marți, 26 noiembrie 2019

UN INTENS CUTREMUR DE PĂMANT ,INSPRE EST ,SUD -EST !


                                    26 Noiembrie 2019,ora 3,56 !

                                    Dragii mei, 

În aceasta dimineata in zori,m-a trezit o lumina alba si stralucitoare,lumina ce-mi arata o camera inalta in care, au inceput a se cutremura toate.
Peretele dinspre Rasarit al acestei camere inalte,părea ca vrea sa se desprinda de sus de la plafon.
                Imagini pentru seismograf imagini.
Dragii mei, din păcate,vom mai auzi de un CUTREMUR INTENS.
Unde anume se va produce sau cand ,eu nu stiu a va spune.
Ceea ce stiu dragilor, este faptul că, DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI a ocrotit si ocroteste Romania, iar aceasta ,se datoreaza  CREDINTEI poporului român,dar si minunatului DAR Divin pe care L-a primit Romania sfanta,si anume ,de a deveni al Doilea Nou IERUSALIM.
Sa ne rugam dragilor ,sa ne rugam la PREA SFANTA TREIME si la PREA SFANTA NASCATOARE de DUMNEZEU, ca sa nu-si intoarca Faţa Sa de la noi Fiii Săi care,pururea gresim cu voie sau fara de voie.
                                  Cu dragoste,Maria.
P.S.



                                 Prieteni dragi,

Pentru EDITAREA celorlalte doua volume ale ADEVARULUI DUHULUI SFANT, am nevoie de ajutorul vostru financiar.
Stiu ca mai este timp pana la vara viitoare,dar va rog din 
suflet, ca impreuna sa incepem a pune caramida cu 
caramida la zidirea Cuvantului LUI DUMNEZEU !
Va multumesc din toata inima pentru ajutorul vostru la 
cele 3 volume scoase, si ma rog din tot sufletul pentru
 voi toti si pentru cei dragi voua,ca sa va binecuvinteze
BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI DARUL vostru cât de mic si sa vi-l înmulteasca. 
Sanatate sa va daruiasca si mantuire sufletului !
Contul pentru strainătate:
Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 
Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

7307
Contul pentru România:
 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

1504 7307

Mare Rasplata veti avea in CERURI de la BUNUL
 DUMNEZEU si de la MAICUTA DOMNULUI pentru faptul 
că, ma ajutati ca sa scriu si sa scot CARTILE cu 
ADEVARUL DUHULUI SFANT !
              Imagini pentru duhul sfant imagini
Asa cum stiti deja,toti Donatorii vor primi 
gratuit toate CARTILE ,toate volumele.
DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI sa va 
apere cu mila si cu dragostea Sa, si sa va
 inmulteasca DARUL vostru pentru zidirea
 CUVANTULUI LUI IISUS HRISTOS ! AMIN!

                                   Dragilor,

 Am redus pretul CARTILOR, pentru ca 
fiecare dintre voi sa poata cumpara orice 
volum doreste,iar eu sa pot strange 
banutii pentru urmatoarele doua volume 
pe care urmeaza ca sa le editez.
Iata linkul cu site-ul pe care puteti comanda CARTILE 
ADEVARULUI DUHULUI SFANT:
Adevarul Duhului Sfant Vol 1- 20 lei,Adevarul Duhului Sfant vol 2 - 20 lei,si Adevarul Duhului Sfant /Viata Extraterestra vol 3 -10 lei.

                                  20 Lei                  20 Lei

                  Adevarul Duhului Sfant Vol 1  .Adevarul Duhului Sfant Vol 2


                                                     Viata Extraterestra.
                                                                       10 Lei.
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.

41 de comentarii:

