.

  Acelasi Sfant Parinte ne spune ca "Dumnezeu nu se supara pe cel ce ia ar la sine cu de-amanuntul de teama amagirii, chiar daca acesta n-ar primi nici ce trimite El, fara multa intrebare si cercare".

  Avertizandu-ne ca "esti dator sa cerci si sa deosebesti si apoi sa crezi" ne sfatuieste: "... nu te increde repede si cu usurinta in astfel de aratari, ci greoi si tine binele cu multa cercare, iar raul, leapada-l".

  Acelasi Diadoh ai Foticeii ne da pilda cu o sluga chemata de stapanul a lipsit mult timp de acasa, noaptea, la poarta curtii, dar care, nerecunoscand-i glasul stapanului ei, nu-i deschide poarta, de teama ca nu cumva sa se insele fie amagita. Si mai transant decat toti este Sfantul Ioan Scararul care considera ca cel care crede visurilor este asemenea celui care "alearga dupa umbra sa si incerca sa o prinda".

  Intrucat niciodata nu avem certitudinea autencititatii experientelor noastre Sfintii Calist si Ignatie Xanthopol ne recomanda sa ramanem neincrezatori greoi in privinta lor, chiar daca sunt bune.

  RăspundețiȘtergere
 12. 9.
  Daca totusi Parintii duhovnicesti ne recomanda sa credem unele vise, acestea sunt visele care ne vestesc judecata si osanda vesnica, dar si pe acestea, doar atunci cand duc la pocainta si smerenie. Daca pricinuiesc sufletului deznadejde, este semn ca si acestea sunt de la diavol.

  Am mentionat faptul ca, pe langa origini firesti sau cauze diavolesti, vise, cu totul exceptionale, pot avea origine dumnezeiasca. Istoria Bisericii intemeiate de Mantuitorul Iisus Hristos demonstreaza clar faptul ca, in prin "crestinismul sta pe baza Revelatiei divine, care s-a produs in mare parte prin viziuni si in istoria lui s-au produs adeseori viziuni autentice".

  Veacurile crestine ulterioare inregistreaza deosebit de numeroase cazi astfel de experiente, in unele perioade parca mai multe decat in altele, fie ca vorba de vise profetice, de vedenii sau descoperiri. Dintotdeauna au existat sau exista persoane cu daruri duhovnicesti deosebite: deosebirea duhurilor, citirea in inima semenilor, inainte vedere, clarviziune, proorocire etc. Chiar si stiinta este pusa in fata faptului de a recunoaste valoarea predictica sau de premonitie a unor vise si sa vorbeasca despre vise "precognitive" sau "prevestitoare". Din acest motiv, acuzele aduse la adresa Rasaritului ortodox, ca ar fi antivizionar, sunt cu totul neindreptatite.

  Criteriul de interpretare al acestor realitati, incluzand si visele, pe care il apara spiritualitatea ortodoxa, prin parintii sai duhovnicesti - maestri duhovnicesti si "persoane daruite" cu astfel de daruri, nu doar simpli teoreticieni ai lor -, este acela ca nu trebuie sa primim si sa credem oricarui vis, chiar daca ar avea aparent toate calitatile extraordinare la care am facut referire in paginile precedente, pentru ca pot fi lucrari si capcane ale diavolului, prin care acesta cauta sa ne distraga si sa ne indeparteze de la viata crestina autentica si sa ne piarda, insa nici nu trebuie respinse toate in bloc, ca unele ce sunt toate rele, ci sa stam in ascultare fata de un duhovnic incercat.

  Sfantul Isaac Sirul ne sfatuieste sa nu cautam vederile inainte de vreme, inainte de a ne fi curatit de pacate si inainte de a fi dobandit puterea de a deosebi duhovniceste, pentru a nu lua drept vedere ceea ce este o pierzatoare inchipuire si a nu lua umbra si minciuna drept lumina si adevar.

  Sfintii Varsanufie si Ioan ne spun fara echivoc: "Cat despre visuri, nu lua seama la ele, caci sunt dracesti si mincinoase. Si facand aceasta, nu crede ca faci vreo minune". Chiar daca s-ar repeta ele si nu doar de trei ori, nu trebuie sa le primim, caci "ceea ce s-a aratat cuiva vreodata prin minciuna, poate sa faca aceasta si de trei ori si de multe ori".

  Potrivit acestor Parinti filocalici, un semn dupa care putem totusi recunoaste clar ca un vis este de la Dumnezeu, este vederea in vis a semnului sfintei cruci, dar si mai sigur decat acest semn este intrebarea Parintilor celor cu viata duhovniceasca.

