miercuri, 30 martie 2016

GUVERNUL CIOLOȘ SĂ FIE PE SFÂRȘITE ???

                                                                29 Martie 2016,ora 22,45 !

                                                   Dragii mei, 

În aceasta noapte ,în timp ce scriam aici pe Blog, aud dragilor un glas foarte precipitat,care aproape că striga în gura mare, doar două cuvinte.
Glasul striga cu un asa accent , încât am fi crezut că acele doua cuvinte ,ce ieseau din gura sa, ar fi fost in pericol iminent.
Iata ce spunea acel glas:
                          „Guvernul Cioloș !
                    Guvernul Cioloș !” 
Dragii mei, credeti oare că acest Guvern impus de d-na Merkel va primi ceea ce merită ?
Adică,să plece acasă?
Căci au facut praf, ceea ce GUVERNUL PONTA a reparat.
Acum s-au pus pe fabricat dosare, si pe tăiat salarii si pensii.  
Este cel mai incompetent GUVERN, pe care l-a avut ROMANIA  vreodata ! 
                                        Cu dragoste,Maria. 
 
                          
                            
                     






























126 de comentarii:

  1. Sa plece cit mai repede ,sunt incompetenti ,nu reusesc sa urneasca nimic,sunt ca Gica contra ,cred ca scopul lor este altul ,n au nici un interes sa faca ceva ptr tara asta ,oricum au locurile de munca asigurate ,asa ca ar face bine sa plece. Nu stiu dar parca isi doresc sa scoata poporul in strada ,parca o fac intentionat...om trai si om vedea..te pup Maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Te pup Maria ! Asa este ! A facut praf tot ! Cat putem sa mai stam asa ? Doamne-ajuta, sa plece cat mai repede ! Sa o i-a si pe Kiovesi, si C.S.M cu Livia Stanciu, si pe Helvig cu S.R.I cu tot si cu Iohannis cu tot ! Ăstia fac prăpăd ! Termina si oameni nevinovati ! Sa se duca naibii , sa ne lase in pace ! Ăstia nu sunt oameni sunt......ca nici nu mai stiu cum sa-i calific ! Sa plece !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te asigur că se vor dizolva,precum veninul în apa buna de băut.
      Sa nu le mai rămână nici măcar numele lor,în acest GUVERN al meu, după cum spune IOHANNIS! s-au facut de râs !

      Ștergere
    2. Vor pleca, nu vor avea de ales...

      Ștergere
    3. Sunt oameni intr-un lant nemernic de distrugere al acelor oameni care nu le fac jocul si nu se supun mizeriilor lor . Traiesc personal asta, cu acte peste acte care atesta nevinovatia si vinovatia adevaratilor faptasi, insa acest lant format din procurori , judecatori, media - oameni vanduti intunericului, incearca sa distorsioneze totul si sa arunce oameni nevinovati in puscarii pentru ca "au facut contra vantului" dupa cum li s-a transmis direct si clar! Astept ziua cand oamenii se vor trezi si vor realiza ca se merge catre tintuirea lor intr-o turma, din care nu doar ca nu ai voie sa ies, nici chiar macar sa ridici capul!

      Ștergere
  3. ESTE UN GUVERN TEHNOCRAT.CU DRAGOSTE,GABRIEL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un GUVERN de două parale, care si-a taiat singur craca de sub picioare ! RUSINE acestui GUVERN !!! RUSINE !!!

      Ștergere
    2. Este un guvern de 2 lei!!! 😫😫😫😫

      Ștergere
    3. Iata "Guvernul meu"... e cel mai prapadit guvern, incompetent si tradator. Aschia nu sare departe...deci...

      Ștergere
    4. Este o vorba: "Cum e turcu'-i si pistolul!" La ce v-ati fi asteptat din partea lui Iohannis sa numeasca? Niste patrioti care sa faca bine tarii si poporului? ooo...nicidecum... pentru ca este valabila vorba de mai sus: Cum e turcu'-i si pistolul! Mare dreptate a avut acela care a scris aceasta vorba...

      Ștergere
  4. Speram dna Maria , cat mai repede sa se intample ! Va pup , cu drag Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vreau sa comentez prea mult dar nu-mi plac comentariile rautacioase. Acest site nu cred ca a fost creat carcotasilor ci iubitorilor de Dumnezeu.
      Va multumesc!

      Ștergere
    2. Anonim 30 martie 2016, 22:33, dar adevarul trebuie sa iasa la iveala, pentru ca adevarul e parte din Dumnezeu! E un lucru important acesta, de aceea nu e rau sa se discute pe blog despre adevar, chiar daca uneori doare.

      Ștergere
  5. Sa cada , sa demisioneze , insa sa nu sacrifice alti copii si oameni nevinovati . Nici acum nu inteleg cum de s-a intamplat ,,incinerarea '' aceea de la Colectiv . Incredibil . ce este mai ciudat este tocmai aspectul acelor comisii si analize peste analize facute care nu dau de cap a ceea ce a fost inauntru . Peretii si dusumelele imbibati in substante radioactive . Nu curge carnea de pe om de la fumul dintr-un incendiu in 2 secunde . Si pare-se ca mortii sunt mai multi , nu 64.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca nu a fost o intamplare... e grav. Pai daca s-ar dori sa se dea de capat, ar iesi la inveala adevarul, acela cu : "a trebuit sa moara oameni..." Nu e atat de complicat sa intelegem. Rau s-a mai ajuns...

      Ștergere
    2. Iohanis a recunoscut ce a facut cand a afirmat: "a trebuit sa moara oameni"

      Momentan are sprijinul structurilor si nu se spune inca adevarul, dar cum nimic nu este vesnic...

      Traim intr-un stat politienesc, sunt mai multe agentii secrete decat auzim noi in presa...

      Ștergere
    3. Asa este, ai dreptate! Trist dar foarte adevarat...

      Ștergere
  6. Poate pana la Paste se intampla minunea !

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu ma tem ca nici un guvern nu isi va face treaba intr-un mod autonom. Intrucit noi avem datorii si contractam altele la FMI si Banca Mondiala.aia ne conduc!In ultimul rind , ma refer si la U.E. Gvernantii nu cred ca iau o decizie majora fara consultarea Uniunii Europene si cred ca nu se pot opune unei decizii UE.
    Am ajuns rau daca hotarasc altii pentru noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa le fie rusine acestor guvernanti care accepta jocul strainilor. Un patriot nu ar fi acceptat o pozitie in componenta unui asemenea Guvern, niciodata. Insa tradatorii da!

      Ștergere
    2. F.m.i.si banca mondiala se afla sub controlul strict al bancii federale americane.iar daca nu stiti chiar daca are un nume pompos cu tenta statala ea este o banca privata.singura banca statala din lume ai carei actionari sunt persoane private.deci este o banca privata.grosul banilor de la f.m.i. si banca mondiala de la banca federala americana vin.tot ea imprumuta guvernul american in caz de necesitate dar si pt intretinerea unor razboaie.toate aceste imprumuturi se fac cu dobanzi ridicate.deci ei magnatari privati de la federal rezerv intretin razboaie si ne mai si indatoreaza pe ceilalti.distrug ,isi iau si banii lor inapoi dar si pe ai nostrii.si toate astea ii fac stapanii nostri.

      Ștergere
  8. lasitatea asta ne omoara pe toti ! cand ne trezim sa nu ne mai uitam la alti ,,europeni,, ce ne spun si sa ne luam inapoie ce era al nostru dat de Dumnezeu ! cand aud ca ponta ar fi bun cred ca ne meritam soarta sau santem bolnavi si Dumnezeu sa ne ierte !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA! VICTOR PONTA a fost cel mai bun PRIM MINISTRU de la REVOLUTIE incoace. El a tinut cu românul de rând ! A dat salariile inapoi, a dat pe nsiile inapoi, a redeschis spitale si scoli, a marit indemnizatia mămicilor, a dat salariile la profesori si medici.
      DA ! VICTOR PONTA, a fost cel mai bun PRIM MINISTRU,pe care l-a avut ROMANIA,de la REVOLUTIE incoace!

      Ștergere
    2. Fiecare poate sa-si spuna părerea sa si sa vorbeasca in numele sau !

      Ștergere
    3. Numele Domnului nu trebuie rastalmacit !
      Ce mesaje ati primit despre Ponta ,despre cei 500 milioane usd ,pe care trebuia sa - i primim pt. rafinaria Petromidia de la KazMunai? Sunt banii copiilor nostrii ,de ce trebuie sa ii ia strainii?
      Ponta a primit ceva ....
      Cunoasteti ce fel de om este Ponta?
      Fiecaruia dupa suflet ,cu dreptate .

      Ștergere
    4. Ponta nu a primit nimic. Nu insinua neadevaruri. Ponta este un om bun care a facut un bine acestei tari. Banii copiilor nostri sunt la penalii Romaniei, pe care ii stim foarte bine. Sa le confiste la aceia banii si sa-i puna odata la racoare pentru ceea ce au facut. De ce nu ii vedem la racoare pentru ani buni? De ce se plimba inca pe strazi aceia si huzuresc in casele si apartamentele lor de lux obtinute prin frauda? Pentru ca li se permite! De catre cine? De carte alti penali... deci cum vine aceasta l-as intreba pe Iohannis si pe alde Ciolos.

      Ștergere
  9. ADEVĂRUL CĂ PONTA ARE O FAŢĂ DE OM SERIOS.INTEGRU.ȘTIM FOARTE BINE CE FAC OAMENII SERIOȘI.ACUM MĂ UIT LA SOROȘ,PARDON,CIOLOȘ ȘI CONSTAT LA FAŢA LUI MULTE DENIVELĂRI,SEMN CĂ,CONSUMĂ CARNE ÎN EXCES.DECI NU PREA LE ARE CU ÎNFRÂNAREA.ACUM MĂ ÎNTREB,CARE O FI MAI BUN?NAM VĂZUT PREȘEDINTE DE STAT SĂ FIE LĂUDAT.EXCEPŢIE DECEDAŢII,CĂ NU MAI POT VENI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriel,Ciolos si sotia lui sunt vegetarieni si discipoli convinsi ai lui Gregorian Bivolarul.Totul se tine secret pana in prezent...

      Ștergere
    2. ANONIM 0 NU TE CONTRAZIC.ÎNSEAMNĂ CĂ SOROȘ,PARDON,CIOLOȘ DACĂ ESTE VEGETARIAN ATUNCI EL ÎN SINE ESTE O MINUNE SECRETĂ.😴

      Ștergere
  10. Doamna Maria, cum se impaca iubirea de Dumnezeu si de adevar cu minciunile sforaitoare ale d-lui Ponta pe care il admirati atat? Nu cred ca vreunul dintre cei care ne-au condus si ne conduc sunt cu adevarat cu sufletul pentru tara. Toti au interesele lor proprii chiar daca pe unii dintre noi reusesc sa ne mai pacaleasca. Si oare nu toti conducatorii sunt lasati de la Dumnezeu, inclusiv guvernul Ciolos si Iohannis? Eu asa cred ca daca Dumnezeu nu ingaduia, acestia nu ar fi ajuns sa conduca tara, buni sau rai cum sunt! Postura asta rautacioasa si razboinica nu vi se potriveste... Mereu ne spuneti sa fim buni, sa ne rugam, sa fim smeriti si cate si mai cate, ori vorbele dvs. de mai sus nu prea au de-a face cu ceea ce propovaduiti! Nu mi-o luati in nume de rau dar ati reusit sa ma nedumeriti total!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SUBSCRIU ANONIM 00:27.NU DOAR TU EȘTI NEDUMERIT,CHIAR ȘI EU ȘI MAREA MAJORITATE A CITITORILOR.ACUM PRIND SENS ȘI COMENTARIILE DOMNULUI ALEXANDRU MACOVEICIUC DIN POSTĂRILE ANTERIOARE.CA SĂ NU MAI SPUN CĂ SUNT SECRETE CE SUNT ŢINUTE DOAR PENTRU FINANŢATORII CARE TRIMIT FINANŢĂRI BANCARE ȘI RESTUL E PROSTIME,ADICĂ NOI,NU MERITĂ SĂ ȘTIM NIMIC FĂRĂ SĂ PLĂTIM.DEH,SECRETE?CE SECRETE?POVEȘTI NEMURITOARE DE BROAȘTE RÂIOASE ȘI ALTE REPTILIENI CARE CONDUC LUMEA?

      Ștergere
    2. Anonim 31 martie 2016, 00:27 ai mintea spalata. Tu nu inetelgi ca oamenii acestia: Iohannis si Ciolos & Co ne-au fost bagati pe gat cu forta? Cand ai sa intelegi realitatea? Acestia nu sunt pentru Romania si pentru poporul roman ci sunt servitorii lui Soros si a Bruxelles-ului. Saraca tara pe mainile cui a ajuns!

      Ștergere
    3. IARTAŢI-MĂ DOAMNA MARIA!

      Ștergere
    4. GABRIEL, de ce iti ceri iertare de la mine? Nu m-ai supărat cu nimic.
      Aaaaa! Am mai primit MESAJE anonime,care m-au jignit si nu le-am publicat,dar sa stii ca nu tea-m banuit nicio clipa.Asa ca nu trebuie sa-ti ceri iertare de la mine. E totul OK ! Nu m-ai necajit cu nimic.DOAMNE AJUTA !

      Ștergere
    5. EU NU AM POSTAT SUB ANONIM.E VORBA DE MESAJUL DE MAI SUS.

      Ștergere

  11. Guvernul Cioloș va definitiva ce are de definitivat - că a venit cu misiune precisă de la Bruxelles și apoi va preda cheile de la țară la stăpânii lui. Asta s-a putut întâmpla din cauza lipsei de reacție a românilor. Puțini înțeleg ce se întâmplă în spatele a ceea ce se vede. Viitorul sună îngrozitor.

    RăspundețiȘtergere
  12. ponta este omul fmi si trebuia sa fie presedintele lor ! am fost obligati tot de fmi sa aplicam ceea ce sa intamplat si bineinteles ca omul lor a aparut ca un salvator deci sa nu confundam lupii imbracati in oi . iohanis este depasit de situatie chiar ati primit un mesaj doamna Maria ! taxa pe stalp suprataxa pe combustibil , gazele de sist ,moscheia ,o jumatate de miliard de euro cica li s au iertat pt petrol .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa nu uitam de ce a "trebuit" Ponta sa plece..A REFUZAT INCA UN ACORD CU FMI !!!

      Ștergere
    2. Da, asa este. Asa "actioneaza" specialistii de la FMI si Banca Mondiala. Va recomand cartea "Confesiunile unui asasin economic" scrisa de John Perkins ca sa intelegeti mai bine cum se intampla lucrurile pe lumea aceasta in ce priveste subjugarea economica a uinei tari:
      O gasiti aici:
      http://copak.org/wp-content/uploads/2016/03/John-Perkins-Confesiunile-unui-asasin-economic.pdf

      Ștergere
    3. Cristian, Ponta nu e omul FMI, din contra a fost executat de acestia. Iti recomand sa citesti cartea Confesiunile unui asasin economic si vei intelege ce s-a intampla, si cum a ajuns Ponta o victima.

      Ștergere
  13. Buna dimineata,d-na Maria in legătură cu Poantă...a mai facut ceva frf important pt oamenii bolbavi (cu handicap)le a asigurat un minim (400 lei)...Nu foarte mult...dar e ceva decat nimic...inainte sa schimbe legea oamenii care se îmbolnăvesc trebuia sa aice 25 de ani in câmpul muncii ca sa obtina o indemnizație de boală...acum au dreptul oamenii suferinzi cu o lună vechime de un minim...e normal sa ajutam si bolnavii cu boli cronice,etc...aveti dreptate!!d-zeu sa ne lumineze mințile si sa ne înmoaie inimile!!sa studiem mai mult CVANTUL LUI D-ZEU,sa ne rugam pt schimbarea inimii din noi,sa ne naste din nou,pace tuturor.teo

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu nu am cu nimeni nimic,dar ce credeti oare,ca de 26 de ani,de ce n-a progresat România?Deci cei care sint anchetati,oare nu au nici o vina?nu au facut nimic,totul e o nascocire a autoritătilor?Va fi o judecata pentru toti,judecata de apoi,acolo nu va putea mintii nici unul dintre noi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce legătură are politica cu Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Continuare
      Politic vorbind , ar fi o societate axata ca obiectiv primar , pe protectia cuplului . A familiei a dragostei intre doua persoane Tot de aceea se aude acum de acea aberatie cu copiile gay . Sa aiba copii . Oare nimeni nu se gindeste la cita suferinta ar avea acei copii ? La glumele colegilor la scoala ....intr-o virsta prea frageda ca sa ai insteumentele pt a te apara ? Cati din ei se vor sinucide ? Totul pt egoismul personal de a fi tata sau mama netinind cont de suferinta pruncului . Viciul capital este pofta , sau lacomia .
      Nivelul 5
      Este o lume ce apartine acelora care simt ca exista ceva mai mare decit noi insine , si ne conduce viata ...destinul . Realizezi ca viata ta nu este asa cum e in urma eforturilor tale , dar in urma unor coincidente care te-au facut sa ajungi aici . Ex Nu ai fi avut locul asta de munca daca nu ai fi cunoscut o determinata persoana . Macar datorita unui caz "intimplator " . Intelegi ca acea forta (Dumnezeu , iubire , spirit , ingeri , destin etc chiamo cum vrei ) este mai presus de tine ....si CHIA DACA NU O INTELEGI ....e exista ....simti asta inauntru tau . Aici viciul predominant e luxuria .
      Al saselea cer .
      Nivelul ,, sfintilor " . Aici totul e diferit de tot . Nimic nu mai este ca inainte . Se trece in acest nivel cind 2 persoane din 5 , pe deplin constiienti de o alta realitate mai mare decit ei , se intilnesc ...,, inpartasesc trairile unul cu altul . Acestia din aceasta lumeau ca viziu principal prezumtia . Pt ca sunt diferiti de ceilalti . Stiu asta si au tendinta de a privii de la inaltimea ajunsa , semenii lor . Politic vorbind ar fi o societate religioasa perfecta . Asta ar fi dorinta , preocuparea de toate zilele ..,, condividere , cu altii asemeni tie ...Deschid o paranteza . Eu personal cred ca dupa criza ce va urma , omul dintr-o nevoie ,, egoistica" de supravietuire va intra fortat in al patrulea nivel . Nu vom regressa in al doilea . Dupa ....cand razboiul se va sfirsii omul va fi inpins cu dulceata in al cincilea . Era de aur . ?.,
      Totusi nu uitati ! Pt a trece de la un nivella altu ..., aveti nevoie de un curaj nebun .,,, unde lasi ceea ce cunosti in a te aventura intr-o lume noua , necunoscuta . Nu uitati nici ca cei ce se afla "deasupra " ai veti vedea ca pe niste dusmani . E uman .,..sunt ciudati ....nu-i intelegeti . Dar intr-o zi .,,, veti fi acolo si voi , asta teebuie sa va amintiti . Asta e indulgenta ce va cer sa aveti . Ar mai fii de spus ca si cei ce stau in al 4 sau al 5 nivel au o mare frica de cei di 3 sau 2 sau 1 . Le e frica sa nu fie trasi in jos . Unul ce este in al cincilea de ex , poate cadea pina la primul ....dar tot asa poate urca inapoi . Stie cum sa faca .Ma intelegeti ? Macar e foarte greu sa cresti de o treapta pt prima oara , dar dupa e usor .
      Cerul 7 .....
      Nu stiu nimic sigur , putini s-au intors de acolo ..,totusi cred ...cred ca se ramane unul . Acel unu e in toti . Si toti cind ajung in 7 ....devin UNU . Cine stie ...aici nu ar mai fi nevoie de clasa politica nu ?

      Ștergere
    2. Sorin, dar la ce este continuare ce ai scris in postarea asta? Unde ai scris despre nivelele 1-4? Nu apare nicaieri...

      Ștergere
    3. Nu mi-a publicat . Nu are nici un sens asa . Deci ce scriu acum e precedent postului de mai sus .
      Apropo de politica si Dumnezeu va ziceam ca ...religia si politica , e un fapt , merg de brat . Va amintiti cind au plecat soldatii rusi in Siria ? Era si seful bisericii ortodoxe ruse sa-i binecuvinteze . Intotdeauna in istorie au fost aleate . Eu vad omul nu tot la fel , dar inpartit in 7 niveluri , sau ceruri . Fiecare nivel are si o predominanta politica identica . Intre un nivel si altul este o granita ca o oglinda . Cel ce e in primul ....nu reuseste sa vada cum e in al doilea , din poteiva a-i vede ca pe niste dusmani , necunoscuti . Atentie . Pt a teece de la un nivel la altul ai nevoie de un mare curaj . Lasi ceea ce cunosti si te aventurezi in necunoscut . Nestiind ce vei gasii . De aceea admiram povestile eroice .
      Deci ...
      Primul nivel ...unde e inportant ceea ce ai , nu persoana . Politic vorbind e perioada evului mediu . Unde mosierii aveau drept de viata si de moarte asupra taranului . In Italia se culcau cu mireasa in prima noaote . Era dreptul lor al ducilor . Ca viziu predominant e avaritia .
      Nivelul doi ....unde nu e inportant ce ai , ci grupul . Binele colectiv prevaleaza asupra oricui . Comunismul , fascismul ,steaua , dinamo etc ...orice formeaza un noi ! Viciul predominant e invidia . Toti invidiaza Liderul . Viseaza sa fie in locul lui . Aduceti-va aminte , ceilalti din alte niveluri superioare sunt dusmani . Sunt o amenintare a ordinei acelei lumi
      Nivelul 3
      Unde intelegi ca nu e inportant grupul ..., ci tu . Individul . Aici se are frica de judecata altora . Ex intirzii la munca si in timp ce conduci masina te gindesti ce vei zice ce vei inventa . Aici ca viciu e acidia . Esti acid cu altii . Politic vorbind e sistemul democratic . Individul e la fel in fata legii , teoretic . Militianul in comunism putea sa faca ce vroia cu un detinut , in interesul binelui comun .,,, in democratie se duce in puscarie daca face un abuz .
      Nivelul 4
      Cind nu -ti pasa de judecata altora , ci de a EI sau al LUI . E nivelul marilor iubiri . Cand ceea ce e mai inportant este cuplul . Nu individul

      Ștergere
    4. Sunt 10 niveluri benefice (max. este al-10-lea) si 7 malefice, deci in total 17.

      Ștergere
    5. Un alt lucru . Acum Europa e in al teeilea nivel . UE zice ca uniunea e creata pt binele individului . Statul a-ti face o injustitie , a-l dai in judecata si poti cistiga . Spun ca va fi mai isor sa ai o activitate a ta , pt ca esti protejat . Fals . Sunt orotejate marile corporatii . Deci un noi . Micul inprenditor nu va putea concura ca orat cu un gigant multinational . E destinat esecului . Mint. Vor sa traga tarile Europene in jos , in al doilea nivel . In nivelul grupului , dictatorial . Va aduceti aminte postarea mea trecuta despre cine comanda societatea de azi ? Si care este scopul lor ? Este o minciuna cresterea , un univers nou . Vor sa va traga in jos . Cine vreodata poate sa fie atit de malvagiu , rau voitor ? Ce le-a facut omul ? Nimic ....doar ca-l vad ca pe o propietate a lor . Un alt detaliu . Cei care va arata cerul urmator vor fi intotdeauna artistii , cintaretii , muzixisti . Uitati-va la textele cintecelor la moda predominante pe o anumita perioada . Au cintat cum arata , ce este dupa pasul urmator . Va salut .

      Ștergere
    6. @ Sorin
      Cred ca ati sters prima parte din greseala inainte de a o trimite spre publicare... nu stim cum a inceput "povestea" si ce ati scris despre cerurile anterioare... nu e usor de tastat atata, dar, cand aveti timp, poate scrieti din nou si trimiteti? Multumim anticipat! A

      Ștergere
    7. Multumiri pentru postari, Sorin. Tu ai conceput aceasta teorie a celor 7 niveluri? Are o multime de sens! Doar ca nu stiu in ce masura le poti numi "ceruri". Poate doar in masura in care consideram ca cerul si pamantul sunt un continuum (cu granite intre nivele/niveluri). Altfel, cand te referi la om ca prezenta fizica pe pamant, ar fi potrivit sa vorbesti de "niveluri", iar daca te referi la aspectul omului care se afla simultan intr-o alta dimensiune, poti foarte bine sa zici "ceruri". Poate chiar asa ai conceput. Oricum, e chiar interesanta teoria.

      Ștergere
    8. Nu e teoria mea . Complect Adica ....sunt multe teorii care vorbesc de 7 camere , niveluri . Asta este concluzia mea observind realitatea din pct meu de vedere . Deci nu este a mea exista din totdeauna , undeva ..,. Cand ma refer la ceruri ....vreau sa zic doar orizont de vedere al omului , pina unde vede el . Realitatea sa .

      Ștergere
    9. Esti sincer, intelept si modest, Sorin. Ai sintetizat ce ai citit, intuit si simtit. Exact asa cum ar trebui sa facem toti.
      'Exista dintotdeauna undeva'...ce bine spui! Toti putem deveni astfel de canale de informatie si energie ziditoare si contribui simultan la transformarea realitatii de toate zilele si la inaltarea noastra sufleteasca si spirituala. Dar daca nu vrem sau nu reusim sa ne tinem ego-ul/orgoliul in frau, nu avem cum sa ne manifestam astfel. Imi vin in minte vorbele Parintelui Arsenie Boca: 'Daca nu veti reusi sa feti fericiti aici, sa nu va asteptati sa fiti fericiti dincolo!" Mi se pare magistral.

      Ștergere
    10. Prea dragut din partea ta . S ...superb filmul "Calauza" . Multumesc ...si celalalt ....a-l vazusem ....Superb . Si pe mine m-a bagat in "criza " cand l-am vazut primele (2, 3 ori) dati . Superb .

      Ștergere
  16. Are,si a avut si in trecut,cind a fost Isus crucificat de nemernici,cind va veni a doua oara,nu va ai fii asa,astia de azi,sint in stare sa omoare si pe mama lor,pentru avere si putere,nu se vede?!

    RăspundețiȘtergere
  17. ANONIM 01:09 DAR CE LEGĂTURĂ ARE CU ARHANGHELUL GAVRIIL? CAM CIUDATĂ SITUAŢIE.😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciudat rău 😃. Numai energii negativă se strâng .

      Ștergere
  18. Nu are, cel putin nu la modul la care Maria pare sa sugereze ca are. E foarte adevarat ca suntem pana peste cap vanduti, insa a insista ca unii sunt sfinti si altii sunt demoni inseamna a destabiliza. Din pacate si aici se face manipulare, fie direct (prin donatii semnificative in conturile deschise sau altfel, pentru ca acest lucru se poate face foarte usor), fie indirect. Si in schimb se contribuie la dezbinarea romanilor. Daca s-ar propovadui o a treaia alternativa, ar fi credibil si constructiv. Insa insistand cu obstinatie ca celalalt/ceilalti sunt curati si acestia murdari, se face jocul papusarilor - al caror principal interes este sa tina oamenii divizati, orbi si blocati pe una dintre cele doua alternative. Sa nu li se permita sa vada si o alta cale, o cale de iesire din acest cerc profund corrupt. Nu vedeti ca, din cand in cand, mai ales atunci cand discutiile pe blog ating un nivel mai ridicat si se spun lucruri pe care oamenii de rand nu prea trebuie sa le stie pentru ca s-ar putea trezi, vine cate un mesaj - or mai degraba o interpretare de mesaj - acompaniata de o invitatie la comentarii de politica ieftina? Fie ca cineva are mare interes sa distraga de la concentrarea pe lucruri esentiale dar interzise, fie se doreste sa se mai ia din cand in cand pulsul multimii si pe baza comentariilor de pe acest blog. Sa se constate daca e momentul oportun pentru organizarea unei noi rocade. Sau poate amandoua odata. Stati linistiti domnilor, nu suntem periculosi! Dimpotriva, uite, noi suntem “disciplinati”!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Majoritatea sântem aici pt a vb de Dumnezeu, nu de politică. Nu ne trebuie manipulare 😡, nu avem nevoie să ni să bage forțat la cap, cu cine să ținem din politică. 😠

      Ștergere
    2. E un interes la mişloc😖. Mereu se aduce în discuție acest subiect. E clar, se dorește a fi de cealaltă parte cu toți 😩. Cristina

      Ștergere
    3. Ca bine zici anonim 10:20!!!

      Ștergere
  19. Ce minte scurtă avem unii dintre noi...! A-ti uitat cumva de guvernarea Boc? Când s-au facut toate relele posibile ? Ce s-a intamplat ? Câți dintre ei sunt arestați, pentru toate nenorocirile, pe care le-au facut ? La câți dintre ei li s-au confiscat averile ? La niciunul! Sunt liberi si cu banii la buzunar ! D-na Kiovesi de ei, de ce nu se ocupă ? A...E prea ocupată cu comenzile politice ? Pentru ca, asta se vede ! Asta face ! Ce se intampla acum este o lupta pentru putere intre servicii!Vi se pare normal asta ? Vi se pare normal sa nenoroceasca, oameni nevinovati?Sa-i hartuiasca, sa nu mai stie ce dosar sa mai, nascoceasca ? Numai exemplu de ieri : cine e pericol publiclocuri oo de la Paraziții care e consumator si traficant de droguri sau Lia Olguta Vasilescu, care pe baza unui denunt de la unul care vrea sa fie primar in Craiova, care a primit niste sponsorizări a facut fațada unor blocuri din Craiova ? Ce a facut D.N.A -ul lui Kiovesi ieri ? Olguta reținută , Cheloo liber ! Vi se pare normal ? Aresteaza-i frate pe toți ! Dar, pe probe , nu denunțuri ! Sau denunturile, sa fie însoțite de probe ! Despre Ciolos si Iohannis ce sa mai spun ! Spun decat atat : Cel mai slab , cel mai prost guvern si presedinte pe masura ! Dupa guvernarea Boc, nu credeam ca va urma unul si mai prost ! Dar, ne meritam soarta ! Asta au vrut românii ! Asta au votat românii ! În 2004 l-au vrut pe Băsescu ! Au vazut ce-a facut, au fost multumiti, asa ca, cu ajutorul românilor, c-au fost vreo 5.000.000 de voturi si, cu ajutorul serviciilor a fost ales din nou, in 2009 ! In 2014 , 6.000.000 de romani l-au votat pe Iohannis ! Ce s-a intamplat de când e presedinte ? A facut praf tot ! Nu poate sa facă nimic ! E mut in fata serviciilor,a americanilor si Bruxellului! Asa ca, doamne-ajuta sa plece cat mai repede ! Sa ne conduca armata , oricine care iubeste aceasta tara , sa pună ordine in lucruri, pentru ca, la haosul care e ....nu e bine, deloc pentru noi ! Doamne-ajuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acesta este asa pentru ca e sulga lor... ce poate face o sluga in fata stapanului? Doar atat: sa plece capul si sa nu scoata nici un cuvant. S-a complacut in aceasta pozitie de sluga in schimbul functiei. A fost mai importanta functia decat soarta unei tari si a unui popor? Pentru acesta da. Au tradat tara aceasta si increderea romanilor. Acestia ne conduc: slugile americanilor si a Bruxelles-ului. Are rost sa ne mai intrebam de ce nu e bine in Romania?

      Ștergere
    2. Este o zicatoare: Corb la corb nu-si scoate ochii...

      Ștergere
    3. Niciodata Laura nu se va ocupa decat de aceia pentru care primeste ordine de la americani.

      Ștergere
    4. Corect intru totul!

      Ștergere
  20. Concluzind . Uitati-va atenti la ce va spun vostei politici . Vor sa traga inapoi , sau va prefigureaza urmatorul ,, cer ,, ? Tineti cont , si fiti cinstiti cu voi insiva , daca sunteti consapevoli ca stati in 1 si un politic va vorbeste de 2 , de ex , tineti cont ca voi sunteti de acord cu el pt ca va e comod . E lumea voastra . Dar nu uitati ....oprindu-va , miltumindu-va cu o realitate statatoare , veti fi nefericiti ....veti simti ca a-ti irosit existenta voastra ...Deci .....curaj !!!

    RăspundețiȘtergere
  21. da ai dreptate Sorin ! trebuie sa ne intoarcem in noi insine pt ca Cel ce este in Noi este mai mare decat cel ce este in lume ! deci sa iesim din timp si sa intram in viata vesnica in afara timpului adica in inima nu in minte !

    RăspundețiȘtergere
  22. Sorine , tu de unde te luminezi frate , ca vad ca din BIBLIE nu te inspiri.

    RăspundețiȘtergere
  23. Anonim31 martie 2016, 10:28, mintea spalata o ai tu daca esti atat de naiv incat sa mai crezi ca vreunul dintre cei care s-au perindat si se perinda pe la putere te va servi pe tine ca cetatean, inclusiv mult iubitul Ponta! Toti au avut si au alte interese, straine de interesul tarii, indiferent cum au ajuns acolo, pusi de Mekel sau alesi de cei care mai cred in tatuci binefacatori. Cred ca te-ai uitat prea mult la Antena 3!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba din contra, cred ca nu m-am prea uitat, dar stiu si vad ce se intampla... pot face comparatii intre ce a fost si cum este! Acum este dezastru, economia tarii este la pamant! Iar daca esti de specialitate, vezi si mai bine cruntul adevar...

      Ștergere
  24. Trebuie sa recunosc un lucru : habar nu aveam acum 30 de ani , in timpul liceului de smartphone , tableta , gps, calculator etc. Poate peste alti 30 de ani , va fi normal sa scot la plimbare un extraterestru , sa ma teleportez cu usurinta , sa nu mai existe banii ca moneda de cumparare si sa am kriptonita si jadarita pe care s-o pun pe biroul sefului ....ca sa-i scada ,,puterile'' !!!! Sunt destul de multi printre noi care fie s-au nascut cu o multitudine de informatii , fie se conecteaza la o sursa printr-o coincidenta , eventual un moment dramatic prin care au trecut . Altora, anumite mirosuri le declanseaza stari confuzionale si flash-uri de deja'vu'. Altii se simt ca intr-o inchisoare in lumea asta , nu se adapteaza, nu au aptitudini tehnice, nu sunt de acord cu hotia , cu mizeria umana etc , ei sunt pentru adevar si justitie . Mie ani in sir mi-a creat o durere imensa un film pe care l-am vazut in adolescenta : ,,Undeva , candva '', - Somewhere in time .
    Vreau doar sa spun ca asa cum unii stiu multe din viitor , va pot da multe informatii , exista altii care calatoresc mult in trecut , locuiesc in trecut . Si nu este nimic mai dureros sa traiesti acest prezent , insa sa apartii trecutului sau viitorului . Prins intre doua lumi .... S.

    Cine doreste sa-l vada , postez mai jos link-ul:

    http://magazinweb.net/film-undeva-candva-1980-somewhere-in-time-vedeti-aici-filmul.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Altceva ...Unmfisician premiu nobel , nu l-ar intelege pe deplin , atunci cand vorbeste de asra ...De ce ? Pt ca 1+1nu este niciodata , in acea relitate 2 ...., ci intotdeauna 1 ....El spunea asta acum 2000 de ani ....Cine daca nu El putea sa stie toate astea ? Eu in micul meu observase-m ca atunci cand stai complet nemiscat fisic si cu gindul , ca apa unui lac de munte , simti ceva ce te trage in sus . Simtim fisic o forta ce te teage de cap in sus . Atunci , ma gindeam ....cum totul aici , pe pamant este miscare (pt ca tot e in continua miscare ) deci si gravitatea , deci este posibil ca oprind acest proces sa ai o forta contrarie , opusa gravitatiei . Ce conclusie se trage de aici , dupa capul meu CA TOATE LEGILE FISICE AU O ALTA FATA A MEDALIEI ....OPUSA , CONTRARIE . Oricare ar avea un alta complet inversa . De aceea zicea Isus cam1+1 face intotdeauna 1 ? Si este realitatea . Barbat +femeie = 1 . Femininul+masculin = Dumnezeu ? . A-l cititi de 100 de ori si tot nu o sa-l intelegeti in totalitate . Va imaginati CUI vorbea El atunci ? Acum 2000 de ani ? De fapt ...numai in aceasta evanghelie , cu Toma vorbeste fara retineri . Saracii ceilalti ce-l ascultau , majoritatea analfabeti , aveau nevoie de lucruri simple si asa nu au inteles mare lucru ? Gresesc? Isus este o kultime de nuante ....ca cerul simplu , complicat ...Studiaza-l S . Nu-l citi , ci studiaza-l acest manuscris ...Un salut .

      Ștergere
  25. Credinta de separare este cea care sta la radacina tuturor disfunctionalitatilor societatii actuale.Ceea ce facem fiecare dintre noi, individual,chiar afecteaza la nivel global omenirea. Cu totii suntem responsabili de ceea ce se intampla in tara noastra sau in lume,iar solutia este simpla dar si complicata in acelasi timp:DRAGOSTEA!
    Adevarata MANTUIRE este sa ne cunoastem pe noi insine ca parti inseparabile ale vietii unificate,Viata din care vine TOT CEEA CE EXISTA!
    Adevarata MANTUIRE este o stare de eliberare de frica,de suferinta,de orice atasament.
    Eliberati-va oameni buni,ca stati intr-o inchisoare!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  26. "Ce legatura are politica cu Dumnezeu?".Totul are legatura cu Dumnezeu,nimic nu este separat de Dumnezeu, nici macar tu,doar asa este credinta ta, dar separarea nu exista,totul este UNA.

    Conducatorii nostrii reflecta constiinta colectiva a romanilor. Daca aceasta ar fi ridicata, adica o constiinta costienta si nu una inconstienta cum avem in prezent, acestia nu ar rezista la conducere oricat de mult ar dori-o.Atata timp cat arunci cu pietre in stanga si in dreapta fara sa vezi ca problema nu se poate rezolva la nivelul la care a fost creata, nu avea pretentia ca altii sa fie asa cum vrei tu!
    Eu ma consider parte vinovata ca aceasta tara este in acest stadiu.Poate daca as fi avut o constiinta suficient de inalta as fi reusit sa schimb pe a acelora din jurul meu si ei pe a altora si uite asa am fi ajuns pana la presedentie.
    Eu tot cred ca romanii nostrii vor sparge bariera ignorantei si vor aduce esenta luminii lor in aceasta tara si in lume. Credeti si voi, si se va intampla!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim 15.52 ! Nu ai dreptate ! Dai in cine nu trebuie ! Cred ca, tu esti chiar un mare naiv ! Ce treaba are Antena 3 ? Ei conduc tara ? Trebuie sa-ti spună cineva , ce se intampla cu tara ? Tu nu vezi ? Nu privesti in jurul tau ? E normal ce se intampla ? Acest sistem nenorocit, ne-a distrus ! Tu nu vezi ca, altcineva ordona si executa ! Oamenii buni sunt învinși de sistem, pentru ca, nu au nevoie de ei ? Asta e dictatura ! Asa ca, nu mai fa vina pe altii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 31 martie 2016, 18:10.
      Tara a dus-o rau mereu, indiferent cine a fost la putere,toti care au condus-o au si jefuit-o, de ma mir cum de mai exista in ea ceva de furat. Cum de nu vezi asta? In ce tara ai trait pana acum??? Iar Antena 3 serveste intereselor unui singur om aflat acum in inchisoare dar se foloseste de media pentru a spala creiere in propriul lor folos. Si inchei subiectul aici! Nu cred ca acest blog trebuie sa foloseasca la a ne exprima simpatiile politice ci pentru a face cunoscute mesajele pe care le primeste dna Maria.

      Ștergere
  28. Anonim 11:03 ! Bravo ! Ai pus punctul pe ,,i"! Asa este ! Executarea a plecat si de-acolo ! Ce blestem pe noi ! L-au ales pe Băsescu, având dosar penal (dosarul flota), si cu multe case furate , ca in 2014, sa aleagă altul tot asa ! Sa-i naiba de trădători cu sistemul lor cu tot ! Cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
  29. Anonim 15:52 ! Tu ai mintea spălată ! Cred ca, ai aterizat acum după alta planeta ! Habar nu ai ! Informeaza-te inainte de a face asemenea afirmații ! S-au esti un postac de-al lui Iohannis ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim31 martie 2016, 18:32

      Daca eu sunt „un postac de a lui Iohannis” atunci tu esti un postac de-al lui Ponta, clar! Nici nu realizezi ce citesti se pare. Nu sunt de partea nimanui, toti sunt la fel!Nu pot fi de partea hotilor si a celor care mint cum respira!

      Ștergere
  30. Numai cine are copii mai are un gram de mila in sufletul lui poate gândi ca daca trăiesc in aceasta tara trebuie sa fie cat de cat mai bine .măcar pentru copii .orice om atunci când are un copil si acesta este bolnav devine leu se lupta cu orice si oricine.pentru sanatate.dar acestia care ne conduc daca nu au copii se lupta decat pentru confortul lor .Ce pretenții Sa avem de la ei.niculina

    RăspundețiȘtergere
  31. Anonim 18:32 ! Habar nu ai, despre ce vorbesti ! Cine conduce Romania acum ? Ponta ? Eu , nu-l vad la butoane ! Iohannis ? Când , ca nu prea are timp ! E ocupat cu altele! Guvernul ? Nu-l vad , pt.ca, nu poate;pt.ca,nu sunt capabili;pt.ca, sunt condusi de Bruxelles si F.M.I ! Hai sa trăim in prezent ! Atunci , cine conduce Romania ?

    RăspundețiȘtergere
  32. Postul acesta e pt S . Fiindca vorbeam de filme ... Cand am avut acea experienta puternica acum13 ani (acum merg pe 47, dar in realitate , virsta biologica , ma simt minim de 65 , 70 ) deci dupa , am inceput sa caut , acea experienta descrisa asa cum e . Nu reuseam (dupa un pic de timp am inteles ca era inposibil ) , vroiam sa vadmo explicatie decenta , ca sa o pot da si eu , la rindul meu . Am cautat , am cautat ...dar nimic . De ex , in rugaciunea inimii a sf Simeon , vorbea de ea , dar nu o explica . In acea rugaciune ( 3 rugaciuni , de fapt ) in prima se experimenteaza exstasi mistica , in a doua rugaciune iluminareaa budhista (mintea goala , senzatie de a fi in tot ) , iar a treia duce mintea goala in inima . E periculoasa pt ca te poti opri la unul sau doi . Fara sa le completezi . Te piate duce la nebunie . In fine ..,, nu gaseam nicaieri ceva ce corespundea . Ca sa ma intelegi ....unul care a vazut un elefant .cand a-l descriepoate sa fie greu de inteles pt cine nu a mai vazut asa ceva . In schimb cine -l cunoaste , intelege imediat despre ce e vorba . Nu este nevoie de prea mmulte descrieri . E de ajuns sa zici ca e mare cu trompa ...ma intelegi ? Nu reueeam samgasesc nimic multumitor ...Intr-o buna zi , din intimplare vad un film , ce nu parea cine stie ce ...."Stigmate " .Acolo vorbea de un calugar ce studia o evanghelie interzisa de biserica catolica teaditionala , "Il quinto vangelo" , A cincea evanghelie de Toma . Acolo Isus spunea "Eu sunt inauntrul tau si in jurul tau ....rupe un lemn si ma vei gasi , ridica o piatra si eu foi fi cu tine acolo " Filmul continua cu ,, cruciferi " servicii vaticane , teimisi sa ucida persoanele ce -l difundeau . Pt ca elimina acele cuvinte intermediarul . Isus spunea ca e inauntrul la noi toti . Nu ca trebuie sa te duca cineva la El . De aceea e interzis inca azi . Deci , m-a incuriozit , nici nu stiam daca exista cu ad3varat . Erau anii '99 , 2000 . Ce m-a enervat , e ca nu reuseam sa-l gasesc . Conferme ca exista da , dar nu-l gaseam . Asa ca m-am pus sa-l caut cu adevarat ! E clar da am reusit sa dau de el . Ei bine ...era acea carticica ceea ce cautam ...in totul ...Superb . Orice e zis acolo ....are un simnificat enorm pt mine . A-i intelegeam toate nuantele , micile secrete , aparent ascunse . Cred ca trebuie citit de cine e un fizician de profesie ....acolo am gasit aluzii la fisicaquantistica , de care vorbeam odata . In special a doua parte unde descrie circumstanta cind veneau zise parabolele , de zece ori o citesti , de zece ori are noi mici intelesuri ...Magnific ....De ex la un moment dat zice "Cel ce mult are ....mai mult i se va da ; cine putin are , si acel putin a-i va fi luat .." Sti la ce se refera ? Ha ha ha ....o alta data ... ...
    O alta ..."Cum a pierdut omul inparatia tatalui , Maestro ?
    -Gindeste-te la o femeie ce se intoarce de la moara cu un sac de faina . Ajunsa acasa a-si da seama ca era gaurit si toata faina a fost pierduta " Superb ....Ti minte cind vorbeam de aure ? De lumina ce o avem in jurul nosteu , al corpului ? Daca ramai in inima ta , in interior ...creste . Dar noi in schimb o pierdem . Cum? Ai auzit de acel studiu ce spunea ca simpla observare la microscop a unui electron , simplu fapt de a-l privii , a-i inverseaza polaritatea . Deci este o actiune fisica ...privirea , o dare (mica ) de o energie . Avind noi atentia asupra unei infinita de lucruri ...., o pierdem . Te uiti la ecranul pc ....ceva lasi ....la tv ...ceva lasi ....la o vitrina , la orice ...lasi ceva . Oriunde atentia ta E ....pierzi ceva ....Superb , nu ? Si o tine tot asa ...toata evanghelia ....Nu am nevoie ca el sa mearga oe ape ca Dynamo ot a stii cine este ....din contra , nu m-am gindit niciodata ca Dynamo e un sfint ....ha ha ha ....dar cum spune El "Dupa ceea ce va zic voua trebuie sa intelegeti cine sunt "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorin, tu vorbesti de filmul "Stigmata". Da, este un film deosebit, mie mi-a placut!

      Ștergere
  33. Omul transmite energie prin atentie, prin privire, prin suflare si prin atingere. Asta este Reiki.

    Prin initiere si prin practica se amplifica aceasta transmisie energetica.

    Energia poate fi modulata dupa vointa (gandire) sau poate fi lasata sa "curga" libera. Cand nu o modulezi e cel mai bine. Asta este Reiki Traditional.

    Cei care moduleaza energia (o informeaza) sunt bioenergeticienii, radiestezistii (inforenergeticienii) si cei care practica Reiki modern.

    Energia are doua componente: cantitate si calitate. Cantitatea creste prin practica iar calitatea creste prin viata spirituala. (rugaciune, post, meditatie, iubire)

    Au existat cazuri si in ortodoxie cand o maicuta vindeca prin privire. Asta tot Reiki este.

    Tot ce este viu are Reiki in el. Initierea nu face altceva decat sa aduca la suprafata si sa amplifice aceasta abilitate nativa a omului. DA, NATIVA! Cand te doare ceva ce faci? Nu pui instinctiv mana pe locul dureros? Sa stii ca atunci cand faci asta iti faci tratament Reiki! Daca ai si starui cu rabdare si credinta asupra locului dureros ai observa ca durerea dispare! Vindecarea este in palmele voastre. Initierea nu este decat o amplificare a CEEA CE ESTE DEJA IN VOI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Emanuel , raul de masina se rezolva prin Reiki ? Eu am constatat ca este o maladie transgenerationala . O am eu de cand ma stiu , dar si baiatul meu care e mare , nepotul meu . Prof. Bucur de la Universitate , mi-a spus ca un blocaj , tip trauma a declansat acest fenomen de kinetosis . Nu am incercat vindecarea prin ,,constelatiile familiare'' - tinand cont ca se transmite trangenerational si nici nu am incercat prin hipnoza intrucat nu am incredere in cineva . Intrebarea mea este : reiki rezolva raul de miscare ? S.

      Ștergere
    2. Terapia Reiki are rezultate foarte bune in înlăturarea blocajelor si vindecarea traumelor.

      Se recomanda 4 tratamente zilnice consecutive si apoi inca 6 la cateva zile distanta unul de celalalt.

