miercuri, 28 august 2019

AM VAZUT TAIEREA CINSTITULUI CAP, AL SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL !

                  LA  29  AUGUST  2019, 

        Sărbatorim prin Post  si Rugaciune ,

TĂIEREA  SFÂNTULUI  SI  CINSTITULUI  

CAP , AL  SFÂNTULUI  PROOROC  - IOAN  

BOTEZĂTORUL  DOMNULUI  NOSTRU  

IISUS  HRISTOS !


                                           Dragii mei,

Scriam la 27 ianuarie 2014, despre cum I-a fost tăiat Cinstitul Cap al Sfântului şi Proorocului Ioan Botezătorul !
Acesta este fratilor Adevărul  adevărat, despre cum şi unde I s-a tăiat Cinstitul Cap al Sfantului Ioan Botezatorul.
Am fost dusă cu sufletul  de Duhul Cel Prea Sfânt, chiar în temniţa în care I s-a tăiat Cinstitul Cap, al Sfantului Ioan Botezatorul.                                                        Image result for sfantul ioan botezatorul

                                        Bucuraţi-vă  Fraţilor, că puteţi citi ADEVĂRUL  de acum 2000 de ani, asa cum s-a întâmplat atunci !

Iată dragii mei,Adevărul  de  acum  2000  de  ani , trăit de mine cu Voia Duhului Celui  Prea Sfânt :
    

  CUM   I - A   FOST TĂIAT CAPUL , SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL !


                                 1  Iunie  2003 ora 0,58 !

Mă rugam la BUNUL  DUMNEZEU  şi la MAICA  DOMNULUI când, brusc, ochii mi se închid fără voia mea şi aud glas care spune  aşa :

                 "PENTRU  CĂ  IUBITUL  NECREDINCIOS  CREŞTIN...
                  NAŞTEREA  LUI.....!"

                                   Image result for sfantul ioan botezatorul
(şi glasul nu mai continuă ), dar vai, ce văd !
Vai ce am chiar în faţa mea, la niciun metru distanţă......!
       Sunt şi eu într-o încăpere foarte îngustă. 
 Din doi paşi, ajungeai in orice colţ al acestei încăperi înguste şi foarte întunecată.
Aici , la doar un metru în faţa mea ,văd o siluetă învelită la trup cu ceva maro, îi era înfăşurat trupul de la umeri până la genunchi.
Acest bărbat înalt si slabut ,este desculţă, iar o LUMINA  albă strălucitoare apărută de nicăieri , îmi arată în mod anume picioarele acestui bărbat,ca sa vad că este desculţ . 
LUMINA  albă se asezase  pe picioarele acelui bărbat, al cărui CHIP nu îl vedeam încă. 
Deci ,mă aflam şi eu în acea încăpere extrem de strâmtă, unde nu te puteai întinde cu tot trupul ca să te odihnesti, atât era de îngustă.
Brusc, văd chiar în faţa mea ,cum la picioarele acestui bărbat, chiar în faţa tălpilor sale alunecă ceva.
Acel CEVA fraţilor, era un CAP  tăiat chiar în acea clipă în faţa mea, de două mâini în întunericul  negru.
CAPUL Îi fusese tăiat fără gât, ci exact de sub bărbie. A fost lovit cu palosul extrem de ascutit pe la spate;pe la ceafa.
 Sfantul si-a aplecat capul sprijinindu-si bărbia în pieptul Său,iar călăul I-a retezat capul,exact de la ceafa,fara gâtul Sfantului.
Nu exista vreun trunchi din lemn , asa cum scrie în Cartile Bisericesti,pe care sa-i fie taiat Capul Sfant, ci doar o masuta foarte micuta pe care, (cred eu) i se aducea cate ceva de mancare.
Din stând în picioare I s-a retezat CAPUL Sfant, si simt dragii mei, cum sfantul sânge cald îmi atinge picioarele mele ; da,sângele Sfantului era si pe ale mele picioare.
Dar vai ! Am recunoscut în Sfantul Cap retezat de la ceafa,când l-am vazut rostogolindu-se pe lângă picioarele mele, ca fiind al SFÂNTULUI  IOAN  BOTEZĂTORUL.
Avea barba castanie şi mai lungă acum decât CAPUL  SĂU tăiat, şi care alunecase la picioarele Sale. Era foarte slab la faţă şi cu barba care îi acoperea obrajii ,şi care ,atârna mult peste pieptul său.
Arăta  exact ca în SFÂNTA  ICOANĂ  a SA, pe care o vedem în zilele noastre.
Fratilor  !
Deci,văd cum cele două mâini care-I tăiase capul deasupra unei mese din lemn foarte mica si îngusta, şi de pe care măsuţă curgeau şiroaie de sânge ,ţineau  o TAVĂ  de argint, o TIPSIE !
                                Image result for sfantul ioan botezatorul
Mâinile călăului, le văd cum coboară la PICIOARELE  SFÂNTULUI  IOAN BOTEZĂTORUL, le văd cum ridică  CAPUL  SFÂNTULUI şi -l aşează cu faţa în sus pe TAVA  de argint.
LUMINA albă orbitor de strălucitoare, îmi arăta pas cu pas tot ce se întâmplă.
Aud glas care repetă :

