duminică, 8 noiembrie 2015

ROMÂNIA ! PRIVARE ÎN ROMÂNIA !

                              Noapte de 7 -8 Noiembrie 2015, ora 2,05 !

                                                               Dragii mei, 

În timp ce scriam la articolul anterior, aud un glas, care face un anunţ cutremurator, referitor la România.                                                

Harta fizica a Romaniei1 300x211 Harti Romania.
Glasul dragii mei, anunţa acest Mesaj, cu un ton foarte grav.
Iată ce spunea acest glas :

                "România !
              Privare  în  România ! 
              Privare !"
 După care dragii mei, glasul dispare, iar eu imi notez repede ceea ce mi s-a spus.
Iata dragii mei, ce inseamna mai pe larg, cuvantul privare :
    PRIVÁ, privez, vb. I. Tranz. (Livr.) A împiedica pe cineva să se bucure de un avantaj, de un drept care i se cuvine, de ceva necesar. ♦ Refl. A renunța (de bunăvoie sau constrâns la ceva necesar) la un bun sau la un drept. – Din fr. priver, lat. privare.
Din nefericire dragii mei, veti vedea că vom avea de suferit, ni se va mai tăia câte ceva de pe undeva, vom fi privati de ceva, lipsiti de ceva din si-asa puţinul pe care il avem acum.
Sau foarte bine, am putea spune că ,s-ar putea să fim privaţi de libertatea de a ne exprima liber, sau de a călători in strainatate.
Nu stiu ce va urma cu exactitate dragilor ! 
Dar stiu că va răsuna în România, si nu numai, pentru că vom fi privati de ceva ce ni se cuvine, vom fi privati de ceva, ce cu greu am dobandit.
Deja suntem privati de linistea sufletului nostru, prin ceea ce se intampla in Ţara.
                                   Cu dragoste, Maria.
  

6 comentarii:

  1. Poate fi vorba si de straini care vor fi privati de libertate in Romania, de exemplu aducerea unor refugiati in centrele noastre poate echivala pentru ei cu inchisoarea. Cititi declaratiile putinilor imigranti din centrele romanesti in ce conditii jalnice sunt tinuti. Cativa noi refugiati adusi in Romania voiau sa fuga de aici, considerand tara saraca, conditiile rele si se simteau privati de libertate, fara ingrijire medicala, cu mancare proasta, etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. se pare ca stiu despre ce e vorba in legatura cu aceasta PRIVARE, deja mafiotii de la conducere in frunte cu dragnea, au hotarit miercuri o lege pt a nu se mai putea scanda si aduce injurii politicienilor si partidelor, aplicindu-se amenzi foarte mari tuturor ce vor scanda si injura pe buna dreptate pe acesti mafioti.Deci cu alte cuvinte, ingradirea libertatii de exprimare libera !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ne intoarcem de unde am plecat, nu ca am fi fost prea liberi pana acum. Incredibil ce spuneti.

      Ștergere
  3. Am dat search pe google ce se pregateste romanilor si printre primele sunt noile legi de expulzare a romanilor din Germania si Italia care se asteapta ca din anul viitor sa fie functionale, alta se refera la ANAF care va introduce cazierul fiscal si vrea sa impoziteze veniturile diasporei. Dar cine stie??!!??

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca mi se adevereste mie si mamei mele de a fi private de romania, de tara mea natala, ca suntem inafara tarii, in europa si nu ne putem intoarce inapoi, offff, sper ca pana la urma o sa ma intorc eu si familia mea inapoi la taramul meu natal :)

    RăspundețiȘtergere