joi, 3 februarie 2022

PSALMUL 50 AL LUI DAVID, ASA CUM ESTE CORECT !


                         Dragii mei, 

Cu totii cunoastem PSALMUL 50 al lui DAVID, sub forma aceasta:
                                 Psalmul 50

                                Psalmul 50 (al lui David)

1. Miluiește-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta
2. Și după mulțimea îndurărilor Tale, șterge fărădelegea mea.
3. Mai vârtos mă spală de fărădelegea mea și de păcatul meu mă curățește.
4. Că fărădelegea mea eu o cunosc și păcatul meu înaintea mea este pururea.
5. Ție unuia am greșit și rău înaintea Ta am făcut, așa încât drept ești Tu întru cuvintele Tale și biruitor când vei judeca Tu.
6. Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a nascut maica mea.
7. Că iată adevarul ai iubit; cele nearătate și cele ascunse ale înțelepciunii Tale, mi-ai arătat mie.
8. Stropi-mă-vei cu isop și mă voi curăți; spăla-mă-vei și mai vârtos decât zăpada mă voi albi.
9. Auzului meu vei da bucurie și veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite.
10. Întoarce fața Ta de la păcatele mele și toate fărădelegile mele șterge-le.
11. Inimă curată zidește întru mine, Dumnezeule și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele.
12. Nu mă lepăda de la fața Ta și Duhul Tău cel sfânt nu-l lua de la mine.
13. Dă-mi mie bucuria mântuirii Tale și cu duh stăpânitor mâ întărește.
14. Învăța-voi pe cei fără de lege căile Tale și cei necredincioși la Tine se vor întoarce.
15. Izbăvește-mă de vărsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta.
16. Doamne, buzele mele vei deschide și gura mea va vesti lauda Ta.
17. Ca de ai fi voit jertfă, ți-aș fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi.
18. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgisi.
19. Fă bine, Doamne, întru bună voirea Ta, Sionului, și să se zidească zidurile Ierusalimului.

Iar aici dragilor,intervine schimbarea:
În loc de:
20. Atunci vei binevoi jertfa dreptății, prinosul și arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viței. 

Corect este:
 20. Atunci vei binevoi jertfa dreptății, prinosul și arderile de tot; atunci vor pune pe Altarul Tău prea sfânt ,Jertfă prea curată !”
După cum vedem dragilor,Altarul Lui Dumnezeu este PREA SFÂNT,iar JERTFA adusă de noi, nu mai sunt vițeii,ci JERTFA PREA CURATĂ.
Adică,inima si sufletul nostru,curate si fara de păcate, faptele noastre bune,Credința noastra fierbinte si Dragostea față de Aproapele.
Aceasta este JERTFA bineplacută Lui Dumnezeu a zilelor noastre, si nicidecum vițeii! 
                                          Cu dragoste,Maria.

13 comentarii:

  1. Care sunt semnele fizice ca cineva iti face vrăji de la distanță ? Și de ce visez vrăjitoare, oameni care mi-au făcut rau și spirite întunecate care vor sa îmi facă rau , iar când caut sa spun o rugăciune sau sa fac semnul crucii in vis dispar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primul semn că ai de a face cu așa ceva este că în locul unde se află sternul (îi spunem piept) simți o apăsare permanentă de parcă stă cineva în picioare pe locul respectiv. Lipsa somnului ,lipsa poftei de mâncare ,somnambulism. Lumea te percepe ca pe o paria. Ți se modifică fizionomia ,faci cearcăne vineții ,pomeții se trag in jos ,devii livid . Cele mai chinuitoare sunt nopțile ,că aceste ritualuri se fac noaptea,la lună plină și te scoli cu dureri inexplicabile ,picioare și mâini reci ca gheața. Dacă ai și mercur ,e mai grav ,nu ezita să îți faci examen toxicologic ,se va observa la analiza ( vezi cazul Borcea). Simptomele sunt stări permanente de rău ,pe tibii,la brațe incepand cu unghiile de la degete apar eczeme purulente,care dor ,și care se întind daca nu te duci imediat la biserica sa participi la slujbe. La farmece cu mercur( argintul viu) în trei luni se cangrenează mâini picioare și mori . Nu multă lume a scăpat ,dar cu credință post și rugăciune da. O fosta colega de servici ,a pățit cu soțul ei doctorii nu i-au găsit decât că are ceva la rinichi dar nu se știe ce,și a sfătuit să mai consulte și alți medici. Însă ea a apelat la acești " tămăduitori" ,iar în 6 luni a murit . Era negru de parcă era ars bietul băiat. Soția a născut după ce el a decedat la câteva zile. O tragedie. Nu stați dacă simțiți ceva . Se fac la mănăstiri slujbe de dezlegare .Căutați și vă duceți că sunt special făcute să omoare un om fără să fie depistați. Mama mea a pățit ,dar cu slujbe permanente ,credință și post a scăpat . Data vindecării a fost în 2004 când crucea de la Coslogeni de la Călărași măsura doar 60cm ,iar acum măsoară 2m și 30cm. A crescut și sa ridicat pentru credința noastră ,pentru vindecare și alinare. Păcat că nu se mai țin slujbe de noapte . Sănătate și multă credință îți doresc.

      Ștergere
    2. Cei care se ocupa de asa ceva si fac farmece vor arde in focul vesnic al gheenei!
      Pentru viata asta trecatoare de ce or face asa ceva oare? Sunt inconstienti ca vor fi arsi in iad si vor fi pedepsiti de Dumnezeu pentru faptele abominabile si aici, pe pamant.

      Ștergere
    3. „Părinte, cum să ne purtăm cu aceşti oameni care Jac vrăji? Voi răspunde cu citate din Noul Testament. Mântuitorul zice: „Nu socotiţi că am venit să aduc pacea pe pământ. Nu am venit să aduc pace, ci sabie. Că am venit să despart pe fiu de tatăl său şi pe fiică de mama sa şi pe noră de soacra sa. Şi duşmanii omului vor fi casnicii lui” (Ev. Matei, Cap 10/’34-35).
      Apoi găsim în Ev. Matei, Cap. 12/47-48-49-50: „Iată. mama ta şi fraţii tăi (verii Domnului) stau afară căutând să-ţi vorbească. Cine este mama Mea şi fraţii Mei? Şi în- tinzând mâna spre ucenicii Săi, a zis: Iată mama mea şi fraţii mei. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din Ceruri, acela îmi este frate, soră şi mamă”.
      Sf. Ap. Pavel zice: „Să nu vă amestecaţi cu vreunul care numindu-se frate va fi desfrânat sau lacom sau închinător la idoli sau ocărâtor sau beţiv sau răpitor. Cu unul din aceştia nici să nu şedeţi la masă” (I Corintcni, Cap. 5/ 11) .
      Scoateţi afară dintre voi pe cel rău.
      Deci Dumnezeu îngăduie să te fereşti de aceştia, adică să nu mergi la ei în casă şi în casa ta să nu-i chemi. Să nu mănânci dc Ja ci ca să nu-ţi spurce mâncarea cu spurcăciuni, ca apoi să zaci.
      Dar mai aflăm din Noul Testament şi aceasta: Mântuitorul zice: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blesteamă, faceţi bine celor ce va urăsc, rugaţi-vă pentru cei ce vă vătăma şi vă prigonesc, ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din Ceruri. Că El face să răsară soarele şi pentru cei răi, şi pentru cei buni şi trimite ploaie şi peste cei drepţi, şi peste cei nedrepţi. Că de veţi ierta oamenilor greşalele lor, ierta-va şi vouă Tatăl vostru Cel Ceresc (Ev. Matei, Cap. 5/44-45).
      Sf. Ap. Pavel zice: „Binecuvântaţi pe cei ce vă prigonesc şi nu-i blestemaţi. Nu răsplătiţi răul cu rău. Nu vă răzbunaţi singuri, iubiţilor, ci lăsaţi loc mâniei lui Dumnezeu, căci scris este: A mea este răzbunarea. Eu voi răsplăti, zice Domnul”. Deci dacă vrăjmaşul tău este flămând, dă-i de mâncare. Dacă-i este sete, dă-i să bea, căci făcând aceasta vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele (Romani, Cap. 12/ 14-17-19-20-21).
      Deci, dacă te cerţi cu cei care fac vrăji, dacă îi insulţi, dacă le faci scandal, dacă îi urăşti, dacă îi pârăşti pe la alţii, este păcat. Păcatul acesta este atât de mare, încât Mântuitorul zice: „Dacă îţi vei aduce darul tău la Altar şi acolo îţi vei aduce aminte ca fratele tău (semenul tău) are ceva împotriva ta, lasă darul tău acolo şi aleargă şi împacă-te cu vrăjmaşul tău (Ev. Matei, Cap. 5/ 23-24).
      Mântuitorul nu cere împăcarea doar de formă. Vă sfătuieşte Arhimandritul Ilarion Argatu Cere să-l ierţi pe vrăjmaşul tău şi să nu-1 urăşti pentru faptele rele pe care le-a făcut şi cu care te-a supărat.
      Cu sufletul încărcat de ură nu poţi participa la Sf. Liturghie, nu te poţi apropia de Sf. împărtăşanie. Darurile aduse de tine la Biserică înaintea Domnului nu sunt primite dacă urăşti pe altul. Deci iartă-1 din tot sufletul, ca să nu se prefacă rugăciunea ta în blestem. "

      Ștergere
  2. Dam din pandemie in război și apoi în sfârșitul lumii,Oh Doamne ce vremuri trăim.Perioada lui Ceaușescu a fost cea mai liniștită,nu au fost războaie și nici pandemii.Acum,cred că vom apuca și sfârșitul lumii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 02:26 în toate comentariile tale ,reese că ești disperat/a , să vină un cutremur devastator ,să vină sfârșitul lumii !!!

      Ștergere
  3. Vai de noi cei care ascultăm pe acești hristoși mincinoși. Zice sf scriptură..și înger din cer de vă va vesti vouă altă evanghelie decât cea propovăduită, anatema să fie. Păstrați *vedeniile* și *auzeniile* pt dvs și nu mai târâți oameni simpli și nevinovați în iad. Doamne ajută.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La RUGACIUNEA TATAL NOSTRU, nu DUMNEZEU ne duce in ispita !!! DUMNEZEU nu ne ispiteste,ci dracul ne ispiteste! Si-atunci,IL rugam pe BUNUL DUMNEZEU ca sa nu ingaduie diavolului sa ne duca in ispita,sau, sa nu ne lase DUMNEZEU ca sa cadem in ispita dracilor.CARTILE sfinte au fost scrise de oameni simpli. Da, cu 3500 de ani in urma in Vechiul Legamant ,oamenii de-atunci sacrificau vitei,oi,porumbei, de parte masculina. Iata:Arderea de tot, constituia un animal din cireadă sau turmă (viţel, oaie, capră), de sex masculin fără cusur; sau două turturele, sau doi pui de porumbel sacrificate.

      Omul care aducea jertfa, îşi punea mâna pe capul animalului, după aceea îl înjunghia.

      Preoţii stropeau cu sângele animalului altarul de jur împrejur, apoi tăiau carnea în bucăţi şi după ce făceau focul pe altar puneau bucăţile capul şi grăsimea pe lemne. Iar măruntaiele şi picioarele după ce le spălau cu apă, le ardeau complet împreună cu celelalte bucăţi pe altar.

      În cazul în care arderea de tot erau păsări, preotul era cel ce despica cu unghia capul păsării, iar guşa cu penele le arunca lângă altar spre răsărit în locul unde se strânge cenuşa. Preotul îi frângea aripile fără să le desfacă şi o ardea pe altar.

      Arderea de tot rămânea pe vatra altarului toată noaptea până dimineaţă şi focul trebuia să ardă pe altar (Levitic 6:9).

      Preotul trebuia să se îmbrace cu o tunică de in şi cu lenjerie de in, apoi lua cenuşa de la focul care a mistuit arderea de tot şi o varsă lângă altar. Apoi se dezbrăca de veşmintele lui şi se îmbrăca cu altele ca să scoată cenuşa afară din tabără într-un loc curat.