  1. Vine prapadul si la noi !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred că faceți rău tot aducând vorba despre credință când vine vorba de cutremur un fenomen natural explicat de știință. Cutremurele au loc indiferent de credință. Credință aveau românii și în 1977. Cum veți răspunde când după un cutremur români rămași pe drumuri și nenorociți vor întoarce spatele credinței? Le garantați dumneavoastră că în România nu vor avea loc cutremure? S-au o veți da la întors cum faceți de obicei Dumnezeu ne-a pedepsit bla bla bla?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. Anonim27 noiembrie 2019, 00:30
      Nu stii ce spui!!!
      CUTREMURELE au loc ,acolo unde a slabit CREDINTA,acolo unde este ură si dezbinare totala,acolo unde nu mai exosta IUBIRE faţă de APROAPELE. Daca unul, doi ,zece sau mai multi ,mai au cel grauNte de CREDINTA si IUBIRE in suflet,pentru acestia DUMNEZEU nu va pierde LUMEA!Eu nu incerc sa dovedesc nimanui nimic ! Nu castig si nici nu pierd daca se adeveresc sau nu ! Ci voiesc ca LUMEA sa vada atunci cand unele se implinesc (urmand si celelalte in timp)ca sunt de la DUMNEZEU si de la MAICUTA DOMNULUI ,si sa creada cu toata fiinta lor,sa se intoarca la DUMNEZEU si la MAICA DOMNULUI ! De cand se tot spune ca vine CUTREMURUL MARE ? S-au dat si zile si ani, ca e gata,ca acum vine.Nu a venit si nici nu va veni inca! De ce? Pentru Rugaciunile si IUBIREA faţă de Aproapele a cativa oameni credinciosi si plini de iubire si respect fata de Aproapele lor. Cand esti bolnav,alergi la medic; dar spui : DOAMNE AJUTA-ma ca a ma fac bine; DOAMNE TE ROG salveaza-mi mama sau copilul.In 1977 trebuia sa se produca acel CUTREMUR cu VOIA LUI DUMNEZEU,pentru ca oamenii sa se intoarca cu inima la CREDINTA si nu numai cu buzele. Citeste SFANTA SCRIPTURA (BIBLIA) si acolo vei gasi toate despre SFARSITUL LUMII,despre CUTREMURE si RAZBOAIE. Sigur ca DUMNEZEU EXISTA! EL trimite peste FIII SĂI Cutremure,boli incurabile ,razboaie,pentru ca acestia sa se intoarca la el cu toata inima lor; sa puna pe primul loc pe DUMNEZEU si apoi casa si familia sa.Atunci cand iubirea faţă de Aproapele ,atunci cand CREDINTA va disparea de tot din inima romanilor si a lumii in general,atunci se vor revarsa asupra noastra tote nenorocirile;Cutremure,razboaie,boli incurabile care decimeaza lumea, crime si violuri,etc etc-. Ori o parte din toate acestea le traim deja. Acestea sunt doar INCEPUTUL SEMNELOR trimise de DUMNEZEU.Asa cum ne certam copilul cand greseste,asa ne cearta DUMNEZEU acum, prin semnele pe care ni le da in lume.Dar noi ca niste orbi nu le vedem si ca niste surzi nu le auzim.Alergam după bogatii materiale,alergam ca sa traim in lux si destrabalare,alergam ca sa aratam lumii cat de boagti si cat de scump ne imbracam,avem masini scumpe. Ni se pare ca toate acestea ni se cuvin! Categoric nu ni se cuvin! DUMNEZEU ni le da ca sa ajutam si pe cei mai necajiti si oropsiti.De nu o vom face,vom da socoteala in FAŢA SA !

      Ștergere
    2. Evanghelia Duminicii a XXII-a după Rusalii (Bogatul nemilostiv)

      Luca XVI, 19-31

      Zis-a Domnul: Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube, poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii, venind, lingeau bubele lui. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. Și, în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraam, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie! Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că tu ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; și acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. Și, peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca aceia care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată nici cei de acolo să treacă la noi. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. Iar el a zis: Nu, părinte Avraame, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva din morți.

      Evanghelia Duminicii a XXII-a după Rusalii ne prezintă pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr. Această pericopă este plină de învățături duhovnicești care ne arată că, după moartea trupului, sufletul trăiește și își aduce aminte de toate faptele săvârșite în timpul vieții pe pământ. Avem, deci, în Evanghelia de astăzi mărturia clară a Mântuitorului privind existența și viața sufletului după despărțirea sa de trup, după moartea fizică a omului.

      Starea sufletului după moarte

      Evanghelia ne spune adevăruri fundamentale pentru înțelegerea legăturii care există între viața pământească a omului și viața de dincolo de mormânt a sufletului uman. Ea ne arată că sufletul omului, după ce se desparte de trup, merge fie în comuniunea drepților și a sfinților, fie în izolarea păcătoșilor, adică fie în fericita existență a raiului, fie în nefericita existență a iadului. Această precizare este deosebit de importantă, deoarece ea ne arată valoarea unică a vieții omului pe pământ. Deși viața omului pe pământ este una trecătoare, de ea depinde viața netrecătoare a sufletului după moarte, adică după despărțirea sufletului de trup.

      Vedem din pericopa evanghelică de astăzi că sufletul omului după despărțirea sa de trup nu stă într-o stare de nepăsare, de indiferență, într-un somn sau într-o amorțire, ci sufletul are conștiința luminată și poate comunica acolo cu alte suflete, mai ales cu sufletele drepților din rai care au trăit pe pământ în credință, împlinind voia lui Dumnezeu în viața lor.

      De asemenea, vedem că sufletele după moarte sunt conștiente de starea în care se află și de deosebirea care există între rai și iad. Focul despre care vorbește Evanghelia de astăzi, adică văpaia în care se afla sufletul bogatului nemilostiv, a fost tâlcuită de unii Sfinți Părinți ai Bisericii ca fiind o mustrare a conștiinței, un regret, o suferință a conștiinței pentru faptele rele săvârșite sau pentru binele pe care putea să-l facă omul pe pământ, dar nu l-a făcut. Cu alte cuvinte, focul nematerial al iadului este durerea vidului spiritual din sufletului omului nemilostiv, adică inuman.



      Ștergere
    3. Continuare: Dumnezeu respectă libertatea omului de a alege între bine și rău

      Bogatul nemilostiv și săracul Lazăr reprezintă două persoane diferite, două stări sociale diferite și două stări spirituale diferite. Bogatul, spune Evanghelia, trăia toate zilele sale în multă și mare slavă. Era îmbrăcat în porfiră, vison și haine de in, adică în haine scumpe. Toată ziua se afla în veselie, în ospețe, pe când săracul Lazăr era bolnav, plin de bube și suferind, iar la suferința lui se adăuga și multă singurătate. El nu mai era un om printre oameni, ci un om printre câini, pentru că numai câinii erau aproape de el și îi lingeau bubele ca și cum i le-ar fi pansat. Câinii din jurul lui deveniseră mai omenoși decât omul bogat și nemilostiv care nu-l considera pe Lazăr ca fiind un om, ci un viețuitor între animale. Vedem, deci, două stări de viață umană diferite, una trăită în lux, ospețe și veselie, iar alta trăită în sărăcie, suferință și singurătate.

      Această prezentare a două stări sociale și spirituale opuse, trăite de doi oameni diferiți, ne arată că Dumnezeu respectă libertatea omului de a-și trăi viața pe pământ în mod diferit. Însă, după ce viața pământească a bogatului s-a sfârșit, acesta a fost înmormântat. Ca atare, Evanghelia vorbește numai despre trupul bogatului înmormântat, fiindcă bogatul era numai trup, a trăit numai biologic. De multă vreme, el își îngropase sufletul în trup, trăind numai trupește, nu duhovnicește. Sufletul său, în loc să înduhovnicească trupul său, a devenit cu totul trupesc, ‘s-a făcut țărână’ încă din timpul vieții. Pe de altă parte, despre moartea săracului Lazăr Evanghelia spune că sufletul acestuia a fost dus de îngeri în ceruri, ‘în sânul lui Avraam’, adică în fericita comuniune a drepților care în timpul vieții lor pământești au împlinit voia lui Dumnezeu, rugându-se Lui și răbdând toate încercările, necazurile și suferințele, cerând ajutorul Său.

      Moartea schimbă starea vieții omului

      În partea a doua a Evangheliei de astăzi vedem cum se schimbă starea vieții bogatului și a vieții săracului. Bogatul nemilostiv, cel care pe pământ a trăit numai în plăceri materiale, în consum de alimente și în confort de haine frumoase, acum se chinuiește în văpaia iadului. Iar săracul Lazăr, cel care a trăit flămând și însetat, bolnav și neglijat de oameni, se află acum ‘în sânul lui Avraam’, adică în comuniunea drepților care și-au pus nădejdea numai în ajutorul lui Dumnezeu.



      Nerecunoștința și nemilostivirea – semne ale decăderii spirituale a omului



      Ștergere
    4. Continuare:
      Ne putem întreba ce fapte a făcut unul sau altul dintre acești doi oameni pe care ni-i prezintă Evanghelia. În general se spune că fiecare om va fi judecat după faptele sale bune sau rele, încât va fi părtaș al fericirii raiului, dacă a făcut fapte bune, sau se va chinui în iad, dacă a făcut fapte rele. Nu cunoaștem nici faptele rele ale bogatului nemilostiv, nici faptele bune ale săracului Lazăr; Evanghelia nu le pomenește. Nu se spune pentru care fapte rele a fost trimis bogatul nemilostiv în iad, nici pentru care fapte bune a fost trimis săracul Lazăr în rai. Se spune doar că se cuvenea ca cel care a trăit în fericire trecătoare pe pământ să fie acum nefericit, iar cel care a suferit pe pământ să se bucure acum în ceruri.

      La prima lectură, Evanghelia ne ajută să înțelegem că există o dreptate a lui Dumnezeu, o lege a compensației, a echității. Cei care s-au bucurat prea mult de cele materiale în lumea aceasta, fără a mulțumi lui Dumnezeu pentru darurile primite și fără a fi milostivi cu cei mai săraci decât ei, nu se vor mai bucura de fericire în viața de dincolo de mormânt. Dacă citim totuși mai atent, observăm că cei doi oameni, adică bogatul nemilostiv și săracul Lazăr, nu au fost judecați în primul rând după faptele lor, ci după starea duhovnicească a vieții lor. Bogatul nemilostiv a trăit într-o stare spirituală de totală decădere. El nu mulțumea lui Dumnezeu pentru că i-a dat bogăție, sănătate și viață fără tulburare, nici nu avea milă de cei săraci. Prin urmare, nerecunoștința, nepăsarea și nemilostivirea l-au ‘coborât’ pe bogatul nemilostiv în iad, pentru că el devenise deja inuman sau subuman. A ajuns în starea de singurătate a iadului, fiindcă n-a adunat în suflet nici un dram de iubire smerită și milostivă, singura care-l putea ajuta să se apropie de Dumnezeu Cel milostiv și sfânt.

