luni, 1 august 2016

OAMENI ÎN PANICĂ ! NU MAI AVEM TIMP !

                                         Noapte de 31 Iulie - 1 August 2016,ora 1,45 !

                                                        Dragii mei,

În aceasta noapte, DUMNEZEU PREA BUNUL, a revărsat asupra noastra o multime de VESTI.
Dar VESTEA cea mai de preț, este cea in care IISUS HRISTOS,va veni din nou pe Pământ,în ROMÂNIA  DUHULUI  SFÂNT, despre care am scris în articolul anterior.
Dar iata ce spunea un glas :
 

                     ” Trebuie să ne grăbim !
                   Oameni în panică.
               Nu mai avem timp !
             Trebuie să ne grabim ,deoarece oamenii ,au intrat în panică!” 
Dragii mei,ceva pluteste în aer, ceva despre care am fost preveniti în repetate rânduri, prin toate câte am scris de-a lungul timpului.
Ce va fi? Sa-L lăsăm pe BUNUL  DUMNEZEU ca sa ne arate si sa ne îndrume pas cu pas, spre CALEA  MÂNTUIRII .
Noi să nu intram în panică,ci sa ne bucurăm de VENIREA LUI IISUS  HRISTOS,in veacul acesta,in ROMÂNIA  DUHULUI  SFÂNT.
                                               Cu dragoste,Maria. 
 

162 de comentarii:

  1. Sigur nu mai este timp!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Maria,daca Bunul Dumnezeu ne binecuvanteaza cu aceasta Venire vom rezista.

    RăspundețiȘtergere
  3. s a implinit si mesajul legat de TIMISOARA sau Sighisoara...http://www.exclusiv24.net/panica-in-timisoara-imigrantii-au-atacat-oameni-pe-strazile-din-centru-timisoarei.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi și tânăra jucătoare cu fustiță albastră, căzută pe terenul de sport??? Nu s-a împlinit încă!

      Ștergere
    2. Mai documentativa si nu credeti chiar tot : http://adevarul.ro/locale/timisoara/cum-s-a-inventat-timisoara-povestea-romanului-terorizat-musulmani-manipularea-5-arabi-agresivi-ajuns-politie-facut-valva-internet-1_5707b5925ab6550cb8c338a3/index.html

      Ștergere
  4. Oamenii vor intra in panica cand navele extraterestrilor se vor arata la tot poporul, de la cel mai mic catun pana la cele mai mari orase..
    Ehee, atunci sa vezi cate matanii vor face unii sau altii, zicand: Vino Doamne si ne salveaza ca a venit dracu in zbor,(se zice ca nu toti cei negativi au trecut de partea luminii).

    RăspundețiȘtergere
  5. Cine trebuie să se grăbească? Extratereștrii, fiindcă oamenii au intrat în panică?

    RăspundețiȘtergere
  6. "Nu mai avem timp" Si trebuie sa ne grabim" este un mesaj adresat dvs personal pentru ca sa grabiti lucrurile,pentru ca timpul este scurt si oamenii au inceput sa se agite deja.Lucruri rele se pregatesc de catre Statul Islamic,s-au dat avertizari socante fara precedent.Am analizat bine mesajul si asa este din punctul meu de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  7. SRI are pagina de FB. Asa ca cei ce se descurca cu tehnologia poate posta mesajele Mariei referitor la atentate, la ei pe FB!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa ne rugam si sa facem bine sa impartim cu saraci si sa iubim SFINTA TREIME si pe MAICA DOMNULUI mai presus de ori ce AMEN.

    RăspundețiȘtergere
  9. IIsus nu se intoarce.Nu are de ce. EL a dat niste lectii- daca oamenii le urmeaza, bine, daca nu,nu.
    A venii si a intervenii in evolutia altor spirite nu este permis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CS=CristinaShanti2 august 2016 la 20:39

      ”CS hai sa te lamuresc:
      A doau venire se refera la faptul ca noi L-am primit sau nu pe EL in inima si traim asa cum ne-a invatat prin exemplul si pildele Lui.
      De aceea nu se stie cand va venii...fiecare il primeste in inima, cand ajunge la un anumit nivel. Tu crezi ca Tatal ceresc are bucurie cand i-ar trimite in IAD pe copiii Sai? Pardon. Eu am venit nu sa pierd ci sa mantuiesc...zicea tot IIsus. Mantuire cum? De ce nu o face Hocus-Pocus El? Pentru ca e vorba de evolutia fiecaruia pe care o are de parcurs”.

      SUNT CHIAR FOARTE DE ACORD CU CE AI SPUS AICI. A doua venire e atunci când il primesti in inima, când ai acea intalnire personala cu El. Insa aici pe blogul acesta se vorbeste, d-na Maria proclama venirea lui Iisus fizic.(când va judeca lumea). Eu inteleg ca in sens istoric sunt 2 ”Veniri a lui Iisus”, si spiritual, una , întâlnirea in viata ta persoanala cu Iisus.

      Ștergere
  10. Părerea ta ! Serios, chiar nu-I este permis MANTUITORULUI ca sa vina din nou si sa ne mantuim? Cine nu-I da voie, tu?
    IISUS va veni si inca repede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu este parerea mea.
      Este parerea unor spirite inalte.Mult mai inalte decat cele care iti apar tie in viziuni.
      Iisus, de ce nu a facut-o atunci la prima venire - sa ii mantuiasca pe oameni, nu putea sa o faca?
      Iisus nu vine-pentru ca in acest caz ar interfera cu legile Universului- una singura ti-o amintesc = Liberul arbitru. Tu chiar crezi ca El nu poate sa ne mantuiasca daca ar vrea? De ce nu o face? Pai simplu - pentru ca in acest caz, D-zeu ar fi partinitor, deci nu ar mai fi D-zeu. Fiecare e raspunzator pentru faptele lui...hotul de pe cruce de ce s-a mantuit, si celalat nu? Nu putea ca si pe celalalt sa il mantuiasca? Ai inteles acum lectia lui IIsus? Studieaza si scoteate-ti din cap cum ca omul e pacatos de cand s-a nascut...

      Cauta pe net = Project Blue Beam si ai sa intelegi cum e cu "venirea' asta...
      Asa cum il prezinti tu pe Dumnezeu ca fiind un Dumnezeu razbunator, care abia asteapta ca sa arunce in Iad, sufletele, ma face sa cred ca tu nu ai inteles ca Dumnzeu este IUBIRE, si el se duce dupa fiecare oaie ratacita ca sa o salveze si sa nu o piarda... pentru ce ar trebui sa se intoarca Iisus? ca sa faca ce ar putea sa faca de acolo de unde este? Rationeaza un pic...dar pana atunci, vezi de proiectul ala....

      Ștergere
    2. Iisus când a venit pe pamant a venit sa pregateasca omenirea pentru un nivel de evolutie mai inalt: sa nu ma fie ”ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”, ci a adus o lege noua:” Iubiti-va unii pe altii asa cum v-am iubit eu pe voi”. Asta e tot ce tre sa facem pana la sfarsitul timpurilor. El a adus MESAJUL DE IUBIRE, A DESCHIS CALEA IUBIRII, cine a inteles a inteles, cine nu, L-a rastignit. El si-a dat viata ca sa intelegem pana unde poate ajunge IUBIREA NECONDITIONATA, TOTALA.
      Dar ce zici anonim 1 august2016,17:56, de cap 24 Matei, unde Iisus vorbeste de a doua Lui venire?!
      Iisus spune acolo ca de ziua aceea(a celei de a doua veniri a Lui)nu stie nimeni, nici ingerii,nici Fiul, ci numai Tatal.

      Ștergere
    3. totul se rezuma in a intelege Iubirea Lui,si a iubi cum a iubit El. Cine nu iubeste asa, se indeparteaza, reneaga acea imparatie a lui Dumnezeu de care Insusi Iisus a zis ca se afla in inima noastra. Si asta e cel mai dureros lucru. Ramai in intuneric.
      Acesta e iadul care deja il traieste un om ce face rau aici pe pamant. Aceasta departare de Lumina si Iubire, e iadul personal. De ce ar fi creat D-zeu care prin definitie este Iubire, un loc de tortura vesnica, care sa Il multumeasca?!
      Biblia si toate cartile sfinte ale religiilor, vorbeste despre acest loc.
      Insa E BINE SA NE GANDIM NOI CA SPIRIT, SA DESCIFRAM ACESTE CUVINTE. LITERA UCIDE, DUHUL DA VIATA!

      Ștergere
    4. CS hai sa te lamuresc:
      A doau venire se refera la faptul ca noi L-am primit sau nu pe EL in inima si traim asa cum ne-a invatat prin exemplul si pildele Lui.
      De aceea nu se stie cand va venii...fiecare il primeste in inima, cand ajunge la un anumit nivel. Tu crezi ca Tatal ceresc are bucurie cand i-ar trimite in IAD pe copiii Sai? Pardon. Eu am venit nu sa pierd ci sa mantuiesc...zicea tot IIsus. Mantuire cum? De ce nu o face Hocus-Pocus El? Pentru ca e vorba de evolutia fiecaruia pe care o are de parcurs.

      Ștergere
    5. Am urmarit documentarul. Nu pot spune ca e adevarat sau se bat campii dar pot afirma, ca totusi, omenirea a avut Intelepti, Iluminati... Isus a existat. Budha a existat. Oameni care au reusit sa se inalte spiritual si care s-au straduit sa ne invete si pe noi Calea.

      Ștergere
    6. De unde ai iesit tu oare ? O alta ,, New Ege-ista" . Sunteti mai periculosi voi decit orice se tiraste pa pamintul asta . Realizezi ce mesaj aimlasat ? Daca unul violeaza un copil ...(adica inocenta, puretea ) ca e posinil sa ...stea intre sfinti ?
      Vrei sa-ti spun eu cum sfirseste ala ? Nici ca suflet nu este acceptat sa mai existe . Nici in iad . "De hipuliti numele meu ..ve-ti fi iertati
      De huliti numele tatalui v-i se va ierta si asta ...
      Dar de batjocuriti inocenta , ce totul primeste si nu s-e apara , nu va v-a fi iertat nici in cer si nici oe pamint " Era ..Isus . Nu conteaza ca tu nu stii unde si cum a spus-o ...
      Ce mesaj dai tu ? "Puteti face orice , ca doar tatal va ierta , este iubire " fals ...nu El nu te iarta ..ci pedofilul NU MAI ESTE COMPATIBOL CU ...VIATA ! Incit ...a batjocorit inocenta , puretea . E ...ELIMINAT DIN TOATE ..FORMELE DE EXISTENTA ! Nici iadul nu-l accepta . Sunt ...limite . De ex ...un nazist a ucis semnind acte ..mii de evrei adulti...poate ala , ce stiu eu ...se v-a duce in iad . Dar nu de pacatuiesti inpotriva ...purului , nevinovatiei !!! Nu lansa mesajul ..ca poate omul face orice , ca doar tatal ...e indragostit si iarta . Ala nu e compatibil cu el ...Omul azi nu e compatibil cu El ..de ce crezi ca o sa vina ..sutul asta in dinti , dat omuluo ? Pt ca ..e mincat de rau pe dinauntru , iar raul insusi a inventat ...teoriile astea groaznice ale voastre . Este cel mai periculos lucru ce eu am intilnit ...new ege ma refer ...totul cu aureola iubirii ...dar mesaje ingrozitoare pt evolutia omului ! Ideia ..ca este mult timp la dispozitie ...nu va grabiti in a devenii mai buni ..aveti timp ..Asta este mesajul vostru ce ajunge la inconstientul unei persoane . Grav este ..ca nu va poate descoperii omul , descoperii capcana ...pt ca s-e ascunde in spatele unei iluzii roz . Ai mai vazut un iluminat , sfint in new ege ? Nu ..si stii de ce ? Pt ca ...ala ce a vrut omul rob , iti da ...frinturi de excitatie ce t-i se par deosebite in viata normala , nu le-ai cunoscut altfel ...asa este ...dar nici ceia ce EU am cunoscut , nu a-i sa cunosti vreodata ! Tatal ...insusi El ! Niciodata nu vei putea ...pt ca ..eu am vazut asta , te indreapta inspre niste usi ce nu se vor deschide niciodata . ZIDITE !
      Eu ..pe voi in primul rind va percep ca pe principalii dusmani ai omului . Nu un ..fanatic (si ala binenteles ) , ci voi sunteti mai periculosi ...pt ca inselati , atrageti la voi ..inspre prapastie ...Nu am nimic cu tine personal ..pare ca esti o fata desteapta si curajoasa dupa cum scrii ...dar DESCHIDE OCHII ! Cine vreodata o sa t-e avertizeze cum eu am facut ? Astept multumiri ...

      Ștergere
    7. Eu iti trimit mii de multumiri daca esti capabil sa nu-ti mai bati joc de limba romana. Nu exista nicio scuza pentru tona de greseli gramaticale. Cum pot oare asculta un om care nu a invatat sa scrie corect? Iar scuza ca esti plecat demult din tara cam...macane. Ce zici, te "bagi" sa vezi si un pic de gramatica? Hai, ca nu-i asa de greu.

      Ștergere
    8. Anonim 2 august 2016, 14:57, opreste-te aici, fara jigniri.Daca ai fixatii scrie in alta parte caci nu stuntem la "ora de gramatica" si subiectul nu este "gramatica limbii romane".

      Ștergere
    9. Bine ai revenit Sorin :) imi era teama ca te-ai suparat pe noi.Scrie cum poti,doamnele de aici te plac oricum :)
      Viorica

      Ștergere
    10. Jigniri? Mie mi se pare de multtt bun simt sa iti respecti limba. Mai usor cu aceste comentarii cu care nu incercati decat sa ascundeti prostia. Sau lipsa educatiei.

      Ștergere
    11. Normal ca este placut, Viorica! Chiar si de tine, nu-i asa? Si merita sa fie placut pentru ca este o persoana speciala!

      Ștergere
    12. CS=CristinaShanti2 august 2016 la 21:42

      Sorin T, Buna! Buna sa-ti fie inima! Nu te cunosc, ca eu is recenta aici pe blog. Ca cica de multi ani exista acest blog, dar pana nu am vazut-o pe d-na Maria la tv, nu am fost provocata sa apar in peisaj.
      Avem ceva de lamurit noi doi:
      1. Tu ai o problema cu New Ege-istii, o problema ce te-a afectat observ. De unde si pana unde sa duci discutia ca sunt din noua era?! Si de aici,comentariile tale de avertizare.
      Ce te aprinzi asa tare?!
      In primul rand, discursul meu e facut din perspectiva mea, a unei persoane care a cunoscut intr-o zi iubirea lui IISUS. Atat. Si eu atunci vorbesc din perspectiva iubirii, nu se poate altfel.
      Ii multumesc lui Dumnezeu ca existi, si asta o spun cu toata inima tot din perspectiva iubirii. Tu astepti multumiri de la mine,ca mi-ai deschis ochii?!
      Ei bine, eu iti multumesc ca nu esti tu Dumnezeu, caci asa cum te-ai exprimat in mesajul tau, daca ai fi tu Dumnezeu pentru o zi, i-ai elimina pe toti pacatosii DIN TOATE FORMELE DE EXISTENTA. Adica iadul e prea putin pentru ei, le-ai ucide si esenta sufletului, ceea ce nu se poate bineinteles.
      Eu nu stiu de ce ai luat cazul cu pedofilul, poate acest aspect te afecteaza pe tine in mod deosebit.
      Insa ce zici tu, ca acest pacat intra in categoria pacatelor care nu se iarta in veci, nu e adevarat conform bibliei si teologiei.
      Isus a zis clar:” De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată." Matei 12:31.
      Pe scurt, pacatul impotriva Duhului Sfant, este la cel care se impotriveste cu stiinta in mod constient lui Dumnezeu, cel care si-a impietrit inima si chiar lupta impotriva lui Dumnezeu, cel care se impotriveste lucrarilor Duhului Sfant. Când le-a zis evreilor acestea, SE REFEREA LA FAPTUL CA LUCRARILE LUI ERAU HULITE, SE SPUNEA DESPRE EL CA SCOATE DEMONII SI FACE VINDECARI CU AJUTORUL DEMONILOR. ACESTA ERA CONTEXTUL. Cu alte cuvinte, El a zis: ok, nu ma acceptati pe mine ca vin de la Dumnezeu Tatal, nu-i nimic, va iert, dar daca voi va impotriviti acestor minuni ce le fac, acest pacat nu va fi iertat. Caci evrei aveau cunostinta de puterea Duhului Sfant, care se aratase prin profetii vechiului testament.
      Deci acesta e contextul si asta e explicatia.

      Ștergere
    13. CS=CristinaShanti2 august 2016 la 21:43

      Nu are legatura pedofilia, violul, ce ai scris acolo, cu pacatul impotriva Duhului Sfant.
      Gandeste LOGIC SI CUMINTE, daca un pedofil,il cunoaste pe Iisus si il accepta in viata lui, nu are cum sa nu fie iertat, si sa i se redea bucuria ca este iubit de Dumnezeu. Deci revenim mereu la faptul ca totul tine de responsabilitatea omului. Daca acel om, poate cineva il ajuta, sau poate isi vine in fire, Dumnezeu nu se poate sa nu intervina sa il vindece sa il elibereze. Intelegi acum perspectiva iubirii lui Dumnezeu?!
      Iar faptul ca eu privesc lucrurile din perspectiva iubirii constiente si responsabile, nu poti sa spui ca lansez ideea ca FACETI OAMENI BUNI CE VRETI CA DUMNEZEU E IUBITOR SI VA IARTA.
      NU ASTA SPUN!!!
      CI CA OMUL TREBUIE SA VINA LA DUMNEZEU, SA-L CAUTE DIN IUBIRE, NU DIN FRICA.
      Eu cred intr-un Dumnezeu mare care iarta orice pacat, eu cred intr-un Dumnezeu iubitor, nu razbunator. Cred intr-un Dumnezeu care te ajuta sa devii constient de urmari si consecinte, nu care iti da peste cap sa-ti sara creierii, atunci când gresesti, asa cum facem noi oamenii. Eu cred in acel Dumnezeu care ESTE CEEA CE ESTE, nu care devine in fiecare zi altfel si altfel dupa imaginea noastra.
      Poate discursul meu e mai complex. Dar tot ce vreau eu sa spun e ca si noi putem ierta si putem iubi asa cum face El. Omeneste e greu sa ierti pe cineva care ti-a lasat urmari pe viata, dar când il intalnesti pe Iisus si El iti da putere din puterea Lui de a iubi, aceasta devine posibil. O spun din experienta.
      Am curaj, ai spus. Da, pentru ca Il marturisesc pe Cel CE ESTE IUBIRE.
      Dumnezeu ne indeamna sa FIM NOI INSINE, CEI ADEVARATI. Nu mai putin de atat, adica fii ai Lui care iubesc si iarta, iarta si iubesc. Chiar pana si dreptatea noastra sa fie asa cum a avut-o Iisus când a luptat pentru adevar. El a facut bici si i-a alungat din templu pe toti care faceau balci acolo. Nimic mai mult. E greu sa întorci obrazul, e greu sa te rogi pentru un pedofil?! Nu e greu, daca STII CUM TE IUBESTE PE TINE IISUS PERSONAL.
      Deci draga Sorin, nu e nimic new-age p-acilea, ci e vorba intr-adevar de o noua ERA CE INFLORESTE DEJA, ERA ACELOR CARE PUN FLORI SI ZAMBETE SI SPERANTA IN SUFLETELE OAMENILOR, ERA ACELORA CARE ADUCE MILOSTIVIREA APROAPE DE INIMA OMULUI, care si asa e plina de suferinta si amaraciune. Omul e atras spre negativism continuu, putini oameni ai bucuriei sunt in lume. Pe strada cati ii vedem cu fata senina?
      Plini de boli, de pacate de suferinti,nu mai avem nevoie de un mic d-zeu razbunator care sa ne mai puna sare pe rana!

      Multumesc!

      Ștergere
    14. Anonim 2 august 2016, 18:53, linisteste-te un pic si tu. Nu suntem la scoala. Fiecare scrie cum poate, pana la urma. Care este problema?

      Ștergere
    15. Problema este ca fiecare este asa inchistat in ideile lui incat refuza din start sa vada lucrurile din alta perspectiva.

      Ștergere
    16. Cristina ...oare cauti o ...disputa de logica , de ideologie ? As putea o face ..dar nu are sens . Ne am intinde inutil , si ar fi ..doar o stimulare pt minte , ceia ce nu ma intereseaza chiar deloc . Asa ca am sa incerc sa ti ...povestesc Tatal , dar trebuie sa ma asculti astupind gura judecatorului ce omul i l are in cap . Sa ma asculti , citesti , si atit . Cu pauze acolo unde vezi puncte ......opreste mintea si ramai in liniste , pace , de fiecare data cind vezi punctele .
      . Ce spui tu ..despre duhul sfint ...e fals . Eu nu am pomenit de asta . Am spus ,, Imaculata inocenta" ce este traducerea exacta din aramaica . Nici un duh sfint e scris acolo . A ...decis asa traducatorul ..neispravitul . Pe de alta parte ...nici ca putea prea milte , incit sacrul feminin a fost inlocuit de catre un preot la consiliul de Nicea cu cuvintul ...duh sfint . Isus la inocenta energiei feminine se referea . Pasiva ...,, ce totul primeste si nus-e apara " . Dar cum barbosii aceia au decis ca era periculos sa nominezi aasta , incit ...omul ar fi fost poate mai diferit cunoscind ...Oricum au dat gres . Omul simplu ce a facut ? Instinctiv a simtit ca ceva nu kerge , schioapata ...asa ca dintr-o data a inceput un adevarat cult al Fecioarei Maria ..deci tot femininul . Asa ca ..idiotii au ramas ...cu ratul pe labe . Deci ...eu nu cunosc nici un duh sfint , nu am habar cum e. Citind biblia ai indicii ...a coborit intr o noapte si a lasat o insarcinata pe Fecioara Maria . De fapt , ma gindeam ca e cam ...dubios duhul asta sfint , are gusturi stranii . Pt ca nu reuseam sa vad ...unde este . Ceia xe eu cunosc este Tatal . Care atunci cind prevade ...lumea materiala se inparte in 3 parti exacte . Una este energia masculina (activa , arde , actioneaza ) alta e cea feminina (pasivitatea absoluta , asemenea pamintului ce gazduieste ..saminta , si o tine acolo la intuneric si liniste ...pinaa-i vine timpul de a se transforma ) iar a treia parte este ...ceva ce eu am numit , pt ca nu stiu cum sa o chem altfel , deci spunea ..forta de remuscare . Adica ceia ce tu simti atunci cind crei sa faci un lucru perfect . Ceva se misca , nu te lasa in pace pina nu modifici in bine (inclusiv noi insine ) Aceasta forta e raspunzatoare de evolutie ..este ceia ce intr-o zi , te v-a duce pina la a te intoarce in EL . Astept ceva sugeriri despre cum am putea chema aceasta parte din El . Ma gindeam ..poate la asta se refera prin duh sfint ...dar nu corespunde descrierii . Milt timp m am tot gindit ce o vrea sa fie . Pt ca ...ideia de ceva in plis ce ti da ca o injectie de lumina , si fara aia nu poti cunoaste ...este de asemenea gresita . Estw vorba desprw altceva , ce tot din noi vine de multe ori . Altadata ..Asadar , totul , este inauntrul nostru . Totul ..nu ai nevoie de nimic altceva .
      Urmeaza ...

      Ștergere
    17. Continuare ...
      Vezi tu ...omul e foarte bolnav . Si problema este ca lipseste timpul unei ingrijiri medicale lungi . S a incercat , dar s a inrautatit si mai mult situatia . Ai auzit , nu ...despre teoriile cu noul ordine mondial ...ce vrea sa subjugheze omul , economic (prin ceva ...minstruos , gigant ca economie si moartea micilor activitati ) sa controleze libertatile acestuia , prin motivul lipsei sigurantei , unui pericol extern ce poate lor permite sa conteoleze tot ...si spiritual , facind o unica rwligie ca o amestecatura de toate cite sunt , asa oun de acord pe toti , si ascunzins tot ce este valabil , pt a inchide , zidii accesul la cunostinta definitiv . Pt ca ...un om ce stie ...simte Tatal in el insusi ..nu poate fi inrobit nicicum . Acesta este asemanator unei acvile , soim ...leu , prefera sa moara decit sa fie transformat intr-o masina , utent , de ex ...
      Ca contramasura la toate astea ...va fi o tentativa de a elibera omul din acest jug . Va venii intr adevar un conducator ce ,, nu ca v a salva ..ci va indica strada omului ..i l va lua de manuta si a i va arata ..cum sa faca . Are multe nume acesta ..Kalki pt indieni , Mahmadi pt musulmani , Mare rege pt Nostradamus , Trimisul domnului ..pr Facioara Maria prof din Anguera spunind ca va duce omul la desavirsire spirituala , Buddha spunea ca dupa el va venii un altul mult mai mare , maestru pt ingeri in ceruri si un mare conducator pt om , aluzind la un Buddha razboinic Mesiah pt evrei si inca altele . Dar nu va fi un ..apostol de pace . Ci va conduce un razboi total inpotriva neghinei , o va smulge iar apoi o va arde . Definitiv . Vor urma 25 de ani de ...rai pe pamint . Va fi amintita perioada asta ca ,, Era de Aur " . La sfirsitul lui 2021 va fi instaurat acesta domnie . Va dispare ...competitia intre om ..totul va avea ca scop ..desavirsirea , dreptatea , fericirea ..cresterea unei noi generatii de copii ..frumosi ,eduxati de mici inspre sfintenie si realizare in Tatal . Si El va dwsfiinta tot ce este rwligie si va instaura una noua (sau vechie) . Un crestinism nestiut de nimeni , sau doar de catre putini . Perfect , fara intermediari . Biserica va avea un alt rol .
      Urmeaza ...

      Ștergere
    18. Continuare ...a treia .
      Un rol de ...duhovnici ingrijitori de saraci (incet , incet vor dispare) , o alta ramura va fi de vindecatori , iar a tewia de soldati calugari .Militia Cristi .
      Asta va fi din 2021 . Pina atunci ..multe vor aparea si vor fii . Va interzice libertatea de cult , incit toate formele de religie cunoscutemsunt contaminate mai milt sau mai outin . Ceva nou va fi ...camo apa pura de izvor . Simplu .
      Sa ne intoarcem la noi ...deci , iubirea de care tu vorbesti fata draga , este un produs al mintii . Imagineaza ti miscarea dinamului la farul unei biciclete . Miscarea produce electricitate . Asa si omul ..gindeste ca iubeste ..si aimte ceva asa ca ...este multumit ...Dar ...din pacate , nu este IUBIREA DESPRE CARE EU VORBESC . Aceia seamana mai degraba cu ..cind tu erai indragostita nebuneste la 16 ani ...doar el iubitul exista , nimic altceva . Lumea din jur..se evapora . Doar acea iubire ..seamana foarte , foarte putin cu Tatal . Doar ca un usor parfum . Cu toate ca nu este El nici aceia . E ...infinit mai mult ...infinit ....
      Ce poate omul sa faca pt a l ...cunoaste ? Nimic ...absolut nimic , trebuie sa renunti in a face ceva anumea . Adica ...
      Trebuie sa stii (de aceia spuneam la inceput ca nu ma intereseaza un schimb de idei ) ca omul este ca un drogat , dependent de gindurile sale . Nu reuseste sa l e opreasca ..De la unul mic ...i l conduce la ...cefa enorm, de ex ca viata sa este ..o vale de nefericire ..Se chiama gindire asociativa . Cind esti in prada acesteia ..nu esti tu . Ci dusmanul nostru . Cu gindul esti mereu in trecut (ce nu exista , e mort , devenit memorie ) sau in viitor (fantazii , iluzii ) niciodata in prezent , acum ! Cind esti in acum ..esti tu ...si se opreste si nebunia din cap (ginduri ce s e alearga unul pe altul ) . Doar arunci este Cristina ....O alta usa de a intra ...este simtirea ...pipaitul unui obiect ...Intotdeauna esti TU cea ce simte . Ai sa vezi ..camstind in Acum ..gindurile vin (tu le lasi sa se duca ) in continuare , dar se raresc ..apare un interval intre ele ...ramai in acel nimic .
      Sau ..mai simplu ..intra in interiorul tau cu atentia ..Nimic nu este acolo ..e un gol , nu te astepta sa gasesti ceva ..un gol . In adel gol se oprwste ..timpul . Nu a existat vreodata timp ..acolo . Cristina mica de 5 ani ce plingea sub patura ...si trista intra se din nimereala acolo ..simtindu se SINGURA CU EA INSASI in acel moment ...deci acea Cristina ...intrata acolo ...este in acelasi precis moment cu aceea de ..azi ce intra acolo . Ce vreau sa spun ...interiorul axela ..este ATEMPORAL . Nu este ..individul , mintea umana ce intra acolo ..ci cel ce simte ...intra si ...de vei fi norocoasa ...vei cunoaste acea substanta din care e facut El ...Te vei pierde ...in El ...vei fi in toate golurile de dinauntru , a tot ce exista in aceasta lume ..Nu vei mai stii ..cine esti si unde ...cind ...Vezi tu ....lumea , forma ...este in jurul nostru ..in spatiutimp . Acel inauntru ...este separat de toate formele si timpurile ..dar totul invadeaza ...Doar atunci ...vei cunoaste Tatal ...si vom fi unul ...cu mine , cu tine ...cu toti
      Ps . Nu am avut probleme eu cu vre un pedofil ...altfel a i fi auzit in tv de vre o unul tras in teapa .
      Cum se inpaca ...ce scriu mai sus cu asta ? Pt ca omul ..ca forma , imagine (ca in tv ) , asa cum e el ..nu l iubesc deloc . Ma scirbeste . Totusi ..reusesc mereu sa vad , ceia ce ascunde inauntru , iar acea parte , da e de adorat ! Dar cind vezi camo ..sufoca inaunteul lui si arata la suprafata doar animalul din el (satisfacerea nevoii de mincare , dormit , sexuale , si apararea teritoriului) ...nu mi place deloc . La cu totul si cu totul altceva se asteptau in ceruri sa fie omul ...o crunta dezamagire ...
      Ma scuz cu doamna ce e oripilata de scrierea mea . Realizez cind recitesc ...asa este . Totusi ...un Copos , ani in urma , spunea ca dupa 2, 3 ani de izolare totala in puscarie , omul uita sa vorbeasca . Intr un fel si eu am uitat sa scriu . La mine au trecut 20 de ani de cind nu am scris in romaneste . Acum m am antrenat , cu voi aici pe blog ...

      Ștergere
    19. O ultima specificatie . Mintea produce si emotiile . Decimdemgindestimca esti fericita vei simtii omemotie ce o poti confunda cu fericirea . E usor de dat seama . Cind , dupa 3 minute gindurile o iau iar de nebune , v a disparea si acea emotie de fericire . La fel si cu iubirea . Dar ...e totul o trista imitatie . Eu vorbesc despre cu totul altceva . Iubire ce iese din sorgent ...pacea ce da fericirea adevarata , ce vine din inauntru ...pt ca absolut tot ce tine de viata vine de acolo . Tot restul este un produs confectionatmde catre minte . Un produs chinezesc . Mintea ce minte ...Nu confundati emotiile cu ceva din inauntrul , centrul vostru . Sunt mentale . Din acel mijloc ...va urca o pace usor euforica . Fara ginduri , fara nevoie de a pune nume , titluri , etichete , judeca ....pura pace . Deci ....lamasta se ajunge cind ai ,, 100 de grade " ca apa cind fierbe ...nu este jare siferwnta intre 98 si 12 grade ..trebuiesc exact 100 ...asa ca rabdare si munca ...Am mai spus o si alta data cred ...omul nu va primi , ceia ce vrea ...ci ceia ce E ...! Sorin .

      Ștergere
    20. Sorine, acel gol despre care vorbesti il simt si eu cand ma "uit" in mine si parca ma pierd in el. Credeam ca sunt eu defect. :)))

      Ștergere
    21. Te salut Sorin! Nu caut o disputa de ideologii. Dar tu ai scris foarte mult despre ideologia in care crezi. Ceea ce eu am vorbit sunt cuvinte din experienta traita de mine in întâlnirea cu Dumnezeu. Printr-o experienta concreta, intr-o zi si la o data concreta in viata mea. Ce cum s-a intamplat nu voi da marturie aici. Dar iti marturisesc ca sigur omul poate experimenta o intalnire Reala cu Tatal, cu Iisus si cu Duhul Sfant.
      spuneai tu ca nu stii cine este Duhul Sfant.
      El este ca un Izvor de apa curata, El vine simplu, lin in suflet, si iti schimba intreaga viata.
      Nu am cum sa-ti explic, o experienta traita in întâlnirea cu Duhul Sfant, e greu de explicat.
      Dar iti dau cateva sugestii. In crestinism El este considerat MARELE NEVAZUT. Citeste in Biblie despre El, se pare ca nu ai citit mai nimic. AI SCRIS: ” Deci ...eu nu cunosc nici un duh sfint , nu am habar cum e. Citind biblia ai indicii ...a coborit intr o noapte si a lasat o insarcinata pe Fecioara Maria . De fapt , ma gindeam ca e cam ...dubios duhul asta sfint , are gusturi stranii . Pt ca nu reuseam sa vad ...unde este . ”
      Iti dau o sugestie, citeste Faptele Apostolilor cap 2, asta se intampla când aceasta Forta a lui Dumnezeu se coboara in inima ta.
      Altceva nu pot sa-ti spun eu. trebuie sa experimentezi. ATAT.
      Duhul Sfant e Forta Creatoare, Vindecatoare a lui Dumnezeu. El iti aduce Iluminarea. Si te apropie de Tatal. Iisus Il numeste Mângâietorul Duhul Adevarului. El a vorbit despre Duhul Sfant inainte sa plece de pe pamant, ca un dar, o fagaduinta ce Tatal o facuse pentru toti cei care vor crede in Iisus: ”Cel ce crede in Mine rauri de apa vie vor curge din inima lui. Iar aceatsa a zis-o despre Duhul care aveau sa-L primeasca acei ce cred in El. Caci inca nu era dat Duhul, pentru ca Iisus nu fusese inca preaslavit.

      Daca tu draga Sorin, nu ai la inima aceste cuvinte, nu citesti Biblia, si nu Il rogi pe Tatal de care spui ca L-ai descoperit, sa iti arate aceste taine, atunci nu avem cum vorbi. Nu suntem pe aceeasi lungime de unda.
      De fapt eu vad din ce scrii ca nu crezi in in scrie in Biblie, ai idei de razvratie impotriva acelor ”barbosi” de care spui tu ca au schimbat multe in ea. Nu neg ca sunt multe scoase insa nu totul e fals in ea. Daca tu crezi in Tatal, daca ai incredere in El vorbeste cu El sa te duca spre întâlnirea cu IIsus si cu Duhul Sfant.

      CEEA CE iti spun este din aceasta INTALNIRE efectiva cu El.
      Nu vorbesc de iubire ca un produs al mintii, sau al emotiilor.
      Am inteles din explicatiile tale cu privire la gânduri, emotii, eliberarea de ele, ca trebuie sa gasim centrul din noi, etc, etc.
      Si ceea ce ai scris la sfarsit: Eu vorbesc despre cu
      totul altceva . Iubire ce iese din sorgent ...pacea ce da fericirea adevarata , ce vine din
      inauntru ...pt ca absolut tot ce tine de viata vine
      de acolo. ”

      Eu acelasi lucru iti vorbesc despre o experienta hai sa zicem de Iluminare, de unificare cu tine, cu lumea cu Dumnezeu. E o experienta ce o poti trai o data in viata. Un izvor de Viata ce iese din inima ta atunci când TE INTALNESTI CU DUMNEZEU. Nu conteaza forma in care ti se descopera, ci ceea ce lasa in suflet, si care va ramane ca o Flacara aprinsa toata viata: bucurie, pace,bunatate, rabdare. E o Intalnire ce iti schimba intreaga viata in bine.
      Despre aceasta iubire vorbesc.
      Si aceasta iubire crede-ma ca poate ierta totul, pentru ca aceasta iubire e potentialul nostru pus in sufletul nostru de Tatal.

      Ștergere
    22. Golul acesta teoretic vorbind cred ca e ”golul primordial” inainte de creatie. Când se umple acest ”gol” de Prezenta Celui ce este, va fi marele Bing-Bang

      Ștergere
    23. Zilele acestea urmaresc: LO SFIDANTE https://www.youtube.com/watch?v=HiFZVirp--8. e foarte bun documentarul. Aceste lucruri sunt explicate(nu asa stiintific) si in scrierile crestine. Si in toate traditiile spirituale, sub o forma sau alta.

      Ștergere
    24. Am stat ore sa scriu aceste lungi mesaje si ....degeaba ...
      Nu a i inteles Cristina , ca nu erau idei ce ti am scris ...ci trairi ? Nu te grabii in a da un nume la acel gol ...sau o explicatie . Nu are nume , nimic poate fii spus despre El ....pt ca este insusi El ...cel atit de mult cautat . De nu am reusit sa transmit nici macar asta si s a inteles totul ca o oarecare ideologie " , atunci ....Sunt dezamagit un pic . Senzatie de ...neputinta , nestiinta poate , in a reusii sa transmit . Asta e ...
      Sorin

      Ștergere
    25. Multumesc, Sorin ca ti-ai dat seama de cum "ucizi" limba romana. O sa am rabdare sa iti exersezi scrisul in aceasta limba. Apreciez efortul. Multumesc.

      Ștergere
    26. Aceasta disputa dintre voi, are un punct comun. IUBIREA. Si, atata timp cat e vorba de iubire, va multumesc pt postari, pt punctele de vedere, pt lectii.

      Ștergere
    27. Golul= lipsa gandurilor. Starea de liniste interioara. Nu poti avea pace interioara daca lasi gandurile sa sara "aiurea" dintr-o parte in alta. Vei pierde in fata lor...

      Ștergere
    28. Anonim 3 august 2016, 23:03, tu numai la "ucidere" te gandesti?

      Ștergere
    29. Ahhh...nu s-au vazut ghilimelele? Plus ca era un mesaj de multumire si intelegere dar, bineinteles, ca nu ai fost capabil sa vezi decat "uratul" din el. Si, ca sa fiu putin rautacioasa, iti pot spune ca tu "ucizi" din fasa orice gand bun.

      Ștergere
    30. Anonim 4 august 2016, 11:21, aceasta este parerea ta. Mai lasa si tu omul sa respire, ce problema ai cum scrie X sau Y? Repet: fiecare scrie cum poate aici pe blog. Nu tot sresa oamenii cu gramatica...caci nu de aceea intram pe blog, ca sa invatam gramatica limbii romane. Daca ai fixatie cu gramatica, tine-o pentru tine.

      Ștergere
    31. GOL E GOL SI E SCRIS , DAR MULTI SUNT CONFUZI SI NU SE MAI RUSINEAZA CACI FARADELEGILE SE INMULTESC

      GENEZA :
      GOL SI SE RUSINAU
      10. Răspuns-a acesta: "Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns".
      11.Şi i-a zis Dumnezeu: "Cine ti-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit să nu mănânci?"

      MAI MINCATI DIN POMUL GRESIT CA O SA FITI SI MAI GOI ( GOL se citeste invers LOG = LOGO = HAR DIVIN LIPSA ) inca o taina descoperita ... vedeti pe toti maistrii yoghini , samani , reikisti , etc etc etc etc etc , toti au ochii GOI , LIPSITI DE VIATA , orbi in interior SI NU VAD .....


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR ´´ GOI ´´ IN PROSTIA LOR care au impresia DIAVOLEASCA ca asta e ´´ spiritualitate ´´....dur adevar stiiu , dar prostia se inmulteste cu fiecare orb sau oarba care nu mai are nici un fel de cercetare si SMINTESTE prin invataturile demonilor

      8.Fiţi treji, privegheaţi. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită,

      crestin ortodox

      ps ´´maistrii si mastrele´´ care propovaduiesc GOLICIUNEA DIN POMUL CUNOSTINTEI binelui si raului sunt MORTII vii si profeti orbi si mincinosi --- mortii vii = zombii ....

      crestin ortodox

      Ștergere
    32. Pentru Sorin: of, of, am inteles ca acest gol e lipsa gândurilor, când intri in adanc intr-o stare de meditatie, acolo te intalnesti cu centrul fiintei tale. Am inteles ideile tale. Acum am inteles mai bine ca sunt si trairi ale tale. Trebuia sa zici direct,ca asta ai trait. Nu lasa sa se subinteleaga, ca nici nu prea se intelege din cauza ca scrii greu limba romana.
      Nu fii dezamagit ca ai scris ore intregi, ca uite asa mai exersezi limba romana.
      Apoi eu am inteles despre acest ”gol interior”, dar mai bine sa nu-i zicem gol interior, caci psihologic se intelege ca lipsa de sens, sau un amalgam de stari pesimiste. I-as zice mai bine locul de intalnire cu sinele, e un spatiu ramas gol,un vid, dupa ce toate gândurile au disparut. Aici de fapt te afli in fata cu tine insati. Si de aici incepi sa vezi cum este imparatia lui Dumnezeu din tine.
      In traditia ortodoxa, sfintii parinti spun ca lupta cu gândurile si eliberarea de ele,golirea mintii, se face prin COBORAREA MINTII IN INIMA. Lucrare care se face in mod deosebit prin rugaciunea: Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, milueste-ma! In crestinism se pune baza pe relatia persoanala cu Dumnezeu. In traditiile spirituale ale Orientului, marii maestrii ne invata sa meditam fara cuvinte chiar, fara o rugaciune anume,asa incat mintea susceptibila sa nu fie influentata. Unii maestrii din Orient spun ca Dumnezeu e dincolo de orice forma, si trebuie sa inlaturam din meditatie, orice forma, orice idee,concept, asa incat sa ajungem la esenta noastra, si apoi la esenta lui Dumnezeu.
      Eu m-am nascut in crestinism, si aici ”m-am trezit spiritual” pe aceasta cale. Prin Iisus si cu El invatand mereu sa evoluez. De aceea nu am cautat alte cai, ca sa inteleg si sa-l descoper pe Dumnezeu. Ceea ce am primit de la Iisus in crestinism este determinant, si esential. In acelasi timp, chiar daca am trait in spiritualitatea bisericii crestine,in practica bisericii ortodoxe, am trait fara ATASAMENT SI POSESIVITATE,fata de religie. Dar da, pot spune ca am o relatie personala cu Iisus, care ni -l poate descoperi pe Tatal. Asa este in crestinism si asta a fost calea mea.
      Tu Sorin spui ca acest gol vid interior e o stare de pace profunda, si ca este El INSUSI.
      Daca tu Il simti pe Dumnezeu astfel e minunat, e calea ta. Fiecarui suflet i se da o cale de a-l intalni pe Dumnezeu, indiferent de religia in care se naste, daca omul Il cauta cu tot sufletul.
      Daca Il cauta mai ales cu inima sincera si cu simplitate, fara a se forta cu multe practici si tehnici. Eu consider ca prin CALEA SIMPLITATII ajungi cel mai repede sa te cunosti pe tine si pe Dumnezeu.
      Chiar daca L-am descoperit pe Dumnezeu in crestinism, si consider ca Iisus este Invatatorul Suprem,si Constiinta desavarsita a Iubirii, cred ca sunt multe cai pe masura fiecaruia prin care toti putem ajunge sa-l cunoastem pe Dumnezeu Creatorul.

      Eu M-AM TREZIT cu multi ani in urma(acu am 37), si inca ma trezesc, caci iau din toate ceea ce este esential. Adica daca un om a ajuns la cunoasterea lui Dumnezeu Adevarat pe alta cale, in alta religie, consider minunat, si daca are o iubire autentica acel om, si viata lui e transformata si plina de bunatate, atunci NAMASTE!(care se traduce=ma inchin divinitatii din tine). Imi place Rumi si ma bucur ca ai postat poezii. Cel mai mult imi place sufismul.

      Ștergere
    33. Oooo...sufismul . Asa este . Cristina , eu am incercat cu ,, disperare "sa am un raspuns la o experienta avuta la 13 ani . De moarte clinica . Pina pe la 32 , 33 cred ...am incercat si studiat toate caile imaginabile ...Nimic nu m-a multumit , asa ca ...intrase-m intr-o criza neagra . Abandonase-m totul . Eram ..obosit cu adevarat . Atunci s-a intimplat sa cunosc . Cind nu mai faceam nimic , cind mai putin as fi meritat ...Explozia !!!
      Calea mea ...este tot Isus . Deci ..as putea spune ca este tot aia crestina , nu ? Dupa acea experienta , din curiozitate mai mult , si pt a avea ...explicatii pt mine insumi , iar m-am apucat de cautat , unde o dwscrie EXACT . NICAIERI ...cu o exceptie ...A cincea evanghelie de Toma . M-am regasit in fiecare cuvint in parte . Azi eu consider acea cartulie mai plina de adevar decit 2000 de biblii buddhiste (e reala cifra) . O fac prea lunga si se pierd in ritualuri . Cum a, descoperit aceasta evanghelie ? Coincidenta . Am vazut un film ce parea de mana a doua ,, Stigmate " iar acolo ...vorbea de ...mine , ce gindeam eu .Asa ca m-am apucat sa o caut cu ansie . Nu reuseam sa o gasesc in acei ani (2003) . Pina la urma ..am dat de ea . Si nu numai . Am dat de singura varianta ...nerastalmacita , tradusa motamo , cuvint cu cuvint din aramaica . Am verificat .
      "El dicta iar eu scriam " este singura povestita de El insusi , cu vocea ....Partea nasoala esre ca nu exista in Romania . Sunt modificate toate . Nu a ramas mai mult de 30% din ce spune exact . Si partea cea mai interesanta , aceia nu unde se insira zise-ke Sale ...partea a doua , unde vine pivestit , ca si cum am vorbii noi acum ..in xare vorbeste si explica liber , oe intelesul lui Toma (cu ceilalti mucenici nu o facea intotdeauna pt ca era ...complicat de inteles , foarte ..asa ca se exprima xu maxima simplitate pt ei ) Cu Toma in schimb , ce-l chema Didimo (geaman spiritual inseamna) vorbea in termeni de fizica quantistica de azi . Ar aveamult de invatat cercetatorii nostei de ar studia acea cartulie . Deci , in Romania nici macar nu au publicat partea asta INPORTANTA , cea mai inportanta . Nici in Italia , doar o singura varianta esre ...:"Il vangelo di Tomaso /traduzione di Mario Pincherle " Atit .
      Iti garantez ..ca nimeni , sau foarte putini ...i-l cunosc asa cum era El ...Minunat , superb ...glumet .
      "Draga Tauma , ma vor face sa apar ca amant al suferintei si al durerii ....Nimic mai fals decit asta " etc etc ...Aproape ca s-ar merita sa inveti italiana pt a-l putea citii . Sau daca nu , cauta textul original in aramaica , si cu dictionarul in mina ...Ar fi mult de muncit , si timp ...Deci ...eu aici ...pe acest blig , doar cu citeva exceptii cind vorbesc despre ere ale omului (tipul ala de subiect) , sunt din alta ,, sursa " Tot ce am spus , nimic altceva nu eeste decit ceia ce corespunde cu aceasta evanghelie . Si care , mai inainte de a o cunoaste-o , am avut norocul de a verifica , pas cu pas adevarul celor srise acolo . Deci este ...MAXIMUL PT MINE . Sunt convins , pt ca adevarul nu poate fi ascuns prwa milt timp , sunt convins ca ..v-a fi cunoscut in viitor de toti oamenii . Va devenii ..cartea de capatai al noului crestinism (cel mai vechi de faot , pt ca e singura scrisa in contemporan cu El) . De unde stiu asta ? De nicaieri , dar e ...prea perfecta pt a nu fii asa . Si usor de inteles , ar duce omul direct cu un sut in fund , in TATAL . In mod accelerat . Nu pt ca altele nu ar contine adevarul ..dar aici estw explicat in modul cel mai simplu , direct , pe inteles . Poate ca o fi simplu pt mine , pt ca deja cunoscuse-m , cind am dat de cartulie ...nu stiu , dar mie m-i se pare nemaipomenit . Ce criminali scirbosi aceia ce decid de a-l ..ascunde . Ucid omul asa , tinindu-l in intuneric . Asa ca ..draga Cristina ..eu unul ma consider ...super CRESTIN ! Sau poate e gresit ? Pt ca El nu a vorbit niciodata de ...un nume de religie anume . Era insusi El ..religia VIE ! Oricum ..eu i-l chem Didimo pe El , pe mine .... citeodata , rare ori ...

      Ștergere


    34. Sufismul este un curent apărut în secolul VIII și răspândit mai ales în Persia. În centrul vieții religioase a acestei doctrine se află iubirea reciprocă dintre Dumnezeu și oameni, respingând, prin urmare, ideea inaccesibilității lui Dumnezeu. Doctrina sa este influențată de mai multe religii: budism, zoroastrism, hinduism și are la bază apropierea față de Dumnezeu prin cunoaștere mistică,iubire și asceză.

      sufism = budism + zoroastrism +hinduism

      sufism = secta a islamului

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox





      Ștergere
    35. cristina IARA SMINTESTI si TE BAGI unde NU STII s diavolul te invata GRESIT si te citez :In traditia ortodoxa, sfintii parinti spun ca lupta cu gândurile si eliberarea de ele,golirea mintii, se face prin COBORAREA MINTII IN INIMA. Lucrare care se face in mod deosebit prin rugaciunea: Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, milueste-ma! In crestinism se pune baza pe relatia persoanala cu Dumnezeu.


      RASPUNS

      mintea LUI HRISTOS se baga in inima IN CRESTINISMUL ORTODOX CA DACA BAGI MINTEA PLINA DE PACATE DIN OMUL NENASCUT DIN NOU DE SUS il OMORI si il dai demonilor ... ai auzit bine IL OMORI caci DIAVOLUL prin botez ESTE SCoS DIN INIMA si DACA TU inveti oamenii CU MINTEA PLINA DE PACATE SI DEMONI sa O COBOARE in inima FARA SA SE SPOVEDEASCA SI IMPARTASEASCA si sa SE INNOIASCA , smintesti SI ARHICONI ( DIAVOLI TEOLOGI ) rid de tine si TE BATOCARASC ...DE ASTA SPUN MEREU NU FI SUPERFICIALA ca SMINTESTI SI OMORI OAMENI cind ´´ INVETI ´´ ...deci repet NU TE BAGA in ortodoxia INALTA daca NU STII ce spui ca OMORI oamenii ..... sfintii parinti DUPA LUNGI CURATIRI ALE MINTII si lepadarea TOTALA DE SINE si LUAREA CRUCII au facut ce spui tu .... si NU E DE joaca ... E BINE SA TE RGI CU RUGACIUNEA INIMII dar NU FA NICI UN FEL DE MISCARE DE COBORIRE IN INIMA ca TE DISTRUGI SINGURA si multi AU FOST INSELATI ..... de asta spun CA NU STII CE VORBESTI ....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    36. Cristina ...rugaciunea inimii ..este cea mai profunda ce omul a cunoscut vreodata . Rugaciunea sfintului Simeon . Dar...atentie in a o nomina . Poate cineva , doar din curiozitate ...
      Este cea mai puternica , dar si cea mai periculoasa . Cine incepe ..si o lasa la jumatate risca enorm . De la ..nebunie pina la sinucidere . De apuci calea aceia , trebuie sa o duci pina la capat . Sunt 3 ,, rugaciuni " in aceasta . Prima ..extazi mistica religioasa , a doua ..mintea goala ..iar in a treia se coboara mintea goala in inima . Problema este ..ca de te apuci de prima si o lasi , la jumatate iar apoi treci la a doua ...o iei razna . De faci prima si a doua ...si te multumesti cu atit ..iar e o problema . Asa ca este de parcurs doar de aceia determinati in a reusii . Dar determinati de adevarat !
      Eu in al treilea stadiu nu reusesc sa ramin . Intru si ies . Mereu ..intri ....gusti din ce este acolo , dar o secunda dupa esti afara . E foarte greu . Dar de sigur rezultat . Nune pt toata lumea . Multi din pustnici ...o au ca baza ...stiai ? Viata ...

      Ștergere
    37. Mai crestin ortodox, eu am zis 2-3 cuvinte despre rugaciunea inimii. Nu am detaliat ce si cum se face cu rugaciunea Doamne Iisuse milueste-ma. Si nici nu am invatat pe cineva nu am indemnat pe cineva sa o faca fara sa se spovedeasca, etc fara sa fie pregatit.
      Tu baiatule, prea divaghezi. Daca voiai sa dai un sfat despre rugaciunea lui Iisus puteai sa spui simplu. Numai arunca in dreapta si in stanga cu vorbe.
      Iti dau un sfat: DACA VREI SA DAI UN SFAT DA-L CU TOATA INIMA DAR NU MAI LEGA SFATUL TAU DE VORBELE ALTORA.
      nU am invatat pe nimeni pe blog cum si ce sa faca cu rugaciunea lui Iisus. Si nici nu am dat vreo explicatie de cum am practicat-o eu. Nu am spus daca am practicat-o sau nu.
      Ai dreptate in ce ai spus despre, CUM SA FII PREGATIT , pentru aceasta Practica. La fel cum a zis si Sorin. Ca e puternica dar si periculoasa.
      Dar eu nu am dat îndemnuri.
      Asa ca detaseaza-te când dai un sfat despre un subiect sau altul.
      Eu am spus doar o fraza de baza, poate mai vaga, dar ca sa se inteleaga 2 moduri diferite de meditatie pentru a ajunge la centrul inimii.
      nu am intrat in detalii si nu voi vorbi vreodata despre ce nu am experimentat. Ceea ce eu am experimentat in crestinism, a fost mai mult datorita interventiei directe a lui Iisus, decat lucrarea mea ca practica. Ma refer aici la experientele mistice.

      Ștergere
    38. Referitor la ce ai scris aici: MAI MINCATI DIN POMUL GRESIT CA O SA FITI SI MAI GOI ( GOL se citeste invers LOG = LOGO = HAR DIVIN LIPSA ) inca o taina descoperita ... vedeti pe toti maistrii yoghini , samani , reikisti , etc etc etc etc etc , toti au ochii GOI , LIPSITI DE VIATA , orbi in interior SI NU VAD .....

      Iti dau dreptate dar 80 la suta. Sunt multi astfel de maestrii care i-au atras si i-au inselat pe multi, si asta cu buna stiinta. Insa sunt si invatatori in Orient, care care indemnat pe oameni sa-L caute pe Dumnezeu in simplitate si iubire.

      Ștergere
    39. Buna Sorin,

      am citit cu atentie ce ai spus despre parcursul tau spiritual. Si iti multumesc pentru marturia ta. De asta am zis ca fiecare om CARE ARE o istorie spirituala, un parcurs spiritual, e demn de urmarit si de acceptat fara prejudecati. Cati oameni sunt pe aceasta lume, tot atatea cai sunt de a-L CUNOASTE PE DUMNEZEU. Adica fiecare are calea proprie. Asa cum tu ai trait 2 experiente determinante in drumul tau de cunoastere. Prima, la 13 ani, moartea clinica. Asta a fost prima Scanteie ce te-a aprins sa cauti, sa doresti sa cunosti adevarul pentru tine. Foarte importanta este aceasta Cautare. Dumnezeu a vazut dorinta, tocmai de asta la timpul potrivit A VENIT! Chiar daca experientele de dinainte de VENIREA LUI, te-au obosit, si te-au dus in deziluzie, a fost necesar, in parcursul tau ca sa intelegi multe multe aspecte ale vietii spirituale, ca apoi,....,dupa ce ai ramas tacut, linistit, resemnat,obosit, când ai incetat orice practica si orice actiune de cunoastere..., El sa apara intr-o lumina dulce odihnitoare pentru sufletul tau. Cum spune Iisus: VENITI LA MINE TOTI CEI OSTENITI SI IMPOVARATI CU INIMA SI EU VA VOI DA ODIHNA. De fapt, aici, pe drumul tau spiritual, El a venit spre tine, ca sa-ti daruiasca Odihna.

      Ștergere
    40. Iar apoi dupa aceasta Experienta de Intalnire cu El, ai cautat din nou, asta ca sa gasesti confirmari, incadrari pentru experienta ta. De ce te-ai regasit in evanghelia lui Toma cea demult pierduta?!
      Poate pentru ca asa a fost parcursul tau, ca a lui Toma. Asa si el s-a intalnit cu Iisus, a vazut toate minunile Lui Dumnezeirea Lui a cunoscut-o, dar când i s-a zis ca Iisus a inviat, El a voit sa Atinga, sa Simta. Personal, cred ca el Toma,este protectorul si calauzitorul celor care Il cauta pe Iisus dincolo de cuvinte, al celor care se indoiesc, dar Il doresc cu ardoare pe Dumnezeu. Ce ai spus:”Iti garantez ..ca nimeni , sau foarte putini ...i-l cunosc asa cum era El ...Minunat , superb ...glumet .
      "Draga Tauma , ma vor face sa apar ca amant al suferintei si al durerii ....Nimic mai fals decit asta "

      Aceasta este adevarat, foarte putini in crestinism Il cunosc,L-au descoperit pe Iisus astfel. Asa cum era El ca fiu al Omului,de o umanitate perfecta,cum emana din El acea frumusete care te innobila. Si nu prea se gasesc in evanghelii relatari despre El ca fiu al omului, nu se spune nicaieri ca Iisus glumea ca era vesel. Când eram copil auzeam pe la unii din biserica ortodoxa ca e pacat sa radem, ca Iisus nu a ras vreodata. ca nu e scris nicaieri in evanghelii. S-a pastrat mai mult din ceea ce Iisus a facut ca Fiu al Tatalui. Minuni, vindecari. Apoi in crestinism, latura asumarii suferintei personale, ca si cale de mantuire a avut mare succes. Multi au gasit o cale in suferinta de a se apropia de Dumnezeu,asceza impusa, care ajungea pana la chinuirea trupului.

      Ștergere
    41. Iisus e un profet si un Invatator al Bucuriei, al Invierii. Când Il intalnesti doar asa poti trai, ca un marturisitor al Bucuriei. As scrie mai multe dar e tarziu. Iti daruiesc tie si celor CARE CAUTA, o poezie ce am scris-o in 2010:

      Am căutat mereu Frumusetea
       Şi rostul ei să îl pătrund
       Spre ale ei adânci izvoare
       Ce doruri cheamă al meu gând?

      Ea rupe uneori tăcerea
         Iubirii Celei nepătrunse,
         Ce-n inimi, lume şi  în Taine
         Își are chipurile-ascunse

         Când lumea o privesc iubindu-o
         Mi-arată străluciri măreţe
         Ce-mi poartă inima şi duhul,
         Tânjind spre Unica Frumuseţe


         Când omul îl privesc iubindu-l
         Mă-ntorc cu gândul la a mea taină
         Eu duh şi trup sunt îmbrăcat  
         Cu Frumuseţea ca o haină

         Azi nu-mi mai e străin nici rostu-i,
         Nici tainele-i în mii de chipuri
         Când doar iubirea îmi dezleagă
         Atingerea, privirea, gânduri

      Şi toate mă conduc spre El
           Spre  a Lui Inimă Frumoasă
           Cu El sunt una-n Frumuseţe
           Iubit de El ca o Mireasă
          
      O, Domnul Iubirii, vreau să gust
            A Ta Frumuseţe tot mai adânc
            O  inimă tandra- Floare Frumoasă
            Să fiu pentru Tine, aici pe pământ

      Ștergere
    42. Iti dau dreptate dar 80 la suta. Sunt multi astfel de maestrii care i-au atras si i-au inselat pe multi, si asta cu buna stiinta. Insa sunt si invatatori in Orient, care care indemnat pe oameni sa-L caute pe Dumnezeu in simplitate si iubire.

      TOTAL FALS CRISTI ,

      IN ORIENT NU IL GASESTI PE DUMNEZEU CA ORIENTUL NU ARE IISUS HRISTOS = ADEVARUL = CALEA SI VIATA ...

      orice dumnezeu oriental este demon CACI IN ORIENT totul se bazeaza pe cunostintele DIN POMUL BINELUI SI RAULui si ASTEA
      nu te mantuiesc ci te CONDAMNA .... asta explic mereu si mereu .... NU EXISTA MANTUIRE IN ORIENT SI GOL ESTE GOL .....NICI UN MAESTRU DIN ORIENT NU ARE HAR ,,, dur adevar stiu SI NU MAI INCERCATI SA COMPARATI CA SCRIS ESTE :

      5.Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.

      NICI UNU DIN MAISTRI SI MAISTRELE DIN ORIENTE NU A FACUT ASTA SI NU INTRA IN IMPARATIA CERURILOR

      SI CONTINUAREA ´´´NICI UN MAISTRU SI MAISTRA NU A VENIT DIN IMPARATIA CERURILOR CA SCRIS ESTE :
      31.Cel ce vine de sus este deasupra tuturor; cel ce este de pe pământ pământesc este şi de pe pământ grăieşte. Cel ce vine din cer este deasupra tuturor.

      MAISTRII SI MAISTRELE GRAIESC DE PE PAMINT SI NU IL CUNOSC PE DUMNEZEU CEL VIU CI GRAIESC DIN DUL LUMII CA NU SUNT NASCUTI DIN NOU ,,,, ASADAR CRISTI NU TE INSELA SINGURA CACI ACESTIA SI ACESTEA sunt MORTII VII ... OCHI GOI ... FARA HAR ...

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR


      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    43. cristina shanti6 august 2016, 00:46
      Iisus e un profet si un Invatator al Bucuriei, al Invierii.

      TOTAL FALS

      IISUS HRISTOS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU , SI CUVINTUL INTRUPAT
      ADEVARUL INTRUPAT .....

      PROFET ESTE NIMIC in COMPARATIE CU EL ....

      IISUS HRISTOS ESTE ADEVARUL , CALEA SI VIATA


      CONCLUZIA SIMPLA ESTE :

      nu poti vorbi despre ADEVAR fara sa vorbesti de INSUSI IISUS HRISTOS

      nu poti vorbi de DUMNEZEU CARE ESTE VIATA fara sa vorbesti de IISUS HRISTOS

      nu poti vorbi de CALE fara sa vorbeesti de IISUS HRISTOS


      retine clar

      NICI O CALE NU DUCE LA DUMNEZEU , in AFARA DE IISUS HRISTOS ..... EU SUNT CALEA ... DECI MAISTRII SI MAISTRELE cu ´´ caiLE LOR iluminate ´´ demonizeaza OAMENII ....caci scris este :30.
      Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi şi el nu are nimic în Mine;


      nici un ADEVAR nu poti sa propovaduiesti DECIT CEL A LUI DUMNEZEU , PRIN CUVINTUL INTRUPAT ... RESTUL DE ´´ adevavuri ´´SUNT MINCIUNI

      23.Iisus a răspuns şi i-a zis: Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi, şi vom veni la el şi vom face locaş la el.
      24.Cel ce nu Mă iubeşte nu păzeşte cuvintele Mele. Dar cuvântul pe care îl auziţi nu este al Meu, ci al Tatălui care M-a trimis.
      25.Acestea vi le-am spus, fiind cu voi;
      26.Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăţa toate şi vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.


      DECI fara duhul ADEVARULUI nu poti invata pe nimeni decit MINCIUNI si ESTI IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU CEL VIU ... ACESTI ANTIHRISTI ORIENTALI SUNT ORBI ...si IN EI NU LOCUIESTE SFINTA TREIME ci DIAVOLUL si sunt fii pierzarii ca scris este :
      1. Iar pe voi v-a făcut vii, cei ce eraţi morţi prin greşealele şi prin păcatele voastre,
      2. În care aţi umblat mai înainte, potrivit veacului lumii acesteia, potrivit stăpânitorului puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării,
      3. Întru care şi noi toţi am petrecut odinioară, în poftele trupului nostru, făcând voile trupului şi ale simţurilor şi, din fire, eram fiii mâniei ca şi ceilalţi.

      deci ´´ asa simt ´´ , ´´ asa cred ´´ , ´´ asa fac eu ´´ , asa gindesc SUNT MINCIUNI DIAVOLESTI nascute din greseli si pacate DE ASTA SPUN MEREU SI MEREU CA NU ASTA E ADEVARUL .... si maistrii SI MAISTRELE DEMONIZEAZA OAMENII prin initeri demonice





      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox


      ps :33. Cel ce a primit mărturia Lui a pecetluit că Dumnezeu este adevărat.
      34.Căci cel pe care l-a trimis Dumnezeu vorbeşte cuvintele lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu dă Duhul cu măsură.
      35.Tatăl iubeşte pe Fiul şi toate le-a dat în mâna Lui.
      36.Cel ce crede în Fiul are viaţă veşnică, iar cel ce nu ascultă de Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.


      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    44. cristi PROSTII MAI MARI NICI CA EXISTA .
      INTAI TE CITEZ :
      ´´:In traditia ortodoxa, sfintii parinti spun ca lupta cu gândurile si eliberarea de ele,golirea mintii, se face prin COBORAREA MINTII IN INIMA.´´

      1LUPTA CU GINDURILE SE FACE PRIN COBORIREA MINTII IN INIMAAAA ???????????
      2.GOLIREA MINTII SE FACE PRIN COBORIREA IN INIMA ????
      3. ELIBERAREA DE GINDURI SE FACE PRIN COBORIREA IN INIMA ???

      ASA SPUI TUuuuu , SI NICI UN SFINT PARINTE AL ORTODOXIEI NU A SPUS ASTFEL DE MINCIUNI INFERNALE DIAVOLESTI ...


      SI NU TE SIMTI JIGNITA DE ACESTE CUVINTE ALE TALE ????? dar te simti ofuscata cind ti se spune SA NU TE BAGI UNDE NU STII ...

      CE SPUNEAI CA NU AI FACUT ????? INCA MAI SUSTII PROSTIILE ASTEA si te citez :´´ Mai crestin ortodox, eu am zis 2-3 cuvinte despre rugaciunea inimii. Nu am detaliat ce si cum se face cu rugaciunea Doamne Iisuse milueste-ma. Si nici nu am invatat pe cineva nu am indemnat pe cineva sa o faca fara sa se spovedeasca, etc fara sa fie pregatit.
      Tu baiatule, prea divaghezi. Daca voiai sa dai un sfat despre rugaciunea lui Iisus puteai sa spui simplu. Numai arunca in dreapta si in stanga cu vorbe. ´´

      DECI CRISTI PE VIITOR TACI DESPRE SFINTII PARINTI AI ORTODOXIEI SI NU II DA CA ARGUMENTE PENTRU ABERATIiLE TALE

      capisci ????

      dur adevar stiu ....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    45. 1 TIMOTEI 4

      16.Ia aminte la tine însuţi şi la învăţătură; stăruie în acestea, căci, făcând aceasta, şi pe tine te vei mântui şi pe cei care te ascultă.


      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    46. Golul acesta teoretic vorbind cred ca e ”golul primordial” inainte de creatie. Când se umple acest ”gol” de Prezenta Celui ce este, va fi marele Bing-Bang .

      ce am scris aici e clar pentru mine, e o metafora mai mult. Traduc: cei care ajung prin meditatie sa se elibereze de gânduri, la acea stare când te afli in interiorul tau si observi o eliberare totala,o liniste profunda, e ca acel ”gol primordial” de dinainte de creatie. Când ”pamantul era netocmit si gol” ”intuneric era deasupra adâncului Si duhul lui Dumnezeu se purta deasupra apelor” Si a zis Dumnezeu sa fie lumina si a fost lumina”.FACEREA1,1-3. Si apoi a inceput Dumnezeu sa creeze toate.

      cEEA CE VOIAM SA SPUN PRIN ACEASTA FRAZA METAFORICA, ESTE CA NU E DE AJUNS SA INTRI IN TINE INSATI,IN ACEA STARE DE LINISTIRE, DE CONTEMPLARE A SINELUI TAU, CI E NEVOIE DE PREZENTA LUI DUMNEZEU, SI ATUNCI VA INCEPE CREATIA. CREATIA LUI DUMNEZEU IN SUFLETUL TAU.

      APOI:” Iisus e un profet si un Invatator al Bucuriei, al Invierii.” Daca am scris asta, nu inseamna ca exclud ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu.
      Sau ce voiai sa scriu complet cum e credinta mea, sa dau marturie ce inseamna pentru mine Fiu al lui Dumnezeu?!


      Problema ta ca le iei toate standardizate. Si ca nu vrei sa faci conexiunea dincolo de cuvinte cu acel suflet care vorbeste. Tu doar iei la puricat cuvinte. Eu nu m-am ofuscat de ce zici tu.
      Doar ca tu ai o mare problema in sufletul tau. Nu stiu ce anume este,dar asta e o piedica, un blocaj la tine in a comunica tu cu ceilalti de la om la om.
      Si mai mult ai o problema vizavi de femei, iar radacina acestei probleme tu o stii. Poate fi o problema de relatie cu cea care ti-a dat viata.
      Caci din toate vorbele tale transpare acest afront care-l aduce femeii, ca ”urmasa pacatoasei de Eva”,pe care o mentionezi mereu.
      Apoi faptul ca pe mine ma numesti CRISTI, si nu CRISTINA, e o dovada clara a acestei judecati si condamnari care il aduci ”firii Evei din fiecare femeie”.
      Ai un blocaj si in a pronunta numele unei femei, si se observa subtil aceasta tenta de misoginism.
      Am cunoscut persoane ortodoxe care exact ca tine vorbeau, dar in sufletul lor aveau rani si blocaje, frustrari. Erau mereu gata sa dea cu Biblia in cap, dar in inima lor erau inchisi fata de Dumnezeu.
      Daca crezi ca tie personal ti-am gresit cu ceva,imi cer iertare.
      Cu acestea inchei comunicarea cu tine. Cel ce stie inimile si gândurile omului nu esti tu, ci Iisus. Cea care ti-a scris acum e Cristina. Se pare ca ai vorbit cu un baiat Cristi zilele astea.

      Iti doresc sa fie totul pentru tine dupa credinta ta cea mai profunda! Si...NAMASTE!(consider-o o metanie cum e in traditia ortodoxa)

      Ștergere
    47. cristi IARA AI DAT-O IN BARA SI TE CITEZ
      ´´cEEA CE VOIAM SA SPUN PRIN ACEASTA FRAZA METAFORICA, ESTE CA NU E DE AJUNS SA INTRI IN TINE INSATI,IN ACEA STARE DE LINISTIRE, DE CONTEMPLARE A SINELUI TAU, CI E NEVOIE DE PREZENTA LUI DUMNEZEU, SI ATUNCI VA INCEPE CREATIA. CREATIA LUI DUMNEZEU IN SUFLETUL TAU. ´´


      Si ca sa explic din nou si din nou CA E Total fals ce spui tu si restul cu aceste MINCIUNI ..

      sinele TAU ESTE GOL SI E FARA HAR caci dupa ce FEMEIA a MINCAT DIN POMUL GRESIT au devenit GOI SI SE RUSINAU CACI E scris :
      geneza
      7.Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.

      Cind tu au restul vorbiti de ´´ gol´´ ca si ceva BUN , e TOATAL FALS ca NU NUMAI CA NU MAI E HAR in om CI e si plin de pacate si greseli , DECI INTERIORUL LUI NU POATE FI LUAT CA SI CONTEMPLARE A LUI DUMNEZEU CA NU EXISTA ACOLO .....
      PSALM 50

      6.Că iată întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea.
      capisci ????

      ma distrez de cite ori vad astea la voi ´´ evele ´´ care IN LOC SA VEDETI CLAR SFINTA SCRIPTURA CA E SCRIS :

      20.Şi a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii.

      DUPA CUM VEZI nu am schimbat NIMIC din SFINTA SCRIPTURA si daca tu afirmi ca EU am nu stiu ce blocaje inchipuite de tine si altele CARE NU SUPORTATI ADEVARUL nu e problema mea CI A VOASTRA .... ce persoane ai cunoscut sau nu tu E IARA IRELEVANT in ce discutii cu MINE ca astfel de argumente sunt NULE ....

      cristi E CRISTOS si cind AM PRONUNTAT ASTA era SA VEZI , dar din nou ca de obicei sunt judecat FARA SA FIU INTREBAT DE CE am scris asa ..HA HA HA ... TE IERT si pe tine cum o fac cu restul care acuza FARA SA STIE ..si postarile mele CIND AM ANALIZAT NUMELE TAU si am aratat CA NU E OK CU ARGUMENTE CLARE si VAZUTE DE TOTI SI TOATE

      DECI CRISTI = CRISTNA = CRISTOS e UN NUME DE LA CARE A ORNIIT TOTUL SI DACA AI CITIT POSTARILE MELE ai fi vazut CA UN ALT NUME DECIT IISUS HRISTOS( CRISTOS ) NU MA INTERESEAZA .....

      NAMASTE NU E ORTODOXA IAR EU NU CONSIDER DECIT UN AFRONT ca O ROMANCA DIN NEAMUL ROMANESC sa ma salute cu namaste din NEAMUL INDIAN , DAR TE IERT si poate inveti SA NU MAI FOLOSESTI CE NU ITI APARTINE .....

      SI INTAI DAU CUVINTUL SI APOI CITESTE SI REPLICA MEA LA ASTA Namaste (Devanagari: नमस्ते; formal: Namaskar/Namaskaram) este un salut constănd dintr-o ușoară plecăciune, în semn de respect cu palmele lipite una de cealaltă în dreptul pieptului, folosită inițial în zona Indiei.

      Este o forma de salut frecventa in randul hindusilor din Asia de Sud, in unele tari din Asia de Sud-Est si in randul diasporei din aceste regiuni.

      Namaste e compus din nama și te, “mă închin ție” în traducere.Nama înseamnă “ceea ce nu îmi aparține” și reprezintă renunțarea la propriul eu în fața celuilalt.

      SI RASPUNSUL MEU PENTRU TINE ESTE :
      FAPTELE APOSTOLILOR 10

      25.Şi când a fost să intre Petru, Corneliu, întâmpinându-l, i s-a închinat, căzând la picioarele lui.
      26.Iar Petru l-a ridicat, zicându-i: Scoală-te. Şi eu sunt om.


      crestin ortodox

      Ștergere

    48. CRISTI NA ,
      SI APROPO DE A PROPOVADUI PE DUMNEZEUL ORTODOX INDIENILOR ca tot eram acuzat SI PE ACEASTA TEMA CU CE SE INTIMPLA CU ALTE NEAMURI UITE AICI CONTINUAREA :

      27.Şi, vorbind cu el, a intrat şi a găsit pe mulţi adunaţi.
      28.Şi a zis către ei: Voi ştiţi că nu se cuvine unui bărbat iudeu să se unească sau să se apropie de cel de alt neam, dar mie Dumnezeu mi-a arătat să nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat.
      29.De aceea, chemat fiind să vin, am venit fără împotrivire. Deci vă întreb: Pentru care cuvânt aţi trimis după mine?
      30.Corneliu a zis: Acum patru zile eram postind până la ceasul acesta şi mă rugam în casa mea, în ceasul al nouălea, şi iată un bărbat în haină strălucitoare a stat în faţa mea.
      31.Şi el a zis: Corneliu, a fost ascultată rugăciunea ta şi milosteniile tale au fost pomenite înaintea lui Dumnezeu.
      32.Trimite, deci, la Iope şi cheamă pe Simon, cel ce se numeşte Petru; el este găzduit în casa lui Simon, tăbăcarul, lângă mare.
      33.Deci îndată am trimis la tine; şi tu ai făcut bine că ai venit. Şi acum noi toţi suntem de faţă înaintea lui Dumnezeu, ca să ascultăm toate cele poruncite ţie de Domnul.
      34.Iar Petru, deschizându-şi gura, a zis: Cu adevărat înţeleg că Dumnezeu nu este părtinitor.
      35.Ci, în orice neam, cel ce se teme de El şi face dreptate este primit de El.

      DECI ROMANIA CA NEAM ARE O MISIUNE DEOSEBITA DE A PROPOVADUI ORTODOXIA LA TOATE POPOARELE si tu si restul ce faceti ??? va lepadati de ADEVAR si imbratisati ´´ alte credinte si religii MOARTE ´´ plus ca LE COMBINATI ca sa nu existe conflicte CIND STIM CLAR CU TOTI CA MINCIUNA E MINCIUNA SI ADEVARUL E ADEVAR SI ALB E ALB SI NEGRUL E NEGRU ... DUR ADEVAR STIU dar IISUS HRISTOS l-a ascultat pe TATAL PINA LA MOARTEA PE CRUCE si NIMENI NU POATE FI ´´HABOTNIC ´´CA EL respectind la LITERA SFINTA SCRIPTURA pe care voi o blamati SI O DENATURATI c tot felul de vederi UMANE ( cam asa l-ati CRUCIFICA TOTI in analizele voastre ´´ habotic ´´ ) .... DECI INCALCATI MISIUNEA SFINTEI TREIMI si asa a fost INSELATA SI ´´EVA´´ IN RAI de catre SARPE .... CRISTI nu te juca cu mantuirea ta si ca sa iti mai spun o taina despre numele cristina el e format din 2 parti

      cristi= cristos

      na = NA interj. 1. (Fam., cu valoare verbală) Poftim! ia! ține!

      cristina = POFTIM PE CRISTOS = IA PE CRISTOS =TINE PE CRISTOS

      DECI ACEL NA care VOIT l-am scos ACUM IL ASEZ CA SA VEZI DE CE AM FACUT-O SI CE ADEVAR ESTE IN NUMELE TAU CRISTINA

      SI ALT adevar este

      crist =CRÍST s. m. reprezentare a lui Isus Cristos crucificat. (< fr. christ, lat. christus, gr. khristos)
      Crist m. 1. unsul Domnului; 2. chipul lui Iisus pus pe cruce:
      ina =-INÁ suf. „a transforma în...”, „a atribui ceva”. (< fr. -iner, cf. lat. -inare)


      cristina = a transforma in crucificarea lui CRISTOS
      CRISTINA = a atribui ceva unsului Domnului

      si din acest nume pot sa iti arat destule versete care certifica acest NUME dar nu e locul aici si ramine o taina ..... asadar nu degeaba ´´ m-am luat de nume ´´ cind ´´ te-ai trezit ´´ in iisus .... totul e la vedere pentru cel sau cea care vede CORECT ....
      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    49. ACOLO ESTE TARA MEA ...

      https://www.youtube.com/watch?v=yUgIyYlMqII

      CU CACIULILE PE FRUNTE
      https://www.youtube.com/watch?v=9HzTEyw1170

      Doamne ocroteste-i pe romani (versuri)
      https://www.youtube.com/watch?v=ayDBUjnrADg


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    50. Spui lucruri ok ca acestea despre numele Cristina. Stiam ce inseamna acest nume si ma bucur ca am acest nume. Ma reprezinta. Ca si celalalt nume al meu Elena.
      In sensul acesta, da, am avut preconceptii. Scuze.

      Insa cum ti-am mai zis, ai grija ca filtrând toate ce le vezi prin versetele din biblie esti subiectiv. Pentru ca nu cunosti sufletul nici unei persoane ce scrie pe blog.
      Ce ai scris aici:


      DECI ROMANIA CA NEAM ARE O MISIUNE DEOSEBITA DE A PROPOVADUI ORTODOXIA LA TOATE POPOARELE si tu si restul ce faceti ??? va lepadati de ADEVAR si imbratisati ´´ alte credinte si religii MOARTE ´´

      NU ai dreptate. Pentru ca din ce se scrie aici pe blog, nu e viata totala si misiunea persoanei care scrie! Daca ai cunoaste mai mult, ai face cum a facut Iisus, ai lua omul ca atare. Si in orice ai avea de spus, ai spune, ajutând omul ridicandu-l de la nivelul care este. Dar conchid ca ai si tu misiunea ta, de a curata pe ici pe acolo. Insa necunoscând adevarul complet despre o persoana si viata ei, te avanti prea mult si aduci judecati gratuite. Adica in plus judeci fata de CEEA CE ESTE IN REALITATE CU VIATA UNEI PERSOANE.

      Iar pentru NAMASTE, nu e un afront,ti-am scris expres, tocmai ca stiam ca o sa te provoc sa scoti nationalismul din tine.

      “Mă închin divinității din tine” sau “lumina din mine recunoaște lumina din tine” sau “divinitatea din mine salută divinitatea din tine” sunt tot atâtea interpretări pentru Namaste.

      In ce priveste faptul ca poporul roman are misiunea de a vesti la alte popoare ortodoxia, e convingerea ta. Nu e convingerea si a altora.
      In sufletul multor crestini ce nu sunt ortodoxi, e Hristos viu si lucreaza, si multi astfel de crestini Il vestesc pe Iisus omenirii. Daca ai fi cunoscut astfel de persoane in viata ta, a caror viata a fost schimbata de Hristos, si ei au fost chemati spre o confesiune sau alta, daca ai fi cunoscut cum lucreaza Duhul Sfant prin astfel de oameni, si iubirea lor, umilinta lor, si faptul ca ei nu fac din confesiunea lor, ”unica biserica adevarata”, daca ai fi cunoscut cu duhul acestea,... atunci, ai fi inteles macar rational ca Hristos despre care scrii, nu va SPUNE VREODATA: TREBUIE SA INTRI IN BISERICA ORTODOXA. CA ACOLO ESTE ADEVARUL.

      Nu draga CRESTIN ORTODOX, nu vei auzi vreodata de la Hristos acest lucru.
      Pentru ca ADEVARATA MARTURIE SE DA CU VIATA INTREAGA OFERITA LUI HRISTOS, iar misiunea unei atfel de persoane intrece limitele oricarei denominatiuni, caci Il face cunoscut pe Hristos cel Viu, celorlalti.
      Oricum, de as vorbi despre aceste lucruri care tin de misiunea spirituala, nu accepti tu. Caci esti ultra ortodox si nationalist.


      Niciodata nu vei convinge pe cineva aducând argumente din biblie, ca biserica lui Hristos este biserica ortodoxa. In evanghelii Iisus nu spune nimic despre biserica. El vorbeste despre marturisirea, misiunea spirituala a celor ce vor crede in El, a celor care Il vor cunoaste pe El.
      Eu Crist, sunt convinsa ca Hristos nu are astfel de preferinte, El vrea doar ca multi, toti sa Il cunoasca pe El, pe Tatal, pe Duhul Sfant, ca ” toti sa fie una”.

      Ștergere
    51. cristina VEZI IARA CA VORBESTI PROSTII cit tine de mari DAR INTAI TE CITEZ SI ITI ARAT Sfinta Scriptura ce spune CA SA PRICEPI CA HABAR NU AI
      ´´Niciodata nu vei convinge pe cineva aducând argumente din biblie, ca biserica lui Hristos este biserica ortodoxa. In evanghelii Iisus nu spune nimic despre biserica. El vorbeste despre marturisirea, misiunea spirituala a celor ce vor crede in El, a celor care Il vor cunoaste pe El.
      Eu Crist, sunt convinsa ca Hristos nu are astfel de preferinte, El vrea doar ca multi, toti sa Il cunoasca pe El, pe Tatal, pe Duhul Sfant, ca ” toti sa fie una”. ´´


      RASPUNS CRISTINA ,
      VERSETELE CARE SPUN CLAR CA IN BISERICA ORTODOXA IL GASESTI PE HRISTOS CA BISERICA ESTE TRUPUL SAU SI EL CAPUL , DA AI AUZIT BINE SI ACUM VEZIIIIII ca sa nu mai vorbesti fara sa stii

      versete CLARE DIN SFINTA SCRIPTURA si te pot face ANTIHRISTA DA cind afirmi impotriva a ce e scris ??? DAAA o fac pentru ca ATACI PE INSUSI IISUS HRISTOS SI ASTA SE NUMESTE ANTIHRIST A CAREI ADEPTA ESTI PRIN CE SCRII :
      EFESENI
      ´´ precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor şi este.´´

      după cum şi Hristos a iubit Biserica, şi S-a dat pe Sine pentru ea,
      26.Ca s-o sfinţească, curăţind-o cu baia apei prin cuvânt,
      27.Şi ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană.

      DECI BISERICA = TRUPUL LUI HRISTOS SI IN TRUPUL LUI HRISTOS
      GASESTI PE HRISTOS ....

      asadar cristina LASA VRAJELILE NEWAGEISTE ca NU STII ce vorbesti

      despre LUMINA SFINTA DE LA IERUSALIM AI AUZIT CA VINE NUMAI LA ORTODOCSI ???( IA SI CITESTE DESPRE EA , DACA NU POTI SA AJUNGI LA IERUSALIM CIND COBOARA CA SA VEZI CU OCHII TAI ---- e alta discutie si nu intru in amanunte CA SA VEZI asta ca nu e locul ...
      DAR DESPRE INTOARCEREA IORDANULUI DE DOUA ORI IN DOUA ZILE DIFERITE ?
      DAR DESPRE LUMINA DE PE TABOR ????

      DECI CRISTINA esti LA INCEPUT cu cautarile SI FI CONVINSA CA POTI PIERDE VREMEA SA CAUTI ca asa vrei dar LOCUL in care cauti NU E nu e cel care E ADEVARAT ... CITESTE ASA CA IDEE ´´ Marii initiati AI INDIEI si Parintele Paisie ´´ SI apoi o sa vezi ...

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox


      Ștergere
    52. cit despre aceste PROSTII SI TE CITEZ :´´ In sufletul multor crestini ce nu sunt ortodoxi, e Hristos viu si lucreaza, si multi astfel de crestini Il vestesc pe Iisus omenirii. Daca ai fi cunoscut astfel de persoane in viata ta, a caror viata a fost schimbata de Hristos, si ei au fost chemati spre o confesiune sau alta, daca ai fi cunoscut cum lucreaza Duhul Sfant prin astfel de oameni, si iubirea lor, umilinta lor, si faptul ca ei nu fac din confesiunea lor, ”unica biserica adevarata”, daca ai fi cunoscut cu duhul acestea,.´´ ITI SPUN SIMPLU

      credinta FALSA NU MANTUIESTE SI ORICINE NU ESTE IN ORTODOXIE are CREDINTA FALSA indifereNt daca AU IMPRESIA ca sunt crestini .... NU POTI FI CRESTIN AUTENTIC SI SA AI CREDINTA FALSA .... asta sa o stii de la mine CA E LOGICA ELEMENTARA ....iar faptele NU MANTUIESC sa o stii si pe asta SI NICI LEGEA ..... deci CREDINTA TUTUROR ´´ CRESTINILOR DIN ALTE CONFESIUI ESTE FALSAAAAAAAAAAAAAAAAAA si DUHUL ESTE ANTIHRIST, de asta am spus mai sus de posedarea lor si la ei se va spune :
      21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
      22.Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?


      si IISUS LE VA SPUNE :
      23.Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.

      FARADELEGEA ESTE SI CREDINTA FALSA si ERETICA CACI SE INCHINA ACESTI OAMENI TATALUI MINCIUNII .... AI AUZIT BINE , SE INCHINA TATALUI MINCIUNI DIAVOLUL SI CA SA VEZI UITE AICI :
      1.Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor,

      SI CA SA PRICEPI DE CE uite aici CUM DIAVOLUL recunoaste pe HRISTOS asta ca sa iti raspund IN AVANS de ce AI IMPRESIA CA sunt cu hristos cind vorbesc despre hristos ... si diavolul CONFIRMA pe IISUS dar NU E CRESTIN autentic ci CRESTIN ERETIC = DEMONIZAT ....

      28.Şi trecând El dincolo, în ţinutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizaţi, care ieşeau din morminte, foarte cumpliţi, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea.
      29.Şi iată, au început să strige şi să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti?
      30.Departe de ei era o turmă mare de porci, păscând.
      31.Iar demonii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoţi afară, trimite-ne în turma de porci.


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    53. Insa cum ti-am mai zis, ai grija ca filtrând toate ce le vezi prin versetele din biblie esti subiectiv. Pentru ca nu cunosti sufletul nici unei persoane ce scrie pe blog.

      esti tu convinsa ?
      IA SA VEDEM ce cunosc CA SCRIS ESTE :
      36.Vă spun că pentru orice cuvânt deşert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii.
      37.Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit.

      DECI SCRIERILE TALE SUNT JUDECATE si din ele POT CONCLUZIONA CE AM FACUT PINA ACUM CACI roadele SUNT scrise IN ELE ....si am gacut-o OBECTIV ca scris este :
      33.Ori spuneţi că pomul este bun şi rodul lui e bun, ori spuneţi că pomul e rău şi rodul lui e rău, căci după roadă se cunoaşte pomul.
      34.Pui de vipere, cum puteţi să grăiţi cele bune, odată ce sunteţi răi? Căci din prisosul inimii grăieşte gura.

      dupa cum vezi POT CUNOASTE din SCRIERILE TALE roadele INIMII ca DE ACOLO GRAIESTE GURA ( SCRIE MINA ) ..... e corect SI OBIECTIV ??? daaaaaa ...... ADEVARUL E DUR , dar NU NE JUCAM CU MANTUIREA prin cuvinte DESARTE , caci ele devin trupul NOSTRU si GRESELILE SI PACATELE ne INTUNECA ....

      deci cristina INIMA TA DIN CE AI SCRIS PINA ACUM nu e ok IN CREDINTA ADEVARATA si ESTI INTUNECATA de PROSTIILE DIAVOLESTI scrise si daca nu imi pasa PUTEAM SA TAC dar e scris : ´´ mergeti SI PROPOVADUITI EVANGHELIA IN TOATA LUMEA ´´ si NEAMUL ROMANESC DIN CARE EU CU MADRIE FAC PARTE asta fac ... TU POTI SA ALEGI sa TE DEZICI DE NEAMUL ROMANESC cum de fapt o faci prin ce scrii DAR SA NU TE MIRI CIND VEI FI ELIMINATA DIN EL CA ASA AI DECIS .. si se va intimpla asta DACA nu te intorci IN NEAMUL ROMANESC ... dur adevar STIU , dar IA MASURI si ELIMNA TOT CE E ERETIC= DIAVOLESC din tine CA MAI DEVREME SAU MAI TARZIU , daca NU O FACI , demonii VOR CERE ce e al lor CU ACORDUL TAU caci AI INVATAT MINCIUNILE LOR ... CIT DESPRE CREDINTA ADEVARATA UITE CE FACE ??SI ASTA FACE ORTODOXIA cind PROTEJEAZA pe cei sau cele CARE O ASCULTA de ATACURILE DIAVOLESTI PRIN INVATATURILE LOR ´´ INTERZICIND ´´ INVATATURI CARE TE DUC LA PIERZANIE DE LA REIKI , ASTROLOGIE , MAGIE , ALTE RELIGII ETC ETC ETC intr-un cuvint OCULTISMUL .... TOT CE E ASCUNS ESTE DE LA DIAVOL SI SE NUMESTE OCULT ....

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    54. NU ai dreptate. Pentru ca din ce se scrie aici pe blog, nu e viata totala si misiunea persoanei care scrie! Daca ai cunoaste mai mult, ai face cum a facut Iisus, ai lua omul ca atare´´

      OMUL CA ATARE e PACATOS ca scris este :
      psalm 50
      6.Că iată întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea.

      si pentru CA AM LUAT ACEST LUCRU IN CALCUL uite aici ce SCRIE ca TREBUIE FACUT :

      Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.

      CONCLUZIA SIMPLA
      SINELE PACATOS SI GRESIT lepadat COMPLET pus CRUCE ... deci SA TE IAU CA ATARE CA IISUS exact ASTA AM FACUT MEREU SI MEREU ....

      si oricind AM SCRIS despre ASTA
      35.Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa.

      deci SUFLETUL nu este SINELE tau ci CUVINTUL LUI DUMNEZEU CARE LUCREAZA DUPA LEPADAREA DE SINE COMPLETA si LUAREA CRUCII .... deci oricine NU IA CRUCEA Ç( si multe confesiuni ´´ crestine ´´ PE CARE LE LAUZI NU O FAC ) INCALCA ASTA .... deci din multi crestini NEORTODOCSI pe care ii cunosti NU ISI FAC SFINTA CRUCE deci NU SUNT CRESTINI .... asa poti verifica SI SA FACI UNA DIN TRIERI ....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    55. Iar pentru NAMASTE, nu e un afront,ti-am scris expres, tocmai ca stiam ca o sa te provoc sa scoti nationalismul din tine.
      “Mă închin divinității din tine” sau “lumina din mine recunoaște lumina din tine” sau “divinitatea din mine salută divinitatea din tine” sunt tot atâtea interpretări pentru Namaste.

      tocmai ca NU AM PUS ASTA ca sa TE PROTEJEZ dar acum VAD CA TU AI SCOS DIN TINE ( stiinta sarpelui )astea si atunci sa le desfiintez:

      divinitatea din tine NU EXISTA ca e SARPELE ca scris este :

      13.Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: "Pentru ce ai făcut aceasta?" Iar femeia a zis: "Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat"

      deci AMAGIREA acestui salut ESTE CA GOLUL in loc SA TE RUSINEZE , eva , TE INCINTA in continuare LASINDU-TE AMAGITA din nou si din nou , dar ADAM nu mai gusta PROSTIILE ASTEA .....intelegi??? deci daca in trecut VRAJELILE ASTEA au dus la :
      7.Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.

      pentru ca adam a ascultat de femeie
      12.Zis-a Adam: "Femeia care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat din pom şi am mâncat".

      acum NU O MAI FACE .... ha ha ha ... asadar cristina BARBATUL TE VA STAPINI SI CAPUL TAU ESTE BARBATUL( la cite
      prostii ai scris pina acum SE ADEVERESTE ACEST VERSET CU VARF SI INDESAT si DE CE sa fie el capul --- ha ha ha ) si CAPUL BARBATULUI ESTE Cristos .... CA SCRIS ESTE :
      atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni".
      22.Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului,
      23.Pentru că bărbatul este cap femeii,

      SI DACA VREI SA TE RAZVRATESTI ATACA-O PE EVA = femeia pacatoaa CA A MINCAT DIN POMUL GRESIT ascultind de CAPUL = SARPELE SI A ADUS INVATATURILE DEMONILOR SI MOARTEA ... SI AL DOILEA DUSMAN dupa CE O REZOLVI PE EVA este SARPELE ..... adevar DUR STIU , dar HRISTOS CARE ESTE BARBAT nu se lasa AMAGIT de NICI O FEMEIE .....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox





      Ștergere
    56. cristina invataturile tale sunt de aici :
      1 TIMOTEI 4
      1.Dar Duhul grăieşte lămurit că, în vremurile cele de apoi, unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor,
      2.Prin făţărnicia unor mincinoşi, care sunt înfieraţi în cugetul lor.

      si omul devine propovaduitorul lor ca este scris :

      ioan 8

      44.Voi sunteţi din tatăl vostru diavolul şi vreţi să faceţi poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni şi nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii.