  Prin urmare, nici sa le respingem pe toate, caftind rele si diavolesti, dar nici sa le primim pe toate, jara discernamant, ca si cum ar fi toate bune si dumnezeiesti, ci sa le cercetam foarte bine, pentru a nu cadea victima ispitelor si curselor dracesti, iar atunci cand nu avem suficienta putere de discernere sau de deosebire asupra lor, cand nu putem recunoaste clar si sigur de unde vin si ce vor, sa intrebam un duhovnic incercat, care are acest dar al deosebirii gandurilor si a duhuruilor, dupa lucrarea lor.

  Sau, pentru si mai multa certitudine, chiar si atunci cand credem ca suntem siguri total asupra cauzelor si semnificatiilor viselor noastre, sau mai degraba, mai ales chiar atunci, sa cerem mai mult decat oricand sfatul parintelui nostru duhovnicesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. cum sa-i ceri sfatul parintelui duhovnicesc,ai ca si cand i-ai cere un ui orb din nastere sa vada ce vezi tu cu ochii fizici,si mai mult decat atata cand este vorba de cunoasterea inalta care se face prin ochiul divin,ochiul lui d umnezeu,al treilea ochi,graieste-ne din vazute,nu din auzite,daca n-ai vazut,n-ai auzit,la cele inalte nu te-ai suit,vorbim de stari diferite.SALARIU MARE,PENSIE MARE,PE SPATELE SARACULUI IISUS.

   Ștergere
  2. BATRANUL MEU PARINTE DUHOVNIC,ACUM PATRU ANI,INAINTE SA MOARA,CAND I-AM MARTURISIT VISE CU SFINTI SI INGERI,DECUM VEDENII DE ZIUA,MI-A SPUS;'TINE-LE PENTRU TINE,FIUL MEU SI NU LE MAI SPUNE ALTORA,CA EU ERA CAT PE CE SA-MIPIERD PAROHIA,DUPA CE M-AM SPOVEDIT LA DUHOVNIC,CA ASTEPTAU ZECE PE LOCUL MEU.'ASA CA,TRAGE-O CANTARE LA MASA LUI DANIEL,PANA-I ZANGANE ECHERUL SI COMPASUL DE LA GAT,CA VOI NU PUTETI INTRA IN IMPARATIA CERURILOR SI NU-I LASATI NICI PE ALTII SA INTRE SI FACETI ZXID SA NU POATA TRECE OAMENII SIMPLI,NUMAI CA NOI ASTIA SIMPLI,ZBURAM PESTE VOI,VOI ASTIA PREGATITI LA RELIGIA ===IMPARTEALA TEHOTOLOGICA SI APUCATORISTICA SI INGAMFATORISTICA.LASATI-OMN FASOLE,CA VA MANCATI INTRE VOI,MAI RAU CA DRACII,CARE PE CARE. NOROC CU CATE-UN CONSTANTIN NECULA SI ALTII CATIVA CA EL,NOROCUL LUI DUMNEZEU,

   Ștergere
 13. 10.
  Doar in acest fel, vom reusi sa ne pazim de cursele si capcanele ucigatoare de suflet si distrugatoare de viata duhovniceasca, ale diavolului, iar eforturile noastre atat de grele nu vor fi risipite si distruse, ci, dimpotriva, fiecare astfel de experienta ni se va face un progres spre dobandirea puterii de deosebire clara intre lucrarea cea buna a Duhului Sfant si cea a duhului vrajmas, inselator si amagitor.

  Pr. Prof. Dr. Ioan C. Teșu


  http://www.crestinortodox.ro/editoriale/felurile-viselor-vise-dumnezeiesti-vise-firesti-vise-dracesti-70163.html

  RăspundețiȘtergere
 14. Asta inseamna ca toate viziunile tale ,de la diavol sunt.....dar el poate lua si alte infatisari cu care sa te insele......nu trebuie neaparat sa aiba coarne sau sa fie negru.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. oare sa fie adevarat si asta ?

   Ștergere
  2. MA,PUTIN-CREDINCIOSILOR,VOUA VA ESTE MAI FRICA DE UN PREOT CARE VA-NSIRAT O GRAMADA DE CITATE CARE SE REFEREAU LA SPIRITELE RELE,DECAT I-O FOST LU MARIOARA,MA,CU DIAVOLUL LA TREI METRI-N FATA EI,.MA.CREDETI-L PE PROFESIONISTUIL,MA,PE SUPERMANUL IN TEOLOGIE,SI MARIOARA ARE FACULTATEA DE TEOLOGIE MANCATA PE PITA,MAS SLAGHILOR CE SAN TETIU,CA NU MAI POT ADURMI,CAND VA VAD C A APA CHIOPARA MA.

