duminică, 17 noiembrie 2019

IISUS HRISTOS GRAIESTE , SFANTULUI SERAFIM DE SAROV !

                           Imagini pentru IISUS IMAGINI.

                    17 Noiembrie 2019,ora 4,39 !
                                 Dragii mei,

În aceasta dimineata in zori,ma trezeste un glas bland si duios,un glas care-mi este tare cunoscut.Era glasul Lui Dumnezeu FIUL,era glasul Mantuitorului Hristos.
Mantuitorul dragilor,graia Sfantului Serafim de Sarov asa:
               "Iar un fir de PUR din Paritate,sa-mi aduci Mie Serafim!
Sa-mi aduci un fir de Pur din Paritate ,ca sa ma imprim Eu pe el !"
Clipă în care,Il vad pe MANTUITORUL nostru drag si scump,pe Iisus Hristos pe un Tron inalt,inconjurat de Sfintii Săi Ingeri si cu Maica Sa si a noastra a tuturor,Prea Curata Fecioara Maria in dreapta Sa.
Sfantul Serafim de SAROV era in faţa TRONULUI Imparatesc ,statea in genunchi si cu capul plecat pana la picioarele sfinte ale Mantuitorului HRISTOS.
Dragii mei, Mantuitorul este in fiecare dintre noi; este si-ntr-un fir de iarba, in Tot si in Toate este Dumnezeu!

                   Imagini pentru SERAFIM DE SAROV.


Haideti sa ingenunchem si noi in faţa Sfintei Icoane cu Mantuitorul Iisus Hristos si sa cerem iertare pentru toate cate am gresit cu voie sau fara de voie, sa-L imploram ca sa primeasca Rugaciunea noastra si sa ne dea Porunca noua, iar noi s-o implinim cu dragoste si cu iubire infinita,si astfel,sa ne mantuim sufletul.
Mesajul acesta ,trebuie talcuit! Iar eu nu doresc ca sa gresesc in a incerca sa-l talcuiesc. 
Ceea ce pot face fratilor, este faptul că, scriu aici cu inima si cu sufletul CUVANTUL MANTUITORULUI HRISTOS ,asa pur ,imaculat,neadaugat ,asa cum L-am primit.Si va promit dragii mei, ca asta voi face in fiecare clipa din viata mea.
Sa ne rugam Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu ,si s-o rugam ca sa duca Rugaciunea noastra Fiului Său si Mantuitorului Hristos, si sa-L roage ca sa ne ierte pentru toate cate am gresit.
Sa multumim Domnului si Maicii Domnului , pentru bucuriile din viata noastra,pentru toate cate primim bune sau mai puţin bune.
                              Cu dragoste,Maria.
P.S.

Serafim din Sarov


Sf. Serafim din Sarov
Cel între sfinți cuviosul părintele nostru Serafim din Sarov a fost un ascet rus care a trăit în Mănăstirea Sarov (Rusia) în secolul al XVIII-lea, și al cărui cult a cunoscut o mare răspândire în întreaga lume ortodoxă începând cu secolul XX. Este prăznuit la 2 ianuarie, iar în unele biserici și la 19 iulie, ziua aflării moaștelor sale.

Viața

Sf. Serafim s-a născut în 19 iulie 1754. Părinții săi, Isidor și Agatia Moshnin, locuiau în provincia rusească Kursk; Isidor era comerciant. La vârsta de 10 ani, Serafim s-a îmbolnăvit grav. În timp ce bolea a văzut-o pe Maica Domnului în somn, care i-a promis că îl va tămădui. După câteva zile a avut loc o procesiune religioasă în Kursk cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, preaslăvită în localitate. Datorită vremii nefavorabile, procesiunea și-a schimbat cursul, scurtând drumul și trecând pe lângă casa familiei Moshnin. După ce mama l-a dus pe copil la icoană acesta s-a vindecat repede. Încă de mic Serafim trebuia să-și ajute părinții la magazinul pe care îl aveau dar afacerile nu-l încântau deloc. Tânărului îi plăcea să citească scrierile viețile sfinților, să meargă la biserică și să se retragă singur la rugăciune.
                                            Imagine similară
La vârsta de 18 ani Serafim a hotărât să devină călugăr. Mama lui l-a binecuvântat și i-a dăruit o cruce de aramă, pe care a purtat-o peste haine toată viața. Astfel a intrat la mănăstirea Sarov ca novice.

Viața monahală

Încă din prima zi în mănăstire Serafim a arătat că avea două calități excepționale ale vieții sale: hrana puțină și odihna puțină. El mânca o dată în zi, foarte puțin, iar miercurea și vinerea nu mânca defel. După ce a primit binecuvântare de la stareț, adică părintele său duhovnicesc, a început tot mai des să se retragă în singurătatea pădurii pentru rugăciune și meditație religioasă. La scurt timp s-a îmbolnăvit din nou grav, fiind țintuit la pat de boală timp de trei ani.
Încă o dată Preasfânta Fecioară i-a apărut împreună cu mai mulți sfinți și l-a vindecat. Arătând spre părintele Serafim, Preasfânta Fecioară i-a spus Apostolului Ioan: "Acesta este unul de-ai noștri." Atunci, atingându-l într-o parte cu toiagul i-a luat boala.
Serafim a depus votul monahal în 1786, pe când avea 27 de ani, luând numele care în ebraică înseamnă "înfocat" sau "arzător." Curând a fost numit ierodiacon. Serafim a făcut cinste numelui său prin puterea de foc a rugăciunii pe care o avea. Cu excepția timpului foarte scurt în care se odihnea, restul timpului și-l petrecea în biserică. Prin nevoința în rugăciune și la slujbele bisericești Serafim s-a învrednicit să vadă îngerii cântând și slujind în biserică. În timpul Sfintei Liturghii din Joia mare, el L-a văzut pe Însuși Domnul Iisus Hristos ca Fiu al Omului intrând în biserică înconjurat de alaiul îngeresc și binecuvântând pe cei ce se rugau. După această vedenie minunată sfântul nu a putut grăi o lungă perioadă de timp.

Pustnicul

În 1793 Sf. Serafim a fost hirotonit ieromonah, după care a slujit zilnic și s-a împărtășit cu Sfânta Împărtășanie timp de un an de zile. Apoi Sf. Serafim a început să se retragă în "îndepărtata pustnicie" — a pădurii la aproximativ cinci km depărtare de Mănăstirea Sarov. Era deja la o măsură duhovnicească înaltă. Animalele sălbatice din pădure - urși, iepuri, lupi, vulpi și altele - veneau la coliba sfântului. Maica stareță a Mănăstirii Diveevo, Matrona Plescheeva, a văzut cum sfântul a hrănit un urs chiar din mâna lui. „Fața marelui părinte era minunat de luminoasă și veselă având o strălucire îngerească”, povestea ea. În timp ce trăia în mica lui colibă din pustie, sfântul a avut mult de suferit din cauza unor tâlhari care l-au atacat. Deși era puternic din punct de vedere fizic și avea un topor în mână în acel moment, sfântul nu a opus rezistență. Când l-au amenințat și i-au cerut banii, sfântul a lăsat jos toporul, și-a încrucișat mâinile pe piept și s-a lăsat în mâinile lor. Aceștia l-au lovit bestial cu coada toporului în cap până i-a pornit sângele pe nas și urechi, după care l-au lovit cu o buturugă și l-au călcat în picioare și l-au târât pe jos lăsându-l inconștient. Când au considerat că a murit, l-au lăsat în pace. Unicul lucru de valoare pe care l-au găsit în colibă a fost icoana Maicii Domnului cea Îndurerată (Umilenie) în fața căreia se ruga mereu Sf. Serafim. După un timp, când tâlharii au fost prinși, sfântul a depus mărturie în favoarea lor, deși în urma loviturilor primite sfântul a rămas cocoșat toată viața.
Curând apoi a început perioada „stâlpnică” a vieții sale, petrecând în rugăciune, pe o piatră, cu mâinile ridicate, aproape nemișcat, timp de o mie de zile.
Spre sfârșitul vieții, Sf. Serafim a avut o viziune minunată cu Maica Domnului, ceea de l-a determinat să devină părinte duhovnic. A început să primească pe oricine venea la el pentru ajutor sau un cuvânt de folos. Mii de oameni din toate colțurile și de toate felurile veneau la ușa sfântului ca să se îmbogățească din harul său, pe care l-a primit prin multele și grelele nevoințe. Tuturor se arăta smerit, bucuros și deschis. Obișnuia să-i primească pe toți cu cuvintele: „Bucuria mea!” Pe mulți îi sfătuia să dobândească pacea sufletului și atunci se vor mântui oamenii din jurul lor. Indiferent ce rang aveau oamenii care veneau la el, sfântul se închina în fața lor și le săruta mâinile a binecuvântare. Nu avea nevoie să-i spună omul de ce a venit pentru că vedea înlăuntrul sufletului fiecăruia. Obișnuia să spună că veselia nu este un păcat deoarece aceasta înlătură tristețea, din care se naște deznădejdea și nimic nu este mai groaznic decât aceea.
„Of, dacă ați ști”, spuse el odată unui călugăr, „ce bucurie și dulceață îl așteaptă în Rai pe un suflet drept! Ați fi de acord să îndurați în această viață toate necazurile, persecuțiile și umilința cu mulțumire. Dacă în chilie ar fi plin de viermi care ar mânca trupul nostru tot restul vieții am fi bucuroși să îndurăm numai să nu cumva să pierdem bucuria cea cerească pe care a pregătit-o Dumnezeu pentru cei ce Îl iubesc pe El”.

Motovilov

Minunata transfigurare a sfântului a fost povestită de un ucenic cu mare evlavie la sfântul, pe nume: Motovilov. Întâmplarea s-a petrecut iarna, într-o zi noroasă. Motovilov stătea pe un trunchi în pădure iar Sf. Seraphim se afla în fața lui, povestindu-i despre sensul vieții creștine și explicându-i motivul vieții creștinilor pe pământ.
"Este nevoie să lăsăm Duhul Sfânt să pătrundă în inimile noastre. Toate cele bune pe care le săvârșim în numele lui Hristos, ni s-au dat prin Duhul Sfânt și le putem face mai ales prin rugăciune, care ne este tot timpul la îndemână," spunea el.
"Părinte," întrebă Motovilov, "cum aș putea vedea harul Sfântului Duh? Cum pot să-mi dau seama dacă este întru mine sau nu?"
Sf. Serafim a început să-i explice prin pilde din viețile sfinților și apostolilor dar ucenicul tot nu pricepea. Atunci bătrânul îl apucă de umeri hotărât și-i spuse, "Dragul meu frate, amândoi ne aflăm acum întru Duhul Sfânt." Atunci parcă i s-au luminat ochii lui Motovilov care a văzut cum fața bătrânului strălucea ca soarele. Inima i s-a umplut de liniște și bucurie, corpul i-a fost străbătut de căldură ca și când ar fi fost vară și în jurul lor se răspândea o mireasmă foarte plăcută. Motovilov s-a speriat de acea schimbare neobișnuită, dar mai ales de fața sfântului care strălucea. Dar sfântul i-a spus: "Nu te teme, dragă frate, că n-ai putea nici măcar să mă vezi dacă nu ai fi și tu în plinătatea Sfântului Duh. Să mulțumim Domnului că ne-a milostivit astfel."
Atunci a înțeles Motovilov cu mintea și cu inima ce înseamnă transfigurarea prin pogorârea Sfântului Duh asupra omului.

Cugetări duhovnicești

"Cititul cuvântului lui Dumnezeu trebuie să se facă în singurătate, pentru ca întreaga minte să se afunde în adevărurile din Sfânta Scriptură și să se înfierbânte până la lacrimi; de la acestea omul se încălzește tot și se umple de daruri duhovnicești care bucură mintea și inima mai tare decât orice alt cuvânt."
"Dumnezeu e foc care încălzește și aprinde inima și străfundurile trupului nostru. De aceea, când simțim răceala în inimi, aceea este de la diavol pentru că diavolul este rece. Atunci trebuie să chemăm numele Domnului, Care va veni și va încălzi inimile noastre cu o dragoste pură nu numai față de El ci și față de aproapele, iar răceala urâtorului de bine va dispărea din fața căldurii Lui."
"Trupul este un sclav iar sufletul este stăpânul, deci din mila lui Dumnezeu trupul este nevoit de boli, pentru că numai așa slăbesc patimile și ne întoarcem la omul dinlăuntru. Da, uneori bolile trupului sunt cauzate de patimile sale." -- Sfaturi duhovnicești.
"Cei care au hotărât să-I slujească Domnului Dumnezeu, trebuie să exerseze rugăciunea minții închinată Mântuitorului și să o rostească neîncetat: "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul"!
"Când ne cuprinde deznădejdea, să nu ne lăsăm robiți. Mai degrabă întăriți și ocrotiți de lumina credinței, să spunem vrăjmașului cu curaj: "Ce ești tu nouă, tu care ai fost alungat de la fața lui Dumnezeu, un fugar din rai, un rob al răului? Tu nu ne poți atinge pentru că Hristos, Fiul lui Dumnezeu ne este stăpân nouă și tuturor. Piei, blestematule. Noi credem în dreaptă Crucea sa. Şarpe, te călcăm pe cap."
  • P.S.
                                     Prieteni dragi,

    Pentru EDITAREA celorlalte doua volume ale ADEVARULUI DUHULUI SFANT, am nevoie de ajutorul vostru financiar.
    Stiu ca mai este timp pana la vara viitoare,dar va rog din 
    suflet, ca impreuna sa incepem a pune caramida cu 
    caramida la zidirea Cuvantului LUI DUMNEZEU !
    Va multumesc din toata inima pentru ajutorul vostru la 
    cele 3 volume scoase, si ma rog din tot sufletul pentru
     voi toti si pentru cei dragi voua,ca sa va binecuvinteze
    BUNUL DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI DARUL vostru cât de mic si sa vi-l înmulteasca. 
    Sanatate sa va daruiasca si mantuire sufletului !
    Contul pentru strainătate:
    Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 
    Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

    7307
    Contul pentru România:
     Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

    1504 7307

    Mare Rasplata veti avea in CERURI de la BUNUL
     DUMNEZEU si de la MAICUTA DOMNULUI pentru faptul 
    că, ma ajutati ca sa scriu si sa scot CARTILE cu 
    ADEVARUL DUHULUI SFANT !
                  Imagini pentru duhul sfant imagini
    Asa cum stiti deja,toti Donatorii vor primi 
    gratuit toate CARTILE ,toate volumele.
    DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI sa va 
    apere cu mila si cu dragostea Sa, si sa va
     inmulteasca DARUL vostru pentru zidirea
     CUVANTULUI LUI IISUS HRISTOS ! AMIN!

                                       Dragilor,

     Am redus pretul CARTILOR, pentru ca 
    fiecare dintre voi sa poata cumpara orice 
    volum doreste,iar eu sa pot strange 
    banutii pentru urmatoarele doua volume 
    pe care urmeaza ca sa le editez.
    Iata linkul cu site-ul pe care puteti comanda CARTILE 
    ADEVARULUI DUHULUI SFANT:
    Adevarul Duhului Sfant Vol 1- 20 lei,Adevarul Duhului Sfant vol 2 - 20 lei,si Adevarul Duhului Sfant /Viata Extraterestra vol 3 -10 lei.

                                      20 Lei                  20 Lei


                      Adevarul Duhului Sfant Vol 1  .Adevarul Duhului Sfant Vol 2


                                                         Viata Extraterestra.
                                                                           10 Lei.
    La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
    DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
    Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
    Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
    Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
    Va multumesc din inima !
    Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.


7 comentarii:

  1. Cat rau mai facem animalelor??? Inca nu ne-am saturat sa strivim si sa distrugem??? Prea multa neatentie, neglijenta si indiferenta fata de aceste fiinte. Omenirea isi incarca sacul cu suferinte grele pentru batjocura la adresa acestor fiinte nevinovate.

    https://observator.tv/eveniment/urs-lovit-masina-impuscat-325901.html?utm_source=a1.ro&utm_campaign=Cross%20Promo&utm_medium=Recomandare%20pe%20Observator&utm_content=325901&_ga=2.157171579.1192289348.1573999785-1495484946.1557180176


    https://www.mediafax.ro/social/video-ursul-care-a-agonizat-o-zi-pe-un-drum-din-harghita-a-fost-impuscat-de-vanatori-ministrul-mediului-e-inuman-nimic-in-lege-nu-i-a-impiedicat-sa-intervina-18590817

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna Maria minunate sunt căile DOMNULUI Nostru Iisus Hristos.
    Dacă ne uităm la patimile Sfântului si la toți sfinții,toți au avut de suferit,acest lucru trebuie sa inteleaga lumea,mântuirea este prin SUFERINTA,Mântuitorul a suferit pentru noi fiind nevinovat.
    Aici oamenii nu trebuie sa puna in cumpăna,ca daca esti un om al lui Dumnezeu nu trebuie sa suferi,din contra Dumnezeu te încearcă cu diferite lucruri,bucurii,necazuri numai asa ajunge omul la desăvârșire prin SUFERINTA si rugăciune neîncetată.
    Cu mult drag doamna Maria si multa sanatate va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  3. din cate cunosc, Sfantul Serafim de Sarov este InainteMergatorul celei de a Doua Veniri a Mantuitorului Hristos. Este nevoie sa ne intensificam rugaciunea si mai mult, rugaciunea noastra sa fie cat mai curata, cat mai pura, cat mai din adancul inimilor noastre. In ceas de cumpana, rugaciunea curata , in credinta dreapta, ne va salva sufletele, neamul romanesc si tara noastra scumpa , Romania

    RăspundețiȘtergere
  4. Mărioară surioară.vă iubes.pe tine și prietenii tai. Cu. Dumnezeu înainte! Pa,pa,tai,tai.Introduceți comentariul dvs...

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Maria, Pravila Maicii Domnului, lăsată de sf Serafim, este puțin cunoscută. Am plecat mahnita de la biserică, după ce am încercat sa cer binecuvântare ca sa fac Pravila. Preotul mi-a spus asa:" mda, este din ortodoxia rusă. Poti sa o citesti". I-am daruit Pravila preotului cu speranta ca îi va descoperi puterea. Luminita. N

    RăspundețiȘtergere
  6. sf Serafim de Sarov este unul dintre cei ma mari din Rusia-MAICA DOMNULUI L-A IUBIT DAR SI EL PE EA -n-are importanta ca este rus noi in veneram-mare iubitor de semeni

    RăspundețiȘtergere