miercuri, 10 iulie 2024

SI FUMATORII SUNT IUBITI DE DUMNEZEU,DACA ACESTIA ÎL CAUTA ! SĂ NU NE JUDECĂM APROAPELE !


                                           Dragii mei, 

În această dimineaţă , aud un glas care spune ceva uluitor despre Ţigară si fumul de Ţigară.
După care, vedeam un bărbat înalt, inspre Apus, sub un Cer de noapte transparenta.Acest bărbat stătea în picioare si fuma ţigară de la ţigară, dar in acelasi timp ,ÎL implora pe Bunul Dumnezeu ca sa-i vină in ajutor. 
Alte glasuri ,il batjocoreau pe acest om, aruncând cu , cuvinte de ocară asupra lui, spunându-i că :
                  "Fumătură după fumătură ! 
             Aşa înghiţi fum negru, fumătură după fumătură . 
                  DUMNEZEU  nu va veni în ajutorul lui, daca fumează.
 Si că, mai bine s-ar lăsa de fumat, daca vrea sa gaseasca CALEA  spre Dumnezeu.
Omul se intristase si mai mult, si fuma încontinuu si cu ochii săi aţintiţi la Cer, rugandu-se in sinea lui, la BUNUL DUMNEZEU.
Un glas dojenitor, un glas puternic intervine si zice asa :

                  "Cine eşti tu ,ca să judeci ?
              Da ! Dumnezeu  vine si la cei care fumează fumătură după fumătură, dacă ei ÎL cauta cu toata inima. 
            Aşa vine Dumnezeu, fumătură după fumătură !
            Nu judecaţi  pe Aproapele vostru, ca să nu fiţi judecaţi !
    JUDECATA este numai a Lui Dumnezeu !"                 
                                          .

Dragii mei, stim cu totii că Sufletul nostru, este Casa Duhului Sfânt, din momentul in care am primit Sfantul Botez.
Dar atunci cand vedem pe cineva încălcând Poruncile Lui Dumnezeu sau rânduielile Bisericii, suntem repede predispusi ca sa criticam si sa judecam acea persoana.
Nu trebuie, deoarece ,noi nu avem voie sa-i judecam!
Sa incercam ca sa-i indreptam cu duhul blândetii, cu , cuvinte de înţelepciune.
DUMNEZEU poate sa ne ierte absolut orice păcat, oricât de greu ar fi,dar cu o singură conditie: sa ne căim si să ne întoarcem la EL, trup si suflet inima si cuget şi să nu mai repetam păcatul. 
Asa era si cu acest barbat. El fuma, este adevarat,dar cu inima lui , cu sufletul lui, ÎL implora pe DUMNEZEU ca sa-l ajute. 
Iar pentru Dragostea lui si pentru căinţa acestui om, Dumnezeu i-a iertat lui toate păcatele, inclusiv si păcatul acesta, fumatul.
Asta nu inseamna că ,vom încuraja fumatul ! 
Categoric nu este deloc bine să fumăm!
Fumatul ucide în timp! 
De aici însă , trebuie sa tragem urmatoarea învăţătură:
Dacă o persoana greseste, noi cei care vedem aceasta, sa încercam ca sa-l aducem pe Calea cea buna, cu Duhul blandetii si nu sa aruncam cu piatra, blamându-l si jignindu-l în orice clipă.
DUMNEZEU  este Cel care ne va judeca pe toti. Adesea se intampla,ca un om care a savarsit mari păcate, DUMNEZEU sa-l fi iertat pentru bunatatea inimii sale, pentru Credinţa sa de neclătinat, pentru dorinţa vie de a se indrepta.
Sa nu ne batem cu pumnul în piept   , precum fariseul, căci vom păcătui si mai mult decît am facut-o până in acel moment.

  1. Vamesul si fariseul - CrestinOrtodox.ro

    www.crestinortodox.ro/.../vamesul-fariseul-139575.htmlCached
    Evanghelia Duminicii Vamesului si a Fariseului este un indreptar de rugaciune, deoarece ne arata ca numai rugaciunea smerita este temelia vietii si cresterii ... 
                                                Cu dragoste, Maria.

4 comentarii:

  1. Așa este doamna Maria
    Nu aveam voie sa judecăm noi.
    Doamne ai milă de noi Doamne și adă ploaie,🙏😥
    Este secetă doamna Maria 🙏
    Doamne ajuta Măicuța Domnului 🙏🙏

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt multe persoane femei/bărbați care încearcă și nu pot lăsa țigarea. Să lași țigarea este foarte greu. Mai repede lași mâncarea decât țigarea și cafeaua. Lângă țigare cel mai gustos merge cafeaua. Nici Whisky nu e gustos precum cafeaua lângă țigare.
    32 de ani am fumat câte 40-45 de țigări la zi. Într-o zi am văzut și cumpărat așa zisul încălzitor de tutun ( IQOS ) și am reușit f ușor să opresc țigările. După 5 luni am trecut la VAPE cu lichid cu nicotină maximă, și în fiecare 5 luni tăiam din puterea nicotinei. De la 20MG/ML la 18, la 15-16, la 12-14, la 8-10, la 6, la 4, la 2, la 1 și însfârșit la oMG/ML, adică zero nicotină. Am aproximativ 4 ani de VAPE cu lichid cu nicotină și de 2 luni fumez fără nicotină. Am lăsat țigările și nicotina încetul cu încetul și nu am suferit mai deloc. Cei care au lăsat țigările direct, au suferit mulți ani. Diavolul intră în căpățânile oamenilor și spune mai aprinde una că doar ce o fi ? Mai trebuie și puțină meditație și totul merge strună. Deci, omul poate lăsa țigarea f ușor doar dacă le lasă încetul cu încetul.

    RăspundețiȘtergere
  3. cicerone lichi- nu tigarea ci tigara- cunosc pe cineva care dupa 20 ani a renuntat brusc si nu a avut probleme, dar s-a rugat mult- cafeaua nu are repercusiuni pt sanatate daca o bei moderat

    RăspundețiȘtergere
  4. Am 31 de ani, eu m-am rugat sa scap de consumul de alcool si apoi am facut brusc o alergie la alcool si nu am mai putut sa beau deloc, au trecut 2 ani de atunci. Dumnezeu e cel mai mare! Amin

    RăspundețiȘtergere