      Ștergere
    3. Draga S, daca imi permiti, ti-asi recomanda sa citesti "cauzele spirituale ale bolilor" pe www.valeriu-popa.santamia.ro. La litera R vei gasi "raul de masina" si sunt sigura ca te vei recunoaste acolo. Afirmatiile pozitive fac minuni.

      Ștergere
    4. Transmisia nr 1 este prin gandire

      Ștergere
    5. Emanuel ...omul are o problema . Din cauza educatiei , cred . Cum putem da ....daca toti suntem CERSETORI ? Ce vreodata are ....un cineva sa dea .....cand NU ARE PT EL ? Ma intelegi ? Trebuie sa ABUNZI TU sa fi ca un nor grvid de ploaie , ce are pre mult pt a putea sa mai tina . Toti au o aura ce variaza de la 0, 5 cm pina la 10 cm . Primul e obosit , usor depres , celalalt e pimpant . Un om devenit .... sau vermele care a devenit fluture , s-a transformat , intr-o specie noua , necunoscut omului de rind , deci acel om are o aura cu o raza de aproape 40 de km ! Realizezi de dif e ? De la 10 cm la 40 de km . Chiar de sunt 10 km , e spropozitat . Acela nu poate sa tina nimic ....e prea mult . Aceia au mult de dat . Noi dam putinil nostru , ce ne face sa crestem ....dar e o mizerie in confrunt ...
      Se zice ca era un om de acest nivel ce se chiamava Diocene . Umbla mereu cu un felinar dupa el , si cu un caine . Fiecare om ce-l intilnea , a-i punea felinarul sub fata si-l privea in ochi . Cand a-l intrebau ce cauta ....el raspundea "Un om adevarat , dar inca nu l-am gasit ..., totusi .., sunt optimist , pt ca nimeni inca nu mi-a furat felinarul ! Deci sunt bune sperante ." Alexandru cel Mare , inainte de a incepe campania militara in Persia , era acampat cu armata intr-un lo in apropierea acestui Diocene . A trimis sa-l cheme , dar acesta a rwfuzat . Nevoind sa-l forteze , s-a dus el sa-l antalneasca . Se zice ca asta ar fi fost dialogul intre ei :
      -De ce nu ai venit cind te-am chiamt ? Nu stii cine sunt eu ?
      La care Diocene se intoarce catre caine si a-i zice :
      -Ti-am zis ca e un prost . Ma intreaba ,, Nu stii cine sunt ? cand el insusi nu stie " Alexandru era socat . Nimeni nu-si mai permisese sa-i vorbeasca asa , fiind el un fiu de rege .
      -Nu stii ca as putea sa-ti tai capul acum , pe loc ?
      -Ar fi interesant ....nu am mai vazut niciodata capul meu rostogolindu-se ...si incepe un lung ris .
      -Eu sunt regele Macedoniei , incearca Alexandru sa-l impresioneze .
      -Ehe he .., cita rabdare trebuie sa am , a-l auzi ce orostii spune ( asta catre caine ) ? Tu esti doar un cersetor , in lumea vesnica ....Eu intradevar sunt un rege , dar tu nu esti altceva decit un cersetor . Dar ia spune-mi , ce faci tu ACUM ? Alexandru a-i raspunde : -Acum ..., voi pleca inspre Oersia , si in scurt timp voi cucerii lumea !
      -Si dupa ? Dupa ....ce vei face ?
      -Dupa ....voi traii in pace ...voi fi fericit .
      La care Diocene se intoarce iarasi catre caine si a-i spune :
      -Ti-am zis eu ca e un prost si nu e nimic de facut cu el .....Dupa va fi fericit , dar de ce nu e fericit ACUM ? Ce nevoie are sa cucereasca lumea ? Saracii noi ....Adevarat a-ti spun ....tu vei muri , iar cand se va intimpla asta , te vei duce pe lumea aialalta cu mainile goale ....Nu ai nimic de dus cu tine dincolo , pt ca esti doar un simplu cersetor . Cine stie daca e adevarata aceasta poveste , ramine faptul ca atunci cand Alexandru a murit , a dat ordin ca in timp ce-l duceau inspre pira funerara , pe scut , sa-i lase mainile balanganind libere . Sa vada toti ca se duce cu mainile goale , dincolo ....Asa si cu un terapeut , in general . Ce sa dea , daca el insasi are nevoie , e un cersetor ? A prescindere de terapeut sau nu , dorinta mea era sa va ajunga acest mess. Sa zicem ca am profitat de subiect .... E relativ se si face sau nu ..,, mesajul .,,,, chiar si un Alexandru nu era decit un cersetor ....Cati dintre voi nu zic ....am de indeplinit asta , si cu astalalta ..., iar dupa ....voi fi fericit . Voi sta in oace ....Fals ! Dupa vei alerga dupa altceva si altceva ...., ce te inpiedica sa fii fericit ACUM ? in timp ce ma citesti ? Nu va ginditi ca e un frumos post ...ce dreptate am ...., pt ca ma refeream la voi ...

      Ștergere
    6. Sorin din cate am observat, aici este urmatoarea situatie: este un fel de contradictie care apare intre sustinatorii dogmatismului si indoctrinarii religioase (acestia considerand ca numai asa ajung la mantuire) si cei care aleg pe Iisus ca forma de iubire neconditionata (fundament Noul Testament), considerand ca fie care om este o scanteie din Dumnezeu si ca Divinitatea nu sta intre niste ziduri ci este pretutindeni. Primii pun mai presus dogma decat Iisus din inima lor. Insa o dogma nu te duce intotdeauna mai aproape de Dumnezeu (de multe ori chiar ei, acesti sustinatori, sunt calcatori de dogma) insa iubirea adevarata si neconditionata, cu certitudine, da. Nu poti iubi cu adevarat si neconditionat daca nu-L ai pe Dumnezeu in suflet si in inima. Ca o comparatie: primesc nota 10 daca am reusit sa memorez ce este iubirea divina si sa ma tot chinuiesc sa o mimez sau primesc 10 daca in sufletul meu este iubirea divina si sunt intru totul iubire divina, emanand aceasta iubire peste tot...

      Ștergere
    7. Nimic nu ma impiedica sa fiu fericit chiar acum Sorine. Nu am nimic de indeplinit ca sa fiu fericit. Fericirea nu este decat la un gand distanta asa cum si nefericirea este tot la un gand distanta. :)

      Doar ca atunci cand vezi atata lume nefericita care asteapta cu disperare UN SFARSIT, ca IN SFARSIT sa fie fericiti, incerci sa le spui ce tocmai tu le-ai zis atat de frumos. Nu stiu cati au priceput ca nu trebuie sa astepte sfarsitul pentru a fi fericiti si ca pot fi fericiti chiar acum daca isi ingaduie ei insisi asta.

      Omul prefera sa observe CE NU ARE decat CEEA CE ARE DEJA! Omul prefera sa traiasca in deznadejde ca se uita la unul care are mai mult si tanjeste sa aiba si el si astfel traieste in nemultumire, in loc sa fie multumit cu ceea ce are deja si sa se bucure. Prefera sa traiasca in suferinta si isi justifica aceasta suferinta crezand ca astfel il multumeste pe Dumnezeu in loc sa se bucure de DARUL VIETII!

      Bolnavii trebuie ajutati ca sa se bucure si ei de viata, caci atunci cand esti in dureri e mai greu sa te bucuri de viata. Bolnavii nu sufera neaparat de afectiuni fizice sau psihice dar si sufletesti. Bolnav e orice om care nu stie sa se bucure de viata, dar ei traind in boala atat de mult timp, nu-si mai pot da seama ca mai exista si alt mod de a trai viata. Eu cu asta incerc sa-i ajut, ca sa fie cat mai multi oameni fericiti.

      Uitati-va la copii, ca ei sunt fericiti cu ceea ce au deja. Ei se pot scutura de suferinta intr-o clipita si sa se duca la joaca si sa fie fericiti si la asta cred ca se referea si Iisus cand a spus: trebuie sa deveniti precum copii (adica curati si usori in suflet/inima fara sa lasati suferinta sa va impovareze) ca sa puteti intra in imparatia cerurilor, imparatie care toata lumea este de acord ca inseamna FERICIRE! Parintele Arsenie Boca intarea aceste cuvinte ale lui Iisus spunand ca sa nu va asteptati sa intrati in imparatia cerurilor dupa moarte daca nu ati intrat deja in timpul vietii adica pe romaneste SA FI FERICIT! Caci cel care este fericit IUBESTE si nu iubeste cu patima cum iubeste un indragostit. FERICIREA ESTE IUBIRE NECONDITIONATA! Cand esti fericit, totul este frumos in jurul tau si atunci ESTI DEJA in imparatia cerurilor! Cand esti nefericit TRAIESTI IN IAD DEJA! SI RAIUL SI IADUL SUNT IN INIMA VOASTRA!

      NU VA LASATI IMPOVARATI DE SUFERINTA, SCUTURATI-VA DE EA SI FITI FERICITI CU CEEA CE AVETI SI CU CEEA CE NU AVETI!

      FITI PRECUM COPIII SI SCUTURATI-VA DE SUFERINTA SI FITI FERICITI PUR SI SIMPU, AICI SI ACUM!

      Ștergere
    8. "Insa o dogma nu te duce intotdeauna mai aproape de Dumnezeu "
      Cand a fost exceptia ? ? ? ? ? Dogma e politica . Mai mult sau mai putin ....Utila pt ca lumea are nevoie de reguli clare , pt a deosebii binele de rau . Fara astea ....ar fi un iad pe pamant . "Sunt mai importanti aceia morti de sute de ani , decit viul ce va vorbeste in fata voastra ?" . Dogmele MOR in fata spiritului viu . Cind acesta nu e present , incearca sa-l inlocuiasca . Daca maine s-ar prezenta Isus ..., pe cine asculti ? El sau dogma ? E prosteasca intrebarea mea .... e oviu raspunsul . Multi ar spune ca e acelasi lucru ....Ramane de vazut . Pt ca dogma e scrisa de oameni , folosind inteligenta lor , a timpului in care traiau ....incercand , saracii sa-l inteleaga cu mintea ....Imposibil . Mintea e carne , e lumea ce te inconjoara ....spiritul ....e o infinitate in plus ..."Acela ce a gasit lumea , a descoperit un cadavru ....dar daca a inteles ca lumea e un cadavru ....cosmosul nu e demn de el . Asa ca .....lucreza , atinge cu degetul , gusta ....si nimeni nu-ti va lua asta inapoi . Un alt lucru ...Va cer PACE cu voi insiva . Noi toti , nu suntem barbati sau femei 100% . Dar 60 , 55 % . Cand suntem agresivi ....e natura barbateasca . Cand suntem docili , tandri , e acel 40 % de feminin ce e in noi . La fel si pt femei . Problema este ca niciodata nu le-am acceptat . Tot din cauza ,, dogmei ,, educatiei . Un baietel ce plinge , ce i se zice ?" Nu plinge ca o fetita . " . Cind omul va face pace inauntril sau , cand acele 2 parti se vor unii , formind UNUL ...atunci va cunoaste tatal . Este ca un orgasm interior . Milioane de ori mai puternic decit cel mai intens orgasm ce omul a putut cunoaste . Priblema e ..., dogma . De ex , masoni au auzit ei ceva ...si atunci ce fac ? Ritualuri sexuale ..., NU vorbeam de asta ....In micimea intelegerii umane , egoistica se tinde de a croii adevarul dupa ideea noastra personala . Dogma .
      E infinit mai mult decit opinia noastra , o ideea noastra de Dumnezeu . ?..Din fericire .., Asa ca ..,."Eu sunt inauntrul tau si peste tott in jurul tau " asa spunea El ....

      Ștergere
    9. Asa este!Dogma este politica! Deci cel mai bine daca in sufletul nostru este iubirea divina si devenim intru totul iubire divina, emanand aceasta iubire peste tot... Te salut!:)

      Ștergere
    10. Stai linistit Sorine, daca cauti in urma pe blog o sa observi ca si eu le-am zis de aceasta unire a Dumnezeului Tata cu cea Dumnezeului Mama (parte barbateasca, yang, cu parte femeiasca, yin) in inima si ca DOAR ASA se va naste FIUL dar nu s-a auzit si nici nu s-a inteles. Nu este scris in biblie NU EXISTA! :)))

      Iisus a realizat aceasta unire in inima si a devenit FIUL, HRISTOSUL!

      Se uita la icoane, PRIVESC SI NU INTELEG! Vad TATAL (Dumnezeu), vad MAMA (Fecioara), vad FIUL si TOT NU INTELEG!

      Adevarat este ca Adevarul se poate uita la tine si tu-l poti privi dar nu-l cunoaste!

      Ștergere
    11. E adevarat, Emanuel, ai spus asta pe blog mai demult. Dar Sorin are alt still de a explica si poate mai multi vor intelege si accepta. Lasa-l sa continue ca o face cu simplitate, modestie si o naturalete uimitoare. Reuseste sa transmita enorm!!!!

      Ștergere
    12. Legenda Divinitatii Omului
      O legenda veche spune ca mai demult oamenii erau buni. Dar au profitat atat de mult de puterea divina din ei incat stapanul tuturor zeilor a decis sa le ia aceasta putere si sa o ascunda intr-un loc unde va fi imposibil de gasit. Tot ce i-a ramas sa faca era sa gaseasca ascunzatoarea potrivita.
      A fost convocat consiliul zeilor pentru a se gasi solutia. Zeii au sugerat:
      -De ce sa nu ingropam puterile omului in pamant?
      Brahma a raspuns:
      -Nu, nu vom face asta pentru ca omul va sapa adanc si le va gasi…
      Atunci zeii au spus:
      -In acest caz, sa le trimitem divinitatea pe cel mai adanc fund al oceanului!
      Dar Brahma a raspuns din nou:
      -Mai devreme sau mai tarziu omul va explora adancurile oceanului si cu siguranta ca o vor gasi si o vor aduce la suprafata…
      Atunci zeii s-au aratat invinsi:
      -Nici pamantul, nici oceanul nu sunt locuri unde puterea divina sa fie in siguranta, insa alte idei de ascunzatoare nu mai avem.
      Brahma a exclamat dintr-o data:
      -Iata ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adanc inauntrul lui, pentru ca este singurul loc unde nu va cauta.
      De atunci incoace, conform legendei, omul a cautat in toata lumea, a explorat, a urcat si a sapat cautand… ceva ce a fost in tot acest timp inauntrul lui. S.

      Ștergere
    13. FOARTE EXPLICIT DOMNULE EMANUEL!

      Ștergere
  34. Da, asa este Sorine nu poti explica toate trairile cum nu le poti intelege chiar tu in persoana pe toate cele care ti sunt date ,,in dar'' . Sunt aceeasi generatie cu tine , dar cand eu am inceput sa caut raspuns la problemele mele , eu am gasit tot ce tinea de religie codificat : ma rugam ani de zile pentru ceva ...si obtineam altceva , cautam raspunsuri la preoti si se intampla altceva . Atunci am luat o pauza si m-am indepartat ca sa inteleg TOTUL. Ca sa ma ,,luminez '', am terminat psihologia , cu 10 . Dar...stiam totul si nimic . Eram buna sa predau ,dar nu ma puteam apropia de oameni si problemele lor . Eu insami eram o problema si inca una nerezolvata Am dat de blogul Mariei si m-am apropiat din nou de biserica , timid. Ii multumesc mult . In continuare am perplexitati , dar acum le accept , poate e caracteristica celor ce gandesc mult, foarte mult si celor care mereu cer confirmari , ca Sf. Toma .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Continuare :

      Aceste invataturi ale apostolului Toma daca le cititi cu mare atentie veti observa ca in acelasi timp sunt si invataturi alchimice de transmutare interioara. Va urez lectura placuta! S


      Prolog. 1 Acestea sunt cuvintele cele ascunse pe care le-a grăit Iisus cel Viu şi pe care le-a scris Didim Iuda Toma:

      1. Şi a spus [Iisus]: Oricine va găsi înţelesul acestor cuvinte nu va gusta moartea. (TGTom. 1. Tom. 111. Ioan 8,51. Tom. Atl. 1)

      2. Iisus a spus: Cel care caută să nu înceteze să caute până nu va găsi, şi atunci când va găsi se va tulbura, şi dacă se va tulbura, se va minuna şi va fi rege peste tot. (Tom. 92. Tom. 94. Luc. 11,9-13. Mat. 7,7-11. Ev. Evreilor 4)

      3. Iisus a spus: Dacă cei care vă conduc vă zic: „Uitaţi-vă, împărăţia este în cer!” atunci păsările vor ajunge înaintea voastră în cer; dacă vă spun că [împărăţia] este în mare, atunci peştii vor ajunge înaintea voastră . Ea [împărăţia] însă se află înlăuntrul vostru şi în afara voastră. Când vă veţi cunoaşte pe voi înşivă, atunci veţi fi cunoscuţi şi veţi înţelege că sunteţi fii ai Tatălui cel Viu. Dar dacă nu vă veţi cunoaşte pe voi înşivă, atunci veţi fi săraci şi voi înşivă veţi fi sărăcie. (TGTom. 3. Tom. 51. Tom. 113. Deut. 30,11-14. Luc. 17,20-25. Mat. 24,23-28. Marc. 13,21-23. Rom. 10,5-6)

      4. Iisus a spus: Omul bătrân de zile nu va pregeta să-1 întrebe pe copilul cel mic, de numai şapte zile, despre locul vieţii şi va fi viu, căci mulţi dintre cei dintâi vor fi cei din urmă şi vor deveni unul singur . (TGTom. 4. Luc. 10,21-22. Luc. 13,30. Mat. 11,25-30. Mat. 20,16. Marc. 10,31. Cop. Tom. 7,1-4. Hipolit Refutatio 5.7)

      5. Iisus a spus: Cunoaşte ceea ce este în faţa ta, şi ceea ce îţi este ascuns îţi va fi descoperit, căci nu este nimic ascuns care să nu se arate. (TGTom. 5. Tom. 6. Luc. 8,16-17. Luc. 12,1-3. Mat. 10,26-27. Marc. 4,21-22)

      6. Şi ucenicii l-au întrebat, spunându-i: Vrei să postim ? În ce fel să ne rugăm ? Să facem milostenie? De la care mân¬căruri să ne abţinem ? A spus Iisus: Nu minţiţi, şi ceea ce urâţi să nu faceţi, căci toate sunt descoperite în faţa cerului şi nu este nimic ascuns care să nu se arate şi nu este nimic acoperit care să nu se descopere. (TGTom. 6. Tom. 5, Tom. 27. Tom. 104. Tob. 4,15. Luc. 6:31. Luc. 8,16-17. Luc. 11.1-4, Luc. 12,1-3. Mat. 6. Mat. 10,26-27. Marc. 4,21-22. Did. 8,1-3. Talmud Sabat 31a)

      7. Iisus a spus: Ferice de leul acela pe care îl va mânca un om, căci leul se va face om. Şi blestemat este omul pe care îl va mânca leul, căci [tot] om se va face leul . (Tom. 11. Tom. 60)

      8. Şi a spus [Iisus]: Omul seamănă cu pescarul acela înţelept care şi-a aruncat năvodul în mare şi 1-a scos din mare plin cu peşti mici, iar între aceştia a căzut un peşte mare şi bun. Pescarul înţelept a aruncat toţi peştii mici înapoi în mare. El a ales fără nici o greutate peştele cel mare. Cine are urechi de auzit, să audă! (Mat. 13,47-50. Omiliile lui Filoxen 1,9)

      9. Iisus a spus: Iată, semănătorul a ieşit, şi-a umplut mâna [cu seminţe şi] le-a aruncat. Unele au căzut pe drum şi au venit păsările şi le-au ciugulit; altele au căzut pe piatră şi nu au prins rădăcini jos în pământ şi nu au înălţat spice către cer; altele au căzut între spini care au înăbuşit seminţele şi viermii le-au mâncat. Altele au căzut pe pământ bun şi au dat roadă bună spre cer: au produs şaizeci pe măsură şi o sută douăzeci pe măsură. (Luc. 8,4-8. Luc. 8,11-15. Mat. 13,3-9. Mat. 13,18-23. Marc. 4,2-9. Marc. 4,13-20. Cop. Tom. 12,1-2. Apoc. Iacob 8,1-2)

      10. Iisus a spus: Foc am aruncat asupra lumii, şi iată, Eu îl păzesc până ce va dogori. (Luc. 12,49. Pistis Sophia 141)


      Ștergere
    2. Continuare:

      11. Iisus a spus: Cerul acesta va trece şi cel ce este deasupra lui va trece, şi cei morţi nu trăiesc şi cei vii nu vor muri. În zilele în care mâncaţi ceea ce era mort făceaţi ca acesta să fie viu. Atunci când veţi fi în lumină, ce veţi face ? În ziua în care eraţi unu v-aţi făcut doi; [iar acum] când sunteţi doi, ce veţi face? (Tom. 7. Tom. 111. Isaia 34,4. Luc. 16,17. Luc. 23,32-33. Mat. 5,18. Mat. 24,34-35. Marc. 13,30-31. Dial. Mânt. 56-57. Hipolit Refutatio 5.8.32)

      12. Ucenicii i-au spus lui Iisus: Ştim că vei pleca de la noi . Cine va deveni mai marele peste noi ? Iisus le-a spus: Oriunde veţi merge, vă veţi duce la Iacob cel Drept, datorită căruia s-au făcut cerul şi pământul . (Luc. 9,46. Luc. 22,24-26. Marc. 9,33-35)

      13. Iisus le-a spus ucenicilor lui: Asemui-ţi-mă şi spuneţi-mi cu cine semăn. A spus Simon Petru: Semeni cu un înger drept. A spus Matei: Semeni cu un filozof înţelept. A spus Toma: Stăpâne, gura mea nu va îngădui nicicum să spun cu cine semeni . Iisus a spus: Eu nu sunt stăpânul tău deoarece ai băut şi te-ai îmbătat din izvorul acela clocotitor pe care eu l-am măsurat. Şi 1-a luat [pe Toma] şi 1-a dus deoparte şi i-a spus trei cuvinte . Când Toma a venit la tovarăşii lui, ei l-au întrebat ce i-a spus Iisus. Toma le-a spus: Dacă v-aş zice unul din cuvintele pe care [Iisus] mi le-a spus, aţi lua pietre şi le-aţi arunca în mine şi un foc ar ieşi din pietre şi v-ar mistui. (Tom. 28. Luc. 9,18-22. Luc. 21,34. Mat. 16,13-21. Ioan 4,13-15. Marc. 8,27-30)

      14. Iisus le-a spus: Dacă veţi posti, veţi zămisli vouă păcat, şi dacă vă veţi ruga, veţi fi osândiţi, şi dacă veţi face milostenie, veţi face rău duhurilor voastre. Iar când veţi merge într-o ţară oarecare şi veţi străbate prin ţinutu¬rile [ei] şi veţi fi primiţi, mâncaţi ceea ce vă vor pune în faţa voastră, [şi] vindecaţi pe cei bolnavi dintre ei. Căci ceea ce intră în gurile voastre nu vă va spurca, ci ceea ce iese din gurile voastre, aceasta vă va spurca . (Tom. 6. TGTom. 6. Tom. 27. TGTom. 27. Luc. 11,1-4. Luc. 9,1-6. Luc. 10, 1-12, Mat. 6,2-18. Mat. 10,5-15. Mat. 15,10-20, Marc. 6,7-13. Marc. 7,14-23. 1 Cor. 10,27. Fapt. 10,9-16. Fapt. 11,1-10. Did. 8,1-3)

      15. Iisus a spus: Când îl veţi vedea pe acela care nu a fost născut de femeie, închinaţi-vă cu faţa [la pământ] şi slă-viţi-1, [căci] acela este tatăl vostru . (Coran 17,61. Psaltirea Maniheistă 121, 25-33)

      16. Iisus a spus: Poate oamenii gândesc că eu am venit ca să aduc pace lumii. Ei nu ştiu că am venit ca să aduc dezbinări în lume, foc, sabie şi război, căci [dacă] vor fi cinci într-o casă, trei vor fi împotriva a doi şi doi vor fi împotriva a trei, tatăl va fi împotriva fiului şi fiul împotriva tatălui şi vor sta de unul singur. (Tom. 10. Mih. 7,5-6. Luc. 12,49-53. Mat. 10,34-39. Marc. 13,12)

      17. Iisus a spus: Vă voi da ceea ce ochiul n-a mai văzut, nici urechea nu a mai auzit, nici mâna nu a mai atins şi nici nu a mai intrat [vreodată] în inima omului. (Isa. 64,13. Luc. 10,23-24. Mat. 13,16-17. 1 Cor. 2,9. Faptele lui Petru 39)

      18. Ucenicii i-au spus lui Iisus: Spune-ne cum va fi sfârşitul nostru. Iisus a spus: Oare aţi descoperit începutul ca să căutaţi sfârşitul ? Căci în locul unde este începutul, acolo va fi şi sfârşitul. Ferice de cel care stă întru început, căci el va cunoaşte sfârşitul şi nu va gusta moartea. (Tom. 1. Tom. 19. Tom. 85. TGTom. 1)

      19. Iisus a spus: Ferice de cel care era de la început mai înainte de a fi. Dacă îmi veţi fi ucenici şi veţi asculta cuvintele mele, aceste pietre vă vor sluji. Căci aveţi cinci pomi în rai care nu se schimbă vară şi iarnă şi frunzele lor nu cad. Cel care îi va cunoaşte nu va gusta moartea. (Tom. 1. Tom. 18. Tom. 85. TGTom. 1).

      20. Ucenicii i-au spus lui Iisus: Spune-ne cu ce se aseamănă împărăţia Cerurilor. Le-a spus [Iisus]: Seamănă cu o sămânţă de muştar, cea mai mică dintre seminţe. Când cade pe pământ lucrat răsare [din ea] un lujer mare şi va fi adăpost pentru păsările cerului. (Iez. 17,22-24. Dan. 4,17-19. Mat. 13,31-42. Marc. 4,30-32. Dial. Mânt. 88-89)

      Ștergere
    3. Continuare :


      21. Măria i-a spus lui Iisus: Cu cine se aseamănă ucenicii tăi ? [Iisus] a spus: Seamănă cu nişte copii mici care locuiesc pe un ogor care nu este al lor. Atunci când proprietarii ogorului vor veni, vor spune: „Daţi-ne înapoi terenul nostru”. Ei se vor despuia în faţa lor ca să-1 dea înapoi, şi le vor înapoia ogorul lor. De aceea vă zic că dacă stăpânul casei ştie că vine hoţul, el va veghea înainte ca [hoţul] să vină şi nu-i va îngădui să pătrundă în casa sa a împărăţiei sale, şi să ia bunurile lui. Vegheaţi înaintea lumii, fiţi încinşi cu putere multă încât hoţii să nu afle vreo cale de a ajunge la voi, căci al lor va fi câştigul pe care îl aşteptaţi. De-ar fi printre voi un om care să priceapă ! Când rodul s-a copt el a venit în grabă cu secera lui şi 1-a cules. Cine are urechi de auzit, să audă! (Tom. 35. Tom. 37. Tom. 103. TGTom. 37. Fac. 3,7-11. Mat. 12,29. Mat. 24,37-44. Marc. 3,27. Luc. 11,21-22. Luc. 12,39-40. 1Tes. 5,2, 2Pet. 3,10. Apoc. 3,3. Apoc. 16,15)

      22. Iisus a văzut nişte prunci care sugeau lapte. A spus ucenicilor lui: Aceşti prunci care sug lapte se aseamănă cu cei care vor intra în împărăţie. [Ucenicii] i-au spus lui: Oare vom intra în împărăţie facându-ne prunci? Iisus le-a spus: Când veţi face din doi unu, şi veţi face partea din afară totuna cu partea dinăuntru şi partea dinăuntru totuna cu partea din afară, şi partea de sus totuna cu partea de jos, şi veţi face din bărbat şi din femeie unul şi acelaşi, încât bărbatul să nu mai fie bărbat şi femeia să nu mai fie femeie, şi veţi face [doi] ochi în locul unui ochi şi o mână în locul unei mâini, un picior în locul unui picior şi un chip în locul unui chip, atunci veţi intra în împărăţie . (Tom. 46. Tom. 106. Tom. 114. Mat. 18,1-4. Mat. 19,13-15. Marc. 9,33-37. Marc. 10,13-16. Luc. 9,46-48. Luc. 18,15-17. Ioan 3,1-10. Gal. 3,28-29. Ev. Egiptenilor)

      23. Iisus a spus: Vă voi alege, unul dintr-o mie şi doi din zece mii şi vor sta ca unul. (Tom. 49. Tom. 75. Tom. 106. Eccl. 7,28. Mat. 22,14. Pistis Sophia 134)

      24. Ucenicii lui au spus: Arată-ne locul unde eşti, căci trebuie să-1 căutăm. [Iisus] le-a spus: Cine are urechi să audă ! Lumina este înlăuntrul unui om al luminii şi [ea] luminează întreaga lume, iar dacă nu luminează, atunci este întuneric. (Tom. 24. Mat. 6,22-23. Mat. 5,14-16. Luc. 11,33-36. Ioan 1,6-13. Ioan 8,12-16. Ioan 12,35-36. Ioan 14,2-7. Dial. Mânt. 8. Dial. Mânt. 14. Dial. Mânt. 27-28. Dial. Mânt. 60-63. Dial. Mânt. 77-78)

      25. Iisus a spus: Iubeşte-1 pe fratele tău ca pe propriul tău suflet şi ai grijă de el ca de lumina ochilor tăi . (Lev. 19,18. Mat. 22,34-40. Marc. 12,28-34. Luca 10,25-29. Rom. 13,8-10. Gal. 5,13-15. Barn. 19,5)

      26. Iisus a spus: Paiul din ochiul fratelui tău îl vezi, dar bârna din ochiul tău nu o vezi. Când vei scoate bârna din ochiul tău vei vedea ca să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. (TGTom. 26. Mat. 7,1-5. Luc. 6,37-42)

      27. Dacă nu veţi posti de lumea [aceasta], nu veţi afla împărăţia. Dacă nu veţi face sabatul, sabat, nu îl veţi vedea pe Tatăl . (Tom. 6. Tom. 14. Tom. 104. TGTom. 6. TGTom. 27. Mat. 9,14-17. Mat. 12,1-8. Marc. 2,23-28)

      28. Iisus a spus: Am stat în mijlocul lumii şi m-am arătat lor în carne şi i-am găsit pe toţi beţi şi nu am găsit pe nici unul din ei însetat. Sufletul meu s-a umplut de durere pentru fiii oamenilor, căci ei sunt orbi în inimile lor şi nu văd. Căci deşerţi au venit pe lume şi tot deşerţi caută să iasă din lume, dar acum ei sunt beţi. Când se vor trezi din [beţia] vin[ului] însă, se vor căi. (TGTom. 28. Luc. 21,34-36. Ioan 1,14)

      29. Iisus a spus: Dacă a fost carnea făcută pentru suflet, aceasta este o minune; iar dacă sufletul [a fost făcut] pentru trup, aceasta este minunea minunilor. Însă eu mă minunez de cum această mare bogăţie s-a sălăşluit în această sărăcie. (Tom. 87. Tom. 112. TGTom. 29. Rom. 8,1-8. Gal. 5,16-26)

      30. Iisus a spus: Acolo unde sunt trei zei, ei sunt zei. Acolo unde sunt doi sau unul, eu sunt cu el . (Tom. 22. Tom. 23. Tom. 49. Tom. 75. Tom. 106. TGTom. 30+77)

      Ștergere
    4. Continuare :

      31. Iisus a spus: Nici un profet nu e primit în satul lui şi nici un medic nu vindecă pe cei care îl cunosc. (TGTom. 31. Mat. 13,57-58. Marc. 6,4-5. Luc. 4,23-24. Ioan 4,43-45)

      32. Iisus a spus: Cetatea zidită pe un munte înalt şi bine întărită nu poate cădea şi nici nu poate fi ascunsă. (TGTom. 32. Mat. 5,14-16)

      33. Iisus a spus: Ceea ce vei auzi în urechea ta, să propovăduieşti de pe acoperişurile voastre la urechea cealaltă . [Căci] nimeni nu aprinde o făclie ca s-o pună sub [obroc] şi nici nu o pune într-un loc ascuns, ci o pune în sfeşnic ca oricine intră sau iese să vadă lumina ei. (TGTom. 33. Mat. 5,14-16. Mat. 10,26-27. Marc. 4,21-23. Luc. 8,16-17. Luc. 12,2-3)