                "PENTRU  CĂ  IUBITUL  NECREDINCIOS  CREŞTIN ,
                NAŞTEREA  LUI......"!

Şi aşa cum se întâmplă întotdeauna, tresalt puternic fiind la RUGĂCIUNE în camera mea, şi mă cutremur la propriu de cele văzute şi auzite.
Îmi notez repede toate câte am văzut şi-am auzit, şi -mi reiau Rugăciunea de unde rămăsesem.
Dragii mei, să credeţi în toate câte vă spun, deoarece ,toate sunt de la DUHUL  CEL  PREA  SFÂNT !
Iată ce-mi spune chiar acum un glas :

                     "Acolo unde pătrunde Dumnezeu, diavolul nu are ce căuta !
Iar un alt glas ,întreabă mirat :

                          Nici  Tu ?"
Iar glasul ,dispare ca un ecou.

                            Dragii mei,
   
Cu adevărat fericiţi suntem noi , acum şi -ntotdeauna deoarece ,putem afla din TAINELE  LUI DUMNEZEU pe care mi le descoperă mie roaba Sa .
Iar eu I-am promis cu viaţa mea, că le voi descoperi cu dragoste  semenilor noştri, spre a aduce DOVADĂ  GRĂITOARE de  ADEVĂR, DOVADĂ  VIE  prin mine roaba Sa, care nu mă ruşinez şi nici nu mă voi ruşina în veacul veacurilor,de cele scrise de mine şi graite de DUHUL  CEL  PREA  SFÂNT. 
Să spună cine ce-o vrea despre mine, nimic nu-mi va atinge sufletul ! Am dăruit de mai bine de 18 ani ,trupul si sufletul şi toată fiinţa mea MÂNTUITORULUI  HRISTOS, ca să facă după VOIA SA cu mine roaba Sa, iar eu mă voi supune trup si suflet ,inimă şi cuget VOII  SALE. AMIN !
                                                   Cu dragoste, MARIA.

16 comentarii:

 1. Daca nu facem.nimic intotdeauna.se va gasi cate o haita de idioti criminali care sa taie capete nevinovate.
  NOI SUNTEM.ALEXANDRA !!! NOI SUNTEM ALEXANDRA!!! TOTI PENTRU UNUL, UNUL PENTRU TOTI!

  RăspundețiȘtergere
 2. Numai cei care nu cred cu adevărat în Dumnezeu au de comentat numai contra cei care au dragoste de Dumnezeu și de APROAPELE sau stiu sa faca diferenta doamna Maria între adevar si minciuna.
  Dumnezeu apara si le arata la cei puțini aleși ai lui. Cu mult drag si o zi binecuvântată.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 13.16 sa-ti fie rusine ca pui etichete oamenilor! Cu ce drept faci asta? Cine te crezi? Dumnezeu are tainele Lui si niciodata nu stii prin care dintre oameni isi desavarseste lucrarea. Judecata nu e apanajul tau ci al lui Dumnezeu. Ai inteles?

   Ștergere
 3. https://www.dir.org.ro/forta-superinteligenta-si-malefica-stapana-lumii/

  “Cetăţenii planetei se pot grupa, în funcţie de cunoştinţele lor asupra modului de funcţionare a sistemului, în diferite categorii.

  Prima categorie de cetăţeni, care este cea mai numeroasă, crede cu tărie în faptul că politicienii sunt aceia care conduc ţările lor. Aceşti cetăţeni se duc la vot cu convingerea sinceră că vor vota politicieni competenţi şi cu caracter integru care vor sluji intereselor poporului lor. Ei, însă, se miră atunci când observă că politicienii aleşi de ei îi înşeală încontinuu. Pun acest lucru pe seama prostiei politicienilor sau a caracterului lor. De aceea aceşti cetăţeni, sau mai bine zis o parte din ei, protestează împotriva clasei politice atunci când le sunt încălcate drepturile. Ceea ce ei nu ştiu este faptul că politicienii, chiar dacă ar vrea, ceea ce bineînţeles că trebuie să fii foarte mărinimos în gândire să presupui aşa ceva, nu pot să facă ceva pentru populaţie. Ei, politicienii, sunt dependenţi de resursele financiare ce le sunt puse la dispoziţie de către alte forţe şi deci sunt, de fapt, marionete.

  A doua categorie de cetăţeni, care este mai redusă numeric decât prima, deţine mai multe informaţii despre modul de funcţionare a sistemului. Ei ştiu că nu politicienii conduc ţara lor ci cei ce deţin sursele de finanţare, deci bancherii. Aceşti cetăţeni ştiu că bancherii produc bani din nimic şi deci au o sursă de finanţare inepuizabilă. Ei cred că bancherii conduc lumea şi ştiu că aceşti bancheri sunt aceia care finanţează războaiele.

  Bancherii finanţează ambele părţi combatante. Interesul bancherilor este în primul rând să câştige cât mai mulţi bani. Războiul este o afacere foarte rentabilă pentru ei, prin care „împuşcă mai mulţi iepuri” dintr-o dată. În primul rând ei câştigă de pe urma vânzărilor de arme. Nu numai profiturile din vânzările de arme intră în buzunarele lor ci şi dobânzile, deoarece în preţurile armelor sunt incluse dobânzi. Al doilea avantaj pentru ei este faptul că ţara învinsă va fi inclusă în sistemul lor monetar ceea ce înseamnă că ei pot tipări mai mulţi bani fără riscul de a produce inflaţie. După cum observăm, pentru bancheri războaiele sunt afaceri şi mijloace antiinflaţioniste. Al treilea avantaj este faptul că prin uciderea în masă a oamenilor rămâne pământ mai mult pentru ei. Pământul este resursa cea mai de preţ a planetei.

  RăspundețiȘtergere
 4. A treia categorie de cetăţeni, care este mai puţin numeroasă decât cea de-a doua categorie, o constituie aceia care cunosc într-un mod mai profund sistemul. Ei ştiu că politicienii şi bancherii nu conduc lumea şi cred cu tărie că societăţile secrete şi semi-secrete sunt adevăraţii stăpâni ai lumii. Societăţile secrete şi semi-secrete sunt organizate piramidal şi şi-au infiltrat oamenii lor peste tot, în special în politică, finanţe, religie, mass-media şi domeniul ştiinţific şi tehnic. Scopul primordial al societăţilor secrete nu sunt banii ci stăpânirea și aservirea lumii. Ele fac acest lucru prin politică, cu ajutorul banilor, prin manipulare cu ajutorul mass-media şi cu ajutorul anumitor tehnologii. Ceea ce uneşte vârfurile societăţilor secrete nu sunt în mod primordial banii ci cunoaşterea şi utilizarea simbolurilor şi ritualurilor oculte. Societăţile secrete cunosc în mod foarte conştient faptul că simbolurile şi ritualurile au o putere foarte mare asupra oamenilor.

  „Povestea” adevărată pe care o redăm în cele ce urmează este relevantă:
  O grupă mică de tineri din România, văzând că în ţara lor totul merge rău, s-a decis să facă o rugăciune şi un ritual închinat lui Dumnezeu în parcul arheologic Sarmizegetusa Regia. Ei au înconjurat sanctuarul circular din acest parc şi, ţinându-se de mâini, au început să se roage la Dumnezeu pentru binele ţării lor. Nu au putut să continue rugăciunea deoarece a apărut imediat administratorul parcului, Vladimir Brilinsky, care împreună cu poliţişti înarmaţi au întrerupt în mod brutal acţiunea tinerilor. Argumentul administratorului: rugăciunile şi ritualurile sunt interzise în acest parc. Nici măcar rugămințile şi insistenţele tinerilor nu l-au înduplecat pe administrator. După cum observăm puterea vede totul şi se opune cu toată forţa şi brutalitatea de care dispune ritualurilor sincere, destinate cu adevărat lui Dumnezeu şi care nu sunt instituţionalizate. Puterea este conştientă de faptul că ritualurile şi simbolistica au un efect foarte puternic asupra societăţii.

  Revenind la societăţile secrete, pentru ele, ca şi pentru bancheri de altfel, războaiele sunt foarte importante. Conducătorii societăţilor secrete nu sunt interesaţi să câştige bani din războaie, scopul lor fiind unul cutremurător. Războaiele sunt pentru aceştia ritualuri sângeroase de masacrare a populaţiei.

  Aceste ritualuri măresc în mod considerabil forţa răului, forţa de care se folosesc societăţile secrete în vederea dominării absolute a Terrei. Numai forţa răului vrea să domine oamenii, forţa binelui însă oferă oamenilor libertate şi bunăstare. Forţa răului nu este o entitate abstractă, aşa cum o percepe omul de rând, ci este o entitate energetică care se poate manifesta şi întrupa în lumea materială.

  A patra categorie de cetăţeni, cea mai redusă din punct de vedere numeric, este formată din aceia care ştiu mult despre sistem. Aceşti cetăţeni ştiu că nu politicienii, bancherii şi societăţile secrete se află în vârful piramidei sociale. În vârful piramidei se află o forţă superinteligentă, dar malefică, a cărei identitate foarte puţini o cunosc.

  Aici se naşte întrebarea: Ce reprezintă această forţă şi cum poate fi ea înlăturată astfel ca umanitatea să se poată dezvolta material şi spiritual?
  Nu cunoaştem cu exactitate răspunsul la această întrebare. Există însă mai multe teorii avansate de cercetătorii şi oamenii care s-au implicat t

  RăspundețiȘtergere
 5. timp de decenii în vederea identificării acestei forţe malefice.

  manipulându-i. Pe aceşti extratereştri nu îi putem vedea datorită faptului că deţin o tehnologie foarte avansată care îi ajută să se facă invizibili ochilor noştri.

  O altă teorie spune că ar fi vorba de nişte fiinţe interdimensionale, nişte fiinţe care s-ar afla într-un spaţiu cu mai multe dimensiuni decât spaţiul tridimensional în care trăim. Datorită faptului că aceste fiinţe trăiesc într-un spaţiu, spre exemplu cvadridimensional, noi nu le putem simţi prezenţa. Pentru a înţelege acest lucru, imaginaţi-vă că ar exista fiinţe care ar trăi într-un spaţiu bidimensional. În mod practic vă puteţi imagina o foaie de hârtie (grosimea hârtiei trebuie să fie neglijată pentru ca spaţiul să aibă numai două dimensiuni) pe care se află fiinţe, spre exemplu, sub formă de cerculeţe. Tu te afli în spaţiul cu trei dimensiuni şi de aceea fiinţele de pe hârtie, deci din spaţiul cu două dimensiuni, nu te pot sesiza deoarece ele nu pot privi în sus ci numai în direcţiile permise de spaţiul dimensional în care trăiesc. Dacă vei introduce un creion cu secţiunea rotundă în mod perpendicular în hârtie va rezulta un cerc la intersecţia creionului cu hârtia. Fiinţele bidimensionale vor vedea acest cerc şi vor crede că este o fiinţă ca şi ele. Ele nu pot însă să vadă tot creionul şi nici persoana care a generat cercul. Exact în acest mod poate acţiona şi o fiinţă aflată într-un spaţiu cu mai mult de trei dimensiuni. Noi putem vedea unele fenomene produse prin prezenţa acestei fiinţe, dar nu putem şti ce înseamnă ele şi nici nu putem vedea fiinţa respectivă.

  O altă teorie presupune că este vorba de fiinţe reptiliene, deci nonumane, care au posibilitatea ca în anumite condiţii să-şi schimbe forma, să ia formă umană. Susţinătorii acestei teorii spun că majoritatea conducătorilor lumii sunt de fapt fiinţe reptiliene. Aceste fiinţe reptiliene au instincte foarte puternice: sunt lacome, au simţul teritorialităţii foarte pronunţat, se organizează în sisteme ierarhice şi se hrănesc cu energia negativă din noi. De aceea ele trebuie să producă în mod continuu frustrare, dezamăgire, suferinţă şi durere. Oamenii spirituali ne spun că forţa răului este o entitate energetică care se poate întrupa şi manifesta. Această entitate se întăreşte ori de câte ori cineva gândeşte, vorbeşte sau înfăptuieşte ceva negativ.

  Oricare ar fi situaţia, indiferent care teorie ar fi reală, foarte important este să cunoaştem modalitatea prin care ne putem elibera de această forţă superinteligentă şi malefică. Pentru aceasta e necesar să cunoaştem modalitatea în care acţionează.

  Această forţă, după cum am spus şi mai sus, este superinteligentă. Maleficitatea ei este marea ei slăbiciune, deoarece această caracteristică îi diminuează în mod semnificativ abilităţile creatoare şi îi limitează astfel nivelul de conştiinţă proprie. Ea este manipulatoare, dar nu creatoare. Pentru a înţelege acest lucru, imaginaţi-vă o cutie de carton destul de mare. Această cutie de carton reprezintă spaţiul de acţiune, deci conştiinţa, acestei forţe. În această cutie de carton se află o cutie mai mică în care, prin manipulare, se introduc oamenii. Deoarece forţa malefică are cunoştinţe avansate în ceea ce priveşte manipularea, deoarece reuşeşte să-i introducă pe oameni în cutiuţa mai mică, ea poate dirija omenirea în direcţia dorită.

  Forţa malefică există de cel puţin 200.000 de ani pe Terra. În ţările în care ea şi-a construit comandamentul central, Mesopotamia, Egipt, Imperiul Roman, Marea Britanie, SUA, a apărut bunăstare. În prezent se pare că această forţă doreşte să se stabilească în China. Bunăstarea, însă, nu a fost creată de ea, ci de oameni. Ea nu este o forţă creatoare, deci nu poate crea nici bunăstare, ci este expertă în manipularea conştiinţelor oamenilor. Forţa malefică, cel puţin la început, creează condiţiile necesare pentru ca oamenii din ţara în care se află comandamentul central, să poată crea bunăstare. Oferă ceva mai multă libertate de acţiune şi creează condiţiile ca banii să circule mai repede.

  RăspundețiȘtergere
 6. Forţa malefică există de cel puţin 200.000 de ani pe Terra. În ţările în care ea şi-a construit comandamentul central, Mesopotamia, Egipt, Imperiul Roman, Marea Britanie, SUA, a apărut bunăstare. În prezent se pare că această forţă doreşte să se stabilească în China. Bunăstarea, însă, nu a fost creată de ea, ci de oameni. Ea nu este o forţă creatoare, deci nu poate crea nici bunăstare, ci este expertă în manipularea conştiinţelor oamenilor. Forţa malefică, cel puţin la început, creează condiţiile necesare pentru ca oamenii din ţara în care se află comandamentul central, să poată crea bunăstare. Oferă ceva mai multă libertate de acţiune şi creează condiţiile ca banii să circule mai repede. În acest mod economia ţării respective funcţionează la parametri normali şi oamenii par să se îmbogăţească. Forţa malefică permite bunăstarea oamenilor în vederea formării aşa-ziselor elite. Pentru ca o ţară să se autoînrobească e nevoie de „elite”.

  După ce „elitele” s-au format, se începe strângerea laţului în jurul cetăţeanului obişnuit. Societatea începe procesul de autoînrobire. Cu toate acestea, în societate mai există anumite libertăţi, ce sunt mai mult de natură iluzorie. Spre exemplu, ţi se oferă libertatea să poţi manifesta împotriva politicienilor, dar numai în anumite condiţii restrictive. Pentru a modela închisoarea omenirii, au nevoie de reacţia oamenilor, aşa cum ai nevoie să ştii modul de reacţie a unui câine pentru a-l putea dresa. Reacţia oamenilor foloseşte sistemului deoarece în acest mod se poate eficientiza închisoarea în care vor fi închişi cetăţenii aşa încât ei să creadă că sunt liberi şi deci să participe la autoînrobirea lor fără a-şi dea seama de acest lucru. De aici deducem că, dacă dorim să ne eliberăm, trebuie mai mult să acţionăm decât să reacţionăm.

  RăspundețiȘtergere
 7. Este necesar să fie înţeles cum se concretizează acţiunea forţei malefice asupra individului. Prin intermediul celor cinci simţuri: văz, auz, gust, simţul olfactiv şi tactil, dar şi prin intermediul intelectului, ni se induc senzaţii manipulatoare. Ni se oferă o identitate birocratică formată din nume, prenume, data naşterii etc., pentru ca noi să credem că suntem acea identitate. În şcoală suntem îndoctrinaţi astfel încât să ascultăm de autoritate şi suntem modelaţi pentru a servi sistemul. Ni se servesc mâncăruri care stimulează papilele gustative în aşa fel încât credem că mâncarea fast-food este mai bună decât legumele şi fructele din grădină. Ni se oferă parfumuri pentru a trăi cu impresia că dacă nu le folosim vom mirosi urât, iar pentru simţul tactil au tot feluri de creme şi alte produse sintetice. Pentru intelect există tot felul de cărţi aparent interesante, dar care din punct de vedere practic nu au nicio valoare, ceea ce face să ne irosim energia intelectuală într-o direcţie care nu duce nicăieri.
  În acest fel noi ne identificăm cu trupul nostru, deci ne identificăm cu limitarea. În acest mod suntem introduşi în cutiuţa mică şi trebuie să ne supunem manipulării.

  Ca să ne eliberăm de această forţă malefică, pentru a evada din cutiuţa mică în care ea ne-a băgat, este necesar ca noi să ne identificăm pentru totdeauna cu DUMNEZEU, care este de fapt infinit.”[1]

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. As fi curios sa stiu cum au aflat cei care sustin ca exista o astfel de forta malefica ca aceasta este aici de 200 000 de ani. Am scris niste comentarii pe acest blog despre aceasta fiinta , la un nivel care am crezut ca ar putea fi inteles de babele si mosii de aici. Declar ca nu am nimic cu babele si mosii , mai ales cu babele din Bucegi :))). Mi-au spus ca sunt posedat:)))
   Daca vrei ceva informatii mai concludente fara multe speculatii si expresii de genul : se pare ca... afla ca primii care au vorbit despre asta au fost gnosticii. Au sfarsit destul de prost , prigoniti si discredidati de nimeni altii decat de cei care azi sunt numiti Sfinti Parinti. Aries a fost un astfel de gnostic. Comform scrierilor gnostice aceasta fiinta nu este alta decat Dumnezeul Vechiului si Noului Testament. O chestie greu de inghitit azi. Aveau o cosmologie unica care explica dilema conditiei umane. Un element unic si interesant al cosmologiei lor sunt archontii despre care lunea academica se fereste ca de raie deoarece seamana izbitor de mult cu fenomenul OZN. Pe scurt Dumnezeul acestei lumi este o fiinta diabolica din perspectiva lor , nascuta din greseala Sofiei , itruchiparea Intelepciunii , fara partenerul ei ”masculin”. Aceasta fiinta inperfecta si impura a creeat lumea materiala sau cele 7 sau 9 ceruri. Deci lumea materiala nu doar in sens fizic asa cum o pervepem noi. Intr-un cuvint si-a creat propria Imparatie in care El este Dumnezeu. Archontii sunt creaturi fara suflet , un fel de bioroboti sau inteligente artificiale in limbaj modern care opereaza in plan mental prin manipulare si control. Dumnezeu adevarat , necreat , nematerial , adevaratul Dumnezeu este in om si acesta a fost planul Lui de salvare si corectare a greselii Sofiei. Omul este singura fiinta din creatia fiintei malefice care are suflet. Mesajul lui Isus sustineau ei a fost acesta dar fiinta malefica cu ajutorul archontilor au manipulat si corupt mesajul denaturandu-l. Este foarte interesant dar ce sa inteleaga anonimii de aici cazuti in mrejele programelor informationale ale archontilor. :):(

   Ștergere
  2. Trebuie totusi sa recunosc ca exista totusi multe elemente speculative legate de gnostici deoarece au fost exterminati la propriu atat de eficient ca lumea a auzit de ei deabia in 1947 când au fost descoperite primele lor scrieri in pesteri in Orientul Mijlociu. Le-au ars cartile si au fost haituiti pana la disparitie. In lumea academica se stia de ei doar vag din cateva scrieri ale Sfintilor Parinti , cateva mentiuni dar deoarece nu se gasise nici o docada a existentei lor erau ca si inexistenti. Istoria este scrisa de invingatori si deoarece in cosiliile crestine au castigat dusmanii lor , gnosticii au platit scump. Numele de gnostic era un nume folosit la modul peiorativ in sensul de ”aia care le stiu pe toate” , gnostic însemnând cunoastere in greaca veche.
   Spre deosebire de crestinismul pavelian unde mântuirea vine prin credinta , ei sustineau ca mântuirea vine prin cunoastere in special cunoasterea a aceea ce suntem fiecare ca indivizi si ca Hristos este in noi. Hristos este un apelativ nu un nume , si traieste in noi. Alesul , Unsul este o insusire pe care o avem toti. Ma rog...
   Trinitatea era explicata si nu doar clamata. Tatal , principiul ”masculin” , începutul a toate , si Sfantul Duh , principiul ”feminin” au dat ”nastere” Fiului , care prin nastere intruchipa in Sine ambele principii de aceea Fiul este Cel ce a Creat Totul. Lumea nevazuta , nemateriala , din care venim toti. E lunga cosmologia dar minunata si mult mai completa si lipsita de explicatiile lipsite de logica ale ”crestinismului” religios ce ni s-a bagat pe gat de 2000 de ani.

   Ștergere
  3. Si apropo de conciliile crestine , imi amintesc ca am citit int-o carte scrisa de un academician , istoric , nu-mi amintesc numele , a trecut timp de atunci , ca oamenii de azi isi inchipuie ca , conciliile astea erau niste adunari solemne probabil , populate de sfinti cu barbi lungi si doldora de intelepciune. In realitate lucrurile erau taman pe dos. Sunt izvoare istorice ale acelor vremuri care povestesc care era atmosfera. Ca si acum in politica dar cu mai putin staif si subtirime de obraz , adica cu gasti dotate cu ciomege si sabii , asa s-au stabilit legile si canoanele si ce e bine si ce e rau. Fiecare sustinator al unei pareri avea partizani care veneau sa-si susutina alesii in schimburile de idei. Cine avea mai multi sustinatori si erau mai bine inarmati castigau. Sunt nume celebre ale epocii care au sfarsit asasinati sau linsati de sustinatorii taberelor adverse. Probabil asa s-au stabilit si data de 25 decembrie si Crezul si cate si mai cate. Nu uita ca in Imperiul Roman erau sute de culte si credinte si odata instaurat crestinismul ca religie de stat fiecare vroia sa introduca cate ceva in noua religie ca sa se regaseasca in ea. De aceea o gramada de similaritati din credintele pagane si multe chestii din crestinism. As putea crede citind istoria ca actualul crestinism este prima religie Babiloniana in sensul de amestecatura. Isis si cultul fecioarei , Mithra si Craciunul si cate or mai fi. Despre botez ce sa mai zici , in conditiile in care a fost impus prin decret imperial. Probabil ca cetatenii imperiului nu treceau destul de repede la noua credinta si trebuia grabita treaba. Totul e politica. De icoane la fel. S-au gasit unii la 500 de ani dupa aparitia crestinismului sa sustina ca sunt bune si necesare. Probabil ca mai trebuiau cooptati niste pagani in noua credinta.
   Sper ca generatiile ed tineri din tara asta sa mai gandeasca si cu capul lor ca generatia comunista a gandit destul cu capul altora.

   Ștergere
 8. Masinca, sa crezi in Dumnezeu, sa fii un om corect, demn, vertical, nu inseamna doar sa vezi neaparat taieri de capete si mai stiu eu ce chestii in camera ta, nu inseamna sa mergi la biserica si sa bati metanii, sa citezi din Biblie si din Sfintii Parinti. Sa fii un bun crestin inseamna in primul rand sa nu minti si sa manipulezi pentru a obtine foloase materiale, sa iti ajuti aproapele in limitele putintei tale...chestii d'astea, se bun simt.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 15.49 ai mare dreptate dar tine cont ca Masinca nu are puterea de a intelege ce ii spui tu, nu vorbiti aceeasi limba.

   Ștergere
 9. 29 August - Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul
  Hram la M-rea Secu - Neamt

  https://www.youtube.com/watch?v=Yno5-SNAij8

  RăspundețiȘtergere