miercuri, 31 august 2016

ANUL 1501 ??? SAU 1511 ??? OARE CE EVENIMENTE IMPORTANTE AU FOST ATUNCI ?

                                                             30 August 2016,ora 22,15 !

                                                   Dragii mei, 

În aceasta noapte, in timp ce scriam aici pe Blog, aud un glas care spune asa:
                ”Pe la 1511.
Dar un alt glas ,vine sa corecteze parcă: 
           1501!
          Nu-i la 1501 ?”
Clipă în care văd dragilor ,văd înspre nord, zarile rasaritului de soare,pe care scria asa cu alb: 
                     1501   .
Dragii mei, eu nu stiu despre ce poate fi vorba si ce legatura ar urma sa aiba cu evenimentele din zilele noastre.
Daca voi stiti dragilor, astept cu nerabdare Comentariile voastre. 
                                        Cu dragoste,Maria.  

ATACURILE CIBERNETICE S -AU ADEVERIT !

                                                        Dragii mei, 

Scriam în urmă cu 2 zile ,despre un atac cibernetic ce ar urma sa se intâmple. 
Si iata dragilor:

Alegeri SUA 2016. Hackeri străini au sustras datele a sute de mii de ...

adevarul.ro › Internaţional › Statele Unite
1 day ago - Poliţia Federală americană a transmis pe 18 august o alertă ... de organizarea alegerilor privind atacurile cibernetice din cele două state, care ...
Iata si articolul meu:

                             29 August 2016,ora 15,23 !

                                             Dragii mei, 

În aceasta după amiază, in timp ce mă odihneam putin, aud un glas foarte speriat care, repeta încontinu asa:

                       ”Atac cibernetic!
                 Atac cibernetic !”

Iar glasul tot continua sa strige, fara a se mai opri.
Dragii mei, stim cu totii ce inseamna acest lucru de s-ar adeveri. 
Eu am misiunea de a scrie, iar cei ce au urechi de auzit ,sa auda, si cei care au ochi de vazut ,sa vadă.  
                                Cu dragoste,Maria. 

Iar mai jos,  informatia mai pe larg:


Răspunsul Rusiei la acuzele SUA privind atacurile cibernetice
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat marți drept 'nefondate' suspiciunile manifestate în SUA privind atacuri comise de 'hackeri' ruși asupra unor pagini web dedicate organizării alegerilor prezidențiale din noiembrie în statele Illinois și Arizona, transmite agenția EFE, citată de AGERPRES.
"Aceste declarații sunt total nefondate, nu se susțin cu nimic. Nu arată fapte, sunt absolut goale", a spus Peskov în fața unui grup de jurnaliști. Președinția rusă nu consideră necesar să acorde atenție acestor acuzații, a adăugat el.
Potrivit presei americane, Biroul Federal de Investigații (FBI) a asigurat că dispune de dovezi conform cărora pirați informatici străini au atacat acele două pagini web.
Deși FBI nu a precizat naționalitatea presupușilor pirați informatici care au atacat website-urile din statele Illinois și Arizona, postul NBC și cotidianul The Washington Post au susținut că acești pirați informatici sunt ruși.
(R.C.)Publicat Marţi, 30 august 2016

Hackeri străini au accesat bazele de date electorale din statele americane Arizona şi Illinois şi au sustras datele a sute de mii de alegători, au anunţat luni FBI şi Yahoo, citaţi de CBS News. Ştiri pe aceeaşi temă Se dă startul la Festivalul de Film de la Mediaş VIDEO Crăciun în august: Prepeliţă a prins transferul vieţii în ultima zi de... Proiect al artiştilor români prezentat în Statele Unite ale Americii... Poliţia Federală americană a transmis pe 18 august o alertă destinată oficialilor care se ocupă de organizarea alegerilor privind atacurile cibernetice din cele două state, care sunt în curs de investigare. Cel puţin unul dintre site-urile vizate a fost compromis. Potrivit unei surse din FBI citate sub acoperirea anonimatului de Reuters, autorităţile verifică în prezent dacă au fost vizate şi alte state. Atacul a fost anunţat prima data de Yahoo, care nu a identificat statele vizate, potrivit CBS News. În Arizona, incidentul pare să fi fost limitat, însă în Illinois, hackerii au avut success. Consilierul general din Comisia Electorală din Illinois Ken Munzel a declarat că statul a fost nevoit să închidă sistemul timp de 10 zile, la sfârşitul lunii iulie, şi că au fost accesate datele a până la 200.000 de alegători. Potrivit lui Menzel, agenţi FBI au confirmat că în spatele atacului se află hackeri străni, dar nu a menţionat ţara de unde ar fi originari aceştia. Accesarea informaţiilor din baza de date a alegătorilor, dintre care o mare parte sunt publice, nu sugerează, în mod neapărat, un efort de manipulare a votului. Atunci când se înregistrează, alegătorii completează un formular pe care îşi scriu numele, adresele, numărul permisului de conducere sau alte date de identificare şi afilierea politică, explică Reuters. Însă oficiali din serviciile americane de informaţii sunt tot mai îngrijoraţi că hackeri sponsorizaţi de Rusia sau de alte ţări ar putea încerca să perturbe alegerile prezidenţiale. În aceste condiţii, secretarul pentru securitate internă a oferit ajutor federal statelor pentru a asigura securitatea sistemelor informatice. În iunie, hackeri, aparent ruşi, au spart conturile de e-mail ale Comitetului Naţional Democrat şi au publicat o serie de e-mailuri controversate, care demonstrează că elita democrată l-a defavorizat în timpul alegerilor primare pe Bernie Sanders.