      34. Iisus a spus: Dacă un orb va călăuzi pe un [alt] orb, amândoi vor cădea în groapă. (Mat. 15,14. Luc. 6,39)

      35. Iisus a spus: Este cu neputinţă ca cineva să intre în casa celui puternic şi să-1 ia cu forţa, decât dacă îl leagă de mâini. Atunci îl vor mişca din casa lui. (Tom. 21. Tom. 103. Mat. 12,22-30. Marc. 3,23-27. Luc. 11,14-23)

      36. Iisus a spus: Nu vă faceţi griji din zori până în seară şi din seară până în zori pentru ceea ce veţi pune pe voi . (TGTom. 36. Mat. 6,25-34. Luc. 12,22-34. Dial. Mânt. 51-52)

      37. Au spus ucenicii lui: Care va fi ziua când te vei înfăţişa nouă şi care este ziua când te vom vedea ? Iisus a spus: Când vă veţi despuia şi nu vă veţi ruşina şi veţi lua hainele voastre şi le veţi pune sub picioarele voastre, ca nişte copii mici, şi le veţi călca , atunci îl veţi vedea pe Fiul Celui Viu şi nu vă veţi teme. (Fac. 3,7-11. Tom. 21. TGTom. 37. Ev. Egiptenilor)

      38. Iisus a spus: De multe ori aţi dorit să auziţi cuvintele acestea pe care vi le spun vouă şi nu aţi avut de la cine alt¬cineva să le auziţi . Vor fi zile când mă veţi căuta şi nu mă veţi găsi. (TGTom. 38. Mat. 13,17. Luc. 10,23-24. Luc. 17,22. Ioan 7,32-36. Iren. Adv. Haer. 1.20.2)

      39. Iisus a spus: Fariseii şi cărturarii au luat cheile cunoaşterii şi le-au ascuns. Nici ei nu au intrat, nici nu i-au lăsat pe cei care doreau să intre. Iar voi fiţi isteţi ca şerpii şi curaţi ca porumbeii. (Tom. 102. TGTom. 39. Mat. 10,16. Mat. 23,13. Luc. 11,52)

      40. Iisus a spus: O mlădiţă de vie a fost sădită în afara Tatălui şi nu s-a întărit [şi de aceea] va fi smulsă şi nimicită. (Mat. 15,13. Ioan 15,1-6)

      41. Iisus a spus: Celui care are i se va da, iar celui care nu are i se va lua şi puţinul pe care îl are . (Tom. 70. Mat. 13,10-13. Mat. 25,14-30. Marc. 4,24-25. Luc. 19.11-27)

      42. Iisus a spus: Fiţi trecători .

      43. I-au spus ucenicii lui: Cine eşti tu de ne spui aceste lucruri? [Iisus a răspuns: Oare] din cele ce eu vă spun nu vă daţi seama cine sunt eu? Dar voi aţi ajuns ca iudeii, căci ei iubesc pomul şi urăsc rodul şi iubesc rodul dar urăsc pomul. (Tom. 45. Mat. 7,15-20. Mat. 12,33. Luc. 6,43-45)

      44. Iisus a spus: Oricine va spune ceva împotriva Tatălui va fi iertat şi oricine va spune ceva împotriva Fiului va fi iertat, dar oricine va spune ceva împotriva Sfântului Duh nu va fi iertat nici pe pământ, nici în cer. (Mat. 12,31-32. Marc. 3,28-30. Luc. 12,10)

      45. Iisus a spus: Strugurii nu se culeg din spini şi nici smochinele nu se culeg din ciulini, căci [aceştia] nu dau roade. Omul cel bun scoate [cele] bune din vistieria lui; [iar] omul cel rău scoate [cele] rele din vistieria lui cea rea, care este în inima lui, căci din pri¬sosinţa inimii lui el scoate [cele] rele. (Tom. 43. Mat. 7,15-20. Mat. 12,33-37. Luc. 6,43-45)

      Ștergere
    5. Continuare:
      46. Iisus a spus: De la Adam până la Ioan Botezătorul, nimeni dintre cei născuţi din femeie nu s-a ridicat deasupra lui Ioan Botezătorul încât să plece ochii [în faţa] lui . Iar eu v-am zis: acela dintre voi care va fi [ca unul] mic va cunoaşte împărăţia şi va fi mai înălţat decât Ioan. (Tom. 22. Mat. 11,11. Mat. 18,3. Marc. 10,15. Luc. 7,28)

      47. Iisus a spus: Este cu neputinţă ca un om să încalece pe doi cai sau să întindă două arcuri [în acelaşi timp], şi este cu neputinţă ca un slujitor să slujească la doi stăpâni [căci] îl va cinsti pe unul şi îl va dispreţui pe celălalt. Nici un om bând vin vechi nu doreşte ime¬diat să bea vin nou. Nu se toarnă vin nou într-un burduf vechi, ca nu cumva acesta să crape, şi nu se toarnă vin vechi într-un burduf nou, căci [vinul] s-ar strica. [Tot aşa] nu se coase petece vechi pe o haină nouă, căci [aceasta] s-ar rupe. (Mat. 6,24. Mat. 9,16. Marc. 2,21. Luc. 5,36-39. 2 Pseudo-Clem. 6,1-6)

      48. Iisus a spus: Dacă doi vor face pace unul cu celălalt în aceeaşi casă, ei vor spune muntelui: „Mişcă-te!”, şi [muntele] se va mişca . (Tom. 106. Mat. 17,19-20. Mat. 21,18-22. Marc. 11,20-25. Luc. 17,5-6. 1 Cor. 13,2)

      49. Iisus a spus: Fericiţi [sunteţi] cei singuri şi aleşi, căci veţi ajunge în împărăţie. Căci de acolo sunteţi şi acolo vă veţi întoarce . (Tom. 23. Tom. 75. Tom. 106. Mat. 22,14)

      50. Iisus a spus: Dacă vă vor zice: „De unde sunteţi?”, spuneţi-le: „Noi am venit din lumină, din locul unde lumina a luat fiinţă prin ea însăşi, a stat [pe picioare] şi s-a arătat în chipul lor”. Dacă vă vor zice: „Voi sunteţi ?”, spuneţi-le: „Noi suntem copiii ei [ai luminii] şi aleşii Tatălui celui Viu”. Dacă vă întreabă: „Care este semnul Tatălui vostru în voi?”, spuneţi-le: „O mişcare şi o odihnă”. (Tom. 83. Tom. 84)

      51. Ucenicii i-au spus: Când va fi ziua în care se vor odihni cei morţi? Şi când va fi ziua în care va veni lumea cea nouă ? [Iisus] le-a spus: Ceea ce aşteptaţi a venit [deja], dar voi nu o cunoaşteţi. (Tom. 3. Tom. 113. TGTom. 3. Luc. 17,20-21. Dial. Mânt. 16)

      52. Ucenicii i-au spus: Douăzeci şi patru de profeţi au grăit în Israel şi toţi au vorbit despre tine . [Iisus] le-a spus: Aţi lăsat la o parte pe Cel viu dinaintea voastră şi aţi grăit despre cei morţi. (1 Pet. 1,10-12. Ev. Evreilor 2)

      53. Ucenicii i-au spus: Tăierea împrejur ne este de folos sau [nu]? [Iisus] le-a spus: Dacă ar fi de folos, tatăl lor i-ar fi născut din mama lor [deja] tăiaţi împrejur. Însă adevărata tăiere împrejur, în duh, este cu totul folositoare. (Rom. 2,25-29. 1 Cor. 7,17-19. Filip. 3,3. Col. 2,11-14)

      54. Iisus a spus: Fericiţi cei săraci, căci a lor va fi împărăţia Cerurilor. (Luc. 6,20. Mat. 5,3)

      55. Iisus a spus: Cine nu-şi urăşte tatăl şi mama nu poate fi ucenicul meu, şi [cine nu] îşi urăşte fraţii şi surorile şi nu îşi ia crucea, aşa cum am făcut eu , nu va fi vrednic de mine. (Tom. 99. Tom. 101. Mat. 10,34-39. Mat. 16,24-25. Marc. 8,34-35. Luc. 14,25-33)

      56. Iisus a spus: Oricine a cunoscut lumea a găsit un cadavru şi lumea nu este vrednică de cel care a găsit un cadavru. (Tom. 80. Tom. 111. Kephalaia Maniheistă XLVII 120,31-121,2.)

      57. Iisus a spus: împărăţia Tatălui se aseamănă cu un om care are semănătură [bună]. Duşmanul lui a venit în timpul nopţii şi a semănat neghină asupra seminţei celei bune. Omul nu le-a dat voie [lucrătorilor] să smulgă neghina. El le-a spus: „Să nu veniţi să smulgeţi neghina şi să smulgeţi şi grâul împreună cu ea. Căci în ziua recoltei neghinele se vor vedea limpede, vor fi smulse şi arse”. (Mat. 13,24-30. Marc. 4,26-29)

      58. Iisus a spus: Fericit este omul care s-a chinuit , căci a găsit viaţa. (1 Pet. 3,14)

      59. Iisus a spus: Priviţi spre Cel Viu cât timp sunteţi vii, ca nu cumva să muriţi, să căutaţi să-1 vedeţi şi să nu-1 puteţi vedea. (Ioan 7,33-34. Ioan 8,21. Ioan 13,33)

      Ștergere
    6. Continuare:

      60. Au văzut un samaritean care căra un miel, intrând în Iudeea. A spus [Iisus] ucenicilor lui: Acela în jurul mielului . [Ucenicii] i-au spus: Ca să-1 omoare şi să-1 mănânce. [Iisus] le-a spus: Cât timp e viu nu îl va mânca, dar dacă îl omoară şi acesta devine cadavru [atunci îl va putea mânca]. Ei au spus: Nu poate face altfel. [Iisus] le-a spus: Asemenea şi voi căutaţi pentru voi un loc întru odihnă, ca să nu deveniţi cadavre şi să fiţi mâncaţi . (Tom. 7. TGTom. 7. Tom. 11)

      61. Iisus a spus: [Din] doi [care] se vor odihni acolo pe un pat, unul va muri şi celălalt va trăi. Salomeea a spus [lui Iisus]: Cine eşti tu, omule ? Ca [trimis] din [partea] cuiva, ai urcat pe patul meu şi ai mâncat la masa mea . Iisus i-a spus: Eu sunt cel ce apare din cel ce este unu ; mi s-au dat din cele ale Tatălui meu. [Ea i-a spus:] Eu sunt ucenica ta. [Iisus i-a spus:] De aceea îţi spun: Când [cineva] va fi unu , se va umple de lumină, iar când [cineva] se va împărţi, se va umple de întuneric. (Mat. 24,37-44. Mat. 11,25-27. Luc. 10,21-22. Luc. 17,26-35. Ioan 3,31-36. Ioan 13,1-4. Theodotus 36,1-2)

      62. Iisus a spus: Eu spun tainele mele acelora [care sunt vrednici de] tainele [mele]. Ceea ce face dreapta voastră să nu o ştie stânga voastră . (Mat. 6,2-4. Mat. 13,10-17. Marc. 4,10-12. Luc. 8,9-10. Clem. Alex. Stromata 5.10.63.7)

      63. Iisus a spus: Era un om bogat care avea multe bogăţii. El [şi-]a spus: „Voi folosi bogăţiile mele ca să semăn, să secer, să plantez şi să umplu hambarele mele cu roade, [în aşa fel] ca să nu am nevoie de nimic”. Acestea erau gândurile lui [pe care le avea] în inima lui. Şi chiar în noaptea aceea a murit. Cine are urechi, să audă ! (Luc. 12,13-21. Sir. 11,18-19)

      64. Iisus a spus: Un om avea oaspeţi şi, când a pregătit masa, 1-a trimis pe slujitorul său ca să-i cheme pe oaspeţi. S-a dus la primul [şi] i-a zis: „Stăpânul meu te cheamă”. [Acela] i-a spus: „Am nişte bani pentru nişte negustori care vin la mine deseară şi eu merg să fac comenzi la ei. Cer iertare [că nu pot veni la] masă”. S-a dus [slujitorul] la altul [şi] i-a spus: „Stăpânul meu te cheamă”. [Acela] i-a spus: „Am cumpărat o casă şi sunt chemat pentru câteva zile; nu voi avea răgaz”. S-a dus [slujitorul] la altul [şi] i-a spus: „Stăpânul meu te cheamă”. [Acela] i-a spus: „Prietenul meu se însoară şi eu îi fac masă şi nu pot merge. Cer iertare [că nu pot veni la] masă”. S-a dus [slujitorul] la altul [şi] i-a spus: „Stăpânul meu te cheamă”. [Acela] i-a spus: „Am cumpărat o moşie, mă duc să iau arenda şi [de aceea] nu pot veni. Cer iertare”. A venit slujitorul [şi] i-a spus stăpânului său: „Cei pe care i-ai chemat la masă s-au scuzat”. Stăpânul i-a zis slujitorului: „Du-te afară pe drumuri şi adu pe oricine găseşti ca să ia masa”. Cumpărătorii şi negustorii nu vor intra în lăcaşurile Tatălui meu. (Mat. 22,1-14. Luca 14,15-24. Sir. 26,29)

      65. [Iisus] a spus: Un om bun avea o vie şi a dat-o la nişte arendaşi ca s-o lucreze şi să primească rodul de la ei . L-a trimis pe slujitorul lui ca arendaşii să-i dea rodul viei. [Arendaşii] l-au prins pe slujitor şi l-au bătut [încât] aproape că l-au omorât. Slu¬jitorul s-a dus la stăpânul lui şi i-a spus [cele întâmplate]. Stăpânul [şi-]a spus: „Poate nu-i cunoştea şi a trimis alt slujitor. Arendaşii l-au bătut [şi] pe celălalt. Atunci stăpânul l-a trimis pe fiul său, spunându-şi: „Poate le va fi ruşine în faţa lui, a fiului meu. Arendaşii aceia, deoarece ştiau că el este moştenitorul viei, l-au prins şi l-au ucis. Cine are urechi, să audă ! (Mat. 21,33-46. Marc. 12,1-12. Luca. 20,9-19.)

      66. Iisus a spus: Arătaţi-mi piatra aceea pe care au aruncat-o zidarii. Ea este piatra din capul unghiului . (Ps. 118,22. Mat. 21,42. Marc. 12,10. Luc. 20,17. Fapt. 4,11. 1 Pet. 2,4. 1 Pet. 2,7)

      67. Iisus a spus: Celui care cunoaşte totul [dar] are lipsă de [cunoaşterea de] el însuşi, îi lipseşte totul . (Tom. Atl. 138,16-18)

      Ștergere
    7. 68. Iisus a spus: Ferice de voi când veţi fi urâţi şi prigoniţi şi [ei] nu vor găsi loc [acolo] unde aţi fost prigoniţi . (Mat. 5,10-12. Luc. 6,22-23. 1 Pet. 4,12-19. Clem. Alex. Stromata 4.6.41.2)

      69. Iisus a spus: Fericiţi cei care au fost prigoniţi în inimile lor, [căci] aceştia l-au cunoscut pe Tatăl cu adevărat. Fericiţi cei flămânzi, căci pântecele celui dorit va fi îndestulat. (Mat. 5,6. Mat. 5,10-12. Luc. 6,21. Luc. 6,22-23)

      70. Iisus a spus: Când veţi naşte ceea ce este în voi, ceea ce aveţi vă va salva, [iar] dacă nu aveţi aceasta în voi, ceea ce nu aveţi în voi vă va omorî. (Tom. 41. Mat. 13,10-13. Mat. 25,14-30. Marc. 4,24-25. Luc. 19,11-27)

      71. Iisus a spus: Voi dărâma [această] casă şi nimeni nu o va putea clădi [din nou] . (Mat. 26,59-68. Mat. 27,39-40. Marc. 14,55-65. Marc. 15,29-30. Fapt. 6,12-14)

      72. Un om i-a spus [lui Iisus]: Spune-le fraţilor mei să împartă bunurile tatălui meu cu mine. [Iisus] i-a spus: O, omule, cine m-a făcut pe mine împărţitor ? S-a întors spre ucenicii lui şi le-a zis: Oare sunt eu un împărţitor ? (Luc. 12,13-21)

      73. Iisus a spus: Secerişul este bogat, iar lucrătorii sunt puţini. Rugaţi-1 pe stăpân să trimită lucrători la seceriş. (Mat. 9,35-38. Luc. 10,1-16. Ioan 4,31-38)

      74. A spus: Doamne ! Mulţi sunt în jurul jgheabului, dar nimeni nu este în fântână . (Origen, Contra Celsum 8,15)

      75. Iisus a spus: Mulţi stau la uşă, dar cei singuri vor intra în camera nunţii . (Tom. 23. Tom. 49. Tom. 106. Mat. 22,14)

      76. Iisus a spus: Împărăţia Tatălui se aseamănă cu un negustor care avea marfa şi a găsit un mărgăritar. Negustorul era înţelept: a vândut marfa [şi] a cumpărat doar mărgăritarul. Căutaţi şi voi comoara sa care nu piere şi dăinuie, [acolo] unde molia nu se apropie şi nici viermele nu o strică. (Mat. 6,19-21. Mat. 13,45-46. Luc. 12,33-34)

      77. Iisus a spus: Eu sunt lumina aceea care este asupra tuturor. Eu sunt totul şi totul vine de la mine şi totul ajunge la mine. Despicaţi un lemn şi eu sunt acolo, ridicaţi o piatră şi mă veţi găsi acolo . (TGTom. 30+77. Mat. 18,20. Ioan 8,12-20)

      Ștergere
    8. 78. Iisus a spus: De ce aţi ieşit la câmp ? Ca să vedeţi o trestie clătinată de vânt? Şi ca să vedeţi un om cu haine moi pe el [precum cele ale] regilor voştri şi ale celor puternici ai voştri? Aceştia au haine moi peste ei şi nu pot cunoaşte adevărul. (Mat. 11,7-15. Luc. 7,24-30)

      79. O femeie din mulţime i-a spus: Fericit e pântecele care te-a purtat şi [fericiţi] sânii care te-au hrănit! [Iisus] i-a spus: Fericiţi cei care au ascultat cuvântul Tatălui [şi] l-au păzit cu adevărat, căci vor veni zile când veţi spune: „Fericit pântecele acela care nu a zămislit şi [fericiţi] sânii aceia care nu au alăptat” . (Luc. 11,27-28. Luc. 23,29. Ev. Egiptenilor)

      80. Iisus a spus: Cel care a cunoscut lumea a găsit un trup, iar lumea nu este vrednică de cel care a găsit un trup . (Tom. 56. Tom. 111)

      81. Iisus a spus: Cine a ajuns bogat, să ajungă rege, şi cine are putere, să renunţe [la ea]. (Tom. 110. Mat. 19,23. Marc. 10,23. Luc. 18,24. Dial. Mânt. 20)

      82. Iisus a spus: Cel care este aproape de mine este aproape de foc şi cel care este departe de mine este departe de împărăţie. (Marc. 12,34)

      83. Iisus a spus : Chipurile sunt arătate omului şi lumina dinăuntrul lor se ascunde în chipul luminii Tatălui. El se va descoperi, iar chipul Lui [va fi] ascuns de lumina Lui. (1 Tim. 6,15-16. 2 Cor. 3,18. 2 Cor. 4,4-6)

      84. Iisus a spus: Acum , când vedeţi asemănarea voastră vă bucuraţi, iar când veţi vedea chipurile voastre, cele care au luat fiinţă la începutul vostru , care nici nu mor, nici nu se arată , cum veţi putea îndura? (Fac. 1,26-28)

      85. Iisus a spus: Printr-o mare putere şi [printr-o] mare bogăţie Adam a luat fiinţă şi nu a fost vrednic de voi, căci dacă ei ar fi fost vrednici nu [ar fi gustat] moartea. (Fac. 3,17-19)

      86. Iisus a spus: [Vulpile au vizuinile] lor şi păsările au cuiburile lor; fiul omului [însă] nu are un loc unde să-şi rezeme capul şi să se odihnească . (Mat. 8,20. Luc. 9,58)

      87. Iisus a spus: Nenorocit [e] trupul care depinde de un [alt] trup şi nenorocit [e] sufletul care depinde de cele două [trupuri] . (Tom. 29. Tom. 112)

      88. Iisus a spus: Vor veni la voi îngeri şi profeţi şi vă vor da ceea ce este al vostru şi voi, de asemenea, daţi-le ceea ce aveţi în mâinile voastre şi spuneţi către voi înşivă: „Când [va veni] ziua în care vor veni şi vor lua ceea ce este al lor?”.

      Ștergere
    9. 89. Iisus a spus: De ce spălaţi partea din afară a paharului? Nu înţelegeţi că Cel care a creat partea dinăuntru [este] tot acela care a creat partea din afară? (Mat. 23,25-26. Luc. 11,39-41)

      90. Iisus a spus: Veniţi la mine, căci bun este jugul meu şi blândă este stăpânirea mea şi [în ea] veţi găsi odihnă pentru voi. (Mat. 11,29-30)

      91. I-au spus: Spune-ne cine eşti, ca să credem în tine. Le-a spus: Voi cercetaţi faţa cerului şi a pământului, iar pe acela care este înaintea voastră nu cunoaşteţi şi nu ştiţi să cercetaţi această clipă. (Mat. 16,3. Luc. 12,56)

      92. Iisus a spus: Căutaţi şi veţi găsi. Însă ceea ce m-aţi întrebat în zilele [acelea] [şi] nu v-am spus atunci, acum sunt doritor să le spun şi voi nu le căutaţi. (Tom. 2. Tom. 94. TGTom. 2. Mat. 7,7-8. Luc. 11,9-10. Ioan 16,4,20-28)

      93. Nu daţi cele sfinte câinilor că le vor arunca în bălegar. Nu aruncaţi mărgăritare porcilor că vor face din ele ... . (Mat. 7,6. Did. 9,5)

      94. Iisus [a spus]: Cine caută va găsi şi celui care bate [la uşă] i se va deschide. (Tom. 2. Tom. 92. TGTom. 2. Mat. 7,7-8. Luc. 11,9-10. Ioan 16,20-28. Dial. Mânt. 9-12)

      95. [Iisus a spus]: Dacă aveţi bani nu-i daţi cu camătă, ci daţi-i aceluia din mâna căruia nu-i veţi lua [înapoi]. (Luc. 6,34. Mat. 5,42)

      96. Iisus [a spus]: Împărăţia Tatălui se aseamănă cu o femeie [care] a luat puţină drojdie [şi a ascuns-o] în aluat şi a făcut pâini mari. Cine are urechi, să audă ! (Luc. 13,21-22)

      97. Iisus a spus: Împărăţia Tatălui se aseamănă cu o femeie [care] purta un ulcior plin cu făină [şi] umbla pe un drum îndepărtat. S-a spart toarta ulciorului şi făina s-a vărsat pe drum în urma ei. Ea nu ştia că se întâmplase aşa ceva şi nu şi-a dat seama de [acest] necaz. Când a deschis [uşa şi a intrat] în casa ei, a pus ulciorul jos şi 1-a găsit gol.

      98. Iisus a spus: Împărăţia Tatălui se aseamănă cu un om care voia să ucidă un om de vază . Acasă, a scos sabia şi a înfipt-o în perete ca să-şi dea seama dacă mâna lui va avea putere în ea [de a înfige sabia]. Atunci l-a ucis pe [acel] om de vază. (Luc. 14,31)

      99. Ucenicii i-au spus: Fraţii tăi şi mama ta stau afară. El le-a spus: Cei care sunt în acest loc şi fac voia Tatălui meu sunt fraţii mei şi mama mea. Ei sunt aceia care vor intra în împărăţia Tatălui meu. (Tom. 55. Tom. 101. Mat. 12,46-50. Marc. 3,31-35. Luc. 8,19-21. Ev. Ebionită 5)

      100. I-au arătat lui Iisus [o monedă de] aur şi i-au spus: Oamenii Cezarului ne cer dări. El le-a spus: Daţi-i Cezarului ceea ce este al Cezarului, daţi-i lui Dumnezeu ceea ce este al lui Dumnezeu şi daţi-mi mie ceea ce este al meu . (Mat. 22,15-22. Marc. 12,13-17. Luc. 20,20-26)

      Ștergere
    10. 101. Cine nu-şi urăşte tatăl şi mama în felul meu nu poate deveni ucenicul meu, şi cine nu-şi iubeşte tatăl şi mama în felul meu nu poate deveni ucenicul meu. Căci mama mea [...] , iar [mama mea] adevărată mi-a dat viaţa. (Tom. 55. Tom. 99. Tom. 105. Mat. 10,34-39. Mat. 16,24-28. Luc. 9,23-27. Luc. 14,25-33)

      102. Iisus a spus: Vai de ei, fariseii, căci se aseamănă cu un câine care doarme în ieslea unor boi, căci nici el nu mănâncă, nici pe boi nu-i lasă să mănânce. (Tom. 39. TGTom. 39. Mat. 23,13. Luc. 11,52)

      103. Iisus a spus: Fericit este omul acela care ştie prin ce parte vor intra hoţii, în aşa fel încât să se ridice, să-şi adune împărăţia şi să-şi încingă mijlocul de la început, înainte ca ei să intre. (Tom. 21. Luc. 12,39-40. Mat. 24,37-44. 1 Tes. 5,2. 2 Pet. 3,10, Apoc. 3,3. Apoc. 16,15)

      104. I-au spus lui [Iisus]: Vino să ne rugăm astăzi şi să postim. Iisus a spus: Ce păcat am făcut sau în ce am fost biruit? Dar când mirele va ieşi din camera de nuntă, atunci să se roage şi să postească [oamenii]. (Tom. 6. Tom. 14. Tom. 27. TGTom. 27. Mat. 9,14-17. Marc. 2,18-22. Luc. 5,33-39)

      105. Iisus a spus: Pe acela care-şi va cunoaşte tatăl şi mama, [ei] îl vor numi fiu de curvă . (Ioan 8,39-47)

      106. Iisus a spus: Când veţi face din doi unu, veţi fi fiii omului şi dacă veţi spune „Munte, mişcă-te!”, [muntele] se va mişca. (Tom. 22. Tom. 23. Tom. 48. Tom. 49. Tom. 75. Mat. 17,19-20. Mat. 21,18-22. Marc. 11,20-25. 1 Cor. 13,2. Ev. Egiptenilor)

      107. Iisus a spus: Împărăţia se aseamănă cu un păstor care avea o sută de oi. Una din ele, cea mai mare, s-a rătăcit. [Păstorul] le-a lăsat pe cele nouăzeci şi nouă [şi] a căutat-o pe aceea până ce a găsit-o. După ce s-a necăjit, i-a spus oii: „Te iubesc mai mult decât pe cele nouăzeci şi nouă”. (Mat. 18,12-14. Luc. 15,3-7)

      108. Iisus a spus: Cine bea din gura mea va deveni ca mine [şi] eu, de asemenea, voi deveni ceea ce el este şi cele ascunse i se vor descoperi. (Ioan 4,7-15. Ioan 7,37-39. 1 Cor. 10,4. Apoc. 22,17)

      109. Iisus a spus: Împărăţia se aseamănă cu un om care avea în ogorul lui o comoară ascunsă, de care nu ştia, şi după moartea lui a lăsat ogorul fiului său. Fiul său nu ştia [acest lucrul, a luat ogorul şi 1-a vândut. Şi acela care 1-a cumpărat a venit să-1 are, a găsit comoara şi a început să dea banii cu camătă oricui voia el. (Mat. 13,44)

      110. Iisus a spus: Cine a găsit lumea şi a ajuns bogat să renunţe la lume. (Tom. 81. Mat. 19,23. Marc. 10,23. Luc. 18,24)

      Ștergere
    11. Esti pe drumul cel bun ....nu lua in seama cind t-i se spune ,, crede si nu cerceta ,, pt aceasta se refera la a crede cand simti in inima ta ....nu ai nevoie de altceva ...Eu sunt de parere , ca trebuie sa-l experimentezi ...lumina , fisic vorbind pt ca dupa ...nimeni nu-ti poate lua vreodata ceea ce TU cunosti . Nu poti sa pierzi credinta vreodata . Cum ai putea ? O vezi lumina ....Vazind ca stii ,, tot sau nimic " , ooti interprwta lucrurile din doua pct de vedere diferite inpreuna . Tu poti asta , nu un altul . Pt tine e mai usor . De aceea stiinta nu-l gaseste ....cauta doar intr-o directie . Invatind cum sa vezi aura , vei intelege ca suntem inconjurati , fara scapare ..,, de Dumnezeu . De lumina sa ....viata in amindoua manifestarile ei fisica si luminoasa . Dimineata uita-te la coroana unui copac . Ia un pct fix pe cer , ce trece la 2, 5 m deasupra coroanei . Regleza tu distanta . Cand ai sa vezi ca o ceata , ca un alon in jurul copacului , nu o privi direct .mareste distanta intre linea imaginara si coroana . De cativa metri . Ai sa o vezi cu coada ochiului . Da dragoste acelei lumini , fara sa o privesti inca in mod direct . Da dragoste pt ca e energia vietii . Cind vei simti ca explodeaza , te patrunde de peste tot ...atunci priveste-o direct . Se vor de la 2 la 3, 4 min. Cu un ategiament ,, stiintific , pragmatic e inca mai usor ,. Eu zic ..,, cunoaste Tatal , si deabia dupa a-l vei iubii cu adevarat . Nu in nevoi , si in suferinta .., dar in bucurie ....si fericire . Totul a-ti vine dat asa ...de nimic mai ai nevoie . Ce altul ti-ar mai trebuii ? Daca ai sa o faci , anunta-ma . Nu mai ai scuse ot a amina ..., e simplu , ti-am spus cum , nu ai alternativa . Ori o faci ....ori te temi , mintindu-te ca e prea devreme . ACUM , nu dupa ce ,, ai cucerit lumea " .

      Ștergere
    12. Multumesc S . Ce ar mai fi de adaugat ? Nimic ...

      Ștergere
    13. Ce frumos ! Sublim...
      Multumiri... Lucia.

      Ștergere
    14. Textul grecesc al
      EVANGHELIEI DUPĂ TOMA

      Acestea [sunt] cuvintele ascunse pe care le-a grăit Iisus cel Viu şi le-a scris Iuda zis şi
      Toma93.
      1. ... şi a spus: cel care va găsi tâlcuirea acestor cuvinte, nu va gusta moartea.
      2. Iisus spune: Cel care caută să nu înceteze căutarea până va găsi, când va găsi se va
      uimi, uimindu-se va domni şi domnind se va odihni.
      3. Iisus spune: Dacă cei care ne94 atrag vă spun: „Iată, împărăţia [este] în cer”,
      [atunci] înaintea voastră vor ajunge păsările cerului; dacă spun că ea este sub pământ,
      vor intra înaintea voastră peştii mării. Şi împărăţia lui Dumnezeu înlăuntrul vostru
      este şi în afara [voastră]. Oricine se cunoaşte pe sine însuşi va găsi aceasta şi când voi

      95 veţi cunoaşte, veţi şti că sunteţi fiii Tatălui celui Viu. Iar dacă nu vă cunoaşteţi pe
      voi sunteţi în sărăcie şi voi sunteţi sărăcia.
      4. Iisus spune: Nu va pregeta omul plin de zile96 să-1 întrebe pe copilul de şapte zile
      despre locul vieţii şi veţi
      97 trăi, căci mulţi [dintre] cei dintâi vor fi cei de pe urmă şi
      cei de pe urmă [vor fi] cei dintâi şi...
      5. Iisus spune: Cunoaşte ceea ce este înaintea feţei tale şi ceea ce este ascuns de la
      tine, îţi va fi descoperit, căci nu este [nimic] ascuns ce nu va deveni limpede şi [nu
      este nimic] îngropat ce nu....
      6. Ucenicii îl întreabă [pe Iisus] şi spun: Cum vom posti şi cum ne vom ruga şi
      cum..., şi ce [reguli] vom păzi ...? Iisus spune: ...ceea ce urâţi să nu faceţi ...
      adevărului ... ascuns... fericit este.
      26. ......şi atunci vei vedea limpede [pentru] a scoate paiul care [este] în ochiul fratelui
      tău.
      27. Iisus spune: Dacă nu postiţi de lume, nu veţi găsi împărăţia lui Dumnezeu; şi dacă
      nu faceţi sabatul, sabat, nu-1 veţi vedea pe Tatăl.
      28. Iisus [spune]: Am stat în mijlocul lumii şi în carne m-am înfăţişat lor şi i-am găsit
      pe toţi beţi şi pe nici unul dintre ei nu l-am găsit însetat şi sufletul meu suferă pentru
      fiii oamenilor, căci sunt orbi cu inima lor şi nu văd...
      29. ... această sărăcie.
      30. Iisus spune: unde sunt ..., sunt zei şi unde este unul singur ... eu sunt cu el. Ridică
      piatra şi acolo mă vei găsi, despică lemnul şi eu sunt acolo98.
      31. Iisus spune: Un profet nu este bine primit în patria lui [şi] nici medicul nu face
      vindecări pentru cei care îl cunosc.
      32. Iisus spune: Cetatea zidită şi întărită pe vârful unui munte înalt nu poate nici să
      cadă, nici să fie ascunsă.

      Ștergere
    15. Urmeaza:

      33. Iisus spune: Asculţi la [ce e] în urechea ta...
      36....din zori până ... de seară până în zori nici ... voastră ce mâncaţi, nici pentru
      veşmântul vostru ce veţi îmbrăca. Sunteţi mult mai buni [decât] crinii... neavând
      îmbrăcăminte. Ce veţi îmbrăca şi voi? Cine va adăuga înălţimii voastre? El vă va da
      îmbrăcămintea voastră
      99.
      37. Ucenicii lui îi spun: Când vei fi nouă vădit [pe faţă, limpede] şi când te vom
      vedea? A spus: Când vă veţi despuia şi nu vă veţi ruşina...
      38 În afara de primele cuvinte „Iisus spune”, nu ne putem pronunţa asupra
      conţinutului acestui logion atât de deteriorat.
      39. ... au luat .. al ... au ascuns ... nici nu au intrat, nici nu i-au lăsat să intre pe cei care
      intră. Voi să fiţi isteţi ca ... şi curaţi ca ... S.

      Ștergere
    16. Urmeaza:


      Circa jumătate din parabolele acestei Evanghelii descriu cifrat Împărăţia. Descriu enigmatic.
      De ce astfel? Pentru că intrarea în Împărăţie este o tăcere.
      Iar cuvintele obişnuite distrug tăcerea, distrug sfinţenia ... . Numai cuvintele tainice fac să înceteze logica distructivă şi instaurează tăcerea.
      Cuvintele enigmatice duc la stingerea cuvintelor: iar Împărăţia este dincolo de cuvinte.
      Cuvintele enigmatice ale Mântuitorului produc Tăcerea totală a cuvintelor.
      Mintea este, astfel, transformată. Dualitatea minţii dispare, impurităţile dispar.
      Bătrânul va deveni prunc: sugestie pentru transformare, pentru metanoia.
      Alte enunţuri frapante, paradoxale: mişcarea coexistă cu repaosul; începutul explică sfârşitul; vastitatea coexistă cu strâmtimea; omul conţine cosmosul.
      Fiinţa conţine neantul şi neantul conţine fiinţa. Experienţa comuniunii. Pomul şi rodul formează un tot, în orice moment (Rostirea 43).
      Omul care îşi antrenează mâna ca să ucidă un adversar a şi comis omorul prin însuşi faptul de a se antrena (Rostirea 98).
      Revelaţia Împărăţiei survine în mintea care a depăşit contrariile, a unificat totul în sine, a purificat mentalul de fantasme, imagini, coduri duale.
      Evangheliile sinoptice, şi în primul rând cea a lui Matei (despre care se spune că le-a inspirat pe celelalte), păstrează un oarecare dualism pământ-cer, interior-exterior, om-divinitate.
      Ioan înlătură acest dualism, iar Toma se preocupă în exces de depăşirea oricăror contrarii.
      După Toma, Hristos ar fi vorbit şi despre transformarea simbolică a femeii în bărbat (vezi Rostirea 114).
      În această imagine se citeşte şi un paradox iniţiatic: conţinuturile inconştientului (conotate ca fiind feminine, debordante, nestructurate, în plină fierbere şi în facere) trebuie să se articuleze la conştientă (conotată masculin): şi survine unificarea fiinţei.
      Dar putem citi aici şi un mesaj mai simplu, mai direct: imaginea aceasta corectează o mentalitate eronată a vremii despre non-accesul femeii la revelaţie.

      Ștergere
    17. Dincolo de gnoză

      Evanghelia după Toma aparţine curentului gnostic. Nu putem subscrie la un „Crist gnostic”. De ce?
      Pentru că mesajul lui Hristos este infinit mai vast decât propune Gnoza. Mesajul lui Hristos este nu numai învăţătura Sa, ci şi viaţa Sa.
      Viaţa Sa redă paradigmatic toate ipostazele vieţii omeneşti, personale şi sociale, vindecătoare şi iluminatorii, relaţii inter-umane, suferinţă, jertfă, mântuire, relaţie cu Dumnezeu. Gnoza, foarte asemănătoare cu jnana hinduistă, insistă pe aspectul mental al salvării, al pătrunderii misterului divin. De aceea, ea se deschide spre mistică, fără să se confunde cu ea.
      Gnoza se deschide şi spre esoterismul religios şi spre psihologizarea religiei. Jung, care contribuie la relansarea gnosticismului în epoca modernă, îl consideră „psihologie abisală” şi „cheie a interpretării psihologice”. (Un motiv pentru care Toma are mult succes printre intelectuali.)
      Evanghelia după Toma nu este, însă, exclusiv gnostică. În ea găsim şi un Iisus al Bibliei, nu numai un Iisus remodelat de gnostici.
      Trebuie să facem această distincţie pentru buna receptare a textului.
      Cultura religioasă în România are destulă maturitate ca să privească acest text fără exaltare (cum fac moderniştii mai ales) dar şi fără prejudecăţi. Şi, înainte de orice, nu uităm o clipă că adevărul despre Hristos se află în cele patru Evanghelii canonice.
      Evanghelia după Toma este tradusă în toate limbile importante ale planetei. În engleză şi în franceză există zeci de traduceri.
      O vastă literatură de specialitate, comentarii şi controverse, au apărut pe tema acestui text. El face parte şi din istoria salvării, dar, în mod cert, din istoria culturii religioase . S

      Ștergere

    18. Capitolul 114 tratează despre obţinerea perfecţiunii prin integrarea conţinuturilor feminine şi masculine ale minţii, prin credinţă şi prin asceză.
      Pentru a explica acest capitol, comentatorii recurg la încă un text apocrif: „Evanghelia după Măria”.
      Ca o completare, se citează un paragraf din Matei: unii „s-au făcut fameni pentru împărăţia cerurilor” (19: 12). Evident că discuţia se mută de la fiziologic la simbolistică spirituală.
      Vom înţelege acest capitol şi printr-o trimitere la Maxim Mărturisitorul (Filocalia, vol. III, întrebarea 25).
      Fireşte, Maxim Mărturisitorul nu porneşte de la Evanghelia după Toma, ci de la Sfântul Pavel.
      Maxim Mărturisitorul distinge trei stadii ale minţii, dinspre natural spre spiritual: mintea de femeie, mintea de bărbat şi mintea lui Hristos.
      Orice om, indiferent de sex, poate cunoaşte cele trei stadii ale minţii.
      În primul stadiu, predomină intuiţia, valurile emoţionale.
      Prin asceză şi har, se dobândeşte „mintea de bărbat”, dominată de raţiune (logos).
      Îngerul - logos este reprezentat printrun bărbat în veşminte albe.
      Stadiu ultim este dobândirea Minţii lui Hristos: puritatea desăvârşită, kenoză, atribute divine.
      Aceste referinţe sunt mistice.
      Maxim Mărturisitorul spune: „Iar cap al lui Hristos, adică al raţiunii negată tainic prin depăşire, este Mintea ridicată în chip absolut şi infinit peste toate şi în tot chipul.
      Pe aceasta, Hristos cel înţeles spiritual ca Raţiunea Minţii prin fire, o face cunoscută celor vrednici.
      Pentru că, zice: Cel ce m-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl”.
      Maxim Mărturisitorul mai zice: „Cuvântul bărbat nu cuprinde şi pe bărbaţii necredincioşi”.
      Dovadă clară că nu se referă la sexul omului, ci la un stadiu al minţii.
      Numai credinţa conferă atributul de bărbătesc unui om.
      Astfel, Maxim Mărturisitorul elucidează propoziţia din Sfântulv Pavel „Capul femeii este bărbatul, iar capul a tot bărbatul este Hristos”(I Corinteni 11: 3 -10).
      Bărbat înseamnă „minte activă”, minte iniţiată în teologie mistică, „mintea când se roagă sau prooroceşte, adică primeşte învăţătură sau învaţă pe alţii”.
      Femeia care se roagă sau prooroceşte, care primeşte învăţătură sau învaţă pe alţii, are minte de bărbat, ea cunoaşte Împărăţia.

      Ștergere
    19. Toma Necredinciosul . Vizionare placuta ! S.

      https://www.youtube.com/watch?v=dbRu-5h-qP4

      Ștergere
    20. Cele care lipseau :

      111. Iisus a spus: Cerurile şi pământul se vor desfăşura în faţa voastră şi cel care e viu din cel care e viu nu va vedea moartea. Căci Iisus a zis: Lumea nu este vrednică de acela care se găseşte pe sine însuşi. (Tom. 11. Isa. 34,4. Luc. 16,17. Luc. 23,32-33. Mat. 5,18. Mat. 24,34-35. Marc. 13,30-31)
      112. Iisus a spus: Vai de carnea care depinde de suflet [şi] vai de sufletul care depinde de carne. (Tom. 29. Tom. 87) 113. Ucenicii i-au spus [lui Iisusl: În ce zi va veni împărăţia ? [Iisus a răspuns]: Ea nu va veni în chip văzut. Nu se va spune: „Iată, în partea [aceasta]” sau „Iată, în [partea] aceea”. Însă Împărăţia Tatălui se întinde pe pământ, iar oamenii nu o văd. (Tom. 3. Tom. 51. TGTom. 3. Mat. 24,23-28. Marc. 13,21-23. Luc. 17,20-25)
      114. Simon Petru le-a spus: Maria să plece dintre noi, căci femeile nu sunt vrednice de Viaţă92. Iisus a spus: Iată, eu o voi călăuzi [în aşa fel] ca s-o fac bărbat, ca să fie şi ea un suflet viu asemenea vouă, bărbaţilor. Căci orice femeie care se face bărbat va intra în Împărăţia Cerurilor. (Tom. 22. Gal. 3,28-29)

      Ștergere
    21. In umila mea opinia mea va complicati...Cu iertare,cautati cu mintea.Va place misterul. Si ceea ce este interpretabil poate duce la eroare si iesire din adevar. Adevarul este simplu,clar ca apa limpede de munte. Iar cuvintele sunt vibratie care lucreaza in tine viata si prospetime. Iisus a vorbit in parabole,dar a explicat sfintilor apostoli sensul cand acestia nu au inteles.Iar ei au scris. Au fost puternic impresionati de prezenta Divina a Fiului.Apoi au fost calauziti de Duhul Sfant.Iar biblia este srisa sub calauza Duhului Sfant. Daca voi credeti ca a putut fi modificata de preoti,atunci inseamna ca ne-a lasat Duhul Sfant de mult.Ceea ce nu este Adevarat. Inca harul nu s-a ridicat... Prin femeie curge harul vietii : Adam a numit-o pe fiinta din fata lui, EVA ceea ce inseamna E VIATA. Iar Sfanta Evanghelie a fost numita asa din inspiratie divina :
      EVA ANGHELI E care inseamna e viata ingereasca...Iar viata si invatatura Domnului Iisus, pentru asta este,de aceea a venit sa ne invete a trai o viata ingereasca...Si daca ar fi sa privesc intelesul ultimei propozitii a acestui alineat," Caci orice femeie care se face barbat va intra in Imaparatia Cerurilor " - eu vad aceasta : forta curajului femeii in credinta sa. Femeia si barbatul una sunt : ADAM - SUFLET, EVA - E VIATA. SUFLETUL SI VIATA SUNT UNA.E ca un postulat. Impreuna barbatul si femeia detin accesul la curgerea vietii prin sacralitatea nasterii de prunci.
      Am citit JURNALUL DOCTORULUI SOTIRIOS CROTOS - UCENICUL LUI HRISTOS - aceea as putea spune ca este ca o evanghelie. Are vibratia cuvintelor ce s-au adapat direct de la IZVOR - Dumnezeu Cuvantul...simti cum vibratia acestor cuvinte iti incalzesc inima intr-un mod minunat...Cititi cele 10 porunci - ele sunt legi ale conservarii...Iar Fericirile sunt legi ale evolutiei si inaltarii...Am spus sunt legi.A incadrat viata si universul in legi...Adevarul se gaseste in simplitate si Pace,se reveleaza pe sine.Il gasim in noi... Iar eu va salut cu PACE VOUA ! In Hristos,VIATA NOUA !... Lucia.

      Ștergere
  35. Reiki, yoga , radiestezie, etc,etc....
    Nu au nicio treba cu DUMNEZEU.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 2 aprilie 2016, 08:40, aici te contrazic. Probabil nu cunosti sistemele ... vorbind din necunoastere, informeaza-te mai bine, pe urma tragi concluzii. Iar acum te rog sa si demonstrezi ceea ce ai sustinut dar cu dovezi concrete! Asteptam cu interes! Dar vino cu explicatii viabile, te rugam!

      Ștergere
  36. S ....acele 3 cuvinte ....cita lume a discutat , s-au certat pt a interpreta fraza asta ... Daca le-ai intuit ....nu le publica nicaieri . Ha ha ha....e mai bine asa .

    RăspundețiȘtergere
  37. E importanta si partea a doua ....cand poivesteste in ce moment zicea parabolele . Le explica . Daca poti , publica-le S . Cata lumina aduce ...

    RăspundețiȘtergere
  38. Sorin am inteles mesajul , insa ce imi spui tu , nu e pentru mine . voi ,,incerca sa vad'' , dar nu voi experimenta pe /ptr. nimeni . De cate ori am facut bine , mi s-a intors impotriva . Atunci am inteles ca trebuie sa stau in banca mea , e o lectie pe care mi-am invatat-o foarte bine . Trebuie sa ai protectie constanta , mereu ca sa nu iti iei asupra ta ...sa zicem ,,poverile altora '' - ascensiuni ametitoare si caderi bruste !! . La fel ca si cu preotii : nu toti sunt exorcisti , cine ,,se da mare'' , o mierleste . Tu iti cunosti dimensiunea ta , dar nu a celui din fata ta , niciodata nu stii cine iti este interlocutorul - Clark Kent sau Lex Luthor ? . Glumesc. Karmic, nu mai pot face erori ! Asa ca ...imi pazesc sufletul si stau in templul meu , si stau bine . S

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mai vroiam sa va spun ...Nu-mi place traducerea in romana . E ca si cum cel care a facut-o s-a straduit sa pastreze sensul frazelor ortodoxe . La fel si comentariile teologice facute de studiosi in domeniul teologic . E dogma . Sunt comentarii facute cu MINTEA . Ca sa ma fac inteles ce vreau sa spun ....am citit de doua ori , cu atentie ...si nu sunt de acord nici macar cu unil , ca exceptie ce intareste regula . E teist ....
      Evangheliile clasice , sunt la fel de bune ca text , numai ca e mereu ceva adaugat , explicitativ , logic ....ce steica totul . Asta pt mine personal , ca sa fiu mai clar . E mereu "studiosul "care pune de la el ... Ce trwbuie sa puna , in special pe un asemenea text ca o evanghelie , cand nu are habar ? La Nicea , aceia care au hotarit , citeva decenii inainte , crucifigeau si spinzurau crestini unde apucau . Dupa si-au abrogat dreptul de mari studiosi . In a spinzura , poate ....O alta data am sa va povestesc un episod legat de asta ....cu un avocat italian ce facuse o hipnoza regresiva cu o mare clarvazatoare italiana din Firenze , si avea legatura cu ce spuneam , si cu mine ....oarecum . O alta data .., Va salut .

      Ștergere