vineri, 4 decembrie 2015

ŞI S - A ADEVERIT ! VULCANUL ETNA A ERUPT DIN NOU !

          
                                                                 Dragii mei,

Scriam în urmă ,cu mai  bine de-o lună de zile  , un articol în care, spuneam că un Vulcan se va trezi la viaţă,cât am clipi din ochi.
Si iata dragii mei,ce se întâmplă astăzi ,cu Vulcanul  Etna din Sicilia : 

Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna. Un aeroport din apropiere a fost închis | VIDEO


POSTAT: 04 Decembrie 2015, Ora 15:53

Una dintre cele mai puternice erupții din ultimele două decade a vulcanului Etna, din Sicilia, a aruncat în aer un uriaș nor de cenușă neagră care a acoperit orașele din zonă și a dus, joi, la închiderea unui aeroport aflat la 70 de kilometri distanță.

Publicitate
Zborurile spre și dinspre Aeroporto dello Stretto din Reggio Calabria, ce este separată de Sicilia prin strâmtoarea Messina, au fost redirecționate spre aeroportul Lamezia Terme, aflat în apropiere.
Institutul Național italian de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a anunțat că a fost înregistrată "o erupție scurtă dar foarte violentă" între orele 01:20-02:10, care a dus la formarea unei "fântâni incandescente de lavă" cu înălțimea de 1 kilometru deasupra craterului vulcanic.
Această erupție produsă prin craterul central al vulcanului "se numără printre cele mai puternice erupții ale Etnei din ultimele două decenii", conform institutului italian.
Cenușa vulcanică aruncată de Etna a fost purtată de vânt spre nord-est, în direcția orașelor Linguaglossa, Francavilla di Sicilia, Milazzo, Messina și Reggio Calabria.
Muntele Etna, înalt de 3.350 de metri, se află pe coasta orientală a Siciliei și este unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume. Cea mai importantă erupție din perioada recentă a acestui vulcan a durat 473 de zile și s-a încheiat în martie 1993, după ce a generat un flux de lavă ce amenința să acopere localitatea Zafferana Etnea. Echipele de intervenție au reușit din fericire să devieze curgerea piroclastică.


                                               25  Octombrie 2015, ora 14,15 !

                                        Dragii mei, 

Astăzi după amiază, numai ce am deschis calculatorul, vedeam in spatele meu, desi eram cu ochii în Monitor, vedeam dragilor, cum un VULCAN se trezeste la viaţă, cât am clipi din ochi.

vulcani in eruzione.....spettacolo e pauradi Emanuele Bompan.
VULCANUL dragilor, se afla înspre Sud, pe un vârf de munte plat. 
Veti vedea dragii mei, că nu va trece prea mult timp si vom afla de un Vulcan ce a dormit până acum, si care, brusc  a inceput a erupe, a arunca foc si zgura, precum carbunii aprinsi in soba.
                                           Cu dragoste, Maria. 

3 comentarii:

 1. Ieri a erupt un vulcan in Nigeria dupa 110 ani, vulcanul Momotombo. Oamenii au fost evacuati.
  Urmeaza sa erupa vulcanii din Cercul de Foc de pe coasta Pacificului. Vor face ravagii in atmosfera, cutremure, tsunami. Vulcanul Fuji-San din Japonia si Sumatra, Filipine. Cel mai grav va fi pentru omenire cand va erupe supervulcanul Yellowstone din America.

  RăspundețiȘtergere
 2. De unde ai informatia ca urmeaza vulcanii din Cercul de Foc?

  RăspundețiȘtergere
 3. De la Dumnezeu, caci toate vin de la El si toate sunt ingaduite de Tatal pana la venirea Fiului. Domnul sa va binecuvanteze si sa va lumineze mintea si calea.

  RăspundețiȘtergere