duminică, 17 noiembrie 2019

EPIDEMIE DE CONJUNCTIVITA IN ROMÂNIA ?

                     17 Noiembrie 2019,ora 4,23 zori de zi !

                                  Dragii mei,

În aceasta dimineata in zori de zi,ma trezeste un glas care spune cuiva cu repros,asa:
                   "Când ti-am zis eu ,tu nu ai vrut!
                  Acum,haide in Romania ca sa aiba Conjunctivita !"
După care,glasul nu a mai spus nimic,dar eu am ramas uimita,uluita de ceea ce tocmai auzisem.
Dragii mei, stim cu totii ca, Conjunctivita este foarte contagioasa si nu se ia numai prin apa din bazin sau din mare.Conjunctivita o putem lua si prin aer,prin contact direct cu persoana bolnava.
Iata cum, anumite persoane dinafara, au pus gand rău României si românilor ca sa -i infecteze,si astfel,sa avem chiar o Epidemie de Conjunctivita in timp.
Ce au de castigat aceste persoane? BANI ! Noi vom invada FARMACIILE si SPITALELE,iar aceste persoane vor avea numai de castigat.
Asadar fratilor,trebuie sa avem mare grija de noi si de copiii nostri, iar la cele mai mici simptome sa ne adresam medicului oftalmolog.
Iata cateva INFORMATII despre CONJUNCTIVITA ,la care ne raspund MEDICI OFTALMOLOGI ,printre care, si dna Dr Monica Pop:

Pentru a evita o epidemie de nivelul celei de acum cativa ani, cand au fost suspendate cursurile din cauza numarului mare de imbolnaviri, recomand respectarea cu strictete a regulilor elementare de igiena”, a declarat, joi, pentru Mediafax, managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice, Monica Pop.
Potrivit medicului Monica Pop, conjunctivita virala se trasmite prin contact direct, aerogen, prin apa din bazin sau din lacuri, chiar si de la mare.

Apa din piscina, stranduri, lacuri, dar chiar si cea de la mare poate sa fie o sursa de microorganisme infectioase, precum bacterii, virusuri, paraziti si ciuperci, care, patrunzand in organism, pot genera o serie de infectii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, ochilor, urechilor si tubului digestiv. Chiar si in piscinele atent ingrijite exista pericolul contactarii anumitor infectii, deoarece unii germeni sunt rezistenti la produsele dezinfectante si cele cu clor puse in apa”, a spus Monica Pop.

Epidemie de conjunctivită: boala nu se ia numai de la bazin

7 iul. 2013 - Zilele acestea există un risc crescut de epidemie de conjunctivită în Bucureşti. „Avem deja cam 20 de cazuri pe zi, copii şi adulţi“, avertizează ...


Conjunctivita: cauze și simptome | Blog Lentiamo.ro

21 iun. 2017 - Aproape toată lumea știe sau auzit despre conjunctivită. Cum se manifestă și cum se tratează conjunctivita, aflați în următorul articol.

Conjunctivita: cauze și simptome


Aproape toată lumea știe sau auzit despre conjunctivită, fiecare dintre noi experimentând cel puțin o dată un astfel de episod pe parcursul vieții. Conjunctivita sau hiperemia conjunctivală este o vasodilatație conjunctivală; aceasta este cauzată de eliberarea histaminei, de multe ori din cauza iritații conjunctivei. Vasodilatația provoacă umflarea conjunctivei. Hiperemia nu este cauzată doar de traume mecanice, dar și prin acțiunea soluțiilor chimice, prin reacția alergică la aceste chimicale, sau prin sedimente, sau infecții.

Copiii și conjunctivita

Printre cei mai expuși la acestei afecțiuni inflamatorie sunt copiii care iși petrec mare parte a timpului în cadrul diferitelor comunități, cum ar fi la creșă, grădiniță sau școală. Cu cât comunitatea include mai multi copii, cu atât riscut de contagiozitate este mai mare. Simptomele conjunctivitei diferă în funcție de gradul inflamației conjunctivei; ele se manifestă prin înroșirea mucoasei conjunctivale (hiperemia conjunctivală), arsuri oculare, sensibilitate la lumină, mâncărime, o cantitate crescută de lacrimi (hiperlacrimație) sau poate vederea vă va fi încețoșată. Dacă micuțul dvs. va simți oricare dintre aceste simptome vă recomandăm un consult imediat de specialitate. Oftalmologul va realiza o examinare minuțioasă a ochiului și eventual va recolta cu ajutorul unui tampon steril o probă din secreția oculară patologică.
De reținut este că nu toate conjunctivitele se tratează la fel și nu orice ochi rosu este o conjunctivită!

Ce credeți voi, conjuctivita este bacteriană, virală sau alergică?

În cazul conjunctivitei bacteriene, anumite bacterii, precum streptococul, stafilococul sau gonococul (la noi-născuți) produc aceste infecții ale ochilor. Conjunctivita la copii sau adulți nu este durerosă. În cele mai multe cazuri tratamentul durează aproximativ o săptămână.

Conjunctivitele virale apar datorită anumitor viruși din familia adenovirusuri, fie datorită unei infecții respiratorii ori prin contactul cu alte persoane deja contaminate.
Acest tip poate deveni extrem de agresiv, cu evoluție impresionantă la nivelul ochiului, ce pot duce la hemoragii subconjunctivale sau la complicații corneene (keratita) ce poate duce la scăderea acuității vizuale (vedere în ceață ) și fotofobie. Tratamentul se poate prelungi până la cateva luni dacă este nevoie.


Conjunctivitele alergice sunt puțin diferite, nu există risc de infecțiozitate și nu e nevoie de izolarea din comunitate. Acestea se manifestă în deosebi primăvara, sunt datorate polenului dar și toamna conjunctivitele alergice perene, cu alergie mai ales la praf și mucegaiuri sau ocazional datorită medicamentelor, cosmeticelor sau lentilelor de contact folosite. Mâncărimea intensă a ochilor asociată cu edeme ale pleoapelor, înroșirea ochilor și lacrimare excesivă sunt semne de conjunctivită alergică. Uneori conjunctivita alergică este asociată cu o rinita alergică (mâncărimi la nivelul nasului și în gât, secreții nazale apoase ți strănut repetat).Trata­mentul este legat strict de alergie.

Atenție, administrarea de antibiotice este contraindicată!
Pe lângă tratamentul local se adaugă la nevoie și tratament general (oral), sub formă de siropuri sau tablete cu rol antialergic.

Lentilele de contact și conjunctivita – de reținut!

Pentru a preveni apariția conjunctivitei, Lentiamo.ro vă sfătuiește următoarele:
  • lentilele de contact nu ar trebui să se împrumute sau să fie manipulate de altcineva iar purtătorii ar trebui să urmeze instrucțiunile de păstrare și îngrijire
  • aveți mereu grijă să păstrați igiena personală mereu, portul de lentile de contact necesită o mai mare atenție, dar nu e nimic complicat
  • dacă aveți deja conjunctivită vă recomandăm să faceți o pauză purtării lentilelor, să utilizați ochelarii de vedere și să stați izolat de comunitate pentru 2–3 zile
  • nu folosiți același recipient cu picături oftalmice la comun, cu membrii familiei, doar dacă aceste picături vin în monodoze și le împărțiți
  • evitați să vă atingeți ochii și pleoapele pe cât posibil
  • schimbați imediat fața de pernă și prosopul dvs
  • nu aplicați tratamente naturiste cu ceauri, mai ales mușețel, pentru tratarea conjunctivitei, riscați multiplicarea bacteriilor – verificați de îndată cu un medic oftalmolog.
  •                                  Cu dragoste,Maria.
  • P.S.
                                     Prieteni dragi,

    Pentru EDITAREA celorlalte doua volume ale ADEVARULUI DUHULUI SFANT, am nevoie de ajutorul vostru financiar.
    Stiu ca mai este timp pana la vara viitoare,dar va rog din 
    suflet, ca impreuna sa incepem a pune caramida cu 
    caramida la zidirea Cuvantului LUI DUMNEZEU !
    Va multumesc din toata inima pentru ajutorul vostru la 
    cele 3 volume scoase, si ma rog din tot sufletul pentru
     voi toti si pentru cei dragi voua,ca sa va binecuvinteze
    BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI DARUL vostru cât de mic si sa vi-l înmulteasca. 
    Sanatate sa va daruiasca si mantuire sufletului !
    Contul pentru strainătate:
    Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 
    Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

    7307
    Contul pentru România:
     Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

    1504 7307

    Mare Rasplata veti avea in CERURI de la BUNUL
     DUMNEZEU si de la MAICUTA DOMNULUI pentru faptul 
    că, ma ajutati ca sa scriu si sa scot CARTILE cu 
    ADEVARUL DUHULUI SFANT !
                  Imagini pentru duhul sfant imagini
    Asa cum stiti deja,toti Donatorii vor primi 
    gratuit toate CARTILE ,toate volumele.
    DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI sa va 
    apere cu mila si cu dragostea Sa, si sa va
     inmulteasca DARUL vostru pentru zidirea
     CUVANTULUI LUI IISUS HRISTOS ! AMIN!

                                       Dragilor,

     Am redus pretul CARTILOR, pentru ca 
    fiecare dintre voi sa poata cumpara orice 
    volum doreste,iar eu sa pot strange 
    banutii pentru urmatoarele doua volume 
    pe care urmeaza ca sa le editez.
    Iata linkul cu site-ul pe care puteti comanda CARTILE 
    ADEVARULUI DUHULUI SFANT:
    Adevarul Duhului Sfant Vol 1- 20 lei,Adevarul Duhului Sfant vol 2 - 20 lei,si Adevarul Duhului Sfant /Viata Extraterestra vol 3 -10 lei.

                                      20 Lei                  20 Lei

                      Adevarul Duhului Sfant Vol 1  .Adevarul Duhului Sfant Vol 2


                                                         Viata Extraterestra.
                                                                           10 Lei.
    La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
    DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
    Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
    Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
    Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
    Va multumesc din inima !
    Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.



                  

4 comentarii:

  1. conjunctivita este virulenta-se face de la maini murdare sau atingere cu obiecte=prosoape fete de perna dar si de la bazinele de inot-mare atentie se trateaza greu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar problema inchiderii de minoritarul UDMR-ist a institutului Cantacuzino, interesul pentru vaccinurile Budapestei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceva ce seamana cu conjunctivita sunt ochii uscati. Ustura,senzatia de nisip in ochi,uneori o durere ascutita (mai putin ochii lipiti). Poate fi o problema cu glandele lacrimale dar si un efect al poluarii atmosferei.Oricum, pe langa igiena obligatorie,este bun si un tratament. O solutie absolut naturista este AFOMIL. Se gaseste in farmacii,iar pe cutie este un triunghi colorat. Sunt mai multe culori- cel galbenn este pentru ochi uscati. Se pot pune picaturile de mai multe ori pe zi, nu sunt efecte adverse. Desi folosesc in special galben, mai iau si cate o alta culoare din cand in cand, Cautati pe net semnificatia culorilor. Farmacia la pret mic, Farmacia UNU, Farmacia Punkt si Sensiblu, acestea din urma cu card, sunt mai ieftine. Prima are si comanda online iar reducerile sunt semnificative. Aveti incredere in Afomil mai mult decat in alte solutii-stiu pentru ca eu am probleme cu ochii. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  4. magdalena nici vorba de asa ceva ochii uscati au alta cauza-se intampla la varste inaintate in cataracta sau blefarita scuamoasa-AFOMILUL e doar pt umidificrea conjunctivei-nu tratreaza si nici nu vindeca

    RăspundețiȘtergere