      Nerecunoștința și nemilostivirea – semne ale decăderii spirituale a omului

      Decăderea spirituală a bogatului nemilostiv sau starea sa de dezumanizare se vede în faptul că el nu era nici recunoscător față de Dumnezeu, nici milostiv față de oamenii săraci. Deci, pe lângă faptul că era nerecunoscător lui Dumnezeu pentru bogăția materială, bogatul nemilostiv a devenit și insensibil sau nepăsător față de suferința semenilor săi. El a devenit indiferent față de suferința săracului Lazăr pe care îl vedea zilnic zăcând aproape de casa sa. Prin urmare, tocmai fiindcă n-a trăit pe pământ în comuniune milostivă cu semenii săi, bogatul nu poate ajunge în comuniunea celor milostivi, adică în rai, în Împărăția lui Dumnezeu Cel milostiv, ci sufletul lui coboară la starea nefericită a iadului spre care el s-a îndreptat în mod liber prin nepăsare spirituală și lăcomie materială dezumanizantă.

      Întrucât bogatul nemilostiv trăia într-o stare de autosuficiență, de mulțumire de sine, de apreciere de sine, de preocupare exclusivă de sine, el nu se mai gândea nici la Dumnezeu, dătătorul vieții și al fericirii, nici la săracii și bolnavii nefericiți, care aveau nevoie de ajutorul lui. Prin urmare, putem înțelege mai bine că bogatul nemilostiv a fost osândit nu atât pentru faptele lui rele, cât pentru nerecunoștință, nepăsare și nemilostivire, adică pentru binele pe care putea să-l facă, dar nu l-a făcut sau pentru că a confundat libertatea cu lenevia spirituală.

      Dumnezeu vede nu numai faptele omului, ci și starea sufletului său

      Pe de altă parte, vedem pe săracul Lazăr care este dus de îngeri în rai nu atât pentru că ar fi făcut multe fapte bune, cât pentru starea îmbunătățită a sufletului său. Binele pe care l-a săvârșit săracul Lazăr constă în curățirea, luminarea și îmbogățirea sufletului său prin virtutea răbdării cu nădejde în Dumnezeu, fără răzvrătire, prin neosândirea aproapelui, nici măcar a bogatului nemilostiv, prin tăcerea sa smerită și pașnică. Deși sărac din punct de vedere material, totuși Lazăr și-a îmbogățit sufletul cu virtuți multe; deși viețuitor cu trupul în lume, el a trăit sufletește în singurătate ca un pustnic, care îmblânzește animalele sau pacifică patimile prin smerenia sufletului său.

      Ștergere
    5. Continuare:Evanghelia de astăzi ne arată că săracul Lazăr este răsplătit cu bucurie veșnică pentru starea sfântă a sufletului său. Numai pentru că avea înainte de moartea fizică un suflet bun, el se bucură după moarte de bunătățile cerești netrecătoare. Deși sărac și bolnav, Lazăr nu s-a supărat pe Dumnezeu, nu s-a răzvrătit, nu a cârtit, nu a zis: ‘Doamne, de ce eu sunt atât de sărac, iar bogatul acesta nemilostiv atât de avut? De ce eu sunt atât de bolnav, iar el atât de sănătos? De ce ești nedrept cu noi?’ Ci, în tăcere pașnică și smerită răbdare, săracul Lazăr și-a întărit, luminat și modelat sufletul său în bunătate. Deși era foarte singur, săracul Lazăr nu s-a plâns de singurătatea sa, ci s-a bucurat de prietenia câinilor care deveniseră mai solidari sau mai omenoși cu el decât oamenii indiferenți și nemilostivi.

      Evanghelia de astăzi ne descoperă un adevăr fundamental. Și anume că în fața lui Dumnezeu nu contează numai mulțimea faptelor bune, ci în primul rând contează bunătatea sufletului. Dacă multele fapte bune pe care le-am săvârșit ne duc la mândrie și laudă de sine, atunci nu ne-am îmbogățit cu adevărat sufletul. Numai când faptele bune sunt unite cu smerenia, cu răbdarea, cu rugăciunea, cu zidirea duhovnicească a sufletului bun, atunci starea sufletului nostru devine o stare binecuvântată și mântuitoare. Cu alte cuvinte, vedem că iadul sau raiul încep încă din lumea aceasta în sufletul nostru. Când cultivăm bunătatea și milostivirea, ne deschidem spre rai, spre bunătățile netrecătoare ale lui Dumnezeu. Iar când în sufletul nostru cultivăm nepăsarea, nemilostivirea, răutatea, egoismul, atunci noi înșine, în mod liber, ne îndreptăm spre iad, înțeles ca existență chinuită, egoistă sau individualistă, fără comuniune de iubire smerită și milostivă.

