luni, 22 septembrie 2014

O SFÂNTĂ BISERICĂ DINSPRE RĂSĂRIT , VA ARDE CA O TORŢĂ !


                                        22 Septembrie 2014 ,ora 8,05 dimineaţa !

                                                                 Dragii mei, 

Din păcate fratilor, vom auzi de O SFÂNTĂ   BISERICĂ , dinspre răsărit, care va arde ca o torţă pe dinăuntru !
Uşile exterioare al Bisericii Lui Hristos, erau închise ermetic, iar eu eram în curtea Bisericii si vedeam prin crăpăturile uşilor maro, care nu luase foc încă, vedeam cum Focul era vâlvătaie. Interiorul Bisericii Sfinte, ardea de parcă ar fi fost stropit cu benzină.
Aud un glas fratilor care spune aşa :

                    "Se distrug Culturile !
(Aici fiind vorba de Cultul Religios ,accentul fiind pus pe primul  u)
                 Se distrug Bisericile, Lui Iisus  Hristos ! 
Iar un alt glas adaugă :
                       Nu e de mirare !

Şi vedeam fratilor cum Biserica arde la interior ,precum arde o torţă stropită cu benzină.    
  
                                      ..

Uşile Sfintei Biserici erau închise ca în această poză de mai sus, iar printre crăpăturile uşilor, vedeam focul imens, care ardea ca o torţă ,precum în poza din dreapta, cu Biserica în flăcări.

                                       Dragii mei, 
Iată dragilor, ce se intampla în zilele noastre ,cu fratii nostri crestini 
! Sunt ucisi cu sânge rece ,pentru Credinţa lor, si aruncati în gropi după care li se dă foc!
Astfel de zile traim dragii mei ! Biserici devastate, crestinii prigoniti si omorâti cu cruzime, războaie între Statele lumii, etc.     

Cruzime fără margini în Siria: Musulmanii OMOARĂ creştinii şi fac afaceri cu sângele lor

Cruzime fără margini în Siria: Musulmanii OMOARĂ creştinii şi fac afaceri cu sângele lor 534
Sângele creştinilor ucişi pentru credinţa lor în Siria este vândut cu 100.000 de dolari sticla în Arabia Saudită, a declarat o călugăriţă siriană.

Aceasta a prezentat de curând la Viena, în cadrul unei conferinţe dedicate Zilei drepturilor omului, rezultatele anchetei sale având ca temă persecuţiile la care sunt supuşi creştinii sirieni de către musulmanii fundamentalişti, transmite InfoCatolica.

"Vânzarea de sânge de la creştinii ucişi a devenit mare afacere. Pentru o sticlă mică de sânge, fanaticii din Arabia Saudită plătesc 100.000 de dolari'', a spus călugăriţa Hatune Dogan, citând mărturia unui bărbat pe care l-a identificat ca fiind unul din ''acei asasini care s-a convertit la creştinism".

Hatune Dogan a mai spus că "ei (fanaticii-n.red.) consideră, conform concepţiei islamice, că, atunci când se spală pe mâini cu sângele victimei, participă la o jertfă pentru Allah".

Femeia a mărturisit că deţine peste 170 de materiale video ce conţin cazuri teribile de abuzuri, torturi şi asasinate pe care le-a primit de la membrii familiilor care au fost victime ale persecuţiilor islamiste.

Un sondaj anual realizat de asociaţia "Open Doors" arată faptul că, anul trecut, în Siria, au fost înregistrate mai multe cazuri de creştini ucişi pentru credinţa lor decât totalul mondial în 2012.
Comentariu saccsiv:
   Daca citim articolul Rebelii ISLAMISTI din Siria devasteaza biserici crestine cu acordul Occidentului, de pe FrontPress, din 29.06.2012, acum un an rebelii se limitau mai mult la a-i alunga din zonele pe care le controlau. Iar per total, pana la acea data, circa 13.000 de persoane si-au pierdut viata in urma confruntarilor, iar acum numarul deceselor a trecut de 90.000.
   Iata si articolul Crestinii omorati si Bisericile devastate in Siria – O conversație cu un preot ortodox de acolo, de pe blogul Ortodox in Tara Fagarasului, din 31 mai 2013:
Portalul ortodox Pravosalvie.ru a hotarat sa ascunda identitatea acestui preot pentru a nu ii pune viata si familia in pericol.
- Părinte, vă rugăm să ne spuneți despre situația actuală a creștinilor ortodocși din Siria.
- Ne confruntăm cu o mare persecuție de către musulmani. Acum, musulmanii au venit in Siria din 29 de țări diferite, pentru a participa la jihad, și să efectueze un “război sfânt”, ei au luat o mulțime de bani din Arabia Saudită, Qatar și alte țări. Acesti nou-veniți musulmani în colaborare cu alte grupari locale și musulmani sirieni, recurg la atacuri teroriste și alte acte de violență împotriva populației civile.
Au declarat un “război sfânt”, se tortureza și se ucid preoți ortodocși – au scos ochi, au rupt oase si taie din trupurile lor, așa cum a fost mutilat tatăl lui Thaddeus Al-Haddad. Rapesc preoți și episcopi, femei creștine și tineri, nimeni nu știe unde sunt și ce s-a întâmplat cu ei. Unii au fost răpiți cu mai mult de un an în urmă și încă nu știm soarta lor. Unora le-au confiscat casa iar altele au fost distruse în luptă. În ultimele luni, în fiecare zi ne aduc o noua tragedie. De exemplu, ieri au furat un autobuz cu femei și copii. Liderii militanți au facut un apel pentru a ucide direct preoții și călugării, sa rupa cruci, sa nu lase nimic crestin intreg. Au distrus mai multe biserici și mănăstiri. Persecuția afectează nu numai ortodocșii, dar și creștinii de alte confesiuni. Mulți creștini trăiesc în frică pentru copii lor. Cine are ocazia, merge în străinătate, dar ma refer în principal la cei care au rude în alte țări, și care au destui bani.
Există comunități care sunt pe deplin capturate de rebeli. Există emis un termen de cateva zile de catre rebelii sirieni de a pleca din zona toti crestinii iar acei creștini care nu au putut să scape din aceste locuri sunt obligați să plătească “jizya” – o taxă specială pentru dreptul de a fi un creștin, iar femeile trebuie sa isi acopere fata, ca o femeie musulmana. În cazul în care nu plătesc “jizya”, sunt ucisi. Nu este bine dacă toți creștinii lăsa Siria, deoarece atunci Biserica va disparea. Prin urmare, Biserica este într-o poziție foarte dificilă. Rugăciunea – singurul nostru sprijin. Le punem pe toate în mâinile lui Dumnezeu.
-Te rog, spune-ne despre Mitropolitul  Paul, răpit de către insurgenți suniți.
- S-a facut o lună și zece zile de când Mitropolitul a fost răpit, iar noi încă nu știm ce sa întâmplat cu el. Am vrut să știu dacă el este încă în viață, dar chiar nu se poate afla. Acesta este cu adevărat un om al lui Dumnezeu, plin de iubire pentru Dumnezeu și de viață de dragul Bisericii. El este unul dintre cei mai importanti părinți spirituali ai Bisericii Ortodoxe din Antiohia. A devenit călugăr pe Muntele Athos și a fost activ, dar mai târziu, când a fost ales și hirotonit episcop, el nu a părăsit regulile sale monahale. Citește rugaciuni si noaptea dupa randuiala monahala, se trezește devreme și în general face tot ceea ce trebuie facut in viata monahală. Mitropolitul Paul a fondat comunitatea monahală, douăzeci dintre noi, unul dintre fratia noastra este acum Mitropolit Argentinian. Episcopul a facut, de asemenea, mănăstire de femei, unde vietuiesc aproximativ douăzeci de surori și în plus, el are mai mult de o mie de copii spirituali din întreaga lume. Mitropolitul Paul – un om foarte umil care vorbește puțin și numai ceea ce este cu adevărat necesar. Cu putin timp înainte de răpire, ne-am dus împreună în oraș. L-am întrebat, “Gheronda, de ce nu te duci pe jos? Acest lucru este periculos, deoarece mulți au fost răpiți. ” Și el mi-a zis: “Martiriul – acesta este modul infailibil.” Și acum nu știu ce s-a întâmplat cu el.Nici nu știu pe cine să întreb, unde să mearg, ce să fac.
- Ce, în opinia dumneavoastră, în viitor, s-ar putea desfășura în Siria?
Este dificil sa nu iti asumi nimic intr-un razboi in care sunt implicate atatea parti, acesta nu este un război de tip clasic între două țări. Dar pot spune un singur lucru: în cazul în care nu eram pro sprijinul Rusiei, ne-am fi pierdut deja Siria. Singurul lucru care poate fi făcut acum de creștinii sirieni – este să se roage. Nu este important cine va muri mai devreme sau cine mai târziu ci unde vor merge sufletele noastre după moarte. Acum, moartea este aproape de toată lumea. De exemplu, recent am mers pe strada, iar soferul cu care eram a vrut să mearga pe o stradă laterală, dar în ultimul moment i-am spus, “Să ne întoarcem” Și, de îndată ce ne-am intors, pe acea strada o bombă a explodat. Dumnezeu ne protejează!
- În Rusia, sunt colectate donații și ajutoare umanitare pentru victimele opoziției militare în Siria. Putem sa ajutam si altfel sirienii ortodocsi?
- Poate in momentele cand vor fi puse in pericol adaposturile de copii si femei. De fapt, creștinii nu doresc să părăsească casele lor și locurile lor de origine, dar se întâmplă trebuie să o facă pentru mântuirea oamenilor. Dar cel mai important – roagă-te pentru noi!
syria-christian-massacre-3
   Să ne rugăm fratilor, pentru fratii nostri crestini prigoniţi şi pentru sufletele celor omorâţi.
Dragii mei, de-ar fi ca sa platim cu viaţa noastra, s-o facem din dragoste pentru Hristos, şi nicidecum sa nu ne lepădăm de Hristos.
Căci :

„Cine va răbda până la sfârşit, acela se va mântui"


Să nu creadă, însă, cineva că dacă a răbdat odată o mustrare, s-a mărturisit cinstit odinioară - fără să ascundă ceva duhovnicului său - şi a împlinit vreo ascultare cu toată smerenia şi fără cârtire, şi-a făcut datoria pe deplin.
Să nu creadă, însă, cineva că dacă a răbdat odată o mustrare, s-a mărturisit cinstit odinioară - fără să ascundă ceva duhovnicului său - şi a împlinit vreo ascultare cu toată smerenia şi fără cârtire, şi-a făcut datoria pe deplin. Nu, nicidecum să nu vă înşelaţi, căci este scris: „Cine va răbda până la sfârşit, acela se va mântui". Râvnă către fapte bune şi sârguinţă către mântuire, poţi spune că au toţi, dar dacă nu-i statornică şi până la sfârşit, e ca focul de câlţi care se aprinde puţin şi apoi se stinge. Dumnezeu este veşnic, Împărăţia Lui nesfârşită, bunătăţile Lui nemărginite. Deci, El vrea ca şi osteneala noastră să n-aibă sfârşit; adică, atunci să înceteze osteneala noastră, când se va sfârşi trupul nostru.
(Sfântul Teodor Studitul, Cuvântări duhovnicesti

                                                     Cu dragoste si cu preţuire, Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu