duminică, 18 decembrie 2022

TIMISOARA 18 DECEMBRIE 1989 ! AZI LA TIMISOARA,MAINE-N TOATA TARA! LIBERTATE !!!

             

                           


                

                                                   Dragii mei, 

Se cuvine ca astazi 18 Decembrie 2022 si nu numai, sa pastram un moment de reculegere pentru Eroii din Timisoara, care si-au dat viata in Revolutia din 1989,  pentru ca noi sa ne bucuram de Libertate si sa avem curajul ca sa iesim in strda atunci cand suntem pusi la colt de cei care ne conduc.

Au murit foarte multi tineri nevinovati, doar pentru ca au iesit in strada sa strige :LIBERTATE !

Sa ne plecam capul si genunchii nostri, si sa aprindem o lumanare pentru sufletul Eroilor Timisoarei si nu numai.

Sa ne rugam, pentru ca sufletul lor sa fie asezat in Rai,in Gradina Maicii Lui Dumnezeu si de-a dreapta Mantuitorului nostru Iisus Hristos!

Daca azi suntem liberi, inca mai suntem liberi, se datoreaza in primul rand, Eroilor Timisoarei,apoi tututor Eroilor din toata Romania.

.

Concluzia procurorilor militari: Teroristii de la Revolutie nu au existat (ziare.com)

Informatii false au fost lansate din studiourile Televiziunii Romane Libere, in ziua de 22 decembrie 1989, dupa fuga cuplului Ceausescu: teroristi, miscari de trupe, apa este otravita etc. O diversiune propagata de TVRL.    

23 decembrie 1989 / București

Zvonurile au fost coroborate cu ordine militare diversioniste. Consecinta: zeci de persoane au fost ucise si alte zeci au fost ranite.

Pentru prima data de la Revolutie, magistratii militari au aratat ca exista o legatura intre mesajele transmise de Televiziunea Romana Libera privind teroristii si pierderile de vieti omenesti, vatamari corporale si lipsirea de libertate a numeroase persoane pe teritoriul Romaniei. Trei persoane au fost puse sub acuzare: Ion Iliescu, un general si un amiral.

Despre fenomenul diversionist

Procurorii militari au extins marti ancheta in Dosarul Revolutiei, in care fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a fost acuzat pentru ca a acceptat si oficializat masuri militare care au avut un caracter diversionist. "Prin exercitarea autoritatii depline, Iliescu Ion ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, insa nu a actionat in acest sens", arata Parchetul General. Este vorba de o extindere a anchetei.

"Psihoza terorista ce a atins cote paroxistice in randurile militarilor si civililor inarmati, coroborata cu multe ordine militare ce au prezentat caracter diversionist (deplasari de trupe ale unor unitati militare, ordonate in general pe timpul noptii), au avut drept rezultat numeroase situatii de foc fratricid si de deschidere a focului asupra unor persoane ce nu desfasurau activitati potrivnice miscarii revolutionare", mai acuza procurorii militari.

Actori comuni in dosarele Mineriadei si Revolutiei

Practic, ancheta a explodat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmarire penala pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu, in Dosarul Revolutiei.

Anchetatorii au pus marti sub acuzare alti doi oameni cheie in desfasurarea evenimentelor din decembrie 1989: amiralul (rezerva) Emil "Cico" Dumitrescu si generalul-locotenent (rezerva) Iosif Rus. Acuzatiile: infractiuni contra umanitatii.

Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu si Cico Dumitrescu sunt trimisi in judecata si in Dosarul Mineriadei, caz aflat pe rolul instantei.

Cico Dumitrescu, mesaje false catre tara

Dumitrescu este acuzat ca ar fi transmis, imbracat in uniforma militara, din studioul TVR, informatii false, cu caracter diversionist. Acestea au avut drept efect instaurarea la nivelul intregii tari a psihozei fenomenului terorist, cu consecinte grave, respectiv pierderi de vieti omenesti, vatamari corporale si lipsirea de libertate a numeroase persoane pe teritoriul Romaniei.

Ofiterul avea in decembrie 1989 gradul de capitan de marina de rangul I si facea parte din comandamentul militar existent in TVRL.

"Din aceasta pozitie, a desfasurat activitati ce au avut drept efect intensificarea psihozei cu privirea la activitatea elementelor teroriste", acuza procurorii.

L-a chemat pe Iliescu la TVR

Cico Dumitrescu a aparut in Studioul 5 al TVRL pe 22 decembrie 1989. In jurul orei 13:00, aici au ajuns primele grupuri de demonstranti. Asta in contextul in care in jurul orei 12:00, sotii Ceausescu au fugit cu elicopterul de pe acoperisul Comitetului Central.

