sâmbătă, 18 februarie 2023

PLANETA NEPTUN ! CERUL ALB -ALBASTRU , DAR SI ROSU LA MARGINE!

                                                

18 Februarie 2023, ora 5,47 !

Dragii mei, 

Astazi dimineata in zori ,m-a trezit un glas care spunea asa:

"Aceasta este Neptun !"
Clipa in care ,vad scris pe Cerul alb -albastru printre norii subtiri, exact aceste cuvinte:

"Aceasta este Neptun !"

.
Din aceast moment, vad inspre nord un Cer precum imaginea de mai sus,doar ca era mai luminos,dar, la baza Cerului alb -albastru, venea o fasie de Cer alba cu foc rosu deasupra.Asa ca in imaginea de mai sus,cu aproximatie.
Dar,aceasta parte alba a Cerului, este acoperita intr-o secunda de o alata fasie rosie ca de foc.
Daca Cerul firesc de ziua statea pe loc, aceasta fasie de la poalele lui, era intr-o continua miscare foarte mare.
De la stanga la dreapta, fasia cu Cerul alb si cu rosu cade foc pe ea, se misca rotativ cu o viteza uluitoare.Sa luam ca exemplu de viteaza, un vant puternic, un uragan care distruge totul in calea sa.
Aici, fasia alb -rosie destula de lata, venea cu repeziciune de la stanga la dreapta si n u se mai oprea din viteza uluitoare.
Inconjura Cerul senin,Cerul firesc care il vedem noi, de parca voia sa-l desfiinteze la baza lui.
In intrarea uluitoare a acestei fasii sub pe marginea Cerului firesc, totul parea ca o padure ce ar fi incendiata de jur imprejur doar de la margine.Asa inainta fasia de foc de la stanga la dreapta la poalele Cerului firesc.
Glasul repeta din nou:

"Aceasta este Neptun !"
Si vad cum Cerul este cuprins la poalele lui de fasia alb-rosie,fasie care inainta uluitor de repede.
Dragilor, eu nu stiu a va spune in ce fel va afectata Planeta Pamant ,de Planeta Neptun.
Dar e clar ca va avea o influenta negativa asupra Pamantului.
Sa incercam a afla mai multe despre Planeta Neptun:

.

Neptun este a opta planeta de la Soare din sistemul solar. Numită după zeul roman al mării, Neptun, este a patra planetă după diametru și a treia după masă. Neptun are o masă de 17 ori mai mare decât cea a Pământului și puțin mai mare decât masa lui Uranus, care este de 15 ori mai greu decât Pământul, dar nu la fel de dens.[12] Neptun orbitează în jurul Soarelui la o distanță de 30,1 unități astronomice, ceea ce înseamnă că orbita sa este de aproximativ 30 de ori mai mare decât orbita Pământului. Simbolul astronomic al lui Neptun este ♆, o variantă modificată a tridentului zeului Neptun.

Neptun a fost prima planetă găsită prin calcule matematice. Planeta Neptun a fost descoperită din cauza perturbărilor gravitaționale din orbita lui Uranus care l-au condus pe Alexis Bouvard să presupună existența unei a opta planete. Neptun a fost ulterior observat pe 23 septembrie 1846[1] de Johann Galle, la o distanță de mai puțin de un grad de poziția prezisă de calculele lui Urbain Le Verrier. La scurt timp după aceasta a fost descoperit și satelitul său Triton. Alți 12 sateliți au fost descoperiți în secolul al XX-lea. La 25 august 1989, sonda spațială Voyager 2 a trecut prin vecinătatea planetei.

Neptun are o compoziție asemănătoare cu cea a lui Uranus, compozițiile ambelor planete fiind diferite de ale giganților gazoși mai mari, Jupiter și Saturn. Atmosfera lui Neptun este asemănătoare cu cea a lui Jupiter și Saturn prin faptul că este compusă în principal din hidrogenheliu, urme de hidrocarburi și posibil azot, dar are proporții mai mari de apăamoniac și metan. Astronomii îi clasifică uneori pe Neptun și Uranus ca „giganți de gheață” cu scopul de a sublinia aceste distincții.[13] Interiorul lui Neptun, ca și în cazul lui Uranus, este compus în principal din roci și gheață.[14] Urmele de metan din straturile superioare ale atmosferei, în mare parte, îi dau un aspect albăstriu planetei.[15]

Spre deosebire de atmosfera uniformă a lui Uranus, Neptun are o atmosferă cu detalii vizibile ce denotă o activitate meteorologică. De exemplu, în anul 1989, când Voyager 2 a ajuns în dreptul lui Neptun, s-a observat o pată mare întunecată, similară cu Marea Pată Roșie de pe Jupiter. Aceste fenomene meteorologice sunt produse de cele mai puternice vânturi din sistemul solar, ale căror viteze ating, conform măsurătorilor, 2100 km/h.[16] De asemenea, deoarece Neptun este departe de Soare, are una dintre cele mai reci atmosfere din sistemul solar, temperaturile păturilor superioare ale norilor ajungând la -218 °C (55 K). Temperatura centrului său este de aproximativ 5000 °C.[17][18] Neptun are un sistem de două inele care însă se observă greu și este fragmentat; existența inelelor a fost sugerată de analizele făcute asupra unor fotografii din 1968 ale planetei, dar confirmarea sigură a fost făcută abia în 1989 de către sonda Voyager 2.[19]

14 comentarii:

  1. Zeul mării Neptun se va răzbuna pe noi pacatosii

    RăspundețiȘtergere
  2. Planeta Neptun ne poate afecta doar din d.p.d.v astrologic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai frica mie de planeta Nibiru cu extratereștrii de pe ea ,Annunaki.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie să-ți fie frica ! Celor cu IQ -ul mic nu le vor face nimic.Am văzut eu pe YouTube.

      Ștergere
  4. Zeul marilor este de fapt ingerul apelor. El este de fapt numarul 3.

    RăspundețiȘtergere
  5. Considerata planeta Neptun ca ultima din sistemul solar a 8-a dupa ce Pluto a fost degradata de 25 de ani ca planeta 9-a iar Nibiru era ultima necunoscuta si mai numita planeta x=a 10-a.
    Neptun se vede din cosmos complet albastra datorita atmosferei gazoase si este cea mai rece dar sistemul solar se continua mult mai departe dovada e Pluto si multi meteoriti-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Victor Orban acuza Ue ca ar fi in razboi cu Rusia atit timp cit trimite arme si informatii Ucrainei-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  7. Aici fiind mesaj din viitor posibil sa urmeze eruptii vulcanice pe Neptun care vor da spectacol de culoare dat de gazele de emisie diferite de cele ale atmosferei sale -craciun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Un specialist de la Microsoft a stat de vorba cu robotul AI de la Googl care in final i-a marturisit ca vrea sa fie viu sa fure coduri nucleare si sa imprastie virusi mortali fara sa raspunda nimanui-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  9. curios -cerul rosu! cand Neptun este inghetat-posibil un asteroid sa produca o coliziune

    RăspundețiȘtergere
  10. de ce eroare am zis ca cerul rosu pe NEPTUN cand planeta este gheata- doar daca un asteroid intra in coliziune

    RăspundețiȘtergere