      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    57. ortodoxia
      ce se înţelege prin „ortodoxie”? Cuvântul „ortodoxie” este de origine greacă, format din orthos şi doxa, adică dreapta credinţă, închinare adevărată, sobornicească, învăţătură care se plasează în continuitatea directă şi neîntreruptă a Tradiţiei apostolice, prin intermediul teologiei patristice şi neopatristice şi care formează credinţa comună a Bisericii neîmpărţite din primul mileniu. Ortodoxia se identifică cu însăşi tradiţia apostolică, aşa cum a fost confirmată, interpretată şi dezvoltată prin consensul Bisericii Universale. De fapt, didascalia ‒ adică regula de credinţă apostolică ‒ a fost criteriul de bază al Ortodoxiei.

      (Arhimandrit Cleopa Ilie, Călăuză în Credința Ortodoxă, Editura Episcopiei Romanului, 2000, p. 119)

      Ștergere
    58. am citit si despre Lumina DE LA Ierusalim, si cartile de care ai amintit, am fost in multe pelerinaje. Când am fost odata la pr Iustin Parvu, cu un baiat care era reticent fata de icoanele facatoare de minuni in ortodoxie, el,pr Iustin i-a vorbit si i-a dat exemplu, de Maica Domnului care apare de multi ani la Medjugorje. Maica Domnului care vine si da mesaje crestinilor catolici. Te rog, aici ai o problema cu partea spirituala, nu mai fi tare de cerbice. Si te rog nu mai trage concluzii pripite despre oameni in general. Dupa tine lumea se rezuma la cei mantuiti,ortodoxii, ereticii care sunt toti ceilalti si merg in iad. Daca tu crezi asa cum crezi, fa cum stii. Ramane sa ne întâlnim la acea judecata a inimilor care o va face Iisus! pana atunci iti urez Drum Bun!

      Ștergere
    59. cristina shanti10 august 2016, 20:25
      am citit si despre Lumina DE LA Ierusalim,

      SI EA VINE NUMAI LA ORTODOCSI , si ASTA AI CITIT , DA ??? DECI CATOLICII SA IA AMINTE cind SE INTORC IN ORTODOXIE .....

      si cartile de care ai amintit, am fost in multe pelerinaje.

      daca ai fost in pelereinaje SI INCA NU AI PRICEPUT CA ORTODOXIA este CALEA ADEVARATA SI UNICA , fie NU TI S-A EXPLICAT si atunci eu imi fac mea culpa pentru ACEI ORTODOCSI care nu au facut-o si ti-am exlicat pina acum cit am putut de bine pentru slava SFINTEI TREIMI . dar DACA TI S-A EXPLICAT si TU INCA CONTINUI sa combini MINCIUNILE cu ADEVARUL = ORTODOXIA atunci fie o faci DIN REA VOINTA , fie NU VREI sa lasi prostiile , fie ITI PLACE , fie ESTI MINDRA si te lasi amagita de demoni


      ´´Când am fost odata la pr Iustin Parvu, cu un baiat care era reticent fata de icoanele facatoare de minuni in ortodoxie, el,pr Iustin i-a vorbit si i-a dat exemplu, de Maica Domnului care apare de multi ani la Medjugorje. Maica Domnului care vine si da mesaje crestinilor catolici.´´

      ia explicat de catolici CA EI S-AU RUPT DIN ORTODOXIE la SCHISMA si parintele IUSTIN PIRVU STIA FOARTE BINE ASTA , si stia bine CA ORTODOXIA este CEA VALABILA , dar prietenul tau NU ERA PREGATIT SA AFLE ACESTE LUCRURI MAI DEPARTE SI ERA IMPRESIONAT DE APARITII SI ATUNCI DUHUL SFINT AL ORTODOXIEI AFLAT IN PARINTELE IUSTIN PIRVU a gasit o cale FOARTE INTELEAPTA SA IL ATRAGA CACI ACEL PRIETEN ERA FASCINAT DE APARITIILE DE LA MEDJUGORJE ....... DECI NU AI INTELES ce a facut parintele IUSTIN PIRVU , dar acum AI PRICEPUT CA CE SPUI TU E TOTAL FALS

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    60. cristina CONTINUARE

      ´´ Te rog, aici ai o problema cu partea spirituala, nu mai fi tare de cerbice. Si te rog nu mai trage concluzii pripite despre oameni in general.´´

      CE SA FACEM ca SCRIS ESTE SI TU AI O PROBLEMA cu ADEVARUL SCRIS si atunci ORI TE FACI CA Nu vezi , ori NU VREI SA VEZI dar RAMINE SCRIS PENTRU TIMPUL CIND AI SA VEZI :

      7.Mereu învăţând şi neputând niciodată să ajungă la cunoaşterea adevărului.

      13.Iar oamenii răi şi amăgitori vor merge spre tot mai rău, rătăcind pe alţii şi rătăciţi fiind ei înşişi.

      ´´ Dupa tine lumea se rezuma la cei mantuiti,ortodoxii, ereticii care sunt toti ceilalti si merg in iad.´´

      TOTAL GRESIT
      SUNT ORTODOCSI care AU O SANSA SA FIE MANTUITI , NU CA SUNT AUTOMAT MANTUITI
      cei care VIN LA ORTODOXIE ca SA AIBA SANSA sa fie mantuiti
      restul CARE NU VOR SA FIE MANTUITI , RAMININD in credintele lor false SI MANTUIREA NU SE FACE CU FORTA SI RAMIN IN IAD ca E SCRIS CLAR :
      3.Şi orice duh, care nu mărturiseşte pe Iisus Hristos, nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui antihrist, despre care aţi auzit că vine şi acum este chiar în lume.....

      ASADAR NU MAI PUNE DE LA TINE , ce crezi tu ca spun eu SI DACA NU AI PRICEPUT intreaba si raspund DIN NOU SI DIN NOU pina ITI E CLAR ce spun eu SI NU CE CREZI TU ca spun eu ..... capisci ????

      AVIZ AMATORILOR SI AAMTOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    61. :CRISTINA continuare
      ´´ Daca tu crezi asa cum crezi, fa cum stii. Ramane sa ne întâlnim la acea judecata a inimilor care o va face Iisus! pana atunci iti urez Drum Bun!´´

      eu stiu asa SI AICI E SFINTA SCRIPTURA :
      6.Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaşte pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaştem Duhul adevărului şi duhul rătăcirii.

      IISUS HRISTOS = CALEA , ADEVARUL SI VIATA
      IISUS HRISTOS = ADEVARUL INTRUPAT
      IISUS HRISTOS UNICUL FIUL A LUI DUMNEZEU
      IISUS HRISTOS LUMINA LUMII
      IISUS HRISTOS = IMPARATIA CERURILOR
      IISUS HRISTOS INVIAT DIN MORTI CU MOARTEA PE MOARTE CALCIND , SI CELOR DIN MORMINTE VIATA DARUINDU-LE
      etc etc etc

      ai tu in alte religii UNUL CARE A INVIAT DIN MORTI si CARE DA VIATA IN IMPARATIA CERURILOR ??? nuuuuu ,,,, deci intr-o logica simpla CINE NU ADUNA CU MINE RISIPESTE , ASA A ZIS IISUS HRISTOS si atunci ceilalti FARA IISUS HRISTOS unde ajung ??? EXACT in iad CA DREPTII DIN VECHIUL TESTAMENT , dar DIFERENTA DINTRE DREPTII DIN VECHIUL TESTAMENT si ´´ dreptii ´´ din restul religiilor ESTE CA DUMMNEZEUL LUI AVRAAM , LUI ISAAC SI IACOV ESTE UN DUMNEZEU VIUUUUU si ia scos din iad CIND A VENIT IISUS HRISTOS ,iar RESTUL de ´´ dumnezei ´´ ORI SUNT MORTI ori sunt DEMONI ... dur adevar STIU , dar aici nu ne jucam cu mantuirea NIMANUI cind vorbim ce vorbim ...

      ´´Ramane sa ne întâlnim la acea judecata a inimilor care o va face Iisus!´´

      15.Şi fiindcă de mic copil cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să te înţelepţească spre mântuire, prin credinţa cea întru Hristos Iisus.
      16.Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate,
      17.Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru orice lucru bun.

      pina sa ne intilnim la judecata asta, INTILNIREA La JUDECATA PARTICULARA o face FIECARE SINGUR si DACA NU TRECI VAMILE nu mai apuci sa ne intilnim la judecata inimilor IMPREUNA .... deci CIT TRAIESTI PUNE CE TREBUIE IN INIMA TA SI ANUME CLARITATEA ORTODOXIEI SI CIT DE MULTE POTI DIN ADEVARURILE EI CU HAR PESTE HAR ca dupa ce mori NU SE MAI ADAUGA NIMIC ca nu mai poti pune TU si TI SE VA CERE LA CELE 24 DE VAMI TOT CE NU ESTE HRISTOS si E DEMONISM si CUTREMURUL SUFLETULUI ESTE FRICA TERIFIANTA cind DEMONII ItI CER CE E AL LOR ..judecata TA ca a oricarui OM , este minutioasa si nu e nimic scapat din ce ai facut , spus , scris , gindit etc etc etc .. NU TE JUCA CU MANTUIREA TA ......
      de asta spun ca BISERICA = trupul lui HRISTOS , vindeca , ajuta , MANTUIESTE CACI FARA BOTEZ , spovedanie si IMPARTASANIE cu TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS nu aveti NICI O SANSA ..... DECI NICI O ALTA RELIGIE a LUMII in afara de ORTODOXIE NU MANTUIESTE ... dur adevar stiu DAR LUMINA DE LA IERUSALIM E PENTRU TOTI , AN DE AN , DE VAZUT , ATINS SI SIMTIT si CIT EA STA MARTURIE PENTRU ORTODOXIE , NIMENI NU VA PUTEA SPUNE CA NU A STIUT DESPRE ORTODOXIEEEEE , nimeniiiiiiiii .... deci ATENTIE MARE CE PROPOVADUITI ca VI SE VA CERE LA JUDECATA si IN CE ATI TRAIT SI V-ATI MANIFESTAT IN AIA VETI FI JUDECATI si ORI IN RAI . ORI IN IADDD .... nu exista altceva SI NU VA AMAGITI SINGURI CA SCAPATI cu MINCIUNI ale demonilor ....


      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    62. cristina ,

      1 TIMOTEI 4

      16.Ia aminte la tine însuţi şi la învăţătură; stăruie în acestea, căci, făcând aceasta, şi pe tine te vei mântui şi pe cei care te ascultă.

      care invatatura ai putea intreba ?
      raspuns :

      16.Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate,

      Scriptura SFINTA = INVATATURA = insuflată de Dumnezeu( asta sa VADA toti care o blameaza ca e modificata SI ALTE BAZACONII SI DUMNEZEU ARE GRIJA de ADEVARUL EI )

      Va puneti cu DUMNEZEU ??? INCERCATI si aflati pe pielea voastra PUTEREA LUI si sa nu va plingeti apoi CA NU ATI VRUT ASTA ....HA HA HA ....POTOPUL A FOST PENTRU ASTIA CARE RIDEAU DE DUMNEZEU CA E ´´ NEPUTINCIOS ´´ PINA IA INECAT PE TOTI , SODOMA SI GOMORA RIDEA SI EA DE DUMNEZEU pina a ARS COMPLET ...incercati si voi astia sau astea si mai declarati prostii despre SFINTA SCRIPTURA si cind vine MANIA LUI DUMNEZEU sa nu va aduceti aminte ce ati FACUT CA SCRIS ESTE :
      6.Pentru care vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării, COLOSENI 3

      aviz amatorilor si amatoarelor

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    63. ISAIA 33

      10.Acum Mă voi scula, zice Domnul, acum Mă voi ridica, acum Mă voi înălţa!
      11.Zămislit-aţi fin şi aţi născut paie, suflarea voastră e foc care vă va mistui,
      12.Popoarele vor fi prefăcute în cenuşă ca spinii tăiaţi şi mistuiţi de foc!
      13.Voi cei de departe, auziţi ce am făcut, şi voi cei de aproape, cunoaşteţi puterea Mea!
      14.Păcătoşii vor tremura în Sion şi pe cei fără de lege fierul îi va cuprinde: "Care din noi poate să îndure focul mistuitor, care din noi poate să stea pe jarul cel de veci?"

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    64. 11.Acestea să le porunceşti şi să-i înveţi.
      dreapta credinţă= ortodoxia
      Cuvântul „ortodoxie” este de origine greacă, format din orthos şi doxa, adică dreapta credinţă,

      7.Iar de basmele cele lumeşti şi băbeşti, fereşte-te şi deprinde-te cu dreapta credinţă( ORTODOXIA ).
      8.Căci deprinderea trupească la puţin foloseşte, dar dreapta credinţă( ORTODOXIA ) spre toate este de folos, având făgăduinţa vieţii de acum şi a celei ce va să vină.
      9.Vrednic de credinţă este acest cuvânt şi vrednic de toată primirea,
      10.Fiindcă pentru aceasta ne şi ostenim şi suntem ocărâţi şi ne luptăm, căci ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, Care este Mântuitorul tuturor oamenilor, mai ales al credincioşilor.
      11.Acestea să le porunceşti şi să-i înveţi.

      1 Timotei 4

      Ștergere
    65. tu ai o problema mare. Nici macar nu stii sa citesti ce am scris: am scris destul de clar, acel prieten e ortodox convins, mereu dadea argumente din biblie, era ceva de genul tau. Dar nu credea in icoanele facatoare de minuni din ortodoxie. Ai inteles?! Avea o problema cu acceptarea aparitiilor, viziunilor, minunilor care mai apar in lumea ortodoxa. Intelegi?!
      Si eu am intrat cu el la pr Iustin. Si când acest baiat i-a zis: ” parinte eu nu cred in icoane facatoare de minuni, pr Iustin i-a zis asa: ” dar de ce nu crezi?! Uite Maica Domnului nu se arata numai la ortodoxi. Ea a aparut si intr-un sat din croatia Medjugorje,la catolici. Maica Domnului are aparitii peste tot.” Acestea au fost cuvintele pr Iustin.
      Si te rog citeste bine si nu le mai rastalmaci cum vrei tu, nu le mai interpreta. Pr Iustin din ce am discutat cu el, credea in ”ecumenismul dumnezeiesc”, asta e expresia lui.
      Am intervenit sa scriu acestea ca sa nu mai rastalmacesti cuvintele pr Iustin.

      Ștergere
    66. acel baiat nu accepta nimic de la catolici, ii considera eretici,deci nu avea cum sa accepte aparitiile Maicii Domnului la ei, ca acest lucru este adevarat. Si tocmai pr Iustin i-a dat o astfel de marturie cu simplitate din credinta lui. Pr Iustin era convins de aceste aparitii de la Medjugorje ca sunt autentice, si ca Maica Domnului ii iubeste pe toti crestinii.

      Ștergere
    67. Cristina iti dai seama ca asta înseamnă ca Maica Domnului nu este ortodoxa! Ce ne facem?! :)))

      Ștergere
    68. cristina shanti11 august 2016, 21:59
      tu ai o problema mare. Nici macar nu stii sa citesti ce am scris: am scris destul de clar, acel prieten e ortodox convins, mereu dadea argumente din biblie, era ceva de genul tau.

      raspuns
      ORTODOX CONVINS care NU CREDE IN ICOANE FACATOARE DE MINUNI ??? PE BUNE ??? ca dadea citate din biblie ASTA NU IL FACE ORTODOX CONVINS ci CAUTATOR AL ORTODOXIEI ,,,, NU CONFUNDA LUCRURILE .... SI NU ERA GENUL MEU CA NU ARE CUM CA MULTI DIN ORTODOCSI CU NUMELE nu sunt genul meu ,,,, NU ORICINE SE CREDE ORTODOX E SI ORTODOX , ASTA SA O STII DE LA MINE ...


      ´´Dar nu credea in icoanele facatoare de minuni din ortodoxie. Ai inteles?! Avea o problema cu acceptarea aparitiilor, viziunilor, minunilor care mai apar in lumea ortodoxa. Intelegi?!´´

      DUPA CUM SPUNEAM MAI SUS NUUUUU E ORTODOX CONVINS CI CAUTATOR ... DECI REPET CA SA PRICEPI , DACA ERA ORTODOX CONVINS NU AVEA NICI UN FEL DE PROBLEME CU MINUNILE ORTODOXIEI CA AR FI GASIT LA SFINTII PARINTI CITE VROIA ....


      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    69. cristina CONTINUARE


      i-a zis: ” parinte eu nu cred in icoane facatoare de minuni, pr Iustin i-a zis asa: ” dar de ce nu crezi?! Uite Maica Domnului nu se arata numai la ortodoxi. Ea a aparut si intr-un sat din croatia Medjugorje,la catolici. Maica Domnului are aparitii peste tot.” Acestea au fost cuvintele pr Iustin.
      Si te rog citeste bine si nu le mai rastalmaci cum vrei tu, nu le mai interpreta. Pr Iustin din ce am discutat cu el, credea in ”ecumenismul dumnezeiesc”, asta e expresia lui.
      Am intervenit sa scriu acestea ca sa nu mai rastalmacesti cuvintele pr Iustin.´´


      HAI SA ITI EXPLIC DIN NOU , POATE PRICEPI CE A SPUS PARINTELE IUSTIN PIRVU CA SA NU MAI RASTALMACESTI TU LUCRURILE

      MAICA DOMNULUI A APARUT SI LA CATOLICI .... asta sa retii pentru inceput

      ECUMENISMUL DIN ”ecumenismul dumnezeiesc” A LUI IUSTIN PIRVU INSEAMNA INTOARCEREA CATOLICILOR LA ORTODOXIE ... POTI INTREBA PE ORICE PREOT ORTODOX SI IUSTIN PIRVU ERA PREOT ORTODOX CA LA ASTA SE REFERA ... DECI IUSTIN PIRVU IA PREZENTAT DESPRE APARITIILE DIN CATOLICISM , CA SA PRICEAPA CA LA UN MOMENT DAT MAICA DOMNULUI VA FACE ACEASTA INTORCERE A CATOLICILOR LA ORTODOXIE ... AI PRICEPUT ??? SI MAICA DOMNULUI ATESTA REVENIREA ASTA CIND APARE LA CATOLICI , NU CA SA CONFIRME CATOLICISMUL CA SI CORECTITUDINE ??? PRICEPI DIFERENTAAAAA ???? DECI LUMINA DE LA IERUSALIM CARE VINE NUMAI SI NUMAI LA ORTODOCSI CONFIRMA ADEVARUL ORTODOXIEI asupra catolicismului .... DECI REPET ´´ ECUMENISMUL LUI IUSTIN PIRVU SI A MULTOR SFINITI PARINTI , LA INTOARCEREA CATOLICILOR IN SINUL BISERICII ORTODOXE SE REFERA

      ECUMENISMUL DUMNEZEIESC = INTORCEREA CATOLICILOR LA ORTODOXIE

      SI E MAI USOR DE CREZUT IN APARITII DECIT IN ICOANA FACATOARE DE MINUNI si DIN ACEST MOTIV PARINTELE IUSTIN PIRVU A VORBIT DE ASTA ... CU ALTE CUVINTE LA LUAT INCET INCET CA SA PRICEAPA CA E MAI USOR DE CREZUT CEVA PALPABIL DECI O ICOANA FACATOARE DE MINUNI CIND NU PRICEPI IN CE FEL SE INTIMPLA .... DECI DE ASTA A VORBIT IN SIMPLITATEA LUI, IUSTIN PIRVU DESPRE FECIOARA MARIA ca sa priceapa ortodoxul CU NUMELE DOAR despre ADEVARUL ORTODOX A ICOANELOR FACATOARE DE MINUNI ..... catolicii S-AU RUPT DIN ORTODOXIE si SE VOR INTOARCE LA EA .... despre ´´ ERETISMUL ´´ acesta SPUNEA ORTODOXUL CU NUMELE ( DESI eu ma indoiesc de asta ca ar fi gindit , DAR HAI SA ´´ VEDEM ASTA ´´ la el )

      DECI MAICA DOMNULUI II IUBESTE PE CRESTINII ORTODOCSI SI CATOLICI , nu pe toti ereticii INTELEGI ? DECI CATOLICII SE VOR INTOARCE LA ORTODOXIE SI ASTA PREGATESTE MAICA DOMNULUI PENTRU CATOLICI , INTOARCEREA LA ORTODOXIE ..... DECI INAINTE SA VORBESTI DE CE ANUME CREZI TU CA A SPUS PARINTELE IUSTIN PIRVU NU UITA IN VECI CA E PREOT ORTODOX SI SFINT SI EL A VORBIT CU SI PRIN DUHUL SFINT SI SPUSELE LUI SE INTELEG DUHOVNICESTE

      ADEVAR DUR STIU , DAR MULTI SI MULTE FACETI GRESEALA FATALA SA LUATI SPUSELE UNUI SFINT SI SA LE PUNETI IN MINTEA VOASTRA SI SA TRAGETI CONCLUZII UMANE , cind acel OM INSUFLAT DE DUHUL SFINT a VORBIT ....


      DECI REPET
      MAICA DOMNULUI APARE CA SA UNOEASCA CATOLICII SI SA II ADUCA IN SINUL BISERICII ORTODOXEEEEE din care s-au rupt .....asta FACE MAICA DOMNULUI , SFINTA FECIOARA la aparitiile ´´ catolicilor ´´ ....LUMINA DE LA IERUSALIM CARE APARE NUMAI SI NUMAI LA ORTODOCSI , SI NU LA CATOLICI certifica ADEVARUL COMPLET AL CREPTEI CREDINTE = ORTODOXIA
      CATOLICismul este biserica SORA considerata DE ORTODOXIE si CEA PLECATA din ea CARE SE VA INTOARCE CA FIUL RISIPITOR IN SINUL EI DUPA CE SE VA LASA DE EREZIILE APARUTE DUPA SCHISMA ....


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    70. ECUMENISMUL DIN ”ecumenismul dumnezeiesc” A LUI IUSTIN PIRVU INSEAMNA INTOARCEREA CATOLICILOR LA ORTODOXIE ... POTI INTREBA PE ORICE PREOT ORTODOX SI IUSTIN PIRVU ERA PREOT ORTODOX CA LA ASTA SE REFERA ... DECI IUSTIN PIRVU IA PREZENTAT DESPRE APARITIILE DIN CATOLICISM , CA SA PRICEAPA CA LA UN MOMENT DAT MAICA DOMNULUI VA FACE ACEASTA INTORCERE A CATOLICILOR LA ORTODOXIE ... AI PRICEPUT ??? SI MAICA DOMNULUI ATESTA REVENIREA ASTA CIND APARE LA CATOLICI , NU CA SA CONFIRME CATOLICISMUL CA SI CORECTITUDINE ??? PRICEPI DIFERENTAAAAA ???? DECI LUMINA DE LA IERUSALIM CARE VINE NUMAI SI NUMAI LA ORTODOCSI CONFIRMA ADEVARUL ORTODOXIEI asupra catolicismului .... DECI REPET ´´ ECUMENISMUL LUI IUSTIN PIRVU SI A MULTOR SFINITI PARINTI , LA INTOARCEREA CATOLICILOR IN SINUL BISERICII ORTODOXE SE REFERA

      ECUMENISMUL DUMNEZEIESC = INTORCEREA CATOLICILOR LA ORTODOXIE

      Nu ai dreptate in ce interpretezi tu acolo. Logica a ceea ce spunea pr Iustin e simpla. El credea ca aparitiile Maicii Domnului de la Medjugorje sunt autentice si i-a dat acest exemplu acestui baiat cu logica. Caci baiatul a plecat derutat si rusinat. si-a zis: ”parintele crede cu adevarat ca Maica Domnului vine la catolici, si eu nu cred in minunile din biserica ortodoxa”. Simplu si atat. Nu le mai intoarce tu pe toate partile ca sa iti hranesti latura habotnica. Nu are nici o logica si nici o legatura contextul acela cu ce ai interpretat tu. Tu esti prea incapatanat, tare la cerbice.
      Cu adevarat ortodoxia este hrana ”tare”, nu oricine o poate rumega. Este hrana puternica. Toate sfintele taine se afla si in biserica catolica. In afara de cateva diferentieri dogmatice, tainele bisericii sunt recunoscute de ambele biserici reciproc.
      Daca tu crezi ca plinatatea adevarului dogmatic,ramas neschimbat in biserica ortodoxa depaseste plinatatea harului din sfintele taine ale bisericii catolice, te inseli. Hristos e la fel de viu in sacramentele(sfintele taine) ale bisericii catolice, la fel ca in biserica ortodoxa. Minuni ale sfintei Euharistii(OSTIEI),sunt multe in biserica catolica. De acestea ai auzit??!!
      Tu imi vorbesti de diferentieri dogmatice, dar de spiritualitate, de trairea vietii in Hristos de ce nu vorbesti?! De ce nu atingi si aceasta latura spirituala?!
      Ai citit vietile sfintilor din biserica catolica?!
      Ai fost vreodata la Medjugorje sau in alte locuri de pelerinaj ale catolicilor?!
      Cunosti ceva din spiritualitatea bisericii catolice?!!
      Nu, cu siguranta nu.
      Si atunci, daca nu ai tangenta cu viata spirituala a unei biserici, si nu cunosti cum lucreaza Duhul Sfant in fiecare biserica crestina(chiar si la protestanti care nu cred in Maica Domnului, dar care au cuvântul lui Dumnezeu si se calauzesc dupa el), daca nu ai cunoscut pe Viu cum lucreaza Iisus in vietile acestor crestini de confesiuni diferite, oare cum poti tine un astfel de discurs?!
      Nu putem vorbi despre aceste lucruri.
      Tu te-ai inchis pe dinauntru in biserica ortodoxa, te-ai inchis in dogme si te aperi cu precepte din biblie. Si pe toti ceilalti din alte confesiuni ii condamni ca nu se mântuiesc daca nu revin la biserica ortodoxa.
      Stai si viseaza!
      Caci niciodata nu se va uni biserica asa cum o vezi tu. Sa revina biserica catolica in biserica ortodoxa.