La ora 14:25, Cico Dumitrescu a cerut in direct ca Ion Iliescu sa se prezinte la Televiziune: "Rog pe tovarasul Ion Iliescu, cu care am fost coleg, sa vina la Televiziune! Trebuie, tovarasi, sa ne organizam!". Ion Iliescu a aparut dupa cateva minute.

...

Cele mai multe victime, dupa 22 decembrie

Pe durata Revolutiei, potrivit datelor oficiale, numarul decedatilor si mutilatilor prin impuscare, inainte de 22 decembrie 1989, este de aproximativ 7 ori mai mic decat cel al victimelor inregistrate dupa aceasta data.

Conform evidentelor din anul 2005, intocmite de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), institutie aflata in subordinea Guvernului Romaniei, numarul total al celor decedati prin impuscare pe durata revolutiei a fost de 1.142, al ranitilor de 3.138, iar al celor retinuti se ridica la 760.

Haos intre trupele de Securitate si Armata

Iosif Rus a indeplinit intre anii 1986-1990 functia de comandant al Aviatiei Militare Romane. Spre deosebire de Cico Dumitrescu, acuzatiile in cazul generalului sunt mai complexe. Iosif Rus ar fi dat pe 22 decembrie "ordine cu caracter diversionist".

S-ar fi intamplat dupa ce, in cursul dupa-amiezii de 22 decembrie 1989, sotii Elena si Nicolae Ceausescu au fost prinsi si escortati la unitatea militara din Targoviste.

In seara zilei de 22 decembrie 1989, seful Aviatiei Militare "din proprie initiativa si fara drept (...) a insistat in emiterea unui ordin prin care a solicitat ca in sprijinul microgarnizoanei Aeroportului International Otopeni sa fie trimisa o subunitate a trupelor de Securitate".

Acest ordin ar fi dus la moartea a zeci de persoane, acuza procurorii militari, tragedie cunoscuta in mass-media ca "Masacrul de la Otopeni".

Masacrul de la Otopeni

Procurorii arata ca Iosif Rus nu avea dreptul sa intervina in organizarea pazei si apararii Aeroportului Otopeni, deoarece unitatea avea un plan propriu de aparare. Emiterea acestui ordin a produs o ruptura informationala si de comunicare intre fortele angrenate in paza si apararea acestui obiectiv, constituind sursa unei grave confuzii, factori esentiali ce au creat premisele focului fratricid intre militarii MApN si cei ai trupelor de Securitate sosite in sprijin.

Fara acest ordin, neregulamentar si inutil, nu ar fi fost posibila tragedia survenita in dimineata zilei de 23 decembrie 1989, in urma careia au decedat 48 de persoane (40 militari) si alte 15 au fost ranite, arata Parchetul General.

In paralel erau si dezinformari la TVRL

Paradoxal, confuziile legate de cauzele tragediei de la Otopeni au inceput odata cu un comunicat extrem de succint, citit de catre crainicul Teodor Brates la Televiziunea Romana. Se intampla in noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, in jurul orei 3:00. "Se indreapta trei camioane de teroristi spre Otopeni", se anunta poporului la acel moment.

ziare.com / rcsTIMISOARA MEA

Timisoara isi plange astazi mortii. 17 Decembrie 1989, ziua in care cadeau sub gloante primii eroi ai Revolutiei. Cel mai tanar, o fetita de numai 2 ani. Foto

TIMISOARA. ‘Azi in Timisoara, maine-n toata tara!’ Asta se striga acum 32 de ani pe strazile orasului care a inteles ca sta in puterea lui sa schimbe istoria si a facut-o.

A platit, atunci, cel mai crud tribut de sange.

CITESTE SICel mai tanar erou al Revolutiei de la Timisoara avea 2 ani! Lumanarile care vorbesc, peste timp, de jertfa unui oras!

In 17 decembrie 1989 la Timisoara se trageau primele focuri de arma si cadeau sub gloante primii tineri ai Revolutiei! Insetati de libertate, si-au pus piepturile goale in fata soldatilor care au urmat ordinele criminale.
Orasul martir isi plange astazi mortii.

revolutie-1989-foto-duma (10)

Asadar, in urma cu 32 de ani, oamenii s-au indarjit, atunci cand au vazut ca Armata si-a indreptat armele inspre popor si au iesit in strada in numar tot mai mare.

Oamenii circulau pe strazi, in grupuri, in incercarea de a aduna si alti camarazi sa strige alaturi de ei impotriva regimului lui Nicoale Ceausescu.

revolutie-timisoara-89-4
Militia a intervenit si a continuat sa faca arestari, Armata a scos prin oras tancuri si TAB-uri in incercarea de a-i intimida pe manifestanti, iar la lasarea intunericului s-a dezlantuit iadul, odata cu primele focuri de arma.

