sâmbătă, 13 august 2016

PRAGA ! VOI ÎNTUNECA PĂMÂNTUL LA PRAGA !

                                                              13 August 2015,ora 22,45 !

                                                              Dragii mei, 

În aceasta noapte,in timp ce scriam aici pe blog, aud un glas amenintator.
Glasul striga asa:
                             ” Voi întuneca Pământul!
                       La Praga ! 
                     Voi întuneca Pământul ,la Praga !”
                
Dragii mei, după cum vedeti, vor urma si alte atacuri teroriste.
Asa cum reiese din MESAJ, urmeaza Praga, in care probabil ,vor fi multe explozii care vor scoate mult fum negru.Numai asa se va putea intuneca Pământul.
Dar sa nu uitam că acesti călăi ,au născocit cele mai demonice căi ,de a face rău Semenilor săi.
Sa ne rugăm la BUNUL DUMNEZEU si la MAICUTA DOMNULUI ,ca sa ne ocroteasca pe noi toti si pe cei de la PRAGA,sau de oriunde ar fi ei pe acest Pământ ,ce a fost cândva,Pământ sfant lăsat de DUMNEZEU TATĂL,de DUMNEZEU FIUL si de DUHUL CEL PREA SFÂNT,Amin !

Praga - Orasul Praga din Cehia - TravelWorld.ro

www.travelworld.ro › Tarile lumii › Cehia
O parte a celtilor a migrat catre sud, in vreme ce restul au fost asimilati de marcomani. .... din Praga au fost exterminati in timpul Holocaustului sau au fugit din tara. ... Cu toate acestea, Praga nu face parte, din punct de vedere geografic, d                                     Cu dragoste,Maria.
  

56 de comentarii:

  1. sa nu fie vorba de razboi.

    RăspundețiȘtergere
  2. cu orasul Praga este legata o premonitie mai veche, de un neamt, dar nu e vorba doar de intunecat, ci de un scenariu mult mai devastator

    RăspundețiȘtergere
  3. aici se vorbeste despre Praga http://www.bibliotecapleyades.net/profecias/esp_profecia01c3b.htm

    RăspundețiȘtergere
  4. Se poate intuneca pamantul si datorita unei furtuni violente, cu nori negri sau in urma unei eruptii vulcanice, sau in urma unor incendii mari. Ne va inteleg fixatia asta pentru teroristi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 15.59 să sti că D-na Maria Ghiorghiu nu are o fixatie cu teroristii,asa cum spui tu,nu face decit să scrie mesajele asa cum le primeste,nu adaugă nimic de la dînsa si nu vrea să sperie pe nimeni.Este doar un semnal de alarmă pentru noi si pentru autorităti să fim mai prudenti,că pot exista situatii cind aceste evenimente ar putea fi evitate.

      Ștergere
    2. Eu nu am contestat mesajele Mariei. Dar multe din mesaje sunt vagi iar Maria, ca noi ceilalti, le interpreteaza. Iar interpetarile ei sunt fixate pe teroristi. Nu cred ca Maria stie mai mult decat scrie asa ca astea sunt interpetarile ei, nu?

      Ștergere
  5. Intotdeauna istoria se repeta si roata se intoarce. Noi, crestinii, am dus razboaie, am omorat oameni, i-am torturat, am distrus lacasuri de cult si i-am obligat pe altii sa se converteasca la religia noastra. Acum, din pacate, suntem obligati sa ne platim aceste pacate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 16.02 nu este adevărat ce spui,noi nu am facut decit să ne apărăm țara de cei care ne-au invadat,nu stiu de unde ai scos asemenea tîmpenie.Cred că e cazul să inveti putină istorie sau daca ai bunicii in viată sa-i intrebi pe ei ce s-a întimplat atunci cu adevărat.Dar daca tot ai internetul la îndemînă iti recomand să vezi interviul supravietuitorilor din Jud.Sălaj Com.Trăznea,cind au fost atacati de unguri si le-au incendiat casele,spintecînd femeile pe burtă cu baioneta si impuscînd copii in cap odată cu toată familia. Această filmare o gasesti pe Youtube se numeste NU UITA! Masacrele comise de unguri asupra romanilor.Îti mărturisesc că eu nu am putut să mă opresc din plîns pe toată durata filmării,parcă il vedeam pe bunicul mamei,care a murit impuscat pe front la Odesa si pe fratele bunicii,care a venit acasă fără un picior.Acum au monument in fața Primărie,dar nu mă incălzeste cu nimic acest lucru că oricum autoritătile nu stiu să-și respecte eroii.Îmi pare rau că lumea e indusă in eroare si nu face un mic efort să se documenteze inainte de a deschide gura.Vă recomand tuturor să vizionati această filmare si apoi mai discutăm pe aceasta tema.Să ne rugam la Bunul Dumnezeu să lumineze mintea oamenilor si să-i aducă pe calea cea dreaptă.

      Ștergere
    2. Multumesc pt sfat si pt lectia de istorie. Eu va recomand sa cititi mai atenta comentariul. Ma refeream la crestini, in general. Puteti cauta pe internet. Nu am zis nimic de romani ci de crestini. Ati auzit de Inchizitie? Ati auzit de razboaiele duse in numele religiei?

      Ștergere
    3. Ai face bine sa te referi strict la catolici , ortodoxi nu au atacat niciodata pe cineva in numele religiei ! Catolocii in schimb.au facuto...

      Ștergere
    4. Sandu Petrisor se pare că tu esti singurul care ai inteles exact mesajul,dar e bine să specifici că te referi la postarea anonimului din 13 aug 16.02,care a făcut referire la noi crestinii,fără a specifica nimic altceva.Apoi revine cu un alt mesaj la 23.41,unde spune ca nu a zis nimic de romani ci de crestini,păi românii ce sint oare nu sint crestini?Mi se pare o ipocrizie si o blasfemie adusă tuturor crestinilor,mai si generalizează,apoi mă intreabă daca am auzit de inchizitie si de razboaie duse in numele religiei. Nu vad ce legatura au aceste lucruri cu toti crestinii,nici măcar nu a specificat că e vorba de catolici sau de fapte care sau petrecut in alte tari,si face din nou aceiasi gafă.

      Ștergere
    5. Exista decat o singura Biserica Sfanta Soborniceasca si Apostolesca , care respecta dogmele crestine , iar aceasta este Ortodoxia ! Papismul sau catolicismul este o erezie imensa !!!!! Asta nu inteleg multi !

      Ștergere
    6. Anonim 7.36 mai cerceteaza.iar tu sandu petrisor sa imi arati si mie unde scrie in dogmele ortodoxiei ca patriarhul chiril I al rusiei sa binecuvanteze cu apa sfintita tancuri si arme ale armatei ruse.unde?unde?

      Ștergere
    7. Dragă Madus văd că ai ceva impotriva mea si a lui Sandu Petrisor si te bagi in discutii inutile.Află că nu e un păcat să sfințesti anumite obiecte cu apă sfintită,iar la sate se stropesc cu apă sfințită si animalele pentru a fi protejate pe cîmp de fulgere,trăznete sau diferite boli.Cind trăia Parintele Argatu,care a slujit la Mănăstirea Cernica, obisnuia să sfintească masinile enoriasilor care veneau la el pentru a fi protejati la drum de accidente.Patriarhul Chiril asa a considerat de cuvintă să sfintească acele tancuri pentru a le proteja soldatii in caz de pericol.Dacă nu ai inteles pina acum că apa sfintită nu este doar de băut ci este si de stropit in casă sau pe anumite obiecte,haine inseamnă ca esti ATEU.Cred că tu nu ai primit niciodată in casa un preot cind vine cu Botezul că altfel nu vorbeai timpenii.Despre sfințirea casei nici nu te mai intreb că s-ar putea să te uiti ca broasca la barieră.

      Ștergere
    8. Prietene sau prieteno.... cand spui Romania , spui Ortodox ! La fel si de Grecia ... Rusia ... Georgia ... Ucraina ! Normal.ca se sfintesc... tu ai citit vreodata in biblie " fara de Mine nu puteti face nimic " ! Din cauza asta se sfintesc... daca Dumnezeu nu ar ingaduii... nimic nu s ar intampla ! Pana la urma cine suntem noi sa l judecam pe Creator ???

      Ștergere
    9. Ufff alti fanatici ortodoxi.adica pt voi e normal sa se sfinteasca arme de ucis copii nevinovati ,si asta in numele ortodoxiei.nu mai bine le-ar stropi ceva care sa le topeasca?

      Ștergere
    10. Dumnezeu nu spune sa fii prost ! Lasi capul plecat ... dar trebuie sa aperi tara si neamul in care te ai nascut ! Atunci de ce sau jerfit atatia soldati romani in al doilea razboi mondial ?? Pentru patrie .. pentru Romania ! Eu sunt departe acum de Romania... dar am invatat de la poporul Japonez ... convietuind cu ei zilnic in ultimii 6 ani ... ca tara si religia se iubesc neconditionat ! Sunt madru ca sunt ROMAN si mandru ca sunt ORTODOX ! nu imi este rusine...de lucrurile astea doua

      Ștergere
    11. Te felicit Petrisor Sandu si mă bucur că gîndesti asa,sper că a inteles si Madus mesajul tau,chiar dacă îi consideră pe ortodoxi fanatici.O vorbă veche spune să nu te pui cu mintea prostului că-i odihnită.Madus este ATEU se vede acest lucru.

      Ștergere
    12. Sandule daca ai invatat de la japonezi ca tara si religia se iubesc neconditionat tu acum trebuia sa fi in Romania .deci nu ai invatat nimic.japonezii nu au fugit din japonia dupa razboi ci au muncit cate 16 ore pe zi ca sa isi recladeasca tara.iar primul lucru care o sa iti treaca prin minte daca incepe un razboi in romania este:ce bine e ca sunt in Japonia.vad asta chiar din poza avatarului tau cum ai intors spatele tarii tale si te uiti cu jind.te simti singur si ti-au murit laudatorii?

      Ștergere
    13. Anonim 03.06 eu m-am referit strict la cei doi ,nu in general.mai mult de atat nu am ce sa discut cu tine.vad ca te freaca mai mult ce religie am eu.

      Ștergere
    14. Nu ne interesează religia ta că se vede clar că esti ATEU.În aceste conditii nici nu stiu ce cauti pe acest blog.

