vineri, 21 aprilie 2023

IN CHIAJNA, DIN PORUNCA DIVINA, SE VA CONSTRUI O MANASTIRE !

                                                                   Hristos a Inviat!

                                                               Dragii mei, 

In aceasta noapte, in timp ce scriam aici pe Blog, aud un glas care vine din Cerul sfant, un glas rasunator care te cutremura la propriu.

Glasul spunea asa:

                                "In comuna Chiajna.

                        Nu va muri aceea pana cand, nu va implini ce a spus Domnul !

Pentru ca ,asa a zis Domnul:

Aici, sa Imi faceti o Manastire!"

In aceasta clipa dragii mei, vad inspre Sud, un teren mare ca suprafata, un teren cu multa iarba verde.

Aici, in mijlocul acestui teren gol si inverzit vad o femeie care se apleaca si traseaza cu mana ei la firul ierbii, un Cerc mare.
Dupa ce a trasat Cercul pe o suprafata mare a terenului,arata cu mainile salecum ar trebui sa fie ridicata Manastirea poruncita de Domnul.
Arata intai inspre Rasarit,apoi ,se intoarce cu fata spre Apus.
Nu vedeam chipul acestei femei,vedeam doar vesmintele ei de culoare inchisa si toate miscarile si gesturile ei.
Iata dragilor, inca o Porunca divina pentru a se construi ceva pe pamant romanesc.
Asa cum a poruncit mie MAICA LUI DUMNEZEU ca sa construiesc SFANTA TROITA aici la Tecuci ,in curtea casei mele si cu deschidere la strada, tot la fel, si DOMNUL si DUMNEZEUL nostru al tuturor,a lasat PORUNCA divina pentru a I se construi o MANASTIRE in comuna CHIAJNA.
Si dupa cum reiese din Mesaj, va fi o femeie care va lua initiativa de a construi o MANASTIRE in comuna CHIAJNA.
Cine este sau cine va fi si cand se va construi,eu nu stiu a va spune.Dar cu siguranta se va implini PORUNCA DOMNULUI, cu siguranta CHIAJNA va deveni loc ales de DUMNEZEU in care sa se construiasca o MANASTIRE a SA.
Cunoastem deja cu totii faptul ca, Locasul monahal din Chiajna a inceput a fi ridicat in anul 1780, in vremea domniei lui Alexandru Ipsilanti (1774-1782) si a fost terminat de zidit in anul 1790, in vremea domnului fanariot Nicolae Mavrogheni (1786-1790).Istoria acestei manastiri nu a apucat nici macar sa inceapa, multi crezand ca locul a fost blestemat. Fiind terminata de zidit, cu putin mai inainte de a fi sfintita, aceasta a fost distrusa de catre turci, care au crezut (teoretic) ca manastirea este de fapt o cetate de rezistenta.

Desi, in urma atacului turcesc, cladirile au fost incendiate si toate documentele au pierit in flacari, biserica cea mare a ramas in picioare pana in anul 1977, cand marele cutremur de pamant i-a doborat turla cea mare si o parte din ziduri.

Dupa cum vedem, DUMNEZEU nu renunta la planurile Sale si voieste ca in comuna CHIAJNA sa-I fie ridicata o Manastire.

Atunci cand aceasta MANASTIRE va fi ridicata, vom fi fericiti sa mergem sa ne inchinam DOMNULUI si MAICII DOMNULUI, stiind ca PORUINCA SA a fost implinita.

Dar, iata istoria acestui Locas care a fost distrus de turci inainte sa fie terminat:

Manastirea Chiajna

Manastirea Chiajna este o veche manastire ortodoxa aflata in partea nord-vestica a localitatii Bucuresti. Localitatea Chiajna, intinzandu-se astazi in continuarea cartierului bucurestean Giulesti, pe malul drept al raului Dambovita, este o localitate din judetul Ilfov. Prin aceasta localitate trec urmatoarele drumuri principale: autostrada Bucuresti-Pitesti, soseaua de centura a capitalei, calea ferata Bucuresti-Giurgiu si calea ferata Bucuresti-Craiova. Denumirea localitatii se trage de la Doamna Chiajna, sotia domnitorului Mircea Ciobanul al Tarii Romanesti, fiica a lui Petru Rares si nepoata a Sfantului Stefan cel Mare.

Astazi, din ansamblul monahal al Manastirii Chiajna se mai pastreaza numai o parte din biserica mare, ale carei ziduri laterale se straduiesc sa rabde intemperiile vremii, zgomotul trenurilor si rautatile oamenilor. Incepand cu anul 2004, ruinele Manastirii Chiajna figureaza pe lista monumentelor istorice din municipiul Bucuresti.

Manastirea Chiajna

Biserica si-a luat numele de la o mosie a celebrei doamne "Chiajna", sotia domnitorului Mircea Voda. Doamna, nascuta in anul 1525, in Polonia, si trecuta la cele vesnice in luna iunie a anului 1587, a fost fiica lui Petru Rares si a doamnei Maria, precum si nepoata Sfantului Stefan cel Mare. Doamna a fost casatorita cu domnul Tarii Romanesti, Mircea Ciobanul, si a condus Tara Romaneasca in timpul minoratului lui Petru cel Tanar.

 Manastirea Chiajna

Locasul monahal din Chiajna a inceput a fi ridicat in anul 1780, in vremea domniei lui Alexandru Ipsilanti (1774-1782) si a fost terminat de zidit in anul 1790, in vremea domnului fanariot Nicolae Mavrogheni (1786-1790).

La zidirea acestei manastiri au lucrat aceiasi mesteri care au inaltat si conacul Vacarestilor, de langa Targoviste. Manastirea a fost construita urmand o arhitectura neo-clasic, biserica acesteia avand dimensiuni mari pentru acea vreme, si anume: 43 de metri lungime, 18 metri inaltime si ziduri groase de pana la doi metri.

 Manastirea Chiajna

Istoria acestei manastiri nu a apucat nici macar sa inceapa, multi crezand ca locul a fost blestemat. Fiind terminata de zidit, cu putin mai inainte de a fi sfintita, aceasta a fost distrusa de catre turci, care au crezut (teoretic) ca manastirea este de fapt o cetate de rezistenta.

Desi, in urma atacutul turcesc, cladirile au fost incendiate si toate documentele au pierit in flacari, biserica cea mare a ramas in picioare pana in anul 1977, cand marele cutremur de pamant i-a doborat turla cea mare si o parte din ziduri.

 Manastirea Chiajna

In vremea renumitei ciume din timpul lui Alexandru Ipsilanti, manastirea ar fi fost parasita, desi unele documente sustin ca aceasta functiona inca in anul 1792, ea fiind parasita abia sub domnia lui Mihai Sutu (1791-1793). Se crede ca mitropolitul Tarii Romanesti, episcopul Cosma, a adormit in Domnul in aceasta biserica.

In jurul anului 1948, autoritatile comuniste au respins cererea episcopului Antim Nica de a se restaura Manastirea Chiajna. Potrivit unilor arhitecti, desi este greu de crezut, manastirea poate fi restaurata chiar si astazi.

 Manastirea Chiajna

In luna aprilie a anului 2011, ruinele din Chiajna au fost luate in grija de Biserica Ortodoxa, astazi facandu-se toate demersurile necesare rezidirii acesteia. Noua ctitorie este asezata sub ocrotirea Sfantului Ioan Iacob de la Neamt, numit si Hozevitul. Obste aflata in formare se afla sub purtarea de grija a ieromonahului Atanasie Badulescu.

"Pe tine, parinte, te cinstim, caci lasand lumea si patria ta, ai luat Crucea, urmand lui Hristos si in valea Iordanului, in pestera pustniceasca, la Hozeva nevoindu-te, te-ai mutat la Cel dorit. Pentru aceasta, impreuna cu ingerii se bucura, preacuvioase parinte Ioane, duhul tau. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre."

 Manastirea Chiajna

"Pe unul Dumnezeu iubind, de cele trecatoare ai fugit si in pustie locuind, cu linistea Duhului te-ai logodit, sfinte preacuvioase parinte Ioane, neincetat slavind pe Hristos, Mantuitorul lumii. Pentru aceasta, cu evlavie, lauda si cantare iti aducem, zicand: Bucura-te, Sfinte Preacuvioase Parinte Ioane, astazi, floare prea aleasa a Bisericii noastre."

Teodor Danalache






21 de comentarii:

  1. Cu 0 singura corectura cum se localizeaza in Prezent pe riuri stind cu spatele la izvor si sensul de curgere e in stinga nu in dreapta Dimbovitei cum se vede numai venind invers din aval din Bucuresti cum s-o fi spus pe vremuri-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Petru Rares ,fiul lui Stefan cel Mare si tatal domnitei Chiajna avea o constiinta nationala.
    Ca si Tatal sau Stefan cel Mare care construise inaintea bisericii catedrala de la Iasi o biserica si manastire la Vadul. Pe Somes in nordul Clujului unde exista si o localitate nu intimplator cu numele Petru Rares si multe biserici cu arhitectura in stil moldovenesc si acum cu picturi moldovenesti .
    Iar Petru Rares a stat trei ani la cetatea sa a Ciucului intre cele doua domni ale lui in Moldova dupa ce fusese invins de polonezi pentru Pocutia distrusa apoi de secui pentru a sterge istoria romaneasca a Transilvaniei,ca Evreul Iohannis acum cu demolarea statuilor romanesti transilvane,
    din Transilvania si el ca tatal sau Petru Rares stapin peste un domeniu de 100 de sate in Transilvania pe Tirnava mica si cea Mare pina pe Mures la Mihalt Alba ,nume dat dupa capitanul Mihalcea a lui Mihai Viteazul,ce avea sediu administrativ la Cetatea de Balta pe Tirnava Mica unde se pastreaza si acum portul popular si graiul moldovenesc tipic in cuvinte ca subar si multe altele..
    Nerenuntind Petru Rares ajunge a doua oara domn al Moldovei continuind politica nationala a tatalui sau Stefan cel Mare cel care il invinsese pe Matei Corvin la Baia in jud Botosani si pe turci la Podul Inalt linga Vaslui ca si pe polonezi la Codri Cosminului acum in Ucraina si care mai are si acum epitaful de infintare a cetatii Herson pe Nipru si altele inclusiv Cetatea Lerici in sudul Niprului la intrarea in Crimeea iar orasul Odesa se numea atunci Moldoveanca acum un cartier central al Odesei numit Moldovanka-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. De aceia papa il numea atunci prima data pe Stefan cel Mare cu titulatura de -rege al Daciei-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lulea de la AUR -dupa 33 de ani PCR transformat in FSN si PNL a distrus tara si acum prin comasare vor sa ascunda ca liberalii si Psd injurati de romani au doar 10-15 pricente iar Aur va cistiga majoritatea voturilor-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Evreul Patapievici -culturnicul care scrie romaneste cu dictionar roman in mina-intervine in scandalul mutarii sarbatorii de Paste dupa catolici cerind punerea la punct a patriarhului opozant Teodosie al Tomisului prin Dictatura votului In Sinod precum evreii majoritari care cereau crucificarea lui Iisus de pe vremea lui Pilat
    Uitind ca idele se combat cu idei nu cu violente si vot dictatorial-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Rusia a judecat si ordonat arestarea unui jurnalist bulgar -fugit din Austria de frica serviciilor secrete ruse, pentru anchetarea otravirii lui Navalnii opozantul lui Putin-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Petrov purtatorul de cuvint al Kremlinului critica si acuza Nato de interventie contra Rusiei dupa promisiunea de primire a Ucrainei in Nato-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bineinteles Hun-gurul Victor Orb-an nemultumit de ideia primirii Ucrainei in Nato , el vine din nou cu harta Bozgoriei Mari care vrea teritorii din toate tarile din jur inclusiv din Austria-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Evreii Ciuca Maciuca si Citiu Cacitiu vor sa inghete angajarile si salariile bugetarilor de la stat ,o masura asemanataoare aplicata de fostul premier Boc la criza din 2008-2009 suparindu-i atunci pe evreii bugetarii grasi de lux care l-au schimbat -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mexicul vinde nava avion cu imbunatatiri de lux a presedintelui cumparata cu 200 miloane dolari in 2018 si folosite de fostul presedinte doar de 4 ori in cei cinci ani de mandat
    Cumparatorul e Tadzikistanul pentu 90 milioane dolari se lauda ca a investit in ea putin.
    Iohannis zis Si -Voda prin Loboda -are de gind in anul ce-l mai are de guvernare sa toace o suma babana din bugetul de imprumut al guvernului evreiesc al Romaniei, pe excursii si vacante de lux fara rost pentru Romania cu avionul de vip inchiriat de Lux de la Lux-em-burghezii sai pentru a se plimba cu Zimbareata descult sau in slapi prin nisipul tarilor calde si exotice si ar dori sa o lase inlocuitoare pe lingusitoarea lui Gorghiu vicepresedinta Senatului care spera sa ajunga si prima presedinta evreica a rumanilor cel putin interimara-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tomac cere demiterea ministrului agriculturii Daea cel -cu oaia -pentru ca nu a trimis ca ceilalti din est nici un punct de vedere propunere sau plan la comisia pentru agricultura a Ue pentru a obtine fonduri in compensare la dauna produsa fermierilor romani de cerealele ucrainiene .
    In caz contrar spune el -ca tara merita sa se revolte-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nasui ministru la Economie spune ca si firme fantoma cu cifre de afaceri falsificate abonate la subventii in bani pentru excursii
    Pai ce vrea numai Frankenstein Iohannis sa se plimbe a Voda prin Loboda
    E si o vorba- cum e Turcul si Pistolul-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  13. Momente de cumpana pentru Codrin Stefanescu Fost redactor pe cultura la Europress dupa revolutie,
    La doar 54 de ani acum,atunci fost prieten cu hotul de Caramitru si cu tiganul evreu Nastase au furat la revolutie tablourile carti de la Muzeul de arta al CC ului unde lucra mama lui si de la casa lui Petru Groza de unde avea gasit acasa un peisaj de Grigorascu.
    Mari colectionari de arta care doreau si statueta de Brincusi a lui Nicolae P cel decedat ieri in plina furtuna solara Dupa ce a stat 5 ani in Peru pentru procesul cistigat doar pentru ca era in strainatate
    Ca sa citez-In arealul supertitiilor cind vezi pisica negra sau pe Codrin Stefanescu e bine sa scuipi de trei ori in sin si sa te aperi cu semnul crucii de caracterul lui jegos,lipsa coloanei vertebrale si tupeul de analfabet cu pretentie de colectionar de carte rara , oare cum o citi manelistul cu cap de cauciuc manuscrisele in greaca veche, latina ,aramaica si in ebraica,-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  14. Doamne ajuta Măicuța Domnului 🙏
    Construcția unei biserici s-au mănăstire este o gura de rai doamna Maria 🙏
    Maicuta Domnului sa ne ajute .
    La cat mai multe guri de rai.🙏🙏

    RăspundețiȘtergere
  15. Elena fiica lui Stefan cel Mare casatorita cu tarul Rusiei Ivan cel Tinar cu care a avut un fiu Dimitrie ajuns Tar al Rusiei ,dat jos dupa doi ani de un frate vitreg din casatoria anterioara a tarului si omoriti prin infometare si frig.
    Iar Petru Rares ,fiu al lui Stefan cel Mare , cu doua domni in Moldova cu fiica doamna Chiajna care si ea are trei copii din care o fata Dobra cadatorita-cadina preferata a sultanului Murad al treilea nepotul Sultanului Soliman Magnificul -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  16. Taiwanul se pregateste pentru atacul chinez in maxim 4 ani pe cind Sua spune ca va fi mai repede si ca va intra oficial in lupta de partea Taiwanului-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  17. Daniel Daianu -Exista Gaura in Buget si deficit extern motiv pentru care trebuia plan pe termen lung si vointa politica de reducere a cheltuelilor-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  18. A inceput razboiul intre America si China pe toate fronturile o spune on romsn domiciliat in Costa Rica-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  19. mare pacat al turcilor pt distrugerea manastirii- dar iata multi anonimi scriu mesaje cu totul diferite pe blog!

    RăspundețiȘtergere