La Spitalul Judetean, la Urgente, holul era plin de oameni care asteptau la coada sa fie preluati de medici. Locul devenise un infern. Raniti plini de sange zaceau peste tot, pe targi, pe jos, iar acestia gemeau de durere.

Multi altii insa s-au stins pe strazi.

CITESTE SIAs vrea sa ma intalnesc cu cel care m-a impuscat ca sa ii multumesc… FOTO!

colaj-revolutie-timisoara
62 de oameni au murit in 17 Decembrie 1989 la Timisoara, iar cateva sute au fost raniti.

Cel mai tanar erou al Revolutiei – o fetita de numai 2 ani

In Decembrie 1989, o fetita, care se numea Cristina Lungu, a fost luata de tatal ei in brate, iar impreuna s-au alaturat protestatarilor de pe Calea Girocului din Timisoara. Parintele si fetita au nimerit intr-o rafala de gloante. Unul i-a strapuns trupul micutei, iar aceasta s-a stins in bratele tatalui. Parintele a supravietuit atunci, iar fetita a devenit unul dintre eroii Revolutiei de la Timisoara.

Mortii au cutremurat un intreg oras care a iesit in strada

Incercarea disperata a regimului Ceausescu de a inabusi in sange Revolutia de la Timisoara avea insa sa dea in clocot spiritul unui oras care a decis atunci sa se opuna cu toate fortele ordinelor criminale.

Fiecare mort, fiecare ranit scotea in strada in urmatoarele zile alti o suta sau o mie de oameni.

Urmau 3 zile de teroare in care timisorenii isi dadeau intalnire in Piata Operei si redescopereau solidaritatea, asteptand un semn de la Bucuresti.

CITESTE SIEroii nu mor niciodata si pacat de sangele varsat. Suporterii i-au cinstit prin mars pe cei cazuti in Revolutia din Decembrie ’89 de la Timisoara. Foto si video

revolutie-1989-foto-duma (12)

Odihna vesnica Eroilor Timisoarei! Distribuie si tu, pentru ca nu avem voie sa-i uitam!

FOTO: Constantin Duma

8 comentarii:

  1. Teroristi au existat o spune Troncota de la Sibiu istoric ca 17 lunetisti ucrainieni au vrut sa depuna marturie in dosarul revolutiei dar nu au fost admisi si au mai fost si securisti care au tras peste tot in tara-craciun.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Troncota omul guvernului, un globalist care vorbește ce sa vină bine pentru globaliști !

      Ștergere
    2. 16;53,saracul de tine....nu numai ca nu e adevărat ce încerci sa spui, încurcă du-te în cuvinte... 😏

      Ștergere
  2. Desi tot mai putini si dezamagiti revolutionarii de ascunderea Adevarului la comemorarea anuala,anul asta in Primaria Timisoarei secretara lor de stat Ilina Leulescu o functionara nerevolutionara nu a fost lasata sa ia cuvintul in primaria spionului german Fritz-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Grosu de la chisinau -Sintagma limba moldovei va fi inlocuita cu cea de limba romane dupa ce un vot va hotarii punerea de acord cu hotarirea Curtii constitutionale iar executivul va fi obligat sa o treaca si in Constitutie coform articolului 78 care de mult a statutat modul de alegere a presedintelui facuta deja impune si cuvintul Limba romana in Constitutie-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. La Timisoara in 18 Decembrir a fost masacru inclusiv pe scarile Catedralei si incepea musmalizarea, cadavrele fiind duse si arse la crematoriu din Bucuresti si aruncate la canal.
    Musamalizarea a continuat si dupa zeci de ani pentru ca timisorenii puneau mereu flori pe scarile catedralei pietrele sfintite cu singe au fost scoase si inlocuite cu altele noi
    la fel a procedat Iohanis cu cele si statuia lui Gheorghe Lazar din Piata Mare a Sbiului careia i-au si schimbat si numele de Piata Revolutiei,cea ce pare normal pentru el care a pus fundul sau Mare pe opera lui Brincusi de la Tirgu Jiu-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Teodor Maries -Dupa 22 decembrie 1989 oamenii Moscovei cu Iliescu Militaru Brucan profita de revolutie si ies si preiau puterea omorind 1000 de romani si fac 5000 de raniti cu planul facut in studioul 4 al Tvr plus numeroasele mineriade prin implicarea unora din armata-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Primul anonim are dreptate. Au fost mici grupări teroriste din mai multe tari care împreună cu securiștii de atunci au împușcat romani. Securiștii de azi au grija sa se vândă tot și sa se distrugă ce a mai rămas. Desigur împreună cu politicienii

    RăspundețiȘtergere