      Ștergere
    15. Acelasi lucru care il cauti si tu. Iar cum Madus crede in ceva ( Tatal Creatorul Terra) nu are cum sa fie ateu. Cel putin conform explicatiei din dex.

      Ștergere
    16. Nu te mai agita.stiu altii.

      Ștergere
  6. Si noi sintem crestini,nu stiu la care altă categorie de crestini vă referiti si spuneti că au omarit si torturat oameni,că le-au distrus lăcașurile de cult si i-au obligat să se convertească la religia noastră.Eu nu am auzit de asa ceva in nicio tară crestină.Cred că faceti o confuzie cu tarile arabe,care i-au torturat pe crestini si pe copii lor,care erau legati cu lanturi de picioare si batuți cu biciul pentru că nu vroiau să citească Coranul si să se convertească la Islam.Acest lucru s-a intimplat cu crestinii din Siria,India,Irak etc.Dacă aveti taria să priviti imaginile cum sint decapitati copii si familiile de crestini vă trec fiorii reci pe sira spinării.Le-au fost taiate capetele si le-au înfipt intr-un băț sau i-au impușcat in cap,doar pentru că erau crestini,asa că nu vorbiti daca nu aveti dovezi.Eu niciodată nu am afirmat ceva pină nu am văzut cu ochii mei pentru că si istoria care s-a predat in școli a fost ciuntită pe alocuri si nu s-a spus adevărul,datorită sistemului.Acum nu ne mai opreste nimeni să aflăm adevărul,trebuie doar să vrem,asa că va recomand să intrati pe Youtube si să vedeti Persecutie in India sau Martir in Irak A murit cu zîmbetul pe buze.Este vorba de Preotul crestin,care slujea la Biserica Sf Gheorghe din Bagdad si a fost impușcat in cap de 5 ori.Noi crestinii nu am facut rau nimănui si nu am obligat pe nimeni să se convertească la religia noastră asa cum au facut musulmanii,obligind oamenii să treacă la Islam.Dvs ati spus noi crestini,mă scuzati,dar la care crestini v-ati referit că eu nu vă consider crestin,daca gînditi asa fără să aduceti o davadă.Eu vă pun la dispozitie filmările,trebuie doar să le căutati pe Youtube si să vedeti adevarul,apoi astept părerea dvs si sper să va schimbati opinia si să regretati afirmatiile facute in necunostintă de cauză.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna...ce e asa greu sa intelegeti? Eu vorbesc de lucruri petrecute acum sute de ani. Am spus clar de Inchizitie unde crestinii catolici s-au pus sa-i termine pe eretici. Am spus clar si de alte razboaie in numele religiei. Devine penibil sa va dati cu parerea nestiind ce subiect se discuta. O fi bun si youtub-ul dar vedeti ca mai exista si carti. Va doresc o zi buna! Eu am incheiat acest subiect.

      Ștergere
    2. Anonim 16.41 pentru mine nu e nimic greu de inteles,dar mă uimeste faptul că aveti asemenea reactie dupa ce in data de 13 aug 16.02 ati postat un mesaj in care spuneti că noi crestinii am omorit oameni,i-am torturat,le-am distrus lăcasurile de cult si i-am obligat să se convertească la religia noastra.Acum după ce ati realizat gafa făcută îmi spuneti că era vorba de crestinii catolici si de lucruri petrecute cu sute de ani in urmă.Tot dvs spuneti că devine penibil sa-mi dau eu cu părerea nestiind ce subiect se discută.Nu vă supărati,dar cind văd atîta ipocrizie mă apucă sila,că nu aveti tăria să recunoasteti ce ati scris in primul mesaj,unde nu ati pomenit nimic de inchizitie si de fapte petrecute acum sute de ani.Citiți-vă mesajul postat in 13 aug la 16.02,unde spuneti ca sintem obligati să ne plătim păcatele făcute.V-am reamintit acest lucru,intrucit constat că aveti memoria scurtă si mă apostrofati pe mine spunindu-mi că nu stiu ce subiect se discută.Eu stiu foarte bine de la ce a pornit discutia si mesajele sint aici,orcine poate verifica cine are dreptate si cine minte cu atita dispret. Să nu uitam ca D-na Maria Ghiorghiu a făcut o previziune despre Praga pe această pagină,iar dvs v-ati trezit vorbind de un subiect,care nu avea nicio legatura cu tema,acuzind toti crestinii de anumite fapte.După ce ati aruncat cu toate mizeriile asupra crestinilor spuneti că ati incheiat acest subiectul.Observ că vă place să vă intoarceti in Evul Mediu si să discutati despre inchizitie,probabil v-a marcat mult perioada Împaratului Teodosiu in anul 382 sau a Împăratului Maximus,care la dat pe mîna călăului pe spaniolul Priscillian.Sper că v-ati făcut numărul,oricum pentru mine sinteti doar un ateu(e),dar Dumnezeu îi primeste pe toti in impărătia lui.Ps.Daca sinteti catolic(ă) e de inteles de ce ati spus noi am facut,noi am dres,ne merităm soarta etc.

      Ștergere
  7. Anonim 16.02 se refera la secolele trecute.dar asta nu inseamna ca nu se intampla si astazi.cati crestini avuti oare intretin razboaiele de astazi cu bani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Madus 17,02 cind faci referire la crestini că intretin razboaiele de azi cu bani,te rog să specifici,care crestini din ce tari?Te rog nu baga toti crestinii in aceiasi oală.Totusi am o intrebare esti crestin-ortodox sau ai altă religie?

