miercuri, 7 august 2019

IERUSALIM ! MAREA GALILEII PRIN CARE IISUS HRISTOS A MERS CA PE USCAT !

                            27  Aprilie 2017 ,ora 10 36 dimineata !

                                        Dragii mei,

În aceasta zi si la aceasta oră,eram in Autocar si treceam prin faţa MĂRII GALILEII.
Aceasta este Marea prin care IISUS HRISTOS a trecut ca pe uscat.
Si chiar daca eram in Autocar si priveam prin fereastra Autocarului ,vad brusc în mijlocul Mării Galileii pe Însusi IISUS HRISTOS stand pe apă,asa precum stam noi pe uscat.
MÂNTUITORUL avea vesminte rosii cu pelerina albastra.

Image result for sfantul petru pe apa imagini..
Rămân ca lipita de geam, si vad dragilor in faţa LUI IISUS HRISTOS la doar câtiva metri distanta,vad o Barcă în care erau cativa bărbati.
La un moment dar,un barbat cu barbă albă ,coboara din Barca si incepe a merge pe apă,asa ca pe uscat.
Cand era la doar doi pasi de IISUS HRISTOS,bărbatul cu vesminte albe si lungi,incepe a se scufunda si intinde disperat mâinile sale spre IISUS HRISTOS.
IISUS HRISTOS întinde Mâna Sa dreapta spre acest bărbat, si -l prinde de mâini ridicându-l din nou la suprafata apei.
Prieteni dragi ,stim cu totii despre MERSUL pe Apa a Lui IISUS HRISTOS si despre felul cum l-a chemat pe SFANTUL PETRU ,ca sa meraga pe apa,ca pe uscat.
Iata mai multe detalii:

Marea Galileei (cunoscută și ca Lacul Tiberiada, și Lacul GhenizaretLacul KinneretMarea Tiberiadei, în limba ebraică: ים כנרת, în limba aramaică: بحيرة طبرية), este un lac de apă dulce, situat în nord-estul Israelului, la vest de Înălțimile Golan. Este lacul de apa dulce cel mai jos de pe pămant, si pe locul 2 după Marea Moartă (care este de fapt un lac sărat). Lacul este alimentat parțial de izvoare subterane, cel mai important contribuitor fiind insa râul Iordan care apoi curge spre sud prin Valea Iordanului revărsandu-se in Marea Moartă.

Image result for MAREA GALILEII


 !

"Îndată după aceea, Isus a silit pe ucenicii Săi să intre în corabie, şi să treacă înaintea Lui de partea cealaltă, până va da drumul noroadelor.  După ce a dat drumul noroadelor, S-a suit pe munte să Se roage, singur la o parte.Se înnoptase, şi El era singur acolo. 
 În timpul acesta, corabia era învăluită de valuri în mijlocul mării; căci vântul era împotrivă. Când se îngâna ziua cu noaptea ; Isus a venit la ei, umblând pe mare.  Când L-au văzut ucenicii umblând pe mare, s-au înspăimântat, şi au zis:"Este o nălucă!" Şi de frică au ţipat. Isus le-a zis îndată: "Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi!"  "Doamne", I-a răspuns Petru, "dacă eşti Tu, porunceşte-mi să vin la Tine pe ape." "Vino!" i-a zis Isus. Petru s-a coborât din corabie, şi a început să umble pe ape ca să meargă la Isus.  Dar, când a văzut că vântul era tare, s-a temut; şi fiindcă începea să se afunde, a strigat: "Doamne, scapă-mă!"Îndată, Isus a întins mâna, l-a apucat, şi i-a zis: "Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?" Şi după ce au intrat în corabie, a stat vântul. Cei ce erau în corabie, au venit de s-au închinat înaintea lui Isus, şi I-au zis: "Cu adevărat, Tu eşti Fiul lui Dumnezeu!" Matei 14:22,33

     
Povestea aceasta reflecta nevoia noastra de a avea CREDINTA. 
Isus le cere ucenicilor sa se urce in barca si sa intoarca fara El. Ei refuza sa plece fara El, dar Isus "i-a silit". Isus merge pe munte sa se roage, deoarece, asa cum ucenicii au nevoie de prezenta si puterea Lui, tot asa si Isus are nevoie constanta de prezenta divina a lui Dumnezeu. In acest timp, ucenicii se confrunta cu o furtuna.
Isus vine la ei umbland pe mare. Ucenicii sunt terifiati ca este o naluca, dar, auzind glasul Domnului CRED  ca este El.  Petru CREDE ca Isus  ai va permite sa experimenteze aceasi minune de a umbla pe mare si de aceea cere aprobarea Sa de a veni la El. Si o primeste. Increzator si cu ochii atintiti asupra chipului frumos al lui Isus, Petru paseste pe mare.
Iar in momentul in care atentia sa se intoarce catre vantul puternic si catre faptul ca noi, ca oameni nu putem face asemenea miracol.....atunci Petru a inceput sa se scufunde si sa strige catre Domnul :"Doamne scapa-ma!". Isus il ajuta certandu-l: "Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?" Cu alte cuvinte "De ce nu M-ai crezut? De ce nu ai avut CREDINTA? Sunt alaturi de tine si nimic nu-Mi este imposibil Mie."

     In viata ne vom confrunta cu tot felul de "furtuni" si "probleme" iar Domnul Isus ne cere sa privim catre El si nu la circumstantele negative prin care trecem. El ne cere"Vino!" , "Ai CREDINTA in Mine". Atata timp cat ne vom fixa ochii asupra problemelor din viata, greutatea lor ne vor dobora si fara ajutorul Domnului ne vom scufunda. Dar cu Isus alaturi, totul este cu putinta!
Mersul lui Isus pe apă este una din minunile lui Iisus, consemnată în Evanghelia după Matei (14:22-33) [1], în cea după Marcu (6:45-52) [2] și în cea după Ioan (6:16-21) [3].
În conformitate cu relatările bibliceIsus din Nazaret și-a trimis ucenicii într-o corabie, pentru a ajunge pe malul celălalt al Mării Galileei, dar când ei se aflau pe mare, l-au văzut pe Isus "mergând pe apă" pentru a-i întâlni. Ucenicii s-au înspăimântat la început, au crezut că văd o nălucă, dar când Isus le-a vorbit și a urcat pe navă, ei și-au revenit.[4][5] Conform Evangheliei după Matei, Apostolul Petru a mers pe apă către Isus, dar s-a speriat de vânt și de valuri și a început să se scufunde, iar Iisus l-a salvat.[6]

Un comentariu: