luni, 14 august 2017

SFÂNTA EVANGHELIE , DIN ZIUA SFINTEI ADORMIRI A MAICII LUI DUMNEZEU !


                      15  August  2017 !

                            La  Utrenie,

             Sfânta  Evanghelie de la Luca !
                           (I,39 -49, 56 )

În zilele acelea,sculându-se Maria, s-a dus în grabă la munte, într-un oraş al lui Iuda , şi a intrat în casa lui Zaharia, şi s-a închinat Elisabetei.
                              Image result for maria si elisabeta
                                                   
 Iar când a auzit Elisabeta închinăciunea Mariei , a săltat pruncul în pântecele ei ;şi Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfânt şi a strigat cu glas mare şi a zis : binecuvântată  eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui tău.Şi de unde cinstea aceasta pentru mine , ca să vină la mine Maica Domnului meu ? Căci iată, cum a ajuns glasul închinării tale în urechile mele , a săltat Pruncul de bucurie în pântecele meu. Şi fericită este aceea care a crezut că vor fi împlinite întocmai cele spuse ei de la Domnul. Atunci a zis Maria : măreşte sufletul al meu pe Domnul şi se bucură duhul meu de Dumnezeu Mântuitorul meu , pentru că a căutat spre smerenia roabei sale . Iata , de acum , mă vor ferici toate neamurile , pentru că mi-a făcut mie mărire Cel puternic şi sfânt este numele Lui. Şi a rămas Maria împreună cu Elisabeta , ca la trei luni . Apoi s-a înapoiat la casa sa.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE,  SLAVĂ  ŢIE !
                                                AMIN !

        La  Sfânta  şi Dumnezeiasca Liturghie,

                Sfânta  Evanghelie  de la Luca !
                       (X, 38-42 , XI ,27 - 28 )

În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat , iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi aceasta avea o soră , ce se numea Maria, care, şezând jos lângă picioarele lui Iisus , asculta cuvintele Lui. 
                     Image result for maria si marta imagini
Marta însă se silea să facă ospăţ mare şi, apropiindu-se , a zis : 
Doamne, nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc ? Spune-i dar ca să-mi ajute. Dar Iisus , răspunzând, i-a zis :Marto, Marto, te sileşti şi te-ngrijeşti de multe ; dar un singur lucru trebuieşte . Maria însă şi-a ales partea cea bună , care nu se va lua de la ea.Iar când zicea Dânsul acestea , o femeie din popor , ridicându-şi glasul , a zis către Dânsul : fericit este pântecele care Te-a purtat şi sânii la care ai supt .Dar Iisus a răspuns : aşa este , dar fericiţi sânt cei ce ascultă cuvântul Lui Dumnezeu şi-l păzesc pe el .SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !

                        Dragii mei,

Căutaţi în viaţă, ca să vă adunaţi Comori în Cer şi nu pe Pământ !
Comori în Cer, înseamnă ca să fim buni şi milostivi cu Aproapele nostru; înseamnă ca să avem Credinţă,Nădejde şi Dragoste, faţă de Dumnezeu şi de Maica Domnului şi faţă de Aproapele.
Mai înseamnă, ca să mergem la Sfanta Biserica, măcar Duminica, la Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie, apoi sa ne mărturisim şi sa ne învrednicim a primi Sfanta şi Dumnezeiasca Împărtăşanie.
În concluzie, Comori  în Cer înseamnă să împlinim Poruncile Lui Dumnezeu, din dragoste şi nu din frică.
Aşadar fratilor, Comorile de pe Pământ să vă asigure doar un trai modest, iar ce-i prea mult, dati din toata inima si săracilor.
 Astfel ,cu fiecare zi vă veţi zidi singuri Scară către Dumnezeu, Scară către Fiul Său şi Scară către Maica  Domnului !
                       Cu dragoste şi cu preţuire, 
                                                Maria. 

20 de comentarii:

  1. Nu e bine sa publicati data ( calendaristic) in avans. Aduce moarte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fugi cu cercu ...auzi gogomanie...!Nu cred ca aduce moarte,dar sunt convins ca,daca unora le turnam apa calda pe o ureche curge bors pe cealalta...de ce oare?

      Ștergere
    2. 22:00, moldovene, intreaba pe dansele din familia ta. Iti confirma cele scrise la 19:00. Sa vezi șie borș vei manca fara lingura, bre!

      Ștergere
  2. 22.00 si 1.36 chiar nu va puteti abtine la mistocarii intre voi pe acest blog ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Glumeste, razi, iubeste, an.11:30! Nu mai fi sobra. Cand mori fata ta va fi sobra. Pana atunci, iubeste tot ce te inconjoara. Si nu uita: zambeste mereu!!!

      Ștergere
    2. Pe mine chiar ma amuză comentariile.Fiti fericiti in fiecare zi ca aveti de ce.Mantuitorul a spus asta.

      Ștergere
    3. Daca te amuza expresiile cu ,,bre'' e grav. Dar mai grav e ca se fac aluzii la ,,moldoveni''. Urat !

      Ștergere
  3. ..."dansali"o zas s pui s o manuta di faina di popusoi s vo doua frunza di visan,ca sa iasa gustos ,s o mai zas sa nu ti superi daca mai suguim si noi o leaca...asa ca sa treaca vremea.Hai cu Doamne Ajuta si fara superstitii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce lasati d-na Maria comentarii postate in bataie de joc ? 13.01 are chef de ,,suguit oleaca '' adica de batjocura la ce postati si la comentariile celorlalti . Daca le tot permiteti, iar vor apare dezaxatii de care abia scapaseti .

      Ștergere
    2. Haidi bre. Chiar așe... Borș de borș iesti așela... Oleaca cam sec, bre.

      Ștergere
    3. 16:41, nici nu stii conotatia cuvantului "dezaxat", dar il folosesti cu o lejeritate de speriat. Dupa tine glumele ar trebui interzise. Mai, femeie, tu meriti ignoranta.

      Ștergere
    4. Ioi,da dulce ai fost,anonim 13.01.!Pe mine m-ai amuzat,ai fost dragut(a).

      Ștergere
  4. " Aduce moarte"... asa arata incheierea unui comentariu axat,responsabil,sobru(bigot,plin de frica si cat se poate de superstitios spun eu) si orice altceva trebuie sa dispara(in opinia unora).Din fericre multi dintre noi mai au simtul umorului si sufletele pline de lumina si speranta.Acelora si nu numai ne adresam atunci cand suguind incercam sa le descretim fruntile,aducand un mesaj pozitiv si nu in ultimul rand prietenesc.Zambiti..."ca viata e greu"cum ar spune un cunoscut prezentator tv.Oseara linistita va doresc!Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani ,multa sanatate si multe multumiri !

    RăspundețiȘtergere
  6. 16.59 & 21.24 !

    Risus abundat in ore stultorum .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, o locutiune latine. Le adori anonim 07:35. Dar mintea ta poate judeca si singura sau e axata doar pe citate? Un creier si un enis. Nu ai suficient sange sa le folosesti pe amandoua!
      Sursa, unde e? #plagiatorule!

      Ștergere
    2. Uaii,anonimul cu a mare(7:35),ci s vez... suguie cu noi pi latineste,s dansu /dansa zace ca "rasul este abundent în gura proștilor".Uaileu mama me,cand vad atata minti pi centimetru patrat nu ma pot abtani s nu l rog sa traduca s din romanesti in latina un proverb stramosasc,adicatilea:"Prostul nu i prost destul, daca nu i si un pic fudul".Multumesc anticipat si spor la tradus.A,era sa uit:...AVE tie!

      Ștergere
    3. 11:28, super raspuns! Bravo!
      Anonim 7:35, nu mai vorbeste limba romana. O hi uitat saracul limba pe care o supt-o la sanul mamei lui. Cata ipocrizie. Vai-vai-vai, dar valeleu.

      Ștergere
    4. Da bine moldovene.da tare

      Ștergere