Echipajele a două petroliere au fost evacuate joi, după ce au lansat mesaje de salvare, în urma unui nou incident la Golful Persic, în Marea Oman, care a condus la o apreciere pe pieţele petroliere, relatează AFP.
Acest nou incident - al doilea în decurs de o lună în navigaţia prin această cale maritimă strategică - are loc într-un context al unor tensiuni puternice între Iran şi Statele Unite, care au acuzat Teheranul că se află în primul incident, în mai.
Flota a V-a americană, cu baza în Bahrain, a anunţat joi că a primit două ”mesaje de salvare” provenind de la petroliere de pe Marea Oman care ar fi fost ţinta unui ”atac”.
La Oslo, autorităţile maritime au evocat în mod clar un atac, semnalând trei explozii la petrolierul norvegian.
Petrolierul Front Altair, proprietatea grupului norvegian Frontline, a fost ”atacat” joi între Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Iran, iar trei explozii au fost semnalate la bord, au anunţat autorităţilemaritime norvegiene, precizând că niciun membru al echipajului nu a fost rănit.
Front Altair, un petrolier de 111.000 de tone, este în prezent în flăcări, iar salvatori se aflau la faţa locului, potrivit aceleiaşi surse.


”Astăzi, (joi) 13 iunie, la ora (locală) 6.03, Front Altair, o navă care navighează sub pavilionul Insulelor Marshall, a fost atacată între Emirate şi Iran”, se arată într-un comunicat.
”Trei explozii pe navă au fost semnalate. Echipajul a urcat la bordul unei nave care trecea şi nu s-ar înregistra răniţi”, a precizat ea.
A doua navă, Kokuka Courageous, un transportator de metan, a fost vizată de tituri, însă înregul echipaj a fost salvat, după ce a abandonat nava, iar încărcătura sa de metan este intactă, a declarat operatorul său japonez Kokuka Sangyo.
”Se pare că alte nave au fost de asemenea vizate de tiruri”, a declarat pentru presă, la Tokyo, preşedintele companiei, Yutaka Katada, confirmând astfel informaţii provenind de la firma sa mamă din Singapore cu privire la un ”incident de securitate”.
”INCIDENTE SUSPECTE”
Iranul şi-a exprimat ”îngrijorarea” în urma unor ”incidente suspecte”. Iniţial, Teheranul a evocat un ”accident” şi a anunţat că a sărit în ajutorul a ”două petroliere străine” la Marea Oman.
”Patruzeci şi patru de marinari au fost salvaţi din apă de către o unitate de salvare a Marinei (iraniene) din provincia Hormozgan (sud) şi au fost transferaţi în portul Bandar-e-Jask", potrivit agenţiei oficilae iraniene de presă Irna.
Aceste incidente au avut loc la interval de o oră, la 25 de mile nautice şi, respectiv, 28 de mile nautice de Bandar-e-Jask, a precizat agenţia oficială, iar televiziunea iraniană a difuzat imagini cu incendiul de la bordul uneia dintre cele două nave.
Ministrul iranian de Externe a catalogat drept foarte suspectă coincidenţa între aceste ”atacuri” şi vizita la Teheran a premierului japonez Shinzo Abe.
”Cuvântul suspect nu este suficient pentru a descrie ceea ce pare să rezulte” din aceste ”atacuri” contra unor ”petroliere cu legătură cu Japonia care au avut loc în timp ce premierul (japonez Shinzo Abe) se întâlnea” cu liderul suprem iranian (ayatollahul AliKhamenei) la Teheran, scrie Mohammad Javad Zarif pe Twitter.
Flota a V-a americană a precizat într-un comunicat că este ”la curent cu un atac semnalat împotriva a două petroliere la Golful Oman”.
”Forţe navale americane din regiune au primit două mesaje de ajutor, la ora locală 6.12 (4.42, ora României), iar al doilea la ora locală 7.00 (5.30, ora României)”, a adăugat ea.
Potrivit Flotei a V-a, un distrugător american - USS Bainbridge - s-a dus în zona incidentului.
