duminică, 4 august 2019

BETSAIDA ! UN COPIL IN BETSAIDA !


                             4 August 2019,ora 5,23 dimineata !

                                  Dragii mei,

În aceasta dimineata,m-a trezit un glas care m-a atentionat de doua ori consecutiv,asa:
Clipă în care, vad un Cer de noapte,iar jos pe pămant inspre Est, vad un bebe nou nascut,imbracat in scutecele albe.
Bebele era singur si domea linistit ,jos pe pămant.
                 "Betsaida!
                  Un copil in Betsaida!
                 Un copil in Betsaida !"

                                              Imagini pentru bebe nou nascut.
În clipa in care ,glasul mi-a spus  Un copil in Betsaida,eu nu am aprins imediat veioza ca sa scriu; atunci glas usor mai iritat ,imi spune pe un ton mai poruncitor :
                        Un copil in Betsaida!
Si-mi arata bebelusul infasat in alb,care dormea linistit jos pe pămant.
Prieteni dragi, cu siguranta acest bebelus care s-a nascut in BETSAIDA  se va auzi mai tarziu dspre el.
Ce va face acest copil,acolo in Betsaida si nu numai,vom vedea cu ajutorul Duhului Sfant pe parcursul timpului.
Fara nicio indoiala ca vom afla.
Dar haideti sa ne amintim de Betsaida:

BETSAIDA
[din arameică; înseamnă „Casa vânătorului (sau a pescarului)“]
Orașul de unde erau Filip, Andrei și Petru (Ioa 1:44), deși, în perioada serviciului lui Isus, se pare că Simon Petru și Andrei locuiau în Capernaum (Mt 8:5, 14; Mr 1:21, 29). Betsaida era un oraș din Galileea (Ioa 12:21). După moartea lui Ioan Botezătorul, Isus a venit în acest oraș cu discipolii săi. În apropierea orașului, într-un loc mai retras, acoperit cu iarbă, el a hrănit în mod miraculos circa 5 000 de bărbați (în afară de femei și copii), care se strânseseră să-l asculte (Lu 9:10-17; compară cu Mt 14:13-21; Ioa 6:10). Cu altă ocazie, tot în apropierea Betsaidei, Isus i-a redat vederea unui orb (Mr 8:22). Întrucât Isus a făcut aceste lucrări de putere în vecinătatea Betsaidei, locuitorii acestui oraș, precum și locuitorii Corazinului, au fost mustrați pe bună dreptate pentru lipsa lor de căință (Lu 10:13).
Identificarea „satului” (Mr 8:22, 23) sau „orașului” (Lu 9:10) Betsaida a fost un subiect amplu dezbătut. Versetele biblice indică un loc aflat pe țărmul nordic al Mării Galileii. Josephus asociază numele „Betsaida” cu un sat cu populație numeroasă, situat la mică distanță est de gura de vărsare a râului Iordan în Marea Galileii. Acest sat a fost reconstruit de tetrarhul Filip și numit „Iuliada” (Iulias) în cinstea fiicei lui Cezar August (Antichități iudaice, XVIII, II, 1). Ruinele anticului sat Iulias sunt la et-Tell, la circa 3 km distanță de mare; totuși, chiar pe țărm, la el-ʽAraj, se găsesc vestigiile unei așezări de pescari. Aici există un port natural, care a fost folosit de pescari până nu demult, astfel că, din punct de vedere geografic, locul se potrivește cu semnificația numelui „Betsaida”.
Unii erudiți susțin că, pe lângă Betsaida identificată astfel, a existat o a doua localitate cu numele Betsaida, undeva la vest de Iordan. Pornind de la unele afirmații ale lui Josephus și ale altora, ei consideră că regiunea Galileii nu se extindea la est de Iordan. Josephus spune că Iulias se afla în „Gaulanitisul de jos”, regiune de la est de Marea Galileii (Războiul iudeilor, II, IX, 1). Dar Biblia arată că Betsaida era în Galileea (Ioa 12:21). Totuși, se pare că granițele Galileii nu au fost întotdeauna atât de clar definite, Josephus chiar referindu-se la un gaulanit pe nume Iudas cu apelativul „galileanul” (Antichități iudaice, XVIII, I, 1; Războiul iudeilor, II, VIII, 1). De asemenea, este foarte posibil ca o parte din populația orașului să fi avut locuințele pe malul vestic al Iordanului, până la o distanță de circa 1,5 km.
Un alt motiv pentru care unii erudiți susțin existența unui al doilea oraș numit Betsaida, la vest de Iordan, în apropiere de Capernaum, este faptul că în unele traduceri, în Marcu 6:45 se arată că Isus le-a spus apostolilor „să meargă mai înainte de el de ceea parte, la Betsaida” (SS), în timp ce în relatarea paralelă din Ioan 6:17 se arată că destinația lor era orașul Capernaum. Totuși, potrivit modului în care este redat versetul în traducerile actuale, cuvintele din Marcu 6:45 pot fi înțelese în sensul că apostolii s-au dus la Capernaum navigând mai întâi de-a lungul coastei „spre Betsaida” – punctul de unde s-au despărțit de Isus fiind, se pare, în apropierea locului unde el a hrănit în mod miraculos 5 000 de bărbați, probabil la o oarecare distanță sud de Betsaida, de cealaltă parte a mării față de Capernaum – și apoi traversând capătul nordic al mării, în direcția Capernaumului, destinația lor finală. Ei au coborât pe uscat în ținutul Ghenezaret, din câte se pare undeva la sud de orașul Capernaum (Mr 6:53).
Astfel, deși s-au făcut mai multe propuneri privind locul unde s-ar fi aflat o a doua localitate numită Betsaida, nu există o bază biblică pentru a crede că au existat două localități cu acest nume. În plus, toate locurile propuse sunt aproape de Capernaum și este puțin probabil să fi existat două orașe cu același nume la o distanță de numai câțiva kilometri unul de celălalt.
                                                 Cu dragoste,Maria.

9 comentarii:

  1. Salve! L'anno scorso la Signora Maria scrisse più di un messaggio riguardante una tragedia che sarebbe dovuta avvenire in un centro commerciale "The Mall". Non riesco a ritrovare i messaggi ma li ricordo bene perché pensai - ahimè- si riferisse ad una famosa catena di centri commerciali omonimi che si trovano in Italia.
    Quanto accaduto ieri negli Stati Uniti però mi ha richiamato chiaramente i messaggi della Signora Maria, alla quale va il mio fraterno e caro abbraccio.
    Il centro commerciale dove è avvenuta la strage si chiama "Cielo Vista Mall".
    Preghiamo per quella povera gente stroncata dalla follia delle armi e di chi, impazzito, le usa.
    https://www.huffingtonpost.it/entry/strage-in-walmart-nel-texas-oltre-20-morti_it_5d45f516e4b0ca604e32fc87
    Un caro saluto,
    Geraldina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciao Geraldine,
      Bună! Anul trecut, doamna Maria a scris mai mult decât un mesaj despre o tragedie care trebuia să aibă loc într-un mall „The Mall”. Nu găsesc mesajele, dar le amintesc bine pentru că m-am gândit - din păcate - se referă la un faimos lanț de centre comerciale cu același nume, care sunt în Italia.
      Ceea ce s-a întâmplat ieri în Statele Unite, însă, mi-a amintit clar de mesajele doamnei Maria, căreia îi merge îmbrățișarea mea fraternă și dragă.
      Centrul comercial unde a avut loc masacrul se numește „Cielo Vista Mall”.
      Ne rugăm pentru acei oameni săraci striviți de nebunia brațelor și pentru cei care, nebunește, îi folosesc.
      https://www.huffingtonpost.it/entry/strage-in-walmart-nel-texas-oltre-20-morti_it_5d45f516e4b0ca604e32fc87
      Cele mai bune urări,
      Geraldine

      Ștergere
  2. S-o fi născut Antihristul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un arheolog israelian ne spune că o baie antică romană ar putea duce la descoperirea Betsaidei, acolo unde se crede că Isus a hrănit mulțimile.
      Arheologii lucrează în Israel îndepărtând strat după strat pentru a dezvălui tainele trecutului. Asta s-a întâmplat în acest loc, ce se crede că e Betsaida din Biblie.
      Ne aflăm pe malul nordic al lacului Kinneret, sau Marea Galileii. În arabă, locul se numește el-Araj, iar în evreiește Bet Habek, și era cunoscut încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea ca fiind un loc antic și unul din cele trei locuri candidate în încercarea de a identifica Betsaida.
      De mulți ani, arheologii încearcă să găsească Betsaida din Biblie, casa lui Petru, Andrei și Filip. Până acum s-au găsit câteva locuri posibile, dar, în mod ironic, această baie romană ar putea conține soluția.
      Baia publică romană de aici e ceva care ne dă indicia cum că ne-am afla într-un oraș. Deși nu am săpat prea mult, îndată ne-a venit ideea că s-ar putea să fi descoperit orașul lui Iulius.
      Arheologul de la Kinneret College, dr. Mordechai Aviam, conduce operațiunile de săpare de aici. Ce este orașul lui Iulius ?
      Doar vorbim de Betsaida. Iosephus Flavius, istoricul evreu din secolul I, ne spune că împăratul Filip, fiul lui Irod cel Mare, ce domnea de aici până la Golan, spre Damasc, în toată această zonă, a decis să extindă satul Betsaida, ca să devină un polis cu numele Iulius.
      Experții cred că, undeva lângă satul pescăresc Betsaida, Isus a hrănit oamenii cu cinci pâini și doi pești.
      Aviam spune că e clar că la fața locului există un strat arheologic din vremea romanilor. Potrivit lui Aviam, rămășițele unei aparente biserici bizantine sunt de asemenea semnificative.
      Am găsit și două monede, una e de argint de pe vremea lui Nero, între anii 65-66, din secolul I. A existat un document al unui pelerin creștin, vizitator de la sfârșitul secolului al VII-lea d.Hr., care spunea că, după ce a părăsit Capernaum, a ajuns la Betsaida, și acolo a găsit biserica pentru apostolii Petru și Andrei. Așadar, pentru creștinii din secolele VI-VIII, locul încă se numea Betsaida. Dar dacă noi reușim să dovedim științific că acesta e locul lui Iulius, adică Betsaida, credem că acest loc ar putea să-i intereseze pe cei care-și doresc să fie aproape de locul unde au trăit apostolii.
      https://www.youtube.com/watch?v=C4F8V46R4ZU

      Ștergere
  3. E a doua viziune cu Betsaida in aceiasi saptamina,in prima era arsa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo anonim 23.15 asa ma gandeam si eu caci numai satana vrea sa fie ascultat repede .Doamne nu lasa satana sa conduca lumea .Vino si arata-ti tu puterea si iubirea ta pentru noi .

    RăspundețiȘtergere
  5. Aici doamna Maria ci acest copil născut intr-un loc unde s-au născut si din Sf. Apostoli dacă am inteles bine mesajul anterior ar trebui să fie un copil binecuvântat,acum numai BUNUL Dumnezeu stie si poate prin dv.ne va arata si noua.
    Cu mult drag doamna Maria o zi binecuvântată.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ehe, pana descifrezi tu tot ce auzi noaptea, astia ne ucid si pruncii pe care ii mai avem. Ar fi minunat daca nu ai mai trage de timp!! O sa ai timp de profetit dupa Armaghedon. Cand va fi pace si nu ne vom mai teme pentru copiii nostri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu vreau sa ii opresc pe ceilalti din visare insa exista o asociatie, o adunare de religie protestanta care se numeste astfel. Va dau aceasta informatie caci nu se stie niciodata...

    RăspundețiȘtergere