      Evanghelia ne mai arată că sufletul bogatului nemilostiv din iad poate comunica spiritual, dar nu poate avea comuniune cu cei milostivi, cu Avraam și cu drepții din rai, nici nu-și poate schimba singur starea existențială în care se află, pentru că n-a cultivat comuniunea iubirii milostive cât a trăit pe pământ. Cererea bogatului nemilostiv către Avraam, părintele spiritual al celor credincioși, de a-i alina suferința cauzată de văpaia focului nu primește răspuns pozitiv, pentru că nici el n-a alinat suferința lui Lazăr cel sărac și bolnav. De asemenea, nici cererea sa ca vreunul dintre cei morți să meargă în lume să spună celor cinci frați ai lui să se pocăiască nu este ascultată: ‘Și i-a zis Avraam: dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva din morți’ (Luca 16, 31). Deci, cine nu ascultă de Dumnezeu și de sfinții Lui în timpul vieții pământești nu va fi ascultat de aceștia când va trece la cele veșnice.

      Evanghelia de astăzi ne învață că omul trebuie să împlinească voia lui Dumnezeu tot timpul urmând pilda și învățătura drepților și sfinților, nu așteptând minuni la tot pasul și mai ales învieri din morți. De ce? Pentru că învierea sufletului din moartea păcatului prin rugăciune, pocăință și fapte bune este mai necesară decât a vedea morți înviind din mormânt. Din ce motiv? Deoarece învierea morților din morminte este darul exclusiv al lui Dumnezeu, însă învierea sufletului din moartea păcatului cere și osteneală din partea omului, după cum spune Sfântul Isaac Sirul.

      Milostenia – cale spre mântuire

      Să ne ajute Preamilostivul Dumnezeu să înțelegem că judecata Lui este dreaptă și că ea ține seama de libertatea noastră de a alege viața trăită în comuniune cu Dumnezeu, sau în uitare de Dumnezeu, de a trăi viața în iubire milostivă față de oameni, sau în nepăsare față de ei. Dumnezeu este veșnic fericit deoarece este veșnic bun și milostiv. Iar dacă și noi devenim buni și milostivi, ne bucurăm pururea de fericirea raiului, de iubirea Lui milostivă.

      Ștergere
    6. Continuare:
      După cum se vede și în picturile unor mănăstiri din Bucovina (Voroneț, n.a.), raiul sau iadul, ca stări spirituale diferite în care intră sufletul omului, are legătură cu taina libertății și a iubirii omului. Dacă iubim sau nu iubim pe Dumnezeu, dacă iubim sau nu iubim pe semenii noștri, atunci ne vom împărtăși de fericirea raiului sau de nefericirea iadului. Raiul este bucuria comuniunii de iubire a oamenilor cu Dumnezeu și cu semenii lor, iar iadul este suferința neîmplinirii sau durerea vidului spiritual din sufletul omului că nu a răspuns iubirii milostive a lui Dumnezeu cât timp a trăit pe pământ. De aceea, trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu ca să ne dăruiască puterea de a ne aduce aminte de El tot timpul, de a-I mulțumi pentru binefaceri și a-I cere ajutorul, de a fi sensibili la suferința semenilor noștri care sunt săraci, bolnavi și întristați.

      Din Evanghelia iubirii milostive a lui Hristos se inspiră Biserica noastră când organizează cămine pentru bătrâni, pentru copii, pentru orfani, cantine pentru săraci, bolnițe, farmacii, cabinete medicale și spitale. Evanghelia ne învață că de modul în care noi trăim taina iubirii milostive în mod liber aici pe pământ depinde fericirea sau nefericirea noastră veșnică dincolo de mormânt.

      Să ne ajute Dumnezeu să înțelegem cât de prețioasă este viața noastră pe pământ ca pregătire pentru viața veșnică fericită. Prin cuvântul bun, rugăciunea pentru alții, ajutorarea săracilor, cercetarea bolnavilor realizăm ceea ce spune poporul nostru luminat de Sfânta Evanghelie: ‘Dar din dar se face rai’. Dăruind noi altora din cele ce am primit de la Dumnezeu și le-am cultivat, prin rugăciune și muncă, dobândim raiul sau fericirea vieții veșnice, spre slava lui Dumnezeu, bucuria îngerilor și mântuirea noastră. Amin.

      †Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

      * Text revizuit de autor în anul 2011

      Ștergere
  3. Ce pretenții să ai de la o persoană care crede că cutremurele vin de la Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stii ce vorbesti !!!un fir de păr nu cade din capul ns,fara voia Lui DUMNEZEU !

      A doua venire a Domnului Isus
      Profeția coborârii publice a Domnului
      „Iată, El va veni pe nori şi orice ochi Îl va vedea, chiar şi cei care L-au străpuns. Toate neamurile pământului se vor jeli din pricina Lui. Da! Amin!” (Apocalipsa 1:7).

      „Imediat după necazul acelor zile, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina, stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor vor fi clătinate. Atunci se va arăta în cer semnul Fiului Omului şi atunci toate seminţiile pământului se vor jeli şi-L vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului cu putere şi mare slavă” (Matei 24:29-30).

      „Iată, Domnul vine cu zeci de mii de sfinţi ai Săi” (Iuda 14).

      „Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer?! Acest Isus, Care a fost luat în cer de la voi, va veni în acelaşi fel în care L-aţi văzut mergând spre cer” (Faptele Apostolilor 1:11).

      „Vor fi semne în soare, lună şi stele, iar pe pământ va fi suferinţă printre neamuri, încremenite de urletul mării şi al valurilor. Oamenii vor leşina de frică în aşteptarea lucrurilor care urmează să vină asupra omenirii, căci puterile cerurilor vor fi clătinate. Atunci Îl vor vedea pe Fiul Omului venind pe un nor, cu putere şi mare slavă” (Luca 21:25-27).

      Profeția coborârii în taină a Domnului
      „La miezul nopţii a răsunat un strigăt: «Iată mirele! Ieşiţi-i în întâmpinare!»” (Matei 25:6).

      „Dacă însă nu te trezeşti, voi veni ca un hoţ şi nu vei şti când voi veni la tine” (Apocalipsa 3:3).

      „Iată, Eu vin ca un hoţ. Ferice de cel ce veghează şi îşi păzeşte hainele ca să nu umble gol, şi oamenii să nu-i vadă ruşinea” (Apocalipsa 16:15).

      „Iată, Eu stau la uşă şi bat! Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el şi voi mânca cu el, şi el cu Mine” (Apocalipsa 3:20).

      „Căci aşa cum iese fulgerul şi luminează de la o margine a cerului la cealaltă, tot aşa va fi şi cu Fiul Omului (în ziua Sa)! Dar mai întâi trebuie să sufere multe şi să fie respins de această generaţie” (Luca 17:24-25).

      „Căci aşa cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, tot aşa va fi şi venirea Fiului Omului” (Matei 24:27).„În vremea aceea, ieșind din templu Iisus, unul dintre ucenicii Săi I-a zis: Învățătorule, privește ce fel de pietre și ce clădiri! Dar Iisus a zis: Vezi aceste mari clădiri? Nu va rămâne piatră pe piatră care să nu se risipească. Și șezând pe Muntele Măslinilor, în fața templului, Îl întrebau, de o parte, Petru, Iacov, Ioan și cu Andrei: Spune-ne nouă, când vor fi acestea? Și care va fi semnul când va fi să se împlinească toate acestea? Iar Iisus a început să le spună: Vedeți să nu vă înșele cineva. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând că sunt Eu, și vor amăgi pe mulți. Iar când veți auzi de războaie și de zvonuri de războaie, să nu vă tulburați, căci trebuie să fie, dar încă nu va fi sfârșitul. Și se va ridica neam peste neam și împărăție peste împărăție, vor fi cutremure pe alocuri și foamete și tulburări vor fi. Iar acestea sunt începutul durerilor.”

      Ștergere
    2. Anonim27 noiembrie 2019, 01:31
      Vai de CREDINTA ta si de sufletul tau !!!

      Ștergere
    3. Anonim 27 noiembrie 1:31, noi ce pretenții să avem de la unii că tine,care daca ați fi câtuși de puțin "citiți",ceea ce nu iese in evidență,ai fi recunoscut macar citatul unui mare filozof român:"OMUL FĂRĂ DUMNEZEU,ESTE UN BIET ANIMAL RAȚIONAL ȘI VORBITOR,CARE VINE DE NICĂIERI ȘI MERGE SPRE NICĂIERI."- PETRE ȚUȚEA.
      Ori nu cred că ești atât de inteligent ,încât să îl contrazici pe acest erudit ,nici nu avem pretenții de la tine.

      Ștergere
    4. Maria, chestia cu firele de par din cap, de la subrat sau din alta parte, eu n-o cred absolut deloc !!!

      Dumnezeu stie daca am fire de par in nas sau in urechi ???
      Chiar nu vezi ca e o mare prostie ??? Asta-i treaba lui Dumnezeu pe lumea asta, sa stie cite fire de par mi-au mi-au cazut si cite mi-au ramas ???
      Are el treburi multe mai importante decit sa-mi tina mie evidenta firelor de par ...

      Ștergere
    5. Anonim27 noiembrie 2019, 12:33
      Acesta a fost un exemplu biblic; dar sunt si altle la care nici nu putem gandi. CATEGORIC ca DUMNEZEU cunoaste toate ,inca inainte de a lua fiinta sau de a se naste ! Nu-L alinia pe DUMNEZEU in randul oamenilor ! DUMNEZEU este CREATORUL a tot si a toate !

      Ștergere
    6. Anonimule o dai de gard! Cum crezi tu ca Dumnezeu nu stie cite fire de par ai tu?Tu esti creatura lui! si e normal ca sa stie ORICE despre tine.Stai sa vezi cind o sa trebuiasca sa pleci dincolo....Chiar si atunci ,tot hotarirea lui Dumnezeu isi spune cuvintul!

      Ștergere
  4. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2650905984965926&id=100001396509423

    RăspundețiȘtergere
  5. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2650907728299085&id=100001396509423

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant!Am vazut in prezentarea respective chipuri de oameni si animale.Dar mi-e greu sa interprtez ce at insemna cu certitudine.

      Ștergere
  6. BUNUL Dumnezeu și Măicuță Domnului sa ne apere de tot raul si necazul doamna Maria
    Am văzut ce prăpăd a facut in Albania.Cu mult drag doamna Maria si multa sanatate va doresc o zi binecuvântată tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred in harul D-nei Maria . Sunt oameni alesi care se roagă pentru noi . Dupa calculul specialistilor , cutremurul mare trebuia sa fie de mult !

    RăspundețiȘtergere
  8. cu tot respectul Maria dar cum poti spune o asemenea tampenie cum ca cutremurele vin in lociri fara credinta! stiai ca una din tarile cu cea mai mare credinta este Grecia unde sunt calugarii din Muntele Athos? un loc unde tocmai a avut loc un cutremur de 6.4 (Creta, Grecia).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim27 noiembrie 2019, 10:51
      Cine spune aceasta "tampenie " cum o numesti tu?
      Crezi ca le masaoara cineva CREDINTA CALUGARILOR la kg????
      Oare ce mai fac CALUGARII acolo pe MUNTELE ATHOS???
      Intreb si eu...;oare toate îi sunt placute LUI DUMNEZEU cate fac ei acolo???
      Daca sunt atat de Sfinti cum afirmi, de ce nu ies in Lume ca sa faca MINUNI??? Ce fac ei acolo toata viata??? Te-ai intrebat vreodata??? Sa iese in Lume si sa infrunte toate nenorocirile Lumii,sa nu stea ascunsi in MANASTIRE !Atunci vor putea fi de folos LUMII!!! Sa-i aduca la CREDINTA,sa-i indrume spre MANTUIRE,nicidecum sa stea sus la cucuieta si sa huzureasca!
      O sa le mai dea DUMNEZEU CUTREMURE acolo, si-o sa darame TEMPLUL unde stau ascunsi oamenii pe care îi idolatrizezi !
      DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI trebuie idolatrizati ,nu niste CALUGARI care stau ca ursii in barlog !

      Ștergere
    2. Dna Maria cum poti spune asemenea aberatii despre Calugarii din Sfantul Munte Athos ?mai ales in Sfantul Post al Nasterii Domnului Hristos !

      Ștergere
    3. Mare dreptate ai Maria! ❤️😘🙏

      Ștergere

    4. Anonim27 noiembrie 2019, 17:41
      Astea numesti tu aberatii ??? Atunci,de ce nu mergi in SFANTUL MUNTE ATHOS cand ai o problema ,un necaz? De ce nu mergi la calugarii ascunsi acolo,ca sa ti-l rezolve??? A sluji LUI DUMNEZEU nu inseamna ca sa stai ascuns in pesteri,in manastiri,inseamna ca sa iesi in lume si sa-ti ajuti semenii la propriu. Toti cei care stau si au stat in MANASTIRI in PUSTIE,in stanci, trebuie sa iasa din ele si sa graiasca LUMII;sa le spuna despre HRISTOS si MAICA SA, sa le spuna care este CALEA pentru mantuirea sufletului. IISUS HRISTOS s-a nascut intr-o iesle,a trait printre oameni,a mers desculta, a mancat fructe din pomii care-i ieseau in calea Sa, a baut apa din mana unei femei de alt neam, din mana samarinencei care a trait cu 5 barbati. IISUS a vindecat orbii,schiopii,lepra,si multe alte boli,dar in mijlocul oamenilor. IISUS a hranit cu doi pesti si cinci pâini peste 5000 de barbati si multe alte mii de femeisi copii.Si-atunci, unde sunt roadele acestor calugari si calugarite??? Te rog sa nu mai judeci fara sa analizezi.A sluji Lui Dumnezeu, inseamna a trai printre oameni, a te intalni cu ei, a suferi impreuna cu ei,asa precum o fac majoritatea PREOTILOR din SFINTELE BISERICI,dar si multi alti oameni cu CREDINTA si cu IUBIRE infinita faţă de Aproapele. La portile MANASTIRILOR, ar trebui ca sa vedem zeci si sute de saraci care asteapta un colt de paine si un pahar cu apa.Dar nu vedem, deoarece,nimeni nu deschide portile ferecate sub pretextul ca aici nu intra barbatii sau femeile,sub pretextul ca trebuie sa fie linsite ca sa se poata ei ruga.
      FRATILOR ! Iesiti in LUME,vorbiti Lumii si ajutati Lumea cum si cu ce puteti. Rău sa nu faceti, doar BINELE sa fie in inima si-n sufletul vostru; doar mila si dragostea infinita.DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI sa fie pe primul loc in inima voastra,in sufletul vostru,si-apoi familia cu toti cei dragi.Nu va acundeti in MANASTIRI si nici in MUNTI !!! Ci mergeti in mijlocul oamenilor si graiti-le cu Duhul Adevarului,cu Duhul blandetii, spuneti_le despre HRISTOS care a murit pe Cruce pentru ca noi sa ne mantuim; spuneti-le ca HRISTOS a trait in LUME si nu in munti ascuns.Asa sa le spuneti tuturor! Cu iubire,Maria Ghiorghiu!

      Ștergere
    5. Wow,doamna Maria m-ati impresionat foarte mult ,așa este și așa trebuie sa procedam fiecare dintre noi care credem ca iubim pe Dumnezeu,sa ieșim afară și sa propovăduim Adevărul Sau lumii așa cum ne spune și Iisus.Sa ajutam lumea și pe cei săraci cu Vindecari ,rugăciuni și cu tot ce e nevoie ca sa-i ajutam și pe semenii noștri săraci sau mai putini săraci, . FOARTE FRUMOS ați vorbit dar putini înțeleg. În anul viitor vom începe aceasta lucrare de mântuire și vom arata ca aceste lucruri se poate când avem Credinta si sa vadă și lumea care nu crede ca Dumnezeu Exista.Va pup doamna Maria și va iubesc.Monica Meryah

      Ștergere
  9. Cum sa nu credem când vedem că toate se împlinesc în timp.
    Ce ar trebui să facem ca cea ce este rau sa nu se îndeplinească,sa ne rugam cu dragoste si credința și BUNUL Dumnezeu aude ruga noastra sinceră,dacă este sinceră și din tot sufletul.
    Doamna Maria este un mesager al Duhului Sfânt de ce sa nu credem?
    Toate se împlinesc.
    Sa ne rugam un om cu dragoste si cu credința în Dumnezeu nu urăște,nu dusmaneste,nu face rele,ca mai greșim este firea omenească care se războiește cu duhul si este greu sa alegi între ele,dar dacă ai credința în Dumnezeu nu te lasa sa greșești.
    Cu mult drag doamna Maria si multa sanatate va doresc o zi binecuvântată tuturor.
    Doamne Ajuta la toata lumea sa te cunoasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate d-na.Masinca!Nimic nu e intamplator! Îi mulțumesc d-nei.Maria ca,ne avertizeaza!In alta ordine de idei,le multumesc tuturor care m-ati ajutat! Bunul Dumnezeu sa va rasplătească! Cu stimă Maria H

      Ștergere
  10. Tocmai a fost cutremur, in Creta, Grecia de 6,6! Dumnezeu sa ne aiba in paza!

    RăspundețiȘtergere
  11. Marioaro, daca spui ca miscarile telurice sint date de Dumnezeu ca pedeapsa pentru pacatele oamenilor, cum explici cutremurele din zonele nelocuite de oameni, niciodata ???

    RăspundețiȘtergere
  12. Dumnezeu Tatal intru Hristos Fiul sa aiba mila de omenire !!! 🙏🙏🙏

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim27 noiembrie 2019, 12:41
    Intreaba-L pe BUNUL DUMNEZEU de ce cutremura PĂMANTUL si acolo unde nu sunt oameni.Iti va raspunde!
    Vezi,pentru oameni ca tine,oameni puţin credinciosi sau deloc, DUMNEZEU ne da CUTREMURE si RAZBOAIE ,Boli si suferinte de tot felul !

    RăspundețiȘtergere
  14. Auzi 12:33 crezi că ai venit in lumea asta așa de dragul părului din urechi,nas etc. Află că, Dzeu are un plan cu tine cu mine cu fiecare ai venit c/f planului divin. Deci nimic nu se întămplă fără ingaduința sa. Dacă încă te îndoiești ia și citește biblia.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu am si alta parere-daca monahii ar pleca in lume aceasta tara ROMANIA cum ar supravietui daca nu s-ar ruga ei -ca sa nu spun ca multe manastiri ajuta nevoiasii rugaciunea si sf liturghie zilnica e de MAAAARE FOLOS -si asta pt ca nu toti din lume fac zilnic rugaciunile-catusi de putin-si sfinti sunt s-in ziua de azi -daoar trebuie sa vrei sa-i cunosti si atunci DUHUL SFANT te indreapta acolo-asadar sf parinti din vechime-sf ANTONIE- au infiintat manastiri pentru linistea inimii pentru ca au vrut si DUMNEZEU LE-A IMPLINIT DORINTA

    RăspundețiȘtergere