duminică, 11 decembrie 2022

PAMANTUL SE INVARTE IN JURUL SOARELUI ! MAICA DOMNULUI CU PRUNCUL ÎN BRATE !


                                  Dragii mei,

                            Imagini pentru globul pamantesc si soarele.

În aceasta dimineata in zori,aud glas dragilor,care spune cu fermitate asa.

             "Pământul se invarte in jurul Soarelui !"

Clipă în care, o vad pe MAICA DOMNULUI cu PRUNCUL in brate, strangandu-L cu iubirea-I infinita de Maica a Lui Dumnezeu si a noastra a tuturor.
Maica Domnului era intr-un nor alb si stralucitor, foarte aproape de pămant.
Doar cateva secunde si totul a disparut.
Prieteni dragi,noi stim deja cu totii faptul că,  Galileo Galilei părintele stiintei moderne a afirmat in 1633 ca,Pămantul este cel care se invarte in jurul Soarelui si nu invers.
Iata ca acum,in zilele noastre,
si MAICA LUI DUMNEZEU ne spune cu fermitate ca Pămantul se invarte in jurul Soarelui.
Fireste ca acum, nu mai exista niciun fel de dubii in aceasta privinta.
                  Imagini pentru MAICA DOMNULUI
Sa ne rugam MAICII DOMNULUI si PRUNCULUI IISUS ca sa ne ajute in fiecare clipă a vietii noastre si sa ne păzeasca de toate necazurile si de toata suferinta.
                         Cu dragoste,Maria.
P.S.


Si totusi, se invarte" - Cum a infruntat Galileo biserica.

În 12 aprilie 1633, Inchiziția începea interogatoriul unuia dintre cei mai iluștri savanți ai tuturor timpurilor: Galileo Galilei. Acesta era acuzat de erezie pentru că descoperise faptul că Pământul nu se află în centrul Universului și că se învârte în jurul Soarelui. Procesul lui Galileo Galilei a fost una dintre cele mai grave erori judiciare din istoria Bisericii Catolice. O legendă spune că atunci când a fost forțat să retracteze ideea potrivit căreia Pământul se mișcă în jurul Soarelui, savantul ar fi murmurat: ”Și totuși, se mișcă”.
Galileo Galilei este cel care a confirmat experimental ipoteza teoretică a lui Nicolaus Copernic cum că nu Pământul, ci Soarele, s-ar afla în centrul Universului. Tot Galileo Galiei a dezvoltat corect legile mişcării, fiind un ilustru precursor al lui Newton, care s-a născut chiar în anul în care Galilei a murit. Totodată, Galileo Galilei a descoperit legile pendulului, pe baza lui dezvoltând primul ceas modern din istoria umanităţii. În paranteză fie spus, tot el a inventat şi termometrul, dar şi luneta astronomică.

"Si totusi, se invarte" - Cum a infruntat Galileo bisericaFoto: Wikipedia
In luna iunie 1633, Galileo Galilei a fost convocat, asa cum se stie, in fata unui tribunal laic aflat sub controlul inchizitiei, pentru ca sa "abjure, sa blesteme si sa deteste" propriile sale afirmatii, prin care sustinuse pana atunci o erezie si anume aceea ca Soarele este fix, iar Pamantul se invarte in jurul lui si nu invers.
Eppur si muove (Si totusi, se invarte - n. red.)

Argumente supreme erau mai multe citate biblice, din care unul spunea ca "Soarele rasare, apune si alearga din nou spre locul de unde a rasarit". Deci, asta spune Cartea Sfanta: Soarele alearga, nu Pamantul, care sta pe loc. Orice afirmatie cotrara este erezie si de provenienta satanica.

Tracasat de multa verme, batran de 69 de ani, bolnav si speriat de puterea nemarginita a bisericii in numele careia papa a insistat personal pe langa dansul sa abandoneze ereziile, Galileo a acceptat tot ce i se cerea, numai sa fie lasat in pace. Acesta este adevarul curat, iar de aici incolo incepe legenda.

Trebuie sa recunoastem ca, pentru omul de rand, istoria n-ar fi fost atat de inaltatoare si poate nici atat de captivanta, daca n-o mai infrumuseta din cand in cand si legenda.

Fireste, legenda nu inventeaza istoria si, cu atat mai putin, n-o falsifica, ea ii da numai acel splendid detaliu, fara care istoria ramane un simplu proces verbal al celor intamplate, iar completata cu legenda, capata dintr-o data splendidul parfum al unei opere de arta aproape perfecte.

Despre marele Galileo, istoria confirma ca si-a abjurat afirmatiile anterioare si a accepetat dreptatea clericilor - imposibila pentru el. Dar legenda adauga ca, dupa ce i-a facut pe plac inchizitiei asa cum a vrut ea, Galileo a adaugat, numai pentru cei apropiati si bineinteles pentru posteritate, celebrele cuvinte "eppur si muove" (ortografiate uneori si "e pur si muove"), in sensul ca "si totusi se misca!".

Este mai frumoasa legenda decat istoria?

Intr-adevar, nici o mentionare a unui istoric sau a macar a unui martor contemporan nu specifica faptul ca Galileo ar fi murmurat celebrele cuvinte. Singura aluzie vaga este cea a omului de arta A. Drake, care a observat ca mentiunea apare pentru prima oara sub forma "Eppur si muove" pe o pictura apartinand pictorului spaniol Murillo, sau poate unui elev din scoala sa. Pictura il reprezinta pe Galileu inchis, iar fraza inscrisa pe peretele inchisorii.

Data fiind personalitatea marelui pictor baroc spaniol care a fost Murillo, era normal ca sintagma sa circule in lumea intreaga, dar nu pare probabil ca ea sa fi pornit de la un izvor istoric. Mai curand, pare folosita ca mijloc alegoric, foarte la moda in epoca sa. N-ar fi exclus sa fi inventat insusi Murillo sintagma, asa cum urma sa procedeze repetat si mult mai tarziu un alt pictor spaniol la fel de celebru, Goya.

Alte referiri la faimosul aforism au aparut la decenii si poate chiar secole dupa ce Galileo Galilei nu mai exista, din nu se stie ce surse, poate chiar din tabloul lui Murillo, care se afla si astazi expus publicului in muzeul El Prado din Madrid.

Tarzia reabilitate

Trebuie privite insa lucrurile si sub alt aspect. Galileo Galilei era un titan al epocii sale. Matematician de inalta clasa, bun cunoscator al astronomiei (ale carei legi le descoperise in parte chiar el), al fizicii si chiar al principiilor teologice, cu care reusea sa combata ideile clerului din vremea sa. Deranjant.

Convingerile sale nu erau pareri. Asa cum mai tarziu Einstein urma sa frizeze absurdul, demonstrand teoria relativitatii, iar in antichitate Arhimede explicaa de ce plutesc corpuri facute din materiale mai grele decat apa, Galileo Galilei n-avea nevoie sa sopteasca printre dinti realitatile descoperite de el.

Daca a spus cu voce tare contrariul, a facut-o numai pentru ca asta il salva de la pedeapsa capitala. Risca el sa sopteasca printre dinti ceea ce ii putea aduce din nou securea de care abia scapase?

De altfel, fara pedeapsa tot n-a ramas, intrucat jusitia medievala era neiertatoare: Galileo Galilei a fost condamnat sa-si petreaca restul zilelor in arest la domiciliu. In limbaj actual, un fel de condamnare cu suspendare.

La 31 octombrie 1992, Papa Ioan Paul al II-lea si-a exprimat regretul pentru felul in care a fost tratat cazul si a emis o declaratie, recunoscand erorile comise de tribunalul bisericesc. In martie 2008, Vaticanul a mai propus si completarea reabilitarii lui Galileo Galilei, ridicandu-i o statuie in interiorul cetatii sfinte.

2 comentarii:

  1. Scrie si in Biblie in Geneza cind a facut Dumnezeu lumea si Lumina din intuneric si spune de Rotundul Pamintului dar foarte concis incit cei cu filozofia heliocentrica inclusiv papii s-au inselat condamnindu-l pe Giordano Bruno dar colaborind cu nazistii germani ai evreului austriac Hitler-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. nici nu e greu odata ce avem zi si noapte-dar ce sa te faci cu cei care afirma ca pamantul e PLAT!probabil nu au zburat cu avionul

    RăspundețiȘtergere