      La arderile de tot se aducea un fel de completare, daruri de mâncare şi de băutură (Numeri 15:3-10). Pentru un berbec care se aducea ca ardere de tot, se mai adăuga două zecimi de efă[1] din floarea făinii frământate într-o treime de hin[2] de undelemn. Peste arderea de tot, se turna jertfa de băutură, adică o treime de hin de vin. Dacă era viţel se mai adăuga trei zecimi de efă din floarea făinii frământate într-o jumate de hin de undelemn, peste care se adăuga o jumate de hin de vin. OARE, mai putem trai noi in timpurile din urma? DUMNEZEU ne-a dat minte ca sa gandim si nicidecum sa servim tot ce ni se serveste din CARTILE cu 3500 de ani in urma!

      Ștergere
    2. Fiecare dintre noi,se roaga asa cum crede, asa cum simte, si de ce nu,chiar din CARTILE cu 3500 de ani in urma! Eu nu oblig pe nimeni absolu ca sa creada in cele scrise de mine si categoric graite de DUHUL SFANT! Fiecare este liber sa traiasca si sa creada cum vrea si in ce vrea!!! Si voi spune si eu,precum MANTUITORUL ,citez: Matei 5:17-18 VDC
      Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu vor trece cerul și pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.
      oi sunteţi lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă. Nici nu aprind făclie şi o pun sub obroc, ci în sfeşnic, şi luminează tuturor celor din casă. Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în Împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în Împărăţia cerurilor."

      (Matei 5, 14-19)

      Ștergere
  4. Anonim4 februarie 2022, 15:21 In primul rand, eu nu tarasc pe nimeni in IAD!!! In al doilea eand, cine mai indrazneste in ziua de astazi sa duca in ALTARUL SFANT vitei si sa le dea fos, ca sa iese fum??? De ce nu ganditi un pic ? Minte ai, cap ce-ti mai trebuie? In ziua de astazi,noi putem sa ducem MANTUITORULUI HHRISTOS -JERTFA PREA CURATA si sa o punem pe ALTARUL SAU PREA SFANT ! Adica, Paine si Vin, sau Prescura!Aeasta :Spre deosebire de celelalte părți ale Liturghiei, Proscomidia se săvârșește numai de preot (împreună cu diaconul, dacă există), fără participarea credincioșilor (a cântăreților) și fără ca aceștia să audă sau să vadă ceva din ea. Rânduiala tainică a Proscomidiei constă în afierosirea tipologică a Darurilor euharistice, Agnețul (agnos-miel) fiind tăiat din prescură, împreună cu miridele Născătoarei de Dumnezeu, ale celor nouă cete de sfinți și ale credicioșilor vii și morți. După tăierea Agnețului (mirida pătrată IIS HS NI KA – Iisus Hristos învinge), el este străpuns cu copia (cuțitașul consacrat anume pentru Proscomidie), rostindu-se cuvintele: „Junghie-Se Mielul lui DUmnezeu pentru viața și mântuirea lumii”. Apoi se toarnă vin și apă în Potir, rostindu-se: „Și unul dintre ostași cu sulița în coasta Sa a împuns, și îndată a ieșit sânge și apă. Și cel ce a văzut a mărturisit și adevărată este mărturisirea lui”.

    Ritualul Proscomidiei constă în pregătirea și binecuvântarea sau afierosirea Darurilor de pâine și vin pentru Sfânta Jertfă. Ea este o reiterare sacramentală a Cinei celei de Taină, în ea repetându-se sacrificial referatul biblic al morții și Învierii Domnului. Proscomidia asumă taina Crucii lui Hristos și introduce Biserica în starea de jertfă a Liturghiei cerești care se săvârșește veșnic pe altarul de iubire al Treimii.

    Pâinea făcută din mulțimea boabelor de grâu și vinul din boabele de struguri simbolizează comunitatea spirituală care îi leagă între ei pe toți membrii Bisericii. Pâinea și vinul sunt deopotrivă daruri ale naturii, dar și roade ale ostenelii omenești, pentru a semnifica sfințirea firii în Hristos și umanizarea hristologică și euharistică a materiei prin har și prin rugăciune. Sa incerce cineva care nu vrea sa gandeasca cu capul sau, sa incerce sa bage un VITEL sau mai multi asa cum se spune in PSALMUL 50, si sa-i prajeasca acolo,ca face puscarie pe viata. Ganditi oameni buni ! Nu luati totul de bun din CARTILE VECHI !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim 15:21, Psalmul 50 este o rugăciune scrisă în vremea regelui David si nu Sf Evanghelii Dacă o să studiați istoria creștinismului o să vedeți că de-a lungul timpului Biblia si alte texte crestine au fost modificata chiar de ierarhii bisericilor. Unele pasaje din scriile sfinte nu erau înțelese de mai marii bisericilor sau dădeau posibilitate de a fi rău interpretate si atunci le scoteau pur si simplu din texte. Sunteți sigură că rugăciunea Tatăl nostru a fost tradusă exact cum a spus-o Domnul Iisus Hristos apostolilor? Cine a tradus-o din limba aramaică a respectat exact înțelesul cuvintelor? Timp de două mii de ani a tot fost tradusă dintr-o limbă în alta de oameni care învățau limbi străine în școli, ca si noi. De când a venit PF Daniel a modificat toate evangheliile si toate cărțile de ritual religios și le-a adaptat la limbajul actual. Si bine a făcut, pentru că în acest fel sunt mai bine înțelese de oameni. Am încercat să citesc Biblia scrisa in anul 1898 ( a bunicii mele), si nu am înțeles nimic, pentru că erau multe cuvinte pe care nu le cunoșteam. Ce spune d-na Maria mi se pare logic. Este de acuzat atunci cand schimbi texte crestine si le dai inteles satanic. Atunci da, trebuie să ne revoltăm. Doamna ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parintii Bisericii erau foarte invatati, mai studiati istorie ecleziastica, nu va repeziti sa-i acuzati ca au scos ce nu ar fi fost capabili sa inteleaga... Si ce au scos, nu de la ei insisi, ci sub inspiratia Duhului Sfant au selectat. Multe lucruri puteau sminti firile slabe si mintile lipsite de discernamant, nu erau de trebuinta in lucrarea mantuirii. De aceea si existau puzderie de eretici, ca si in veacul de-acum, caci parintele inselaciunii nu doarme. Biblia are mai multe paliere de exegeza, nu o poti intelege pe deplin fara indrumare. "Mintea fara har e ca o flacara stinsa", spunea Arsenie Boca.

      Ștergere
  6. Asa este doamna Maria are dreptate.
    Nu vreau sa se creada ca sunt avocatul doamnei Maria dar are mare dreptate,am o vârstă, am citit mult în viața mea îmi place să mă infòrmez,sa cunosc,și stiu sa fac si deosebirea între adevar si minciună.
    Am găsit multe cuvinte care nu se potrivesc s-ai spui Maicii Domnului
    Cuvant ca acesta:NEVASTĂ in biblia noastră de azi.
    Cum sa spui Maici Domnului nevasta?
    Fecioară Prea Curată, Mireasă Pre Curată dar nu NEVASTĂ!!!
    Cand am vazut nu mi-a venit sa cred si sunt multe cuvinte ,fraze schimbate,este exact ca la jocul telefonul far fir când jucam copii fiind.
    Pana ajungea la ultimul copil era deja schimbat,este un exemplu.
    Cred cu toata tăria ca este adevarul adevărat ce spune doamna Maria.
    O sa mai aiba multe mesaje de acest fel.
    Multumesc Bunului Dumnezeu și Maica Domnului ca am avut bunici de o puritate aparte ,credincioși părinți a 7 copii,7 fete si toate credincioase si smerit.
    Bunul Dumnezeu și Maica Domnului să-i odihnească acolo unde luminează lumina fetei sale si pe noi in pocainta ne primește.
    Doamne Ajuta, sa nu va indoiti la ce spune doamna Maria are dreptate.
    Cu mult drag tuturor

    RăspundețiȘtergere