   Ștergere
  3. Cei care scriu cu litere de tipar: in limbajul internetului inseamna ca tipi la ceilalti si e si suparator la ochi. Folositi literele mici!

   Ștergere
 15. Bună ziua Dna Maria.Cred ca acest....a vrut să vă sperie deoarece mulți de pe acest Blog va asculta sfaturile ,trăirile dvs,multi poate datorită dvs.s-au convertit si poate de aceea atu avut această viziune.Eu de exp.anul trecut imediat după Pastele nostru am vorbit cu dvs.pe acest Blog în scris bineînțeles și va rog să mă credeți trei zile am simțit o pace și o bucurie fără un motiv anume si acea liniște de care nu pot să o uit niciodată.Dar am avut și un vis cu dvs.si exat la fel mam simțit cînd m-am trezit.Eu personal va mulțumesc din suflet pt.tot dar absolut tot ce faceți pt.mine.Va iubesc si va doresc tot binele din lume.Nu o să mă semnez din motive lesne de înțeles.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E sătănel 100%. DUMNEZEU nu străluceşte ìn cer de noapte,ci numai în CER de LUMINĂ.În CER de LUMINĂ satana păleşte detot,dar în ceruri d-astea dubioase normal că străluceşte.

   Ștergere
  2. DUMNEZEU nu străluceşte în întuneric. Unde-i DUMNEZEU automat se face CER de LUMINĂ de nu-l poți cuprinde cu ochii sufletului. El este SOARE (ENERGIE FIINȚĂ SUPREMĂ),având CHIPUL şi ASEMĂNAREA noastră. CERUL de LUMINĂ E plin de astfel de SORI,doar că sunt în dimensiuni mai mici.De i-ai vedea de mii de ori n-ai putea să redai trăsăturile şi frumusețea lor..Aşadar,Soarele de pe cer e făcut după asemănarea DOMNULUI...adică rreprezintă lumina. Niciun SFÂNT PĂRINTE n-a pomenit vreodată cum că FIINȚELE de LUMINĂ strălucesc în ceruri de: noapte,noapte albastră,catifelată,amurg,apus,răsărit sau de ziuă albastră.Dacă DUMNEZEU vrea,deschide cerul şi-ți vorbeşte(trebuie să fii smerit DUMNEZEIEŞTE),EL îți vorbeşte şi noaptea,dar tot din CER de LUMINĂ îți vorbeşte. Orice străluciri pe astfel de văzduhuri întunecate sau semiîntunecate,tentă de-ntuneric,sunt înşelări.
   Satana în formă originală arată exact ca luna de luminează noaptea,(adică astru care exprimă întunericul)doar că are chipul extrem de hidos,aşadar iadul e plin de astfel de "luni"(ordinul miliardelor). Aceste luni sunt tot astre ființe vii(diavoli),care se fac: gălbui,albe,roşii,portocalii(toate culorile) şi de aici se degjdeghizează în ce vor ei: sfinți,îngeri,hristos,maica domnului,arhangheli,ozn-uri,eextratereștri...etc,doar pentru a-nşela omul.Deci fiind astre din energie pot lua ce formă vor. Pentru a controla sufletul omului,trimite şocuri energetice,care-l curentează şi-l face să se supună. El poate aduce şi oarece stare de linişte sau trăire de siguranță,dar asta doar pentru a te-nşela. Preoții de rând nu prea îşi dau nici ei seama dacă e DUMNEZEU sau satana,pentru asta trebuie să te duci la preoți cu FACULTATE(văzători cu DUHUL SFÂNT,adică care au har),altfel face satana ce vrea cu tine.
   Pentru a vă demonstra că DUDNEZEU ESTE "SOARELE VEŞNIC",citiți acatistele de mulțumire către SFINȚI şi MAICA DOMNULUI,unde veți găsi într-adevăr aceste cuvinte: BUCURĂ-TE ÎMPĂRĂTEASĂ CARE EŞTI LUMINATĂ DE SOARELE CEL VEȘNIC!
   Apropo,cel care a scris acele comentarii multe,cum înşeală diavolul,are perfectă dreptate. Tot ceea ce-a spus este adevărul despre :SFINȚI PĂRINȚI,SMERENIE, ATENȚIE LA ÎNŞELĂRI...deci totul este adevăr.

   Ștergere
  3. E sătănel 100%. DUMNEZEU nu străluceşte ìn cer de noapte,ci numai în CER de LUMINĂ.În CER de LUMINĂ satana păleşte detot,dar în ceruri d-astea dubioase normal că străluceşte.

   Ștergere
  4. DE UNDE-N PUII MEI,AI APARUT SI TU CA LICURICIU CU SCLIPICIU,MA,DE NE ZICI CA NOAPTEA NU-I CA ZIUA SI LUMINA NU-I CA INTUNERICUL,MAI BINE NE SPUNEAI CA IARNA NU-I CA VARA,SI-L MAI SI SCOTI CA PE ASUL DIN MANECA,PE PRETENASUL TAU satanel,garantat suta la suta,chiar tu mai lipserai mai ortodox ca daniel ciobotea,ai,ai,ai,ai,nu te-o durut prostia pan-acum deloc,ma.

   Ștergere
  5. Esti obraznic anonim care scrii cu majuscule. Ce tot te iei de unii si de alții? Uita-te la tine ce mizerii scrii de ne e rușine ce citim. Mai e un mare ortodox pe aici care jigneste pe oricine i se pune pata. Zău că nu mai vad rostul comentariilor care nu sunt in ton cu subiectul mesajului! Nu e nimeni obligat să suporte jignirile unor oameni certați cu bunul simț. Un crestin adevarat ortodox nu jigneste, ci iubește.

   Ștergere
  6. Draga noastra Maria Ghiorghiu, nu stim si nu intelegem cum de ti se arata asemenea "hidosenii", ca nici nu stim cum sa le zicem acestor aparitii ciudate. Atentie marita si citeste ce scrie "SOARE LUMINA" in comentariul 21:55, ca zice bine ceea ce zice. Atentie la neatentie ! Sa-i spui duhovnicului tau tot ceea ce "vezi" si tot ceea ce simti fata de unii preoti, deoarece el va stii ce rugaciuni si ce ajutor trebuie sa ceara.

   Toate cele bune,
   Lucia Dobrea (Bistrita)

   Ștergere
  7. Anonim15 ianuarie 2017, 08:58
   Esti obraznic anonim care scrii cu majuscule. Ce tot te iei de unii si de alții? Uita-te la tine ce mizerii scrii de ne e rușine ce citim. Mai e un mare ortodox pe aici care jigneste pe oricine i se pune pata. Zău că nu mai vad rostul comentariilor care nu sunt in ton cu subiectul mesajului! Nu e nimeni obligat să suporte jignirile unor oameni certați cu bunul simț. Un crestin adevarat ortodox nu jigneste, ci iubește.


   raspuns :
   serios ??? asa face un crestin adevarat ortodox ,CA TINE ???? NU MERSI si SFINTA SCRIPTURA CITIRE si IOAN BOTEZATORUL boteaza pe IISUS HRISTOS si cum vorbea INAINTE de a venit sa fie BOTEZAT INSUSI ADEVARUL ???? ia sa vedem

   BOTEZUL LUI IISUS HRISTOS , FIUL LUI DUMNEZEU dupa ce ioan botezatorul ´´ jigneste ´´ ( cindva o sa arat si taina cuvintului FOLOSIT ca sa arat PROSTIE INTRUCHIPATA ca nu stii ce vorbesti ) ... te iert dar nu mai imi folosi numele de CRESTIN ORTODOX alaturat de jignire ... dur adevar stiu dar BAGA LA CAP
   DUMNEZEU NU SE LA BATJOCORIT
   SFINTA SCRIPTURA CITIRE = DUHUL SFINT VORBESTE
   7.Dar văzând Ioan pe mulţi din farisei şi saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiţi de mânia ce va să fie?
   8.Faceţi deci roadă, vrednică de pocăinţă,
   9.Şi să nu credeţi că puteţi zice în voi înşivă: Părinte avem pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate şi din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam.
   10.Iată securea stă la rădăcina pomilor şi tot pomul care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc

   concluzionam

   PUI DE VIPERA fa roada VREDNICA de pocainta CIND SCRII sau ´´ jignirea ´´ DIAVOLULUI va fi fizica SI dureroasa IN IAD

   dur adevar stiu DAR POCAINTA DREPTEI CREDINTE = ortodoxia TOATA o ataci CIND ATACI orice crestin ORTODOX si pentru asta INSUSI PE IISUS HRISTOS SI IA SA VEDEM CE VA FACE CU TINE in continuare dupa ADEVARUL lui IOAN BOTEZATORUL :
   12.El are lopata în mână şi va curăţa aria Sa şi va aduna grâul în jitniţă, iar pleava o va arde cu foc nestins.