      Ștergere
    2. Madus nu e ortodox-cert!

      Ștergere
    3. Sunt fiul Tatalui Creatorul Terra.religia mea este:TERANIAN

      Ștergere
    4. Anonim 8.30 si tu esti unul dintre cei care intretii cu bani astfel de razboi.cand platesti impozit si accepti tacit ca banii care ii platesti sa fie folositi de armata romana pt a duce un razboi in afganistan.

      Ștergere
    5. Dragă Madus tu trăiesti cumva in Junglă,tu nu plătesti taxe si impozite,tu nu ai o casă,locuiesti cumva in copac? Daca vrei să ști părerea mea despre razboaie si despre cei care luptă in Afganistan,nu sint de acord cu niciun fel de violentă.Pentru mine americanii sint CANCERUL PLANETEI la fel si cei din NATO,BANCA MONDIALĂ,FMI.De fiecare dată cind d-na Maria a făcut o previziune despre atentate,am rugat pe toată lumea să vadă pe Youtube interviul lui Adelin Petrișor acasă la Omar Bakri.Teroristul il atentionează pe Adelin să ne retragem de urgentă trupele,daca vrem să nu avem atentate in Romania cum au avut cei din Bulgaria la Burgas pt că celula lui se află acolo,dacă nu stiai.Eu am spus intotdeauna că soldatii nostri vor fi carne de tun pt cei din Nato,iar ei vor participa doar cu partea logistică in caz de ceva.Madus tu spui ca eu intretin cu bani astfel de razboaie,pai atunci toți romanii,care plătesc impozit sint in aceiasi situatie, implicit tu.Nu vezi că nu ai nicio logică in ce spui?

      Ștergere
    6. Bati campii degeaba.normal ca toti platim impozite si intretinem razboaie.dar tu esti singurul care nu ai vazut asta pana acum si imi dau seama despre asta pt ca nu ai fost capabil sa gasesti logica in ceea ce am comentat.

      Ștergere
    7. Păi ce e de comentat atita vreme cit mesajul tau e lipsit de logică.Ți-am explicat mai sus care este părerea mea despre războaie,sint total impotriva lor,dar asta nu inseamnă că imi urăsc Armata Romană.Urăsc pe cei care ne-au condus de-a lungul vremii si pe cei care au semnat odiosul tratat cu NATO pentru că sintem obligati să respectăm regulile impuse de ei fără drept de apel.Intrăm in războaie, care nu sint ale noastre si soldatii nostri sint aduși acasă in sicriu de zinc la Baza 90.Madus dacă te crezi așa inteligent si ai tu o baghetă magică de ce nu schimbi tot ce nu iti convine in această țară de la Religie,Armată,Politie,Jandarmerie,Guvern,Președinte si toti cărora le plătesti tu impozit.Leagă-ti o pancardă de gît si mergi in fața Guvernului să protestezi că nu mai vrei să plătesti impozit și să finantezi războaiele. Dacă ar fi să mă intrebi pe mine te-aș sfătui să mergi după valul de emigranți că poate iti găsesti locul printre ei,oricum nu avem nimic de pierdut că tu nu esti nici crestin-ortodox si nici PATRIOT. Alege tu o țară unde e Paradis fiscal,Armată nu există,iar armele au fost topite in foc,asa cum iti place ție.Hai drum bun.

      Ștergere
  8. Noi crestinii... Pt dvs cine sunt crestini? Catolici, spre exemplu, tot crestini sunt si au obligat ereticii sa se converteasca la religia lor. E adevarat ca anonim 23.41 s-a referit la evenimente petrecute acum mult timp dar asta nu inseamna ca trebuie sa le facem uitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înainte de a raspunde acestui mesaj va rog sa va uitati la postarea din 13 aug ora 16.02,unde se face referire la toti crestinii,nu la catolici si nu specifica de inchizitie si de alte atrocităti in postarea aceea.Abia după ce am intervenit eu,face o gafă si mai mare,dar nu are rost să bat moneda pe acest subiect că oricum nu o să priceapă nimic din moment ce nu recunoaste ce a scris in primul mesaj,repet 13 aug 16.02 Văd că dvs ati dat curs discutiei fară a citi postarea din urmă,de la care a pornit acest subiect.Aveti dovada mai sus si vă puteti convinge,care este adevărul.

      Ștergere
    2. Catolicii sunt eretici... nu crestini ! Asa si baptistii sunt crestini , anglicanii sunt crestini ... toti sunt crestini ! O singura biserica este adevarata si care detine adevarul : Ortodoxia ! Ortodoxi nu au omorat in numele religie ... nu au obligat pe nimeni sa se converteasca... si etc ! Cruciadrle au fost ale catolicilor ... eu nu cred in ereziile papei !