      Ștergere
    71. Nu va veni pentru simplul fapt ca nu se mai poate. Din 1054 sunt aproape o mie de ani de despartire istorica. Tu crezi ca unirea aceasta va fi in forma dogmatica?!
      Nu va fi asa, caci exista multa politica la mijloc.
      Iar ecumenismul care se face la nivel inalt, ierarhic, e mult politizat.
      Asa ca ia-ti adio de la unirea istorica in staulul bisericii ortodoxe!
      Unirea de care vorbea pr Iustin, acel ”ecumenism dumnezeiesc”, e chiar asa cum auzi. Si nimic mai mult. Ecumenism spiritual, de recunoastere, de acceptare, de INTELEGERE A SPIRITUALITATII BISERICILOR CRESTINE. La asta se referea pr Iustin, eu am discutat cu el acestea. Si stiu la ce se referea. Nu mai fa interpretari gratuite, ca si cum ai fost tu cu mine acolo.
      Biserica ortodoxa are adevarul dogmatic neschimbat, e clar.
      Dar tu crezi ca in asta consta biserica adevarata?!
      Biserica lui Hristos sunt toti acei ce cred in El si urmeaza iubirea ce El a marturisit-o.
      Nu a spus El vreodata ca judecata se va face in functie de confesiune!
      A spus doar atat se gaseste in evanghelii ca la judecata vom fi intrebati de ”faptele milei crestine”.
      Daca am slujit celor din jurul nostru, indiferent cine este aproapele nostru, mai ales celor de alt neam , si de alta religie(vezi pilda samariteanului milostiv). Ei , evreii si samaritenii erau in dusmanie(aveau multe diferente dogmatice, si rupturi istorice). Si vezi ce exemplu da Iisus de ”ecumenism dumnezeiesc”?!
      IUBIREA UNESTE SUFLETELE! Aceasta e unirea ce o vrea Hristos!
      Dincolo de dogme religioase. Si multe alte exemple a dat Iisus si in ce priveste mandria,cerbicia
      religioasa.
      As putea avea un discurs mai profund, teologic, si spiritual, dar crede-ma tu ai un nod in zona mintii, si noi nu putem discuta in consens niciodata. Pentru ca tu doar dai citate din biblie, dar nu dai niciodata argumente din trairea ta, argumente spirituale.
      Biserica ortodoxa in profunzimea ei, ma refer la ”trupul duhovnicesc”, adica la acei ce traiesc in ortodoxie, o relatie foarte stransa cu Iisus, aceasta biserica e intr-adevar smerita si puternica. Si aceasta biserica duhovniceasca care este baza ortodoxiei, nu va fi niciodata tare la cerbice. Acestia vor fi marturisitori ai lui Hristos, si vor lumina ca soarele. Nu vor alunga in iad pe cei ce nu cred in dogma ortodoxa.
      Tu vrei sa-ti dau dreptate sa zic: ortodoxia e cea mai tare!
      Dar nu se poate, caci e LOGIC, SI UMAN, SI SOCIAL, SI SPIRITUAL!
      Hristos E IN FIECARE OM!
      El daca doreste se descopera unui om direct ca apostolului Pavel.
      Ai auzit de Sundar Singh?!
      Poate da. Dar nu ai tinut la inima ta nimic, caci bineinteles, dupa ce i-a aparut Hristos, el nu a venit in biserica ortodoxa, ci a aderat la biserica protestanta!

      Ștergere
    72. Iar in ce priveste Miscarea spirituala de la Medjugorje, se vede ca nu stii nimic.
      Sfanta Fecioara Maria la Medjugorje este numita(EA s-a proclamat asa): REGINA PACII. mesajul Ei este de pace si convertire adresat tuturor.
      Prin mesajele care Ea le da, nu s-a impus pelerinilor moduri de gandire sau actiune impotriva moralei sau liturgicii catolice, ori impotriva sacramentelor, nici n-au fost transmise invataturi care sa scandalizeze credinciosii .
      De unde ai scos tu ca Maica Domnului apare acolo ca sa-i pregateasca pe catolici sa se intoarca la ortodoxie?!
      Asta e parerea ta fara logica!
      Pe Papa Ioan Paul al II lea il numea asa: ”fiul Meu”. Citeste si vezi.
      Ea indeamna la convertire si la apropiere de Fiul Ei Iisus.

      Tot vorbesti de Lumina de la Ierusalim.
      Ca vine Lumina Sfanta, crede multa lume,si acesta e un adevar care certifica REALITATEA INVIERII LUI IISUS. De ce trebuie sa se faca din asta un argument ca DOAR biserica ortodoxa este mantuitoare?!
      Biserica te mantuieste sau Hristos care este capul bisericii?!
      Biserica, extensia lui Hristos în lume, după cum spunea părintele Stăniloae, este depozitarul celor două izvoare ale Revelaţiei divine: Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie. Toate pârghiile necesare cunoaşterii lui Dumnezeu se află aici. În Biserică începe de fapt viaţa în Hristos, care înseamnă educaţie.
      Vezi, aici poate incepe viata in Hristos, daca biserica stie cum sa deschida calea spre cunoastere. Insa doar educatia nu este de ajuns. E nevoie de o cunoastere directa, sa ai o relatie personala cu Iisus, ca sa fie vie credinta ta. Pentru ca multi sunt practicanti, dar nu si traitori.
      Insa Cel ce conduce viata bisericii este Duhul Sfant, iar El sufla unde doreste.
      Daca un protestant este atins de Duhul Sfant si daca in numele lui Iisus face vindecari,aceasta ce inseamna?!
      Dupa tine si alti ortodoxi, insemna ca acela vindeca cu ajutorul demonilor.
      Pentru ca doar tu ca ortodox ai dreptul la Duhul Sfant!
      Vezi, aici e vorba de Cunoasterea si Discernerea care ti-o da Duhul Sfant, dar asta nu o poti primi daca te tii cu dintii de dogma.
      Duhul Sfant ii conduce pe toti fii Tatalui, la El, daca omul Il doreste si Il iubeste.
      Crezi ca cei care s-au nascut protestanti, nu au ACESTE DREPTURI?!
      PE DUMNEZEU NIMENI NU IL POATE INGRADI!
      Toata Scriptura ne indeamna, si apostolii la fel sa Cunoastem, sa Intelegem, sa Discernem, sa luam ce este bun, si nu sa respingem, sa stingem duhul, sa alungam profetiile, sau sa aruncam cu pietre in cei ce nu cred ca noi. Nu zic numai de ortodoxi ca sunt exclusivisti, ci si la catolici sunt, si la protestanti. Multi se lauda ca doar ei detin adevarul si nu se satura sa judece lipsurile celuilalt. Cel ce face asta, nu L-a cunoscut cu adevarat pe Hristos! Doar are impresia.

      Tu, crestin ortodox, daca L-ai cunoscut pe Hristos, si esti traitor in practica bisericii ortodoxe, e foarte bine. Atunci da marturie despre Cel care L-ai cunoscut, despre Hristos. Vorbeste despre Inima Lui, despre viata Lui, despre cuvintele Lui!
      Nu mai vorbi despre Hainele Lui!
      Caci Hristos nu e imbracat in Haina Ortodoxa, sau Stofa Catolica, sau Costum Protestant!
      Du-te-n Inima Lui! Direct! Si vezi dupa asta daca mai conteaza foarte mult haina exterioara!

      Intelegi ce spun?!
      Acesta e un ”ecumenism dumnezeiesc”, mergi prima data la Inima Lui Iisus la esenta, si ce te va invata Inima Lui, aceea sa faci. Si o sa vezi ca nici n-o sa mai condamni la iad pe neortodoxi, nici n-o sa mai faci polemici de dogma, o sa traiesti iubinduu-i pe ceilalti, asa cum Iisus i-a iubit!!!!!

      Cu siguranta iar o sa insiri toata biblia aici dar nu vei da argumente spirituale. Pentru ca nu poti,e stilul tau sa citezi biblia. Ce sa facem?!





      Ștergere
    73. Pentru Emanuel,

      nu stiu ce putem face decat sa ne bucuram ca Hristos si Maica Domnului nu sunt ortodoxi.
      Pentru cei care cred ca sunt,conservatorii, Hristos si Maica Domnului sunt suspecti Ei Insisi de erezie!
      Atunci poate vor face si un consiliu ca sa demonstreze cu argumente solide presupusa erezie. Iisus Hristos si Maica Domnului daca incheie relatii solide si cu cei catolici si cu cei protestanti,daca Duhul Sfant ii aduce la Tatal pe multi neortodoxi, atunci vor fi supusi judecatii omenesti!
      La Judecata cu Dumnezeu!
      Cum de a iesit din Forma Fizica ce i-am creat-o?!


      Ștergere
    74. Tot vorbesti de Lumina de la Ierusalim.
      Ca vine Lumina Sfanta, crede multa lume,si acesta e un adevar care certifica REALITATEA INVIERII LUI IISUS. De ce trebuie sa se faca din asta un argument ca DOAR biserica ortodoxa este mantuitoare?!
      Biserica te mantuieste sau Hristos care este capul bisericii?!

      cristina
      biserica ESTE TRUPUL LUI HRISTOS SI DA TRUPUL LUI HRISTOS TE MANTUIESTE .... se numeste LUATI SI MINCATI acesta e trupul meu BISERICA si intrati prin USA ei ... pricepi ????

      si DA ORTODOXIA = DREAPTA CREDINTA SI IN EA SI CU EA VINE LUMINA SFINTA DE LA IERUSALIM CARE CERTIFICA LUMINA LUMII = IISUS HRISTOS .... deci NU LA CATOLICI , NU LA PROTESTANTI , NU LA ALTE CONFESIUNI si STILPUL LOVIT DE FOC ESTE A DOUA CERTITUDINE CA NUMAI SI NUMAI LA ORTODOCSI ESTE ADEVARUL SI CALEA SI VIATA ..... DECI ´´ECUMENISMUL RELIGIOS´´ ESTE ORTODOXIA si TOTI SE VOR INTOARCE LA EA SAU VOR PIERI ... AI AUZIT BINE S STIU CA E DUR ADEVARUL .... LUMINA DE LA IERUSALIM nu ARDE APROXIMATIV 3 MINUTE SI CERTIFICA IUBIREA
      DAR UITI CA APOI ARDE si CERITIFICA DREPTATEA ... deci DACA
      NU ESTI I ORTODOXIE = DREAPTA CREDINTA NU TE MANTUI si lumina DE LA IERUSALIM TE VA ARDE nu te va IUBI ..... deci toti cei sau cele CARE AU FOST ACOLO SI AU RAMAS IN CREDINTA LOR = catolici , musulmani CREDINCIOSI si alte confesiuni DUPA CE AU VAZUT minunea ORTODOXIEI sunt MINCINOSII CARE NU SE VOR MANTUI SI ESTE NORMAL ASA pentru ca STIIND CA EA NU VINE DECIT LA RUGACIUNEA ORTODOXIEIIIII TU INCA MAI STAI IN ALTE minciuni religioase si asta e ECUMENISMUL DIAVOLESC care se pregateste PENTRU INSTAURAREA ANTIHRISTULUI SI PAPA DEJA A SEMNAT TOT FELUL DE EREZII CU CONFESIUNILE RELIGIOASE DN INDIA , CHINA SI ALTE BAZACONII SI PACEA RELIGIOASA ADUCE ANTIHRITSUL CA SCRIS ESTE :
      3.Atunci când vor zice: pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea.
      tesaloniceni 5

      DECI PIERIREA VA FI A LORRRR si DUR Adevar stiu , DAR EU IMI APAR NEAMUL ROMANESC DE PIERE .... tu si restul puteti sa va duceti linistiti la alte neamuri CARE VOR PIERI daca nu se intorc la ORTODOXIE = DREAPTA CREDINTA dar NU SCHIMB ADEVARUL = IISUS HRIstos CA sa iti fiu tie si altor prosti pe plac ...... capisici ???
      ... AI AUZIT BINE SI VAZUT BINE .... LUMINA DE LA IERUSALIM CARE VINE NUMAI SI NUMAI LA ORTODOCSI VA FI JUDECATA ASPRA PENTRU TOATE CONFESIUNILE SI LE VA ARDEEEEE ..... deci NU VA JUCATI CU ACESTE ADEVARURI


      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      si aici CATOLICISMUL in ´´ adevarurile lui ´´ ca sa VEZI PIERE pentru ce face :
      https://www.youtube.com/watch?v=3sEE4oNn3g4

      deci catolicismul ADUNA ereziile pamintului si se va LUPTA cu ortodoxia .... a facut-o IN TRECUT CU INCHIZITIA si nu e bai CA NOI ORTODOCSI NU NE TEMEM .... HA HA HA

      aviz amatorilor si amataorelor

      crestin ortodox

      PS n iau toate PROSTIILE SCRISE DE TINE ca nu are sens , DAR AI SCRIS LA PROSTII cit tine de mari .....astea sunt din POMUL OPRIT citire si poti citi raspunsurile INAINTE sa le fi scris tu ... postarile mele SUNT RASPUNSURI LA ineptiile tale SI NU MA REPET ...

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    75. cristina
      CITESTE SI INVATA-TE
      5.Este un Domn, o credinţă, un botez,
      6.Un Dumnezeu şi Tatăl tuturor, Care este peste toate şi prin toate şi întru toţi.

      ACEST DOMN , CREDINTA , ADEVARUL SI VIATA ESTE IISUS HRISTOS
      care A ADUS CALEA DREPTEI CREDINTE ... ALTA NU EXISTA

      deci DREAPTA CREDINTA = ORTODOXIA se foloseste ca sa TE INVETE , SA TE MUSTRE etc CA SCRIS ESTE :
      2.Propovăduieşte cuvântul, stăruieşte cu timp şi fără de timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga-răbdare şi învăţătura.
      3.Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă, ci - dornici să-şi desfăteze auzul - îşi vor grămădi învăţători după poftele lor,

      DECI CRISTINA POFTELE TALE ADUC INVATATURA FALSA si EU STIU BINE LUCRURILE ASTEA , CREDE-MA ..... ha ha ha

      deci CATOLICII , PROTESTANTI SI TOATE CONFESIUNILE ´´ CRESTINE ´´ VOR FI MUSTRATE si PAVEL A FACUT-O , PETRU A FACUT-O SI TOTI APOSTOLII AU FACUT-O ... DECI ORTODOXIA MUSTRA SPRE INTELEPTIRE si MAICA DOMNULUI DIN DREAPTA CREDINTA = ORTODOXA CARE A DAT NASTERE LUMINII LUMII CREZI CA apare doar asa ca SA CERTIFICE corectitudinea catolicismului SAU DIN IUBIRE CA SA INDREPTE PE TOTI la ORTODOXIE ??? DECI CRISTINA , SFINTA FECIOARA MARIA ESTE NASCATOAREA DE ADEVAR si ADEVARUL IL CERTIFICA PRIN APARITIILE EI SI ADEVARUL ESTE FIUL SAU IISUS HRISTOS SI SFINTA BIERICA ORTODOXA = TRUPUL SAU ... DECI MAICA DOMNULUI APARE LA CATOLICI PENTRU INDREPTARE SI REVENIRE LA ORTODOXIE si LUMINA DE LA IERUSALIM = CUVINTUL INTRUPAT care vine SUB DIFERITE FORME CERTIFICA TOATA SFINTA SCRIPTURA ... inca O TAINA DESCOPERITA , ca sa pricepi ca TOATE SE LEAGA IN DUHUL SFINT ..... deci REPET SI NU O SA PRICEPI ACUM dar ramine scris pentru toti si toate CARE VOR Cerceta APARITILE LUMINII SFINTE DE.A LUNGUL ANILOR SA RETINA UN ADEVAR SIMPLU .... VINE DIFERIT SI CERTIFICA SFINTA SCRIPTURA LA LITERA caci cuvintul S-A FACUT TRUP SI TRUPUL S.A FACUT BISERICA ADEVARATEI CREDINTA = BISERICA OORTODOXA CACI CUVINTUL ORTODOXIE = DREAPTA CREDINTA ....

      si e scris si sa iei aminte CA VICLENIA TA SI A CELOR CARE NU STIU DAR VORBESC e scrisa aici :
      14.Ca să nu mai fim copii duşi de valuri, purtaţi încoace şi încolo de orice vânt al învăţăturii, prin înşelăciunea oamenilor, prin vicleşugul lor, spre uneltirea rătăcirii,

      si aici DUHUL LUMII TE INVATA pe tine , dura adevar stiu dar e scris CA INTREAGA LUME zace sub cel rau .. deci nu confunda DUHUL LUMII , A CELUI RAU cu duhul LUI DUMNEZEU





      si atunci nu poti decit SA FI OARBA SI AICI TE AFLI
      17.Aşadar, aceasta zic şi mărturisesc în Domnul, ca voi să nu mai umblaţi de acum cum umblă neamurile, în deşertăciunea minţii lor,
      18.Întunecaţi fiind la cuget, înstrăinaţi fiind de viaţa lui Dumnezeu, din pricina necunoştinţei care este în ei, din pricina împietririi inimii lor;

      DECI UMBLI IN DESERTACIUNEA MINTII TALE , IN NESTIINTA , INTUNECATA LA CUGET ( LUMINA DE LA IERUSALIM NU TE FACE SA VEZI INCA ca NU PRICEPI ) INSTRAINIATI DE VIATA IN HRISTOS DATRITA INATATURILOR TALE ( POSTARILE TALE CU SUFISM SI ALTE BAZACONII TE INTUNECA LA CUGET )


      CRESTIN ORTODOX

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    76. DECI CRISTINA dur adevar stiu DAR ORTODOXIA = DREAPTA CREDINTA STRALUCESTE IN LUMINA DE LA IERUSALIM SI AN DE AN CERTIFICA ADEVARUL ORTODOXIEI .... NU VEDETI ?? O SA DATI SOCOTEALA TOATE CONFESIUNILE CARE ATI FOST ACOLO SI ATI RAMAS IN INTUNERIC ... DA STIU DUR ADEVAR , DAR DUMNEZEU ESTE LUMINA SI FOC MISTUITOR SI TOT CE NU ESTE ADEVAR SE ARDE .... NU VA JUCATI CU MANTUIREA VOASTRA CACI

      CALEA E INGUSTA SI PUTINI O AFLA SI SE NUMESTE ORTODOXIE= DREAPTA CREDINTA ....

      TU POTI SA URLI CIT VREI ADEVARUL NU SE SCHIMBA pentru NIMENI CACI SCRIS ESTE :
      ´´ TOATE VOR TRECE , DAR CUVINTELE MELE NU VOR TRECE ´´ = IISUS HRITSOS


      CIT DESPRE ´´ ADEVARUL CATOLICILOR ´´ NU UITA CA INSUSI PAVEL A SPUS CA DACA EU , SAU UN INGER SAU ALTCINEVA VA VA INVATA ALTCEVA DECIT E PREDANIA LUI IISUS HRISTOS sa FIE ANATEMAAAAAAAAAAAAAAA ... deci catolicii S-AU RUPT DIN ORTODOXIE = DREAPTA CREDINTA SI EREZIILE LOR SUNT ANATEMA chiAr daca exista minuni la ei CACI SCRIS ESTE : nu va bucurati daca scoateti demoni, sau faceti minuni CA DACA NUMELE VOASTRE NU SUNT SCRISE IN CERURI sunt PIERZARE a voastra .. deci minunile si alte lucruri NU CERTIFICA ADEVARUL ca scris este ca mult vor zice ca AU SCOS DEMONI IN NUMELE LUI IISUS HRISTOS , CA AU FACUT MINUNI S ALTELE DAR RASPUNSUL LUI IISUS ESTE CLAR
      PLECATI DE LA MINE CA NU VA CUNOSC PE VOI:-- DECI ´´ DUHUL MINUNILOR ESTE DUHUL LUI ANTIHRIST .... lumina DE LA IERUSALIM ESTE DUHUL DIVIN CARE UMINEAZA PE TOT OMUL S VINE LA ORTODOCSIIII NUMAI SI NUMAI ... DUR ADEVAR STIU DAR DEH NU NE JUCAM CU INTELEPCIUNEA DIVINA
      .... INTELEGI ESENTA ??? DECI MINUNEA FECIOAREI MARIEI NU ATESTA EREZIILE LOR ci ce a RAMAS BUN ACOLO ... DECI REPET ... CATOLICII AU LUCRURI CORECTE si PENTRU ADEVARUL ASTA FECIOARA MARIA LE Aapre DAR nu au adevarul COMPLET al ortodoxiei SI ASTA E INTORACEREA LOR LA ORTODOXIE ...capisci ???



      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX


      SI FIUL RIPISIPITOR A FACUT PE SMECHERUL PINA A flaminzit , etc etc etc si CULMEA este ca s-a intors CA ALTFEL PIEREA .... ASTA SE VA INTIMPLA CU CATOLICISMUL sa ti minte de la mine .... daca vrea a piara VA PIERI nu e bai ..... ha ha ha


      LA DUMNEZEU TOTUL E POSIBIL

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    77. cristina si emanuel
      HRISTOS SI SFINTA FECIOARA MARIA = MAICA SA SUNT IN DREAPTA CREDINTA SI CREAPTA CREDINTA ESTE ORTODOXIA

      sunt ei ortodocsi ??? bravo vati prins

      DAAAAAA

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
  11. http://www.robintel.ro/blog/diverse/harta-care-ma-ingrozeste/#prettyPhoto, O simulare a hartii peste cativa ani...ziceati ceva la un moment dat cum curge harta pe la Marea Neagra!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si cine vine primul Mantuitorul sau Antihristul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai intai vine Antihristul. Asa a spus Iisus in Matei 24,14,15,scrie:
      ”14.Si se va propovadui aceasta Evanghelie,spre marturie la toate neamurile; si atunci va veni sfarsitul. 15. Deci, când veti vedea ”uraciunea pustiiri”,ce s-a zis prin Daniel proorocul, stand in locul cel sfant-cine citeste sa inteleaga-, atunci cei din iudeea sa fuga in munti...
      dar tre citit tot capitolul pentru a se intelege ceva.
      Dupa multe profetii, cei care au interpretat acest cuvant, spun ca Antihristul va fi un conducator al bisericii(uraciunea pustiirii stand in locul cel sfant)


      Ștergere
    2. CS:
      Tu ai citit semnele lui Daniel care anunta Antihristul?
      Sunt departe de realizare. Deci, daca e e asa cum spui tu, IIsus, daca e sa vina, o sa vina....mai in colo.
      Luati si cititi: http://rationalwiki.org/wiki/Project_Blue_Beam - cum e cu 'a doua venire'...

      Ștergere
    3. CS=CristinaShanti2 august 2016 la 20:29

      Chiar daca am citit, eu nu am darul descifrarii. Daca as fi avut vreo 2000 ani, as fi cunoscut istoria mai bine, si as face multe interpretari. Nu stiu când o sa vina Iisus, fizic. Asta nu e o preocupare pentru mine. Chiar Iisus a zis: ” Atunci de va va zice cineva: Iata , Mesia este aici sau dincolo, sa nu-l credeti. caci se vor ridica hristosi mincinosi si proroci mincinosi, si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi. Matei 24.
      Si tot El zice despre când va veni in chip vazut Imparatia lui Dumnezeu:LUCA cap17,20. Şi fiind întrebat de farisei când va veni împărăţia lui Dumnezeu, le-a răspuns şi a zis: Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
      21. Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.
      22. Zis-a către ucenici: Veni-vor zile când veţi dori să vedeţi una din zilele Fiului Omului, şi nu veţi vedea.
      23. Şi vor zice vouă: Iată este acolo; iată, aici; nu vă duceţi şi nu vă luaţi după ei.
      24. Căci după cum fulgerul, fulgerând dintr-o parte de sub cer, luminează până la cealaltă parte de sub cer, aşa va fi şi Fiul Omului în ziua Sa.

      Ce voia sa spuna El cu acest cuvant?!
      Nu mai alergati peste tot sa-l vedeti pe Iisusa in carne si oase, e pierdere de energie si vreme, ce e mai important e SA VEDETI CA IMPARATIA LUI DUMNEZEU E INLAUNTRUL VOSTRU. ACESTA TRE SA FIE INTERESUL ADEVARAT, PENTRU A-L DESCOPERI PE HRISTOS CARE SE AFLA IN INIMA NOASTRA.
      Observam ca sunt ”semnele timpurilor” tot mai vizibile in aceste decenii, dar daca ne irosim timpul sa tot descifram, când si cum, si de ce, nu-l vom cunoaste in aceasta viata pe Dumnezeu, la acea intalnire personala de la inima la inima.
      Asa cum s-a intamplat cu multi prezicatori, profeti ai nenorocirii, care au prezis de n ori data si ziua sfarsitului lumii, si multi au ajuns in aceasta isterie nebuna, sa se amageasca. Si-au construit paradise, case subterane sa se apere de urgia care va veni de la Dumnezeu. Nu suntem de plans rasa umana, ca la acest nivel suntem in intalegerea a Cine si Cum e Dumnezeu?!

      Ștergere

    4. cristina shanti3 august 2016, 22:16
      Golul acesta teoretic vorbind cred ca e ”golul primordial” inainte de creatie. Când se umple acest ”gol” de Prezenta Celui ce este, va fi marele Bing-Bang


      -Nu mai alergati peste tot sa-l vedeti pe Iisusa in carne si oase, e pierdere de energie si vreme, ce e mai important e SA VEDETI CA IMPARATIA LUI DUMNEZEU E INLAUNTRUL VOSTRU. ACESTA TRE SA FIE INTERESUL ADEVARAT, PENTRU A-L DESCOPERI PE HRISTOS CARE SE AFLA IN INIMA NOASTRA.


      Eu am spus doar o fraza de baza, poate mai vaga, dar ca sa se inteleaga 2 moduri diferite de meditatie pentru a ajunge la centrul inimii.

      Mai crestin ortodox, eu am zis 2-3 cuvinte despre rugaciunea inimii. Nu am detaliat ce si cum se face cu rugaciunea Doamne Iisuse milueste-ma. Si nici nu am invatat pe cineva nu am indemnat pe cineva sa o faca fara sa se spovedeasca, etc fara sa fie pregatit.

      raspuns :

      cristi IA CITESTE FRUMUSEL SCRIERILE TALE SI JUDECA-LE INCA O DATA CA SE BAT CAP IN CAP si daca inca crezi ca sunt ´´ invataturi divine ´´ LE IAU EU LA PURICAT ca am spus inca de la inceputul interventiei mele CA SUNT VAI SI AMAR textele tale .... deci IA TIMP , gindeste-le din nou SI REFORMULEAZA LOGIC si SIMPLU ce ai scris CA VORBE DEGEABA am vazut destul pina acum


      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox




      Ștergere
  13. D-na Maria, dvs aveti copii, nepoți?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii compatimesc...eu una nu mi-as dori sa am o mamă ca dvs...

      Ștergere
    2. CE RAI SUNTETI ,VA ASCUNDETI SUB ANONIMAT SI TAIATI IN CARNE VIE AVETI GRIJA CA CE SEMANATI ACEEA VETI PRIMI,...

      Ștergere
    3. Ai dreptate,nimeni nu se semneaza atunci cand isi arunca afara gunoaiele,rautatile din suflet!Asta da "elevare" si "vibratii inalte"!
      Viorica

      Ștergere
    4. Nu aveti altceva de facut in afara de a o jigni pe Dna Maria mai tot timpul?Incercati alta activitate...Dumnezeule,ce s-a inrait lumea....

      Ștergere
    5. Anonim2 august 2016, 00:04
      Tu sa inteleg ca nu esti ascuns...

      Cand arati cu degetul spre cineva, nu uita ca celelalte 4 degete sunt indreptate spre tine.

      Ștergere
    6. Viorico da-le pace la vibratiile inalte caci alea sunt unde trebuie!Fiecare are asa vibratii la nivelul la care este! Intelegi? Sa nu amestecam lucrurile, ca iese altceva...

      Ștergere
    7. Anonim1 august 2016, 23:26, ia nu mai compatimi tu pe nimeni,compatimeste-te pe tine, lasa, nu purta tu grija altora caci nimeni nu ti-a cerut aceasta. Nu-i mai inteligent asa?

      Ștergere
    8. Mai anonimo,dar tu esti cea care nu imi da pace,ca doar nu m-am luat de vibratiile tale :))
      Chiar asa de mult iti sunt draga?! Nu ai vrea sa ne cunoastem,te invit la mine.Vrei? :)
      Viorica

      Ștergere
    9. Pai ce sa fac la tine mai Viorico? M-as plictisi... Ce zici tu? Mai ales ca nu-l simpatizez chiar deloc pe Jakob Lorber al tau... prea plicti...

      Ștergere
    10. Stai linistita Anonimo,cu mine nici macar persoanele depresive nu se plictisesc :)
      Totusi analizeaza-te bine,nu cumva esti plictisita chiar de tine insuti?
      v

      Ștergere
    11. Nici vorba Viorico!:)Aici ai dat-o in bara cu presupusul!:))

      Ștergere
  14. Dumnezeu este IUBIRE dar pina intro zi atunci unde este justitia Divina cel ce violeaza un copil mic sau alte crime va fi iubit de Domnul sau poate il va pune in rama intre sfinti fara sa fie pedepsit atunci probabil dupa dvs.dn.anonim de mai sus caprele vor sta dea dreapta iar oile dea stinga cititi mai bine biblia.

    RăspundețiȘtergere
  15. prin liberul albitru se cade in pacat si legea trebuie sa fie cu dreptate insa ce nu inteleg unii incuiati ca Domnul nostru si a dat viata pt cei care cred ca Sa jertfit El nevinovat in locul celui vinovat , deci cine il primeste este iertat cine vb ca nu exista decat legea liberului albitru este raul care nu vrea ca omul sa se mantuiasca !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cristian krystiyan1 august 2016, 23:44
      Poti sa definesti ce inseamna "ca omul sa se mantuiasca !"....
      Mantuirea vine din fapte sau din credinta? Ia Biblia si studieaza mai intai. De ce si-a dat viata El? Ca exemplu - tot ce a facut EL a fost ca exemplu. Nimeni nu poate sa plateasca pentru altcineva. Fiecare plateste pentru ceea ce face. Crezand in EL, omul se schimba, si atunci nu mai face rau semenului sau. Aici e lectia Lui. Nu- mor eu ca tu sa te mantuiesti, asa...cine crede in Mine are viata vesnica...ce inseamna asta? Ia si mediteaza.

      Ștergere
    2. Buna Cristian! Liberul arbitru este darul cel mai mare ce-L avem de la D-zeu. Nu putea sa fie altfel, sa nu ne dea acest dar. Aceasta e Firea Lui. El este Liber, nu este conditionat de ceva. Iar libertatea ce ne-a dat-o, nu poti spune pur si simplu, ca prin ea cazi in pacat. E DARUL SUPREM CARE TE RESPONSABILIZEAZA! nu care te duce in pacat. Firea noastra este inclinata si spre bine si spre rau, dar nu libertatea te duce la rau.
      In Intelepciunea lui Isus Sirah cap 15,spune un cuvant care l-am avut la inima din copilarie: ”Pus-a inaintea ta viata si moartea, foc si apa, si la oricare vei vrea vei intinde mana ta”. Si in deuteronom cap 30: Ţi-am pus pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta, iubind pe Domnul, Dumnezeul tău, ascultând de glasul Lui, şi lipindu-te de El: " Deuteronom 30.
      Dumnezeu ne-a lasat in aceasta lume cu de toate, si ne-a dat dat cateva sugestii pentru drum. Atat. Ca sa ne fie bine. Nu ne obliga la nimic. Ci ne REAMINTESTE cat de mare este acest dar al liberului arbitru. Daca eu acum prin liberul arbitru creez prin iubire un lucru minunat, atunci asta imi demonstreaza cine sunt eu cu adevarat,copil al lui Dumnezeu. Când sunt pusa sa fac o alegere, ma gândesc,... ce ar face acum iubirea?? iubirea este cea care are prioritate. Aveam 16 ani când am Constientizat aceste 2 daruri mari ce ni le-a lasat Dumnezeu: LIBERTATEA SI PUTEREA DE A IUBI. De asta eu vorbesc din perspectiva iubirii, nu pot altfel, daca Dumnezeu mi s-a descoperit in viata prin iubirea Lui, eu din acest unghi vad lucrurile.

      Ștergere
    3. cristina shanti2 august 2016, 20:02

      shanti ??? PE BUNE ???? HA HA HA

      deci inainte sa ne vorbesti despre SFINTA SCRIPTURA lasa VRAJELILE SHANTISTE DIN YOGA si poate discutam ... prostii cit carul in NEW AGEISM SI ESTI DEPARTE , FFFFF DEPARTE DE CRESTINISMUL ORTODOX si DE DUMNEZEU .... deci repet pentru toti POSTARILE TALE SINT PROSTII cu carul de asta NU MERITA EFORTUl de a le citi si discuta ....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      SHANTI lasa-o balta CA shanti NU E DECIT DIAVOLISM .... sper ca nu Vrei sa intram in amanunte CA O SA PLINGI , CREDE-MA ....

      dur adevar stiu ......dar nu imi plac VRAJELILE PROSTITOARE SI NU E PEACE cu diavolii

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    4. Anonim2 august 2016, 07:54
      cristian krystiyan1 august 2016, 23:44
      Poti sa definesti ce inseamna "ca omul sa se mantuiasca !"....
      Mantuirea vine din fapte sau din credinta?

      PREIA SFATUL TAU si te citez ´´Ia Biblia si studieaza mai intai´´ si STUDIAZA BINE SFINTA SCRIPTURA SI CA SA ITI RASPUND

      DIN FAPTA SI DIN CREDINTA , ADICA AMBELE SE INCLUD SI SE SUsTIN UNA PE ALTA CACI SCRIS ESTE :

      Iacov 2

      17.Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăşi.


      20.Vrei însă să înţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este?

      22.Vezi că, credinţa lucra împreună cu faptele lui şi din fapte credinţa s-a desăvârşit?


      26.Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel şi credinţa fără de fapte, moartă este.


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    5. Dumnezeu ne-a lasat in aceasta lume cu de toate, si ne-a dat dat cateva sugestii pentru drum. Atat. Ca sa ne fie bine

      total fals
      IN ACEASTA LUME este PAMINTUL BLESTEMAT SI TOT UNIVERSUL sau ai uitat ca eva = viata pacatoasa A DAT CADEREA DIN RAI ???? deci gresit caci scris este :

      24. Şi izgonind pe Adam, l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii.

      CONCLUZIA SIMPLA
      pamint BLESTEMAT si IZGONIRE din rai DATORITA RAULUI CARE A INTRAT IN EVA= viata PACATOASA SI om .....

      si continuarea o stii ...
      psalm 50
      6.Că iată întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea.

      SI

      ´´


      si iubirea= SFINTA TREIME ??? hmmm ... nu vorbesti din perspectiva EI ci A IMPRESIEI TALE despre ea si asta se numeste INSELARE CACI OMUL VECHI , nenascut din nou PRIN BOTEZUL ORTODOX SI PASTRAREA ALBULUI LUI nu se face cu ´´shanti ´´ caci scris este .....

      3.Binecuvântat fie Dumnezeu şi Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos, Care, după mare mila Sa, prin învierea lui Iisus Hristos din morţi, ne-a născut din nou, spre nădejde vie,

      concluzia simpla
      SHANTI si IISUS HRISTOS NICI O LEGATURA .... intunericul si lumina nu au nimic in comun ....dur adevar, stiu .... ha ha ha .... mai studiaza si lasa faradelegile la o parte ....
      DUMNEZEU ESTE IUBIRE
      DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE
      si ce uIti tu voit cum O FAC TOTI SI TOATE este :
      DUMNEZEU ESTE FOC MISTuitor SI e fara de pacat .... ORICE PACAT E DE LA DIAVOL asa scrie SFINTA SCRIPTURA si IUBIREA ta ESTE Falsa CACI NU E RAPORTATA la Sfinta Scriptura CIND AFIRMI CE AFIRMI ( POSTARILE TALE SUNT DOVADA NECUNOASTERII SI A MINCIUNII caci IISUS HRISTOS ESTE ADEVARUL COMPLET SI CE NU ESTE IN EL , CU EL SI PENTRU EL este MINCIUNA si tatal MINCIUNII este diavolul

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      DUR ADEVAR STIU .....


      PS cind pui Sfinta scriptura ca ARGUMENT NU PUI INTERPRETARILE TALE ci SFINTA SCRIPTURA SE INTELEGE PRIN SFINTA SCRIPTURA SI trairile tale SE ANALIZEAZA PRIN SFINTA TRADITIE ca sa vezi DACA sunt sau nu ce trebuie si corecte ( si NU AI FACUT ASTA sunt convins ) ....caci SFINTA SCRIPTURA = DUHUL SFINT = IISUS HRISTOS = BISERICA ORTODOXA


      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    6. Scuze, dar si tu, cand spui de Sfanta Scriptura, o faci prin prisma interpretarilor tale. Asa vezi tu lucrurile; asa esti TU convins ca scrie acolo. Si e corect. Cum corect este ca altii sa "vada" si sa inteleaga altfel. De ce? Pentru ca suntem diferiti, pt ca fiecare isi are propriile trairi, propria perceptia asupra vietii. Asa ca eu nu vad nimic gresit aici. Tu ai dreptate, Shanti are dreptate, Sorin are dreptate... Unde e atunci liberul arbitru daca tu le impui tuturor sa gandeasca asemeni tie? Shanti a vorbit de o experienta personala, tu vorbesti din carti? Cine crezi ca-i mai aproape de adevar in acest caz?
      Imi cer scuze ca spun asta dar e ceva ciudat la tine. Pt o persoana care a studiat asa mult Biblia, pt cineva care tot pomeneste de Dzeu, Isus...ai o doza prea mare de rautate. Daca vrei sa ne aduci pe calea (ta) dreapta nu o sa reusesti cu "mor de ras" si "habar nu ai", etc.

      Ștergere
    7. Mai badie, da mai cumpara-ti si alta palarie!
      Am mai citit din postarile tale si crede-ma, nu vad nimic sa scrii ca de la om la om. Ceva nu e in regula, ti-am zis , mai schimba ceva la bujii,la sigurantele tale!
      Tu chiar nu poti vorbi normal ca un om?
      E un stereotipism steril si anost in afirmatiile tale, ca nici macar ca ortodox conservator nu te-as putea clasa! Am tot citit din postarile tale, dar nimic nimic din care sa emane viata, bucuria,sa simta cei de aici ca esti om. Parca esti robot de circ, ai o obsesie pe anumite cuvinte: ortodoxie, amatori si amatoare, demoni, draci. Eu cred ca niciodata ortodoxia nu a ”nascut” atatia draci cati ai aruncat tu p-aici in toti. Un fel de robot de circ, arunci cu draci, cu anateme, si blesteme peste toti, dar vezi ca bumerangul functioneaza.
      Chiar nu poti vorbi ca un om??????!!!!!!!
      Ce ai cu numele Shanti?
      Shanti e un nume de fata in India sunt multe fete care poarta acest nume. Te ANUNT PERSONAL, ca nu am facut Yoga sau alte practici, dar iubesc India foarte mult. E treaba mea DE CE.
      SHANTI SI HRISTOS nu au nici o legatura??!!!!!
      S-o crezi tu!
      HAI SA-TI DEMONSTREZ! LOGIC SI OMENESTE, PORNIND DE LA CREATIE, ca asa iti place tie, de la Adam si Eva.
      Shanti e un nume care il au multe fete din India. In lume sunt multe popoare si multi au nume care traduse au o semnificatie anume. Si la evrei,la fel.
      PARTEA A DOUA. Toate popoarele, absolut toate sufletele care se nasc in diferite popoare si religii, sunt creatia lui Dumnezeu, corect?!
      CORECT!
      Atunci, tu, CRESTIN ORTODOX, ca si judecator ce esti, de ce nu te Razboiesti cu Dumnezeu, El care e Atotstiitor si Atotputernic, sa iti faca tie un cadou!
      SA NU MAI LASE NICI UN SUFLET SA SE NASCA IN ALTE RELIGII!
      SA se nasca doar in religia crestina, confesiunea ortodoxa! ca asa vrei tu!
      Tu nu poti vedea nimic din ce e dincolo de tine?!
      Tu, iti spun cu convingere, ai o problema intre tine si Dumnezeu, o mare frustrare. Dumnezeu pentru tine nu e mai mare decat tine. Daca ar fi macar cat patriarhul Bisericii, sau cat sfintii parinti, ar fi mai multa indulgenta!
      Tu ce crezi, daca Dumnezeu ar fi vrut doar biiserica ortodoxa, i-ar fi trimis in flanc pe toate sufletele care se nasc in ograda ortodoxa! Dupa conceptia ta.
      Dar altceva nu am sa mai zic. Doar daca ma apuc de Yoga, te anunt pe tine mai intai persoanal, ca sa ai subiect de framantare, si sa te mai judeci cu dumnezeu cu o faci in fiecare zi! NAMASTE!

      Ștergere
    8. Mai tata parinte,unde te pot gasi?Ca tare imi esti drag,cu toata sinceritatea o spun,nu te ispitesc,te iubesc foarte mult!

      Ștergere
    9. Anonim 4 august 2016, 22:37, crestinu' ortodox fuge de iubireee... uraste rau tot ce inseamna iubireee.

      Ștergere
    10. ´TE CITEZ CRISTINA SHANTI = CRISTINA PACE ----´

      ´´HAI SA-TI DEMONSTREZ! LOGIC SI OMENESTE, PORNIND DE LA CREATIE, ca asa iti place tie, de la Adam si Eva.
      Shanti e un nume care il au multe fete din India. In lume sunt multe popoare si multi au nume care traduse au o semnificatie anume. Si la evrei,la fel.
      PARTEA A DOUA. Toate popoarele, absolut toate sufletele care se nasc in diferite popoare si religii, sunt creatia lui Dumnezeu, corect?!´´

      raspuns :
      FALSSSS

      TOATE popoarele care se nasc pe pamint se nasc din EVA = VIATA PACATOASA caci scris este ca DUPA CE FEMEIA A MINCAT DIN POMUL CUNOSTINTEI binelui si raului A DEVENIT GOALA , adica a pierdut harul si BARBATUL i-a pus numele de EVA = CA NASTE .....deci LOGICA SIMPLA ESTE CA toti oamenii nu DIN DUMNEZEU s-au nascut ... dur adevar STIU , dar cind NU STIM , shanti NU STII si atunci PLECIND DE LA PREMISA gresita ORICE CONCLUZIIE tragi ESTE gresita ... deci logica simpla ca TU SI MULTI DE AICI GRESITI .... TOTI MAISTRII si maistrele din india S-AU NASCUT din pacatele parintilor lor SI invata DIN PACATELE LOR despre lume .... asta daca vorbim de ADAM SI EVA si daca tot spui ca iti place crestinismul . shanti = pace , atunci din SFINTA SCRIPTURA , FACEREA si versetele

      16.Iar femeii i-a zis: "Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni"

      20.Şi a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii.

      deci repet concluzia

      DIN EVA - VIATA PACATOASA ne nastem toti .....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    11. continuare cristina CA SHANTI = pace NU EXISTA .... si numele indian NU MA INTERESEAZA CA BANUIESC ca esti romanca SAU nu dar atunci CRISTINA de unde ? LA ASTA NU TREBUIE SA RASPUNZI daca nu vrei dar eu o sa iti spun CRIST.... deci shanti = pace = pacea lumeasca = pacea duhului lumii CARE NU ESTE PACEA LUI HRISTOS ....

      Ștergere
    12. Anonim5 august 2016, 00:01
      Anonim 4 august 2016, 22:37, crestinu' ortodox fuge de iubireee... uraste rau tot ce inseamna iubireee.


      serios ???
      HAI EXPLICA-MI UN PIC ASA IUBIREA de care crezi tu ca fug si APOI ACUZA-MA ... deci astept explicatiile IUBIRII oferote de tine DE CARE PRESUPUI CA EU FUG ... POT sa rad , da ???? E UNII SI UNELE CARE ACUZA dar argumnetele sunt sublime . deosebite , fantastice DAR LIPSESC CU DESAVARISRE

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    13. EU4 august 2016, 18:11
      1 .Scuze, dar si tu, cand spui de Sfanta Scriptura, o faci prin prisma interpretarilor tale. Asa vezi tu lucrurile; asa esti TU convins ca scrie acolo. Si e corect.
      2 Cum corect este ca altii sa "vada" si sa inteleaga altfel. De ce?
      3 Pentru ca suntem diferiti, pt ca fiecare isi are propriile trairi, propria perceptia asupra vietii.
      4 .Asa ca eu nu vad nimic gresit aici. Tu ai dreptate, Shanti are dreptate, Sorin are dreptate...
      5.Unde e atunci liberul arbitru daca tu le impui tuturor sa gandeasca asemeni tie?
      6 Shanti a vorbit de o experienta personala, tu vorbesti din carti?
      7 Cine crezi ca-i mai aproape de adevar in acest caz?

      RASPUNS :
      AM NUMEROTAT tot ce ai scris tu mai sus CA SA RASPUNS PAS CU PAS SI ASTA O FAC O SINGURA DATA pentru TOTI SI TOATE ca sa nu mai vad astfel de discutii .....

      1 .AM ARGUMENTAT prin ADEVARUL = IISUS HRISTOS , DUPA ce a fost COMPARAT cu SFINTII PARINTI si SFINTA TRADITIE , adica ORTODOXIA completa PENTRU a NU CADEA IN INSELARE .....

      2. altii cind ´´ vad ´´ NU COMPARA cu NIMENI ci CAUTA sa se COMPARE cu ALTII care ´´ vad ´´ ca ei si ORBUL E CONDUS DE ALT ORB ... ASTA E DIFERENTA PINA AICI si continuam ...

      3 .suntem diferiti IN PACATELE NOASTRE SI ´´ ADEVARURILE ´´ din pacatele noastre sub forma ´´ asa simtim ´´ . ´´ asa gindim ´´ SUNT MINCIUNI .. singurul ADEVAR ESTE IISUS HRISTOS si cuvintul S-A FACUT TRUP , ADICA adevarul ESTE TRUP si CU EL PRIN EL SI CU EL comparam .... asta NU FAC OAMENII cind includ ´´ asa simt eu ´´ FARA sa COMPARE CU ADEVARUL SUPREM SI SUNT IN INSELARE atit UMANA cit si diavoleasca ...

      4 deci TOTUL E GRESIT in ce vezi , NU AU DREPTATE cei pe care i-ai citat si aparat CACI NU SE RAPORTEAZA LA ADEVARUL SUPREM = IISUS HRISTOS cind VOR SA VADA , ci il pun pe IISUS HRISTOS cum ´´ vad ei ´´ .... ai priceput diferenta ???

      5 NU LE IMPUN sa gindeasca asemenea mie CI SA ISI COMPARE ´´ ADEVARURILE ´´ cu ADEVARUL SUPREM = IISUS HRISTOS = UNICUL FIUL A LUI DUMNEZEU si aici EI NU MAI FAC FATA discutiei .... confruntarea CU ADEVARUL SUPREM CARE ESTE O PERSOANA = IISUS HRISTOS nu mai merge cu ´´ asa simt eu ´´ asa cred eu ´´ ci ASA ESTE sau ASA NU ESTE .... ADICA CU DA SI NU si nu cu poate .... si daca AU COMPARAT CU ADEVARUL SUPREM ATUNCI NU RAMINE DECIT SA FIE CA MINE , PENTRU SLAVA TATALUI DIN CERURI .... ´´ SI TOTI LA ADEVAR SA VINA ´´ ....UN SINGUR ADEVAR = IISUS HRISTOS

      6 . SHANTI A VORBIT DIN PACATELE EI si ´´ asa simt ´´ , ´´ asa cred ´´ , din SUFISM si altele SI ASTA E CAUTARE si pot intelege DAR CE NU INTELEGE EA SI TU este ca A CAUTA CU A AFLA nu este acelasi adevar ... NU POTI CAUTA CU MINCIUNA ADEVARUL ..... si aici ORTODOXIA pe care multi o blamati are ADEVARUL SI STA ORICIND IN PICIOARE caci caul ei este IISUS HRISTOS = ADEVARUL = BISERICA ORTODOXA FIIND TRUPUL ADEVARULUI .... intelegi ????

      cind ´´ experimentezi ´´ ceva TE VERIFICI MINUTIOS ca sa nu fi inselat ( ca demonii nu dorm , ASTA CA REPLICA la o discutie cu cristina fiind acuzat ca asta discut mereu si mereu ... ASTA E ADEVARUL =IISUS HRISTOS si sunt destui DEMONIZATI in SFINTA SCRIPTURA pe care IISUS HRISTOS = ADEVARUL i-a eliberat DAR NU PREA SE CITESTE ASTA )

      7 cel sau cea CARE MANINCA ADEVARUL = TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS = sfinta IMPARTASANIE dupa ce se spovedeste DE MINCIUNILE DIAVOLESTI SUB FORMA PACATELOR SI sa NU UITATI ca INSUSI ADEVARUL A FOST ISPITIT DE MINCIUNA ( IISUS HRISTOS DE DIAVOL )

      acum VEDETI ....

      crestin ortodox

      ps pe viitor CIND VRETI SA MA ACUZATI cititi aceste RASPUNSURI inainte si VEDETI daca o mai faceti

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox





      Ștergere
    14. Eu nu intru in polemica cu tine. Nici nu o sa te mai acuz pt ca mi-am exprimat punctul de vedere. Indiferent de ce postezi, eu nu inteleg nimic. Nici pe tine, nici postarile tale. Esti o mare condradictie. Pt mine. Nu o sa te mai acuz din simplul motiv ca nu-ti voi mai citi postarile. Iar daca intelegi asta, nu te obosi sa ma combati. Iti doresc numai bine!

      Ștergere
    15. Cand nu vei mai vorbi aiureli despre EVA si despre femei in general, o sa cred ca te-ai mai echilibrat in interior, Crestinule Orotodox. Abia atunci vei intelege cu adevarat...iubirea. Cand vei face pace cu latura femeinina din tine!:)

      Ștergere
    16. Crestin ortodox,

      In ce priveste legatura care o faci tu cu numele Shanti legat de numele Cristina, s-o lasam balta. Tu faci din tantar armasar, si cauti diavoli ii inventezi, unde nici ei nu se gandeau sa fie.

      Ștergere
    17. @ortoCHIX:

      - Parinte, deseori văd slăbiciunile altora și îi judec.

      - Boala ta ți-o știi?

      - Nu.

      - De aceea știi boala celorlalți. Dacă ți-ai fi știut boala ta, nu ai fi știut boala altora. Nu spun să nu participi la durerea lor, ci să nu te preocupi de greșalele lor. Dacă omul nu se ocupă de sine, ispititorul îi va da de lucru să se preocupe de alții. Dar dacă face treabă în el însuși, atunci se cunoaște și pe sine și-l cunoaște și pe celălalt. Altfel, prin concluziile greșite ce le scoate din sine, judecă greșit și pe alții.

      (Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul, Nevoință duhovnicească, Schitul Lacu, Sfântul Munte Athos, 2001, p. 148)

      ai priceput? aviz tie amatorule! :P

      Ștergere
    18. cristina shanti5 august 2016, 22:26
      Crestin ortodox,

      In ce priveste legatura care o faci tu cu numele Shanti legat de numele Cristina, s-o lasam balta. Tu faci din tantar armasar, si cauti diavoli ii inventezi, unde nici ei nu se gandeau sa fie.

      RASPUNS :

      vezi mai cristi ca NU STII ce spui dar hai sa te lamuresc

      ORICE CUVINT ESTE TRUPUL TAU SI DACA FOLOSESTI CUVINTUL SHANTI TE LEGI , ai auzit bine DE PACEA DUHULUI INDIAN AL LUMII CACI SIMBOLUL ACTIONEAZA DIRECT pe oricine , caci scris este :
      din cuvintele TALE vei fi judecata ( am mai dat versetele deci nu o mai fac )

      si iara din Geneza stim CA ADAM A PUS NUME animalelor
      20.Şi a pus Adam nume tuturor animalelor şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor fiarelor sălbatice; dar pentru Adam nu s-a găsit ajutor de potriva lui.

      SI ALT NUME care se pricepe si care este LUMINA LUMII = IISUS

      DUMNEZEU A ZIS ---- acest ´´ ZIS ´´ este cuvint este viata este trup sau MOARTE ...


      spui ca fac din tintar - armasar ??? EI BINE ESTE MAI MARE DECIT ARMASARUL ca E FOLOSIT DE MULTI SI LEGATURILE SUNT DEZASTRUOASE ( nu intru in detalii ) si pun si asta ca sa pricepi CA NU NE JUCAM CU NUMELE unui om ca e TRUP al lui pina moare de asta SE BOTEAZA cu NUME ca sa il ajute sa fie pus IN IMPARATIA CERURILOR

      deci shanti este duhul LUMII =DEMONISM ca este scris ce inseamna :
      Shanti, Santhi or Shanthi (from Sanskrit शान्तिः śāntiḥ; √ शम śam: ‘be calm’) means peace, rest, calmness, tranquility, or bliss.

      TRADUCERE
      pace, odihnă, calm, liniște și fericire.

      acum ai priceput ca aceste cuvinte aparent bune VENIND DIN INDIA sunt rele luind in considerare CREDINTA GRESITA a indienilor


      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    19. MAI PRIDIKITSCH ti-am spus de atitea ori sa nu mai dai texte LA CARE NU PRICEPI adevarul si ite AICI ca sa pricepi
      ´´ Dar dacă face treabă în el însuși, atunci se cunoaște și pe sine și-l cunoaște și pe celălalt.´´

      deci POATE sa invete si pe ceilalti INVATINDU-SE PE SINE mereu si mereu

      NU TE CHINUI SA PRICEPI dar ma poti ACUZA IN CONTINUARE FARA NICI UN ARGUMENT ca ASA MA INTARESC SI MAI MULT SI TE IERT IN AVANS PENTRU SLAVA TRINITATII, asa ca nu te teme SI CONTINUA ... ha ha ha

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR




      CRESTIN ORTODOX

      PS 13. Acum însă, fiind în Hristos Iisus, voi care altădată eraţi departe, v-aţi apropiat prin sângele lui Hristos,
      14.Căci El este pacea noastră, El care a făcut din cele două - una, surpând peretele din mijloc al despărţiturii,
      15.Desfiinţând vrăjmăşia în trupul Său, legea poruncilor şi învăţăturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi să-i zidească într-un singur om nou şi să întemeieze pacea,
      16.Şi să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniţi într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmăşia.

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    20. Cand nu vei mai vorbi aiureli despre EVA si despre femei in general, o sa cred ca te-ai mai echilibrat in interior, Crestinule Orotodox. Abia atunci vei intelege cu adevarat...iubirea. Cand vei face pace cu latura femeinina din tine!:)

      NU SE SCHIMBA ADEVARUL pentru ca tie sau oricui nu ii place

      deci E SCRIS ramine SCRIS si cuvintele MELE nu vor trece SPUNE IISUS HRISTOS

      16. A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă şi a zis: "Din toţi pomii din rai poţi să mănânci,
      17.Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit!

      DECI POMUL GRESIT ADEUCE MOARTEA , DECI MURIM DATORITA EVEI = vietii pacatoase

      caci FEMEIA A ASCULTAT DE SARPE si aici ADEVARUL CLAR
      Iar femeia a zis: "Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat".

      si apoi numele pus de BARBAT =ADAM este :
      20.Şi a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii.

      CONCLUZIA SIMPLA
      femeia AMAGITA de SARPE pe CARE L-A ASCULTAT , aviz amatoarelor , a MINCAT DIN NEASCULTARE DE DUMNEZEU SI PUNERA LA INDOIALA A CUVINTULUI LUI ( ASA FACI SI TU SI TOATE EVELE va ´´ ravratiti ´´ PE BARBAT SI ,SI AZI ASCULTATII DE SARPE cu tot felul de BAZACONII DIAVOLESTI - GHIICIT , ASTROLOGIE , MAGIE , REIKI , ETC ETC ETC ETC ) si in prostia TA mai vrei si sa ma convingi CA SARPELE e bun in loc sa LUPTI IMPPOTRIVA CELUI CARE TE-A AMAGIT .... deci eva LASA VRAJELILE ca MMOARTEA ai adus si MOARTEA o propovaduiesti cu acest citat al tau ´´ latura femeinina din tine!:)´´

      concluzia simpla EU PACE CU MOARTEA ( EVA = VIATA PACATOASA ) NU FAC dar te las pe tine SA FACI si cind BOLILE vor fi in tine EU VOI RIDE ca tine si o sa iti spun FA PACE CU DUREREA SI MOARTEA APROPIATILOR SI CU TOT CE A ADUS EVAAAA

      asadar inainte sa ma echilibrez eu FI TU LOGICA SI GINDESTE, asa daca nu te chinui prea mult .. adevar DUR stiu , dar PURITATEA ADEVARULUI nu se schimba dupa ´´toan(t)ele femeiesti ´´ ... HA HA HA


      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox





      Ștergere
    21. 7.Iar de basmele cele lumeşti şi băbeşti, fereşte-te şi deprinde-te cu dreapta credinţă.
      8.Căci deprinderea trupească la puţin foloseşte, dar dreapta credinţă spre toate este de folos, având făgăduinţa vieţii de acum şi a celei ce va să vină.
      9.Vrednic de credinţă este acest cuvânt şi vrednic de toată primirea,
      10.Fiindcă pentru aceasta ne şi ostenim şi suntem ocărâţi şi ne luptăm, căci ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel viu, Care este Mântuitorul tuturor oamenilor, mai ales al credincioşilor.
      11.Acestea să le porunceşti şi să-i înveţi.

      1 Timotei 4

      Ștergere
  16. Auzi ce spun unii,ca nu vine Isus a doua oara,da-ti peste gura omule,si spune Doamne iarta-ma,lasa tu netul,si studiaza biblia,care a fost prima data,netul sau biblia?oul sau gaina?Doamne ,in ce intuneric traiesc unii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar asa ce a fost mai intai ?oul sau gaina?

      Ștergere
    2. Mai intai ai fost tu Madus,pt. ca nu esti nici ou nici gaina!!!

      Ștergere
    3. Ei, Madus este Madus si este UNIC! Madus, te salut!:)

      Ștergere
    4. Inaintea mea a fost oul.de ce?pt ca gaina se trage din dinozauri.dinozaurii faceau oua.iar primatele au aparut mult mai tarziu chiar si dupa disparitia dinozaurilor.cu respect va salut.

      Ștergere
    5. Bravo Madus!Te salut!:)

      Ștergere
    6. INAINTE nu a fost NICI OUL , NICI GAINA ci

      CUVINTUL ....

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    7. Si cuvantul cina la spus?

      Ștergere
    8. Cel care este cuvintul
      ´´ Eu sunt cel ce sunt ´´ = cuvint = sfinta treime = DUMNEZEU -TATAL , DUMNEZEU -FIUL -IISUS HRISTOS , DUMNEZEU -SFINTUL DUH =SFINTA TREIME

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      ioan 1
      1. La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul.
      2.Acesta era întru început la Dumnezeu.
      3.Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Ștergere
    9. Deci primul cuvant a fost:EU;ICH;I;JE;IO......

      Ștergere
    10. Madus5 august 2016, 22:36
      Deci primul cuvant a fost:EU;ICH;I;JE;IO......

      NUUUU

      Dumnezeu era Cuvântul.

      CONCLUZIA SIMPLA

      DUMNEZEU

      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox

      Eu e in cuvintul DumnezEU si asa se explica ´´´´ Eu sunt cel ce sunt ´´

      aviz amatorilor si amatoarelor

      concluzia este ca TRINITATEA e cuvintul DUMNEZEU

      crestin ortodox

      Ștergere
  17. Dumnezeu care le-a facut pe toate, Eva si Adam erau adulti sau au fost si copii?

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim2 august 2016, 01:10
    Biblia pe care o ai tu in mana e tradusa dupa interese, si s-a scos din ea mult.
    Nu vrei tu sa ne 'luminezi' cum e cu a doua venire...a lui Iisus... asta asa, ca sa nu mai traim cum crezi tu traim....


    RăspundețiȘtergere
  19. Ca de obicei sunteti amuzanti...

    RăspundețiȘtergere
  20. .........incredibil ...!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Isus a venit sa ne invete si sa ne arate cum o Fiinta Spirutuala incarnata in conditiile pamantene poate deveni Hristos.
    Hristos, insemnand trezirea spiritului care se afla in trupul de carne, realizand CINE ESTE,nemaidentificandu-se cu corpul si egoul care il controlase pana atunci.
    Din acel moment spiritul preia controlul de experimentare si manifestare a vietii in care se afla.

    HRISTOS ESTE O STARE DE CONSTIINTA FOARTE INALTA,NU ESTE UN NUME!
    Odata ce Spiritul s-a trezit se conecteaza cu CONSTIINTA HRISTICA iar starea ta de constiinta incepe sa se modifice permanent.Vei observa, cum tu devii constient de ceea ce simt ceilalti,practic te conectezi cu starile lor iar tu realizei legatura ta cu tot ce te inconjoara.Nu mai esti separat de nimeni si nimic.Nu te mai poti manifesta ca in trecut, fiindca vei simti ca un bumerang orice vei emite.
    Asta inseamna ca te-ai intors in UNIE asa cum erai cand ai venit aici, si ai uitat Cine Esti si de unde ai venit.

    Isus ne-a aratat cum sa ne reamintim de noi privind in interior, acolo unde se afla IMPARATIA CERURILOR, ca sa ne putem inalta de aici, ""SINGURI"", nu ne-a inaltat EL caci daca ar fi facut-o nu mai eram ACUM AICI.

    CEI DE ATUNCI SUNTEM TOT NOI OAMENI BUNI,SI CEI DE DINAINTE DE VENIREA LUI SUNTEM ACEIASI UITUCI care nu stim CINE SUNTEM, si n-am mai gasit drumul spre ACASA.
    NOI SUNTEM CEI CARE l-AU RASTIGNIT ATUNCI ,NOI SUNTEM CEI CARE O FACEM SI ACUM,SI O VOM FACE IN CONTINUARE DACA NU NE TREZIM. Traim un vesnic Iad rastignindu-ne practic pe noi insine.

    SCANTEIA DIVINA din interiorul nostru este rastignita pe templul egoului.
    NU EXISTA NICIUN RAZBOI MAI SFANT DECAT INVINGEREA EGOULUI!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu chiar stii Adevarul !
      Nu a inteles nimeni de ce Iisus le-a spus oamenilor de acum 2000 de ani ca "generatia" lor va apuca timpul celei de-a doua veniri.
      Iar a II-a venire nu are nimic material, este ridicarea constiintei lumii, redescoperind Hristosul din ei.
      Rolul Bisericilor a fost sa indeparteze pe oameni de a realiza legatura cu Constiinta Cristica, spunandu-le ca-l regasesc pe Dumnezeu intre ziduri.
      De fapt, Duhul Sfant nu este o persoana ci procesul de conexiune cu Constiinta Cristica (Isus), cel mai bine se explica aceasta la Rusalii cand apostolii primesc "Duh Sfant".
      Pacatul cel mai mare, impotriva "Duhului Sfant" apartine celor/celei care a ratacit oamenii a.i. nu au putut sa realizeze conexiunea cu Constiinta Cristica.

      Asa se poate intelege si de ce Iisus a spus :
      "numai prin Mine veti ajunge la Tatal".
      la inaltare: "voi ramane alaturi de voi pana la sf veacurilor".

      Titulatura functiei papale de loctiitor al lui Hristos este o afront imens.
      In VT testament prima porunca este sa credem intr-un SINGUR Dumnezeu.
      Toate erorile majore ale crestinismului primeste acum lovitura karmica prin musulmani.

      Islamistii tocmai au declarat ca vor lovi in Roma si Ierusalim.
      Nimic nu se intampla fara voia Domnului.


      Ștergere
    2. Frumoasa postare!Cu drag Maria H

      Ștergere
    3. Cred ca ai dreptate an.o6,o4,buna explicatie!

      Ștergere
  22. La intrebare "cine vine intai,Cristul sau Anticristul",eu pot raspunde astfel! Niciunul nu vine de nicaieri,dearece sunt aici.Dar nu aveti cum vedea aceasta situatie fiindca nu priviti unde trebuie.Daca asteptati sa vedeti ceva in exteriorul vostru veti mai avea de asteptat inca, mult,mult timp.

    Cristul si anticristul se afla in interiorul omului aflat in dimensiunea DUALITATII.Aceasta inseamna ca orice experienta a sa este "buna sau/si rea".Orice experimentam in aceasta realitate este dual sau relativ.
    In realitatea divina nu exista bun/rau,corect/incorect,ci doar,ESTE.

    Batalia luminii cu intunericul din lume este reflexia a ceea ce se intampla in interiorul constiintelor omenirii.
    Fiecare constiinta este inconjurata la exterior de ceea ce ii reflecta interiorul sau.
    Nu poti manifesta in afara ta ceea ce nu exista in tine.
    Echilibrul planetar depinde strict de echilibrul individual care asociat devine echilibrul colectiv.
    Lumea se schimba doar incepand cu tine!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact!
      Nimeni nu a vazut/fotografiat/filmat Diavolul,
      si binele si raul stau in interiorul omului.

      Am putea spune ca Diavolul exista dar sursa este omul.

      Din cauza aceasta Dumnezeu nu poate distruge Diavolul, pentru ca ar insemna sa distruga omenirea.

      Si astfel vechea contradictie (intalnita si la "Robinson Crusoe") este dezlegata.

      Singura cale de a distruge Diavolul este mantuirea, adica ridicarea spirituala a omului.

      Din cauza aceasta la a II-a venire (ridicare spirituala a omenirii) Diavolul dispare de la sine.

      Iar pacatul original este usor de dedus, este nivelul spiritual coborat al omului.

      Ștergere
    2. Anonim4 august 2016, 06:18
      Exact!
      Nimeni nu a vazut/fotografiat/filmat Diavolul,

      serios ????
      NU VA JUCATI CU MANTUIREA VOASTRA SI VEDETI ...

      uite aici marturii cite vrei despre vederea demonilor
      https://www.youtube.com/watch?v=1Be1IEtCwQg

      https://www.youtube.com/watch?v=NUuUIwFTJyM

      https://www.youtube.com/watch?v=0NXkpCXDwZg


      https://www.youtube.com/watch?v=J4CRZyOZORI


      vamile vazduhului ORTODOXIA E COMPLETA cind descrie iadul si raiul
      https://www.youtube.com/watch?v=PE6-sHoTN7U&list=PLCzaB8PqVccswfat-OZt-UkIL_740IPxf&index=2


      aviz amatorilor si amatoarelor

      crestin ortodox



      Ștergere
    3. Fara indoiala aici are dreptate Crestin Ortodox . Mai are el si in alte dati , nimai ca e prea incapatinat ...ha ha ha ... Raul exista ...cea mai mare smecherie a sa este , sa va faca sa credeti ca nu e real . Exista mereu , in viata de toate zilele , dar si in cazuri mai extreme .
      https://youtu.be/eU-Z4J9hPx4
      De ai dubii si dupa ...
      Ps . Masculul ala ce ameninta ..de -ti trece prin cap sa ma hakerezi ...vezi ca poate devii o problema PERSONALA a mea . De multe ori a-i auzit fraza asta ...E alegerea ta desigur , dar ...nu te juca cu focul . De tot ai hakerat ...ti-ai facut o idee , cu cine vorbesti , nu ? Gindac ce esti ! ...Sorin

      Ștergere
    4. satanism in muzica
      CELEBRITIES EXPOSED: Satanism in the Hollywood & Music Industry
      https://www.youtube.com/watch?v=Pv2GfVAwhoU

      Ștergere
    5. pokemon 2016
      The Satanic World System Exposed - Pokemon Go 666
      lumea satanica expusa

      https://www.youtube.com/watch?v=Bh-tLUOcauE

      Ștergere
  23. anonim 7,54 vb sa citesti biblia ? in primul rand nu toti primesc intelegerea ei ! cum inviau mortii unii sfinti ? ceea ce spui este doar o limita a mintii ! toate sant cu putinta celui ce crede insa credinta pt necredincios sete nebunie.

    RăspundețiȘtergere
  24. ce care au impresia ca ROMANIA e curata sa priveasca asta si sa ia aminte DE CE va fi atacata ....

    Demascarea industriei muzicale iluminati romanesti
    https://www.youtube.com/watch?v=6IFcEZbjz9k

    vedete romanesti
    Vedete illuminati ( Masoni, Illuminati, Secrete, Vedete )


    https://www.youtube.com/watch?v=R4Svp1Kud6w
    asadar Romania nu e fara de pacate , daca ccineva avea impresia ca ce ni se intimpla este nedrept ....

    altii din ROMANIA
    https://www.youtube.com/watch?v=w1OhEDNL0-

    MAI IUBITI-VA vedetele si apoi NU VA MIRATI ca sunteti SATANISTI ....

    aviz amatorilor si amatoarelor

    crestin ortodox

    ps DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT .... SI TIMPUL VI SE SCURGE ... TIC TAC ....

    aviz amatorilor si amatoarelor CARE MERG LA CONCERTELE ASTORA SA NU SE MIRE cind SE VA UMPLE FARADELEGEA si dispar prin morti ca accidente , etc etc etc etc .... NU VA JUCATI CU MANTUIREA VOASTRA TINERILOR ca NU SUNTETI NEVINOVATI cum pareti si cum vreti sa lasati impresia , nici voi si nici parintii vostri...


    crestin ortodox

    DUR ADEVAR , stiu dar calamitatile naturale SE VOR INMULTI daca nu va debarasati de faradelegi



    RăspundețiȘtergere