sâmbătă, 6 august 2016

SFÂNTA EVANGHELIE DIN ZIUA SFÂNTĂ A SCHIMBARII LA FAȚĂ, A MÂNTUITORULUI NOSTRU IISUS HRISTOS !


                              6  August  2016 ,

                Schimbarea  la  Faţă a Domnului 
      şi Mântuitorului  nostru  Iisus  Hristos ! 

                            La Utrenie,


                 Sfânta  Evanghelie de la Luca !
                                (IX, 28 - 36 )

În vremea aceea , a luat Iisus  cu Sine pe Petru, pe Ioan şi pe Iacob şi s-a suit în munte să se roage. Şi pe când se ruga Dânsul, chipul feţei Sale s-a făcut altul şi îmbrăcămintea  Sa albă strălucitoare. Şi iată doi bărbaţi vorbeau cu Dânsul : erau Moise şi Ilie , care , arătându-se în slavă ,vorbeau despre sfârşitul Lui ,care avea să se împlinească în Ierusalim. Iar Petru şi cei care erau cu El erau îngreuiaţi de somn;dar deşteptându-se , au văzut slava Lui şi pe cei doi bărbaţi care stăteau împreună cu Dânsul. Şi când s-au despărţit acestia de Iisus , Petru a zis către Dânsul: Învăţătorule ,bine este pentru ca noi să fim aici . Să facem trei colibe : una Ţie,una lui una lui Moise şi un lui Ilie, neştiind ce să spună.Pe când vorbea el acestea , s-a făcut un nor care i-a învăluit ,iar ei s-au înspăimântat când au intrat în nor. Atunci s-a auzit din nor un glas zicând : Acesta este Fiul Meu cel iubit ; pe Acesta să-l ascultaţi. După ce a trecut glasul,  Iisus s-a aflast singur.Iar ei au tăcut şi nimănui n-au spus nimic , în zilele acestea ,din cele ce văzuseră.

                        
          La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie !

            Sfânta Evanghelie  de la Matei !
                     (XII, 1 - 9 )

În vremea aceea a luat Iisus cu Sine pe Petru, pe Iacob si pe Ioan ,fratelele Lui,şi i-a dus pe ei într-un munte înalt, în singurătate. Şi s-a schimbat la faţă înaintea lor aşa încât faţa Sa strălucea ca Soarele , iar hainele Sale se făcuseră albe ca lumina. Şi iată că s-au arătat lor Moise şi Ilie , vorbind împreună cu Iisus . Atunci ,începând Petru , a zis către Iisus : Doamne, bine este nouă să fim aici;dacă voieşti , vom face aici trei colibe : Ţie una, lui Moise una, şi una lui Ilie. Dar pe când vorbea el încă , iată un nor luminos i-a învăluit pe ei şi iată un glas din nor a zis : Acesta este Fiul Meu cel iubit , în care am binevoit ; pe Acesta să-L ascultaţi . Şi auzind ucenicii , au căzut cu faţa la pământ şi s-au spăimântat foarte tare. 
Dar apropiindu-se Iisus , s-a atins de ei şi le-a zis : sculaţi-vă şi nu vă temeţi . Atunci, ridicându-şi ochii lor, n-au mai văzut pe nimeni , decât numai pe Iisus singur. Şi pe când se coborau ei din munte , Iisus le-a poruncit , zicând : să nu spuneţi nimănui cele ce aţi văzut ,până nu se va scula din morţi Fiul Omului.
                       Image result for schimbarea la față imagini
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie !
Dragii mei, dacă aveţi posibilitatea mergeţi la Sfânta Biserică, unde vă veţi hrăni sufletul ,cu această Dumnezeiască Pericopă Evanghelică, si veti simţi dragilor, că niciun obstacol nu este greu de înlăturat.
                          Cu dragoste, Maria.  

3 comentarii:

  1. Mi-as dori ca mareata sarbatoare a Schimbarii la fata sa schimbe gandurile tuturor dusmanilor acestui neam crestin, sa ne schimbam gandurile si faptele , sa aducem schimbarea in viata noastra si sa ne putem bucura de lucrurile bune pe care le daruim altora ca noi. Si Dumnezeu Tatal, Iisus Fiul si Maica Domnului sa poata sa ne ierte ratacirile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru Schimbarea la Fata trebuie sa ne rugam de iertare, cu parere de rau pentru acele fapte, cuvinte si ganduri, care ne afecteaza pe noi insine, si care ne provoaca suparare in fiecare zi. Acestea care ne vin prin ceilalti din jurul nostrum, ca si prin cei mai indepartati dar care au putere data de oameni, ca si cand ar fi ale noastre, pentru ca ceea ce ne afecteaza nu este decat o oglinda a noastra. Ei doar ne-o pun in fata sa ne privim si sa ne aflam cu adevarat, asta pentru cine iubeste Adevarul. Chiar daca nu ne recunoastem in ele, avem o memorie slaba care uita multe din ceea ce am savarsit si le-am ascuns in adancul subconstientului si inconstientului nostru cat si neamuri de sange carora poate nu le sunt straine toate cate ne asalteaza si nu ne dau pace.
    Daca dorim schimbarea oamenilor trebuie sa-i regasim in noi si sa ne lepadam noi insine de tot ce nu ne place la acestia. Lucrarea in sine nu e grea, acceptarea e mai grea. Prin ea totul se poate schimba caci Dumnezeu ne-a lasat Leacul: iubirea, iertarea, smerenia si recunostinta pentru tot ce avem. Fata oamenilor si a locurilor, a imprejurarilor neplacute in care suntem, a intregului curs al vietii noastre, a intregii fapturi a naturii cu toate vicisitudinile ei se va schimba. Dumnezeu nu ne vrea pieirea ci Schimbarea, sa traim devenind Vii. Nu trebuie sa ne gandim noi cum, nici ce, nici cand, ci doar sa facem ceea ce avem de facut. Ce avem de facut este zilnic, fiindca zilnic ne infuriem sau ne suparam dintr-un anumit motiv. Acel motiv trebuie schimbat. Pentru a-l schimba nu avem nimic altceva de facut in afara lucrurilor zilnice, decat sa dam un sfert de ora cugetarii la ce am condamnat in ziua respectiva in ceilalti sau in noi si sa rostim aceasta rugaciune dupa Tatal nostru si Preacurata:
    Rugaciunea de schimbare :
    Dumnezeule Tata, Fiule si Duhule Sfant, Prea Sfanta Treime …(numele nostru de botez).., eu, cu fiinta mea intreaga, de acum si de alta data,
    Imi cer iertare din tot sufletul, Tie Doamne, cer iertare tuturor celor vatamati, ca si sinelui meu, pentru gandurile, cuvintele si faptele mele si ale neamurilor mele dinspre mama sau tata ….(enumeram ceea ce ne-a suparat, ne-a indignat sau am condamnat la ceilalti, astazi sau altadata/ceea ce nu ne da pace nici azi), …, lucruri infaptuite cu stiinta sau fara stiinta, cu vointa sau fara vointa;
    Imi pare rau din tot sufletul pentru ele, pentru suferinta tuturor celor implicati si a celor implicatiin viata lor, pentru osteneala tuturor fapturilor tale ceresti care au contribuit la repararea Planului Tau Dumnezeiesc pentru fiecare suflet omenesc, pentru toate actele Creatiei Tale si ii iert pe cei care mi-au gresit mie si ma iert pe mine, in acest ceas.

    Te rog Doamne, retese panza vatamata a sufletului nostru de toate (cele numite), cu mila, cu Iubirea si Lumina Ta Dumnezeiasca.
    Iti multumesc Doamne din tot sufletul, va multumesc voua din tot sufletul, tuturor celor implicati.
    Te iubesc Doamne! Te iubesc aproape al meu! Invat sa ma iubesc pe mine.
    Amin! Asa sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceasta rugaciune se va rosti de trei ori la rand intru Sf. Treime.
    Ea va fi reluata pentru fiecare aspect al vietii care nu ne da pace, si-l judecam, ca pe al altora.
    De exemplu, suntem mintiti si asta ne produce neajuns, suferinta, ne-o insusim ca si cand noi insine am facut-o si rostim rugaciunea cu credinta ca din cauza minciunilor noastre, si celalalt a ajuns sa minta. In acest exemplu ca si in altele, sunt aspect de care nu ne dam seama imediat, cum ar fi in cazul de fata, tacerea, caci si prin ea se poate minti. Lucrurile pe care dorim sa le schimbam si nu le putem primi in ruptul capului, sau inima nu vrea sa le recunoasca, puteti sa le puneti pe seama neamurilor voastre ale caror fapte nu le cunoasteti, dar trebuie sa le dezlegati, caci si datorita lor sufletul vostru a fost intrupat.
    Cereti la sfarsit lui Dumnezeu sa va arate Adevarul de care aveti nevoie si viata voastra se va schimba cum nici nu v-ati fi imaginat. Pentru asta trebuie insa sinceritate absoluta fata de noi insine si un dialog permanent cinstit cu Dumnezeu. Dialog spun, pentru ca Dumnezeu este Viu si va va raspunde.

    RăspundețiȘtergere