      Ștergere
  9. Sandu Petrisor m-aș bucura daca ar citi mesajul tau si Anonim 13 aug ora 16.02,care a bagat in aceiasi oală pe toată lumea spunind că noi crestinii am făcut,noi crestinii am dres si apoi nu a recunoscut ce a scris,postind alt mesaj la ora 23.41 in care ne vorbeste nouă de inchizitie.Vărul meu este Preot crestin-ortodox si stiu foarte bine ce spun cind fac o afirmatie,repet să inteleagă odată toată lumea că Biserica Crestin-Ortodoxă nu a făcut rau nimănui,nu a omorit oameni si nu a obligat pe nimeni sa se convertească in această religie.Am mai spus-o cred că tu esti singurul care ai inteles mesajul meu si asta pentru că esti un adevărat CRESTIN ORTODOX,spre deosebire de Madus,care se trezeste vorbind fără a citi primul mesaj de unde a pornit discutia.Daca persoana care a postat mesajul acela in 13 aug ora 16.02 nu ar fi generalizat si ar fi specificat că e vorba de crestinii catolici,această discutie nu ar fi avut loc,dar e greu să ai coloană vertebrală in ziua de azi,te minte cu dovada in față.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand te-ai nascut nu te-a intrebat nimeni ce religie vrei sa ai.vrand nevrand ti-a scris in certificat:ortodox.asa ca ai c-am fost obligat de altii sa devii crestin ortodox.fiecare religie are sfera ei teritoriala de influenta.daca te nasteai in italia alta era parerea ta acum.

      Ștergere
    2. Văd că ai o mare frustrare că parintii tai te-au botezat creștin-ortodox,dar cind ai devenit adult,nu te-a obligat nimeni să nu treci in altă religie,poate chiar la catolici, dacă tot dai exemplu Italia.Iti urez din nou drum bun.

      Ștergere
    3. Desi am spus ca am incheiat subiectul, uite ca revin. Stimata doamna...imi cer scuze ca, mai ales pt dvs, nu am specificat clar si precis la ce crestini fac referire. Am gresit scriind acel "noi". Scuze. Acum sunteti linistita? Va admir infocarea cu care va sustineti opiniile dar nu inteleg un lucru (si pt asta nu imi voi cere scuze). Un bun crestin intelege, accepta si iarta greselile aproapelui. Daca va rezumati doar la a face un comentariu la o "gafa" de a mea, era ok. Dar veninul asta aruncat asa subtil...cu ateul, coloana vertebrala...

      Ștergere
    4. Anonim 4.39 habar nu ai ce scrii.mai intai cauta sensul cuvintelor pe care le folosesti in comentarii si apoi ia hotararea de al publica.in cazul de fata "frustra".bafta la invatarea limbii romane.

      Ștergere
    5. Anonim 08.18 nu e vorba de nicio înfocare,este vorba doar de corectitudine.Dacă vă recunosteati greșeala de la primul mesaj,totul s-ar fi oprit acolo,că orice om greseste,dar ati continuat să mă apstrofati spunîndu-mi că ce nu am ințeles? Mi-ati spus că devine penibil să-mi dau eu cu părerea, neștiind ce subiect se discută.Acest lucru m-a deranjat pt. că eu m-am referit la primul mesaj că de acolo a pornit totul,abia după aceea ati scris de inchizitie si altele. Atîta vreme cit mesajul dvs din 13 aug 16.02 este aici se poate convinge orice om cine a avut dreptate si cine nu.Eu nu port pică nimănui,dar mă supără nedreptatea,cind un om spune ceva si apoi nu iși asumă cele spuse,cu alte cuvinte te prosteste in față.Mai mult de atît imi recomandati si niste cărti că youtub-ul nu e suficient pt a mă documenta. Cît despre coloana vertebrală,rămîne la aprecierea altora să spuna cine are si cine nu,după ce vor citi toate mesajele.

      Ștergere
    6. Madus spre dezamăgirea ta sinonimele cuvîntului frustrat sint = defavorizat,dezamăgit,nemulțumit,neîndreptățit si fac referire la mesajul tău din 15 aug 23.58 pe care te invit sa-l recitesti.Acolo ți-ai exprimat nemulțumirea că atunci cind te naști nu te întreabă nimeni ce religie vrei să ai și vrei nu vrei esti trecut in certificat ortodox si ai cam fost obligat să devii crestin ortodox.Tot tu spui că daca te nășteai in Italia era altceva că fiecare teritoriu are sfera ei de influentă,probabil iti doreai să devii catolic.Așadar sensul cuvîntului frustrat nu a fost ales la intimplare si se referă la a lipsi pe cineva de un drept,in cazul tau dreptu de a-ți alege religia.Dacă esti cumva dezamăgit că ai fost botezat crestin ortodox aveai tot timpul din lume să-ți schimbi această opțiune,nimeni nu te ține cu forța dacă nu te regăseși in această religie.Biserica Ortodoxă Română nu obligă pe nimeni să rămină crestin ortodox,poti trece la catolici,la reformati,la baptisti etc.Asa că nu are rost să ne contrăm in discutii inutile,ai la îndemînă dex-ul,unde o să găsesti sinonimele cuvîntului frustrat si definitia lui.

      Ștergere
    7. Gata, stiu cine are coloana vertebrala. Si nu esti tu. Tu te-ai luat de toti cei care nu iti canta in struna. Tu ti-ai permis sa ii judeci si etichetezi pe altii. Cine nu gandeste ca tine esti convinsa ca-i ateu, ca nu are coloana vertebrala (apropos, al 2 lea mesaj al "rivalei" era un raspuns pt tine. Tu ai cerut fapte concrete). Iar faptul ca iti este sila...trece cu lamaie. Cineva si-a cerut scuze. Ale tale unde sunt?

      Ștergere
    8. Ai dreptate anonim 10.03.nu m-am gandit si la sinonime.imi cer scuze anonim 16 august 4.39.

      Ștergere
    9. Madus mă bucur că ai ințeles acest lucru si cred că ti-ai dat seamă că mesajul meu nu a fost tendențîos.Am vrut doar să iti spun că poti face oricind altă alegere,dacă nu esti mulțumit de religia in care ai fost botezat.Toate cele bune.

      Ștergere
    10. Anonim 17 aug 10.47 eu consider că nu are de ce sa-și ceară scuze pt că nu a gresit cu nimic.Din curiozitate am citit si eu postarea din 13 aug 16.02 să văd despre ce este vorba si mi se pare ca mesajul dvs nu isi avea locul pe aceasta pagina,unde se făcea o previziune despre Praga,nu despre crime făcute de crestinii in numele religiei.De aici a pornit totul si consider că dvs trebuia să cereți scuze la acel moment,nu să persistati in greseală.

      Ștergere
  10. Pentru toti crestinii ortodocsi care cred ca ortodoxia este fara de pata:

    Refrenul pe care mereu il spun ortodocsii este ca ei n-au facut crime ca ale catolicilor, n-au avut Inchizitie, Cruciade, Conquista, Re-Conquista, arderi de vrajitoare, au suferit enorm la inceputurile crestinismului, n-au propovaduit prostii si au indrumat umanitatea catre noi zone de iluminare spirituala.

    Ca atare, pentru a risipi indoielile am realizat o ordonare cat de cat cronologica.

    Antichitate patata

    * Iisus a vandalizat templul din Ierusalim cand a vazut comerciantii, in anul 30 en. Daca cineva s-ar duce in ziua de azi intr-o biserica, moschee sau templu si ar distruge locul sigur va fi deferit organelor de ancheta si ulterior condamnat.
    * La influenta Apostolului Pavel sunt arse 200.000 de pergamente din Templul zeitei Diana din Efes, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.
    * In decursul certurilor teologice dintre diverse factiuni dintre anii 250-450, o parte a bibliotecii din Alexandria este incendiata de primii crestini.
    * Constantin cel Mare, sfant, si armata lui omoara armata lui Maxentiu cu crucea pe steaguri („In hoc signo vinces”) in anul 312
    * Expulzarea lui Arie, pe motiv de erezie in 320.
    * 341, la Sinodul din Antiohia, imparatul Constans interzice sacrificiile si ritualurile altor religii, sub pedeapsa cu moartea. Astazi daca cineva ar interzice crestinismul prin lege ar suferi rigorile legii si constituiei in orice stat normal
    * 380 Crestinismul este declarat credinta oficiala a Imperiului Roman de Teodosie cel Mare, care se alatura lui Gratian intr-un edict in care declara ca supusii lor trebuie sa marturiseasca toti credinta ortodoxa.
    * In 391-393 imparatul Teodosius I a ordonat distrugerea tuturor templelor non-crestine din motive religioase iar patriarhul Theophilus din Alexandria a facut intocmai. Printre victime: Olympia si olimpiadele, a caror desfasurare se facea de peste 1.000 de ani dar si terminarea Misterelor de la Eleusis.
    * 10.000 de oameni sunt ucisi in Desertul si Pesterile Schitului de catre Patriarhul Teofil al Alexandriei.
    * Sfantul Porfirie, episcop de Gaza (395–420), obtine in anul 402 emiterea unui decret imperial care porunceste inchiderea templelor ne-crestine din Gaza.
    * Hypathia, matematiciana, astronoama si filozoafa din Alexandria a fost omorata in anul 415 cu pietre de o multime furioasa de crestini.
    * Condusi de Episcopul Chiril, crestinii ard casele evreilor din Alexandria in timpul confruntarilor religioase. “Iar dupa ce sfantul a gonit din locul Alexandriei pe necuratii si ganditii diavoli, a luat purtare de grija sa goneasca si pe vazutii si smintitii diavoli, care erau uratorii de Hristos evrei.

    Atunci dumnezeiescul Chirii, umplandu-se de ravna dumnezeiasca, a luat cu el multime de crestini si au gonit pe evrei din Alexandria, iar locuintele lor le-au surpat si le-au ars impreuna cu sinagoga lor”, potrivit calendarului Ortodox.
    * In anul 418 toti crestinii care urmau dogmele lui Pelagius primesc interdictia de a mai sta in oricare din orasele Romei.
    * Fericitul Augustin discrimineaza femeile si impune ca acestea sa intre in biserica cu capul acoperit „pentru a nu ispiti ingerii”. Tot la inceputul crestinismului se propaga ideea ca piramidele egiptene erau „Granarele lui Iosif”, ceea ce evident nu sunt.

    RăspundețiȘtergere
  11. Evul Mediu, la fel de intunecat

    * 489: Imparatul Zenon I inchide academia nestoriana de la Edessa, transferata de regii sasanizi ai persilor la Nisibe.
    * 527: Dionisie Exiguul calculeaza gresit data nasterii lui Iisus. Eroarea este intre 4 si 7 ani.
    * 529: Universitatea din Atena, ultima farama elenistica, este inchisa si inlocuita cu Universitatea crestina din Constantinopol.
    * 609: Pantheonul din Roma este transformat in biserica, cu hramul Fecioarei Maria impreuna cu toti sfinti.
    * 723: Sfantul Bonifaciu doboara Stejarul lui Thor de langa Fritzlar, moment decisiv in crestinarea triburilor germanice de nord.
    * 733: Iconoclasmul este prilej de omoruri, crime si batalii in Bizant. Imparatul bizantin Leon al III-lea Isaurul retrage Balcanii, Sicilia si Calabria de sub jurisdictia Papei ca raspuns la sprijinul acordat de Grigore al III-lea unei revolte din Italia impotriva iconoclasmului.
    * 754: Un sinod iconoclast, sub autoritatea lui Constantin al V-lea Copronim, condamna icoanele; Constantin incepe desfiintarea manastirilor. Timp de 50 de ani au loc dispute legate de iconoclasm.
    * In 863 venetienii fura moastele Sfantului Marcu din Alexandria.
    * In Al Patrulea Razboi Ruso-Bizantin, din 941, khazarii (ce practicau iudaismul), au vrut sa se razbune pe bizantini dupa persecutiile indurate de evrei sub Imparatul Romanos I Lecapenos.
    * Sfantul Stefan cel Mare face multe crime si orori, ulterior e declarat Sfant.

    Vine Sfarsitul Lumii… sau nu

    * 1492: „Sfarsitul lumii” vine in Moscova deoarece se sfarseste calendarul bisericesc. Bineinteles, n-a venit niciun sfarsit.

    * 1526: Au loc dezbateri in Rusia daca Biserica are voie sau nu sa aiba avere. Anti-Posesionistii il critica pe Tarul Vasile al III-lea din cauza divortului sau si sunt trecuti in ilegalitate. Cand Posesionistii au triumfat, biserica si-a castigat dreptul la bogatie in schimbul influentei politice. Tarul a devenit superior mitropolitului si putea acum sa se amestece in treburile bisericii.
    * 1652-1658: Patriarhul Nikon al Moscovei revizuieste cartile liturgice pentru a le aduce in conformitate cu obiceiurile liturgice grecesti, ceea ce duce la excomunicarea dizidentilor, care vor fi cunoscuti ca Rascolnicii sau Vechii credinciosi. Reformele au provocat ruperea de biserica a celor care presupuneau orbeste si ignorant ca toate cartile de cult sunt de inspiratie divina.
    * 1633: Imparatul etiopian Fasilides ii exileaza pe iezuiti si pe alti misionari Romano-Catolici din Etiopia.
    * Dupa 1685 a inceput o perioada de persecutii, inclusiv de tortura si executii. Multi vechi- credinciosi au parasit Rusia definitiv.
    * 1768: Evreii sunt masacrati in timpul rascoalelor din Polonia ocupata de rusi.
    * Pana in secolul al XIX-lea, Biserica Ortodoxa Romana a avut timp de 500 de ani sclavi tigani.
    * Ortodocsii fac pogromuri succesive incitate de catre ierarhi ortodocsi, in 1881, 1883, 1900 si 1907. Crimele se justifica cu scrierile lui Ioan Gura de Aur care scria in Omiliile sale: “Evreii isi sacrifica copii diavolului; ei sunt mai rai decat lighioanele salbatice. Sinagoga este un bordel, un cuib de ticalosi, un templu dedicat idolatriei, o adunatura de evrei criminali, un loc de intalnire pentru ucigasii lui Cristos, o casa rau-famata, un spatiu al nelegiuirii, o prapastie si un abis al pierzaniei; [… ] Dar sinagoga nu este numai un bordel si un balci; este de asemenea si o viziuina a banditilor si un adapost pentru bestii.”
    * Tot dintre Sfintii Parinti, Sfantul Grigorie de Nisa (Nyssa) spunea despre evrei: “Ucigasi ai Domnului, criminali ai profetilor, dusmani ai Domnului si ponegritori de Dumnezeu, infractori si dusmani ai milei, avocati ai diavolului, fii de serpi veninosi ale caror minti sunt tinute in intuneric, pline de mania feriseilor, un sinedriu al satanei. Criminali si degenerati [… ] dusmani a tot ce este decent si frumos… ei care sunt vinovati de strigatul “Crucificati-L! Pe El, care era Dumnezeu-in-carne-de-om….”.

    RăspundețiȘtergere
  12. Modernitatea retrograda

    * Secolul al XX-lea- nedreptati facute de catre Biserica Ortodoxa Romana celei Greco-Catolice, care nu-si mai primeste inapoi toate bunurile.
    * Biserica ortodoxa rusa persecuta mai multe secte neo-protestante.
    * In perioada interbelica Adevaratii crestini ortodocsi, impreuna cu o serie de secte precum adeptii Martorilor lui Iehova, Innokentienii, Adventistii-reformatori sfidau pe fata statul in Rusia si interziceau membrilor lor sa efectueze serviciul militar in Armata.
    * Biserica din Eritreea ordona sa nu se faca serviciul religios celor care doreau independenta tarii.
    * Biserica Etiopiana si-a folosit influenta excomunicand orice eritrean care refuza sa lupte sub steagul fascist al Italiei
    * 2005: Parintele Daniel Corogeanu si 4 maici supun pe Irina Cornici la un ritual de exorcizare, timp in care aceasta moare.
    * In 2009, jurnalistul Slobodan Vaskovic si echipa sa este atacat de o multime in timp ce filma o biserica la Trebinje in Bosnia. Biserica Ortodoxa Sarba ia apararea huliganilor.
    * Biserica Ortodoxa Romana se opune introducerii pasapoartelor biometrice pe motiv ca apare in codul de bare numarul 666 al Satanei. IPS Teodosie al Tomisului e prins luand mita si se mai afla ca IPS Pimen lua 200 de dolari de la Securitate pentru a turna ce vede in SUA.
    * Patriarhia reuseste in Romania scoaterea evolutionismului din manualele scolare de biologie, conceptele raman tot evolutioniste dar copiilor nu li se mai explica procesele, ramanand sa-si dea seama singuri.

    Lista este deschisa.

    Update: la observatiile cititorilor trebuie sa adaugam ideologiile legionare din perioada interbelica, centrate pe ortodoxismul romanesc si propovaduite de intelectuali importanti precum Nae Ionescu si Nechifor Crainic. Patriarhul Miron Cristea este prim-ministru, fiind un anti-semit notoriu care milita pentru alungarea evreilor din Romania. El a pus in practica legile de purificare etnica ale guvernului Goga, cand o treime din evrei si-au pierdut cetatenia. Dupa scandalul declansat in 2010, cand Banca Nationala a Romaniei a batut o moneda memoriala cu Miron Cristea, Patriarhia in continuare ii i-a apararea spunand ca nu era anti-semit…
    * Biserica Ortodoxa este cand prigonita, cand un colaborator constant al regimului comunist, primind la schimb o serie de privilegii cum ar fi bunurile Bisericii Greco-Catolice si ajunge singurul cult oficial tolerat. Comunistii folosesc grupuri ahtiate de putere din cadrul clerului in lupta cu “elementele reactionare” si, in final, Biserica devine o unealta a regimului comunist. Statul i-a garantat securitatea in schimbul retragerii din sfera publica.

    * Scriitorul Lev Tolstoi e anatemizat de Biserica Ortodoxa Rusa pentru ca i-a criticat ritualurile si lipsa de cunostinte a preotilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-le Prichici după cum se spune nu există pădure fără uscături. După această documentare copiată de pe internet intrebarea este doriti să vă intoarceti in Evul Mediu sau să rămîneti in zilele noastre?Scuzati-mă sau poate dvs.sinteti de altă confesiune.

      Ștergere
    2. Conform dex-ului ATEU = persoana care neaga existenta lui Dumnezeu si a oricarei alte divinitati.

      Ștergere
    3. Draga Anonim,

      Exact asta am si dorit sa subliniez: ca nici ortodoxia nu este fara de pata asa cum unii ortodocsi ar dori sa creada.

      Cel mai grav pentru mine este faptul ca biserica ortodoxa de la noi a avut robi (tigani) (asta asa ca fapt divers)

      Am fost, sunt si raman Teist, de confesiune ortodoxa (in care am fost botezat) momentan. Ramane de vazut daca o sa raman ortodox in continuare si o sa va explic si de ce sunt dezamagit de ortodoxie: eu cred cu toata taria sufletului meu ca faptele apostolilor au fost reale, eu cred ca acele lucruri chiar s-au intamplat si nu sunt simple povesti si MA DOARE faptul ca preotii nostri nu mai sunt in stare sa reproduca faptele apostolilor. Asta pentru mine inseamna ca in sfanta traditie de-a lungul timpului s-a pierdut cel mai de pret lucru care se putea pierde: Sfantul Duh. Am ramas cu forma (traditia) dar am pierdut esenta (Duhul Sfant).

      Ce rost are o traditie fara esenta? Traditia exista TOCMAI pentru a PASTRA esenta intacta dar eu vad doar ritualuri (forme) goale de continut. (vezi maslul unde nu se mai vindeca NIMENI)

      Astept si eu sa vad episcopii de la patriarhie cum intra in spitale si vindeca bolnavii... si tot astept, si tot astept... si raman cu asteptarea.

      Ortodoxia este o cale foarte frumoasa DAR la ce bun dreapta credinta fara Duhul Sfant? Mai este ea dreapta credinta? La ce bun sa mai credem in biblie daca nu mai putem vedea si noi semnele biblice PROMISE in evanghelii? Cu ce se mai diferentiaza biblia de o carte de povesti?

      ADEVARUL nu trebuie sustinut de nimeni, El se sustine singur pe El insusi prin simplul fapt ca este VERIFICABIL!

      Daca eu nu sunt decat un pacatos nenorocit, unde este preotul UNS de Dumnezeu si UNDE este HARUL acelui preot? Ca eu nu il vad pe nicaieri.... doar VORBE si atat. Eu vreau sa vad FAPTELE APOSTOLILOR!

      Ștergere
  13. Merci Emanuel.sper ca au priceput si ceilalalti si ca isi vor da jos ochelarii de cal.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur pt comentariile tale Emanuel. Dar, nici asa,cu atatea dovezi clare, nu ii poti opri pe unii oameni sa gandeasca ca NOI, ortodoxia, suntem mai cu mot.
    Suntem asa deosebiti ca Preafericitului i s-a dublat salariu.

    RăspundețiȘtergere