Cursul petrolului s-a apreciat brusc în urma anunţării unui ”incident” la Marea Oman de către un serviciu de informaţii despre navigaţia comercială gestionat de către Marina Regală britanică (Royal Navy).
PREŢUL PETROLULUI CREŞTE
”Regatul Unit şi partenerii săi sunt pe cale să ancheteze”, a anunţat United Kingdom Marine Trade Operations (UKMTO) pe site, fără să facă alte precizări.
Preţul petrolului a crescut cu 3% joi, la deschiderea burselor europene, iar operatorii îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia de la Golful Persic în urma acestor informaţii cu privire la acest nou incident.
Către ora 8.00 GMT (11.00, ora României), barilul Brent de la Marea Nordului în vederea livrării în august creştea cu 1,70 dolari (2,83%), la 61,67 de dolari. Barilul WTI cu livrare în iulie creştea cu 1,36 dolari (2,70%), la 52,52 de dolari.
Agenţia de presă S&P-Platts a citat multiple surse de transport maritim din Asia şi a anunţat că unul dintre petrolierele sale - Front Altair, construit în 2016 şi care naviga sub pavilionul Insulelor Marhall, a luat foc la Marea Oman.
Direcţia norvegiană pentru Afaceri Maritime anunţă într-un comunicat că petrolierul Front Altair, care aparţine grupului norvegian Frontline, a fost ”atacat” joi dimineaţa între Emiratele Arabe Unite şi Iran şi că la bord s-au semnalat trei explzii.
Compania BSM Ship Management din Singapore a anunţat că una dintre navele sale - Kokuka Courageous - a fost ţinta unui ”incident de securitate” şi că cei 21 de membri ai echipajului au abandonat vaporul şi au fost salvaţi.
Postul în engleză al televiziunii de stat iraniene Press TV a semnalat anterior, pe Twitter, că două petroliere au fost vizate în Marea Oman, evocând două explozii consecutive.
La 12 mai, patru nave - două saudite, una norvegiană şi una din Emiratele Arabe Unite (EAU), dintre care trei sunt petroliere - au fost avaraite prin ”acte de sabotaj” atribuite Iranului de către Aranbia Saudită şi Statele Unite.
Acest nou incident amplifică tensiunile deja puternice la Golful Persic, alimentate de un atac, miercuri, revendicat de către rebeli huthi din Yemen, susţinuşi de Iran, contra unui aeroport saudit.
Douăzeci şi saşe de civili de diverse naţionalităţi au fost răniţi în acest atac, faţă de care Riadul a promis o ripostă în forţă.
La un summit islamic, la începutul lui iunie, la Mecca, regele Salman al Arabiei Saudite a avertizat cu privire la ”acte teroriste” vizând navigaţia şi a apreciat că ele ar putea afecta piaţa petrolieră.

Mike Pompeo da vina pe Iran pentru atacarea a doua petroliere in Marea Oman

Joi, 13 Iunie 2019, ora 22:00
    
Mike Pompeo da vina pe Iran pentru atacarea a doua petroliere in Marea OmanFoto: Hepta.ro
Secretarul de Stat american Mike Pompeo arunca vina asupra Iranui pentru "un asalt flagrant" asupra a doua petroliere din Golful Persic, in Marea Oman.
Pompeo spune ca SUA au ajuns la aceasta concluzie in urma unei analize a tipului de arme folosite, relateaza BBC.

Totusi, un oficial iranian a declarat anterior pentru BBC ca "Iranul nu are nicio legatura cu acest incident".

Echipajele a doua petroliere au fost evacuate joi, dupa ce au lansat mesaje de salvare.

Acest nou incident - al doilea in decurs de o luna in navigatia prin aceasta cale maritima strategica - are loc intr-un context al unor tensiuni puternice intre Iran si Statele Unite, care au acuzat Teheranul ca se afla in primul incident, in mai.
Flota a V-a americana, cu baza in Bahrain, a anuntat joi ca a primit doua "mesaje de salvare" provenind de la petroliere de pe Marea Oman care ar fi fost tinta unui "atac".

La Oslo, autoritatile maritime au evocat in mod clar un atac, semnaland trei explozii la petrolierul norvegian.

Iranul si-a exprimat "ingrijorarea" in urma unor "incidente suspecte". Initial, Teheranul a evocat un "accident" si a anuntat ca a sarit in ajutorul a "doua petroliere straine" la Marea Oman.

"Patruzeci si patru de marinari au fost salvati din apa de catre o unitate de salvare a Marinei (iraniene) din provincia Hormozgan (sud) si au fost transferati in portul Bandar-e-Jask", potrivit agentiei oficilae iraniene de presa Irna.

Aceste incidente au avut loc la interval de o ora, la 25 de mile nautice si, respectiv, 28 de mile nautice de Bandar-e-Jask, a precizat agentia oficiala, iar televiziunea iraniana a difuzat imagini cu incendiul de la bordul uneia dintre cele doua nave.

Ministrul iranian de Externe a catalogat drept foarte suspecta coincidenta intre aceste "atacuri" si vizita la Teheran a premierului japonez Shinzo Abe.

 P.S.

                    Prieteni dragi,

Pentru EDITAREA celorlalte doua volume ale 

ADEVARULUI DUHULUI SFANT, am nevoie de 

ajutorul vostru financiar.

Stiu ca mai este timp pana la vara viitoare,dar va rog din 

suflet, ca impreuna sa incepem a pune caramida cu 

caramida la zidirea Cuvantului LUI DUMNEZEU !

Va multumesc din toata inima pentru ajutorul vostru la 

cele 3 volume scoase, si ma rog din tot sufletul pentru

 voi toti si pentru cei dragi voua,ca sa va binecuvinteze

BUNUL DUMNEZEU DARUL vostru cât de mic 

si sa vi-l înmulteasca. 


Contul pentru strainătate:

Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 

Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

7307

Contul pentru România:


 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

1504 7307


Mare Rasplata veti avea in CERURI de la BUNUL

 DUMNEZEU si de la MAICUTA DOMNULUI pentru faptul 

că, ma ajutati ca sa scriu si sa scot CARTILE cu 

ADEVARUL DUHULUI SFANT !

         Imagini pentru duhul sfant imagini

Asa cum stiti deja,toti Donatorii vor primi 

gratuit toate CARTILE ,toate volumele.

DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI sa va 

apere cu mila si cu dragostea Sa, si sa va

 inmulteasca DARUL vostru pentru zidirea

 CUVANTULUI LUI IISUS HRISTOS ! AMIN!


Dragilor,

 Am redus pretul CARTILOR, pentru ca 

fiecare dintre voi sa poata cumpara orice 

volum doreste,iar eu sa pot strange 


banutii pentru urmatoarele doua volume ,


pe care urmeaza ca sa le editez.

Iata dragilor noile preturi:

25 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
10 lei VIATA EXTRATERESTRA :

Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
20 Lei primul volum din 2016 :
.Imagini pentru romania al doilea ierusalim carte maria ghiorghiuImagini pentru romania al doilea ierusalim carte maria ghiorghiu
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.
Iata dragilor si site/ul pe care puteti comanda Cartile,dar si linkul in care gasiti Contul bancar pentru DONATII ,pentru editarea urmatoarelor 2 volume la care m-am si apucat de scris :

Contul pentru strainătate:

Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 

Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

7307

sau prin WESTERN UNION :

Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da

 un numar mai 
mare, si mi-l puteti scrie in privat pefacebook, sau pe maill

 mariatecuci61@yahoo.com. 

Contul pentru România:

 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

1504 7307


Iata si site-ul pentru cumpararea CARTILOR ,dar ,

DONATORII sunt rugati sa sune 

 la 0747226236 si vor primi toate

 CARTILE absolut GRATUIT !

https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata: