luni, 13 decembrie 2021

STAVILE ROMANE !

  



               12 Decembrie 2021,ora 5,12 !


                              Dragii mei, 


Tot in aceasta dimineata,aud un glas care spune ceva despre Romania noastra sfanta.

Glasul spunea asa: 

                  "Stavile!

                  Stavile române!"

Dupa care,glasul se opreste.

Prieteni dragi, este foarte posibil ca Romania noastra sfanta si iubita ,sa se confrunte cu diverse situatii dezastruoase sau conflictuale cu Tarile vecine,si-atunci,va fi nevoita sa puna anumite stavile! Ce anume se va intampla si in ce context Romania va pune stavile,eu nu stiu a va spune.

Sa ne rugam dragilor,pentru pacea Romaniei si a poporului roman, sa ne rugam pentru pacea si intelegerea Lumii intregi. Sa incercam sa fim mai buni,mai milostivi si mai statornici in Credinta Intru IISUS HRISTOS si MAICUTA DOMNULUI ,Carora Li se cuvine toata cinstea ,slava si inchinarea,Amin!

                                Cu dragoste,Maria.

P.S.

Dar iata ce inseamna cuvantul ,Stavila:

STÁVILĂ, stavile și stavili, s. f. 1. Construcție mobilă, manevrată manual sau mecanic, servind la reglarea nivelului apelor curgătoare sau pentru a îndrepta în alt făgaș cursul unei ape; fiecare dintre obloanele verticale mobile ale stăvilarului, care, coborîndu-se sau ridicîndu-se, opresc apa sau îi dau drumul, după necesitate. După vreun ceas de drum cotit prin strîmtori și desișuri întunecoase, auzi un vuiet, o gîlgîire de izvoare, ca și cum o stavilă s-ar fi abătut deodată din calea undelor nerăbdătoare. VLAHUȚĂ, R. P. 84. În iaz, la iezătură, S-a arătat spărtură... Morarul... odată se trezește Că apa e mai jos de stavili cu o palmă. DONICI, F. 54. Cînd cunoaște că semănăturile au trebuință de udătură, nu așteaptă întîmplătoarea ploaie, ci închide șanțul de la vale, prin stavila ce fieșcare are și apa, umflîndu-să, să revarsă peste toate semănăturile, și cînd nu mai are trebuință își rîdică stavila. GOLESCU, Î. 118. 2. Piedică (materială), barieră. Tîrînd-o de dîrlogi, cercai a o îndemna să pășească peste stavila nevăzută ce, din senin parcă, se rîdicase în fața ei. HOGAȘ, M. N. 93. Un om merge cu picioarele sale pînă dă de un rîu sau de altă stavilă. Aci pasul său se oprește, și numai privirea merge înainte. BOLINTINEANU, O. 333. Prostimea... șede împrăștiată pe cîmp sau înșirată pe marginea unui odgon întins ce n-o lasă să se grămădească. Slabă stavilă, dacă n-ar fi sprijinită de jandarmii poliției. NEGRUZZI, S. I 35. ◊ Loc. adv. Fără stavilă = necontenit, fără oprire, în mare cantitate. A curs sînge fără stavilă, înroșind brazdele pămîntului. SAHIA, N. 17. ◊ Expr. A pune stavilă = a împiedica, a opri, p. ext. a pune capăt. Venit-a-ntr-o zi, din apus, O noapte cu atîta întuneric, c-a pus În minte-ne stavili putinții de-adus Aminte ce-i timpul și locul. COȘBUC, P. II 298. [În răscoala lui Horia] nimic nu mai putea să pună stavilă furiei răzbunătoare a romînilor. ODOBESCU, S. III 533. Ladislav-vv. al Țării Romînești... se încearcă a pune stavilă furiei... de coprinderi [a turcilor]. BĂLCESCU, O.

9 comentarii:

  1. Poate are legatura cu viiturile si inundatiile care sunt ......

    RăspundețiȘtergere
  2. Balta de la nord de Galați e pregătită pe Prut pentru a bloca o invazie de la răsărit în caz de război-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate pune stavilă la toate ingradirile impuse de UE doamna Maria.
    BUNUL Dumnezeu și Maica Domnului să fie cu noi cu toți.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ungaria finanțează prin Interpuși ONG-uri înființate în România pentru cumpărarea în Transilvania de clădiri de patrimoniu cum a este cel mai vechi teatru din România cel din Arad, asta pe lingă finanțarea etnicilor maghiari pentru cumpărarea de terenuri agricole și ferme, fapte ce întra în categoria de Agresiune-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  5. George Simion a vorbit și el despre protestul de marti contra certificatului verde și de Abuzul contra lui Sosoaca de la ei acasă unde î s-a înscenat ceva pentru a nu putea participa la protestul de marti-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Terhes atac Dur laa Ursula care ataca bazele uniunii europene prin vacinare și limitarea Libertăților Fundamentale-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Incendiu la biserica Doamna Ghica colt cu Colentinei.
    Sa fie tot Rechstagul dușman al Ortodoxiei și al Doamnei Sosoaca, prea. Sint coordonate ?? - craciun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cit au distrus casta evreiasca de doua ori România într-o jumătate de secol ne salvează doar Dumnezeu cu ce ne-a dăruit Pamintul, Apa, Pădurile și resursele subterane-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  9. STAVILE = OPRELISTI-le avem deja dar daca e vorba de razboi DOAMNE fereste cred ca granitele se inchid si vor fi regului de circulatie

    RăspundețiȘtergere