   deci ´´ PLEAVO ´´ cind deschizi gura SI MINTI atunci citeste mai sus ca asta e cu tine : focccccccc .... dur adevAR stiu DAR prefera ´´ jigirea= MUSTRAREA ´´ crestinului ortodox AICI si INDREAPTA-TE in CREDINTA ORTODOXA sau vezi JIGNIREA IN IAD conform MINCIUNILOR TALE alese cu cuvinte MINCINOASE , frumoase cu durere sufleteasca VESNICA .... viclenia NU TINE LA MINE , inapoia mea satana

   DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT

   aviz amatorilor si amatoarelor

   crestin ortodox

   Ștergere
 16. Sunt persoane care au ajuns sa creada ca diavolul raspunde mai repede cerintelor decat Dumnezeu, ca e mai grabnic implinitor al nevoilor.
  Aceste persoane trebuie sa stie ca diavolul inseala in chip felurit. Chiar daca devine destept cu cel destept si prost cu cel prost, el nu urmareste decat sa lucreze impotriva noastra.
  Daca ii sopteste omului "ia-o pe aici, nu pe acolo", sa fim siguri ca el nu va ajunge la izbanzi, ci doar la caderi.

  Exista si o categorie de persoane care nu crede in existenta diavolului. In cazul de fata, diavolul isi schimba tactica. Accepta sa i se nege existenta dintr-un motiv bine intemeiat: daca nu crezi ca exista diavol, e foarte usor sa crezi ca nu exista nici Dumnezeu.
  Iar potrivit lui Dostoievski, daca nu exista Dumnezeu, atunci totul e permis

  RăspundețiȘtergere
 17. Doina
  Mare-i puterea Domnului!

  RăspundețiȘtergere
 18. A sta in vecinatatea diavolului si a-i deschide bratele inseamna a-i darui putere asupra ta.
  IPS Antonie Plamadeala marturisea in una din predicile sale, ca diavolul are numai atata putere cata ii dam noi.
  Iar cand ii daruiesti cat trebuie, iti ofera ca loc de petrecere lumea mortii - mormintele (Matei 8, 28).
  Iti arata mormantul si iti spune "Simte-te ca la tine acasa!". Domnul Costion Nicolescu( teolog, eseist , publicist ) a scos in evidenta intr-un mod minunat ca termenul "acasa" este fara articol: "De ce nu poate fi articulat acasa nici hotarat, nici nehotarat? Din cauza conditiei sale absolut unice. Este un singur acasa adevarat, oricat de necajit sau de mandru ar fi el. Alte locuri pot fi cel mult ca acasa..."

  Diavolul fiind ne-fratele, te indeparteaza, te instraineaza de semeni. Iar daca te aduce in fata lor, o face doar pentru a-i inspaimanta.

  Daca vom ajunge sa glumim cu diavolul, va veni ziua cand nu ne va mai vorbi din exterior, ci va vorbi in locul nostru, dupa cum reiese din Evanghelia de la Marcu, capitolul V, versetul 9, unde Mantuitorul intreband un indracit “Care-ti este numele?”, a primit raspunsul: "Numele meu este Legiune, ca suntem multi".

  RăspundețiȘtergere
 19. Era Dragnea in piele de drac.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bietul de tine, dar ce bolnav esti... te compatimesc...

   Ștergere
  2. Cred ca esti tu on piele de drac! Dragnea este o persoana deosebita un adevarat OM.

   Ștergere
  3. Dragnea nu are nevoie sa se deghizeze,asa este el.
   Ptiu Dragneoooo...

   Ștergere
  4. :))))))))))))))))))))))))))))) hai ca este tare asta cu Dragnea .

   Ștergere
  5. Nu era Dragnea. Era Iliescu ...

   Ștergere
  6. Era Soros... batranoiul demon.

   Ștergere
  7. 😂😂😂😂😂😂😂😂👅👅👅👅👅👅👅👅👅😁😁😁😁😁😁

   Ștergere
  8. Da ,mai activistule anonim 17.55 ,Dragnea este o persoana "deosebita", are multe case si mai multe amante...
   Ii plac bogatiile si nu a facut nimic ,pt. oameni intre 2012 si 2015 ,cand a fost viceprimministru !De ce ar face ceva acum ?!
   P.S.Tu nu esti naiv ,tu vrei sa dezinformezi ,oamenii cinstiti de aici ...

   Ștergere
 20. Cred ca e suparat ca Ghita s-a dat de gol-securist

  RăspundețiȘtergere
 21. Sa te saturi de extraterestrii!!!

  RăspundețiȘtergere
 22. IN ZIUA IN CARE VA FI VOTATA LEGEA PENTRU HOMOSEXUALI , A DOUA ZI DIMINEATA ROMANIA VA FI OCUPATA :

  https://www.youtube.com/watch?v=BPLfoLACsu8

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. CE-I DE RAS FRAIERE,CA-I BOALA CARE SE IA SI N-ARE LEAC,NU VEDETI CA-S DE CINCI ORI MAI MULTI CA ACUMA 25 DE ANI SI LIMBARITELE ALEA,IARA.

   Ștergere
 23. Ha!Ce mai tampenii,nici nu exista drac,necurat sau cum vrei sa-i zici.Si mai spui ca esti credincioasa si mergi la biserica.Numai cei cu gandire negativista au parte de naluciri,de intuneric au impresia ca cineva le vrea raul

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Era un extraterestru reptilian

   Ștergere
  2. EL TI-O VARATO-N CAP,FRAIERE,DAR DUPA CAPUL TAU,VEI PUTEA SPUNE CA N-AI STIUT,POTI SA UITI.

   Ștergere

 24. Monahul Teodot

  Ortodoxie sau moarte!

  Va fi un Pitești la nivel Mondial ! - Lectie de ortodoxie.

  https://www.youtube.com/watch?v=twXQt21aXMM

  https://monahulteodot.wordpress.com/despre/

  16.50 despre cine sunt extraterestrii
  17.50 satanismul va ajunge stiinta
  29.36 ,,fericiti cei prigoniti ''

  Monahul Teodot – blog oficial

  RăspundețiȘtergere
 25. Doamna Maria este incredibil ce momente trăiți printre toate aceste previziunii,noroc că sunteți foarte credincioasă și îl biruiți de fiecare dată.Numai rugăciunile dvs neîncetate îi slăbește puterea.DS

  RăspundețiȘtergere
 26. Ce prostii :)) nu există diavol nici dumnezo oameni fără minte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce esti atit de sigur,ai citit cumva pe RAEL? Nu fac misto,eu l-am citit, dar tot cred ca exista Dumnezeu, trebuie sa existe o inteligenta care sa ordoneze materia,iar ce e nascut din inteligenta trebuie sa respecte o disciplina, altfel se dustruge tot. Diavolul inseamna cei indisciplinati,inlantuiti pe planete precum Pamintul

   Ștergere
  2. Hipno da esti tu un om fara minte

   Ștergere
  3. Hipnotiq Hipno,daca tu nu vrei sa ne spui cum te numesti,am sa te "botez" eu :)o sa iti spun Marian.
   Deci Marian,daca Dumnezeu nu exista,inseamna ca nici mintea ta nu exista.Ne poti dovedi tu ca ai minte?Daca da,atunci poti sa ne-o arati?
   Mi-am permis sa fac o gluma... :)
   Vio

   Ștergere
  4. Ok Hipnotiq tu nu crezi în nimic,ești liber să mergi pe drumul tău,dar lasă-ne pe noi în pace să credem în ce vrem.DS

   Ștergere
  5. ARE DREPTATEHIPNOPOPITECUL,DUMNEZO NU EXISTA,FAR NUMA DUMNEZEUL MAMII LUI CARE L-O FACUT CU TATAS-O BEAT.

   Ștergere
  6. Rusine sa-ți fie! Asa se vorbește pe un blog?

   Ștergere
  7. Un diavol intotdeauna combate existenta lui Dumnezeu, dar oare tu de ce combati existenta Lui?.

   Ștergere
 27. Acolo unde este Duhul Sfant, diavolul nu poate ajunge. Acum ref.la cum arata este o chestie relativa,fiacare are o imaginatie, nu uitati ca, lucifer a fost aruncat din cer,si era f frumos. Deci fiecare are o perceptie. Nu avem ce comenta.
  Maria acum ceva timp se "mandrea" ca,este aparata. Inca odata intreb ce cauta acest Duh la ea in camera? poate e bine sa tina pt.sine anumite.....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Probabil ca-i un avertisment primit de catre Maria si are de inteles ceva din aceasta experienta traita de catre ea. O sa inteleaga ea ce-are de inteles...

   Ștergere
  2. si eu ma mir de acest lucru . Daca Mariei , ii apare asa ceva , tocmai ei care este atat de credincioasa si merge la biserica mereu . Atunci ce pot sa mai spun eu de mine sau alti oameni atat de pacatosi ?
   Sa ma fereasca Dumnezeu , de uciga-l toaca .
   Amin !

   Ștergere
  3. Cititi inca o data mesajul,dna Maria a fost aparata.Iar cel rau nu scuteste pe nimei,fie el cat de pur.
   Vio

   Ștergere
  4. MA,VOI SANTETI PALITI IN MOALELE CAPULUI.TANARUL IISUS O GRAIT CU EL,ORI BA,L-O VAZUT,ORI,BA,[PARE LA CEI INAINTATI IN CREDINTA,CU ULTIMA INCERCARE A LUI DE A-I INTIM IDA.GEORGETA FLOREA L-A INFRUNTAT SI L-A ALUNGAT SI PANA VA MURI DUMNEAEI,NU MAI ARE CE SA-I FACA,PENTRU CA L-A UM ILIT.ASA SI MARIOARA,L-O INFRUNTAT SI O PLECAT CA O VAZUT CREDINTA EI NECLINTITA DE MIREASA A LUI IISUS HRISTOS,CARE SE STIE APARATA DE MIRELE EI.S-O BUCURAT CERURILE CU TOTI CEI ADORMITI DIN NEAMUL TAU,PENTRU INCREDEREA SI CURAJUL TAU,SURIOARA.

   Ștergere
 28. Norocul Mariei este ca se roaga si-si face semnul Sfintei Cruci. Stiti ca semnul Crucii este arma asupra celui rau, celui siret, celui amagitor...
  Poate-ar trebui ca Maria sa ceara ajutorul unor calugari, ca sunt printre acestia care au puterea sa indeparteze aceste "aparitii" infricosatoare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Maria este un om cu un spirit mare si puternic cum putin dintre noi sunt. Ea se poate apara de asemenea forte malefice nevazute de noi, insa noua ne ramane ca pavaza credinta si iubirea spre care Maria ne indeamna aproape la fiecare mesaj al ei.

   Ștergere
 29. Iona, daca e asa cum spui, sa vedem, stii ce-o sa scrie Maria maine? Dupa razboi multi viteji se arata. Prea ne crezi de la gradinita!
  Te-am mai intrebat lucruri concrete si ai dat din umeri. Cum se face ca nu „vezi” lucruri importante iar asa ceva vezi? Si de cand e al treilea ochi albastru? E prima oara cand aud asa ceva...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu pot răspunde lucrurilor doar asa la cerere ca eu sa le prevăd,multe intrebari sunt neprevizibile.Chiar îmi pare rău.Unele îmi vin foarte subtil si pe neprevăzute.Si nu se intampla întotdeauna când vreau eu doar creez mental ca de ex; intamplarea in cazul dnei Maria sa vad imaginea ce avea sa urmeze si sa se adevereasca prin confirmarea de pe blog.Chiar nu este prima oară când mi se intampla sa stiu cu o seara inainte ce are sa scrie a doua zi.Ci pur si simplu le clarvad si le intuiesc/simt.Asa cum vad si cutremure.In luna August am spus ca va urma cutremur cu data între 24-26 Septembrie si cum ati vazut a fost pe 24 Septembrie si urmatorul in Decembrie si tocmai s-a intamplat.Ce este greu de inteles ca acestea chiar se intampla?Al treilea ochi ca sa-ti răspund si la întrebarea aceasta este un bleu-albastru foarte deschis un ochi înconjurat de aceasta culoare numită si Ochiul lui Dumnezeu.Culoarea lui Dumnezeu fiind albastru.Citeste si carti de specialitate in domeniu si vei afla despre detaliile ce le spun eu.Chiar si astăzi am putut observa ochiul al treilea înconjurat de lumina albastră.

   Ștergere
  2. ARATA CA UN OCHI DE CIOARA CARE SE INVARTE TARE,IO ASA AL VAD PE-AL MEU,IN SEMIINTUNERIC SE INCHIDE LA CLOARE SI-N INTUNERIC TRECE IN ALBASTRU ULTRAMARIN SI DUPA ACEEA IN VIOLET STRALOCITOR CU ALB IN MIJLOC SI STRALUCESTE TARE CA UN LASER.ilie-sorinel.anul asta in vara de sf ilie face cinci ani,ochiul meu de cioara,nu glumesc,ochii albastri ai ciorilor,ar vrea multe femei sa-i aiba,i-am vazut la un pui,saracul,o cazut din cuib si o fost lovit prea rau,pac at de el,am pus palmele pe el de ma ardeau,dar degeaba.

   Ștergere
  3. Iona, al treilea ochi e o glanda, nu un ochi propriu-zis! Am citit destule carti la viata mea, n-avea grija!

   Ștergere
  4. Ai dreptate 12:41'nu stiu ce intentioneaza Iona,obs.ca baga minciuni la greu,oare crede ca toti suntem prosti,inculti,nu am mai studiat nimic,decat acest blog?

   Ștergere
 30. Mario ce priveliste,ala era un drac reptilian si te vrea.Bine ca ai protectie Divina, credinta in Dumnezeu te-a salvat.

  RăspundețiȘtergere
 31. Iona ,
  Afara de cutremure , te poti concentra si pe alte situatii ? De ex. Elodia, Madalina , Sabin , baiatul din Iasi gasit injunghiat in casa etc. Cu ei ce s-a intamplat , crime, sinucideri ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Despre Elodia am primit raspuns intr-o viziune un mesaj si Reproduc cuvintele asa cum am auzit."I-a tăiat capul" adică făcând referire la Cristian Cioaca."Cioaca i-a tăiat capul Elodiei".Mesajul acesta l-am trecut si la comentarii anul trecut pe blog dar nu a luat nimeni atentie.Atât am avut de zis despre alte cazuri nu am primit ca nu le cunosc.

   Ștergere
 32. Iona, la fel de bine pot si eu sa spun ca Cioaca a tras-o pe Elodia in teapa.
  Poti sa ma combati ca nu m-i sa arat asa ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. IOna, nu-i bagati in seama pe acesti atacatori/; consider ca aceste persoane au primit acest dar de Dumnezeu cu un scop; Si dv, ca si dna Maria aveti o sarcina de la Dumnezeu.
   Doamne ajuta!

   Ștergere
  2. Spunea cineva un proverb,
   „Prin faptele lor îi veţi cunoaşte pe ei; căci dacă faptele lor sunt bune, atunci şi ei sunt buni”
   SAU
   Prostia şi îngâmfarea sunt două surori care foarte rar se despart.”

   Ștergere
 33. Eu sunt de părere că diavolul a fost oprit de...diavol. Face aşa la mişt, să pară în aşa fel încât să aveți impresia că sunteți protejată.În orice caz cam mult întuneric prin aceste viziuni. Mâna aia de l-a oprit sigur nu era una divină.

  RăspundețiȘtergere
 34. Iona,Cioaca nu a omorat pe nimeni.
  Dezvolt: Mama ei stie ceva, uita-te cu atentie la ea cum ii fug ochii in cap cand vb de ea; e posibil si ca ,,Elodia'' sa fie doar o actiune a serviciilor, vezi in ce traficuri de terenuri era bagata+ calatoriile ei orientale,deci posibila agenta...
  Sariti toti,pe ,,criminalul'' fara mort

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. L.A.

   Dar mama ei ce interes sa aiba sa nu dezvolte in continuare cazul ? E adevarat, e femeie simpla de la tara , insa fratele ei are studii de religie , e preot pe undeva prin zona .
   Sau nu ii mai intereseaza intrucat acea casa din Arges acum e in circuit turistic , e pensiune ?
   Cazul nu se poate relua decat la cererea familiei si daca sunt probe noi . Dar nu sunt probe noi ! Tipic romanesc .
   Disparitia ei e stilul mafiei , ei nu lasa urme , de aceea Cioaca ii sparsese mail-urile sa verifice contactele . Nu a fost insa cea mai buna solutie pentru ca nu reusise sa acceseze decat pe cele ale amantului care nu era pista buna .
   Nu este exclus sa apara tot de la Ghita informatii , asta in cazul in care Elodia era sub lupa serviciilor .

   Ștergere
 35. Au aparut unele vorbe dar nu in public cum ca balon de sapun...

  RăspundețiȘtergere
 36. Unii nu cred pentru că nu li sa arătat și lor !

  RăspundețiȘtergere
 37. Doamna ,de profeti falsi care apar in timpurile din urma ati auzit din Biblie ?

  RăspundețiȘtergere
 38. as vrea sa discut ceva in particular cu anonim eu sant femeie si am probleme mari nustiu ce sa mai fac .

  RăspundețiȘtergere