Citeste mai mult: adev.ro/ocq730
Internaţional / Statele Unite Alegeri SUA 2016. Hackeri străini au sustras datele a sute de mii de alegători 30 august 2016, 17:10 de News.ro Devino fan Salvează în arhivă download pdf print article 0 (0 voturi) cuvinte cheie: alegeri sua 2016 sua hackeri rusia arizona illinois 1 comentariu 0 share 0 inShare Live Aboneaza-te la newsletter Abonare Alegeri SUA 2016. Hackeri străini au sustras datele a sute de mii de alegători Foto: Arhivă / Hackeri străini au accesat bazele de date electorale din două state americane Hackeri străini au accesat bazele de date electorale din statele americane Arizona şi Illinois şi au sustras datele a sute de mii de alegători, au anunţat luni FBI şi Yahoo, citaţi de CBS News. Ştiri pe aceeaşi temă Se dă startul la Festivalul de Film de la Mediaş VIDEO Crăciun în august: Prepeliţă a prins transferul vieţii în ultima zi de... Proiect al artiştilor români prezentat în Statele Unite ale Americii... Poliţia Federală americană a transmis pe 18 august o alertă destinată oficialilor care se ocupă de organizarea alegerilor privind atacurile cibernetice din cele două state, care sunt în curs de investigare. Cel puţin unul dintre site-urile vizate a fost compromis. Potrivit unei surse din FBI citate sub acoperirea anonimatului de Reuters, autorităţile verifică în prezent dacă au fost vizate şi alte state. Atacul a fost anunţat prima data de Yahoo, care nu a identificat statele vizate, potrivit CBS News. În Arizona, incidentul pare să fi fost limitat, însă în Illinois, hackerii au avut success. Consilierul general din Comisia Electorală din Illinois Ken Munzel a declarat că statul a fost nevoit să închidă sistemul timp de 10 zile, la sfârşitul lunii iulie, şi că au fost accesate datele a până la 200.000 de alegători. Potrivit lui Menzel, agenţi FBI au confirmat că în spatele atacului se află hackeri străni, dar nu a menţionat ţara de unde ar fi originari aceştia. Accesarea informaţiilor din baza de date a alegătorilor, dintre care o mare parte sunt publice, nu sugerează, în mod neapărat, un efort de manipulare a votului. Atunci când se înregistrează, alegătorii completează un formular pe care îşi scriu numele, adresele, numărul permisului de conducere sau alte date de identificare şi afilierea politică, explică Reuters. Însă oficiali din serviciile americane de informaţii sunt tot mai îngrijoraţi că hackeri sponsorizaţi de Rusia sau de alte ţări ar putea încerca să perturbe alegerile prezidenţiale. În aceste condiţii, secretarul pentru securitate internă a oferit ajutor federal statelor pentru a asigura securitatea sistemelor informatice. În iunie, hackeri, aparent ruşi, au spart conturile de e-mail ale Comitetului Naţional Democrat şi au publicat o serie de e-mailuri controversate, care demonstrează că elita democrată l-a defavorizat în timpul alegerilor primare pe Bernie Sanders

Citeste mai mult: adev.ro/ocq730

VINE IARNA PESTE IARBA VERDE , SI PESTE POMII CU ROADE !

                                                   30 August 2016,ora 23,14 !

                                             Dragii  mei ,

În timp ce scriam aici pe Blog, vad in spatele meu inspre SUD -EST , o zonă mai deluroasa ,sau chiar muntoasa, in care iarna a venit.

Image result for iarnaImage result for iarna.

Tot ce era verde, iarba ,flori, pomi incarcati de fructe ce inca erau necoapte bine,struguri necopti,tot si toate ,erau imbracate intr-o haina alba imaculata, o haina pufoasa ce stralucea sub verdele cald ,din bătaia razelor soarelui.
Dragii mei, vom auzi cât de curând ,precum că iarna s-a asternut în anumite zone mai răcoroase.
Noi sa ne bucuram incă,de toamna frumoasă si bogată ,dar foarte scumpă pe tarabele din piață. 
                                                  Cu dragoste,Maria. 

UN CUTREMUR MARE, LA SUD !

                                              30-31 August 2016,ora 0,45 noaptea !

                                                Dragii mei,

Asta noapte ,în timp ce scriam aici la calculator, îmi apare în fața mea un Cer ca de ziua,si chiar dacă eram cu ochii pe monitor,vad dragilor ,un gard din beton pe care se urcase un bărbat, pentru a fugi de Cutremurul mare care incepuse.
Bărbatul nu a mai apucat sa sara gardul,deoarece ,Cutremurul incepuse foarte intens; el s -a intins  pur si simplu  pe gard ; s-a culcat pe burta pe varful gardului din boltari.

 Image result for seismograf.
Dragii mei, vom auzi de un Cutremur mare, care va cutremura destul de tare si pe cei care au case pe Pământ.
Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu si la Măicuța Domnului ca sa fim păziti si ocrotiti de astfel de dezastre ,care nu aduc decât suferință trupeasca si sufleteasca,care secera fara a cauta vârsta celor pe care îi ia. 
                    Doamne  Ajuta! 
                                             Cu dragoste,Maria. 

marți, 30 august 2016

PLOI TORENTIALE GRAVE !




                                                             
                                              30 August 2016,ora 5,23 zori de zi !

                                             Dragii mei, 

În aceasta dimineață,în zori de zi, ma trezesc multe fulgere ce se intind până la Pământ, înspre Sud -est.

 Image result for PLOI TORENTIALEImage result for PLOI TORENTIALE.

Dragii mei, vedeam o furtuna puternica, care a adus cu ea o ploaie torentiala extrem de mare.
Apa curgea de sus, precum curge din cascada.
Vom auzi dragii mei,despre grave ploi torentiale si despre o furtuna,o vijelie mare care va face prăpăd acolo unde va avea loc.
Unde anume si când ,eu nu stiu a va spune; dar vom trai aceste clipe devastatoare.
DUMNEZEU si MĂICUȚA DOMNULUI, sa ne apere pe toti cu mila si cu dragostea Sa,Amin. 
                                       Cu dragoste,Maria.
 

DUMNEZEU EXISTĂ - MĂRTURII ,ESTE CEL MAI CĂUTAT BLOG , DE PE ACEST PĂMÂNT!


      DUMNEZEU  EXISTĂ - MĂRTURII !

              
                   Image result for duhul sfant

           

                           Dragii mei, 

Astăzi am primit un Mesaj special,care face referire la acest Blog al Lui Dumnezeu.

Eu sunt doar slujitorul dragilor!

Dumnezeu este CEL care mi-a grait, si mi-a arătat tot si toate câte am scris aici până acum, si-n toate acele 250 caiete scrise pe parcursul a 20 de ani ,de când tot traiesc asemenea Minuni.

Iata dragilor,ce spunea acel glas:

                      ”În curând ,o să-i dăruiesc celui mai căutat Blog, de pe Pămâmtul acesta!”  

Dragii mei, după zecile de mii de vizualizari zilnic,cu dragoste si cu bucurie in suflet,va marturisesc ca eu simt în sufletul meu, precum că ,acest Blog DUMNEZEU EXISTA -MARTURII este si va fi cel mai cautat Blog de pe acest Pământ, deoarece ,aici lucreaza Puterea Duhului Sfânt,prin mine roaba Sa.

Cine si ce vrea sa ne dăruiască,va avea Bunul Dumnezeu grijă.

Să nu vă îndepărtați dragilor de acest Blog si de Sfanta Biserică a Lui Hristos.

Aici ,dar si in SFANTA BISERICĂ ,veti gasi CUVANTUL LUI IISUS HRISTOS care tamaduieste trupul ,dar vindeca si sufletul fiecarui crestin iubitor de Aproapele, si binecredincios în fața Lui Dumnezeu si a Maicii Domnului. 

Vă multumesc din inimă că sunteti loiali acestui Blog al Lui Dumnezeu, si va asigur că, veti găsi CALEA ce duce spre și în Împărătia Lui Dumnezeu,Amin! 

                                  Cu dragoste,Maria. 

ATAC TERORIST ??? SUFERINȚA VINE PE INTERIOR !

                                                 
                                                   29 August 2016,ora 15,38 !

                                                   Dragii mei,

În aceasta după amiaza, in timp ce doar ma odihneam putin, aud un glas care spune ceva despre conducte intregi.
Glasul spunea asa dragilor:

               ”Hai sa vedem, ce s-a mai întamplat. 
             Conducte intregi .....!
Clipă în care, văd înspre Sud-Est circa 3  sau chiar 4 conducte mari, învelite în poliestiren peste care venea o ploaie de pietre de bolovani.
 
              Image result for conducte...

Astfel de conducte vedeam, dragii mei. Erau functionale,erau semi ingropate în Pământ ,doar la partea de jos erau puțin prinse în pământ, si erau învelite in folie ca de solarii.
Dragilor, asa precum din mitralieră curg gloantele cu viteza, tot la fel, venea si ploaia de pietre, de parca o mie de oameni nevazuti ar fi aruncat în conducte in acelasi timp.
Aud din nou un alt glas, care vine cu o completare:
                     Suferința ! 
               Marea suferință, vine pe interior !”
Pietrele nu cadeau de sus, ci veneau ca o rafală din lateral.
As putea spune ca, erau adevărati bolovani de râu.
Dragii mei, eu nu stiu ce as mai putea spune. Nu cunosc ce fel de conducte, si ce ar putea trece prin ele, ca sa ne provoace noua oamenilor o asa mare suferință.
Probabil ca e ceva toxic ce trece prin ele, si care se vor sparge, sau chiar o mână criminală le va sparge, si tot ceea ce trece  prin interiorul lor, se va răspândi în atmosfera.
Dragii mei, nu ne rămâne decât să ne întărim în Credință, împlinind cele 10 Porunci dumnezeiesti, și sa ne rugăm la BUNUL DUMNEZEU si la MĂICUȚA DOMNULUI ,ca sa ne apere si sa ne ocroteasca cu MILA si cu DRAGOSTEA SA,AMIN!  
                             Cu dragoste,Maria. 
                   

luni, 29 august 2016

ATAC CIBERNETIC !!!

                                                       

                                        29 August 2016,ora 15,23 !

                                             Dragii mei, 

În aceasta după amiază, in timp ce mă odihneam putin, aud un glas foarte speriat care, repeta încontinu asa:

                       ”Atac cibernetic!
                 Atac cibernetic !”

Iar glasul tot continua sa strige, fara a se mai opri.
Dragii mei, stim cu totii ce inseamna acest lucru de s-ar adeveri. 
Eu am misiunea de a scrie, iar cei ce au urechi de auzit ,sa auda, si cei care au ochi de vazut ,sa vadă.  
                                Cu dragoste,Maria. 

P.S.
 CIBERNÉTICĂ (‹ fr. {i}) s. f. Știință care are ca obiect studiul matematic al legăturilor, comenzilor și controlul în sistemele tehnice și organismele vii, din punct de vedere al analogiilor formale (nu și din acela al constituției și al funcționării lor). Are numeroase și variate aplicații în toate domeniile tehnicii, în economie, biologie, medicină etc. În anul 1938, în lucrarea „Psihologia consonantistă”, savantul român Șt. Odobleja face prima expunere amplă a unor principii cibernetice, înainte cu zece ani de apariția lucrării „Cibernetica” a lui N. Wiener. V. sistem cibernetic.C. economică = ramură a c. care se ocupă cu aplicarea ideilor și metodelor c. la sistemele economice; privește economia, precum și verigile structurale și funcționale ale acesteia, ca în sisteme în care se desfășoară procese de reglare și de comandă realizate prin circulația și transformarea informației.

HARTA ROMÂNIEI ,DE TREI ORI CONCENTRICĂ !

                                                                   
                              Noapte de 26 -27 August 2016,ora 1,05 !

                                                 Dragii mei, 

În aceasta noapte, în timp ce scriam aici pe Blog, vad de parca as fi avut un ochi in crestetul capului, văd cum plafonul camerei dispare si apare un Cer albastru ca de noapte.
Pe acest Cer dragilor, apare HARTA ROMÂNIEI alba si fara inscrisuri,doar cu un contur negru dens si intens.
Image result for HARTA ROMANIEI..

În interiorul primei Hărti ,o forță nevăzută mai aseaza o hartă identică cu prima ,cu HARTA mamă.
Image result for HARTA ROMANIEI.
Acum ,erau două HĂRTI concentrice,care pulsau pe Cerul noptii albastre,la doi metri înălțime deasupra mea.
Forța nevazuta, mai are o HARTA la fel cu primele ,doar ca era  mai mica  si o aseaza si pe aceasta în interiorul celei de a doua.
 Image result for harta romaniei.
Acum, erau cele trei HARTI albe si fara inscrisuri,erau un in cealaltă (precum cercurile concentrice).
Toate pulsau ca o inima. Totul a durat circa 5 secunde după care au disparut.
Dragii mei ,daca voi stiti ce vrea sa insemne 3 HARTI concentrice ale României,astept cu mare drag Comentariile voastre.
                                                 Cu dragoste,Maria. 

duminică, 28 august 2016

PREDICĂ LA MAREA SI SFANTA SĂRBĂTOARE , A TĂIERII CINSTITULUI SI SFÂNTULUI CAP, AL SFÂNTULUI IOAN BOTEZATORUL !


                                     29  August  2016!

                                       

TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL – Predici ale Sfantului Teofan Zavoratul si parintelui Sofian Boghiu.


Cuvant al Sfantului Teofan Zavoratul,

LA TAIEREA CAPULUI  INAINTE-MERGATORULUI  IOAN

Prin toata viata sa, de la inceput pana la sfarsit, Sfantul Inainte-Mergator le da tuturor lectii bune.
“Sfantul Ioan, Inainte-Mergatorul Domnului, este cel dintai model de viata calugareasca. Asa il si socoteau primii asceti crestini si se imbarbatau in chip deosebit cu pilda lui in ostenelile sihastresti. De la el invatau insingurarea, fiindca el din copilarie a petrecut in pustie. De la el invatau postirea, pentru ca el se hranea cu plantele peste care dadea intamplator in pustie. De la el invatau simplitatea in imbracaminte pentru ca haina lui era din peri de camila si era incins cu cingatoare din piele. De la el invatau necasatorirea, lepadarea de sine, smerenia, devotamentul fata de Dumnezeu, necrutarea propriei vieti, spre mantuirea proprie si a altora – virtutile ale caror trasaturi sunt atat de vadite in viata lui.
Ca inainte-mergator al harului celui nou, ca propovaduitor al pocaintei, ca aratator al randuielilor dupa care ajunge omul sa placa lui Dumnezeu si calauza catre Hristos, el le este insa model si indrumator tuturor crestinilor in viata mantuitoare. Toate varstele, toate clasele sociale si toate felurile de meserii vor gasi destul spre zidire fie in faptele lui, fie in feluritele imprejurari ale vietii lui Acum praznuim Taierea capului Inainte-Mergatorului Ioan – sfarsitul si cununa vietii lui. Sa strabatem, deci, cu pomenirea aceasta viata incepand de la zamislire si pana la moarte, asa incat prin aceasta sa implinim datoria cinstiririi lui pline de evlavie si totodata sa dam fiecaruia putinta de a lua din viata lui cele de priinta si trebuinta, ca sa traga invatatura si sa-i urmeze.
De la prima privire, viata Inainte-Mergatorului Domnului va parea de neurmat prin inaltimea sa si prin caracterul exceptional al situatiei sale. Ales din pantecele mamei, marturisindu-L pe Hristos Domnul si dand cinstire Preacuratei Stapane inca din pantece, silit la scurta vreme dupa nastere sa se ascunda in pustie, crescut acolo – bineinteles, nu fara acoperamantul si ingrijirea de Sus, potrivit menirii sale -, chemat de acolo printr-un osebit glas de Sus la lucrarea pregatirii oamenilor pentru intampinarea Domnului, catehizand cu propovaduirea vaile Iordanului, atragand la sine si invatand cete intregi de rataciti si aratandu-le tuturor calea mantuirii in Domnul – Mielul injunghiat de la intemeierea lumii, botezandu-L pe acest Miel-Mantuitor si la scurta vreme dupa aceea, ca unul care si-a savarsit deja lucrarea, a fost inchis in temnita pentru darea in vileag fara teama a nedreptatii – din rautatea unei femei pe de o parte si dintr-o slabiciune ca de femeie pe de alta -, isi incheie aici alergarea prin sfarsitul mucenicesc, la porunca stapanitorului care-si pierduse cu totul chibzuinta in focul poftei aprinse de miscarile dansului la ospat.
„Ce poate fi urmat aici”, vor spune unii, „si ce sa invatam de acolo noi, neputinciosii?” Patrundeti insa mai adanc, si veti afla!
Sfantul Ioan Inainte-Mergatorul este ales din pantecele maicii sale. Zamislirea lui este prevestita, viitoarea lui slujire e dinainte aratata, ca si slava ce-l asteapta in imparatia harului. Iata trasatura ce pare cel mai departe de noi si care, totusi, este cea mai apropiata. Nu va mirati daca voi spune ca noi toti, crestinii, suntem alesi din pantecele maicii noastre, ca ni s-a prevestit si menirea noastra, si slava ce ne asteapta. Apostolul Pavel spune ca Dumnezeu ne-a ales pe noi in Hristos Iisus inca mai inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara de prihana inaintea Lui intru dragoste, si prin aceasta sa fim mostenitori ai vietii vesnice (Efes. 1, 4; 4, 16).
Faptul ca ne-am nascut din parinti crestini si indata ne-am facut si noi crestini prin botez este cea dintai mila a lui Dumnezeu fata de noi - alegerea noastra pentru a fi partasi ai harului lui Hristos si ai bunurilor celor vesnice ce ne sunt pregatite. Iata cum ne asemanam Sfantului Ioan prin alegere! Sa ravnim, deci, a ne asemana lui si indreptatind aceasta alegere. El s-a vadit a fi chiar asa cum a fost ales sa fie. Sa aratam si noi asa cum am fost alesi sa fim. Scopul alegerii il cunoasteti si stiti cum sa ajungeti la el. Eu numai va poftesc folosind cuvintele Apostolului: Siliti-va, fratilor, sa faceti temeinica chemarea si alegerea voastra (II Petr. 1, 10).
Sfantul Ioan Inainte-Mergatorul se insingureaza in pustie ca sa se pregateasca pentru slujirea sa. Iata o lectie pentru noi, parinti si educatori! Veti spune: „Dar ce, trebuie sa mergem si noi in pustie cu copiii nostri?!” Nu, nu in pustie trebuie sa plecati, ci trebuie neaparat sa va desprindeti de toate obiceiurile potrivnice crestinismului si sa va departati copiii de inraurirea lor cea vatamatoare, caci si pe Sfantul Ioan purtarea de grija dumnezeiasca l-a departat in pustie, cu scopul ca acolo sa creasca desavarsit in noile principii si randuieli, fara amestecul vechilor randuieli iudaice. Pruncul crestin primeste prin botez samanta vietii celei noi, harice. Duhul lumii si obiceiurile ei sunt cu totul potrivnice vietii acesteia. Indepartati, deci, de ele pruncul nou-botezat asa incat acest duh si aceste obiceiuri sa nu inabuse in el, ca niste maracini si ciulini, mladita vietii noi. Daca veti face asa, aceasta va fi pentru el pustie. Si sa-l tineti in ea pana cand se va intari si va ajunge in stare sa iasa sa lucreze potrivit menirii sale, tineti-l sub inraurirea haricului mediu bisericesc, care-i de acelasi neam cu mladita vietii pruncului crestin. Sa nu auda si sa nu stie alte cantari afara de cantarile crestinesti. Sa nu vada si apoi sa nu isi inchipuie alte chipuri si privelisti decat cele bisericesti. Sa nu stie de alte biografii afara de Vietile Sfintilor, sa nu cunoasca alte locuri de vizitat in afara bisericii, alte cuvantari in afara celor ce slujesc spre zidire, si asa mai departe. Dupa ce a fost educat in mediul acesta, dupa aceea chiar si cand va purcede la lucrare va lucra nu altfel decat in acelasi duh si, prin urmare, in chip potrivit alegerii sale.
Dupa ce a crescut si s-a pregatit, Inainte-Mergatorul este chemat la lucrarea sa printr-un osebit glas de Sus. Este auzit glasul acesta, oare, si de catre crestini atunci cand ei purced la viata faptuitoare? El trebuie sa fie auzit, si cei ce iau aminte la sinesi, care purced cu frica de Dumnezeu la slujirea lor, il vor auzi, fara indoiala. Felul de viata si felul indeletnicirilor noastre ne este hotarat in cea mai mare parte prin nastere. Dar daca nasterea este de la Domnul, glasul ei nu este oare glasul lui Dumnezeu? De altfel, si dupa aceea multe raman la alegerea noastra, pentru care ne trebuie indrumare de nadejde, pe care nu avem de unde s-o asteptam, daca nu de Sus. De noi depinde daca vom ramane in viata cetateneasca si de familie sau ne vom retrage din lume. Daca vom alege retragerea din lume, iarasi, de noi depinde ce manastire vom alege si in ce tara: la miazanoapte sau la miazazi, pe Athos sau in Palestina si asa mai departe. Cand te apuci sa alegi, iau nastere sovaieli tulburatoare si dureroase pentru inima, si tocmai aici face trebuinta un glas de Sus. Tu insa cauta, ia aminte, si il vei auzi! Daca e sa alegi viata cetateneasca si de familie, aici toti trebuie sa-si aleaga tovarasa de viata, felul indeletnicirilor si locul lor, meseria, negotul, slujba, legaturile si celelalte laturi de tot felul ale vietii obisnuite, care alcatuiesc intocmirea ei neaparat trebuincioasa. Multe sunt lasate la alegerea noastra, insa se stie ca cea mai buna alegere este cel care impreuna-glasuieste cu voia lui Dumnezeu, atunci cand omul alege ceea ce-I place Lui, altfel spus ceea ce vrea El. Dar cum sa ajungi la asta daca nu primesti glas de Sus?! Si iarasi zic: cauta, ia aminte, si vei auzi. Eu nu pot arata cum anume, pentru ca fiecare trebuie sa auda glasul acesta in felul aparte ce i se potriveste; voi spune insa ca cei cu luare-aminte, care sunt plini de frica lui Dumnezeu, primesc semne de Sus, sunt calauziti de ele si alearga pe calea vietii preabinecuvantate, in pofida faptului ca uneori se afla in imprejurari cat se poate de neprielnice.
Chemat la lucrare, Sfantul Ioan Inainte-Mergatorul o savarseste cu toata osardia, necrutandu-si viata, nepartinind si nedorind sa fie pe placul oamenilor nelasandu-se clintit de indoiala. Aceasta lectie este simpla si toti, chiar fara sa vrea, o indeplinesc, desi poate ca nu intru totul desavarsit. Dupa ce ti-ai ales felul de viata, lucrarea ori slujba, ia seama sa lucrezi in tot ce tine de ea cu constiinta nepatata, asa cum cere legea lui Dumnezeu, legea constiintei, legea vietii si cea civila; nu fa strambatati nici in lucrurile mici, nici in cele mari, ci sa umbli drept. Esti servitor? Slujeste asa cum trebuie. Esti meserias? Fa-ti constiincios meseria. Esti negustor? Negutatoreste dupa dreptate. Esti functionar? Fa-ti datoria asa cum ti s-a aratat, si asa mai departe, in toate urmarind binele aproapelui si slava lui Dumnezeu. Asta arata si Sfantul Ioan cand da povete deosebite pentru oamenii de tot felul. Cand s-a adunat poporul  in jurul lui si il intreba ce sa faca, el raspundea: cel ce are doua haine sa dea celui ce nu are, si cel ce are bucate sa faca asemenea (Lc. 3, 11), altfel spus “ajutati-va intre voi care cu ce puteti”. Il intrebau vamesii ce sa faca, si el le spunea – iar prin ei si tuturor celor ce iau asupra-si slujiri care tin de ocarmuire: sa nu faceti nimic mai mult peste ce va este randuit (Lc. 3, 13). Intrebau ostasii, iar el le poruncea: sa nu asupriti pe nimeni… si sa fiti multumiti cu leafa voastra (Lc. 3, 14), si asa mai departe. Fara indoiala, orice indatorire si orice fel tagma si slujire primea de la el lectia potrivita, care arata ca in fiecare dintre ei este un fel de a lucra cerut de Dumnezeu si bineplacut Lui. Lamureste-ti asta in lumina cuvantului dumnezeiesc si niciodata sa nu te abati de la el cu lucrul.
Pentru mustrarea neinfricata a nedreptatii, Sfantul Ioan este inchis in temnita si acolo este descapatanat prin rautacioasa amagire femeiasca din vremea ospatului si a dansurilor care-i facusera pe toti sa-si iasa din minti. Pentru aceasta, el a fost proslavit in Cer si este slavit in toata lumea crestineasca de pe pamant, iar cei vinovati pentru moartea lui si aici au fost pedepsiti (au fost trimisi in surghiun, unde au trait in saracie si au avut parte de o moarte nenorocita), si in cealalta viata vor suferi, bineinteles, vesnic. Asadar, oricare ar fi clasa ta sociala, meseria, felul de viata, nu te teme atunci cand, facandu-ti treaba cu constiinta impacata, te vei lovi de piedici, necazuri, stramtorari, pierderi si chiar iti vei pune viata in primejdie. Rautatea n-are decat sa triumfe peste un Ochi care vede toate si este o dreapta rasplatire a fiecaruia pentru faptele sale. Aceasta viata este scurta, si pierderile ei tot scurte sunt, pe cand cealalta viata e nesfarsita. A dobandi vesnica odihna printr-o pierdere mica si de scurta vreme – ce schimb slavit si ce atragatoare agonisita! Patimirile vremii de acum nu sunt vrednice de slava ce ni se va descoperi (Rom. 8, 18), spune Apostolul. Iar cat priveste faptul ca cei ce vor sa traiasca in buna credinta vor fi prigoniti, aceasta e o lege a vietii de aici, in mijlocul lumii nedrepte. Si Domnul a patimit, si toti Apostolii, si toti Sfintii, intr-o masura sau alta.
De aceea si noi, avand imprejurul nostru atata nor de marturii, sa lepadam orice povara si pacatul ce grabnic ne impresoara si sa alergam cu staruinta in lupta care ne sta inainte, cu ochii atintiti asupra lui Iisus, incepatorul si plinitorul credintei (Evr. 12, 1-2).
Iata trasaturile din viata Sfantului Ioan pe care trebuie sa le urmam. Sa ia fiecare ce i se potriveste mai bine si sa aplice in viata sa. Doar prin aceas­ta vom arata cinstire adevarata Sfantului Inainte-Mergator, placuta lui si lui Dumnezeu, iar pentru noi mantuitoare. Neincetat sa rasune in inima voastra acest cuvant al lui: tot pomul care nu face roada buna se taie si se arunca in foc (Mt. 3, 10). Sa facem roade vrednice de pocainta, si de legamintele pe care le-am facut, si de numele ce-l purtam, si sa ne invrednicim de bunatatile fagaduite noua, cu harul lui Dumnezeu, Cel in Treime inchinat, a Caruia este slava in veci. Amin”.                               
                                         Cu dragoste, MARIA

SFÂNTA EVANGHELIE , DIN ZIUA SFÂNTĂ A TĂIERII CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL !


                                           LA  UTRENIE ,

                 Sfânta  Evanghelie  de la Matei !
                                                         ( XIV, 1 - 13 )

                                

În vremea aceea, când a auzit Irod Tetrarhul vestea despre Iisus , a zis slujitorilor săi : acesta este Ioan  Botezătorul; el a înviat din morţi şi de aceea se fac Minuni prin el. Căci Irod ,prinzând pe Ioan ,îl legase şi-l pusese în temniţă, din pricina Irodiadei , femeia lui Filip, fratele său, pentru că Ioan îi zicea : nu ţi se cuvine s-o ai de nevasta. Şi Irod voia să-l omoare, dar se temea de popor, pentru că îl socotea pe Ioan ca un Prooroc. Dar, prăznuind Irod ziua lui de naştere , a jucat fata Irodiadei în faţa oaspeţilor şi i-a plăcut lui Irod . De aceea , cu jurământ, i-a făgăduit să-i dea orice-i va cere. Iar ea, îndemnată fiind de mama sa,a zis : dă-mi aici pe tipsie capul lui Ioan Botezătorul. Atunci s-a întristat regele Irod , dar, pentru jurământ şi pentru cei ce şedeau împreună cu el la masă ,a poruncit să i-l dea. Şi a trimis de a tăiat capul lui Ioan în temniţă. Şi a fost adus capul lui pe tipsie şi dat fetei ,iar ea l-a dus mamei sale .
În urmă , venind ucenicii lui , i-au luat trupul şi l-au îngropat ; apoi s-au dus de au vestit pe Iisus . Iar Iisus, auzind, a plecat de acolo într-o corabie , în loc pustiu , ca să fie singur ; dar mulţimile de prin oraşe , aflând, s-au dus pe jos după Dânsul. 
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !  AMIN!

                  La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, 

                               Sfânta Evanghelie de la Marcu !
                             ( VI, 14 - 30 ) 
                  
                                                      Image result for IOAN BOTEZATORUL
În vremea aceea a auzit Irod împăratul vestea despre Iisus , căci numele lui Iisus ajunsese cunoscut , şi zicea că Ioan Botezătorul s-a sculat din morţi şi de aceea puterile lucrează în EL. Alţii însă ziceau că este Ilie, iar alţii ziceau că este Prooroc, ca unul din Prooroci. Dar auzind Irod , a zis : acesta este Ioan căruia eu am pus să i se taie capul ; el s-a sculat din morţi. Căci Irod trimiţând , prinsese pe Ioan şi-l legase în temniţă , din pricina Irodiadei , femeia lui Filip , fratele său , pe care o luase de soţie. Însă Ioan îi zicea lui Irod :
nu-ţi este îngăduit să ai de nevastă pe femeia fratelui tău. De aceea Irodiada îl pizmuia şi voia să-l omoare , dar nu putea pentru că Irod se temea de Ioan , ştiindu-l om drept şi sfânt , şi îl ocrotea ; şi când îl asculta , sta mult pe gânduri şi era bucuros să-l asculte . Dar s-a ivit o zi cu bun prilej : când Irod , de ziua sa de naştere , făcea ospăţ dregătorilor şi căpeteniilor oştirii şi fruntaşilor din Galileea . Atunci fata Irodiadei intrând şi jucând , a plăcut lui Irod şi celor care şedeau cu el la ospăţ. Iar împăratul a zis fetei : cere de la mine orice voieşti, şi-ţi voi da. Şi s-a jurat fetei , zicând : orice vei cere de la mine voi da ţie , până la jumătate din împărăţia mea.  Iar ea ieşind, a întrebat pe mama sa : ce să cer ? Iar Irodiada a zis :  capul Lui Ioan Botezătorul.  Atunci, îndată a intrat grăbită la împărat şi i-a cerut zicând : vreau să-mi dai numaidecât pe tipsie capul lui Ioan Botezătorul. Şi împăratul s-a întristat adânc , dar din pricina jurământului şi din pricina celor care şedeau împreună cu el la ospăţ, n- a vrut să-i nesocotească cererea. Şi trimiţând îndată pe paznicul temniţei , împăratul a poruncit să aducă capul lui Ioan. Iar acela mergând , i-a tăiat capul în temniţă, l-a adus pe tipsie şi l-a dat fetei , iar fata l-a dat mamei sale.
                                     Image result for IOAN BOTEZATORUL.
                         
 Când au aflat ucenicii lui, au venit, au luat trupul lui Ioan şi l-au pus în mormânt. Iar apostolii s-au adunat la Iisus şi I-au spus toate câte au făcut şi câte au învăţat pe oameni.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE ! AMIN !

                                            Dragii mei,

Dacă puteţi si aveti timp, sau sa va faceţi timp, mergeţi la Sfanta Biserica si traiti cu inima cu sufletul ,aceste Dumnezeiesti Cuvinte, din Sfanta şi Dumnezeiasca Evanghelie, şi veti simţi în suflet prezenta Duhului Sfant, precum şi mila şi ajutorul Maicii Lui Dumnezeu.
                                                                Cu dragoste şi preţuire,
                                                Maria.

ACATISTUL SFÂNTULUI IOAN BOTEZATORUL !


  La 29  August 2015, 

Marea  si Sfânta Sărbătoare  a  Tăierii Cinstitului si Slavitului Cap, al Sfântului Prooroc Ioan Botezatorul !

 

 Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul !

                                                          Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul 

Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul
Ioan Botezatorul - Sfant Prooroc si Inaintemergator al Domnului !
(7 ianuarie)

Condacul 1

Prin tine izbavindu-ne de tot necazul, dupa datorita multumire, pe tine aparatorul si fierbinte sprijinitorul nostru te rugam, cel ce ai indraznire catre Domnul, din toate nevoile ne slobozeste pe noi ca sa-ti cantam : Bucura-te, sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Icosul 1

Inger inaintestatator, al cetelor dreptilor, tu esti Ioane proorocule, ca stralucind cu dumnezeiasca lumina, luminezi pe toti cei ce lauda dumnezeiasca pomenirea ta, si cu fierbinteala si dragoste te maresc si zic catre tine asa :

Bucura-te, stea de lumina purtatoare lumii;
Bucura-te, faclie stralucitoare a toata faptura;
Bucura-te, cadere de pierire demonilor;
Bucura-te, ridicarea pamantenilor celor cazuti;
Bucura-te, lumina necuprinsa de ochii omenesti;
Bucura-te, adanc mare vazut de gandurile credinciosilor;
Bucura-te, ca tu esti povatuitorul mantuirii;
Bucura-te, ca luminezi inimile credinciosilor;
Bucura-te, datatorule de bucurie al crestinilor;
Bucura-te, pierzatorul blestemului pamantenilor;
Bucura-te, prin care se lumineaza faptura;
Bucura-te, prin care se goneste necazul;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 2

Vazand toti prealuminata vedenia ta, proorocule, si noi zicem ca preamaritul tau chip cu nepriceputa instrainare noua se arata, caci, atingandu-te cu mana de crestetul Stapanului, ai grait asa : Aliluia !

Icosul 2

Intelegere din buze intinate, cum este cu putinta a lauda, numele tau, dumnezeiescule Ioane proorocule si cel mai intai tuturor cetelor dreptilor? Ci rugaciune cu cantare aducem tie asa :

Bucura-te, luminatorul vedeniei celei neobisnuite;
Bucura-te, plinirea a multa lumina;
Bucura-te, lauda dumnezeiasca a sfintilor lui Hristos;
Bucura-te, cer cinstit al dreptilor lui Dumnezeu;
Bucura-te, cunostinta fara de numar ce o daruiesti cantaretilor tai;
Bucura-te, sanatate preaminunata impartita credinciosilor;
Bucura-te, minune mult marita de ingeri;
Bucura-te, cel ce esti rana demonilor de mult plans;
Bucura-te, lumina mai stralucita decat soarele;
Bucura-te, zarea focului celui dumnezeiesc;
Bucuraste, luminarea si dulceata credinciosilor;
Bucura-te, povata si lumina orbilor;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 3

Putere din cer, Ioane proorocule, daruieste noua celor ce laudam infricosatoarea si uimitoarea ta minune cea purta toare de lumina si ca aurul stralucitoare si preamarita, ca luminezi inimile credincioeilor, celor ce cu credinta canta lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul 3

Toata lumea te are pe tine mare aparator si bun ajutor intru nevoi; pentru aceea ca pe un aparator al credinciosi lor, si grabnic izbavitor, te cinstim pe tine, si intru pomenirea ta daruri ca acestea aducem tie :

Bucura-te, facatorule de multe minuni;
Bucura-te, intelepte datator de porunca noua;
Bucura-te, fierbinte risipitor de vrajmasi;
Bucura-te, mangaietor al firilor celor necajite;
Bucura-te, ca te rogi pentru noi catre Domnul;
Bucura-te, ca tu pe tiranul il gonesti de la noi;
Bucura-te, ca luminezi inimile credinciosilor;
Bucura-te, ca indepartezi gandurile cele pline de rautate;
Bucura-te, fierbinte folositor al bolnavilor;
Bucura-te, margaritarul cel luminat al lui Hristos;
Bucura-te, prin care se lumineaza lumea;
Bucura-te, prin care s-a gonit viclesugul;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 4

Din toate necazurile slobozesti pe toti, care cu dragoste si bucurie savarsesc pomenirea ta cea purtatoare de lumina, Sfinte Ioane proorocule si botezatorule; caci, ca o faclie purtatoare de stralucire, luminezi pe cei ce lauda pe Dumnezeu cu cantarea : Aliluia !

Icosul 4

Soare purtator de lumina, sfesnic cu stralucire de aur, sfinteste, curateste pe cei ce praznuiesc pomenirea ta cea dumnezeiasca, ca se infricoseaza toti, graind tie asa :

Bucura-te, sfesnicul luminii celei neapuse;
Bucura-te, scaun de nematerialnic foc;
Bucura-te, mangaierea sufleteasca a pamantenilor celor necajiti;
Bucura-te, sanatate trupeasca a oamenilor celor bolnavi;
Bucura-te, stalpul de bucurie cel in chip de foc al dreptilor;
Bucura-te, cetate de Dumnezeu sadita, si frmusetea oamenilor;
Bucura-te, carmaci prealuminat celor ce inoata;
Bucura-te, hranitor preamarit al celor flamanzi;
Bucura-te, stea mai luminata decat soarele;
Bucura-te, sfesnic stralucitor cu raze de aur;
Bucura-te, datatorule de daruri inteleptilor;
Bucura-te, ajutatorul celor lipsiti;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 5

Proorocule, vrand sa mantuiasea Domnul pe pamanteni din inselaciune, ai iesit din pustie ca un Inaintemergator al Domnului si ai inmultit pe pamant darul din destul, sfinte, si toate le-ai luminat cu dumnezeiasea cunostinta; pentru aceea cantam lui Dumnezeu asa : Aliluia !

Icosul 5

Vazut-au fiii oamenilor, proorocule, cinstita mana ta, cand s-a atins sa boteze pe Domnul si s-au infricosat, si cantare dumnezeiasca cu buna alcatuire s-au nevoit a canta tie asa :

Bucura-te, slujitorul cel prealuminat al lui Hristos;
Bucura-te, intelepciunea tuturor neamurilor;
Bucura-te, doctore luminat al bolnavilor;
Bucura-te, gonitorul cel infricosator al demonilor;
Bucura-te, frumusetea cea prealuminata a Bisericii lui Hristos;
Bucura-te, loc preacinstit cu bun miros al lui Dumnezeu;
Bucura-te, minunea minunilor cu multa marire;
Bucura-te, dare cinstita cu multa daruire;
Bucura-te, vas duhovnicesc prealuminat;
Bucura-te, comoara darului cea preacinstita;
Bucura-te, luminatorule al maritilor mucenici;
Bucura-te, podoaba cea cinstita a preotilor;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 6

Capul tau cel dumnezeiesc taindu-ti-se, Ioane proorocule Irodiada purtandu-l se minuna, ca n-a cunoscut de ce se mustra; si acum ca un inger petreci si cu oamenii vorbesti, iar ucenicii, vazind taierea ta, tanguindu-se, au cantat lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul 6

Proorocule, cand ai zis : nu sunt vrednic a dezlega curelele de la picioarele Celui ce vine dupa mine, s-au infricosat toti auzind acestea, pana cand au vazut pe Acela botezat, si cantand au grait catre tine unele ca acestea :

Bucura-te, margaritar de mult pret;
Bucura-te, gura cantarilor celor cinstite;
Bucura-te, lauda cea dulce a proorocilor;
Bucura-te, arma cea nebiruita a credinciosilor;
Bucura-te, graiul cel frumos al pustnicilor;
Bucura-te, mirul cel cu bun miros al cucernicilor preoti;
Bucura-te, turnul cel nebiruit al credinciosilor;
Bucura-te, faclia cea prealuminata a Bisericii;
Bucura-te, hranitorul saracilor si al strainilor;
Bucura-te, vindecatorul orbilor si al schiopilor;
Bucura-te, piatra scumpa de mult pret;
Bucura-te, faclie mult-luminoasa;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 7

Mare acoperitor si folositor, ca pe un turn de tarie, te-a aflat pe tine Ioane lumea, cel ce esti mai cinstit decat toti pamantenii, si decat toti dreptii si preacuviosii si arhiereii, ca se spaimanteaza toti cunoscandu-ti viata cea nematerialnica si de aceea canta lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul 7

Aratat-a faptura noua Stapanul tuturor, prin tine, Ioane, caci, fiind atins crestetul Stapanului de mana ta care tremura, ne-a sfintit pe noi, si a luminat pe cei ce graiesc catre tine unele ca acestea :

Bucura-te, datatorul bucuriei celei dumnezeiesti;
Bucura-te, pierzatorul blestemului inselaciunii celei diavolesti;
Bucura-te, luminarea si lauda stintelor;
Bucura-te, desfatarea si bucuria dreptcredinciosilor;
Bucura-te, trandafir cu frumoase vopsele ale mirosului celui de taina;
Bucura-te, crin cu bun miros;
Bucura-te, vedenie infricosatoare;
Bucura-te, ca umpli de buna mireasma sufletele;
Bucura-te, pazitorul cel nebiruit al pamantenilor;
Bucura-te, scara cea cu buna-suire a credinciosilor;
Bucura-te, prin care se innoiesc cele de jos;
Bucura-te, prin care se inchina cele de sus;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 8

Vedenie straina daca a vazut Zaharia pentru tine, fiul lui, Ioane proorocule, s-a spaimantat cand a vazut pe Gavriil, de a carui frica a ramas mut pana cand te-ai nascut, si indata a cantat lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul 8

Cu totul esti tu celor din nevoi straja tare, si ocarmuitorilor slava si stapanie, ca prin tine, Ioane, credinciosii biruiesc toate semintiile vrajmasilor si, laudandu-te, te maresc cu tocmita cantare asa :

Bucura-te, izbavirea si curatirea pacatelor;
Bucura-te, vas cinstit al Domnului;
Bucura-te, cantare infrumusetata a Stapanului;
Bucura-te, cetate de Dumnezeu sadita si rai de hrana;
Bucura-te, loc de Dumnezeu umblat si lumina vietii;
Bucura-te, ca ai inflorit rodul curatiei;
Bucura-te, ca izvorasti raul intelepciunii;
Bucura-te, saditorul livezii celor fara de materie;
Bucura-te, lucratorul odraslei celei nestricacioase;
Bucura-te, prin care ne-am luminat toti;
Bucura-te, prin care s-au mantuit credinciosii;
Bucura-te, ca izvorasti luminarea dreptei credinte;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 9

Infricosatu-s-a Elisabeta, daca a vazut pe Maica lui Iisus, venind catre dansa la inchinare, si pruncul in pantecele ei cu bucurie a grait : Cel ce luminezi toate, lumineaza-ne si pe noi care cantam lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul 9

Daca au intrat in urechile lui Zaharia graiurile Elisabetei intelegand dezlegarea celor nevazute ce vor sa fie, toti s-au minunat si au grait asa :

Bucura-te, tainuitorule al celor negraite;
Bucura-te, dezlegatorule al stricaciunii celui intai-zidit;
Bucura-te, datatorul cunostintei de cele ce vor sa fie;
Bucura-te, surpatorul mandriei celor potrivnici;
Bucura-te, reazem si tarie dreptmaritorilor ocarmuitori;
Bucura-te, tarie si folositor credinciosilor domni;
Bucura-te, ca luminezi ochii inimilor;
Bucura-te, ca intuneci gandurile cele rele;
Bucura-te, cantare frumoasa si cu bun miros;
Bucura-te, suflet cinstit al sufletelor celor bune;
Bucura-te, doctorul sufletelor si al trupurilor;
Bucura-te, aratatorul minunilor celor multe;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 10

Sfinte, izbaveste de toate nevoile pe toti cei ce alearga catre tine, la dumnezeiasca pomenirea ta cea purtatoare de lumina si cu raze stralucitoare; ca ai indraznire catre Dumnezeu, si poti sa izbavesti din nevoi pe cei ce cu dragoste Ii canta Lui : Aliluia !

Icosul 10

Zid esti oamenilor, Sfinte Ioane, si turn nebiruit intru razboaie, ca, prin folosirea ta cea nebiruita, se biruiesc taberele vrajmasilor; iar noi, fiind mantuiti graim catre tine unele ca acestea :

Bucura-te, folositorul cel tare al pamantenilor;
Bucura-te, alungatorul cel tare al dusmanilor;
Bucura-te, cel ce biruiesti tabere in zile de razboi;
Bucura-te, cel ce daruiesti sfaturi de taina;
Bucura-te, crin iubitor de mir al mirosului celui de taina;
Bucura-te, trandafirul cel nevestejit al mirosului celui dumnezeiesc;
Bucura-te, ca izvorasti raul vindecarii;
Bucura-te, ca din tine curg paraie minunate;
Bucura-te, steaua care luminezi lumea;
Bucura-te, lumina care luminezi cele intunecate;
Bucura-te, umblarea si taria schiopilor;
Bucura-te, povata si lumina orbilor;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 11

Proorocule sfinte botezatorule, pentru multimea minunilor tale celor vrednice de lauda, de ti-am aduce cantari si glasuri care sa minuuneze tot neamul omenesc, nimic nu savarsim cu vrednicie, fata de darurile tale, pe care le daruiesti noua celor ce cantam lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul 11

Purtatorule de lumina si dumnezeiescule Ioane proorocule, cu infricosatoarele si luminatele tale minuni lumineaza si straluceste inima noastra a celor ce cu dragoste aducem tie rugaciuni si graiuri ca acestea :

Bucura-te, folositorul saracilor si al vaduvelor;
Bucura-te, vindecatorule al multor neputinciosi si bolnavi;
Bucura-te, lauda cea dulce a celor necajiti;
Bucura-te, mangaierea frumoasa a celor osteniti;
Bucura-te, intarirea cea preamarita si minunata a credinciosilor;
Bucura-te, proorocia si ingradirea de aparare a Bisericilor;
Bucura-te, ca celor ce inoata tu le esti povatuitor;
Bucura-te, ca te-ai aratat doctor celor bolnavi;
Bucura-te, locul hranei celei fara de moarte;
Bucura-te, pacea vietii celei nestricacioase;
Bucura-te, tarina a pomilor celor infloriti;
Bucura-te, radacina din odrasla pururea vie;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 12

Sfinte botezatorule, da dar dumnezeiese din cer cantaretilor tai, ca luminezi ca o faclie prealuminata pe cei credinciosi si arzi pe cei ce nu canta cinstitei tale biserici si lui Dumnezeu : Aliluia !

Icosul 12

Se lumineaza credinciosii de a ta vedere, laudandu-te cu cantari prea marite, caci ca un rai frumos dumnezeiesc si stapanesc, botezatorule sfinte, inmiresmezi sfintind pe cei ce te lauda pe tine cu fierbinteala si-ti canta asa :

Bucura-te, margaritarul cel frumos si de mult pret;
Bucura-te, izvorul cel preafrumos si preabogat;
Bucura-te, vasul cel iubitor de mir ingerilor si oamenilor;
Bucura-te, numele cel scump al proorocilor si al apostolilor;
Bucura-te, sabie infricosatoare asupra ereticilor;
Bucura-te, pecetea celor doua Testamente;
Bucura-te, ca izbavesti din nevoi pe cei robiti;
Bucura-te, ca biruiesti pe cei protivnici credinciosilor;
Bucura-te, floarea cea preafrumoasa a dreptei credinte;
Bucura-te, mirul celor cu bun dar;
Bucura-te, Sfinte Ioane, preacinstite Inaintemergatorule !

Condacul 13
Sfinte Ioane proorocule, dulceata lumii, frumusetea cerului cea impatrit luminata, primind aceasta rugaciune de acum, izbaveste pe toti din toate nevoile, si-i scoate din chinul cel ce va sa fie pe cei ce te lauda cu credinta, cantand lui Dumnezeu : Aliluia !
(Acest condac se zice de trei ori.)

Apoi se zice iarasi Icosul intai si Condacul intai.