miercuri, 9 noiembrie 2022

SFANTUL NECTARIE VINDECATORUL DE CANCER ! VIATA SI MINUNILE SALE !

                  9Noiembrie 2022 !          Imagini pentru sfantul nectarie imagini                         ViaţaSfantului Nectarie din Eghina!

Acest sfant, unul dintre cei mai noi sfinti canonizati de Biserica Greciei in acest secol, s-a nascut la 1 octombrie 1846, in Silivria, un orasel situat in provincia Tracia din nordul Greciei, pe malul marii Marmara. Parintii sai au fost oameni saraci, dar foarte evlaviosi. A primit numele de Anastasie la botez, bucurandu-se din pruncie de o aleasa educatie crestineasca. Dupa primii ani de scoala, Anastasie este trimis sa invete carte la Constantinopol, unde studiaza teologia si scrierile Sfintilor Parinti. Aici, sufletul sau incepe sa-L descopere pe Hristos prin rugaciune, prin citirea cartilor sfinte si prin cugetarea la cele dumnezeiesti.
La varsta de douazeci de ani, tanarul Anastasie se stabileste in insula Hios, povatuit de Duhul Sfant, unde preda religia la o scoala de copii. Apoi, fiind chemat de Hristos, intra in nevointa monahala in vestita chinovie, numita "Noua Manastire", primind tunderea monahiceasca la sapte noiembrie 1876, sub numele de Lazar. Mai tarziu, la tunderea in sihastru (pustnic), avea sa primeasca numele de Nectarie, pe care l-a purtat tot restul vietii.
Dupa ce termina studiile teologice la Atena, in anul 1885, Nectarie a fost luat de patriarhul Sofronie ca ucenic la Alexandria, fiind hirotonit preot si apoi mitropolit de Pentapole, o veche eparhie ortodoxa din Libia superioara. Mai multi ani evlaviosul mitropolit a slujit ca secretar al patriarhiei, predicator la biserica Sfantul Nicolae din Cairo, capitala Egiptului, devenind un iscusit slujitor si povatuitor de suflete, fiind daruit de Dumnezeu cu multa rabdare, smerenie si blandete. De aceea era mult cautat de credinciosi si iubit de toti.
La batranete a dorit sa se retraga la mai multa liniste. A construit intre anii 1904-1907, cu ajutorul multor credinciosi si ucenici, o frumoasa manastire de calugarite in insula Eghina, unde a randuit aici viata desavarsita de obste, dupa traditia Sfintilor Parinti. Apoi se retrage definitiv in aceasta manastire si duce o viata inalta de smerenie si slujire, de daruire totala si rugaciune neadormita.
Pentru viata sa inalta, Dumnezeu l-a invrednicit pe Cuviosul Nectarie de Harul Duhului Sfant. Pentru aceasta multi bolnavi si saraci alergau la biserica manastirii din Eghina si cereau ajutorul lui. Mai ales dupa primul razboi mondial, numerosi saraci si bolnavi, lipsiti de orice ajutor, veneau la el ca la parintele lor sufletesc. Iar Sfantul Nectarie a dat porunca maicilor ce se nevoiau in manastirea sa sa imparta la cei lipsiti orice fel de alimente si sa nu pastreze nimic pentru ele, caci Dumnezeu, prin mila Sa, ii hranea si pe unii si pe altii. Dar si cei bolnavi se vindecau cu rugaciunile fericitului Nectarie, caci se invrednicise de darul facerii de minuni.
Atunci cand si-a simtit sfarsitul aproape, pe cand facea un pelerinaj cu icoana Maicii Domnului in insula Eghina, Sfantul Nectarie a descoperit ucenicilor sai ca in curand va pleca la Hristos. S-a imbolnavit si a fost dus la un spital din Atena. Dar el rabda cu tarie toata boala si ispita, asteptand cu bucurie ceasul iesirii sale din aceasta viata.
Dupa aproape doua luni de suferinta, Sfantul Nectarie si-a dat sufletul cu pace in mainile lui Hristos, la 8 noiembrie, 1920 si s-a invrednicit sa se numere in ceata sfintilor lui Dumnezeu. Ucenicii sai, dupa ce l-au plans mult, l-au inmormantat, dupa randuiala in biserica zidita de el, facand multe minuni de vindecare cu cei bolnavi, care alergau cu credinta la ajutorul lui.
Dupa 20 de ani, trupul sau s-a aflat in mormant intreg si neputrezit. La 3 septembrie 1953, sfintele sale moaste au fost scoase din mormant si asezate in biserica manastirii din Eghina, pentru cinstire si binecuvantare. Iar in anul 1961, Sinodul Bisericii din Grecia, dupa ce a constatat numeroasele minuni care se faceau la moastele sale, l-au declarat sfant, cu zi de praznuire la 9 noiembrie. De atunci Sfantul Nectarie, vindecatorul de boli a devenit unul dintre cei mai venerati sfinti din bisericile ortodoxe.
Zilnic credinciosii se inchina la moastele Sfantului Nectarie si la mormantul sau, facand din manastirea sa din insula Eghina unul dintre cele mai populare locuri de pelerinaj din toata Grecia.
MINUNILE SFÂNTULUI NECTARIE! Ce rugăciune trebuie să spui Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, s-a născut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol. A trecut la cele veșnice în noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în ctitoria să, din insulă Eghina: Mănăstirea Sfântă Treime. Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Nectarie în ziua de 9 noiembrie, potrivit crestinortodox.ro.
1.De Madalina Ciodaru Burada, Sâmbătă, 08 noiembrie 2014, 17:49 Printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit și cu darul facerii de minuni. Pentru nenumăratele minuni pe care le-a făcut și încă le mai face Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Nectarie, acesta din urmă a fost numit „Taumaturgul”, adică „Vindecătorul”. Sfântul Nectarie s-a arătat făcător de minuni încă din timpul vieții, asemenea tuturor sfinților. Astfel, într-o vară, fiind mare secetă în insulă Eghina, pentru rugăciunile sale a venit ploaie din belșug și au rodit țarinile, încât toți s-au îndestulat de hrană. Văzând acest lucru, toți locuitorii insulei au început să-l cinstească în inimile lor pe pe Sfântul Nectarie, că pe un vas ales al Duhului Sfânt, și să îl cerceteze pentru fiecare nevoie a lor. Sfântul Nectarie vindecă o mamă, pentru rugăciunea copiilor Într-o casă din satul Digheliotica Egiou, aflat lângă Marea Egee, trăia Gheorghia Apostolopoulos, bărbatul ei, Kostas, și cei patru copii ai lor. În casă lor, la loc de cinste se află icoana Sfântului Nectarie din Eghina. Pe toți cei patru copii, femeia i-a crescut cu multă dragoste, învățându-i smeriți și iubitori de Dumnezeu. Dintr-o data, o tumoare canceroasă a zdrobit inima femeii, care nu mai putea să aibă grijă de soțul ei și de cei patru copii ai lor. Doctorul din localitate i-a confirmat boală, trimițând-o la un spital renumit din Atena. Acolo, același diagnostic: cancer. După mai multe operații, doctorii au renunțat, zicându-i că nu are șanse de vindecare, drept pentru care e mai bine să meargă acasă și să se pregătească de moarte. Zăcând în pat, femeia își îndemnă copiii să se roage neîncetat. Cu ultimele puteri, tot la rugăciune îi îndemnă. Într-o noapte de noiembrie, femeia a deschis ochii și a spus: „L-am văzut! L-am văzut pe Sfântul Nectarie, care mi-a spus că m-am făcut bine!” În același moment, unul dintre copii a spus: „Și eu l-am văzut, mamă, pe Sfântul din icoană!” A doua zi, când femeia a mers la spital, doctorii nu au mai putut găsi nici o urmă de cancer.
2.Untdelemn din candela Sfântului Nectarie Dintr-o dată, unei doamne în vârstă, din București, i s-a făcut rău și a căzut pe stradă.  Scuipând cheaguri de sânge și aproape pierzându-și cunoștința, femeia a fost dusă de urgență la spital. La spital, după cinci zile petrecute conectată la aparate, în urmă consultației, s-a rostit un diagnostic multiplu: ulcer gastric duodenal, cu crater de natură malignă; hemoragie digestivă, cu anemie post hemoragică 6; infarct miocardic.
În urmă unui consult amănunțit și a mai multor ecografii, femeia a fost programată pentru o intervenție chirurgicală urgență. Între timp, femeia a mers la Mănăstirea Radu Vodă, unde venea adesea, spre a se închină Sfântului Nectarie și a-i săruta cinstitele Moaște. Spunând unui părinte durerea în care se află, ea a primit o sticluța cu untdelemn din candelă Sfântului Nectarie, spre a se unge în fiecare dimineață, până la operație. Ajungând la spital, în ziua programată, chirurgul care urmă să facă intervenția, i-a zis acesteia: „Nu am ce tăia, căci rana s-a închis!”
3.Un monah operat de Sfântul Nectarie Un monah tânăr din România a fost diagnosticat cu mai multe boli grele: hepatită activă, colecist alungit, gastrită cronică, ulcer duodenal, reflux gastroesofagian, pietre la fiere și colon iritabil. Întâmpinând mari greutăți în a mânca și a munci, după doi ani de internări și analize, monahul a venit la un spital din București, unde, în urmă analizelor, a fost programat pentru o dublă operație, la fiere și la stomac.
Știind despre Moaștele Sfântului Nectarie, aflate la Mănăstirea Radu Vodă, monahul a mers să se închine și să se roage pentru ajutor. Simțind o mângâiere deosebită din partea sfântului, monahul a plecat spre casă, simțindu-se încă foarte rău. A două zi, însă, nici semn de durere, nicăieri. Ajungând la spital, în ziua programată pentru operație, când au fost făcute analizele, acestea au ieșit perfecte. Nici semn de boală. Doctorul, crezând că este vorba de o eroare de calculator, a repetat analizele, însă rezultatul a fost același. Nici semn de boală, căci Sfântul Nectarie îl operase pe monah în chip tainic, tămăduindu-l. Îndemn la smerita rugăciune, către Sfântul Nectarie din Eghina Veniți toți credincioșii, să cinstim pe Nectarie, luminătorul Bisericii cel nou arătat; că acesta, în zilele noastre, cu dumnezeiască cuviință, viețuind întru cuvioșie și dreaptă credința, virtuțile sfinților celor de demult în șine le-a întipărit. Și, vas al alegerii făcându-se, precum Pavel, cu vrednicie s-a proslăvit, prin harul cel sfințitor al Duhului, dăruind fiecăruia cererile cele spre mântuire, că un ierarh preaîndumnezeit. Mănăstirea Radu Vodă, cu hramul Sfânta Treime, are ca protector, din 2002, pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Părticele din moaştele Sfântului Nectarie, dăruite mănăstirii în 2001, sunt aşezate într-o raclă care stă în partea stângă a bisericii, sub un baldachin.
Sâmbătă, moaştele Sfântului Nectarie de la Eghina (Grecia) au fost scoase în procesiune din mănăstire şi puse spre închinare într-un baldachin aşezat în curte. Foto: crestinortodox.ro
Citeşte întreaga ştire: MINUNILE SFÂNTULUI NECTARIE! Ce rugăciune trebuie să spui

2 comentarii: